Jump to content

Szinkron


lokatelli

Szereted a szinkront?  

58 members have voted

 1. 1. Szereted a szinkront?

  • Igen
   38
  • Nem
   16


Recommended Posts

Én nagyon szeretem a SW filmek szinkronját. Ezt hallottam rengetegszer. ezt tanultam meg.

Szerintem nagyon színvonalas a Star Wars filmek szinkronja. Az új részek szinkronja egységes, jó. Nekem nagyon bejönnek a hangok is. Az ep1nek tetszik a legjobban a szinkronja, az adja vissza legjobban az eredetit, de az ep3, már nagyon közelíti azt a színvonalat. Az ep2 szinkronja valamivel elmarad ettől, de nekem csak hangsúlyozási problémáim vannak, és az, hogy Anakin szinronhangja, nagyin nem érzett még rá a figurára, úgy mint az ep3-ban az már tökéletes. Esetleg megcsinálhatná újra, biztos jobb lenne.

 

A Trilógiából 3 szinkron verzió készült. Nekem a SE elötti tetszett, az készült 1995-ben amikor először lehetett boltban venni a képileg felújjított Trilógiát. Az szinkron egységes, nagyon eltaláltak a hangok, minden a helyén van. A régi szinkron inkább nekem kuriózum, de én csak azt néztem '95-ig. Az SE szinkronja, meg el lett tolva eléggé, pedig alig különböznak a színészek a '95-től, csakhát eltelt 2 év.

Link to comment
Share on other sites

Hát talán jobb lett volna, ha 1-5-ig besorolásos ez a szavazás, mert így nemmel kellett szavaznom. 8)

A Klasszikus trilógia régi szinkronja jó volt, az újabb szinkron viszont borzalmas, elsősorban a szinkronhangok irritálnak, Vader, C3PO. A Baljós szinkronja nagyjából rendben, a Klónok hát nem a legjobb, de elmegy. Sith-ek jó lenne, csak megint ott a végén az irritáló Vader hang, amúgy ez is elmegy.

Összességében inkább az angol feliratosan, mint a szinkronos.

Link to comment
Share on other sites

Én nagyon szeretem a SW filmek szinkronját.

 

Na végre valaki, aki szintén szereti a SW szinkront. A Sw filmeknek van az egyik legjobb szinkronjuk, de ez már nem bírom elégszer hangoztatni. PErsze nem lehet összeshasonlítani az eredetivel és nem is lehet leutánozni, de nem is kell. Így jó ahogy van. Persze mindig vannak szinkronok aki azért annyira nem jók, így volt a SW esetében is, mert hát "miért is nem szinkronizáljuk le újra?" - Ezt a baromságot. Annyi jó szinkron van, meg szokjuk és akkor elbas--ák egy újal. Így voltam még az Alien2 szinkronjával. BÁr ez nem ide tartzoik. Szóval én is imádom, a mostani filmel csak Grivivel nem voltam megelégedve, de többszöri meghallgatás után már egészen megszoktam. 8)

Link to comment
Share on other sites

Nahát, igen a szinkron. Először is leszögezem, én is szeretem a szinkront, bár én is angolul nézem, elsősorban a DVD-k miatt.

Jólehet, egyik szinkronban sem kapunk szóról-szóra fordítást, sokszor tljesen mást mondanak, mint kellene és ebből félreértések születnek, de a szinkron már csak ilyen. Minden hibájával együtt a Star Warsnak igenis színvonalas a szinkronja. Rengeteg nagysikerű filmet tudok mondani, aminek viszont nem (Alien - a legszutyokabb szinkron, ami mozifilmre valaha is került -, Aliens, Halálos Fegyver 1-3, hogy csak pár újraszinkront mondjak most). A hangok szerintem mindig jók, eltaláltak, bár Griveous elsőre baromira irritáló volt, sokadikra egész megszoktam. De legalább végig egységes.

 

Mondjuk a legközelebbi DVD kiadásra készíthetnének megint egy szinkront ( :wink: ), ahol egységesítik hangtanilag mind a hat részt (na jó, Kenobinak nem muszály megtartani a hangját 8) ), és kicsit szöveghűbbé teszik az ep4-5-6-ot (értem ez alatt, hogy Luke beszéljen már a klón háborúkról, Biggsről a garázsban, és a többi ilyen ihagyás, amivel a szinkron stáb régen nem tudott vagy nem kart mit kezdeni).

Link to comment
Share on other sites

Anno nekem az eredeti mozi-szinkronokkal voltak meg a régi trilógia darabjai igy azokat szoktam meg (illetve az ep.6-hoz mivel nem készült ha jól tudom, igy azt szinte mindig "alámondásosan" néztem).

Később nagyon furcsa volt hallani az újabb változatokat. Jockey Ewing magyar hangja, mint Darth Vader? Szerintem tragédia. Aztán mióta láttam eredetiben is a trilógiát már nem is nagyon akarom látni a szinkronosokat. Legfőképpen Vader az, akivel a magyar szinkronosok nem igen tudtak mit kezdeni...

 

Prequel-trilógia szinkronok: A Baljós Árnyaké nem rossz, de nem is különösebben jó. Én már hozzászoktam az eredetihez... az ep.2-öt és az ep.3-at, pedig nem is láttam még szinkronosan és öszintén szolva nem is akarom, igy azokról nem tudok nyilatkozni.

Link to comment
Share on other sites

Ó az örök vita téma :)

 

Még kissebb voltam, el se tudtam volna képzelni, hogy feliratos filmet megnézzek. Mára ez megváltozott. Főleg az sw-nél, sokat elvesz a szinkron a film élvezeti értékéből. Persze ez egyénfüggő, és ez csak az én személyes véleményem. A sokat dicsért eredeti SW szinkronok pedig, szerintem semmivel sem jobbak a maiaknál. Pl. C3PO EPIV-es hangja kész röhej. Ennél már csak Yoda EPV-ös eredeti szinkronja gagyibb :)

Link to comment
Share on other sites

hát, az tényleg odavág! de annak a verziónak a Vader szinkronja is szörnyű szerintem. "Én vagyok az apád" - full fahangon? na ne  :)

 

De az benne a vicc, hogy végig ilyen monoton Vader beszéde. Lehet, hogy Nagy Attila remek színész volt, de ezzel befalcolt :) Ezek miatt a dolgok miatt is furcsálom néha, hogy egyesek miért istenítik a régi szinkront ? :) Annyival nem jobb mint mondják (ha jobb egyáltalán...).

Link to comment
Share on other sites

Lehet, hogy Nagy Attila remek színész volt, de ezzel befalcolt :) Ezek miatt a dolgok miatt is furcsálom néha, hogy egyesek miért istenítik a régi szinkront ? :) Annyival nem jobb mint mondják (ha jobb egyáltalán...).

 

Nagy Attila nem direkt mondta úgy. Az volt a szinkronrendezői utaítás, hogy mivel Vader egy gép, azért nem képes hangsúlyozni. Monoton hangon kell beszélnie végig, mint egy mosógép:) Ezt maga Nagy Attila nyilatkozta, mert akkor is népszerű volt az SW és megkérdezték egy szerepe után valamiszínházi újságban volt. Annyi volt a válasz rendezői utasítás volt.

Hát igen nem nagyon tudták akkor sem mi fán terem az SW.

 

De talán Nagy Attila hangja teljesen megfelel Vader hangjának, mármint hangzásra értem, Mintha James E Jones magyarul is tudna, nagyon hasonlít a hangjuk. Nekem mindenesetre Kristóf Tibor (Aki most Tion Medon volt és egyébként Sean Conerry szokott lenni.) is tetszett Vadernek, csak meg kellett volna neki mondani, hogy szép lassan tagoltan mondja, mert hadar.

Erről csináltam is néhány hangmintát az oldalamon.

 

Ha valami rossz a Szinkronban nem mindig a színészt kell szídni, előfordulhat, hogy a kedves Szinkronrendező hibája a dolog.

Link to comment
Share on other sites

Jockey Ewing magyar hangja, mint Darth Vader?

 

Hát igen ez nekem is furcsa a mai napig. Bár egyik sem a jó tetteiről híres, de mindig Jockey ugrik be, mikor azt a szinkront hallom.

Yoda EPV-ös eredeti szinkronja gagyibb

Azt hogy ki a hangja annak a Yodának a mai napig nem tudom kitalálni.

Nem Tudja valaki?

 

Én írom az sw.hu-ra a szinkrontabellát és minden segítség jól jön.

Már kevés hiányzik, meglehet nézni az oldalamon.

Link to comment
Share on other sites

Lehet, hogy Nagy Attila remek színész volt, de ezzel befalcolt :)

Ez azért nem hiszem, hogy dícséret volt. :):)

De nem neked szántam, hanem csak álltalánosságban.

Az is baj, hogy a szinkronizálást nem felügyeli a rajongói klub, mint a Gyűrűk Urát(Annak nagyon kiemelkedő is lett a szinkronja). De ez a zűrös többklubbéletnek is köszönhető.

Link to comment
Share on other sites

Nekem azt furcsa hallani, hogy a mostani Yoda hang Tarkiné is egyben. Tudom, hogy nem lehetett amúgy se Yoda hangja az a színész, aki mondjuk az SE-ben adta  a hangját, de akkor is bosszantó

 

Szinkronhangok terén vannak átfedések...sajnos.

Link to comment
Share on other sites

Nekem azt furcsa hallani, hogy a mostani Yoda hang Tarkiné is egyben. Tudom, hogy nem lehetett amúgy se Yoda hangja az a színész, aki mondjuk az SE-ben adta  a hangját, de akkor is bosszantó

 

Igen Yoda is egy Nagy kérdőjel :): . Szuhay Balázs sem volt tökéletes és sajnos meghalt, szóval ez sem lehetett egységes. Tarkin sem tökéletes neki. De azért nem olyan Durva a hasonlóság, mint Jockey Vadernél. Versényi kicsit jobban játszik a hangjával.

 

Szegény Luke hangját, meg Stohl járatja le a magánéletével és a valóvilággal, egyébként, még jó is lenne.

Link to comment
Share on other sites

A klubb életbe most ne menjünk bele, mert én amit tapasztalatam, az több mint katasztrófa.  

Szinkronhangok terén vannak átfedések...sajnos.

 

Hát éppen erre céloztam amikor azt írtam, hogy "De ez a zűrös többklubbéletnek is köszönhető." Többet én sem akarok egy szót sem a klubbokról :)

 

Szinkronhangokban átfedések nem biztos, hogy sajnos.

Besenczy Árpád például zseniális Watto-nak és DExnek az ep2-ben. Észre nem lehet venni csak mikor a végén kiírják, hogy ugyanaz.

Link to comment
Share on other sites

Jockey Ewing magyar hangja, mint Darth Vader?
Azt hogy ki a hangja annak a Yodának a mai napig nem tudom kitalálni. Nem Tudja valaki?

 

Tyll Attila

 

Én a mai napig nem vagyon biztos benne, hogy az valóban Tyll Attila. Ez még egy nagy kérdőjelem. Többen biztosra mondják, de akikről meg tudom, hogy felismerik, mert olyan színházőrültek azok meg nem, hogy nem biztosak, hanem azt mondják, hogy nem az lesz. Én nem tudom.

 

Aki esetleg jó ilyesmikben, mármint torzított hang alapján felismerni szívesen venném, ha segítene.

 

ősYoda hangminta

Link to comment
Share on other sites

SW szinkronnal? Fúj...

 

A régi trilógia első szinkronját szeretem, de nem azért mert mintha különösebben jó lenne, hanem mert a szivemhez nőtt (ebben van a hülye Yoda hang is 8)). Egyébként a trilógia újraszinkronja katasztrófa lett, főleg Vader, akinek szinte minden mondatánál röhögőgörcsöt kaptam, és ez nálam negatív kritika, mert nem ezért nézek SW filmeket (asszem Hollósi volt a hangja, a hangszín és a hangsúlyozás is kész röhej).

 

A prequelek közül a Baljós elment, a Klónok viszont totál gáz (Anakin és Padmé hangja gagyi lett), a Klónok után a Sithek szinkronjára meg már nem is vagyok kiváncsi...

 

Részemről a SW szinkronnal felejthető élmény. Csak angolul szabad...

Link to comment
Share on other sites

Beba-1 nem akar nekem(nekünk) hinni az sw.hu-n ;)

 

Az az ő baja :)

Meg az enyém mert addig nem kerül fel az oldalra :)

 

Lehet, hogy sokmindenkit nem érdekel, de képek is lesznek a magyarhangokról szerintem ez nagyon feelinges.

 

Az aki hasonlít egy kicsit a színészre akinek a hangját adja az a tökéletes.

PL most, hogy Holl Nándorról (Grievous) szereztem képet, teljesen úgy néz ki, mint Joey a Jóbarátokból, akinek még a hangja. Álla hihetetlen, pont ugyanolyan.

Aki kicsit is hasonlít az már tökéletes hang.

Link to comment
Share on other sites

Sztem a legjobb a THXes szinkron lett.Hollósi mint Vader sztem nagyon jó lett.Az eddigi legjobb Vader szinkron Hollósi és Kristóf Tibor.Mindig jobb mint a monoton Nagy Attila, meg a Jockey Kránitz Lajos...

Ebből az a tanulság, hogy CSAK angolul lehet nézni ;)

Link to comment
Share on other sites

Sztem a legjobb a THXes szinkron lett.Hollósi mint Vader sztem nagyon jó lett.Az eddigi legjobb Vader szinkron Hollósi és Kristóf Tibor.Mindig jobb mint a monoton Nagy Attila, meg a Jockey Kránitz Lajos...

 

Az tény, hogy a THX-es szinkron lett a legegységesebb, nekem abban a legfélelmetesebb Vader. Még Stohl sem olyan nagy arc, kis visszafogott Luke, nem úgy, mint Az SE-ben.

Én azt hagynám végleges szinkronnak.

 

Nagy Attilát már szász plusz egyszer megvédetem, hogy nem maga miatt beszél monotonon, hanem azért, mert a sz.rendező, azthitte, hogy egy gép, és nem tud hangsúlyozni. Egyébként szerintem Nagy Attila hangja hasonlít legjobban az eredeti Vader Angolra. Ha hangsúlyozna isten király lenne, de sajnos ezt már nem próbálhatjuk ki ;)

 

Ebből az a tanulság, hogy CSAK angolul lehet nézni  :)

 

Hát ezért azt ne felejtsd, hogy Csak egy Sith tárgyal végletekben, és ezt a Te és én kedvenc karakterem mondta :)

Link to comment
Share on other sites

Hollósi ne máááár   ;)  

 

Tényleg, valaki tudna egy-két hangmintát feltenni valahová Hollósi Vaderből? Különösképpen a szenátus feloszlatása utáni birodalmi meeting pár percének hangsávja kellene... ("...egy bolygó elpusztítása...")

 

Azt a részt imádom Hollósitól. Azt, ahogy mondja az a tekintély a hangjában.

Egy bolygó elpusztítása eltörpül amelett, amire a mindenható Erő képes. Sérti a fülemet, ez a hitetlen beszéd.

 

Majd csinálok hangmintát.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information