Jump to content

Star Wars filmzenék 30. évfordulós kiadása!


Ody Mandrell

Recommended Posts

Star Wars filmzenék 30. évfordulós kiadása!

 

20070829_bg.jpg

 

Nyilván sokunkat tölt el örömmel az a hír, mely egy év végi zenei kiadásról számol be. Az amazon.com megjelölése szerint, egy "The Music of Star Wars: 30th Anniversary Collector's Edition" című kiadvány fog landolni a boltok polcain, november 6.-án. A nem mindennapinak ígérkező gyűjtemény nyolc CD-t tartalmaz majd. Ám ezek tartalmáról, és az esetleges meglepetésekről, egyenlőre nem sokat tudni. Viszont az ár elég borsosnak ígérkezik, hisz az amerikaiaknak is 89.98 dollárt kell majd fizetniük érte.

 

Kiegészítés: a hivatalos oldalon is megjelent egy rövid tájékoztató a kiadványról. Ezek szerint a Cd-k az EPIV-V-VI zenéjét fogják tartalmazni, míg a két bonus discen, a legismertebb témákból készült válogatás lesz hallható. Ennek neve 'Corellian Edition'

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Kíváncsinak én is kíváncsi vagyok, de még ha el is jut ide, biztosan nem fogom megvenni (vagy megrendelni akár). Ahhoz nagyon nagy pluszt kéne adniuk hozzá, főleg egy ilyen drága gyűjteményért :(

Edited by MissKarrde
Link to comment
Share on other sites

Nagyon jól hangzik ez a 8 cd.

 

Remélem végre belenyúlnak rendesen az archívumba és előszednek olyan felvételeket amiket eddig nem adtak ki.

Mert biztos vagyok benne jóval több zenét vettek fel (főleg a régi részekhez), mint ami benne van a filmben.

 

CD-ken (többségében) vágott anyag van, ami már hozzá van időzítve a filmhez.

De nekem pl megvannak a bakelitek, amin úgy szerepelnek a zenék, hogy az eredeti nyers felvétel. Néha icipicit lassabban játszva, esetleg eggyel több "tatatataaaam" amit a filmre már levágtak.

 

Egy dologban biztos vagyok van mivel megtölteni az a 8 cd-t. Egy dolog kérdéses, hogy valami újat kapunk, vagy csak a már ezerszer ismerteket, új tematikába felpakolva a lemezekre és szépen csomagolva. Persze ez utóbbi is lehet jó, sőt. De azért már ráférne egy vérfrissítés a zenei repertoárunkra. Várom az infókat.

Link to comment
Share on other sites

Hát, egy 12-esnek én is örültem volna, de remélem így is kapunk sok-sok bónuszt. Tavaj karácsonykor jutányos áron (a trilogy és az ep1 együtt kevesebb volt, mint ez a nyolc lesz), szóval meg én is csak akkor veszem, ha sok-sok pluszt adnak. Teszem azt, arra a két bónusz CD-re rákerülhetne az ep2-3 sosem létezett második CD-jének anyaga. Az ep6-hoz meg rögvest hozzácsaphatnák a Lapti neket, meg az Yub-yubos ewokos számot (Ewok Celebration?). Ja, és persze, rakják végre rá azt a zenét, amely akkor szól, mikor Yoda kardot ránt az ep2-ben :cool:

Link to comment
Share on other sites

A hivatalos oldal is ír végre a tervezett loadványról.

 

Engem egy kissé lehangol.

Mégpedig azért, mert a 3 régi film 6 lemezzel képviselteti magát, és a legismertebb témákból egy válogatás úgynevezett "Corellian Edition" változatban a maradék 2 cd-n.

 

Hát ez elég kaotikus, és nekem úgy tűnik nem lesz újdonság.

Eredeti bakelites grafikákkal jelennek meg a régi filmek cd-i, és egy közös Vaderes borító (ez nekem annyira nem is tetszik) fogja közre az összeset. A valogatás lemezeknek nem látszik a borítója.

Link to comment
Share on other sites

De a neve hangzatos és kreatív azt kell mondjam. Corellian Edition. Tetszik. De amit a lemezeket illeti, igazatok lehet. Sok újdonság nem igen fog a pofánkba csapni.

Talán azért lehet a név kreatív, mert az egyik 2 cds rajongói zeneváltozat az ep3-ról már viselte ezt az úgynevezett "Corellian edition" alcímet.

Egész hallgathatóra sikerült a változat, szépen le voltak keverve az effektek és a párbeszédek hangjai. Első olvasatra majdnem össze is kevertem azzal.

 

Nagyon az az érzésem, hogy 6 cdn ugyanaz jelenik meg változatlanul, mint az SE, vagy 2004-ben a DVD idején. De ne legyen igazam. Mindenesetre, ha nem lenne igazam, akkor is elrontja a szám ízét, ez a 6 "régi" cd 0 új és 2 közös.

 

Ja a legfontosabbat kihagytam.

A Corellian edition korábban fog megjelenni az amazon szerint. Október 2-án. És külön is kapható.

 

A Sony idei megjelenései szerint, október 1, de itt az egybe pakk is akkorra van írva.

Szóval franc tudja mi az igazság. Ki tudja, hogy érdekele ez akkor már valakit.

Edited by lokatelli
Link to comment
Share on other sites

Azért jó hogy kiadják egybe az egészet.

pl van akinek az Ep. 1-es OST cd-k tönkrementek és akkor legalább nem csak másoltan lesz hallgatható nekik a zenéje hanem valami eredeti copyrightos korongon is.

De a prequel trilógiát nem teszik bele a pakkba, sajnos épp ez a lényeg. :D

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information