jedikatalina Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Egyébként érdekes miért találkozik Luthen a maga valódi formájában nyíltan Mon-nal Coruscanton? Mi történt már ott?) Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Ami ijesztőbb, hogy egy rakat rohamosztagos figyeli őket. Luthen eddig sose volt ilyen merész. Az ilyen nyílt színrelépés abszolút nem vall rá, főleg nem birodalmi hatóság szemeláttára. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Mi van, ha Mon mártja be Luthent a Birodalomnál, a nagyobb jó érdekében? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Remélem nem így lesz, mert az emberileg eléggé lehúzná a szememben a nőt. Mon nem egy Cassian vagy Luthen típusú karakter, aki másokat odadob koncnak ha úgy kívánja a sors. Ok, Perrint bemártotta a biztonsági szolgálat előtt, de tudta, hogy a férjének abból aligha lehet komoly problémája. 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Meg ugye a lányát is hajlandó lenne hozzáadni egy gazember fiához, hogy el tudja fedni a gyanús pénzmozgásait, ezt se felejtsük el 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Hozzászólás ideje: 2024. November 22. 18 perccel korábban, Yoda József írta: Meg ugye a lányát is hajlandó lenne hozzáadni egy gazember fiához, hogy el tudja fedni a gyanús pénzmozgásait, ezt se felejtsük el Ott a lánya kifejezetten is ezt. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Hozzászólás ideje: 2024. November 22. 6 órával ezelőtt, jedikatalina írta: Egyébként érdekes miért találkozik Luthen a maga valódi formájában nyíltan Mon-nal Coruscanton? Mi történt már ott?) 3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Ami ijesztőbb, hogy egy rakat rohamosztagos figyeli őket. Luthen eddig sose volt ilyen merész. Az ilyen nyílt színrelépés abszolút nem vall rá, főleg nem birodalmi hatóság szemeláttára. Mondjuk így kicsit feleslegesnek érzem a spoiler kapcsolót ennél a hsznél : 2024. 11. 21. - 15:57, jedikatalina írta: Spoileres tartalom megtekintése https://x.com/sw_holocron/status/1859596197704389068 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Ezek hivatalos képek az Empire magazinból, eleve nem kellene hozzá spoiler kapcsoló Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Valamelyik moderátor vegye ki. Mobilról vagyok, így nem tudom. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2024. November 22. Kikapkodtam a képeket. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Január 12. Szerző Hozzászólás ideje: Január 12. Nagyon kíváncsi leszek ennek a krapeknak a sorsára. Rendkívül fajsúlyos figura, ugyanakkor nagyon a háttérben, az árnyak között bújkál, így akár a balfenéken is eltűnhetne, ha úgy alakul - bár a monológja alapján én arra számítok, hogy végül valamilyen formában feláldozza magát. Nekem még mindig az tetszene a legjobban, ha ez aközben történik meg, hogy menekítik Mothmát a Coruscantról. Erről jutott az eszembe, hogy mi van, ha a korábbi kép, amint Mothma, Luthen és a rohamosztagosok láthatóak, már ennek a része? Luthen szeret "színjátékot" játszani. Mothma pedig a nagy beszéde után nyílt célponttá válik. Luthen talán beöltöztet néhány lázadót, köztük Andort, rohamosztagosnak, hogy aztán így csempéssze ki Mothmát biztonságban. És ki tudja, talán eközben vagy emiatt felfedi, hogy ő a Tengely, így a Birodalom inkább rá fókuszál. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 12. Hozzászólás ideje: Január 12. Szerintem meg fog halni. Egyrészt túl fajsúlyos figura ahhoz, hogy a nyílt lázadásban később ne tűnt volna fel, másrészt ez az Andor ahol majdnem mindenki meghal. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Március 21. Szerző Hozzászólás ideje: Március 21. 40 perccel korábban, Nute Gunray írta: Persze, lehet, hogy Luthen megdicsőül és az Új Köztársaság egyik alapító atyája lesz, de ez snassz lenne tekintve a karakter tragédiáját. Ő maga mondja, tudja, hogy egy olyan szabad világért küzd ("sunrise"), amit ő már soha nem láthat meg. Ha ettől eltérően alakulna a sorsa, szerintem az veszítene ennek a monológnak a hatásosságából. Luthen manővereit, hálózatának kiterjedtségét még egyébként Mothma sem látja át teljesen. Szerintem ezen a ponton már nem annyira veszítene a monológ semmit, ha Luthen túlélné akár a polgárháborút is (mivel a karakter az árnyékban működik, azt még én sem képzelem, hogy az új Köztársaság alapítóatyja lehetne, ő nem politikus, nem is olyan, aki előáll mindenki elé és vezet). Méghozzá azért nem, mert az a "sunraise" még nem jön el az endori csata után. Lassan elkezd hajnalodni, de mint tudjuk, azelőtt a legsötétebb az éjszaka. És mindaz, amit az új Köztársaság prezentál, nem az a szép új világ, amiért szerintem most Luthen harcol. Nem Xionókért és Carise Sindianokért vagy Ashmin Ekekért áldozott fel mindent, nem is azért, hogy az új Köztársaság végül alig harminc év alatt a belső politikai harcok és az átkeresztelt Birodalom áldozatává váljon. Luthennek szerintem nem lenne jó végignézni, ahogy a Peremvidéken a Birodalom szabadon ténykedik, míg az új Köztársaság csak akkor mozdítják meg a kisujjukat, amikor azokat az embereket vegzálják, akik próbálnak tenni valamit a Birodalom ellen. Szóval, ha a polgárháborút túl is élné (ismétlem, ezt én is kétlem, de én szimplán a sorozat jellege miatt; ez nem az a széria, ahol a karaktereket a happy ending éri utol), az a napfelkeltét akár csak a kora miatt sem élheti meg, mert az még nagyon odébb van. Az csak az exegoli csata után jött el. Addig még sokan meghalnak, és sokaknak kell még áldozatot hoznia. És az a monológ azért is tragikus, mert bár tudjuk, hogy az áldozatai nem hiábavalóak, azt is tudjuk, hogy még nagyon messze van a napfelkelte, amiben reménykedik. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. 7 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: Luthen manővereit, hálózatának kiterjedtségét még egyébként Mothma sem látja át teljesen. Senki. Mindenkit manipulál valamilyen szinten, de zseniálisan csinálja. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. 8 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Szerintem ezen a ponton már nem annyira veszítene a monológ semmit, ha Luthen túlélné akár a polgárháborút is (mivel a karakter az árnyékban működik, azt még én sem képzelem, hogy az új Köztársaság alapítóatyja lehetne, ő nem politikus, nem is olyan, aki előáll mindenki elé és vezet). Méghozzá azért nem, mert az a "sunraise" még nem jön el az endori csata után. Lassan elkezd hajnalodni, de mint tudjuk, azelőtt a legsötétebb az éjszaka. És mindaz, amit az új Köztársaság prezentál, nem az a szép új világ, amiért szerintem most Luthen harcol. Nem Xionókért és Carise Sindianokért vagy Ashmin Ekekért áldozott fel mindent, nem is azért, hogy az új Köztársaság végül alig harminc év alatt a belső politikai harcok és az átkeresztelt Birodalom áldozatává váljon. Luthennek szerintem nem lenne jó végignézni, ahogy a Peremvidéken a Birodalom szabadon ténykedik, míg az új Köztársaság csak akkor mozdítják meg a kisujjukat, amikor azokat az embereket vegzálják, akik próbálnak tenni valamit a Birodalom ellen. Szóval, ha a polgárháborút túl is élné (ismétlem, ezt én is kétlem, de én szimplán a sorozat jellege miatt; ez nem az a széria, ahol a karaktereket a happy ending éri utol), az a napfelkeltét akár csak a kora miatt sem élheti meg, mert az még nagyon odébb van. Az csak az exegoli csata után jött el. Addig még sokan meghalnak, és sokaknak kell még áldozatot hoznia. És az a monológ azért is tragikus, mert bár tudjuk, hogy az áldozatai nem hiábavalóak, azt is tudjuk, hogy még nagyon messze van a napfelkelte, amiben reménykedik. Nono, azért az ÚK még abban az állapotában is ezerszer jobb volt, mint a Birodalom bármikor. Szóval Luthen biztos örült volna ha megéri. Őt egyébként a biztonsági hivatal vezetőjeként simán el tudtam volna képzelni. Tuti levadászta volna az Elia Kane féléket. 3 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. (szerkesztve) 8 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Az csak az exegoli csata után jött el. Vagy legalábbis így tudjuk. És persze az ÚK tényleg nem tökéletes, de azért pont a Skeleton Crew-ban láthattuk, hogy hatékony szervezet és (kezdetben) képes fenntartani a rendet, vagy legalábbis a Galaxis jelentős részében igen. Opportunista politikusok mindig lesznek, nyilván az ÚK sem egy utópisztikus szervezet, de azért amit eddig láttunk, a Birodalomhoz még a Mandalorian-ban látott coruscanti visszásságok sem érnek fel. De Luthen kapcsán én mindig azt éreztem, hogy a "sunrise" itt a Yavin-Endor-Jakku eufóriát jelenti. Vagy akár a szervezett, hivatalosan is létező Szövetséget. Ő a korai lázadás alakítója, egyike azoknak az ismeretlen figuráknak, akiket a későbbi fejlemények, hősök fényében nyomtalanul elfeledtek. Már csak az eszközei miatt is. Az idealista Mothma, aki építi az Új Köztársaság ideológiai és erkölcsi alapjait, olyan embert biztosan nem emelne piedesztálra, aki saját bevallása szerint is a Birodalom eszközeivel küzd a Birodalom ellen. A színfalak mögött persze - akik ismerték - mind tudják, hogy Luthen érdemei elévülhetetlenek, de egyáltalán nem hős alkat. Egy "szürke eminenciás". Szóval lehet, hogy majd pont Mothma fogja az emberi emlékezetből kitörölni Luthen személyét és tetteit. Luke, Leia és Han, és még néhányan elhomályosítanak mindenkit. Pedig ezek az emberek kellettek ahhoz, hogy aztán Luke ott ülhessen az X-szárnyújában és kilőhesse azokat a protontorpedókat. Aztán majd meglátjuk. Szerkesztve: Március 22. - Nute Gunray 2 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. Hiába vannak hibái az ÚK-nak, brutális hogy az ÚK meg a Birodalom mennyire ég és föld. 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. 51 perccel korábban, Nute Gunray írta: Vagy legalábbis így tudjuk. És persze az ÚK tényleg nem tökéletes, de azért pont a Skeleton Crew-ban láthattuk, hogy hatékony szervezet és (kezdetben) képes fenntartani a rendet, vagy legalábbis a Galaxis jelentős részében igen. Opportunista politikusok mindig lesznek, nyilván az ÚK sem egy utópisztikus szervezet, de azért amit eddig láttunk, a Birodalomhoz még a Mandalorian-ban látott coruscanti visszásságok sem érnek fel. De Luthen kapcsán én mindig azt éreztem, hogy a "sunrise" itt a Yavin-Endor-Jakku eufóriát jelenti. Vagy akár a szervezett, hivatalosan is létező Szövetséget. Ő a korai lázadás alakítója, egyike azoknak az ismeretlen figuráknak, akiket a későbbi fejlemények, hősök fényében nyomtalanul elfeledtek. Már csak az eszközei miatt is. Az idealista Mothma, aki építi az Új Köztársaság ideológiai és erkölcsi alapjait, olyan embert biztosan nem emelne piedesztálra, aki saját bevallása szerint is a Birodalom eszközeivel küzd a Birodalom ellen. A színfalak mögött persze - akik ismerték - mind tudják, hogy Luthen érdemei elévülhetetlenek, de egyáltalán nem hős alkat. Egy "szürke eminenciás". Szóval lehet, hogy majd pont Mothma fogja az emberi emlékezetből kitörölni Luthen személyét és tetteit. Luke, Leia és Han, és még néhányan elhomályosítanak mindenkit. Pedig ezek az emberek kellettek ahhoz, hogy aztán Luke ott ülhessen az X-szárnyújában és kilőhesse azokat a protontorpedókat. Aztán majd meglátjuk. Luthen szerintem is a Birodalom bukására gondolt "sunrise" alatt. Egyetértek, az se biztos hogy az Exegol után eljött a tejjel-mézzel folyó kánaán. Valószínűleg egy nagy káosz vette kezdetét. 1 perccel korábban, Bomarr írta: Hiába vannak hibái az ÚK-nak, brutális hogy az ÚK meg a Birodalom mennyire ég és föld. Így van! Minden rendszernek vannak hibái, tökéletesség nem létezik. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Március 22. Szerző Hozzászólás ideje: Március 22. (szerkesztve) A régi Köztársaság 1000 évig fennállt anélkül, hogy bárki is bolygókat robbantott volna fel. Az új Köztársaság harminc évig bírta ki, és több bolygó pusztult el a regnálása alatt, mint a Birodalom és a klón háborúk idején összesen, és ez egyúttal a végét is jelentette. Attól, hogy jobb, mint a Birodalom (aminek ellenkezőjét nem állítottam), még nem feltétlen ez az az alternatíva, amiért sokan harcoltak és az életüket adták. Szerintem Luthen, Bail, Leia és a többiek is egy olyan új Köztársaságot akartak, ami legalább pár száz évig kibírja galaktikus háborúk és népirtások nélkül, és a Birodalmat elpusztítani akarták, nem kiszorítani a Peremvidékre és az Ismeretlen Régiókba, ahol aztán zavartalanul gyarapodhat a Köztársaság áldásával, sőt mint kiderült, annak kormányzatában. Például szerintem Leia sem úgy képzelte el élete alkonyát, hogy szenátorok és katonai vezetők titkos támogatásával hoz létre egy, az új Köztársaság törvényei szerint teljesen illegális katonai szervezetet, hogy aztán folytassa a háborút az átkeresztelt Birodalom ellen, amire amúgy már a fiatal kora is ráment. Odase neki, a megérdemelt pihenés helyett sokkal jobb neki, hogy az öregkorát, a férjét, a fiát és a bátyját is feláldozhatta ezen az oltáron, hogy a végén egy isten háta mögötti bolygó félreeső lyukában haljon meg, egyedül. És Leia ezt tudta előre, nem véletlen volt olyan hangos a leszerelési törvénnyel kapcsolatban, mint az anyja a hadsereg felállítási törvénnyel szemben. 5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Egyetértek, az se biztos hogy az Exegol után eljött a tejjel-mézzel folyó kánaán. 5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Így van! Minden rendszernek vannak hibái, tökéletesség nem létezik. Senki sem állított olyat, hogy az Exegol után eljött a tejjel-mézzel folyó kánaán, vagyhogy a cél egy tökéletes kormány lenne. De a Birodalom elpusztult, Palpatine meghalt és ezúttal az egész Galaxis összefogott ezért az ügyért, nem csak egy maroknyi lázadó. Ez mindenképpen előrelépés, és jóval több, mint amennyit az endori csata után elmondhattunk (még ST nélkül is). Ezután elég annyi, ha a következő pár száz vagy ezer évben nem söpör végig a Galaxison féltucat galaktikus háború és robbannak fel bolygók szuperfegyverek miatt. 6 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: És persze az ÚK tényleg nem tökéletes, de azért pont a Skeleton Crew-ban láthattuk, hogy hatékony szervezet és (kezdetben) képes fenntartani a rendet, vagy legalábbis a Galaxis jelentős részében igen. Ja, a Skeleton Crew-ban végre már láttuk, három ÚK széria után a negyediikben végre ilyet is mutattak (legalábbis, ha olyan világról van szó, ahol mérhetetlen vagyon vár rájuk). De az Ahsoka, a The Mandalorian, a The Book of Boba Fett és lényegében az ep7 meg azt mutatta meg, hogy mennyire nem hatékony szervezet (már kezdetben sem), mennyire nem képes fenntartani a rendet a Galaxis nagy részében. Herának, Tevának és Leiának renegát és/vagy törvénytelen tetteket kell elkövetnie azért, hogy legalább a látszatja meglegyen annak a rendnek, noha szegények így sem tudják megakadályozni a katasztrófákat, hála az új Köztársaságnak. És ez már az elején így van. Herának és Tevának nyíltan meg kellett tagadnia egy egyértelmű parancsot ahhoz, hogy kivizsgálhassák az Elsbeth-ügyet, és a végén, hogy megmenthesse őket a hadbíróságtól, Leia kiadott egy hamis parancsot. Amire Mothma kancellár rájött, és inkább félrenézett (már ezzel is bizonyítva, hogy a kancellári hivatalnak nincs ereje). Tehát az ÚK olyan flottúl működik, hogy már az első öt évében láttunk az Új Köztársasági Főparancsnokság tábornokától és egy századparancsoktól nyílt parancsmegtagadást, a Szenátusi Védelmi Tanács vezetőjétől parancshamisítást, a Köztársaság kancellárjától pedig bűnpártolást. És, ha Xionóról kiderül, hogy tényleg a Birodalom oldalán játszik, akkor lényegében a Szenátus Felügyelő Bizottság tagjától árulást is prezentáltak. Ezek nem kis hibák, hanem végzetes hibák. És még csak öt, maximum hat éves az új Köztársaság, de már a legfelsőbb vezetésben folyik a törvényszegés. És a legrosszabb, hogy a vezetők a jó ügy érdekében kényszerülnek erre rá, mert ha nem tennék ezt, még több szenvedés lenne, a Birodalom még gyorsabban ténykedhetne, és akkor lehet, hogy az ÚK harminc évig sem húzta volna. Szerkesztve: Március 22. - Dzséjt 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. (szerkesztve) 1 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Senki sem állított olyat, hogy az Exegol után eljött a tejjel-mézzel folyó kánaán, vagyhogy a cél egy tökéletes kormány lenne. De a Birodalom elpusztult, Palpatine meghalt és ezúttal az egész Galaxis összefogott ezért az ügyért, nem csak egy maroknyi lázadó. Ez mindenképpen előrelépés, és jóval több, mint amennyit az endori csata után elmondhattunk (még PT nélkül is). Ezután elég annyi, ha a következő pár száz vagy ezer évben nem söpör végig a Galaxison féltucat galaktikus háború és robbannak fel bolygók szuperfegyverek miatt. Nem mondtam, hogy bárki állította, egyszerűen így látom. Valószínűleg megosztott a galaxis, több államforma létezhet egymás mellett. Az pedig hogy galaktikus léptékben több száz évig béke van még nem jelenti azt, hogy nincsenek népirtások vagy komoly konfliktusok. Gondoljunk csak a Nihil elleni harcra, amire a Jedik majdnem rámentek. 1 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Ja, a Skeleton Crew-ban végre már láttuk, három ÚK széria után a negyediikben végre ilyet is mutattak (legalábbis, ha olyan világról van szó, ahol mérhetetlen vagyon vár rájuk). De az Ahsoka, a The Mandalorian, a The Book of Boba Fett és lényegében az ep7 meg azt mutatta meg, hogy mennyire nem hatékony szervezet (már kezdetben sem), mennyire nem képes fenntartani a rendet a Galaxis nagy részében. Herának, Tevának és Leiának renegát és/vagy törvénytelen tetteket kell elkövetnie azért, hogy legalább a látszatja meglegyen annak a rendnek, noha szegények így sem tudják megakadályozni a katasztrófákat, hála az új Köztársaságnak. És ez már az elején így van. Herának és Tevának nyíltan meg kellett tagadnia egy egyértelmű parancsot ahhoz, hogy kivizsgálhassák az Elsbeth-ügyet, és a végén, hogy megmenthesse őket a hadbíróságtól, Leia kiadott egy hamis parancsot. Amire Mothma kancellár rájött, és inkább félrenézett (már ezzel is bizonyítva, hogy a kancellári hivatalnak nincs ereje). Tehát az ÚK olyan flottúl működik, hogy már az első öt évében láttunk az Új Köztársasági Főparancsnokság tábornokától és egy századparancsoktól nyílt parancsmegtagadást, a Szenátusi Védelmi Tanács vezetőjétől parancshamisítást, a Köztársaság kancellárjától pedig bűnpártolást. És, ha Xionóról kiderül, hogy tényleg a Birodalom oldalán játszik, akkor lényegében a Szenátus Felügyelő Bizottság tagjától árulást is prezentáltak. Ezek nem kis hibák, hanem végzetes hibák. És még csak öt, maximum hat éves az új Köztársaság, de már a legfelsőbb vezetésben folyik a törvényszegés. És a legrosszabb, hogy a vezetők a jó ügy érdekében kényszerülnek erre rá, mert ha nem tennék ezt, még több szenvedés lenne, a Birodalom még gyorsabban ténykedhetne, és akkor lehet, hogy az ÚK harminc évig sem húzta volna. Mindezzel együtt is jobb volt, mint a Birodalom. A problémák 80%-át a birodalmi maradványok és kémeik okozták. Ezeket kellett volna kigyomlálni. Egy Luthen típusú egyén nagyon hiányzott az UK-ból. Szerkesztve: Március 22. - Ody Mandrell Válasz
jedikatalina Hozzászólás ideje: Március 22. Hozzászólás ideje: Március 22. (szerkesztve) 7 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: de azért pont a Skeleton Crew-ban láthattuk, hogy hatékony szervezet és (kezdetben) képes fenntartani a rendet De Watts és Ford azt mondták az egy interjúban, hogy éppen azért tették SС eseményeit ebbe az időszakba, mert az ÚK nem képes fenntartani a rendet Szerkesztve: Március 22. - jedikatalina 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Március 23. Szerző Hozzászólás ideje: Március 23. 22 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Nem mondtam, hogy bárki állította, egyszerűen így látom. Valószínűleg megosztott a galaxis, több államforma létezhet egymás mellett. HHa békésen létezik egymás mellett tucatnyi kormány az ugyanolyan jó, mintha egy nagy kormány uralma alatt él mindenki békében. 22 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Az pedig hogy galaktikus léptékben több száz évig béke van még nem jelenti azt, hogy nincsenek népirtások vagy komoly konfliktusok. Gondoljunk csak a Nihil elleni harcra, amire a Jedik majdnem rámentek. A "népirtás" alatt természetesen olyan szintre gondoltam, amit a Halálcsillaggal, a Xystonokkal és a Csillagpusztítóval műveltek, amik földi viszonylatban a termonukleáris fegyverek által elkövetett tömegpusztításnak felelnek meg. Jelen tudásom szerint még a Nihil-konfliktus idején sem robbantottak fel szuperfegyverekkel bolygókat vagy komplett naprendszereket. Lokális vagy elszigetelt konfliktusok persze, hogy lehetnek, lesznek is, ez sem olyan, amivel nem értenék egyet, ezért is írtam direkt azt, hogy elég, ha galaktikus háború nem lesz pár száz évig, mint most, ahol két Köztársaság és egy Birodalom 60 év alatt hármat is elhozott. 60 év még egy ember életében sem egy egész élet az SW-ben, hát még az olyan fajok életében, amik több száz évig élnek. 22 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Mindezzel együtt is jobb volt, mint a Birodalom. Mindezzel együtt továbbra sem állítottam olyat, hogy a Köztársaság rosszabb, mint a Birodalom, szóval nem tudom, miért akartak meggyőzni arról, amivel egyetértek. De újra: attól, hogy valami jobb, még nem feltétlen az az alternatíva, amiért sokan az életüket adták. A mai Magyarország minden hibája ellenére még mindig jobb, mint amilyen a Szovjetunió csúcspontján volt, de kétlem, hogy a rendszerváltók tisztességes és jószándékú fele anno egy olyan Magyarországról álmodoztak, mint a mai. 22 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: A problémák 80%-át a birodalmi maradványok és kémeik okozták. Ezeket kellett volna kigyomlálni. Egy Luthen típusú egyén nagyon hiányzott az UK-ból. Pontosan erről beszélek, hogy az ÚK ilyen hibákra lett alapozva, és Luthen tuti nem egy birodalmi kémektől hemzsegő és azok által manipulált új Köztársaságért teszi mindazt, amit most tesz. De voltak emberek, akik próbáltak tenni ez ellen. Leia például élharcos volt ezen a téren, csak a Köztársaság tartósan akadályozta. Olyannyira, hogy a végén egy teljesen illegális katonai szervezetet kellett létrehoznia és törvényen kívülre vonulnia, mert a Köztársaság a kisujját sem mozdította azért, hogy megvédje a polgárait az Első Rend fenyegetésétől. Szerintem Luthent ugyanígy akadályozták volna, már csak azért is, mert a Köztársaság feje jó darabig Mon Mothma volt, aki elég jól ismerte a módszereit. Még ha adott is volna Luthennek posztot és a férfi elfogadja (én mindkettőben kételkedem), akkor sem tudott volna már azzal a hatékonysággal működni, mint a Birodalom idején. Mert van egy nagy különbség: a Birodalom idején szabad keze volt, a Köztársaságban meg lenne kötve a keze a törvények és szenátusi bizottságok, meg tanácsok által. De igazából már lehet, hogy a Lázadók Szövetsége égisze alatt is bajosan ténykedhetne, mert Mothma ott már nem tűrt meg olyan extrém hadmozdulatokat, mint Aldhani kirablása, ami anyagi segítség mellett pszichológiai csapás is volt, és amiből az egész népnek kára származott, nem csak a Birodalomnak. Nem véletlen, hogy Saw kilépett a Szövetségből, vagy az, hogy Draven Mothma háta mögött, titokban adott utasítást Cassiannak arra, hogy ne elfogja, hanem ölje meg Galen Ersót. Amúgy nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy ha Luthen meg is hal, a hálózatát Leia felhasználta az Ellenálláshoz. Abban a hidegháborús időszakban, ami megelőzte a Hosnian-kataklizmát, egy ilyen hatékonyan, de titokban működő hálózat kapóra jöhetett. A hálózat pedig simán túlélheti Luthent például Kleya által. Ő ismerheti az embereket, akiket érdemes beszervezni az Ellenállásba, hogy életet leheljenek Luthen hálózatába. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 23. Hozzászólás ideje: Március 23. (szerkesztve) 5 órával ezelőtt, Dzséjt írta: A "népirtás" alatt természetesen olyan szintre gondoltam, amit a Halálcsillaggal, a Xystonokkal és a Csillagpusztítóval műveltek, amik földi viszonylatban a termonukleáris fegyverek által elkövetett tömegpusztításnak felelnek meg. A hiperűr-katasztrófa az majdnem ilyen népirtási esemény volt, random helyeken a galaxisban. Bár fizikailag nem pusztult el a bolygó, de a népesség igen, ha nem léptek időben. 5 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Amúgy nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy ha Luthen meg is hal, a hálózatát Leia felhasználta az Ellenálláshoz. Abban a hidegháborús időszakban, ami megelőzte a Hosnian-kataklizmát, egy ilyen hatékonyan, de titokban működő hálózat kapóra jöhetett. A hálózat pedig simán túlélheti Luthent például Kleya által. Ő ismerheti az embereket, akiket érdemes beszervezni az Ellenállásba, hogy életet leheljenek Luthen hálózatába. Szóval azt mondod Luthen hálózata több, mint 40 évvel később is működik? Szerkesztve: Március 23. - Ody Mandrell 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Március 23. Hozzászólás ideje: Március 23. Nem hiszem, hogy az Új Köztársasághoz, mint államszervezethez kéne kötni a "sunrise"-t. A háború nem ért véget Jakkunál, csak szunnyadt pár évtizedre, a Birodalom fennmaradt csak más néven és más formában. Lehet, hogy amit Luthen ( és sok más arctalan, névtelen hős) elkezdett, az majd csak Exegolnál fog beérni, nevezetesen megszabadulás a Palpatine nevű Galaxist behálózó mételytől. De ezt majd még meglátjuk. Ezzel együtt is azt gondolom, hogy Luthen nem élte meg a Yavint, és neve az örök feledés homályába került az évtizedek múltával. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Március 23. Szerző Hozzászólás ideje: Március 23. 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: A hiperűr-katasztrófa az majdnem ilyen népirtási esemény volt, random helyeken a galaxisban. A Halálcsillag, a Csillagpusztító vagy a Xystonok tömegpusztító fegyverek, amiket szándékos háborús agresszió és terrorizálás szándékával vetettek be, hábroús körülmények között. A másik egy szerencsétlen, de véletlen baleset. Ja, "majdnem ilyen", ami ebben az esetben azt jelenti, hogy összehasonlíthatatlanul más. Vagy neked egy autóbaleset is majdnem olyan, mint egy tömeggyilkosság? Mert ugyanez a kategória. 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: Szóval azt mondom Luthen hálózata több, mint 40 évvel később is működik? Nem te mondod, én gondolom, hogy nem lennék meglepve, ha 40 évvel később életet lehelnének bele. Ahogy az Ellenállás rengeteg más dolgot is felhasznált a lázadásból. Régi vezetők, katonák, eszközök, bázisok. Miért ne lehetne egy régi hírszerzési hálózatba is életet lehelni, amennyiben van a soraik között olyan, aki még ismerte a hálózatot. Mivel ilyen Luthenen kívül valószínűleg csak Kleya, ennek esélye persze csekély, ugyanakkor a nő elég fiatal ahhoz, hogy még vígan éljen a Hosnian-kataklizma idején is. Végülis az Ellenállásnak is elég kiterjedt hírszerző hálózata volt, ahogy azt láthattuk az ep7-ben és az ep9-ben is. Talán nem a semmiből építették ezt fel. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 23. Hozzászólás ideje: Március 23. 3 perccel korábban, Dzséjt írta: A Halálcsillag, a Csillagpusztító vagy a Xystonok tömegpusztító fegyverek, amiket szándékos háborús agresszió és terrorizálás szándékával vetettek be, hábroús körülmények között. A másik egy szerencsétlen, de véletlen baleset. Ja, "majdnem ilyen", ami ebben az esetben azt jelenti, hogy összehasonlíthatatlanul más. Vagy neked egy autóbaleset is majdnem olyan, mint egy tömeggyilkosság? Mert ugyanez a kategória. Ahhoz a Nihilnek is köze volt, valószínűleg nem véletlen.... Erre céloztam. 5 perccel korábban, Dzséjt írta: Nem te mondod, én gondolom, Ezt meg elírtam. Mondjuk egyből feltűnhetett volna. Magamat nem szoktam kérdezgetni, nem vagyok gyogyós. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Március 23. Hozzászólás ideje: Március 23. 14 minutes ago, Ody Mandrell said: Ahhoz a Nihilnek is köze volt, valószínűleg nem véletlen.... Erre céloztam. Nem, hogy valószínűleg nem véletlen, egyenesen szándékos akció volt a Legacy Run felrobbantása a hipertérben. 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 23. Hozzászólás ideje: Március 23. Én is valami ilyenre emlékszem, káoszt akartak kelteni, ezzel is gyengítve a Köztársaságot. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Március 23. Szerző Hozzászólás ideje: Március 23. 5 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Ahhoz a Nihilnek is köze volt, valószínűleg nem véletlen.... Erre céloztam. Nem valószínű, hanem biztos, abból a szempontból, hogy Rónak szándékában állt káoszt előidézni, de a Legacy Run felrobbanását követő eseménysor már csak véletlenek összessége volt, sőt igazából maga a Legacy Run felrobbantása is valamennyire véletlen volt, mert bármilyen más hajó is megfelelt volna. Csak épp az járt arra. És nem célzottan pusztították el azokat a világokat, amik elpusztultak a katasztrófasorozat nyomán. Ha tizedakkora katasztrófa történik vagy egyetlen lakott világot sem ér el kataklizma, Rónak az is megfelelt volna, hiszen egy több ezer lelket szállító űrhajó pusztulása már önmagában megrendítette volna a hiperűrútvonalakba vetett bizalmat, ami ugyanúgy előidézte volna a blokádot, amire szüksége volt a káoszkeltéshez. A Jedha, az Alderaan, a Hosnian-rendszer és a Kijimi kiszemelt célpontok voltak, konkrét céllal lőtték szét ezeket, ölték meg a lakóit, ellenőrzött körülmények között, háborús időben, ráadásul az első kettő egy békét hirdető államszervezet által történt meg, aminek célja a nép védelme és gyarapítása, nem az elpusztítása és rettegésben tartása lenne. És ez sem elhanyagolható különbség, ha a saját vezetőd nyirat ki a védelmed miatt fizetett katonákkal, vagy egy bűnöző banda. Amúgy nem a Nihil az egyetlen bűnszervezet, ami miatt rengetegen haltak meg még a Köztársaság idején is. A Hutt Kartel vagy a zygerrean rabszolgakereskedő hálózat miatt is nagyon sokan az életüket veszthették. Hiszen ezektől is láthattunk olyat, hogy komplett kolóniákat raboltak el vagy igzáztak le. Csak ezek léptékben még mindig messze vannak mindattól, amit a Skywalker Saga felölel, ahol 60 év alatt vesztek oda milliárdok tömegpusztító fegyverek, zsarnok uralkodók, rosszúl működő államapparátus és galaktikus háborúk miatt. Mindezt úgy, hogy a pusztítás legtöbbször belülről jött, hiszen a szeparatisták ex-köztársasági világok, a Birodalom a sajátjait pusztítótta, az Első Rend egy része pedig ex-új köztársasági világokból áll. 6 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Ezt meg elírtam. Mondjuk egyből feltűnhetett volna. Magamat nem szoktam kérdezgetni, nem vagyok gyogyós. Ez vicc volt, csak lemaradt a szmájli. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Március 24. Hozzászólás ideje: Március 24. Egész bolygók pusztultak ki a nihilek által okozott konfliktus miatt (a drengireket ne is említsük), nehogy már relativizáljuk ezt. 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.