Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Bomarr szerzetesek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Ezeket a könyveket lehet még kapni?

1. Történetek Jabba palotájából.

2. Történetek a fejvadászokról.

Magyarul jelentek meg?Most, hogy írjátok mi van bennük, kedvet kaptam én is elolvasni őket, bár nagyon nem vagyok az EU híve.

Hozzászólás ideje:
Ezeket a könyveket lehet még kapni?

1. Történetek Jabba palotájából.

2. Történetek a fejvadászokról.

Magyarul jelentek meg?Most, hogy írjátok mi van bennük, kedvet kaptam én is elolvasni őket, bár nagyon nem vagyok az EU híve.

Antikváriumokban keresd őket, itt-ott szerinem még kaphatók. Itthon 1999-ben jöttek ki. Amúgy van még egy harmadik magyarul is olvasható novelláskötet, a Mos Eisley Mesék, ami a Cantina Bár vendégeit mutatja be. (Ez azt hiszem 95ben jelent meg)

Hozzászólás ideje:

Frenkie: Esetleg ha már sehol sem találsz rá, akkor itt megprobálhatsz licitálni rájuk:

Mos Eisley mesék

Történetek a fejvadászokról

Történetek Jabba palotájából

Meglehet nézni a liciteket is és ahogy nézem egyelőre 1000 Ft/db alatt megtudod úszni a vételüket, bár az ilyesmihez annyira nem értek :lol:

Hozzászólás ideje:
Frenkie: Esetleg ha már sehol sem találsz rá, akkor itt megprobálhatsz licitálni rájuk:

Mos Eisley mesék

Történetek a fejvadászokról

Történetek Jabba palotájából

Meglehet nézni a liciteket is és ahogy nézem egyelőre 1000 Ft/db alatt megtudod úszni a vételüket, bár az ilyesmihez annyira nem értek  :)

Köszönöm szépen a választ.A Mos Eisley meséket olvastam.Eszméletlen jó volt.

• 5 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Ami engem illet, én ennek hatására elő is jegyeztem a Mos Eisley meséket az antikvarium.hu-n. A másik kettőt már olvastam, és tetszett. Sőt! Asszem a "Történetek a fejvadászokról" volt a második Eu-s könyvem, amit olvastam.

Hozzászólás ideje:
Szerintem az egész egy nagy fejvadász gyalázása, amit a Sarlaccból való kimászás után történik vele. Szénné ég, rákot kap, az egész karakterből emberi roncsot csináltak... inkább maradt volna halott (számomra az is maradt).

Szimplán nem akarták a karaktert veszni hagyni... most őszintén: az jobb, ha valaki a génállománya ellenére nem ajtófélfát fejel le hanem egy egész bárkát??? Ráadásul bele is hal?

Hozzászólás ideje:
Szimplán nem akarták a karaktert veszni hagyni... most őszintén: az jobb, ha valaki a génállománya ellenére nem ajtófélfát fejel le hanem egy egész bárkát??? Ráadásul bele is hal?

Kitalálhattak volna valami jobbat is.

• 2 évvel később...
  • 10 évvel később...
Hozzászólás ideje:

A bomarr szerzetesek egy kiváló példa arra, hogy miért szeretem annyira a Star Warst. 

Ezeknek a teremtményeknek ugyanis alapvetően nem sok jelentőségük van a filmekben, mégis van egy frankó háttérsztorijuk, melyet ugye Bomarr a topic elején leírt. Ezt mindig is kedveltem az SW-ben, hogy még a legapróbb, legjelentéktelenebb dolgoknak is van háttérsztorijuk, ebből is látszik, mennyire ki  van dolgozva ez az univerzum.

Hozzászólás ideje:

Rákos lesz Boba? Nheeee. Vagy csak Dzséjt költői túlzása ez? :)  Nem jön be a sztori, miért kellett a rákot átcibálni a messzi-messzibe?! Pfff. :( :) A B'omarr szerzetesek bejönnek viszont. :) 

• 3 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Megválaszolva a cikk kérdését, hogy a kánonban más lesz-e a Bomarr-ok sztorija: olyan nagyon más nem lehet, mert a kánon már kvázi átvette a koncepciót, hisz a TCW-ben lévő Teth-en is van a szerzeteseknek egy kolostorja (ott van Jabba gyereke). Tehát már biztos szerzetesek, meg biztos, hogy több kolostorjuk van a galaxisban. Az üvegben lévő agy az adott igy nagyon eltérni már nem tudnak.

Hozzászólás ideje:
6 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Megválaszolva a cikk kérdését, hogy a kánonban más lesz-e a Bomarr-ok sztorija: olyan nagyon más nem lehet, mert a kánon már kvázi átvette a koncepciót, hisz a TCW-ben lévő Teth-en is van a szerzeteseknek egy kolostorja (ott van Jabba gyereke). Tehát már biztos szerzetesek, meg biztos, hogy több kolostorjuk van a galaxisban. Az üvegben lévő agy az adott igy nagyon eltérni már nem tudnak.

+ ha jól emlékszem valamelyik Vader Castle képregényben is esik róluk szó és abban is minden összecseng a Legendses dolgokkal. 

Hozzászólás ideje:

Ráadásul a "Történetek Jabba palotájából" című kötetből már eddig is vettek át egy az egyben ötleteket, mint amilyen a krayt sárkányokban lévő gyöngyök. A Bomarroknak pedig tényleg remek alapsztorijuk van. Kiváncsi vagyok Boba mit kezd velük.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.