Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Streamingek (Disney+, Netflix, Max, SkyShowtime, Amazon Prime és társaik)

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
55 perccel korábban, Frenkie írta:

Nektek is megjött az e-mail a Disney+-tól? Amiben megirták mennyi lesz a következő éves díj és hogy június 15.-től levonja. Ez persze eddig is így volt, de az összeg lesokkolt. 48900 ft/év. Hát ez már brutális drága.

Nem enyhén emeltek. Aztán csodálkoznak ha az infláció emelkedik. Mivel ősszel tervezek egy sw-maratont ezt még kifizetem, de jövőre már el fogok gondolkodni az évesen. Két éve még kb a fele volt,

A tavalyira emlékszik valaki? Én úgy emlékszem az még 40 000 ft volt..

Sajnos egy ideje már lehet tudni, a személyes account kiírja az összeget. Tavaly 38900 Ft volt az éves díj. Ez barátok közt is 25%-os emelés.... PErsze megtehetném, hogy alsóbb csomagra váltok és lemondok a 4K-ról meg az ATMOS-ról, de nem azért van szuper rendszerem, hogy butított cuccokat nézzek. Én is kifizetem még idén, de kezdi elérni a lélektani határt. Ötvenezer felett már nagyon érdemes meggondolni az éves befizetést. Mellékzöngeként érdemes megemlíteni, hogy még mindig olcsóbb, mint a Netflix.

Hozzászólás ideje:

Én már régóta haviban vagyok a Disney+-nál (az első év után váltottam), meg minden más streamingnél. Szerintem sokkal jobb így menedzselési szempontból, mert tényleg, ha nincs semmi, amit néznél, akkor le lehet mondani, de bármikor újra is lehet indítani. S bár az éves egészben drágább, havi szinten szerintem a pénztárcát sem terheli annyira. Ráadásul, ha épp tényleg nem nézi az ember, és lemondja, akkor az a pénz a zsebben marad. Éves előfizetésnél ez nincsen. Ott mind a 12 hónapot kifizeted, akkor is, ha aztán hónapokig felé sem nézel, mert épp nincs rajta semmi, amit néznél.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Sajnos egy ideje már lehet tudni, a személyes account kiírja az összeget. Tavaly 38900 Ft volt az éves díj. Ez barátok közt is 25%-os emelés.... PErsze megtehetném, hogy alsóbb csomagra váltok és lemondok a 4K-ról meg az ATMOS-ról, de nem azért van szuper rendszerem, hogy butított cuccokat nézzek. É

Nem az emelés amúgy a bajom hanem a mértéke. Idén lett volna 40 000 ft egy szót nem szólok. De az hogy10 000 ft-al drágább az már kicsit pofátlan. Mert még ok így is 4000 ft kb havonta mi nem vészes, de nagyon durván emelgetik. Mindegy idén még befizetem, aztán jövőre áttérek havira. Én sem vagyok hajlandó alább adni ,nem véletlenül újítottam idén rendszert. Meg hát az sw az sw.

• 1 hónappal később...
  • 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Előfizető vagyok, szóval nekem aztán tök mindegy, milyen csomagokat vezetnek még be. Ha valakinek egy Youtube 2 kell, lelke rajta. Én a sima Youtube-tól is idegbajt kapok, szóval az ingyenesség miatt tuti nem mondom le az előfizetésem.

Hozzászólás ideje:

Fúúú... már idejét sem tudom mióta vagyok Premium előfizető a YouTube-on, ráadásul a családi csomagra, ami azt jelenti, hogy a saját hozzáférésemen túl további 5 emberhez rendelhetem hozzá a prémiumot. A tágabb család nagyját sikerült lefedni vele. Nálam telefontól kezdve otthoni PC-ig, smart TV-ig, céges laptopon át a saját laptopomig a YouTube Premium megy, szóval én már nem is tudom milyen az ingyenes YouTube.

Szerkesztve: - Darth Riddick

Hozzászólás ideje:
31 perccel korábban, Darth Riddick írta:

Fúúú... már idejét sem tudom mióta vagyok Premium előfizető a YouTube-on, ráadásul a családi csomagra, ami azt jelenti, hogy a saját hozzáférésemen túl további 5 emberhez rendelhetem hozzá a prémiumot. A tágabb család nagyját sikerült lefedni vele. Nálam telefontól kezdve otthoni PC-ig, smart TV-ig, céges laptopon át a saját laptopomig a YouTube Premium megy, szóval én már nem is tudom milyen az ingyenes YouTube.

Nálam is ez a helyzet. Ez nekem fontosabb, mint egy újabb streaming csatorna, annyi minden elérhető ezzel, élvezhető módon.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nekem a szinkron jobban hiányzik, mint a 4K. Olyan kiváló, hogy még sosem jutott eszembe eredetiben nézni. Bács Ferenc Gandalfként és Láng Balázs Gollamként a csúcs, de szinte bármelyik szereplőt hozhatnám, nem találok a szinkronhangjukban hibát. Az HBO-n magyarul is megtekinthető, a Hobbit trilógiát néztük meg nemrég s annál pl. a bővített változatot adják. Ott is szuper a szinkron.

Hozzászólás ideje:

Hiba becsúszhat a gépezetbe, és ez most az. Azt azért írták, hogy ideiglenes. Viszont azért na, a Disney-től eztán az lenne egyenes, hogy vagy a hiba elhárultáig az aktív Prémium előfizetők féláron kapják meg a szolgáltatást, vagy a hiba elhárulta után X ideig, mondjuk egy hónapig (ha viszonylag gyorsan megoldódik a probléma) ingyenes hozzáférést kapnak. Persze nyilván az érintett régiókban. Szerencsére minket nem érint, most néztem, a The Bad Batch 4K-ban indult el.

Hozzászólás ideje:

Disney+ Third-Quarter Profits

"Egy befektetőkkel tartott telefonkonferencián D’Amaro kijelentette, hogy a Disney nem fontolgatja a streaming-üzletágból való kivonulást annak érdekében, hogy a vállalat tartalmait harmadik feleknek licencelje, hanem inkább elkötelezi magát amellett, hogy 2027 tavaszától a Disney+ a filmek és tévéműsorok mellett a merchandising-termékek, játékok és élmények otthona is legyen."

Azt hiszem a Netflix már játékokat is ad ki, úgy néz ki, hogy a Disney is erre az útra léphet. Meg minden másra.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Bence1997 írta:

Azt hiszem a Netflix már játékokat is ad ki, úgy néz ki, hogy a Disney is erre az útra léphet. Meg minden másra.

Igen, a Netflixen rengeteg mobil videojáték is elérhető.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Idén előbb jött a karácsony. Végre a Disney+-on is annyi filmet és sorozatot lehet bepakolni a Watchlistbe, amennyit csak akarsz. Eddig 100-ra, majd 50-re volt limitálva, ami komplett baromság volt - sehol máshol nem volt ilyen limitáció, így nem is értem, hogy a Disney-nél ez kinek jutott eszébe és ki volt az, aki szerinte ez egy olyan jó ötlet volt, hogy jová is hagyta. De úgy tűnik, több évnyi panasz után végre ott is ráébredtek a való világra. Most már csak a magyar lokalizációval állnak hadilábon, de az egyre durvább (a külső stúdiókból származó filmek és sorozatok többsége lassan se magyar hanggal, se magyar felirattal nem rendelkezik - az egyszeri magyar prolit ez biztos nem győzi meg arról, hogy D+ előfizető legyen).

Hozzászólás ideje:
6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Most már csak a magyar lokalizációval állnak hadilábon, de az egyre durvább (a külső stúdiókból származó filmek és sorozatok többsége lassan se magyar hanggal, se magyar felirattal nem rendelkezik - az egyszeri magyar prolit ez biztos nem győzi meg arról, hogy D+ előfizető legyen).

Nagyon gáz. Nem tudom kinek kellene írni ez ügyben, mert a magyar ügyfélszolgálat egy kalap sz*rt nem ér.

Hozzászólás ideje:
11 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Idén előbb jött a karácsony. Végre a Disney+-on is annyi filmet és sorozatot lehet bepakolni a Watchlistbe, amennyit csak akarsz. Eddig 100-ra, majd 50-re volt limitálva, ami komplett baromság volt - sehol máshol nem volt ilyen limitáció, így nem is értem, hogy a Disney-nél ez kinek jutott eszébe és ki volt az, aki szerinte ez egy olyan jó ötlet volt, hogy jová is hagyta. De úgy tűnik, több évnyi panasz után végre ott is ráébredtek a való világra. Most már csak a magyar lokalizációval állnak hadilábon, de az egyre durvább (a külső stúdiókból származó filmek és sorozatok többsége lassan se magyar hanggal, se magyar felirattal nem rendelkezik - az egyszeri magyar prolit ez biztos nem győzi meg arról, hogy D+ előfizető legyen).

Engem az lep meg hogy valaki berak 50 filmet és sorozatot megnézési listába a 100 meg egyenesen elképesztő. Már az 50 is nagyon sok nemhogy a 100. A sorozat gondolom címenként értendő, nem évadonként vagy részekként. Ilyen számokhoz az kell szerintem hogy valaki egész nap filmeket és sorozatokat nézzen. Persze nem gond, gondolom te is be szoktál ennyit rakni, hisz akkor nem örülnél neki hogy eltörölték. Inkább furcsa számomra.

Hozzászólás ideje:
28 perccel korábban, Frenkie írta:

Engem az lep meg hogy valaki berak 50 filmet és sorozatot megnézési listába a 100 meg egyenesen elképesztő. Már az 50 is nagyon sok nemhogy a 100. A sorozat gondolom címenként értendő, nem évadonként vagy részekként. Ilyen számokhoz az kell szerintem hogy valaki egész nap filmeket és sorozatokat nézzen. Persze nem gond, gondolom te is be szoktál ennyit rakni, hisz akkor nem örülnél neki hogy eltörölték. Inkább furcsa számomra.

Nekem csak a Disney+-on jelenleg 178 film és sorozat van (kb. a felét most szórtam be este, amikor felfedeztem, hogy végre szabadon lehet garázdálkodni, és még nem végesztem, csak az akció és sci-fi részleget néztem át D) a Watchlistben. És ezt úgy, hogy nem pakoltam be se a Star Wars, se az MCU produkciókat, mert azoknak van külön, gyorsan elérhető szekciójuk, ráadásul azokat nem szoktam csak úgy random nézni. (A Disney mozifilmekből és animációs filmekből viszont már raktam be, mert ott unom, hogy a kedvenceimért át kell rágnom magam azokon is, amik rohadul nem érdekelnek.)

A Netflixen 189 tétel van a My Listemben. Az HBO Max 90, a SkyShowtime 75 film és sorozat van. Persze, mivel folyamatosan változik a kínálat mindegyik streamingen, ez a szám hétről hétre változik, attól függ, hány film és/vagy sorozat jön vagy megy az adott platformról. A Netflixen jó időben akár 200+ film/sorozat is van nálam a My Listben.

És pont ez a lényeg nálam! Mert így nem a keresővel kell kitalálnom, hogy adott film vagy sorozat éppen elérhető-e itt vagy ott, és nem kell listákon sem átrágnom magam ugyanezen célból, hanem bemegyek a kedvencek közé, és ott azonnal látom, hogy a kedvenceim közül, vagy a még nem látott, de érdeklődésembe tartozó mű épp mi nézhető. Mert én azokat a filmeket/sorozatokat teszem be, amiket többször is megnézek, rvagy olyanokat, amikre épp nincs idő vagy kedv, de meg akarom nézni, és így nem felejtem el. Viszont a legfontosabb: mindig látom, hogy eléghetőek-e vagy sem. Szóval, ha kedvem szottyan filmet nézni, vagy csak valami kell arra, hogy szóljon a háttérben munka közben, akkor belépek ebbe a listába, végigtekerem, és rábökök arra, amire kedvem szottyan. Nem kell átnéznem az ajánlásokat, vagy műfaji listákat, nem kell a keresővel sz*rakodnom és kitalálnom, hogy az a film épp elérhető-e, hanem ott van minden egy helyen, ami engem érdekel és egyből tudom, hogy elérhető. Egy perc alatt két kattintással megoldom azt, amit sok felhasználó félórás keresgéléssel sem tud.

Szóval engem inkább az lep meg, ha valaki rendszeres streaming használó, de elképzelni sem tudja, hogyan töltsön meg egy ilyen kedvencek listát. ) Persze, ha a streaminget csak egyetlen egy téma okán és/vagy keveset használod, akkor érthető, egy kevés számú tételt könnyű számon tartani, de, ha már a teljes szolgáltatást kihasználod napi szinten, akkor az a kedvencek lista nagyon is kapóra jön.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Így már érthető. Én a Disney+-on csak Star Warst és MCU-t nézek azt is nagyon sitkán. SW-t csak akkor ha van aktuális film vagy sorozat. Tavasszal mikor itthon voltam a szemem miatt és volt időm, gondoltam

bepótolom az elmaradt MCU filmeket. De az is tök gyorsan megy. Egyből ott a Marvel négyzet a főoldalon arra rákattintva meg már ott volt pl a tavalyi Fantasztikus Négyes amit nem láttam. Nem volt több 3 másodpercnél. Ugyanez volt a mennydörgöknél is. Mivel keveset nem láttam megjegyeznem sem kellett. De nálad érthető hisz te kb mindennap használod, és egyszrübb a kedvencekből válogatni.

A durva hogy befizettem júniusban az éves összeget a Disney+-ra és azóta semmit sem néztem rajta.D Lassan kezdem az sw maratont így kárba nem fog menni. Az MCU-kat már behoztam így abból nem kell néznem már semmit.

Igazából nagyrészt tényleg arra használtam a Disney+-t hogyha ment egy sw-sorozat akkor azon néztem. Illetve decemberenként volt ott karácsonyi összeállítás és ha volt köztük olyan film amit nem láttam akkor megnéztem.

Amig a 2 TB-os külső vinyómon még 150 film van addig nem nézek streaming-en filmet. Tavasszal azt is csökkentettem. Volt olyan film rajta amit 2017-ben másoltam rá. Pl a Milk. Most néztem meg.D

A Disney+-on kivül meg nem fizetek elő másra. Azokat leszedem.

Ráadásul a gyorsaságát is elvesztette. Pl Az Avatar 3at már ezer éve láttam mire felkerült a Disney+-ra. Illetve ma néztem meg a Toy Story 5-öt ami ki tudja mikor lesz még a Disney+-on. Már fent van kitünő minőségben ahol lennie kell. Nem szoktam megvárni velük a Disney+-os premiert. Ráadásul pár hónapja vettem egy brutálisan gyors irási - és olvasáési sebességü pendrive-ot(512 GB-osat) amire egy 40 GB-s file 3-4 perc alatt felmásolódik. Brutál gyors, mert ugye USB 3.1-es és a PC-men is van ilyen USB. Összehasonlításképpen az USB 2.0-ás slot fél órát másolta ugyanezt.

Szóval mivel ilyen gyors a netem( 1000-es) és ilyen gyors a pendrive-om, illetve ilyen gyorsan felkerül a boltba, gyakorlatilga nálam a streaming elvesztette azt az előnyét hogy gyors. Szerintem a stúdióknak a mozibemutató után max 2 és fél hónappal már fel kéne raknia a streaming-re a filmeket hogy megérje rá előfizetni. De inkább digitálisan jelennek meg ekkora. Hát persze hogy letöltik az emberek.

Megmondom őszintén ha nem lenne a Star Wars a Disney+-on arra sem fizetnék elő. Az MCU-t simán letölteném.

Elvileg lehetne a streaming-en még nézni a régi nagy kedvenc filmeket. De arra meg sajnálom az időt addig amig ez a 150 film el nem fogy a vinyómról. De ez amilyen tempóban megy még vagy 10 év. A tavaszi 3 hónap alatt haladtam velük, de mióta nyár eleje óta újra dolgozom, ismét lassan halad. Az a fránya helyzet hogy a nap nagy részében a munkahelyemen kell lennem.

A távlati cél az hogy ha ezek megvanak akkor már csak az aktuális filmek lesznek már és akkor újra lehet régebbi filmeket nézni- Amúgy ez a 150 film mind érdekel, csak annyira lemaardtam mert mindig az újjakat néztem hogy ennyire összegyíült.

Amúgy ha nem írod be ezt a listát azt sem tudtam hogy létetzik mert @Ody Mandrell -hez hasonlóan sosem használtam.D

Utóirat: Azt meg sem merem számolni hány nem játszott játék van a könyvtáramban a PS-en. Szerintem idén be sem kapcsoltam a PS5-öt.D Idő kéne de az sok.

Hozzászólás ideje:

Mondjuk én csupán ennyiért elő sem fizetnék streamingre, legalábbis egy évre biztos nem. Max arra a hónnapra, amíg fut a sorozat, aztán le is mondanám. Az Amazon Prime-mal csinálom most ezt, nemsokára előfizetek, hogy megnézzem a Reachert, Neagley-t és, ha már újra ott vagyok, akkor a Fallout 2. évadát. Aztán újra lemondom, mert momentán semmi nincs rajta, ami tartósabban érdekelne.

Mint írtad is, ennyit simán le is lehet tölteni. Ahhoz meg szerintem túl drágák a streamingek, hogy csak azért fizessek, hogy álljanak vagy csak néhány dolgot nézzek rajtuk. Pláne a Disney+, ami már pofátlanul drága. Minőségileg nem sokkal van a Skyshowtime fölött, de mégis, 600 forint híján annyiba kerül, mint a legdrágább és minden téren magasan a legjobb Netflix. Pofátlanság, hogy még a szintén sokkal jobb HBO Maxnál is drágább. A Disney+ 2000-3000 forint kéne lennie, mint a Skyshowtime és a Prime, nem 5000 forint körül. Vagy ennél jobb szolgáltatást kéne nyomniuk. Az a szerencse, hogy tényleg sok film és sorozat van ott, amit szeretek, ezért nem mondom le.

Hozzászólás ideje:

2026 első felében a Disney+ legtöbbet streamelt eredeti tartalmai Amerikában, avagy a Marvel/SW+ streaming. D

blog_08_21_26_-b-1-1536x960-1.webp

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.