Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Mert minden felügyelő igazgatta a szektorát, személyesen is. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Hozzászólás ideje: 2022. December 2. 25 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Elnézve a többi felügyelő munkáját ez elég valószínűtlen. Kizárt hogy tudna róla. Elmondta volna Luthennek amikor ki akart szállni. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Elvileg az ő szektora, vagy nem? Akkor hogy nem tud róla mi folyik ott? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Éppen most , Ody Mandrell írta: Elvileg az ő szektora, vagy nem? Akkor hogy nem tud róla mi folyik ott? A HCSről nagyon kevesen tudnak még ekkor, valószínűleg nincs elég kék dobozka az uniformisán. Ami tuti: nem tud róla. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Valószínűleg így volt, mindenesetre érdekes. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Éppen most , Ody Mandrell írta: Valószínűleg így volt, mindenesetre érdekes. Nekem is átfutott az agyamon amúgy, de a luthenes beszélgetés miatt nem lehetséges. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Igen, az a bizonyíték rá. De még ki is mondja, hogy építőanyagot szállítanak. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Hozzászólás ideje: 2022. December 2. 11 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Igen, az a bizonyíték rá. De még ki is mondja, hogy építőanyagot szállítanak. Valami jelentéktelen dolgot építenek, arról tud, de hogy mit arról nem. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. December 2. De egy ISB tiszt a legmagasabb szintű ülésen át van verve? Ez azt is jelentheti, hogy nem bíznak benne. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. December 2. Hozzászólás ideje: 2022. December 2. 2 perccel korábban, Ody Mandrell írta: De egy ISB tiszt a legmagasabb szintű ülésen át van verve? Ez azt is jelentheti, hogy nem bíznak benne. Azért ők nem az adott szektor kormányzói, hanem ISB témákban illetékesek. Szóval a nekik releváns infókhoz van hozzáférésük, de magasabb szintű infókról le vannak tiltva. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. December 3. Hozzászólás ideje: 2022. December 3. 4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Mert minden felügyelő igazgatta a szektorát, személyesen is. Nem igazgattja, mivel nem kormányzó. Biztonsági szempontból felügyeli és kiértékeli, és ezen értékelések alapján tesz lépéseket a Birodalom biztonságának megóvása érdekében, mindezt a civil szférában. A Scariff nem civil szféra, hanem egy katonai bázis, ahol rengeteg titkos kutatás és fejlesztés folyik. Egy ISB hadnagyocskának vajmi kevés köze van hozzá. Az igaz, hogy az ő szektorainak egyikében van, de Scarif a feladatkörén kívül esik. Azért a bolygóért a BBI-n belül egy sokkal magasabb rangú tiszt, valószínűleg maga Yularen ezredes felel, aki helyet is kapott a Halálcsillagon később. Vagy talán Krennic, mivel Tarkin rajta kérte számon a biztonsági problémákat, így eleve lehet, hogy minden a Halálcsillaghoz köthető katonai létesítmény védelme Krennic igazgató (katonai rangja szerint admirális) hatásköre alá esik, hiszen az általa igazgatott Birodalmi Katonai Fejlett Fegyverzetkutatási Osztály részben a BBI alá esik. Egy biztos, Lonni Jung hadnagynak semmi köze ahhoz, hogy mi folyik a Scarifon, de gyanúm szerint ahhoz sem sok, hogy mi történik a Scarif-rendszerben vagy a birodalmi haditengerészet elszigetelt zónájában (ez egy civilektől elzárt terület az Abrion-szektorban, ezen belül van a Scarif-rendszer). Neki olyan világokkal kell foglalkoznia abban a szektorban, mint a Kamino (ha van még rajta polgári élet), a Rishi, az Ukio, az Abrion Major, a Gibad és a Tieos, ilyen világokon kell biztosítania, hogy a Birodalom hű polgárai a Birodalom hű polgárai maradjanak. 3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: De egy ISB tiszt a legmagasabb szintű ülésen át van verve? Nem ez a legmagasabb szintű ülés, az Andorban csak a BBI tanácsot láttuk, ám e felett még ott van a BBI főparancsnokság. Nem véletlen, hogy csak egy őrnagy a góré és mindenki más hadnagy, ahogy az sem, hogy Yularen csak tiszteletét tette két ülésen, amúgy távol marad a mindennapi meetingektől. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. December 3. Látom megint mesés kedvedben vagy. Hogy egy klasszikust idézzek: szép dolog a fantázia, de a tényeket lexikonban keressük. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. December 3. Hozzászólás ideje: 2022. December 3. 4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Látom megint mesés kedvedben vagy. Hogy egy klasszikust idézzek: szép dolog a fantázia, de a tényeket lexikonban keressük. @Dzséjt teljesen jól leírta. 4 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Nem ez a legmagasabb szintű ülés, az Andorban csak a BBI tanácsot láttuk, Láttuk a magasabb szintű tanácsot is, nem? Ahol Dedra előadja hogy szerinte Cassian benne volt Aldhaniban az szerintem magasabb szintű tanács volt mert nem Partagaz vezette, ő is csak részt vett rajta. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. December 3. Hozzászólás ideje: 2022. December 3. 9 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Látom megint mesés kedvedben vagy. Hogy egy klasszikust idézzek: szép dolog a fantázia, de a tényeket lexikonban keressük. Mindazt, amit leírtam, lexikonokból vettem, szóval tények. Vagy tán megjelöljem a forrásokat, hogy elhidd? 5 órával ezelőtt, Donát írta: Láttuk a magasabb szintű tanácsot is, nem? Ahol Dedra előadja hogy szerinte Cassian benne volt Aldhaniban az szerintem magasabb szintű tanács volt mert nem Partagaz vezette, ő is csak részt vett rajta. Nem, az ugyanúgy a BBI tanács ülése volt, csak akkor nem Partagaz, hanem Yularen vezette. A főparancsnoki szinten a különböző osztályvezetők, az igazgatóhelyettes és az igazgató vesznek részt. Talán úgy lehetne leírni, hogy Partagaz ennek a testületnek az ügyvezető igazgatója, Yularen pedig a vezérigazgatója. 2 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Március 14. Hozzászólás ideje: Március 14. Újranézés utáni benyomások: - Már el is felejtettem, milyen szép az aldhani táj. - Jó volt látni Coruscant alsóbb, a közemberek által lakott körzeteit. Annak tudatában, hogy trilliónyian lakják ezt a városbolygót, meglehetősen nyomasztó volt, hogy Syril kihalt és szürke betontömbök között sétált hazáig. - Partagaz zseniális karakter, minden jelenetét uralja. - Blevin és Dedra a birodalmi hivatalnokok két archetípusa. Az előbbi a flegma, beképzelt, de ezzel együtt szűklátókörű tiszt mintapéldánya, míg Dedra szenvtelen módon, egykori nyomozóként próbálja kamatoztatni tudását új szerepkörében. - Luthen átváltozása joviális kereskedővé egészen döbbenetes. Valóban ő a "Lázadás Palpatine-ja". - Mon Mothma egész létezése arról szól, hogy színlelnie kell, tartania kell magát. Nem csoda, hogy ez a szerepkör kezdi felőrölni őt, és számos későbbi döntéséhez ez a pszichózis részben magyarázatul is szolgálhat. - Perrin nagyobb s*ggfej, mint amennyire emlékeztem rá. - Szomorú volt újra látni az aldhani misszió tagjait, tudva, hogy milyen sors vár rájuk (na jó, Arvelt azért nem). Közülük is kiemelkedik Karis Nemik, a lázadás mártírja és ideológiai letéteményese. Rendkívül jószándákú figura és kiváló emberismerő, azonnal meglátja a jót Cassianban annak ellenére, hogy utóbbi nem igazán igyekszik kevésbé ellenszenvesnek tűnni. - Sok-sok utalás, ami tetszett. Rakaták, Utapau, vagy éppen Sly Moore. 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 19. Szerző Hozzászólás ideje: Március 19. 2025. 03. 14. - 23:23, Nute Gunray írta: - Partagaz zseniális karakter, minden jelenetét uralja. Miközben néztem nekem is ezen járt a fejem. Anno is kedveltem, de most ismét rácsodálkoztam mennyire jó. Ennyire pragmatikus Birodalmit nem tudom láttam-e bármikor is. Nem a fecsegésről híres az biztos. 2025. 03. 14. - 23:23, Nute Gunray írta: - Luthen átváltozása joviális kereskedővé egészen döbbenetes. Valóban ő a "Lázadás Palpatine-ja". Ha Palpatine jó lenne, akkor bizonyára olyasmi karakter lenne, mint Luthen. Sose gondoltam volna, hogy megkapjuk a nagy sz*rkeverő lázadás oldalán harcoló alteregóját. 2025. 03. 14. - 23:23, Nute Gunray írta: - Szomorú volt újra látni az aldhani misszió tagjait, tudva, hogy milyen sors vár rájuk (na jó, Arvelt azért nem). Közülük is kiemelkedik Karis Nemik, a lázadás mártírja és ideológiai letéteményese. Rendkívül jószándákú figura és kiváló emberismerő, azonnal meglátja a jót Cassianban annak ellenére, hogy utóbbi nem igazán igyekszik kevésbé ellenszenvesnek tűnni. Én is így éreztem, sok jó ember, kivéve egyet akiért nem kár.... Remek ahogy a sok lázadó sejtre utalgatnak, megnevezve őket, de még nem egységes a mozgalom. Ejj de jó lesz látni ahogy majdnem mindenki egy zászló alá áll. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Március 20. Szerző Hozzászólás ideje: Március 20. (szerkesztve) 2 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Ja, nem, belefosott a ventilátorba, és miatta a Preox-Morlana is megszívta, valószínűleg az általuk foglalkoztatott több ezer alkalmazottal együtt. Szóval a bukáshoz elég három ostoba fajankó is. Blevin pedig pont ezekkel alázza porig Karnt. Gratulált neki amiért lenullázta a Preox-Morlana biztonsági szolgálatot. Egyébként a hadnagy nem véletlen volt dühös. Eleve nagyok sok szektor tartozik hozzá, erre még megkapja a Morlanát is a nyakába, mert két balf*sz buzgómócsing nem bírt magával. Szerkesztve: Március 20. - Ody Mandrell Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Március 20. Hozzászólás ideje: Március 20. És még Dedra is az idegein játszik. Még a végén megsajnálom Blevint. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Április 8. Hozzászólás ideje: Április 8. Kellemes, bár Kalacsnyikov elvtárstól és Tesco gazdaságos idegen állattól nem mentes nyitánya a következő sztoriszálnak. A két említett, Zs kategóriás sci-fikben is kínos elemtől eltekintve rengeteg nagyszerű dolog van itt. Coruscant az egyik, ami annak ellenére, hogy ugyanúgy néz ki, mint korábban, valahogy mégis érezni rajta a Birodalom nyomoruságát. Mintha kiszívták volna a városbolygóból a színeket és az életet. Amikor az ep1-ben megérkezünk ide, már az űrben hatalmas az űrhajóforgalom más világokhoz képest (mondjuk úgy, hogy itt van űrhajóforgalom, máshol meg egyáltalán nincs), és bár nem ez a legszínpompásabb világ, mégis, élénk. Ezzel szemben az Andorban egyhangúan szürke, és a régi jövés-menésnek nyomát sem látni. De a felszínen is mintha sokkal gyérebb lenne a siklóforgalom, és ott is a piszkosfehér és a szürke színek dominálnak, a beton és az acél, meg a szögletes formák - persze nem mindenhol, például az űrkikötő, ahová Karn megérkezik, a régi időket idézi látványos íveive, ám az ilyen helyeket gyorsan felváltja a "panelrengeteg" vagy a BBI üveg és acél "vulkánja" (ami engem amúgy az Aliens atmoszféra processzorára emlékeztet ). Mindezt tetézik az üres vagy csak gyéren használt folyosók, függőhidak. Szóval Coruscantból, az egykor nyüzsgő világból a Birodalom idejére kiveszett az élet. Ami persze nem csoda, gondolom a Birodalom fővárosába nem repülhet be akárki, valószínűleg minden sokkal szigorúbban van ellenőrizve, mint a Köztársaság idejében. Amúgy ez az ábrázolás azért is jó, mert a polgárháború után játszódó sorozatok Coruscantja pedig újra a PT-ben látott világot idézi, visszatértek a színek, az ívek, a nyüzsi. És így vizuálisan is ábrázolva van, hogy bár az új Köztársaság ezer sebből vérzett és abban a formában, ahogy létezett, halálra volt ítélve, még ezzel együtt is jobb volt akkor az élet, mint a Birodalom fénypontján. Ami a birodalmi oldalt illeti, végre képbe került Dedra Meero és Partagaz őrnagy. Mindkettő fantasztikus karakterré érik nagyon gyorsan. Az őrnagy monológja arról, hogy mi is a BBI feladata, az első a sorozatot átjáró nagyszerű monológoknak. A poén az, hogy bár Partagaz meglepően hatékony katonai vezetőnek tűnik, az epizód végén mintha mégis csak a kötelező jelentésekkel törődne, és félresöpri Dedra aggodalmait. Ugyanakkor itt is érdemes a szavaira figyelni, amit Dedra meg is tett. Hisz csak arra utasíttotta, hogy intézze el a kötelező dolgokat is, ám emellett nem tiltotta el a nyomozástól, csupán kézzelfogható bizonyítékot akar megérzések helyett. Ami alapvetően nem helytelen dolog, elvégre ez egy állam külső és belső fenyegetések elhárítására szakosodott hivatala, nem a Jedi Rend, ahol elég annyi, ha valaki mélyen az érzéseibe néz és máris tudja, hogy igaz, akármiről is van szó. A lázadók oldalán képbe lép az aldhani-i csapat és Mon Mothma. Mint embert, tényleg nagyon sajnálom ezt a nőt. Már az első jelenetei nagyon kemények, ahogy ő és Luthen szerepet játszanak, miközben galaktikus dolgok miatt kell aggódniuk. És láthatóan ez Mothmát viseli meg a legjobban. Luthen simán vált a joviális kufár és a lázadó ügynök szerep között, de Mothmának ez nehezebb. Talán azért, mert neki nincs támasza. Luthen hagyatkozhat Kleyára, de hamar kiderül, hogy Mothmának senkije sincs. A férje egy kolosszális s*ggfej, aki abszolút nincs tekintettel a feleségére. A f*szi közönyösen fogadja, hogy Mothma politikai ellenségeit invitálta meg vacsorára, és szórakoztatónak nevezett egy olyan bagázst, ami sorra nyom el világokat. Arra lennék kíváncsi, hogy Mothma miért nem rúgta még ki ezt a kapitális vadmarhát? Biztos erre is van valami chandrilai hagyomány, ami miatt nem lehet (megjegyzem, Mothma akárhányszor megnyilvánul a népe hagyományaival kapcsolatban, érzek némi lenézést, amin mondjuk nem is csodálkozok). Aztán itt az aldhani-i csapat, egy meglehetősen színes banda. Vel továbbra is idegesít, és most, hogy tudom, honnan is jött, végképp az az érzésem, hogy ő egy unatkozó elkényeztetett királylány, aki most épp háborúsat játszik, de valójában annyira nem szívügye a lázadás. És mintha ezt Luthen is látná és idegesíti is. A fickó alapvetően türelmes lélek, de Vellel szemben elég gyorsan kijön a béketűréséből és lekiabálja a fejét. Ráadásul Vel vezetőnek sem jó, bár ez a későbbi részekben kezd nyilvánvalóvá válni. De a többiek sem kevésbé érdekesek, bár őket is csak később ismerjük meg jobban. Mégis, már itt érezhető, hogy ez egy szedett-vedett banda, és ahogy különböző véleményekkel nekiesnek Velnek, az is nagyon átjön, hogy csapatnak is kicsit suták. Pedig elvileg már elég régóta együtt vannak, mégsincs meg az összetartó csapatokra jellemző kémia köztük (a "jó" vezetés eredménye). Egyedül annyit tudok elmondani, hogy Skeen és Nemik haverok. És akkor még csak ezután derül ki, hogy az egyik lázadó valójában birodalmi tiszt. Nem beépült, vagy ilyesmi, hanem jelenleg is birodalmi állományban van, és például Cinta nem reagált jól, amikor ez kiderült. Végül itt van Karn öcsénk, aki a megalázó vereség után újabb alázástengert kap a fejére. Mondanám, hogy sajnálom, hogy pont Blevinnel került szembe, de hát na, nem sajnálom ezt a kisebbségi komplexusos marhát. Amúgy valahol bámulatra méltó, hogy az ő bizonyítási vágya és hozzánem értésének hála egy egész szektor kénytelen volt térdre ereszkedni a Birodalom előtt. Gondolom már régóta vártak egy ilyen kolosszális melléfogásra, felteszem ezzel a Pre-Mornál is tisztában voltak, ezért is akarta Hyne a szőnyeg alá söpörni az ügyet. De mosranra ő is kifogyott a lehetsőégekből, és csak azzal tudott előhozakodni, amivel Gyatlov elvtárs is: én ott sem voltam. Csak Gyatlovval ellentétben Hyne igazat mond. Mosk meg de édi, ahogy jelentkezik. Azért kíváncsi lettem volna, mit akart mondani. És akkor megjelent Karn anyuka, hát ő az, akire nem lehet mondani, hogy a jó dolgok kis csomagolásban érkeznek. Már az durva, ahogy üdvözli egyetlen fiát: pofán vágja, aztán megöleli. Hát ő... Itt ugyan még sokat nem látni belőle, de ezután gyaníthatjuk, hogy nem egy Shmi Skywalkerrel, Maarva Andorral, Breha Organával vagy Beru nénivel lesz dolgunk. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Április 8. Szerző Hozzászólás ideje: Április 8. 4 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Vel továbbra is idegesít, és most, hogy tudom, honnan is jött, végképp az az érzésem, hogy ő egy unatkozó elkényeztetett királylány, aki most épp háborúsat játszik, de valójában annyira nem szívügye a lázadás. Én ezt nem mondanám. Szerintem igenis benne van az elkötelezettség. Eleve lázadó hajlam, mert a népe tradíciói ellen is ágál, ami annak a jele, hogy vannak elvei. Másfelől teljesen igaza volt Klemmel kapcsolatban. A semmiből betenni a csapatba, pár nappal az akció előtt....és gyakorlatilag nulla indokkal. Én is azt mondtam volna: WTF? Ez olyan, mintha vinnék egy tök ismeretlen fazont a fórumtalira, és azt mondanám, mostantól ő is a brancsban van. Ti meg nagyokat pislognátok. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Április 8. Hozzászólás ideje: Április 8. (szerkesztve) A fórumtali egy baráti közösség, ez egy rablóbanda, ami okkal és céllal létezik. A cél a páncélterem kirablása, az ok pedig a Birodalom elleni lázadás további finanszírozása. Szóval az akció szervezőjének eme ok és cél érdekében bárkit joga van odavinni bármikor, vagy lefújni az egészet. Nem sörözni és egy holofilmsorozatról dumálni mentek, hanem pénzt rabolni életveszélyes körülmények között, aminek végén ha buknak, nagyon sok mindenki bukhat még, köztük maga Luthen, de Mon Mothma is. Lényegében ezekben a pillanatokban ezen az akción áll vagy bukik a Lázadók Szövetségsének későbbi megszületése. Ráadásul Luthen elég alaposan kifejti, hogy egyrészt, finoman szólva is kétségei vannak Vel csapatával kapcsolatban, másrészt, eleve egy emberrel kevesebben vannak, mint kéne. Az, hogy Luthen odavitt egy embert ilyen körülmények között, máris jelzi, hogy Vel eddigi vezetői munkásságával kapcsolatban komoly kétségek merültek fel, és az akció szervezője erőteljesen kételkedik abban, hogy Clem nélkül végrehajtható lenne. Mint egy epizóddal később kiderül, az aggodalma abszolút jogos volt. A lázadó hajlam még nem jelenti azt, hogy elköteleződik egy lázadó szervezet mellett (lásd Skeen). Később mutat olyan dolgokat, amik alapján nyugodtan feltételezhetjük, hogy ő magasan sz*rik erre az egész szervezetre, és talán csak Cinta miatt van ott, ahol. Meg mert itt fontoskodhat, bár senki sem adja meg neki ezért a vágyott elismerést. Szerkesztve: Április 8. - Dzséjt Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Április 8. Szerző Hozzászólás ideje: Április 8. 53 perccel korábban, Dzséjt írta: A fórumtali egy baráti közösség, ez egy rablóbanda, ami okkal és céllal létezik. Ez igaz de az elv ugyanaz. Akár meg is bonthatsz egy közösséget azzal, hogy ráerőlteted az akaratodat. 55 perccel korábban, Dzséjt írta: Az, hogy Luthen odavitt egy embert ilyen körülmények között, máris jelzi, hogy Vel eddigi vezetői munkásságával kapcsolatban komoly kétségek merültek fel, és az akció szervezője erőteljesen kételkedik abban, hogy Clem nélkül végrehajtható lenne. Mint egy epizóddal később kiderül, az aggodalma abszolút jogos volt. Ez igaz. Mint ahogy az is, hogy annyira jól sikerült Cassian beszervezése Luthen által, hogy később ő maga akarta kinyírni, mert akkora fenyegetéssé vált rá nézve. 57 perccel korábban, Dzséjt írta: A lázadó hajlam még nem jelenti azt, hogy elköteleződik egy lázadó szervezet mellett. Később mutat olyan dolgokat, amik alapján nyugodtan feltételezhetjük, hogy ő magasan sz*rik erre az egész szervezetre, és talán csak Cinta miatt van ott, ahol. Meg mert itt fontoskodhat, bár senki sem adja meg neki ezért a vágyott elismerést. Biztos benne van Cinta is, de teljesen másképp látom Velt, mint te. Remélem a második évadban róla is teljesebb képet kapunk. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Április 8. Hozzászólás ideje: Április 8. Én inkább azt láttam, hogy Vel a lázadósdi mellett megpróbál ember maradni, Cintával kapcsolatban megélni az érzéseit stb. Cintát csak a küldetés és a bosszú hajtja - érthető, tőle mindent elvett a Birodalom. Szóval Vel abszolút a lázadás mellett van, de a Kleya szintű érzéketlen vérprofiktól kirázza a hideg. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Április 8. Hozzászólás ideje: Április 8. 1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Ez igaz de az elv ugyanaz. Akár meg is bonthatsz egy közösséget azzal, hogy ráerőlteted az akaratodat. Nem ugyanaz. Pontosan azért nem ugyanaz, mert a baráti közösség egy érzelmi alapú, zárt, tevékenységében tét nélküli közösség. Itt viszont szó sincs ilyenről. Itt egy hiearchikus csoportról (egy katonai egységről) van szó, amit egy fontos küldetés sikeres véghezvitele okán jött létre. Ha egy baráti csoport diszfunkcionális, az csak a csoportra gyakorol hatást. Ha ugyanez igaz egy akciócsoportra (márpedig a hiearchia csúcsán ülő Luthen meglátása és a későbbi epizód tanúlsága szerint ez színigaz), annak nem csak a csapatra, de másokra is komoly hatással lehet. Lehet, hogy nem szép Luthentől, hogy nem egyeztetett Vellel és csak úgy betolta Andort, de minden azt bizonyítja, hogy ez a döntés teljesen megalapozott és jó volt. 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Ez igaz. Mint ahogy az is, hogy annyira jól sikerült Cassian beszervezése Luthen által, hogy később ő maga akarta kinyírni, mert akkora fenyegetéssé vált rá nézve. Hát, nagy nyereségért nagyot kell kockáztatni, csak szerintem Luthen azzal nem számolt, hogy Cassian úgy lép le a csapattól, ahogy lelépett. Elvesztette a kontrolt fölötte, így kockázati tényezővé vált. 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Biztos benne van Cinta is, de teljesen másképp látom Velt, mint te. Remélem a második évadban róla is teljesebb képet kapunk. Én is remélem, mert amúgy nagyon érdekes karakter, már csak a családja miatt is. 1 perccel korábban, Nute Gunray írta: Szóval Vel abszolút a lázadás mellett van, de a Kleya szintű érzéketlen vérprofiktól kirázza a hideg. Vagy bármilyen profizmustól. Vel szerintem még a lázadás ellen is lázad. Az érzelmek megélése meg szép dolog, sokaknak ment ez a lázadásban anélkül, hogy a döntéseik útjába állt. Hera például még egy gyereket is képes volt nevelne úgy, hogy közben a Szövetség egyik tábornoka volt. De említhetjük Poe szüleit is, akik szintén képesek voltak családot alapítani aközben, hogy aktívan harcoltak a Szövetség színeiben a Birodalom ellen. Shara Bey ott száguldott az Y-szárnyújával a Millennium Falcon előtt a Halálcsillag II aknájában, Kes Dameron pedig odadobta a bombát Hannak az endori bunkerban. Velben viszont tagadhatatlanul ott a féltékenység, és bizony ad ki utasítást ettől befolyásolva. Kis dolgot tesz, de pont ebben a sorozatban a kis hibák okozzák végül a hatalmas katasztrófákat. Persze majd kiderül, hogy Vellel mik a tervek, de nekem eddig olyan karakter képét festette le, aki ugyan a lázadás oldalán áll, viszont nem veszi azt eléggé komolyan, és a saját egója folyton útban van neki. Látszik, hogy nemesi származású és nem tetszik neki, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt ő szeretné. Ezek miatt apró hibákat vét, ám ezek végül nagyon nagy bajt okozhatnak. És jelenleg Vel még veszélyesebb a lázadás ügyére nézve, mint Andor. Nem amiatt, amit tehet, hanem amiatt, aki. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Április 8. Hozzászólás ideje: Április 8. 6 minutes ago, Dzséjt said: Shara Bey ott száguldott az Y-szárnyújával a Millennium Falcon előtt a Halálcsillag II aknájában, Shara A-szárnyú pilóta volt. Akire te gondolsz az Norra Wexley. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Április 8. Hozzászólás ideje: Április 8. Igaz, köszi a javítást. Tényleg nem ő repült be a Halálcsillag II-be, de ott volt ő is az endori csatában a Zöld Osztagban. Ugyan Norának is van férje és fia a Lázadás mellett, csak náluk a családi idill nincs meg, így ő nem jó példa. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Április 8. Szerző Hozzászólás ideje: Április 8. 1 órával korábban, Dzséjt írta: Látszik, hogy nemesi származású Én eme rész alapján anno sose mondtam volna meg, hogy Vel nemesi származású. Néztem is később nagy boci szemekkel, amikor kiderült ki ő valójában. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Április 8. Hozzászólás ideje: Április 8. Igen, először én sem jöttem volna rá erre. Viszont retrospektív már magyarázattal szolgál néhány viselkedési mintára. Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: Április 8. Hozzászólás ideje: Április 8. 10 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Ez olyan, mintha vinnék egy tök ismeretlen fazont a fórumtalira, és azt mondanám, mostantól ő is a brancsban van. Ti meg nagyokat pislognátok. Szerintem ez azért nem megfelelő példa, mert egy baráti találkozáson milyen kockázattal jár az, hogy egy teljesen ismeretlen embert visz oda valaki... maximum kínos csendek, felszines beszélgetések, meg feszengés van belőle, de egy ilyen akciónál, ahol egy katonai létesítménybe törnek be ott potenciálisan az életükkel játszanak. Nekem amúgy Vel-lel kapcsolatban inkább az volt az érzésem, hogy nem az elkötelezettsége kérdőjeles, hanem a vezetői képességei. Nincs egy olyan tekintélyt parancsoló fellépése, mint egy igazi vezéregyéniségnek és ezt érzik rajta az emberei is, ez tükröződik a Cassiannal kapcsolatos megnyilvánulásaikon. Mondjuk egy Saw Gerrera (jó ő teljesen más karakter), ha hozna váratlanul egy idegen embert az akcióba, amit vezet, akkor lehet az emberei furcsálnák a dolgot, de ha Saw azt mondja, hogy innentől ő velünk dolgozik és pont, akkor nem lenne vita. Ez Vel esetében nincs meg. 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.