Ugrás a kommentre

1x04 - Aldhani


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

4. rész - Aldhani / Aldhani

 

andor4.jpg

 

Írta: Dan Gilroy

Rendezte: Susanna White

 

Helyszín: Aldhani, Coruscant

 

Szereplők:

Cassian Andor - Diego Luna

Luthen Rael - Stellan Skarsgård 

Mon Mothma - Genevieve O'Reilly

Perrin Fertha - Alastair Mackenzie

Partagaz őrnagy - Anton Lesser

Blevin felügyelő hadnagy - Ben Bailey Smith

Deedra Mero hadnagy - Denise Gough

Lonni Jung felügyelő - Robert Emms

Lagret felügyelő - Michael Jenn

Grandi felügyelő - Lucy Russel

Heert - Jacob James Beswick

Kleya Marki - Elizabeth Dulau

Kloris - Lee Ross

Syril Karn felügyelőhelyettes - Kyle Soller

Eedy Karn - Kathryn Hunter

Linus Mosk hadnagy - Alex Ferns

Hyne főfelügyelő - Rupert Vansittart

Vel Sartha - Faye Marsay

Karis Nemik - Alex Lawther

Arvel Skeen - Ebon Moss-Bachrach

Taramyn Barcona - Gershwyn Eustache Jnr

Cinta Kaz - Varada Sethu

Gorn hadnagy - Sule Rimi

 

Történet

Miközben Andor csatlakozik egy lázadó sejt akciójához, addig Mon Mothma a Coruscanton próbálja megtalálni a módját, hogy támogassa a Szövetséget.

 

Érdekességek

- Luthen Rael egy módosított Fondor Haulcrafttel repül, melynek beépített droid másodpilótája van. A Fondor név már évtizedek óta létezik a Star Warsban, mint egy hajógyár, melyet először a Han Solo hadjárata (1979) című regényben említettek meg, majd szerepet kapott egy Star Wars napilapban megjelenő képregény csíkban, a "Darth Vader Strikes"-ban, mint az Executor szuper-csillagromboló megalkotásának helyszíne. Jóval frissebb feltűnése a Battlefront II-ben látható.
- Cassian említést tesz róla, hogy a Mimbanon töltött ideje harccal telt (bár Luthen a részletekről kérdezi). A bolygó első feltűnése az 1978-as Erőpróba című regényig nyúlik vissza, majd éveken át álló harcmező helyszíneként ábrázolták; először a Star Wars: A klónok háborúja "Zöldfülűek" c. részében említették, majd akció során is láthattuk a Solo: Egy Star Wars történetben.
- A Birodalmi Biztonsági Hivatalról először egy 1987-es Star Wars forráskönyv tett említést, melyet később jobban részleteztek az 1989-es birodalmi forráskönyvben. Jelentős szerepben került a képernyőre a Star Wars: Lázadókban; itt ábrázolták először a fogaskerék szimbólumot.
- Lonni Jung BBH felügyelő a jelentésében említést tesz az Abrion-szektor és a Scarif megnövekedett forgalmáról. Jó oka van ennek, ahogy az a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetből kiderül: a Scarif a Halálcsillag építésének jelenlegi helyszíne.
- A forgatókönyv "habzó gelclen"-kén nevezi meg a Cassian által használt borotvahabot.
- Az értékes kuati ég-kiber, amit Luthen ad Cassiannek mellékes biztosítékként, állítólag a rakata megszállók elleni felkelésnek állít emléket. A rakata egy ősi űrutazó hódító faj, amely központi szerepet játszott a 2003-as Star Wars: Knights of the Old Republic videójáték történetében.
- A coruscanti űrkikötőben látható információs kijelző számos mélyebb, univerzumon belüli utalást is tartalmaz: a Telgrodo Travelnek (Star Wars Gamemaster Kit, 1991) személyszállító hajója indul, megállókkal a közeli Hosnian Prime-on (Star Wars: Az ébredő Erő, 2015), a Plexisen (Star Wars Uprising, 2015) és az Eufronis Majoron (Star Wars: Servants of the Empire: Rebel in the Ranks, 2015).
- Az ebben az epizódban Luthen Rael galériáján megpillantható tárgyak közt látható egy mandalori páncél mellkasi eleme, egy wookiee sisak, a férfi kezében egy utapaui harci bunkósbot, egy twi'lek kalikori, valamint, számos egyéb értékes és valószínűsíthetően törékeny régiség, a helyiség hátsó részében tárolva, karbonitba ágyazva.
- Mon Mothma tiltakozik, hogy vacsoravendégekként fogadják a nagyvezír hivatalának tagjait. Ebben az időben Mas Amedda a nagyvezír, aki az uralkodó hűséges bizalmasa; láthattuk őt a Star Wars: A klónok támadásában és a Star Wars: A Sith-ek bosszújában. Az említett vendégek közt van Sly Moore is, aki szintén szerepelt az említett filmekben, valamint Ars Dangor, az uralkodó egyik tanácsadója, aki először egy 1989-es forráskönyvben volt említve.

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x04 - Aldhani

Nos azt hiszem lehetett sejteni, hogy a pörgős harmadik rész után kicsit visszaveszünk majd a lendületből, és ismét egy alapozó rész jön, de persze ez már egész másként alapozott, mint az első két rész.

Újabb és újabb kerültek felszínre, amiket baromi jó volt nézni. Olyan ez a sori, mint eddig madártávlatból néztük volna a dolgokat, és főleg így a nagyobb eseményeket láthattuk amik kihatottak a galaxisra, és most mintha nagyítóval néznénk a történéseket. Baromi jó ahogy belelátunk a tisztek, a hétköznapi emberek mindennapjaiba, hogy látszik, hogy van következménye egy-egy akciónak, tévedésnek, és hogy ez milyen kihatással van rájuk.

Az új feláldozható csapat elég keménynek néz ki, és gyorsan alkalmazkodtak Andor érkezéséhez, és a felvázolt öngyilkos küldetést is alig várom már, hogy lássam. Elég komolynak tűnik, így elmondottak alapján, és a meneküléssel együtt baromi látványosnak. :D És ha már látvány - elképesztően szép az egész sori. És nem csak a távolból készült felvételek, hanem egy egy szűk utca, vagy leszálló. Csak tátom a számat.

És azon is, hogy bár túl sok érdemi dolog nem történt, mégis pár mondattal, olyan komor és darkos hangulatot tudtak teremteni, olyan nyomasztó ahogy beszélnek a birodalomról, ahogy városokat tüntetnek el, vagy rátelepednek egy hiba miatt egy bolygóra, hogy úgy érzem, ez nagyon hiányzott már. Ez az a Birodalom amit lehet félni, és nem attól, hogy baromi sokan vannak. Itt úgy érződik, hogy úgy működik mint egy olajozott gépezet és nincs helye hibának, és meg kell találni hőseinek a rést a pajzson, hogy csapást tudjanak mérni. Sok mindenre ki tudnék még térni, Mon Mothmára, stb, de jelenleg főleg ez az érzés ami dominál bennem a rész megnézése után, hogy hűű de jó ez a cucc és mi lesz itt ha beindul. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elég izgi rész volt, mondjuk így egymagában nézve az ember tleg a falat kaparja, hogy mi lesz a folytatás, mert igazából néhány hosszú jelenetből áll az egész. Nem hittem volna, hogy Mon Mothma sztorija fog a legjobban érdekelni egy SW-sorozatban, de ez most így alakul épp. Isszonyú jó Coruscant, meg az ISB-HQ. Érdekes, hogy Syril Karn is Coruscanton kötött ki, biztosan összeérnek majd a szálak. Találkoztak már Luthen-nel a harmadik részben, igaz? Az ISB-kerekasztalnál van egy idősebb bajszos úr, aki emlékeztet engem egy bizonyos ISB-tisztre, korábbi klónháborús admirálisra. Adná magát, mert ezeken a kerekasztal-találkozókon ő mindig csendes szokott lenni.

 

Luthen nagyon izgalmas figura, és Skarsgard zseniális, persze szokás szerint. Nem lehetett tudni, hogy ez az úri megjelenése nem flashback-e (vagy épp flashforward az évad végére), de ez így baromi jó, hogy kettős személyisége van és egy műgyűjtő-kereskedő. Kire gondolt Mothma? Organára? Luthen gyűjteményében is sok különlegesség volt, pl. jól láttam, hogy Galen Marek non-legends kánon dark side ending sisakja is ott volt? Számtalan ismerős bolygóról tettek említést, nagyon egyben van a dolog. És Sly Moore??? Talán ő fel is fog tűnni?

 

Az nem ellentmondás, hogy Cassian itt, 5BBY-ban Alliance-ról beszélt? Hát itt még nem alakult meg, nem? 

 

Még az első három részben ez szolidabb volt, most egyre inkább zavar a túlságosan sok ember. Legalább egy nyomorult űrlény lehetne Andor csapatában. 

 

Azt nem értettem, Gilroy miért hájpolta be ennyire Mothmát, eddig azért nem történt vele olyasmi, ami miatt "róla kéne beszélnünk", ahogy azt jósolta. Azt gondoltam, itt fogja elmondani a beszédét a szenátusban. Én valahogy úgy érzem, a Mothma-szálon Palpie tiszteletét fogja tenni, szerintem a Kenobi BTS-ben látható felvételkor az Andor forgatásán volt Londonban sminkben, és Deborah azért irányította messziről. De ez most csak egy kis fan theory :D 

Szerkesztve: - IndianaAndrisSolo
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, IndianaAndrisSolo írta:

pl. jól láttam, hogy Galen Marek non-legends kánon dark side ending sisakja is ott volt?

 

Azt én is egyből kiszúrtam, ha a tüsit nem nézzük a tetején akkor ugyanaz:

 

image.png

b774e9fcd96826e25ec92e9a27b1e776.jpg

 

Valamit említették a Rakatákat is, ha jól gondolom ők is most lettek kánon. Nem rémlik, hogy más műben is említették volna őket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:

Az nem ellentmondás, hogy Cassian itt, 5BBY-ban Alliance-ról beszélt? Hát itt még nem alakult meg, nem? 

Nem hivatalosan pont ebben az időszakban alapult meg a Lázadók Szövetsége, szóval ez nem ellentmondás. Amit a Rebels-ben látunk, az a hivatalos alapítás.

 

27 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Valamit említették a Rakatákat is, ha jól gondolom ők is most lettek kánon. Nem rémlik, hogy más műben is említették volna őket.

Forráskönyvekben már említették a rakatákat, de ez az első eset, hogy egy sztori alapú kánon műben is említve vannak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na megvagyunk! Star wars kérem ez, mélyen, rétegesen, részletesen! Ahogy a trailerből is sejtettem már, ennek sorozatnak a világait imádni fogom. Csak ez már jelen idő. De jó volt Coruscant! Realisztikusabb mint valaha, és a zöld bolygó is rendben volt. Nagy terek, szép tájak. Nem zavar a "Badacsony", de még a kecskék sem. Kef-bir érzetem támadt az egésztől. Ez helyszín csak egy centtel "olcsóbb" annál ha nem nézzük az ottani DS roncsot. A szereplők az állatok, minden. Érdekes csapat tagja lett Cassian. Megkaptuk az élére Hosszú Katinkát.. Sajnos nagyon emlékeztetett, rá, muszáj volt leírnom! ;) De Luthen mellett sem mehetünk el. Újabb réteget kapott. Kettős életet él. Nagyon tetszett, az átalakulása a mimden hájjal megkent régiségkereskedővé. Gyakorolt kellem, szükséges fuxok.. Hatalmas. Mon Mothmáért is oda vagyok. Még egyszer utoljára elsiratom a 3-beli jeleneteit.. Brühühű.. Bocs. De Genevieve O'Reilly annyira telitalálat, hogy elképesztő. Kimért, elgáns, szép, titokzatos, intelligens. Osztozik a képmutatásban Luthennel. És szorul a hurok. Már a sofőrjében sem bízhat. Kemény idők járnak. Nagyon jól bemutatja ez a sorozat. Tetszett a kerekasztalos jelenet a sok fehér egyenruhás tiszttel, főleg a retro arcokat kedvelem, hogy ilyeneket castingolnak. Sokban hozzájárul ez a kontinuitáshoz, stílust ad és feledteti a 4 korszakbeli velejáróját. Remélem az akció amire készülnek Cassianék le is megy 1-2 részen belül és beugró kaland nem az évad célja. Ja és a céges tiszt sem lép ki a sztoriból, érdekes, lehet az ő jövője is. Nos, összegzve: nagy nyílt terek, remek helyszínek engem beszippantanak, nagyon ott érzem magam tőlük az sw galaxisban, szerintem ez is volt a céljuk, a történet is érdekesen alakul. Néztem volna tovább. Nagyon bot vége van részeknek, fáj ilyenkor, hogy hétig kell várni. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

56 perccel korábban, Dzséjt írta:

Nem hivatalosan pont ebben az időszakban alapult meg a Lázadók Szövetsége, szóval ez nem ellentmondás.

De gondolom nem nyilvános alapítás volt. Hogy jutott el az infó mégis egy olyan womp rathez, mint Cassian?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta:

De gondolom nem nyilvános alapítás volt. Hogy jutott el az infó mégis egy olyan womp rathez, mint Cassian?

Azt nem tudni, mennyire volt nyilvános vagy sem. Lehet, hogy annyira még nem köztudomású a Szövetség látezése, de Cassiannak Bixen keresztül már van kötődése a lázadáshoz, és az előző részben elhangzottak alapján a birodalmi bázisokra is szeret besurrani, és más bolygókat is látogat. Szóval világlátott ember, nem él olyan elszigeteltségben, mint mondjuk Rey vagy Luke, és a kapcsolatai eléggé szerteágazóak, plusz birodalmi infókhoz is volt hozzáférése, úgyhogy innen-onnan már felcsíphetett infókat a lázadásról, így például a nevüket is megtudhatta.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez egy jobb rész volt mindenképpen. Végre megérkezett Mon Motham a sorozatban. Még nem volt sok szerepe, de már most nagyon jól néz ki az ő történet szála. A Birodalmi Biztonsági Hivatal szála szintén nagyon érdekes volt. Jó volt látni rivalizáló BBH-s tiszteket. Andor és új csapatának bevetése is érdekesnek tűnik, de a Coruscant viszi el most a prímet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:

Az ISB-kerekasztalnál van egy idősebb bajszos úr, aki emlékeztet engem egy bizonyos ISB-tisztre, korábbi klónháborús admirálisra. Adná magát, mert ezeken a kerekasztal-találkozókon ő mindig csendes szokott lenni.

Nem hinném, hogy Yulareen volt, mert az Őrnagyot leszámítva mindenkinek úgy tűnt, hogy 3 kis kék négyzet a rangjelzése, mint a szőke hajú csajnak, és a csaj hadnagy volt, szóval az asztalnál ülők sokkal alacsonyabb rangjelzésűek, mint Yulareen. Ez a csapat a hierarchiában alighanem jóval a nagykutyák alatt található, de @Dzséjt majd hozzáteszi a magáét. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem csoda, hogy olyan jól megértik egymást... Egyúttal házastársi dinamikák Organáéknál és Mothmáéknál:

 

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

 

 

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

 

 

Azt hiszem itt nagyon sokan imádjuk a vizuális szimbolikákat, szerencsére nemcsak mi vagyunk így ezzel, hanem az Andor készítői is továbbvitték a lucasi utat. :clap: 

 

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

 

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

 

 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Donát írta:

Nem hinném, hogy Yulareen volt, mert az Őrnagyot leszámítva mindenkinek úgy tűnt, hogy 3 kis kék négyzet a rangjelzése, mint a szőke hajú csajnak, és a csaj hadnagy volt, szóval az asztalnál ülők sokkal alacsonyabb rangjelzésűek, mint Yulareen. Ez a csapat a hierarchiában alighanem jóval a nagykutyák alatt található, de @Dzséjt majd hozzáteszi a magáét. :D 

Sajnos az új sorozatok és filmek készítői a Birodalom rangjelzéseivel kapcsolatban az ep4 iránymutatását követik: ad-hoc. Így ebből semmire sem lehet következtetni. Bár korábbi szereplők esetében azért próbáltak következetesek lenni, így Yularennek a Rebelsben és az ep4-ben is három kék, három piros legokocka van a mellére tűzve. Elviekben már ekkor is ezredes, szóval itt is annak kéne lennie. De ismétlem, eléggé ad-hoc a rangjelzések kezelése.

Viszont, mivel Yularen ekkoriban az ISB egyik vezető tisztje volt, nem hiszem, hogy egy ilyen meetingen csendben lenne. Szóval szerintem sem ő volt az.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, Dzséjt írta:

De ismétlem, eléggé ad-hoc a rangjelzések kezelése.

Azért ha jól láttam, az őrnagynak 5 kék négyzete volt, a két hadnagynak 3-3 és a csaj beosztottjának meg talán 2. Szóval gyanítom, hogy Yulareennek 5+ lenne, ha ott ülne. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Donát írta:

Azért ha jól láttam, az őrnagynak 5 kék négyzete volt, a két hadnagynak 3-3 és a csaj beosztottjának meg talán 2. Szóval gyanítom, hogy Yulareennek 5+ lenne, ha ott ülne. 

Hatnak kéne lennie.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

35 perccel korábban, Dzséjt írta:

Hatnak kéne lennie.

Öt vagy hat - ezt könnyű messziről rosszul látni, de ami fontosabb hogy három piros három kék felosztásban kéne lennie. Piros négyzet ott meg nem nagyon volt. Plusz ahogy te is írtad, ha ott lenne, akkor ő lenne a rangidős, tehát valószínűleg ő dirigálna, nem az őrnagy. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ez valami fantasztikus volt, egy megvalósult álom. Politika a köbön, igazi karakterdráma és feszültséggel teli thriller. Menjünk szépen sorjában.

 

Ezúttal nem kapunk flashback jeleneteket, de egy elejtett utalás (Mimban) alapján most már biztos, hogy Cassian nem egy dologban vetített a múltjával kapcsolatban. Igazából semmit sem lehet nála készpénznek venni, de előbb-utóbb szerintem tisztázódni fognak fiatalkorának kérdéses adatai. Luthen talán itt mutatta meg először, milyen karizmatikus egyén ő. Sikeresen meggyőzte Andort a csatlakozást illetően, majd fizimiskáját elváltoztatja tökéletesen meggyőző módon hozza a joviális gazdag műkereskedő képét. Egy "inverz Palpatine", ahogy már korábban is írtam valahol.

 

De a prímet most Mon Mothma vitte. Elöljáróban meg jegyzem Genevieve O'Reilly nagyon szép színésznő. Gondolta vajon anno, hogy egy 2005-ös nyúlfarknyi szerep, amelyet aztán ki is vágtak, ennyit lendít majd a karrierjén mintegy 10-15 évvel később? Nálam most már ő az abszolút Mon Mothma, semmint a még mindig élő Caroline Blakiston. És az Andor olyan mértékben mélyítette ezt az eddig inkább csak egysíkú karaktert, hogy az valami eszméletlen! Mothma fél, paranoiás, kétségek gyötrik, az ő helyzete tökéletesen mutatja, hogyan működik egy, a felszínen a látszatot azért fenntartani igyekvő totális diktatúra. Megfigyelések, beépített emberek, kémek, lehallgatások, a politikai és banki szektor teljes uralása indirekt hálózati eszközökkel. És mindeközben ott van a férje, Perrin, egy birodalmi szimpatizáns vagy legalábbis politikailag közömbös, kicsit nagyviláginak tűnő figura, az elit bebetonosodott tagja, a rendszer egyik pillére, hiszen igazából minden diktatúrát a közömbös tömeg és elit tart fenn nihilizmusával és cinizmusával. Megjegyzem, amikor elhangzott Ars Dangor és Sly Moore neve, kábé felsikoltottam. Mindkettőjük a csúcselit tagja, nekik már csak egyedül Palpatine a felettes. Iszonyat lehet Mothma számára ily körülmények között is a lázadás élére állnia, hiszen állandóan szerepet kell játszania. A Szenátusban és a hétköznapokban, otthon egyaránt. Leiának ezzel soha nem kellett szembesülnie, ilyen mértékben biztosan nem. 

 

Nem gondoltam volna, hogy a Birodalom politikai-bürokratikus működését valaha is ily mértékben látni fogjuk. Az, hogy Coruscant 2005 óta most jelenik meg először élőszereplős alkotásban úgy igazán (a RO-beli cameót most nem sorolom ide), elég durván hangzik. 17 év! Egyes fórumtagok még épphogy csak megszülettek akkor. a Szenátust még nem láttuk, de ez csak idő kérdése.  Ami viszont mindenképp fantasztikus, hogy a BBH-t láthattuk munka közben. Adatelemzés és jelentések, kommunikációs lehallgatások. Vérbeli titkosrendőrség. És mindeközben, oly természetszerűleg, jelen vannak a hatásköri konfliktusok és karrierista törtetések is. Partagaz már most az egyik kedvencem (Anton Lessert már a Trónok harcában is imádtam). Remélem a későbbiekben majd Yularen ezredes is tiszteletét teszi.

 

Felkészültem a legrosszabbra, de pozitívan csalódtam. Már ami az Adhanit illeti. Egyáltalán nem tűnt vészesnek, szerintem köze sincs a Bakonyhoz (inkább a skót vagy ír felföldhöz hasonlított), és nem volt SW-idegen a helyszín. A négyszarvú kosok persze lehettek volna kreatívabbak, de ezt sem találtam gagyi megoldásnak. A felébresztett tag mondjuk tényleg egy székely birkapásztornak tűnt valahol az erdélyi hágóknál, de annyi baj legyen. Az AK egyelőre nem volt feltűnő- Nagyon tekintélyes volt, ahogy a TIE-ok elhúztak a táj felett, mint ahogy az EP6-os speederek hangjának is nagyon örültem. Andor nehezen illeszkedik be egyelőre új szerepkörébe, az elején még komolyan fontolgatta a szökést. Vicces, hogy Luthen gépének komputere azért szemmel tartotta. :D

 

Rengeteg kulturális utalás történt az epizód során. Először is a rakaták! Ezzel hivatalosan is kanonizálták őket. Oda-vissza voltam örömömben. De elhangzott itt a Hosnian Prime, az Utapau vagy éppen Hanna City neve is. A nem emberi fajok komplett hiányára kicsit neheztelek. Azt hiszem, a Morlanától végleg elbúcsúzunk, Karn jól leépítette a saját karrierjét, a felettesét sajnáltam kicsit (kár, hogy a megaláztatás után nem szólt be "főhősünknek" valamit). Aztán ahogy Karn bekopog az anyjához... teljes megsemmisülés. Tele lehet frusztrációval, igazi incel figura. Addig nem fog nyugodni, míg bosszút nem tud állni a sérelmeken. 

 

Ha ez ennyire jó volt, bele sem merek gondolni, mi lesz még itt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tök jókat írtál @Nute Gunray, reagálnék pár gondolatot.

 

 

15 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Ezúttal nem kapunk flashback jeleneteket, de egy elejtett utalás (Mimban) alapján most már biztos, hogy Cassian nem egy dologban vetített a múltjával kapcsolatban. Igazából semmit sem lehet nála készpénznek venni, de előbb-utóbb szerintem tisztázódni fognak fiatalkorának kérdéses adatai. Luthen talán itt mutatta meg először, milyen karizmatikus egyén ő. Sikeresen meggyőzte Andort a csatlakozást illetően, majd fizimiskáját elváltoztatja tökéletesen meggyőző módon hozza a joviális gazdag műkereskedő képét. Egy "inverz Palpatine", ahogy már korábban is írtam valahol.

Talán ez arra is előreutalás, hogy ne vegyük készpénznek, amit Andor mond Jynnek a RO-ban. A vérében van a hazudozás. Innentől kezdve az, hogy 6 éves kora óta van benne ebben a harcban jelentheti azt is, hogy 8 vagy 10 éves kora óta, ahogyan a mimbani félévet is felkerekítette 2-re. :D 

 

16 perccel korábban, Nute Gunray írta:

És mindeközben ott van a férje, Perrin, egy birodalmi szimpatizáns vagy legalábbis politikailag közömbös, kicsit nagyviláginak tűnő figura, az elit bebetonosodott tagja, a rendszer egyik pillére, hiszen igazából minden diktatúrát a közömbös tömeg és elit tart fenn nihilizmusával és cinizmusával.

Valami nagyon nem stimmelt azzal a jelenettel - jó értelemben - Mothma és a férje között. Talán a férj is csak a látszat része? De közben a birodalmat Mothma nyíltan kritizálta, amikor felhozta a szenvedő nép példáját. Vagy a férj felelős a látszat fenntartásáért amihez ilyen rendezvények szervezése is kell? Érdekes volt mindenesetre, nem úgy tűnt, mintha jó csapatot alkotnának.

17 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Felkészültem a legrosszabbra, de pozitívan csalódtam. Már ami az Adhanit illeti. Egyáltalán nem tűnt vészesnek, szerintem köze sincs a Bakonyhoz (inkább a skót vagy ír felföldhöz hasonlított), és nem volt SW-idegen a helyszín. A négyszarvú kosok persze lehettek volna kreatívabbak, de ezt sem találtam gagyi megoldásnak. A felébresztett tag mondjuk tényleg egy székely birkapásztornak tűnt valahol az erdélyi hágóknál, de annyi baj legyen. Az AK egyelőre nem volt feltűnő- Nagyon tekintélyes volt, ahogy a TIE-ok elhúztak a táj felett, mint ahogy az EP6-os speederek hangjának is nagyon örültem. Andor nehezen illeszkedik be egyelőre új szerepkörébe, az elején még komolyan fontolgatta a szökést. Vicces, hogy Luthen gépének komputere azért szemmel tartotta. :D

Dettó, én még odáig merészkedek, hogy azt mondom: kimondottan tetszett a helyszín. Az egyetlen dolog, amit én is furának tartottam a nagyon földi fegyverek. Azt hittem, hogy ez fog a legkevésbé feltűnni, de olyan sokáig szerepelt a képen és egyszer-egyszer kiemelt plánt kapott a fegyver, hogy akaratlanul is feltűnt, hogy mennyire elüt az eddigi SW karabélyoktól. De ez legyen a legnagyobb baj a sorozat kapcsán én azt mondom. :D 

 

19 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Rengeteg kulturális utalás történt az epizód során. Először is a rakaták! Ezzel hivatalosan is kanonizálták őket. Oda-vissza voltam örömömben. De elhangzott itt a Hosnian Prime, az Utapau vagy éppen Hanna City neve is.

Igen, ez tipikusan olyan húzás, amire az átlag néző semmit sem reagál, de nekünk nagyon jól esik. Jó látni, hogy ennyire figyelnek a részletekre - és itt most még hozzácsapnám a vizuális kidolgozást is, amire a fenti hozzászólásomban hoztam példát.

 

Ami még eszembe jutott: az áskálódás a BBH-ban nagyon jól nézett ki, remekül sikerült megjeleníteni a szokásos birodalmi acsarkodást. A Partagaz őrnagyot alakító Anton Lesser telitalálat a szerepre, mintha mindig is birodalmi lett volna. Amikor kimondta, hogy ISSZÚ, hát szinte kacagtam, annyira jól illett ez azz akcentus az egészbe. 

 

A másik gondolatom még, hogy Luthen talán pont azért szervezi ezt az akciót, mert egyre nehezebb áramlik a pénz Mothmától és gondoskodni akar az embereiről? Az biztos, hogy nem kevés kockázatot vállal, ha más nem, 7 ember életét, bár jól láthatóan próbálja titkolni a valódi kilétét, hogy ha ezeket az embereket el is kapják, hozzá ne juthasson vissza a birodalom. Egyébként pedig igazi átváltozó művész mind a színész, mind pedig a karakter, hát mennyire király volt már, mikor felcsapta a parókát és teljesen más gesztusokkal, arckifejezésekkel, külsőségekkel operált. Zseniális volt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Donát írta:

Valami nagyon nem stimmelt azzal a jelenettel - jó értelemben - Mothma és a férje között. Talán a férj is csak a látszat része? De közben a birodalmat Mothma nyíltan kritizálta, amikor felhozta a szenvedő nép példáját. Vagy a férj felelős a látszat fenntartásáért amihez ilyen rendezvények szervezése is kell? Érdekes volt mindenesetre, nem úgy tűnt, mintha jó csapatot alkotnának.

Elképzelni sem tudom, hogy jöttek ezek össze. Az biztos, hogy a csávó nyugállományú katonatiszt. Talán a Nagy Köztársasági Haderőben szolgált?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na, én is sort kerítettem rá. Először is, a fekete leves. Aki nem akarja az átkozódásomat olvasni, az ugorjon a következő bekezdésre, mert most heater módjára fröcsögni fogok kicsit. Bocs, július vége óta folytom el. Szóval... a négyszarvú kecske és az AK-k még mindig vérgagyiak. Ilyet nem szívesen látnék még egyszer a Star Warsban. Hadd mondjam ki kíméletlenül: Holiday Special szint. Ennél több kreativitást várok el. Az ep5-ben is ugyanilyen gagyi a kígyó meg a gyík, ott is teljesen kizökkentenek és itt is. A fegyver meg... A Rogue One-ban az AR-15-ösöket olyan szépen módosították, itt meg a világ egyik legismertebb fegyvergyárának jellegzetes fegyvertípusát, az AK-t (AK-101-est, ha jól vettem ki) bedobják, és a legjelentősebb módosítás, hogy behajtották a válltámaszt, beragasztották a célgömböt és kisebb tárat tettek bele, ám utóbbiból még a töltényeket irányító sínt sem vették ki... Hány milliméteres töltény kell bele? Jó a NATO szabvány vagy maradjunk az oroszoknál rendszeresített űrméretnél? :facepalm: Hogy lehet egy ilyen zseniális sorozat ilyen nagyszerű epizódjában ilyen gagyi, fantáziátlan, zéró kreativitással bíró dolgot tenni, mint a földi fegyver és a csernobili kecske? Négy szarva van, azt a marha! A következő mi lesz? Kétorrú elefánt? Háromlábú németjuhász? Hosszúfarkú csimpánz? Meg már alig várom, hogy láthassak egy Glockot, ami annyiban másabb a földi Glock-hoz képest, hogy kivették a tárat. De egy Beretta is tök jól festene, ha mondjuk kékre festenék a szokásos fekete vagy nikkel helyett. De igazán egy magyar PA63-ast látnék szívesen, az úgy betenné az örömmámor kapuját. :fuckoff::fuck2: Hú, de jól esett ez!

 

És akkor jöjjön a finom gulyásleves. :) A fenti kifakadásom ellenére az első négy rész közül ez volt a kedvencem. Sokan írtuk már, hogy nagyon régóta várunk arra, hogy a birodalmi politikai élet bemutatásra kerüljön olyan szinten, ahogy azt láthattuk az ep1-3-ban a köztársasági oldalon. Én nagyjából azóta szeretném ezt látni, hogy az ep1 1999-ben megmutatta, a Star Wars nem csak csatákról, fénykardpárbajokról és vén Jedik bölcselkedéseiről szólhat, hanem van egy politikai oldal is és biza láthattuk azt a bizonyos Szenátust, amit később feloszlat Palpatine. És amióta megláttam az ep1-ben, hogyan működött a Köztársaság idejében, látni szerettem volna ugyanezt a Birodalom idejében. Hát közeleg a nap.

Eleve frenetikus volt 17 év után újra teljes pompájában látni Coruscantot. Mert szerintem élőszereplősen nevezhetjük így. Igen, ott volt a The Clone Wars-ban, és bár bámulatos volt, azért nem olyan, mint a filmekben vagy még inkább, itt. Már az áll-leejtő, ahogy visszatérünk. Kiírják, hogy Coruscant A Galaxis fővárosa. Micsoda monumentális bejelentés. Aztán láthatjuk felülről a hatalmas felhőkarcolókat, és csak aztán megyünk le "földszintre", hogy megismerkedjünk egy új szereplővel és nem kisebb épülettel, mint az ISB székházával. A Birodalom egy olyan szervezete öltött itt testet, aminek több emberét is megismerhettük már, élükön olyan nevekkel, mint Kallus ügynök, Krennic igazgató vagy Yularen ezredes. Bár lassan tíz éve bővíti nekünk a Disney és a Lucasfilm a Birodalom éráját, a birodalmi kormányzat most kezdett el testet ölteni.

És milyen nagyszerűen ábrázolják a ISB-t. Letartóztatási kvóták, megfigyelések, jelentések... Partagaz őrnagy nagyszerű karakter, de a legjobban az tetszett, ahogy a rész első szakaszában a tünetről és a betegség kezeléséről beszél, majd a végén, ahogy Meero kérését elutasította, lényegében bemutatta azt, hogy ő maga is egy betegség tünete, amit kezelni kéne. Méghozzá ugyanazt a betegséget produkálta, amire Cassian is rávilágított az előző részben: az arrogancia. Meero egyértelműen rámutatott egy problémás dologra, Partagaz meg inkább azzal foglalkozik, hogy még nincs meg a negyedéves jelentés. Az is érdekes, hogy bár most már szervezett lázadással állnak szemben, úgy tűnik, az ISB-nél vagy nem vették még ezt észre, vagy struccpolitikát folytatnak. Szóval Merro és az ISB szála engem rendkívül felcsigázott és jelenleg ez érdekel a legjobban. Ráadásul Dedra Meero karaktere is érdekesnek ígérkezik, mert úgy tűnik, ő nem kényelmesedett még el és észrevesz olyasmit, amit más nem.

És akkor itt, a meetingen voltak még olyan érdekes megjegyzések, mint az elterelés a scarifi építkezésre. Nos, tudjuk, hogy ezekben az időkben mi is épül ott, a Scarif körül. Segítek: nem hold.

 

Aztán jött Luthen Rael átalakulása. Már az előző részekben nagyon erősnek éreztem a karaktert, de itt vált ki számomra a tömegből. Az átalakulása a kemény lázadó vezetőből joviális régiségkereskedővé, hát az valami zseniális mutatvány volt. A Rogue One anno bemutatta nekünk a lázadók Darth Vaderét, most Rael képében megkaptuk a Szövetség Darth Sidiousát, ahogy Nute oly jól rámutatott. A kétarcú ellenség, aki ellenfelei orra előtt rejtőzik, hamis arcot mutatva a nagyérdemű felé, miközben valódi kilétét csak kevesen ismerik, ügynökei pedig szerte a Galaxisban a regnáló kormány megdöntésén dolgoznak. A régiségbolt pedig egy újabb olyan elem, amitől lebabáztam. Coruscanton, a modern technológia fellegvárában egy kis bolt, ahol csupcsa-csupa régi dolgok vannak. És végre jó minőségben megnézhettem azt a huncut hátteret - sajnos a prewiev alkalmával visszatekerni nem lehetett, ha pedig pausát nyomtam, elsötétült a képernyő. És miket lehet itt felfedezni. Galen Marek páncélja, amit fent a többiek megmutattak. De van ott egy gungan kézi energiapajzs, amit az ep1-ben használtak a naboo-i csatában. Lapul ott egy mandalore-i páncél is, a hátsó szobában a polcon pedig csak úgy egy Jedi és egy Sith Holokron hever. Sidious szerintem már ezért a elpusztítaná a boltot és lelövetné Raelt.

 

Aztán ellátogathattunk Mothma otthonára, és itt s*ggre ültem volna, ha nem ülök alapból. Férje van! WTF! :o Revenge of the SithThe Clone WarsRebels, Rogue OneReturn of the Jedi és megannyi könyv, és sehol még csak egy kósza említés sincs arról, hogy Mothmának akárcsak futó kapcsolata lett volna, nemhogy férje. De persze teljesen lehetséges, hiszen pont azért nem tudtunk ilyenről, mert Mon Mothma magánéletét sem ismertük.

 

És most egy bekezdés erejéig hadd lépjek ki az epizód és az Andor keretei közül, és hadd írjam le, hogy már csak az ilyen pillanatok miatt is hálás vagyok a Disney-nek és a Lucasfilmnek, amiért pénzt és időt áldoznak ezekre a sorozatokra. Az Obi-Wan Kenobiban megismerhettük egy olyan ember magánéletét, akit Lucas az ep4-ben említésre méltatott csupán, aztán négy részt kellett várnunk arra, hogy végre láthassuk is. Most meg egy olyan karakter életébe nézhetünk bele, akiről azt sem tudtuk az első megjelenésekor, hogy ki a búbánatos fene. E két karakterről, akikről tavaly sem tudtunk igazán sokat (bár Bail életébe legalább egy könyvben jobban belepillanthattunk, de mivel az Leia szemszögéből mesélte el az eseményeket, azok tényleg csak pislantások voltak). Most láthattuk az otthonukat, a családi életüket, házastársaikat... Kétdimenziós vezetőkből átszellemülnek háromdimenziós karakterekké, akikről már tudjuk, mit kockáztatnak, mit adnak fel a lázadásért. Mennyivel jobban sajnálom az Organa házaspárt és Alderaant az Obi-Wan Kenobi után, és mennyivel könnyebben tudok szimpatizálni már most Mon Mothmával. Pedig aztán tudjátok, hogy ez a némber nem a szívem csücske. Szóval minden egyes ilyen epizódért, sőt ilyen momentumért hálát adok a Disney-nek és a Lucasfilmnek. mert megalkotják ezeket.

 

És akkor vissza az Andorra és erre az epizódra. Szóval, Mothmának férje van, és hát na... Jujj! Én megkockáztatom, hogy a csávóval még a Köztársaság idején jött össze, és akkor még jó páros is lehetett ez a kettő. De mostanra egyértelműen probléma van a házassággal, méghozzá a jó öreg Birodalomnak hála. Perrin Fertha láthatóan birodalmi szimpatizáns. Úgy tűnik, a fényűzés és a birodalmi elitthez törleszkedés jobban érdekli, mint az, hogy mi baj van a Galaxissal. Szórakoztatónak tart olyan alakokat, mint Sly Moore és Ars Dangor - apropó, én is hátast dobtam a nevek hallatán. Főleg Moore töltött el örömmel, hiszen az ep3 után feltűnően eltűnt a karakter, és csak az utóbbi időkben jutott eszébe az alkotóknak visszahozni a köztudatba (már több képregényben is tiszteletét tette). Eltűnése azért is fura, hiszen Mass Amedda mellett ő volt az, aki végig ott állt Sidious mellett a szenátusi pódiumon, ennek ellenére még a TCW-ben is távollétével tűntetett. De tetszene, ha az Andorban feltűnne. És apropó, Amedda, tök jó, hogy a birodalmi rangján, nagyvezírnek szólították.

Amúgy ja, erről a kis partiról már csak Amedda és az Uralkodó hiányzik, azzal lényegében a piramis csúcsa ott hesszelne Mon Mothma nappalijában. Szegény nő. Már a gondolattól is késztetést érezhet arra, hogy kivesse magát az ablakon... Vagy a férjét. És basszus, szimpátiát érzek Mon Mothma iránt. Pedig még csak nagyjából tíz percet szerepelt az epizódban. Ennyi idő alatt az Andor alkotói elérték azt, amit az ep6 '90-es megtekintése óta semmi.

 

Mindezeken túl még itt van Syril hazaérkezése is. Na ez is olyasmi volt, amiért összetettem volna a kezem és elmondtam volna egy áldást a Kathleen Kennedy fényképe köré felépített oltárom előtt, ha lenne. De most, hogy ezt leírtam... Hm... :hmm: Na mindegy, ez még a jövő zenéje. :hehe: Szóval, itt ez a szerencsétlen ürge, aki finoman fogalmazva is alaposan elbaltázta a dolgokat. Lényegében az ő naivitása és az ambiciója lehetőséget adott arra, hogy a Birodalom egy lövés nélkül bevegye a Morlana-rendszert. El tudom képzelni, hogy pár évvel ezelőtt a Solóban látott kesseli események után is lezajlott egy ehhez hasonló beszélgetés.

Aztán, általában mi szokott a Birodalomban ezért a bünti lenni? Halál vagy fogda. Talán most láttunk először olyat, hogy valakit szimplán kirúgtak az állásából. De talán az egész Star Warsban. Syrilt kirúgták, és kénytelen volt a kis bőröndjeivel hazakullogni a coruscanti "panelrengetegbe". Ahogy az űrreptérről végigmegy az otthonáig, az annyira hétköznapi, annyira kézzelfogható, hogy ihaj. Még a kis kiváncsi vénasszony, a helyi bio-térfigyelő kamera is ott kuksizik a háttérbe, el is hesegeti az anyuka. Akinek a belépője nem semmi. Syril biztos víg körülmények között távozhatott, ha a hazaérésekor puszi helyett pofont kapott.

És vajon hogyan tovább Syrilnak? Igen, a Star Wars eddigi sablonjai szerint most megindulna a nagy revans, mert Syril lenne Cassian levakarhatatlan nemezise. De az Andor dobta a sablonokat (puszi a hasára annak, aki szerint sablonos - bár már ez a kritika maga sablonos). Innen revansot venni úgy néz ki, hogy szinte lehetetlen. Syril eleve nem volt egy nagy birodalmi aduász, egy Thrawn főadmirális, akinek ott volt az egész birodalmi hadiflotta és az ISB, és így is csak nyögvenyelősen találta meg a lázadók egy mellékes sejtjét. Nem a főparancsnokságot, csak a Főnix sejtet. Szóval akkor mit fog csinálni Syril, akinek eleve sosem volt hozzáférése birodalmi forrásokhoz. Csak egy vállalat felmagasztalt biztonsági őre volt. Most meg már az sem. A kis apartmanból meg aligha lehet galaktikus hajtóvadászatot indítani olyan emberek ellen, akik a Galaktikus Birodalom elől is képesek éveken át rejtőzni. Szóval vagy ellőnek valami olyan gagyi húzást, hogy az utcán sétálva Syril felismeri Raelt, vagy esetleg Meero a nyomozása során eljuthat Syrilhez és bevonhatja. De szerintem az sem kizárt, hogy "hősünk" nem a vendetta útján fog elindulni, hanem más irányt vesz az élete. Még mindig ő képviseli az elkötelezetlen kisembert, így képlékeny a sorsa.

És, ha már szóba hoztam az előbb a Solót, azért nem rossz tudni, hogy Han és Cassian ugyanazt a sarat nyelte. Mondanám, hogy ebből már ki lehetne számolni Andor életkorát, de épp ebben a jelenetben világított rá Rael, hogy Andornak nagyjából azt sem szabad elhinni, amit kérdez. Bár itt épp működne is az évszám. Ha Mimbannál 16 volt, akkor most 21 és az RO idején 26, ahogy az a forráskönyvekből kiderült. Csak hát ja, most már nagyon nagy kérdés, hogy mennyi igazság van abban, amit Cassian kiejt a száján.

 

És akkor végül kanyarodjunk rá az Aldhanira. A nagy tévén, 4K-ban sokkal jobban tetszett, mint korábban bármikor. Így azért jobban átjött a hely hangulata, sokkal jobban megcsodálhattam a tájat. Szóval most már nincs különösebb bajom vele. Viszont egyelőre az itteni események még nem túl érdekesek, és a lázadó csapat sem kiemelkedő. Még meglátjuk, mi lesz ebből. Az, hogy mind ember, engem nem zavar. A Rebels és a Rogue One is azt mutatta, hogy ezekben az időkben nagyon kevés idegen volt a lázadásban, ami harmóniában van az ep4-ben látottakkal. Csak gondoljunk a Főnix sejtre, amiben Herán és Zeben kívül nem volt más idegen, csak akkor nőtt a számuk, ha beugrott Ahsoka. Sőt, amikor hőseink áttették a székhelyüket a Yavin IV-re, akkor is csak Hera és Zeb volt ott, mint idegen. A Rogue One-ban sincs túl nagy idegen nyüzsgés a Szövetségben. A Zsivány Egyesben is csak egy idegen volt, Pao, mellette ott volt még Raddus, Bistan és néhány calamari. Az idegenek úgy tűnik, a lázadás fő sejtjét elkerülték, sőt eddig a legtöbb idegent pont nem a Szövetségben, hanem Saw partizánjai közt láttuk.

És ugyanez a helyzet a birodalmi oldalon is, ott sem nagyon tűnhetnek fel idegenek, hiszen köztük még annyi sem volt soha, mint a Lázadók között. Viszont az űrkikötőben látni idegen lényeket, szóval azért a rész nem mentes tőlük. Talán egy kicsit jobban is előtérbe kerülhettek volna, de szerintem nem volt vészes a helyzet.

 

Mindent összevetve most is imádtam ezt a részt, sőt még jobban is, mert ezúttal kiváló minőségben nézhettem. És végre olyan rész jön, amit már veletek együtt spekulálva, ismeretlenül várhatok és új lesz. Jó dolog, hogy előbb láttam, de a hátulütője, hogy nem egy hetet, hanem több mint két hónapot kell várnom a folytatásrat. Szóval már kicsit ilyen vagyok:

Rocking Back And Forth Family Guy GIF

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az AK fegyver béna volt, de a kecske részemről oké. A messzi galaxis eleve elég földi sok szempontból: a főszereplők például emberek. Nyilván a lények terén ne ez legyen a megszokott szint. De arra a két másodpercre amire a kecskék bevoltak vágva nem volt velük gondom.

Maga az Aldhani bolygó pedig nagyon kellemes meglepetés. Rengeteg érdekességet megtudtunk róla és láthatóan nem végig csak ilyen minimalista lesz az egész. Egyelőre a sorozatokban látott új bolygók között egyértelműen a jobbak közé tartozik nálam, pláne ha látni fogjuk a meteor-esőt meg a vallási gyülekezést amiről beszéltek. A gátat már láttuk az előzetesekben is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Az AK fegyver béna volt, de a kecske részemről oké. A messzi galaxis eleve elég földi sok szempontból: a főszereplők például emberek. Nyilván a lények terén ne ez legyen a megszokott szint. De arra a két másodpercre amire a kecskék bevoltak vágva nem volt velük gondom.

Maga az Aldhani bolygó pedig nagyon kellemes meglepetés. Rengeteg érdekességet megtudtunk róla és láthatóan nem végig csak ilyen minimalista lesz az egész. Egyelőre a sorozatokban látott új bolygók között egyértelműen a jobbak közé tartozik nálam, pláne ha látni fogjuk a meteor-esőt meg a vallási gyülekezést amiről beszéltek. A gátat már láttuk az előzetesekben is.

Azoktól a kecskéktől én amúgy még sokat várok. Szerintem annyira lenyűgözik a birodalmat, hogy később belőlük lesz ez a "kos": :D
https://www.starwars.com/databank/battering-ram-cannon

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész még az előző három epizódon is túltett, már ami a komolyságot és a realizmust illeti. 

 

Végre eljutunk Coruscantra, és megismerjük a ISB székházát. Az az ülés, ahogy értékelik a különféle szektorok helyzetét annyira száraz volt, hogy a jobb érthetőség kedvéért kénytelen voltam szinkronnal nézni.  :D Remekül bemutatták az iroda működését, azt a tekintélyelvet ami valahol a Birodalom bukását is okozza majd. Partagaz gyakorlatilag mindenben maga dönt, és ő persze kellően arrogáns ahhoz, hogy a fontos apróságok mellett elmenjen. Van egy érzésem, hogy a történet egy pontján Meero és Karn összefognak.

A város gyönyörű, és végre az animáció után egy élőszereplős sorozatban is megismerhetjük az alsóbb régióit. Pontosabban egy lakóházat, amiben Syril Karn anyja él.

Persze a felső szint is terítéke kerül, döbbenetes látványvilág mellett. Luthen akkor ezek szerint egy régiség kereskedő? Pedig meg voltam róla győződve, hogy ő is szenátor. Találkozás Mothmával sok mindent megmagyarázott, pl. azt, hogy honnan jön a pénz. Luthen afféle "műveleti" tiszt lehet, aki a terepen dolgozik. Kíváncsi leszek a kapcsolatuk történetére, remélem jobban kifejtik majd. Innen egyébként vétek kihagyni Bail Organát. Talán rá célzott Mothma az újabb személy bevonásával?

A nő férje elég unszimpatikus volt nekem. A vacsora érdekesnek ígérkezik, főleg mert Sly Moore is ott lesz. Kár, hogy a nagyvezírt nem hívták meg. :P 

 

Cassian szála is érdekes volt, több apró csemegével. Ilyen pl, hogy eddig Cassian nem utazott a hiperűrben, azaz nem hagyta el a Ferrix rendszert. Aztán utal a Mimbanra is, ahol nem tán Han Solo-val egy helyen szolgált (onnan mindenki dezertált)? Ez elég pikáns lenne azért még akkor is, ha szakácsként volt ott. :D A terv ismét egy az SW hétköznapibb részét építi: pénzt akarnak lopni a Birodalomtól. A trailerben láttunk már ebből részleteket, biztos elé látványos és izgalmas lesz. Sokat várok ettől az akciótól, már ami Cassian jellemfejlődését illeti.

 

Egy apró dolog zavar, bár ez nem a sorozat hibája hanem a fordítóké illetve szinkroné. Folyton kilométert írnak/mondanak a távolságokra, holott eredetiben erről szó sincs. Ott ugyanis "klik" hangzik el. Persze ezt leszámítva nagyon bejön a sorozat, és én nem bánom, hogy nincs őrült tempó. Így ismerhetjük meg a legmélyebben a fennálló rendszert. 

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Talán rá célzott Mothma az újabb személy bevonásával?

 

2022. 09. 28. - 11:55, IndianaAndrisSolo írta:

Kire gondolt Mothma? Organára?

Biztos, hogy nem. Bail és Mothma ezt az egészet közösen kezdték az ep3 idején, együtt tették le az alapokat, finanszírozták a kezdeteket, vonták be azokat, akik később szintén vezetőkké váltak, például Ahsokát (őt ugye maga Bail szervezte be egy évvel az ep3 eseményei után). Bail Organa ugyanannyi ideje a lázadás tagja, mint Mothma, ők a belső kör legbelsőbb pontja. Ez valaki más lesz. Szerintem az a csávó, akit a trailerben láttuk, és aki engem Valorumra emlékeztetett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2022. 09. 28. - 11:55, IndianaAndrisSolo írta:

Azt nem értettem, Gilroy miért hájpolta be ennyire Mothmát, eddig azért nem történt vele olyasmi, ami miatt "róla kéne beszélnünk", ahogy azt jósolta.

Dzséjt is írta anno, hogy meglepő dolgot látunk a nőtől. Valószínűleg mindketten arra gondoltak, hogy férjes asszony. Viszont  erről nem tudom miért kellene hetekig beszélni? :D 

 

2022. 09. 28. - 14:20, csoli1138 írta:

Na megvagyunk! Star wars kérem ez, mélyen, rétegesen, részletesen! Ahogy a trailerből is sejtettem már, ennek sorozatnak a világait imádni fogom. Csak ez már jelen idő. De jó volt Coruscant! Realisztikusabb mint valaha, és a zöld bolygó is rendben volt. Nagy terek, szép tájak. Nem zavar a "Badacsony", de még a kecskék sem. Kef-bir érzetem támadt az egésztől. Ez helyszín csak egy centtel "olcsóbb" annál ha nem nézzük az ottani DS roncsot. A szereplők az állatok, minden. Érdekes csapat tagja lett Cassian. Megkaptuk az élére Hosszú Katinkát.. Sajnos nagyon emlékeztetett, rá, muszáj volt leírnom!

Kicsit olyan érzést kelltettek, mint a második világháborús partizánok.

 

23 órával ezelőtt, Donát írta:

Egyúttal házastársi dinamikák Organáéknál és Mothmáéknál:

Nekem is beugrott tudat alatt, hogy nem véletlenül lett annyira tiszta és fehér Mothma lakhelye. Ő is fehérben van, viszont a férje kékben, ami szintén a béke színe.

 

23 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Viszont, mivel Yularen ekkoriban az ISB egyik vezető tisztje volt, nem hiszem, hogy egy ilyen meetingen csendben lenne. Szóval szerintem sem ő volt az.

Apropó meeting. Kallus is feltűnhet? :) 

 

20 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Ars Dangor

Ő kicsoda? :) 

 

20 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Azt hiszem, a Morlanától végleg elbúcsúzunk

Attól igen, de Ferrix még visszatér!

 

5 perccel korábban, Dzséjt írta:

 

Biztos, hogy nem. Bail és Mothma ezt az egészet közösen kezdték az ep3 idején, együtt tették le az alapokat, finanszírozták a kezdeteket, vonták be azokat, akik később szintén vezetőkké váltak, például Ahsokát (őt ugye maga Bail szervezte be egy évvel az ep3 eseményei után). Bail Organa ugyanannyi ideje a lázadás tagja, mint Mothma, ők a belső kör legbelsőbb pontja. Ez valaki más lesz. Szerintem az a csávó, akit a trailerben láttuk, és aki engem Valorumra emlékeztetett.

Lehet, de Bailt ebből nem lehet kihagyni! Remélem ezt Gilroy is tudta. :) 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

51 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Lehet, de Bailt ebből nem lehet kihagyni! Remélem ezt Gilroy is tudta. :) 

Szerintem sem. Én bízom Gilroy-ba. Az RO-ba is bekerült Bail, meglepne, ha innen kimaradna. Pláne meglepő lenne az Obi-Wan Kenobi után.

 

47 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Dzséjt is írta anno, hogy meglepő dolgot látunk a nőtől. Valószínűleg mindketten arra gondoltak, hogy férjes asszony.

Én arra céloztam. Lehet Gilroy meg a viszonyukra gondolt. Ki tudja, hogyan alakul ez. Vajon a fickó elárulja Mont? Vagy segít végül neki? Esetleg a Birodalom felhasználja a szenátor ellen? Vannak itt érdekes lehetőségek.

 

48 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Apropó meeting. Kallus is feltűnhet? :) 

Semmi akadálya, bár ő ekkortájt épp szellemeket kerget a Lothal rendszerben. :) De egy cameo erejéig simán beugorhatna.

 

49 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ő kicsoda? :) 

A Birodalom Uralkodó Tanácsának egyik tagja. Ez a tanács van közvetlen Palpatine alatt, lényegében a Birodalom valódi politikai végrehajtó testülete. A Tarkinban és a Katalizátorban szerepelt, illetve spekulációk szerint ő az egyike Palpatine kíséretének az ep6-ban.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

És milyen nagyszerűen ábrázolják a ISB-t. Letartóztatási kvóták, megfigyelések, jelentések...

Egy komplett közigazgatást kellett kidolgozni a készítőknek. Kíváncsi vagyok kik vettek ebben részt. Nem hiszem, hogy csak Tony keze van a dologban. Egyébként tényleg szenzációs az amit asszem Nute írt, hogy most a mikró fókusznak hála látjuk miként működött valójában a rendszer.

 

17 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Nos, tudjuk, hogy ezekben az időkben mi is épül ott, a Scarif körül. Segítek: nem hold.

A Halálcsillag a Scarif mellett épült? Ezt nem is tudtam.

 

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Én arra céloztam. Lehet Gilroy meg a viszonyukra gondolt. Ki tudja, hogyan alakul ez. Vajon a fickó elárulja Mont? Vagy segít végül neki? Esetleg a Birodalom felhasználja a szenátor ellen? Vannak itt érdekes lehetőségek.

A fickót elnézve, bármelyikre van esély. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

30 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A Halálcsillag a Scarif mellett épült? Ezt nem is tudtam.

Igen, a Geonosis mellett kezdték el az építkezést (az ep3-ban ott van), de a Scariff mellett fejezték be (az RO-ban épp ott van, amikor a szuperlézer tányérja a helyére kerül). Négy évvel az Andor eseményei előtt vitték át oda a Halálcsillagot. Méghozzá azért, mert Saw kezdett kényelmetlenül közel kerülni az igazsághoz. Végül el is jutott ugye a Geonosisra, csak sajnos pár évet késett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Akkor a lázadóknak nagy mákjuk volt, hogy éppen nem volt a Scarif mellett a Halálcsillag amikor megtámadták a bázist.

Azoknak a lázadóknak legalábbis, de a jedhai brancsnak (meg az ott lakóknak) azért nem volt akkora mázli, hogy oda ugrott át. :( 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.