Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Melyik a kedvenc bolygód?

Melyik a kedvenc bolygód? 51 felhasználó szavazott

1. 1. Melyik a kedvenc bolygód?

• Yavin IV
      1
    • Naboo
      7
    • Tatooin
      7
    • Coruscant
      12
    • Kamino
      3
    • Geonosis
      0
    • Utapau
      1
    • Saleucami
      0
    • Mygetto
      1
    • Felucia
      3
    • Kashyyyk
      4
    • Mustafar
      2
    • Alderaan
      2
    • Polis Massa
      0
    • Hoth
      3
    • Dagobah
      1
    • Bespin
      3
    • Endor
      2

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Bár a bolygó építészeti stílusától azért elüt.:) De mondjuk az ilyen bolygókon mikroszkopikus élőlények is termelhetnek levegőt, például baktériumok, vagy ilyesmik.

Hozzászólás ideje:

Bár a bolygó építészeti stílusától azért elüt.:) De mondjuk az ilyen bolygókon mikroszkopikus élőlények is termelhetnek levegőt, például baktériumok, vagy ilyesmik.

Nem is állítottam hogy nem, de valamiből a mustafari őslakóknak is kell táplálkozniuk, és ezért tartom valószínűnek hogy, szoros kapcsolatban állnak a helyi növényekkel, akár annyira is hogy a gombák alatt alakítják ki a lakhelyüket.

Hozzászólás ideje:

Ez is lehet az is lehet, ezt így nem igazán tudnánk eldönteni szerintem. Az építészeti stílust azért említettem, mert általában azok egy bolygón egy félék szoktak lenni, de valóban több esélyes. Lehet a különbség a Konföderáció betelepülése miatt is.

Hozzászólás ideje:

Ezen a képen úgy fest, hogy az alja mesterséges, viszont a formája, elhelyezkedése, plusz ahogy a talajhoz kapcsolódik inkább gombára utál. Az sem kizárt, hogy a hydroid medúzákhoz hasonlóan félig élőlények, félig mesterségesek.

Talán épp a mesterséges kiegészítéseknek köszönhetően hatékonyabb oxigéntermelők. De lehet, hogy túl sokat kombinálok.

bs_www.kepfeltoltes.hu_.png

Szerkesztve: - Darth Sky

Hozzászólás ideje:

A wookie szerint van egy bizonyos kahel gomba, ami beépült az őslakosok építészetébe, vagy ilyesmi, úgyhogy tulajdonképp ez alapján mindkét teória helyes.

Hozzászólás ideje:

Vonatkoztassatok el a földi élettől, és akkor többféle magyarázat is lehetséges :) Ha már egyszer égés van a világűrben, egy csomó minden más is lehet, ami nem földi :hehe: Pl. másból is nyerhetnek oxigént, nem csak úgy a növényekből, mint a földön. Azt inkább ne feltételezzük, hogy nem oxigénnel működnek az emberek, az azért mégiscsak alaptulajdonság lehet.

Hozzászólás ideje:

Meg a lézer szaggatott, a fény szilárd és korlátozható, a hang terjed az űrben, és mindent áthat egy misztikus, öntudatos energiamező. Ezek mellett tényleg "érdekes" lenne, ha az oxigénmentes környezetben égne a tűz. Ja, hogy az ismert fizika amúgy sem érvényesül a messzi-messzi galaxisban? :);)

Hozzászólás ideje:

A fénykard nem fényből van, Dzséjt, akkor már zseblámpa. :peace: Tegnap néztem egy ilyen műsort a SW-ről. De ugye a Mustafaron valamit lélegezni kéne, különben nincs mit nézni a végső párbaj egyik felében, az ep 3-ban. :D

Hozzászólás ideje:

Meg a lézer szaggatott, a fény szilárd és korlátozható, a hang terjed az űrben, és mindent áthat egy misztikus, öntudatos energiamező. Ezek mellett tényleg "érdekes" lenne, ha az oxigénmentes környezetben égne a tűz. Ja, hogy az ismert fizika amúgy sem érvényesül a messzi-messzi galaxisban? :);)

A fénykard tudtommal nem fényből, sokkal inkább energianyalábból van. A hang pedig szép, hogy nem terjed légüres térben, de baromi unalmas lenne némán végignézni egy űrcsatát. A légkör kialakulása és fennmaradása adott bolygón pedig szerintem még ebben a messzi-messzi galaxisban sem történik magától. ;)

Elég megnézni a különféle járgányok, fegyverek, vagy egyéb szerkezetek technikai adatait és bátran kijelenthetjük, hogy a misztikum ellenére rengeteg dologban következetesen, a mi világunkhoz hasonlóan épül fel a Star Wars világa.

Szerkesztve: - Darth Sky

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Hoth bolygóra szavaztam, mivel mindig a havas/jeges bolygók és területek voltak a kedvenceim.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Én csak most bukkantam erre a topikra, nekem a jó öreg Tatooine a kedvencem s véleményem szerint különös, hogy eddig csak három szavazat érkezett rá - velem együtt persze.

Hiszen ez a félreeső sivatagos bolygó az SW két legendájának is szülőotthona (Darth Vader, Luke Skywalker), itt kezdődött minden, C3-PO is itt látta meg a napvilágot, valamint Kenobi mester is itt töltötte igen sok életévét. Ráadásul annyi minen van rajta, oly sok érdekfeszítő helyszín és történés és mégis a galaxis egyik legjelentéktelenebb pontja. Elképesztő, mi mindent sikerült beleszóniük a helyszínbe, már ha egyedül Mos Eisleyt nézzük is.

Szóval, nekem ezért a kedvencen. :)

Szerkesztve: - Darth Raven

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Tatuin a történet szempontjából fontos, de mint helyszín, nekem valahogy túl száraz :oops: Persze, Kamino a másik véglet. Utapau nagyon szép, egy természetes függőleges világ. Mivel már szavaztam, valószínűleg Kaminót jelöltem :)

Hozzászólás ideje:

A Tatuinról jutott eszembe. Állítólag George ötlete volt, hogy annak idején a bolygó nem volt sivatagos és a lakosai sem voltak mindig ilyenek. Bővebben ezt is az EU fejtette ki.

• 1 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
  • 2 hónappal később...
  • 2 héttel később...
  • 4 héttel később...
  • 1 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Az ep4-5-6 legjobb bolygója. Nekem legalábbis ebből a hármasból ez a kedvencem, valószínűleg azért, mert ez már a kezdet kezdetén sem Földhasonmás volt, ráadásul az élet sem nyomokban fedezhető fel rajta. Egy repülő város, basszus, ilyenek kellenek a fénykardokkal, lézerstukkerekkel, Halálcsillagokkal, meg mindenféle high-techy-techy cuccokkal felvértezett messzi-messzi Galaxisba, nem moncsicsik megszállta erdők, kihalt sivatagok, fagyott tauntaunok és félkarú wampák lakta hómezők, meg egy szem kőtemplomot tartalmazó dzsungelek.

(Ezért is csípem annyira a felújításokat, Mos Eisley is életre és a Földtől távolra kelt, és bekerült Naboo és Coruscant is, de a végére még az Endor is csicsásabb lett az Ewok falu tájékán.)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.