Jump to content

Melyik a kedvenc bolygód?


Melyik a kedvenc bolygód?  

51 members have voted

 1. 1. Melyik a kedvenc bolygód?

  • Yavin IV
   1
  • Naboo
   7
  • Tatooin
   7
  • Coruscant
   12
  • Kamino
   3
  • Geonosis
   0
  • Utapau
   1
  • Saleucami
   0
  • Mygetto
   1
  • Felucia
   3
  • Kashyyyk
   4
  • Mustafar
   2
  • Alderaan
   2
  • Polis Massa
   0
  • Hoth
   3
  • Dagobah
   1
  • Bespin
   3
  • Endor
   2


Recommended Posts

A Star Wars univerzumban számos érdekes világot találunk. Gondoltam összeszedem már őket, és ki-ki szavazhat a maga kedvencére :D

 

Vannak amik csak pár másodpercig tűnnek fel, mint pl. a Jedi írtás helyszínei, de ennek ellenére ezeket is belevettem a felsorolásba.

 

Nehéz a választás, de ha mindenképpen meg kell nevezni egy bolygót, akkor az a Tatooin. Mindig kihangsúlyozták félreeső mivoltát, ennek ellenére sok fontos dolog történik ott. Igaz ami igaz, sivár és száraz hely, de valami megfoghatatlan vonzerő árad belőle. Talán az is szerepet játszik az ítéletemben, hogy ez volt az első bolygó amit megpillantottam a New Hope elején :D

 

Dobogós helyen vannak még a Bespin és a Kamino. Szorosan a nyomukban Coruscant :)

Link to comment
Share on other sites

Az első helyet nálam is egyértelműen Tatooine viszi. Föleg azért, mert egyetlen bolygót se ismerünk meg annyira az SW-kben, mint ezt.

Elsőre rendkivül kopárnak tünik, ugyanakkor meglehetősen változatos helyszineknek ad otthont. Mos Eisley, Jabba palotája, A fogatverseny arénája, Larrs farm, a Sarlacc fészke, Ben otthona stb. És persze az se utolsó dolog, hogy számos, a Saga szempontjából fontos dolog itt történik.

 

A Tatooine-i helyszinek közül pedig egyértelmüen Jabba palotája viszi a pálmát. Jabba rulez :)

Link to comment
Share on other sites

Nálam Bespin az első. Cloud City már az első pillanattól a kedvenc helyszínem lett. Lenyűgözött a monumentalitásával és a légiességével. Külön örültem, amikor az SE verzióba újabb pillanatok kerültek ide. A helyszínei közül találhatunk itt barátságosat, otthonosat és félelmeteset is. Nagyszerű hely.

 

Második helyezettem Coruscant, és csak a harmadik Tatooine.

 

(Megjegyzem: Dantooine bár a filmben nem szerepel, voltaképpen megelőzi nálam a Coruscantot, sőt, előtte van Taris és Manaan is - Kotor helyszínek.)

Link to comment
Share on other sites

Nekem a Kamino jön be leginkább. Az a rejtélyes bolygó, a soha el nem álló eső.

 

Nekem is dettó ez az érzésem Kaminóval kapcsolatban. Imádom azt a részt mikor Obi leszáll a platformra, és közben zuhog az eső, meg minden. Ezt nagyon kitalálták. Nem csak látványra, de lényügyileg is. :)

Link to comment
Share on other sites

Kamino RULEZZZ!

Olyan sejtelmes dolgok történnek a Kaminon.A klónhadsereget itt fedezi fel Obi.

És a Kamino theme is nagyon jó.

 

Minden fehér, meg kék(mert ugya a Kamino-i lények színesben látják a fehéret)

Link to comment
Share on other sites

Kapásból be tudtam volna jelölni 4-5 bolygót. Mint Köztársasági, majd Birodalmi főváros közel áll a szívemhez Coruscant, hihetetlen nyüzsgésével, gyönyörű felhőkarcolóival.

Aztán ott van az ep3-ból Utapau wow! :) No meg a fenséges Alderaan.

Mégis a szerintem legszebb, mondhatni már-már giccses bolygót jelöltem meg, mert ennek szeretem az építészeti stílusát a legjobban, meg a táj is fennséges és ez a Naboo.

Aztán, ha felpattanhatnék a Falconra, akkor mindenképp útba ejteném még a wookie-k bolygóját, a Kamino-t és a Bespin-t. :)

Link to comment
Share on other sites

Nekem a filmek kapcsán a cselekményszál mellett mindig egy helyszín is beugrik az agyamba. Minden filmmel kapcsolatban van 1 bolygó amin a film talán leghosszabb részei játszódnak, egyúttal az adott film történései kapcsán is előkelő helyet foglalnak el:

 

Ep1 - NABOO

Ep2 - GEONOSIS

Ep3 - CORUSCANT

Ep4 - DEATH STAR

Ep5 - BESPIN

Ep6 - ENDOR

Link to comment
Share on other sites

Erre a kérdésre szerintem soha nem fogok szavazni. 8) Egyszerűen nem tudok választani. Ha az lenne a kérdés, hol élnék szívesen, akkor Alderaan és Naboo. De az összes helyszínért odavagyok. Mindegyik nagyon el van találva, azok is, amelyek csak egy pillanatra látszódnak. Mygeeto, Felucia pl. csak fél percet kapott, de remekül néz ki mindkettő.

Talán annyi, hogy nálam a Tatuin biztos nem állna az első helyen. Tudom, hogy ez szokott lenni általában a nagy kedvenc, és Lucasnak is a Tatuin jelenti a SW-érzést, de nekem nem annyira. Lehet, hogy azért, mert nem tetszik a sivatag? :D

Link to comment
Share on other sites

Tudom, hogy ez szokott lenni általában a nagy kedvenc, és Lucasnak is a Tatuin jelenti a SW-érzést, de nekem nem annyira. Lehet, hogy azért, mert nem tetszik a sivatag? 8)

 

Akkor lehet, hogy nekem pont azért, mert nekem meg igen :D

Anno volt alkalmam tevegelni egy kicsit a Szaharában, de a legjobb az volt mikor elvittek minket az "SW forgatási helyszinére". Anyám! Azaz érzés, hogy ott lehetek, ahol Tatooine anno megelevenedett... és az ember majdhogynem körbenézhetett Tatooine-on... felejthetetlen. Talán épp ezért, ez a bolygó vált számomra a legkézelfoghatóbbá és letasztithatatlanul elragadta nálam a 'legjobb SW helyszin' cimet :D

Link to comment
Share on other sites

Tudom, hogy ez szokott lenni általában a nagy kedvenc, és Lucasnak is a Tatuin jelenti a SW-érzést, de nekem nem annyira.

 

Mindenesetre még a Kamino vezet 8)

 

Nekem sem kedvencem a Tatooine, de ha a forgatási helyszínre mehetnék biztos ott imádnám. Olyan mintha ott lenne az ember.

Van onnan homokom, hozott egy haver, sajna még nem jutottam el olyan helyekre. Jordániából is van homokom, ahol az Indy-t forgatták.

Link to comment
Share on other sites

de a legjobb az volt mikor elvittek minket az "SW forgatási helyszinére". Anyám! Azaz érzés, hogy ott lehetek, ahol Tatooine anno megelevenedett... és az ember majdhogynem körbenézhetett Tatooine-on... felejthetetlen. Talán épp ezért, ez a bolygó vált számomra a legkézelfoghatóbbá és letasztithatatlanul elragadta nálam a 'legjobb SW helyszin' cimet   :D

 

Te voltál ilyen helyszínen?????? Eddig jól titkoltad 8) Mesélj már kicsit róla, hol is jártál? Touzerbe?

Link to comment
Share on other sites

Te voltál ilyen helyszínen?????? Eddig jól titkoltad  8) Mesélj már kicsit róla, hol is jártál? Touzerbe?

 

Tunéziában ha befizet az ember egy pár napos körtúrára akkor szinte biztos lehet benne, hogy az érinteni fogja az 'SW forgatási helyszinét' is, mivel arrafelé ez elég nagy turista-látványosság. Persze akik befizetnek a több napos útra és azt se tudják hogy mi fán terem az SW, mikor megállunk pár órácskára szétnézni, azok persze nem látnak mást, mint egy baromi nagy sivatagot (na persze azért ilyenek kevesen vannak :D )

Apró kellemetlen élményem volt a Tatooine-i táj szemlélése közben, hogy épp akkor odajött hozzám egy helybéli és rám akarta tukmálni a madarát, majd miután diszkréten jeleztem neki, hogy nem tartok rá igényt, csinált valamit a madarával, amitől az belém harapott. Ezt leszámitva viszont óriási élmény volt. Hoztunk is homokot onnan of course :D

Link to comment
Share on other sites

De konkrétan olyan helyen is, ahol Lucasék forgattak?

 

Nagyjából ámde kissé leegyszerüsitve úgy néz ki a dolog, hogy utazik az ember pár órát a sivatagban, aztán van egy kis megálló, ahol kiszálhatnak a turisták és kinézhetnek a homokos tájra amire azt mondják, hogy ott forgatták az SW-t 8)

Hogy Lucas vagy bárki más pontosan hol állt (vagy forgatott)azt nem tudtuk meg.

Link to comment
Share on other sites

aztán van egy kis megálló, ahol kiszálhatnak a turisták és kinézhetnek a homokos tájra amire azt mondják, hogy ott forgatták az SW-t   :D Hogy Lucas vagy bárki más pontosan hol állt azt nem tudtuk meg.

 

Ez elég nagyjából előadott történet 8) Mindenesetre a sivatagban dekkolni nagy élmény lehetett.

Link to comment
Share on other sites

amikor ott voltam irtó hangulatos volt  8)

 

Na azt elhiszem :D Majd ha időm és persze pénzem engedi, ellátogatok oda. Mindenesetre, az a tudat is nagy dolog, hogy a New Hope-ot a abban a sivatagban forgatták. Ez ma már mítosz.

Link to comment
Share on other sites

Akkor lehet, hogy nekem pont azért, mert nekem meg igen  ;)  

Anno volt alkalmam tevegelni egy kicsit a Szaharában, de a legjobb az volt mikor elvittek minket az "SW forgatási helyszinére". Anyám!

 

Ja, ha ott lettem volna, valószínűleg én is arra szavazok. :) Marha jó lehetett!

Link to comment
Share on other sites

Nekem is volt alkalmam résztvenni egy ilyen utazáson Tunéziában, ahol többeközött meglátogattuk a Tataouine nevű települést, és egy olyan barlanglakásba is be lehetett menni mint a Lars farm ;) Nagyon hangulatos volt!

(és még tevegelési diplomát is adtak :) )

Link to comment
Share on other sites

Nekem is volt alkalmam résztvenni egy ilyen utazáson Tunéziában, ahol többeközött meglátogattuk a Tataouine nevű települést, és egy olyan barlanglakásba is be lehetett menni mint a Lars farm  :)  Nagyon hangulatos volt!  

(és még tevegelési diplomát is adtak  :) )

 

Akkor asszem ugyanazon a tipusu körutazáson vettünk részt ;)

Link to comment
Share on other sites

Az egyik dokumentum filmben azt hallottam, hogy a rabszolga farmra is elvisznek egy ilyen úton Azokat használják valamire, nem emlékszem mire, lehet, hogy laknak benne., lehet, hogy tárolnak benne gyümölcsöt. Ami az ep1-ben volt. És, hogy a Lars farmon laknak emberek. Beült oda a Dokumentum filmes csávó, ahol Luke-ék ebédeltek. Mondta ide is le lehet jönni.

Link to comment
Share on other sites

Az egyik dokumentum filmben azt hallottam, hogy a rabszolga farmra is elvisznek egy ilyen úton Azokat használják valamire, nem emlékszem mire, lehet, hogy laknak benne

 

Igen, a helybéliek ezekben laknak, mivel a földbevájt "szobákban" baromi jó hüvös van. És tényleg egy az egyben fellehet ismerni a Larrs farmot (bár persze nem pont abba visznek, de olyasmibe). Lucaséknak annyi dolguk volt, hogy kipotolták itt-ott egy két modern kütyüvel ;)

Link to comment
Share on other sites

Igen, a helybéliek ezekben laknak, mivel a földbevájt "szobákban" baromi jó hüvös van. És tényleg egy az egyben fellehet ismerni a Larrs farmot (bár persze nem pont abba visznek, de olyasmibe). Lucaséknak annyi dolguk volt, hogy kipotolták itt-ott egy két modern kütyüvel  ;)

 

Na most akarok elmenni Tunéziába :):):? :shock: :shock: :shock:

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information