Ugrás a kommentre

New Jedi Order spoileres topik

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

De olyan piszlicsáré dolgokon sértődnek meg és lépnek le írók, hogy egy karakter fiatal vagy öreg legyen? Mintha ezt nálatok olvastam volna @DanCarver. Amíg csak ennyi probléma van a filmmel addig nagy gond nem lehet.

Az még szerintem jóval a bejelentés előtt történhetett a háttérben. Az eredeti író Damon Lindelof és társa kreatív nézeteltérés miatt hagyta ott projektet 2023 elején és igen ott lehetett az a vita tárgya, hogy Rey már jóval idősebb legyen. Csak közben bevonták Daisyt a képbe és akkor változott a koncepció és Obaid-Chinoy is megjelent. De szerintem nem ez okozza a problémát, mert az már elvan döntve lassan 3 éve, hogy 15 évvel a Skywalker kora után van a sztori. Sokkal inkább nehezebb, hogy Rey története miként folytatódjon, a Jedi Rend szerepe, az Első Rend és az Új Köztársaság után a galaxis politikai helyzete? És talán ami a legnagyobb kérdés, ki vagy mi vagy kik legyenek a főgonoszok? És ebben a Legendák sem ad sok támpontot mert nagyon vegyes megoldások voltak ott is. Szerintem ezek a kérdések okoznak fejtörést az íróknak. Aztán, hogy ezt Shawn Levy vagy valaki más rázza gatyába azt majd meglátjuk. Levy-ről azt kell tudni, hogy nem egy zseni, egy nagyon ügyes iparos, amit kérnek tőle azt ő szó nélkül és profin megcsinálja. A Deadpool és Rozsomák sem az ő zsenialitása, az Ryan Reynoldsé. De ha Levy kap egy épkézláb scriptet és anyagi hátteret, akkor ő megcsinálja azt az SW filmet, amit Lucasfilm kér tőle szerintem.

Hozzászólás ideje:
3 hours ago, Ody Mandrell said:

Nem Rey-ről volt szó hanem a mentoráról.

Reynek nem szántak tudtommal semmilyen mentort. Ő maga lett volna a mentora a padawanjainak, és azon ment a vita, hogy hány éves legyen Rey a filmben. 

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Érdekesek ezek az írók. Mind Knight, mind az új fazon, ha jól látom, komorabb, sötétebb tónusú műveken dolgoztak korábban. Vajon ilyen hangulatot próbálnak megcélozni ezzel a filmmel is?

• Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: New Jedi Order spoileres topik
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Más dolgokat is mondott, amelyek nagyon ígéretesen hangzanak :) 

"Ha George Lucasra, az általa készített hat filmre és az általa teremtett univerzumra gondolunk, az valójában nagyon is át van itatva a politika széleskörű fogalmaival. Önmagában nem a mai napról beszél, hanem ott van a Birodalom nácizmusa, és a Római Birodalom is. A Római Birodalom demokráciája összeomlik és birodalommá válik. Ez egy örök történet az emberi lények szerveződéséről a káosz ellen, arról, hogy az emberi társadalmakban a káosz elfojtását segítő eszközök elnyomássá válnak."

"Szóval ez tényleg a lényege annak, amiről szerintem George Lucas beszélni akart. És az egyik csodálatos dolog a sci-fiben és a Csillagok háborújában - ami inkább már-már tudományos fantasy vagy űropera - az, hogy fel lehet vetni a legmélyebb kérdéseket anélkül, hogy úgy éreznénk, mintha filozófiaórán vagy politológiaórán lennénk, vagy mintha valami olyasmit olvasnék a mai újságban"

Remélem tényleg nem csak nagy szavak ezek, hanem valóban komoly témákat vet majd fel a film. A korszak, amiben a galaxis újjászületik, alkalmas ehhez.

'New Jedi Order' Writer George Nolfi Speaks Up On His Approach to 'Star Wars' and the Upcoming Film - Star Wars News Net

Szerkesztve: - Yoda József
Hozzászólás ideje:
31 perccel korábban, Yoda József írta:

Más dolgokat is mondott, amelyek nagyon ígéretesen hangzanak :) 

"Ha George Lucasra, az általa készített hat filmre és az általa teremtett univerzumra gondolunk, az valójában nagyon is át van itatva a politika széleskörű fogalmaival. Önmagában nem a mai napról beszél, hanem ott van a Birodalom nácizmusa, és a Római Birodalom is. A Római Birodalom demokráciája összeomlik és birodalommá válik. Ez egy örök történet az emberi lények szerveződéséről a káosz ellen, arról, hogy az emberi társadalmakban a káosz elfojtását segítő eszközök elnyomássá válnak."

"Szóval ez tényleg a lényege annak, amiről szerintem George Lucas beszélni akart. És az egyik csodálatos dolog a sci-fiben és a Csillagok háborújában - ami inkább már-már tudományos fantasy vagy űropera - az, hogy fel lehet vetni a legmélyebb kérdéseket anélkül, hogy úgy éreznénk, mintha filozófiaórán vagy politológiaórán lennénk, vagy mintha valami olyasmit olvasnék a mai újságban"

Remélem tényleg nem csak nagy szavak ezek, hanem valóban komoly témákat vet majd fel a film. A korszak, amiben a galaxis újjászületik, alkalmas ehhez.

'New Jedi Order' Writer George Nolfi Speaks Up On His Approach to 'Star Wars' and the Upcoming Film - Star Wars News Net

Egy volt politológusról van szó, ígéretes amiket mondott a Star Warsról.

https://rebo.hu/2025/02/04/uj-jedi-rend-film-iroja-szerint-a-star-wars-lenyege-a-politika/

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Láthatólag nagyon odafigyelnek erre a filmre, és én azt se bánom ha több írója van. Ha mindenki csak a legjobbját hozzáadta már nyert ügyünk lesz. 

2 órával ezelőtt, DanCarver írta:

Egy volt politológusról van szó, ígéretes amiket mondott a Star Warsról.

https://rebo.hu/2025/02/04/uj-jedi-rend-film-iroja-szerint-a-star-wars-lenyege-a-politika/

Hivatalosan ennek a filmnek kell lennie a következőnek. Szóval nem tartok elképzelhetetlennek egy év végi forgatást. Ehelyett olyan filmektől várunk komoly előrelépést, amik csak pletyka szinten léteznek. Ezzel szemben ezt a filmet már hosszú évek óta fejlesztik, igazán odafigyelnek rá. A többi ehhez képest elnagyolt skiccnek tűnhet, főleg Kinberg trilógiája. Borzasztóan várom a Celebrationt ahol végre tiszta vizet önthetnek a pohárba.

Annyit még hozzátennék, hogy egyelőre minden hivatalosan bejelentett projekt halad. A káoszt a sok pletyka generálja, amikért semmi jogalap nincs kritizálni a Lucasfilmet. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:

Jó jel, ha értik azt is, ami a háttérben van, nem csak Darth Vadert és a fénykardokat látják. Mondjuk az, hogy több írója van egy SW műnek, szerintem semmi rosszat nem jelent. A legtöbb SW filmnek több írója volt:

The Empire Strikes Back/Return of the Jedi: George Lucas, Lawrence Kasdan,

Attack of the Clones: George Lucas, Jonathan Hales

The Force Awakens: J. J. Abrams, Lawrence Kasdan, Michael Arndt

The Rise of Skywalker: J. J. Abrams, Chris Terrio, Derek Connolly, Colin Treworrow

Rogue One: Tony Gilroy, Chris Weitz, John Knoll, Gary Whitta

Solo: Lawrence Kasdan, Jonathan Kasdan

A lényeg úgyis a végtermék. És ahogy @Ody Mandrell eggyel feljebb említette, ha mindenki csak a legjobbat teszi hozzá, már egy baromi jó film lesz az eredmény. Ami mondjuk a minimum, hiszen a bejelentett projektek közül ez lesz az első olyan alkotás, ami előre viszi a Galaxist, vagyis alapja lesz a Star Wars jövőjének.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Láthatólag nagyon odafigyelnek erre a filmre, és én azt se bánom ha több írója van. Ha mindenki csak a legjobbját hozzáadta már nyert ügyünk lesz. 

Hivatalosan ennek a filmnek kell lennie a következőnek. Szóval nem tartok elképzelhetetlennek egy év végi forgatást. Ehelyett olyan filmektől várunk komoly előrelépést, amik csak pletyka szinten léteznek. Ezzel szemben ezt a filmet már hosszú évek óta fejlesztik, igazán odafigyelnek rá. A többi ehhez képest elnagyolt skiccnek tűnhet, főleg Kinberg trilógiája. Borzasztóan várom a Celebrationt ahol végre tiszta vizet önthetnek a pohárba.

Annyit még hozzátennék, hogy egyelőre minden hivatalosan bejelentett projekt halad. A káoszt a sok pletyka generálja, amikért semmi jogalap nincs kritizálni a Lucasfilmet. 

Hidd el mi is nagyon várjuk, mert rég frusztráló ezekből a pletykákból kihámozni mégis mi mehet a háttérben. Én úgy vagyok vele, hogy igazából nekem mindegy milyen sorrendben jönnek ezek a filmek, mert látszólag teljesen különböző sztorik lesznek. Inkább legyen jó, minőségi, ne összecsapott mű, tőlem akár még egy évig is eltolhatják emiatt. Azért írtam, hogy a Mandó és Grogu után a Levy film jöhet, mert amúgy azt is kb egy időben kezdték pletykálni a New Jedi Orderrel, csak akkor még Lindelofék írták. Szal ez a két film kb párhuzamosan van fejlesztve a háttérben, csak valamiért Levy filmjét még nem jelentették be, gondolom nem állt úgy a dolog. Csak a tavalyi Deadpool és Rozsomák után Levy előre lépett a Disney-n belül is, mint sikeres filmes, illetve ha Ryan Gosling tényleg leszerződött arra a filmre, az érthetően felgyorsította az eseményeket. Eközben a New Jedi Order már a sokadik írót fogyasztja el és 3 év után sincs kész script. Ezt láthatóan nem kapkodják el, mert Rey és a hozzá kapcsolódó sztorik kiemelten fontosak az SW mozis jövőjében. Meglátjuk mi lesz és mindegyik filmet várom, csak ne rontsák el őket ennyit kérek.

Hozzászólás ideje:

Jobban tartok a Levy film összecsapottságától, mint ettől. A szememben Gosling se üt akkorát, mert több olyan filmben is szerepelt ami beégett az agyamba. Elég ha csak a Drive-ot, vagy Csak isten bocsáthat meg címűt említem, amik igen durva alkotások.  Kérdés mennyire tudok majd őt látva elvonatkoztatni ezektől. Már persze ha tényleg lesz Levy film, és abban valóban Gosling lesz a főszereplő. :) 

Hozzászólás ideje:

Daisy Ridley a Collidernek elmondta, hogy bár nem producerként vesz részt a filmben, tisztában van a történettel és a forgatókönyv fejleményeivel. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek során egyre inkább bevonódott a filmkészítési folyamatba, így nagyobb önbizalommal érkezhet majd a forgatásra. Kiemelte, hogy most már jobban érti, hogyan lehet a lehető legjobban elmesélni ezt a történetet, és örül annak, hogy a legjobb szereplőkkel és stábbal dolgozhatnak együtt.

https://collider.com/star-wars-daisy-ridley-new-jedi-order-movie-update/

Hozzászólás ideje:

Ha már olvasott forgatókönyv-változatokat vagy treatmenteket, és azokban feltűntek Rey mellett olyan nevek is, mint Finn és/vagy Poe, akkor legalább két színészt már alapból ismerhet. :)

Hozzászólás ideje:

Visszatérő karakterek esetén azért általában már a forgatókönyv megírása előtt tisztázni szokták, hogy vissza tud-e térni az őt játszó színész. Direkt azért, hogy akkor a történetet is úgy tudják alakítani. 

Hozzászólás ideje:
2025. 02. 10. - 21:17, Ody Mandrell írta:

Jó hírek. Vajon mikor kezdik forgatni?

Ahogy áll a projekt jobb esetben jövőre. A script sehol nincs kész, a forgatási időablak szűkös, talán jövőre.

Hozzászólás ideje:

Ezt nem egészen értem: abból, hogy a script nincs kész hogy következik, hogy idén nem forgatnak? Az ep.7-nél 2013 október 24-én lett bejelentve, hogy az eredeti forgatókönyvíró Michael Arndt dobbantott, majd rá pár hónapra 2024 januárban bejelentették, hogy kész a script. Május 16-én már forgattak.

Hozzászólás ideje:
47 perccel korábban, DanCarver írta:

Ahogy áll a projekt jobb esetben jövőre. A script sehol nincs kész, a forgatási időablak szűkös, talán jövőre.

Igazából senki nem tudja hogy áll a projekt. Viszont Daisy elmondása alapján már akár a szereplők is ki lehetnek választva. Erre jön amit Bomarr is mondott, szóval abszolút nem elképzelhetetlen, hogy már szeptemberben forgatnak. 

Hozzászólás ideje:

Steven Knight beszélt a film forgatókönyvén végzett munkájáról a Telegraphnak: https://www.telegraph.co.uk/tv/0/steven-knight-interview-a-thousand-blows-peaky-blinders/

„Van egy rendszer, amibe ha belekapcsolódsz, akkor tudod, hogy működik. Teszed a dolgod, leadod a vázlatodat vagy vázlataidat, ahogy én is tettem, és aztán a rendszer továbblép. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a filmben jelentős része annak, amit én csináltam, benne lesz - ki tudja? De erre számítok.”

Hozzászólás ideje:
10 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Steven Knight beszélt a film forgatókönyvén végzett munkájáról a Telegraphnak: https://www.telegraph.co.uk/tv/0/steven-knight-interview-a-thousand-blows-peaky-blinders/

„Van egy rendszer, amibe ha belekapcsolódsz, akkor tudod, hogy működik. Teszed a dolgod, leadod a vázlatodat vagy vázlataidat, ahogy én is tettem, és aztán a rendszer továbblép. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a filmben jelentős része annak, amit én csináltam, benne lesz - ki tudja? De erre számítok.”

Épp erre céloztam korábban. Ha mindenki csak azt bele teszi amiben a legjobb, már hatalmas nyeresége lesz a filmnek. 

6 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:

Leigh Brackett

Aki ha jól tudom egy betűt se írt, mert korábban elhunyt és csak tiszteletből lett feltüntetve a stáblistában. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.