Jump to content

Középdöntő 3: Ezra Bridger vs. Tobias Beckett


Középdöntő 3 - Star Wars Winter Madness  

19 members have voted

  1. 1. Ki jusson tovább?


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/07/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

"You are on the Jedi Order, but we do not grant of the rank of knight." :) 

Igen, Ezra Jedi, ahogy mindenki más is az, aki a Jedi tanokat követi és annak vallja magát (bár ez utóbbi talán annyira nem fontos, mert Ahsoka és Ben is azt állította magáról, hogy már nem Jedi, közben meg az ellenkezőjét látjuk). De nem Jedi lovag, azt a rangot még senki sem adta meg neki, és elég messze is volt tőle.

 

A kérdés meg nehéz. Beckett erős karakter és szerntem jól megírt. Tény, hogy nincs fejlődési íve, de ha csak két órát nézünk meg Ezra életéből, akkor neki sincs. Nem csak attól lesz valaki jó és erős, hogy fejlődési íve van. Beckett, mint Solo mentora nagyon jól funkcionál, érezhetően és érthetően hat Hanra, és mutatja be, miért vált olyan cinikussá a corelliai, ahogy megismertük az ep4-ben. És emiatt rá is szavazok.

 

Mert Ezra valóban jó, és remek jellemfejlődésen esik át, ugyanakkor az ő története még fájdalmasan lezáratlan. Nem azt érzem, mint mondjuk Heránál vagy Sabine-nál, hogy az ő történetüket a Rebels lezárt, és az Ahsokában már az életük egy új fejezetét tekinthetjük majd meg, hanem konkrétan Ezra sztoriját a Rebels nyitva hagyta. Ő nem ért el egy nyugvópontra, a fejezet nincs lezárva. És ez, ilyen közel az Ahsoka premierjéhez és nem túl távol a Rebels legutóbbi megtekintésétől, nekem nagyon erősen érezhető. Szóval Ezrára most én csupán félkész karakterként tudok tekinteni, ellenben Beckett egy kerek figura.

Link to comment
Share on other sites

Ezra nagyságrendekkel nagyobb karakter, a laza Becketthez képest. Megmondom, Woody Harrelson sw debütálását kétkedve fogadtam, annyira "Földi" színész, de végülis kedvelem a Soloban, nagyon is jó amit letett az asztalra, de Ezra nem az ő súlycsoportja.

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Ezra fontosabb karakter, és tényleg elismerésre méltó, mennyit fejlődött a négy évad alatt, de Tobias egy olyan szintű ízig-vérig mentor figura (még ha ez Han számára nem egyértelműen jelent jót, legalábbis morális értelemben), ami ritkán sikerül ilyen jól, minden megnyilvánulását élvezet nézni.

Link to comment
Share on other sites

1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azt a mentor figurát eléggé árnyalja, hogy ha Han nem elég t*kös akkor Beckett ott helyben agyonlövi. 

Az alvilág így működik, Han ezt is megtanulta tőle. Erre céloztam az imént a morális szemponttal. Enélkül nem űzhette volna sikerrel a csempész mesterségét olyan sok évig, sőt, életben sem maradt volna.

Azért mert Beckett nem pozitív karakter, még lehet nagyon jól eltalált, megformált, életre keltett.

Link to comment
Share on other sites

Ok, de Han nem ott lett dörzsölt, hisz eleve alvilági figura volt. Előtte a csatornában élet, ahol csak az igazán dörzsöltek élnek túl. Beckett biztos adott a személyiségéhez, de azért nem ő a legfőbb tapasztaltforrása. 

Link to comment
Share on other sites

  • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information