Jump to content

Középdöntő 7: Zeb vs. Cad Bane


Középdöntő 7 - Star Wars Winter Madness  

21 members have voted

  1. 1. Ki jusson tovább?


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/11/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Cad Bane menő, de ennyi. Menő volt a TCW-ben az első feltűnésekor, menő volt a TCW-ben az utolsó feltűnésekor. Menő volt a The Bad Batch-ben és a The Book of Boba Fett-ben. És ennyi, a csávó abban a 42 évben, amíg nyomon követhettük a pályafutását, egy fikarcnyit sem változott és azon kívül, hogy menő, nem mutatott semmilyen pluszt.

 

Zeb legalább fejlődött, hatott emberekre, hozzátette a magáét a Galaxis változásához. Szóval rá böktem.

Link to comment
Share on other sites

A Rebels máig egyik legjobb epizódja, amikor Zeb és Kallus ott ragadtak ketten azon a holdon. Én mindkettőjüket azóta bírom igazán.

Cad Bane, mint karakter, eléggé hidegen hagy. Boba sztorijához hozzátette a magáét, de Zebet sokkal jobban kedvelem. Ezért rá szavaztam.

Link to comment
Share on other sites

Itt a Zeb-dominancia legalább annyira meglep, mint a szoros Snoke-Maarva párharc. Azt hittem, Bane többeket megmozgat majd. Csípem Zebet, de a Lázadók csapatából Choppert leszámítva számomra a legkevésbé érdekes. Voltak bőven jó pillanatai ez nem kérdés, de nálam ez kevés Bane-nel szemben. Cad Bane lehet, hogy két dimenziós karakter, abból viszont az egyik legjobb. Egy elvtelen fejvadász, akit csak a pénz motivál és nem gátol az erkölcs. Ez teszi igazán veszélyessé és fenyegetővé. A TCW-ben minden történetszála remek, és emlékezetes, amiket azonnal fel tudok idézni. A holokron hajszától kezdve, a Zirós kalandon át a naboo-i krízisig. Mindezt csak tetézte a The Bad Batch és a The Book of Boba Fett-beli feltűnése. Nálam jelenleg Cade Bane a jobb kettejük közül, de sanszos, hogy hoppon marad.

 

Amúgy ez a párbaj nálam tipikus példa rá, hogy azért mert valaki személyiségét jobban kedvelem, még nem lesz automatikusan jobb karakter is. :)   

Link to comment
Share on other sites

1 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Amúgy ez a párbaj nálam tipikus példa rá, hogy azért mert valaki személyiségét jobban kedvelem, még nem lesz automatikusan jobb karakter is. :)   

 

Sidious személyiségét ugyan ki kedveli itt, ki tudna vele azonosulni? Mégis biztos vagyok benne, hogy a legtöbb, ha nem az összes párbajt megnyerte volna, ami eddig volt, mert jó karakter, jól van megírva, jól van eljátszva, emlékezetes pillanatokat köszönhetünk neki, és élvezet nézni a jeleneteit. Kevésbé ikonikus karaktereknél ezeket sokszor nem lehet egyértelműen kijelenteni egyik versenyző javára és a másik kárára, ott már inkább szubjektív, kit mi mozgat meg jobban. Én az ilyen semlegesebb esetekben szoktam inkább azt átgondolni, kihez milyen nézői élmények fűződnek és valóban, hogy mennyire kedvelem a személyiségét. Ez is egy ilyen párbaj. :) 

Link to comment
Share on other sites

Zeb úgy rémlik nem volt a kedvencem a Rebelsben (most tervezem még újranézni az Ahsoka előtt, úgyhogy régebbi emlékekből kell dolgoznom), volt az a történetszál, amikor segített a népének és ott éreztem, hogy egy kicsit többet adott magából, de alapvetően egy szimpatikus fazon volt és örültem, hogy láthattuk a Mandóban is. 

 

Cad Bane meg számomra az ultimate fejvadász, ennek space-western antihősnek az archetípusa. Igazából egy kő egyszerű figura, aki nem akar sokat a világtól, de arra, amire kitalálták tökéletes. Ő testesíti meg ezt az erkölcstelen, ravasz, kérlelhetetlen figurát, aki a Lee van Cleef volt A jó, a Rossz és a Csúfban. Aztán persze mindig felsült és alapvetően egy azonosulhatatlan karakter volt, aki képes volt hidegvérrel ölni és nem akarom heroizálni, de én kedveltem azokat a történeteket, amelyekben ő szerepelt. Ott véltem felfedezni nála a moralitás pislákoló zsarátnokait, amikor megmentette Obi-Want a The Box című epizódban, valamiféle tisztesség/fejvadász becsületből. Ezt leszámítva egy ellenszenves alak, de egyben az egyik legkedvencebb karakterem azok közül, akiket Filoni talált ki... úgyhogy ő kapja a szavazatomat.

Link to comment
Share on other sites

  • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information