Jump to content

Középdöntő 7: Zeb vs. Cad Bane

Középdöntő 7 - Star Wars Winter Madness  

21 members have voted

1. 1. Ki jusson tovább?

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/11/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Cad Bane menő, de ennyi. Menő volt a TCW-ben az első feltűnésekor, menő volt a TCW-ben az utolsó feltűnésekor. Menő volt a The Bad Batch-ben és a The Book of Boba Fett-ben. És ennyi, a csávó abban a 42 évben, amíg nyomon követhettük a pályafutását, egy fikarcnyit sem változott és azon kívül, hogy menő, nem mutatott semmilyen pluszt.

Zeb legalább fejlődött, hatott emberekre, hozzátette a magáét a Galaxis változásához. Szóval rá böktem.

A Rebels máig egyik legjobb epizódja, amikor Zeb és Kallus ott ragadtak ketten azon a holdon. Én mindkettőjüket azóta bírom igazán.

Cad Bane, mint karakter, eléggé hidegen hagy. Boba sztorijához hozzátette a magáét, de Zebet sokkal jobban kedvelem. Ezért rá szavaztam.

Itt a Zeb-dominancia legalább annyira meglep, mint a szoros Snoke-Maarva párharc. Azt hittem, Bane többeket megmozgat majd. Csípem Zebet, de a Lázadók csapatából Choppert leszámítva számomra a legkevésbé érdekes. Voltak bőven jó pillanatai ez nem kérdés, de nálam ez kevés Bane-nel szemben. Cad Bane lehet, hogy két dimenziós karakter, abból viszont az egyik legjobb. Egy elvtelen fejvadász, akit csak a pénz motivál és nem gátol az erkölcs. Ez teszi igazán veszélyessé és fenyegetővé. A TCW-ben minden történetszála remek, és emlékezetes, amiket azonnal fel tudok idézni. A holokron hajszától kezdve, a Zirós kalandon át a naboo-i krízisig. Mindezt csak tetézte a The Bad Batch és a The Book of Boba Fett-beli feltűnése. Nálam jelenleg Cade Bane a jobb kettejük közül, de sanszos, hogy hoppon marad.

Amúgy ez a párbaj nálam tipikus példa rá, hogy azért mert valaki személyiségét jobban kedvelem, még nem lesz automatikusan jobb karakter is. :)   

1 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Amúgy ez a párbaj nálam tipikus példa rá, hogy azért mert valaki személyiségét jobban kedvelem, még nem lesz automatikusan jobb karakter is. :)   

Sidious személyiségét ugyan ki kedveli itt, ki tudna vele azonosulni? Mégis biztos vagyok benne, hogy a legtöbb, ha nem az összes párbajt megnyerte volna, ami eddig volt, mert jó karakter, jól van megírva, jól van eljátszva, emlékezetes pillanatokat köszönhetünk neki, és élvezet nézni a jeleneteit. Kevésbé ikonikus karaktereknél ezeket sokszor nem lehet egyértelműen kijelenteni egyik versenyző javára és a másik kárára, ott már inkább szubjektív, kit mi mozgat meg jobban. Én az ilyen semlegesebb esetekben szoktam inkább azt átgondolni, kihez milyen nézői élmények fűződnek és valóban, hogy mennyire kedvelem a személyiségét. Ez is egy ilyen párbaj. :) 

Zeb úgy rémlik nem volt a kedvencem a Rebelsben (most tervezem még újranézni az Ahsoka előtt, úgyhogy régebbi emlékekből kell dolgoznom), volt az a történetszál, amikor segített a népének és ott éreztem, hogy egy kicsit többet adott magából, de alapvetően egy szimpatikus fazon volt és örültem, hogy láthattuk a Mandóban is. 

Cad Bane meg számomra az ultimate fejvadász, ennek space-western antihősnek az archetípusa. Igazából egy kő egyszerű figura, aki nem akar sokat a világtól, de arra, amire kitalálták tökéletes. Ő testesíti meg ezt az erkölcstelen, ravasz, kérlelhetetlen figurát, aki a Lee van Cleef volt A jó, a Rossz és a Csúfban. Aztán persze mindig felsült és alapvetően egy azonosulhatatlan karakter volt, aki képes volt hidegvérrel ölni és nem akarom heroizálni, de én kedveltem azokat a történeteket, amelyekben ő szerepelt. Ott véltem felfedezni nála a moralitás pislákoló zsarátnokait, amikor megmentette Obi-Want a The Box című epizódban, valamiféle tisztesség/fejvadász becsületből. Ezt leszámítva egy ellenszenves alak, de egyben az egyik legkedvencebb karakterem azok közül, akiket Filoni talált ki... úgyhogy ő kapja a szavazatomat.

• Donát unpinned this topic