Jump to content

Főtábla döntő 11: Lando Calrissian vs. Cal Kestis


Főtábla döntő 11 - Star Wars Winter Madness  

19 members have voted

 1. 1. Ki jusson tovább?


This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 07/22/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Ha a filmekben szereplő játékidőt nézem, akkor Cal erősen megveri Landot, (játékidőben, érted :D ) plusz Cal egy jedi - ami szintén plusz pont :D -  plusz a játékoknak van egy olyan jótékony hatása nálam legalábbis, hogy sokkal jobban bele tudom magam élni a szereplő helyzetébe.

Viszont Lando karakterét, személyiségét imádom. Nem egy kiemelkedő karakter, de mellékkarakternek, akivel baromi jó lehet a kémia arra szerintem elsőosztályú. Éééés ha még hozzáveszem azt az eszméletlen mennyiségű könyvet, amiben szerepelt, köztük a legutóbb a Sithek árnyékában...ami sokkal jobban elmélyítette kb mint bármelyik könyv korábban amit olvastam - szóval nálam nem kérdés, hogy Lando kapja a szavazatom.  Bár többet szerepeltették volna az új trilógiában is.

Link to comment
Share on other sites

37 perccel korábban, kudar írta:

Bár többet szerepeltették volna az új trilógiában is.

Szerintem örültek, hogy ennyire futotta. :) Sajnos Billy Dee egészségi állapota már régóta nagyon rossz, így limitáltan lehetett csak hozzányúlni a karakterhez. De még így is nagyon sokat adott hozzá a karakterhez az ST korszak. Ami nem mellékes a nagy hősök közül csak ő élte meg az újabb háború végét. 

 • Like 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Bármennyire is bírom Calt és tartom kiváló karakternek, aki bizony a Survivorrel alaposan kinőtte magát, Lando az a figura, akit az OT főhősei közül egyedüliként nagyon kedveltem, hamar a kedvencemmé vált és máig az. Sármos, simlis, nagydumás, nagypályás - ő nem éri be egy kis csempészkedéssel, hanem lebegő bányászvárosokat nyer el kártyán. "Fair and square." Bár a Solo vagy éppen az ep9 nem mélyítették el túlságosan a karaterét, mindkét filmben hozta a Lando-minőséget, hiába játszotta az egyiket az egészségi állapotát tekintve már finoman szólva sem fitt Billy Dee Williams, míg a másikat a szerepben zseniális Donald Glover. És akkor még ott A Sithek árnyéka, amely igazán elmélyítette a karaktert és nagyon sok pluszt adott Lando ST érabeli életéhez. Mi több, ennek hála érthető, miért maradt távol mindentől az ep9-ig, és miért dekkolt a Pasaanán (illetve, technikailag ez már a filmhez kiadott enciklopédiából kiderült, de a könyv az, ami megalapozta és kibontotta, ezáltalá érthetővé és elfogadhatóvá tette ezt - a könyv előtt én személy szerint légből kapottnak és elfogadhatatlannak tartottam ezt a sztorit, főleg annak tükrében, hogy a film semmivel sem támasztotta alá; szóval már csak ezért is hálás vagyok A Sithek árnyékának).

Apropó, itt jegyezném meg, hogy a Celebrationön remek volt élőben látni Billy Dee-t, még ha a Jedi-panelen úgy is festett, mint akinél vagy túlságosan jól hatottak a gyógyszerek, vagy még nem eléggé hatottak. Mivel a panel után a Live Stage-re jött, ahol sokkal élénkebb volt, talán az utóbbi az igaz. :) De azért élőben tényleg látszott rajta, hogy az öreg kor már csúnyán hat rá. Bár ha azt veszem, hogy még így is elutazott Londonba Los Angelesből és kétszer is fellépett, azért na, le a kalappal előtte.

Szóval Lando.

star wars GIF

 • Like 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Landót mindig is imádtam, mert ő végig megmaradt földhözragadt figurának, pedig aztán a nagy győzelmekben maga is kivette a részét. Az elején kellett is vezekelnie rendesen, de sohasem tudtam rá haragudni a Bespinen történtekért, hiszen ő akkor nem csak saját magáért, hanem az egész bányászkomplexum lakosságáért volt felelős. Az EP5 utáni képregények is jól bemutatják, ahogy fokozatosan beintegrálódik a Szövetség életébe. A Sithek árnyéka meg egyenesen egy hálaistennek könyv Lando karakterének szempontjából. Azért remélem, hogy a Lando-sorozat egyszer elkészül, mert jó lenne olyan hajmeresztő és meredek kalandokat látni a Galaxis távoli szegleteiből, amelyeknek igazából a nagy egészre nézve nincs következménye, de egy kicsit belepillanthatunk a végtelen múlt gazdag örökségébe, elfeledett birodalmak, égitestek, kincsek, "varázslók" világába.

Link to comment
Share on other sites

5 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Lando az a figura, akit az OT főhősei közül egyedüliként nagyon kedveltem, hamar a kedvencemmé vált és máig az. Sármos, simlis, nagydumás, nagypályás - ő nem éri be egy kis csempészkedéssel, hanem lebegő bányászvárosokat nyer el kártyán. "Fair and square."

 

Én nem tartom kizártnak hogy megbundázta ezt a meccset. :D

 • Vicces 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Lando valahogy mindig elment mellettem, nem éreztem annyira közel magamhoz a karakterét, ettől még mind a klasszikus, mind a sequel trilógiás megjelenését bírtam és jó volt a Solo-ban, valamint a Rebelsben is. Ő kétség kívül egy olyan ikonikus karaktere ennek a világnak, aki elsőre nem biztos, hogy pont beugrik az átlag SW nézőnek mondjuk egy Luke, Vader, Yoda hármassal szemben, de hozzátartozik a Sagahoz. 

 

Cal vele szemben jelentős hátrányból indul, hiszen csak két videójátékban szerepelt, de mint karakter sokkal inkább megkedveltem, mint Landot. Szerintem egy nagyon könnyen azonosulható figura Cal, akinek vannak gyengeségei, hibái és nem egy olyan über jedi, mint mondjuk Anakin, de egy olyan hős, akinek ott van a helye a nagyok között és jó volt megtapasztalni a kalandjait. Úgyhogy most ő kapja a szavazatomat.

Link to comment
Share on other sites

 • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information