Ugrás a kommentre

Főtábla döntő 11: Lando Calrissian vs. Cal Kestis


Donát

Főtábla döntő 11 - Star Wars Winter Madness  

19 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson tovább?


A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

Ha a filmekben szereplő játékidőt nézem, akkor Cal erősen megveri Landot, (játékidőben, érted :D ) plusz Cal egy jedi - ami szintén plusz pont :D -  plusz a játékoknak van egy olyan jótékony hatása nálam legalábbis, hogy sokkal jobban bele tudom magam élni a szereplő helyzetébe.

Viszont Lando karakterét, személyiségét imádom. Nem egy kiemelkedő karakter, de mellékkarakternek, akivel baromi jó lehet a kémia arra szerintem elsőosztályú. Éééés ha még hozzáveszem azt az eszméletlen mennyiségű könyvet, amiben szerepelt, köztük a legutóbb a Sithek árnyékában...ami sokkal jobban elmélyítette kb mint bármelyik könyv korábban amit olvastam - szóval nálam nem kérdés, hogy Lando kapja a szavazatom.  Bár többet szerepeltették volna az új trilógiában is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

37 perccel korábban, kudar írta:

Bár többet szerepeltették volna az új trilógiában is.

Szerintem örültek, hogy ennyire futotta. :) Sajnos Billy Dee egészségi állapota már régóta nagyon rossz, így limitáltan lehetett csak hozzányúlni a karakterhez. De még így is nagyon sokat adott hozzá a karakterhez az ST korszak. Ami nem mellékes a nagy hősök közül csak ő élte meg az újabb háború végét. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bármennyire is bírom Calt és tartom kiváló karakternek, aki bizony a Survivorrel alaposan kinőtte magát, Lando az a figura, akit az OT főhősei közül egyedüliként nagyon kedveltem, hamar a kedvencemmé vált és máig az. Sármos, simlis, nagydumás, nagypályás - ő nem éri be egy kis csempészkedéssel, hanem lebegő bányászvárosokat nyer el kártyán. "Fair and square." Bár a Solo vagy éppen az ep9 nem mélyítették el túlságosan a karaterét, mindkét filmben hozta a Lando-minőséget, hiába játszotta az egyiket az egészségi állapotát tekintve már finoman szólva sem fitt Billy Dee Williams, míg a másikat a szerepben zseniális Donald Glover. És akkor még ott A Sithek árnyéka, amely igazán elmélyítette a karaktert és nagyon sok pluszt adott Lando ST érabeli életéhez. Mi több, ennek hála érthető, miért maradt távol mindentől az ep9-ig, és miért dekkolt a Pasaanán (illetve, technikailag ez már a filmhez kiadott enciklopédiából kiderült, de a könyv az, ami megalapozta és kibontotta, ezáltalá érthetővé és elfogadhatóvá tette ezt - a könyv előtt én személy szerint légből kapottnak és elfogadhatatlannak tartottam ezt a sztorit, főleg annak tükrében, hogy a film semmivel sem támasztotta alá; szóval már csak ezért is hálás vagyok A Sithek árnyékának).

Apropó, itt jegyezném meg, hogy a Celebrationön remek volt élőben látni Billy Dee-t, még ha a Jedi-panelen úgy is festett, mint akinél vagy túlságosan jól hatottak a gyógyszerek, vagy még nem eléggé hatottak. Mivel a panel után a Live Stage-re jött, ahol sokkal élénkebb volt, talán az utóbbi az igaz. :) De azért élőben tényleg látszott rajta, hogy az öreg kor már csúnyán hat rá. Bár ha azt veszem, hogy még így is elutazott Londonba Los Angelesből és kétszer is fellépett, azért na, le a kalappal előtte.

Szóval Lando.

star wars GIF

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Landót mindig is imádtam, mert ő végig megmaradt földhözragadt figurának, pedig aztán a nagy győzelmekben maga is kivette a részét. Az elején kellett is vezekelnie rendesen, de sohasem tudtam rá haragudni a Bespinen történtekért, hiszen ő akkor nem csak saját magáért, hanem az egész bányászkomplexum lakosságáért volt felelős. Az EP5 utáni képregények is jól bemutatják, ahogy fokozatosan beintegrálódik a Szövetség életébe. A Sithek árnyéka meg egyenesen egy hálaistennek könyv Lando karakterének szempontjából. Azért remélem, hogy a Lando-sorozat egyszer elkészül, mert jó lenne olyan hajmeresztő és meredek kalandokat látni a Galaxis távoli szegleteiből, amelyeknek igazából a nagy egészre nézve nincs következménye, de egy kicsit belepillanthatunk a végtelen múlt gazdag örökségébe, elfeledett birodalmak, égitestek, kincsek, "varázslók" világába.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Lando az a figura, akit az OT főhősei közül egyedüliként nagyon kedveltem, hamar a kedvencemmé vált és máig az. Sármos, simlis, nagydumás, nagypályás - ő nem éri be egy kis csempészkedéssel, hanem lebegő bányászvárosokat nyer el kártyán. "Fair and square."

 

Én nem tartom kizártnak hogy megbundázta ezt a meccset. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lando valahogy mindig elment mellettem, nem éreztem annyira közel magamhoz a karakterét, ettől még mind a klasszikus, mind a sequel trilógiás megjelenését bírtam és jó volt a Solo-ban, valamint a Rebelsben is. Ő kétség kívül egy olyan ikonikus karaktere ennek a világnak, aki elsőre nem biztos, hogy pont beugrik az átlag SW nézőnek mondjuk egy Luke, Vader, Yoda hármassal szemben, de hozzátartozik a Sagahoz. 

 

Cal vele szemben jelentős hátrányból indul, hiszen csak két videójátékban szerepelt, de mint karakter sokkal inkább megkedveltem, mint Landot. Szerintem egy nagyon könnyen azonosulható figura Cal, akinek vannak gyengeségei, hibái és nem egy olyan über jedi, mint mondjuk Anakin, de egy olyan hős, akinek ott van a helye a nagyok között és jó volt megtapasztalni a kalandjait. Úgyhogy most ő kapja a szavazatomat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megszűntette a topik kiemelését

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.