Ugrás a kommentre

Huyang, a 25000 éves droid


Donát

Ajánlott hozzászólás

Szerintem Huyang is megérdemel egy topikot, az egyik legjobb karakter a sorozatban. Egyébként csak én érzem úgy, hogy az a 25000 év kicsit túl sokra lett belőve? Nálam ez a szinte hihetetlen kategória, főleg ha hozzávesszük a kb 75% eredeti alkatrészt. 

 

Annyira sok háború pusztított a galaxisban hogy nem tűnik reálisnak ilyen sok idő, hogy az alkatrészek kopása, aksi élettartama, technikai fejlődés ennyi idő alatt pláne nehezen hihetővé teszi a számomra. 1-2 ezer év talán jobb lett volna. Bár tudom hogy ez nem új keletű infó, de eddig nem fogalmazódott meg bennem ez a gondolat. 

 

Mindenesetre kiváló kötő elem lehet egy a Jedi Rend kezdetét bemutató filmhez is. Száraz humora, őszinte, közvetlen, szókimondó stílusa abszolút szimpatikus karakterré teszi. David Tennant pedig kiváló orgánummal fűszerezi meg a karaktert. Kíváncsi leszek az ő szála hova fut ki majd a sorozatban. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Huyang páratlan, egyedi tervezésű droid, ki tudja, olyan, csak Jedik számára elérhető bolygón a legritkább nemesfémekből eszkábálták össze (a Tythonon?), talàn kimondottan az Erő segítségével, amely révén ő tényleg egyidős a renddel.

 

Nekem inkább az a fura, hogy tudható, Luke építi az akadémiáját és ezzel együtt az új rendet, s mégis, Huyang egy renegát jedivel lóg és nem ott segédkezik a programjának megfelelően. Luke-nak - aki régi, esetlegesen fellelhető kódexekből próbálja összerakni a jedi múltat - hatalmas segítség lenne az ő jelenléte.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez az információ az idén megjelent Timelines című könyvben szerepelt. Igaz, amikor elolvastam ezt az információt én is meglepődtem.

 

Most gyorsan megnyitottam a digitális verziót, Huyanggal kapcsolatban ezt írja:

 

c 25.020 BBY: Professor Huyang powered up

The architect droid Professor Huyang begins training Jedi younglings in the delicate art of lightsaber construction.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A tartósságán azért szerintem sokat segít, hogy nem feltétlen kell non-stop aktívnak lennie. Speciális feladata van, amit a Gyülekezés szertartás után kellett ellátnia. Az meg tuti nincsen minden nap. :) Plusz, ha élete nagy részét a Crucible-ön töltötte, azaz egy mesterséges környezetben, ahol nem volt kitéve az elemeknek, és nagy igénybevételnek sem, az is nagyban megnövelhette a hosszú működési idejét. Plusz a Star Wars-ban amúgy is tartós a technika. A nyílt placcra kitett térképészeti kütyüt, amit egy elfeledett civilizáció hagyott hátra, is simán be lehet kapcsolni.

 

Az tényleg fura, hogy nem Luke mellett van, bár alapvetően az a dolga, hogy az ifjoncokat instruálja az első fénykardjuk megépítése során, márpedig Luke egyelőre nem dúskál Jedi palántákban. Sőt még az akadémiája is csak épül. De persze történelmi ismeretei felbecsülhetetlen értékűek lehetnek Luke számára. Viszont, nem tudni, hogy találkoztak-e vagy sem. Semmit sem tudunk arról, hogy mi történt Huyanggal az A Necessary Bond és a Master and Apprentice között. Már az elmúlt öt évbe is simán belefér, hogy Luke is eltöltött némi időt Huyanggal, aki átadta az ismereteit, de mivel az elsődleges feladatát jelenleg Luke mellett sem tudja ellátni, inkább elment Ahsokával kalandozni. Izgalmasabb, mint egy épülő kőépítményt nézegetni. :) 

Sőt megkockáztatom, hogy Huyang is ott volt az Ossuson, csak ő a hajón maradt, amíg Din arra kóborolt. Így az sem kizárt, hogy még Groguval is találkozott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 minutes ago, Dzséjt said:

Így az sem kizárt, hogy még Groguval is találkozott.

Egy ilyen jelenetet azért aranyos lenne látni. :D Amúgy arra leszek kíváncsi, hogy túléli-e a sorozat eseményeit? Mert ha igen, és valahogy átvészeli az Első Rend támadását, akkor hatalmas segítség lehetne Reynek a Jedi Rend feltámasztásában. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.