Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Találkoztál már Star Wars utalással más filmben? 71 felhasználó szavazott

1. 1. Találkoztál már Star Wars utalással más filmben?

• Igen, de csak többszöri nézésnél veszem észre.
      6
    • Igen, mindig kiszúrom els?re.
      45
    • Csak akkor szoktam észrevenni, ha más mondja, merre van.
      0
    • Csak akkor szoktam észrevenni, ha más megmutatja pontosan hol van.
      0
    • Változó. Van, hogy észreveszem, van, hogy nem.
      18
    • Nem szoktam észrevenni. Túl leköt a film, nem figyelek eléggé.
      1

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

"A holnap markában"-ban a sajtómágnás paraszt újságszalagcímeket mutogat Jimbondnak, és az egyik "The Empire Will Strike Back" volt.

Hozzászólás ideje:
Bizony a Club Obi-Wan. Az a marha jó, hogy a film után tényleg nyitottak Shanghai-ban egy Club Obi-Wan, pont a Végzet temploma miatt. Tök úgy néz ki mint a filmben.

Na neeeee. Club Indiana Jones nincs?

Hozzászólás ideje:

Láttátok a "Jarhead" (Bőrnyakúak) Irak I-es "háborús" filmet? Amiből olyan "pofátlanul" kivágták azt a magyar csávót, akit médiáink hónapokig quasi főszereplőként hirdettek...

Nomármost, ebben a moziban van egy jelenet, ahol azt tesztelik, milyen gyorsan tudnak a kis tengerészgyalik beleugrani a gázállarccal súlyosbított vegyvédelmijükbe. Persze nem elég gyorsan, azonban az egyik csávó, fején a gázmaszkkal szörcsögni kezd, és a Jake Gyllenhal (vagy hogy hivják) által alakított főszereplőt Luke-nak titulálva a sötét oldalra próbálja csábítani. :lol:

Hozzászólás ideje:

Ja, és az "Anyám nyakán"-ban (neeem, én nem nézek ILYEN filmeket :lol: ) is van egy jelenet, amit túl körülményes lenne interpretálni; a lényege az, hogy elmarasztalja a prequelt, dicsőíti a classicot, és még az Imperial March is felcsendül benne.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Újabb Stargate SG-1-es utalás:

Pénteken volt a 200. része az SG-1-nek és ez egy ünnepi baromkodós rész volt (az írók vicces történetet írtak, a minőséget inkább hagyjuk). Na, ebben voltak a furlingek. Róluk jó tudni, hogy több 10 000 évvel ezelőtt voltak az embernél 100x fejlettebb faj, aztán eltűntek és minden Stargate fan várta azt a pillanatot immár 9 éve, hogy megismerjük őket. A 200. részben hülye módon (révén csak a CsK-1 képzelte el a velük való találkozást), de bekerültek. Pár kép erről:

bscap014_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

bscap016_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

bscap017_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A részről amúgy érdemes tudni, hogy olyan műveket parodizáltak benne, mint Stargate SG-1, Star Trek, Farscape (különösen érdekes, mert a Farscape két főszereplője főszereplő a Stargate SG-1-ben is), Óz a csodák csodája, Team America, Serenity és mint a fenti képeken jól látható, a Star Wars sem maradhatott ki a szórásból :lol:

Hozzászólás ideje:

A Lúzer SC-ben (The Benchwarmers), akkora mennyiségű SW utalás van, hogy már csak ezért (illetve kizárolag ezért) érdemes megnézni.

Az egyik főszereplő egy milliárdos, aki gyűjti a filmes relikviákat, de föleg az SW tárgyakat. Érdemes a helyszineknél a háttereket vizslatni: "Revenge of the Jedi" poszter, rohamosztagos páncélok, makettek, Yoda-bábú fénykarddal a kezében... a WC-ben klón-harcos, a kapucsöngőből Vader beszél, a kamion oldalán óriási Star Wars festmény stb. stb.

A kisnövésü szereplőt folyton Yodának hivják, amit -mint a végén kiderül- nem bán annyira, mert Yoda a kedvence.

Egyébként a film nem nagy szám :para:

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Dr. House harmadik évad:

- House! Clancy eltűnt! - Dr. Chase

- Ó, ne! Tiéd az Alpha Centauri, Foreman keresse a Tatooine-on, és Cameron állítson fel intergalaktikus ellenőrző pontot! Imádkozzunk, hogy nem kapcsolta be a hiperhajtóművet. Akkor sosem találjuk meg. - Dr. House

Hozzászólás ideje:

Használhatott volna A-szárnyút is bosszúból amiért az egyik beleszállt az Executorba. :o

Hozzászólás ideje:

A Lost c. sorozat valameik részében volt egy aranyos utalás.

Valamileyn külföldi pasi dumál valamit valamilyen nyelven.

Másik férfi (egyik fő karakter):

- Tudom Csuvi. Esik az eső és fáj a lábad de bírj ki még az Endoron egy kis időt. :)

Hozzászólás ideje:
A Lost c. sorozat valameik részében volt egy aranyos utalás.

Valamileyn külföldi pasi dumál valamit valamilyen nyelven.

Másik férfi (egyik fő karakter):

- Tudom Csuvi. Esik az eső és fáj a lábad de bírj ki még az Endoron egy kis időt. :)

Igen ezen én is nagyon sokat röhögtem

De SW utalások általában egy jelenetre vonatkoznak: "Én vagyok az apád!"

Hozzászólás ideje:

Erről már volt szó a topik elején. Hieroglifák "Az elveszett frigyláda fosztogatói"-ban.

hieroglyphicsrn5.jpg

Szerkesztve: - Rog

Hozzászólás ideje:
Erről már volt szó a topik elején. Hieroglifák "Az elveszett frigyláda fosztogatói"-ban.

Figyi mind 3 filben nyüsögnek a sw utalások mivel Lucas filmes. :-D Club Obivan,as zínészek is vannakbenne akik SW.ben is játszottak.,stb..

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

És most gyűjtsem össze mindet? Ezt az egészet úgy adtad elő mintha hülye lennék.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.