Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

George Mann: Tears of the Nameless

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

2024. szeptember 24-én érkezik a következő YA regény George Manntól. Borító még nincs, de kezdetleges szinopszis igen:

A New York Times bestseller-sorozat folytatódik a Dacolj a viharral (Defy the Storm) szívszorító folytatásában, ahol a rajongók újra találkozhatnak kedvenc jedi lovagukkal, Reath Silas-szal.

Spoiler

Több mint egy év telt el a Csillagfény űrállomás bukása óta, és a hősöknek és a gonosztevőknek egyaránt szembe kell nézniük döntéseik következményeivel. Amikor Reath jedi lovagot és Amadeo Azzazzo padawant egy olyan küldetésre küldik, ahol tesztelniük kell a Névtelenekről szóló elméleteiket, szemtől szemben találják magukat az egykor mítosznak hitt félelmetes lényekkel - és megtanulják a félelem valódi jelentését... a félelmet, amelyet a bukott Jedi Azlin Rell azt tanácsolta nekik, hogy fogadják el, ha van reményük a szörnyek legyőzésére...

• 6 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

No kiolvastam a könyvet, nekem eddig ez a kedvencem az összes HR regény közül. Egy percig nem ül le a könyv, végig megvolt nekem az érzés, hogy tényleg az idővel futunk versenyt, hogy megtudják e a Jedik végül, hogy mit tudnak kezdeni a blightal és a Namelessekkel. 

Valószínűleg a Tolis-on talált ércből fognak készülni azok a páncélok amiket a concept artokon láttunk, feltételezem vagy tompítják vagy teljesen kiszűrik a Namelessek hatását. 

Lox-ot sajnáltam, hogy elhalálozott, pedig Amadeo-val teljesen jó dinamikája volt a padavan-mester viszonyuknak. A halála azért elég parára volt megírva. 

Most már eltudom helyezni az idővonalon a  The High Republic Adventures – Echoes of Fear képregényt, az ezután a könyv után játszódik. Gyanítom az öreg Barnabas Vim mesterről kifog derülni mi történt vele a Planet X-en. Amúgy ismerve a planétát nem csodálkoznék ha még valahogy életben lenne. 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Én most fogok visszatérni a Köztársaság Fénykorába. A felnőtt könyv (és a Marvel képregény elolvasása) után tartottam egy kis szünetet (addig befejeztem a HP-t 5 év után újra :P).

Este belekezdtem a middle grade könyvbe és ma sikerült befejeznem, szóval hamarosan belekezdek ebbe a könyvbe. Már nagyon várom. Egy-két spoilert tudok már, de üssekő, lesz szerintem meglepetés bőven. :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nekem is sikerült végre valahára elolvasnom George Mann YA regényét, a Tears of the Namelesst. A tier listem legfelsőbb sorába került a könyv, a The Rising Storm (Viharfellegek), a Light of the Jedi (A Jedik fénye), a Cataclysm (Kataklizma) és a Path of Vengeance (A bosszú útja) mellé. Ebben a hullámban ez a könyv tetszett most a legjobban, pedig a Temptation of the Force is baromi jó volt, bár ott volt egy apró mellékszál, amely nem igen érdekelt. De itt szinte minden klappolt.

A történet nem sokkal a TOTF után játszódik, Reath Silas pedig az elmúlt kb. 1,5 évet azzal töltötte, hogy a Névtelenek után kutasson, az ő feladata tehát, hogy megtalálja e bestiák gyengepontját. Na igen, de a Névtelenek, vagy másnéven Erőfalók (esetleg Shrii-ka-rai) mellett felüti egy másik probléma is a fejét, nevezetesen a Métely (angolul ugye Blight), amely elkezdett már korábban is megjelenni a Galaxisban, mindent megfertőzve, amíg mindenből por lesz. A két fenyegetés között van egy nagy különbség: míg a Shrii–ka-rai csak Erőhasználókat céloznak, hogy csillapítsák éhségüket, addig a Métely élőt-élettelent is megtalál, legyen szó erőhasználóról vagy egyszerű halandóról. Szóval eléggé elkezd szorulni a hurok a jedik körül, különösen Reath érzi magát óriási teher alatt. Ő az, aki szinte mindennek megpróbál utánajárni, hogy kapcsolatot találjon a két veszélyforrás között. Az egész úgymond nyomozás akkor indul be igazán, amikor egy padawan, Amadeo Azzazzo besegít Reathnek.

Amadeo Azzazzo már a Tales of Light and Life (A fény és élet meséi) című antológiában bemutatkozott mesterével, Mirro Lox-al. Amadeo egy jófiú, aki mesterével tök jó viszont ápol, tök jól működnek együtt, saját technikákat használnak, ha harchelyzet alakul ki.

Ők ketten a történet igazi főhősei, tetemes mennyiségű fejezetet kapnak, rajtuk kívül még itt van nekünk 4 másik szereplő is: Cohmac, Affie, Vernestra és a másik oldalt képviselő Sicarus.

Sicarus a Vihar gyermeke, a nihilek szolgálatában van, aki kapott egy kis boostolást Boolan bárótól, hogy erőhasználókra (jelen esetünkben ugye jedikre) vadásszon. Az ő fejezeteiből nincs sok és picit úgy éreztem, hogy ha negatívumot akarok mondani, akkor az ő fejezeteit mondanám. Valahogy az ő POVja számomra megakasztotta a remekül építkező könyvet.

Vernestra szerepe meglepett, mert bár ő sem kapott sokat, azt a kevés szerepét remekül elvégezte. Örültem, hogy újra akciózott egyet Reath Silasszal, mégha nem is volt hosszú életű a dolog. De szépen vitték tovább a karakterét a Temptation of the Force című regényből. Bár vele kapcsolatban még mindig van egy kérdőjel, remélem mostmár arra is kifognak térni.

Affie Hollow és a Vessel legénysége újra megjelent és nagyon tetszett a történetben betöltött szerepük. Örültem, hogy Affie más jedikkel is összebarátkozott, mégha csak rövid időre is. Affie szála izgalmas volt, bár a közepén ő is eltűnt a POVok között, de a végén megkapta a szép lezárását. Kíváncsi vagyok, hogy milyen végkifejlete lesz majd a kis legénységnek.

Cohmac csak az első felében kap POVot, de szerintem így is jól működött, pláne, hogy imádtam a felfedezését és az azt követő menekülését is. A Reath és Cohmac közti beszélgetések nagyon adták és az, hogy Reath-hez került Silandra pajzsa, nagyszerű visszakötés volt a 2. fázishoz. Baromi kíváncsi vagyok, hogy Cohmac milyen sorsra jut.

Maradván Reath és Amadeo kettősénél, előbb utóbbiról szeretnék pár mondatot ejteni. A küldetése a zsoldosokkal tetszett, igazán érdekes személyiségek voltak, a droid beszólásai haláliak voltak. A Névtelenek itt nem cicóztak, durva halált lelt Amadeo mestere. Néztem is, hogy aztaleborultszivarvégitneki. Amadeo és a kiscsapat közti dinamika bejött, pláne a végén, amikor együttes erővel támadtak rá a Névtelenekre, hogy megmentsék Reatht.

Reath pedig még jobban az egyik kedvenc karakteremmé vált. Az ő szála nagyon érdekesen alakult az egész könyv során. Azlin Rell fogolyként van a jediknél tartva, templomi őrök vigyáznak rá, de Reathnek szabad bejárása van hozzá, hogy úgymond kifaggassa mindarról, amit a Névtelenekről tud, hiszen több, mint 150 évvel ezelőtt szembekerült már eggyel és túlélte, sőt azóta ő is a Névtelenek után kutatott, csak időközben egy picit megbolondult és elmerült a sötét oldalban is. Azlin próbálja manipulálni Reathet, míg a többiek észhez akarják téríteni a jedi lovagot, szóval Reath egyik oldalán az ördög, a másikon pedig az angyal(ok) probálják meg magukhoz hívni a fiút. Az egész könyvön ez a huzavona történik, amit nagyon élveztem.

A könyv szerencsére választ ad arra, hogy mi is lehet a megoldás a Névtelenek és a Métely megállítására, szóval egy epikus lezárást tudok elképzelni a maradék könyvekre.

Nagyon élveztem a könyvet, ez a regény tényleg olyan, amely az eddigi összes apró szálat, amelyet eddig felépítettek, azt egybefonta és így prezentálta a számunkra a megoldást. Alig várom már a 3. fázis lezárását, szerintem nagyot fog ütni.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.