Ugrás a kommentre

George Mann: Tears of the Nameless

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

2024. szeptember 24-én érkezik a következő YA regény George Manntól. Borító még nincs, de kezdetleges szinopszis igen:

A New York Times bestseller-sorozat folytatódik a Dacolj a viharral (Defy the Storm) szívszorító folytatásában, ahol a rajongók újra találkozhatnak kedvenc jedi lovagukkal, Reath Silas-szal.

Spoiler

Több mint egy év telt el a Csillagfény űrállomás bukása óta, és a hősöknek és a gonosztevőknek egyaránt szembe kell nézniük döntéseik következményeivel. Amikor Reath jedi lovagot és Amadeo Azzazzo padawant egy olyan küldetésre küldik, ahol tesztelniük kell a Névtelenekről szóló elméleteiket, szemtől szemben találják magukat az egykor mítosznak hitt félelmetes lényekkel - és megtanulják a félelem valódi jelentését... a félelmet, amelyet a bukott Jedi Azlin Rell azt tanácsolta nekik, hogy fogadják el, ha van reményük a szörnyek legyőzésére...

• 6 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

No kiolvastam a könyvet, nekem eddig ez a kedvencem az összes HR regény közül. Egy percig nem ül le a könyv, végig megvolt nekem az érzés, hogy tényleg az idővel futunk versenyt, hogy megtudják e a Jedik végül, hogy mit tudnak kezdeni a blightal és a Namelessekkel. 

Valószínűleg a Tolis-on talált ércből fognak készülni azok a páncélok amiket a concept artokon láttunk, feltételezem vagy tompítják vagy teljesen kiszűrik a Namelessek hatását. 

Lox-ot sajnáltam, hogy elhalálozott, pedig Amadeo-val teljesen jó dinamikája volt a padavan-mester viszonyuknak. A halála azért elég parára volt megírva. 

Most már eltudom helyezni az idővonalon a  The High Republic Adventures – Echoes of Fear képregényt, az ezután a könyv után játszódik. Gyanítom az öreg Barnabas Vim mesterről kifog derülni mi történt vele a Planet X-en. Amúgy ismerve a planétát nem csodálkoznék ha még valahogy életben lenne. 

Hozzászólás ideje:

Én most fogok visszatérni a Köztársaság Fénykorába. A felnőtt könyv (és a Marvel képregény elolvasása) után tartottam egy kis szünetet (addig befejeztem a HP-t 5 év után újra :P).

Este belekezdtem a middle grade könyvbe és ma sikerült befejeznem, szóval hamarosan belekezdek ebbe a könyvbe. Már nagyon várom. Egy-két spoilert tudok már, de üssekő, lesz szerintem meglepetés bőven. :)

Hozzászólás ideje:

Nekem is sikerült végre valahára elolvasnom George Mann YA regényét, a Tears of the Namelesst. A tier listem legfelsőbb sorába került a könyv, a The Rising Storm (Viharfellegek), a Light of the Jedi (A Jedik fénye), a Cataclysm (Kataklizma) és a Path of Vengeance (A bosszú útja) mellé. Ebben a hullámban ez a könyv tetszett most a legjobban, pedig a Temptation of the Force is baromi jó volt, bár ott volt egy apró mellékszál, amely nem igen érdekelt. De itt szinte minden klappolt.

A történet nem sokkal a TOTF után játszódik, Reath Silas pedig az elmúlt kb. 1,5 évet azzal töltötte, hogy a Névtelenek után kutasson, az ő feladata tehát, hogy megtalálja e bestiák gyengepontját. Na igen, de a Névtelenek, vagy másnéven Erőfalók (esetleg Shrii-ka-rai) mellett felüti egy másik probléma is a fejét, nevezetesen a Métely (angolul ugye Blight), amely elkezdett már korábban is megjelenni a Galaxisban, mindent megfertőzve, amíg mindenből por lesz. A két fenyegetés között van egy nagy különbség: míg a Shrii–ka-rai csak Erőhasználókat céloznak, hogy csillapítsák éhségüket, addig a Métely élőt-élettelent is megtalál, legyen szó erőhasználóról vagy egyszerű halandóról. Szóval eléggé elkezd szorulni a hurok a jedik körül, különösen Reath érzi magát óriási teher alatt. Ő az, aki szinte mindennek megpróbál utánajárni, hogy kapcsolatot találjon a két veszélyforrás között. Az egész úgymond nyomozás akkor indul be igazán, amikor egy padawan, Amadeo Azzazzo besegít Reathnek.

Amadeo Azzazzo már a Tales of Light and Life (A fény és élet meséi) című antológiában bemutatkozott mesterével, Mirro Lox-al. Amadeo egy jófiú, aki mesterével tök jó viszont ápol, tök jól működnek együtt, saját technikákat használnak, ha harchelyzet alakul ki.

Ők ketten a történet igazi főhősei, tetemes mennyiségű fejezetet kapnak, rajtuk kívül még itt van nekünk 4 másik szereplő is: Cohmac, Affie, Vernestra és a másik oldalt képviselő Sicarus.

Sicarus a Vihar gyermeke, a nihilek szolgálatában van, aki kapott egy kis boostolást Boolan bárótól, hogy erőhasználókra (jelen esetünkben ugye jedikre) vadásszon. Az ő fejezeteiből nincs sok és picit úgy éreztem, hogy ha negatívumot akarok mondani, akkor az ő fejezeteit mondanám. Valahogy az ő POVja számomra megakasztotta a remekül építkező könyvet.

Vernestra szerepe meglepett, mert bár ő sem kapott sokat, azt a kevés szerepét remekül elvégezte. Örültem, hogy újra akciózott egyet Reath Silasszal, mégha nem is volt hosszú életű a dolog. De szépen vitték tovább a karakterét a Temptation of the Force című regényből. Bár vele kapcsolatban még mindig van egy kérdőjel, remélem mostmár arra is kifognak térni.

Affie Hollow és a Vessel legénysége újra megjelent és nagyon tetszett a történetben betöltött szerepük. Örültem, hogy Affie más jedikkel is összebarátkozott, mégha csak rövid időre is. Affie szála izgalmas volt, bár a közepén ő is eltűnt a POVok között, de a végén megkapta a szép lezárását. Kíváncsi vagyok, hogy milyen végkifejlete lesz majd a kis legénységnek.

Cohmac csak az első felében kap POVot, de szerintem így is jól működött, pláne, hogy imádtam a felfedezését és az azt követő menekülését is. A Reath és Cohmac közti beszélgetések nagyon adták és az, hogy Reath-hez került Silandra pajzsa, nagyszerű visszakötés volt a 2. fázishoz. Baromi kíváncsi vagyok, hogy Cohmac milyen sorsra jut.

Maradván Reath és Amadeo kettősénél, előbb utóbbiról szeretnék pár mondatot ejteni. A küldetése a zsoldosokkal tetszett, igazán érdekes személyiségek voltak, a droid beszólásai haláliak voltak. A Névtelenek itt nem cicóztak, durva halált lelt Amadeo mestere. Néztem is, hogy aztaleborultszivarvégitneki. Amadeo és a kiscsapat közti dinamika bejött, pláne a végén, amikor együttes erővel támadtak rá a Névtelenekre, hogy megmentsék Reatht.

Reath pedig még jobban az egyik kedvenc karakteremmé vált. Az ő szála nagyon érdekesen alakult az egész könyv során. Azlin Rell fogolyként van a jediknél tartva, templomi őrök vigyáznak rá, de Reathnek szabad bejárása van hozzá, hogy úgymond kifaggassa mindarról, amit a Névtelenekről tud, hiszen több, mint 150 évvel ezelőtt szembekerült már eggyel és túlélte, sőt azóta ő is a Névtelenek után kutatott, csak időközben egy picit megbolondult és elmerült a sötét oldalban is. Azlin próbálja manipulálni Reathet, míg a többiek észhez akarják téríteni a jedi lovagot, szóval Reath egyik oldalán az ördög, a másikon pedig az angyal(ok) probálják meg magukhoz hívni a fiút. Az egész könyvön ez a huzavona történik, amit nagyon élveztem.

A könyv szerencsére választ ad arra, hogy mi is lehet a megoldás a Névtelenek és a Métely megállítására, szóval egy epikus lezárást tudok elképzelni a maradék könyvekre.

Nagyon élveztem a könyvet, ez a regény tényleg olyan, amely az eddigi összes apró szálat, amelyet eddig felépítettek, azt egybefonta és így prezentálta a számunkra a megoldást. Alig várom már a 3. fázis lezárását, szerintem nagyot fog ütni.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.