Jump to content

Birodalmi hierarchia

Ki a kedvenc karaktered?  

20 members have voted

1. 1. Ki a kedvenc karaktered?

• Needa Kapitány
      1
    • Tarkin Nagy Moff
      4
    • Ozzel Admirális
      0
    • Veers Tábornok
      1
    • Piett Kapitány/Admirális
      12
    • Jerjerrod Moff
      1
    • Motti Admirális
      0
    • Tagge Tábornok
      0
    • más
      1

Recommended Posts

Mindenkinek akinek van egy kicsi jóértelemben vett militarista beütése, az megőrül a Birodalomért. Hát én megőrülök a katonai rangok a kötött dialektus. Egyeruha, parancsok. Félelmetes fegyelem. Ezek egy diktatúrában elengedhetetlenek. A hadsereg ereje tartja fenn a rendet, mint egy Katonaállamban.

Imádom ezt a rendszert, mindenki csak a felettesével dumál. Jelentenek, Kódokat küldenek, mintha a második Viláháborúban lennénk, nagyon szeretem azt is.

Ennek a hierarchiának a csúcsán, pedig ott trónol Vader. Azért elég félelmetes lehet egy olyan felettes, aki bármikor összeroppanthatja a gigáját a szerencsétleneknek. Needa, és Ozzel tudna mesélni...

Na igen ezt a részét remekül kiparodizálták az Űrgolyhókban. :)

Vader helyzete a birodalmi flottában igen egyedi, hiszen hagyományos értelemben vett rangja nincs, egyszerűen ő a főnök, azt tesz, amit akar, csak az Uralkodónak tartozik elszámolásal (persze van hogy átvágja Palpit) Csupán akkor van megkötve a keze, ha egy magasrangú tiszt bizonyos helyeken különleges jogokat kap (pl. Tarkin a Halálcsillagon).

Amúgy egyvalamit nem tudok még: a nagymoffoknak mivel van több hatalma, mint a "sima" szektorkormányzóknak?

Egyébként a birodalom visszavágban lehet a legjobban megfigyelni a birodalomi tisztek szerepét. Van itt rádiós, romboló parancsnok, hadnagy, admirális...szóval jobban bele láthatunk az egész rendszerbe. Én is ezt csípem a legjobban :)

Egyébként a birodalom visszavágban lehet a legjobban megfigyelni a birodalomi tisztek szerepét. Van itt rádiós, romboló őarancsnok, hadnagy, admirális...szóval jobban bele láthatunk az egész rendszerbe. Én is ezt csípem a legjobban :)

Igen ez a része marha feelinges. Nagyon csípem.

Vader azért is nem írtam bele a szavazásba, mert biztos győzne és Ő egy mindenki felett álló Nagyúr, inkább Sith, mint Birodalmi.

Amúgy egyvalamit nem tudok még: a nagymoffoknak mivel van több hatalma, mint a "sima" szektorkormányzóknak?

A nagymoffok vagy magasabb prioritású szektorokért felelnek, vagy pedig egyszerre több szektorért. Tarkin például az egész Peremvidékért, és a Peremvidéken belüli szektorok moffjait felülbírálhatja.

Egy Halálcsillaggal 8)

Amúgy, én úgy tudom, Tarkin volt az egyetlen Nagy Moff, mivel a Halálcsillag elkészülte után egyféle Galaxis felügyelője lett volna, és ehhez már kevés lett volna a moff rang.

Egy Halálcsillaggal  :)

Jerjerrodnak is volt egy, ő mégsem kapott nagymoff címet. Igazságtalanság! ;)

Amúgy, én úgy tudom, Tarkin volt az egyetlen Nagy Moff, mivel a Halálcsillag elkészülte után egyféle Galaxis felügyelője lett volna, és ehhez már kevés lett volna a moff rang.

Tarkin volt az első Nagy Moff emiatt, de nem az egyetlen. A többi nagymoff az előző hozzászólásomban leírt hatáskörrel rendelkezett.

Imádom amikor Vader előlépteti, meg lefokozza a birodalmiakat :)  

"Nem haragszok önre, Needa kapitány"

Luke megtalálása érdekében minden eszközt bevetett. Nagyon jól bemutatták, mennyire félnek a tisztek Vadertől. Szinte kitérnek az útjából, sandán utánanéznek. Tök jó :o

Nekem az tetszik a leginkább, amikor a végén a Falcon ellóg, és Piett addig lazán támaszkodik a falnak, aztán ilyedt képpel kiegyenesedik és végig Vadert figyeli. Nagyon jó, érezni, hogy Piett össze-vissza csokizta magát :)

Piett egyébként az egyetlen birodalmi, akit sajnálok a halálakkor.

Nekem az tetszik a leginkább, amikor a végén a Falcon ellóg, és Piett addig lazán támaszkodik a falnak, aztán ilyedt képpel kiegyenesedik és végig Vadert figyeli. Nagyon jó, érezni, hogy Piett össze-vissza csokizta magát :o

:) Ez nagyon jó jelenet. Piett, totál "hogy azt a jó büdös francba" képet vág :o

Egyébként érdekes, hogy Vader ügyet sem vet rá, annyira felkavarta a fiával való találkozás. Gondolom én.

:) Ez nagyon jó jelenet. Piett, totál "hogy azt a jó büdös francba" képet vág  :o  

Egyébként érdekes, hogy Vader ügyet sem vet rá, annyira felkavarta a fiával való találkozás. Gondolom én.

Piett itt már felkészült, hogy mindjárt meg a vadászmezőkre. De Vadert nem érdekli a fia miatt.

De lehet hogy csak azért nem haragszik, mert nem ők tehetnek ról ahogy R2 visszakötötte a hypert. :wink:

Ez is lehetséges, ugyanis elég sokáig kolbászolnak ott. Ha működött volna a híperhajtómű, akkor már régen leléptek volna, és ezt Vader is tudta. Mindenesetre az is nagyon jó, ahogy Vader hitetlenkedik a Falcon meglépésén. Elfordul, majd vissza, hogy jól látta-e amit látott :)

Szerintem itt abromi nagy szerencséje van Piett-nek.Vaderben gondolom túltengenek az érzelmek.Elvégre nem rég látta először fiát, Padmétól.Valószinü az is eszébe jutott, hogy nem látta felnőni, talán még Padmé is.Az EP 3 meg többletérzelmeket is ehhez a jelenethez.Ahogy a Falcon eltünik,benne a fiával, és Vader ott áll majd megfordul, az elvesztettség érzetét jelent számomra.Kisebb gondja is nagyobb annál, hogy megfojtson bárkit is.Bárcsak bele lehetne látni Vader gondolataiba.

• 1 year later...

Nekem az egyik kedvencem, amkor Veers csapata támadja a lázadók pajzsát. A tábornok roppant magabiztos arcokat vág! Amikor meglátom, mindig az jut az eszembe, hogy ez az ember nem veszíthet. :hmm:

Elsöprik az ellenállást. Ilyen egy igazi birodalmi tiszt.

Nekem az egyik kedvencem, amkor Veers csapata támadja a lázadók pajzsát. A tábornok roppant magabiztos arcokat vág! Amikor meglátom, mindig az jut az eszembe, hogy ez az ember nem veszíthet. :)

Elsöprik az ellenállást. Ilyen egy igazi birodalmi tiszt.

Van benne egy lenézés a lázadók iránt.Eszébe sem jut, hogy veszthet.

Pontosan! A szememben ő a tökéletes birodalmi tiszt az EPV-ben.

Valóban, Veers tábornok szerintem is a legjobb tiszt. Fegyelmezettsége mellett könyörtelen, jól végzi a feladatát, és nekem úgy tűnik, hogy nem retteg annyira Vadertől, mint a többi birodalmi generális :)

Nekem Piett és Jerjerod jön be legigazán, talán mert ők a legszimpatikusabbak, nincs annyira elvakult fejük mint a többinek a birodalmom belül.

Ők marhára paráznak Vadertől. Nem szeretem őket (na jó talán Piett-et egy kicsit). Veers for president! :)