Ugrás a kommentre

Az Idegen


Bence1997

Ajánlott hozzászólás

Biztos nem tudott volna. Egyébként ha jött egy ilyen leírás akkor ez a topik is maradhat? :P

 

 

2 perccel korábban, Yoda József írta:

Vajon honnan tett szert ilyesmire?

Később is a sith-ek hasznára vált volna, de sose látunk ilyet. Elég ritka anyagról lehet szó.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ritka anyag, és a megmunkálása sem egyszerű, mert nyers formában nagyon törékeny. Ezért is fordul elő ritkán. Ezt leszámítva még négy alkalommal találkozhattunk olyasmivel, amiben volt cortosis.

Még a klón háborúk alatt a gryskek-nek hála Dooku próbálta felhasználni a cortosist úgy, hogy B2-es szuper harci droidok burkolatába igyekezett beletenni, illetve ezzel párhuzamosan Sidious a klónok páncéljába is bele akarta rakatni a fémet, reménykedve, hogy a 66-os parancs kiadásakor jó hasznát fogják venni a katonái. A projektet Padmé, Anakin és Thrawn akadályozták meg. (Thrawn: Szövetségek)

Van egy Null Blade nevű, cortosisból kovácsolt kard, amit a Sith Ascendant kultisták készítettek a Sithek érájában. Ezt évezredekkel később Aphra találta meg és használta Vaderrel szemben. (Doktor Aphra 24-25, 30Rejtett Birodalom 5)

Denetrius Vidian gróf szintén használt cortosist a páncéljában, fejfájást okozva ezzel Kanannek és Herának. (Új hajnal)

A Tagge Corporation is használt cortosist, bár ők másképpen. Szerettek volna egy fénykardhoz hasonló kardot alkotni, és, hogy megóvják a plazmától a markolatot és a fegyver használóját, cortosis magot alkalmaztak. (War of the Bounty Hunters – Boushh 1)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Leslye ezeket mondta a cortosisról.

 

"Cortosis is something also that exists in the EU, and something that I talked with Dave Filoni about. We found it really important that there not be many metals that could combat lightsabers, because you don't want to devalue the lightsaber. It's one of the most iconic, most powerful weapons known to man. So as we all discussed bringing Cortosis into this particular period, but that it should be something that doesn't work for a long period of time. Meaning yes, it will turn off the lightsaber, but the lightsaber will turn back on pretty soon afterward. It should be unstable. It shouldn't feel like something that can last forever.

Right before he killed Yord, his gauntlet gets blown off. And also something that we'll look into a little bit more, or probably in season 2 if we get one, is that Cortosis is a finite resource. It's not Mandalorian steel that comes from a particular planet that can be melted down. It's a limited resource. So it just felt like as you introduce things like that, you don't want that to happen where something already exists or then it’s like “Well, why didn't they use that in the Clone Wars? Why didn't they use that later on?"

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A fenti leírás alapján, én egy kicsit visszatáncolok egyelőre onnan, hogy ő biztosan Sith lenne. Ez az anyag sem nevezi meg egyértelműen annak. És bár Jacinto azt mondta az interjúban, hogy a karakter egy Sith Lord, pont az Acolyte kapcsán vált világossá, hogy a színészek nem feltétlen vannak tisztában a lore-ral. Charlie Barnett két interjúban is azt mondta, hogy Anakin robbantotta fel a Halálcsillagot :lol: ha valamit ebből leszűrhetünk, az, hogy a színészi nyilatkozatokat nem mindig szabad komolyan venni. Bár meglepődnék, ha nem lenne Sith, de azért egy kis óvatos szkepticizmus maradt bennem :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Azért a cortosis sisak és alkarvédő jó nagy előnyt biztosít neki a harcban. Lehet anélkül azért nem tudott volna hét Jedivel is végezni.

Qimir ügyes, jó vívó és az Erőben is igen jártas. Komoly erődemonstrációt tartott, DE! Nekem továbbra is érdekes az, hogy ha minden szempontból ennyire májer, akkor hogyan volt lehetséges az, hogy egy padawan széttörte a sityakját?! Lehet mégsem annyira tápos, csak jól elő tudja adni magát és szeret a meglepetésekre alapozni? A cortosisból készült sisak és alkarvédő láthatóan meglepte (és nyilván lelassította) a jediket, ami nagy előnyt jelentett Qimirnek, a második fénykardjáról nem is beszélve! 

Szóval amellett, hogy nyilván nem fogalmatlan az Erő-használatban és a vívásban sem, szerintem mestere annak is, hogy jól előadja magát, hogy húúúú ő mekkora király! Pedig egy padawan felvette vele a harcot és csak a rejtett második kardjával tudta ezt a padawant likvidálni!

Szerkesztve: - Darth Riddick
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A kortózis nem egy kifejezetten strapabíró anyag, ha sok csapás éri fénykarddal, akkor kifejezetten hamar tönkremegy. Ezt láttuk itt is, így lehetséges, hogy ilyen könnyen széttört (előtte azért jópár fénykard bekeakadt)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Darth Riddick írta:

Pedig egy padawan felvette vele a harcot és csak a rejtett második kardjával tudta ezt a padawant likvidálni!

 

A korábbi részekben Jecki javaslatait mindig elfogadták még Yord ellenében is, aki ugye lovag, és ezen javaslatok rendre jobb ötletek is voltak. Ebben a részben láthattuk, hogy a lovagok is könnyedén estek el Qimir kardja által, Jecki pedig viszonylag jól bírta. Ezek alapján én azt mondanám, hogy Jecki egy kivételesen tehetséges padavan volt.

Lehet, hogy "csak" a második kardjával sikerült likvidálni, de előtte percekig vívott Sollal és vele is párhuzamosan és simán tartotta őket, mindezt úgy, hogy már  legalább negyed órája. szinte folyamatosan harcolt Szerintem egyébként addig a pontig amíg Jecki le nem verte a sisakot komolyan sem vette vele a harcot teljesen, igazából az volt az első komolyabb ütés, amit bekapott az egész harc (az összes Jedi ellen) kezdete óta, ettől felmehetett benne a pumpa és így már beleadott mindent, egyből meg is lett az eredménye. Plusz amiatt is válthatott teljes sebességre, hogy lelepleződött, hisz addig akár életben is hagyhatta volna a Jediket, és látni is, hogy az elsődleges célja addig Mae volt csak, amikor egyszerre vív Sollal és Jeckivel akkor is otthagyja őket és elindul, inkább, hogy megőlje Maet. Egyébként ha már otthagyás, Jeckivel megküzdött ugye korábban is őt is ott hagyja és akkor Jeckinél volt 2 kard, sokra nem ment vele mégsem Qimir dominálta az összecsapást. Tehát az oké, hogy Jecki felvette vele a harcot, de közel sem voltak partiban, szerintem.

Egyébként, ahogy a jelenetek követik egymást nem úgy tűnik, hogy Qimir második kardjának elővétele akkora alattomos/trükkös húzás lett volna, mármint úgy értve, hogy nem az utolsó pillanatban húzza elő a 2. kardot, amikor már összeakadt a másik pengéje Jeckiével és így alattomban szúrta le a másodikkal. Az eset úgy játszódik, hogy Jecki leveri a sisakot -> Qimir hátra tántorodik és előhúzza a második kardot -> Jecki kiálltást hallatva rohamra indul -> mikor hátulról látjuk ahogy Qimir felé tör látszik, hogy mindkét kard aktiválva volt már.

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Darth Riddick írta:

Szóval amellett, hogy nyilván nem fogalmatlan az Erő-használatban és a vívásban sem, szerintem mestere annak is, hogy jól előadja magát,

Nagy májer, de azért Sol csak legyőzte, és ha ott Osha nem szól közbe akkor meg is öli. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Darth Riddick írta:

DE! Nekem továbbra is érdekes az, hogy ha minden szempontból ennyire májer, akkor hogyan volt lehetséges az, hogy egy padawan széttörte a sityakját?!

Senki sem tökéletes terminator (még a terminatorok sem), így megesik, hogy rosszúl jön ki egy lépés, ez megnyit egy lehetőséget, amit az ellenfél kihasznál. Ha ezen fennakadsz, akkor fennakadhatsz azon is, hogy Luke a Bespinen majdnem lecsapta Vader kezét, pedig tudomásunk szerint Vader sokkal jobb, tapasztaltabb és régebb óta praktizáló vívó, mint Luke, akinek az volt élete első fénykardpárbaja egy Sith-tel egy pár hetes/hónapos gyorstalpaló után. Vagy úgy alapvetően akárkivel.

Vagy ott van Finn, aki akkor még nem Erőhasználó, szintén először párbajozik, és képes volt megsebesíteni Kylo Rent, egy képzett, Erőhasználó Jedi/Ren lovagot.

És ugye Anakint tartják a Galaxis egyik legkiválóbb vívója, mégis, Dooku levágta a karját, Obi-Wan a másik karját és két lábát, Luke is levágta az egyik karját, Ben Kenobi meg szétverte a mellkaspaneljét és akárcsak Ahsoka, ő is lehasított egy szeletet a sisakjából. Nem "érdekes az, hogy, ha minden szempontból ennyire májer, akkor hogyan volt lehetséges" mindez? A Galaxis egyik legjobb vívóját többször szeletelték fel, mint bárki mást az egész Star Wars franchise alatt.

Egy párbaj, ahogy általában minden harc, ahol az esélyek kiegyenlítettek, folyamatosan változik. Mindkét fél védekezik és lesi a lehetőséget a támadásra, lehetőség szerint egy olyanra, ami azonnal végezhet az ellenféllel. És közben fáradnak, lankad a figyelem vagy csak szimplán hibáznak. A legjobbakkal is megesik. Nem kell ennek nagy jelentősséget tulajdonítani. Nem ez dönti el, ki mekkora májer.

A fokmérő a győzelem, márpedig itt Qimir hét győzelmet söpört be. Két Jedit ölt meg fénykard nélkül, a többit fénykarddal, ráadásul kettőt szinte nevetségessé tett azzal, hogy nyársra húzta őket. Főleg azt, amelyiket ráhúzta a kardra, miközben annak még semmi baja sem volt, mégis magatehetetlenül vergődött, amíg fel nem szúrták, mint egy legyet a tűre.

Sol és mily meglepő, az ő padawanja állták egyedül tartósabban a sarat, de Jeckinél valóban eléggé ott lebeg, hogy Qimir csak játszadozott vele. Már az első összecsapásukkor remek lehetősége nyílt arra, hogy megölje a padawant, amikor szétvágta Kelnacca kardját. Ott a lány úgy kizökkent, hogy csak kukán bámul a megsemmisített kardra. Qimir akkor simán levághatta volna, ehelyett otthagyta. De ugyanezt eljátszotta Sollal is, akit egy ponton szintén vert helyzetbe sodort, aztán ahelyett, hogy megölte volna, otthagyta. Jeckit végül elintézte, amikor már komolyan vette a kiscsajt. Ahogy Vader is egyből véget vetett a párbajnak, amikor Luke megcsapta a vállát, ahogy Kylo is azonnal levágta Finn-t, amikor az megsebezte, ugyanígy Qimir is abbahagyta a játszadozást a sisakja elvesztése (az első "sérülés") után és azonnal kinyírta Jeckit.

A nyolc Jediből egyedül Sol volt az, aki ténylegesen ellenfele volt Qimirnek, az egyetlen, aki partiban volt vele. A cortosis és a második kard nyilván sokat segítenek, de ezek ott voltak Sol ellen is, aki viszont be tudta ezt fűzni a harcba, és képes volt így is nem csak talpon maradni, de kis híján megölte Qimirt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Dzséjt nagyon jókat írsz szokás szerint! Én nem is azért dobtam be a fentit, mert akadékoskodni akarok vagy bármi ilyesmi Qimirrel kapcsolatban, dehogy! Csak hajlok arra, amire itt többen is már szinte a sorozat elejétől, hogy Qimir (A Sisakos) nem az egyetlen Sith jelenleg, van egy másik is (még nagyobb hatalmú, mint Qimir), akit még nem láttunk. Persze tévedhetek, ahogy korábban tévedtem Yord és Jecki életben maradása / halála kapcsán. Szerintem a hátra lévő 3 epizódban lesznek még komoly meglepetések és csavarok!

Szerkesztve: - Darth Riddick
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, Dzséjt írta:

De Qimir párbajtudása és a Sith-ek aktuális száma között mi az összefüggés? :?

Arra céloz, hogy a mestere nála is jobb, ergo Jecki nem tudta volna széttörni a fején a sisakot. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Gondolom úgy, ahogy Sidious is erősebb volt Dookunál: egyszerűen nem jut annyira a közelébe, mint Qimirnek. Persze ez csak feltételezés, de szerintem Riddick erre gondolt. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Arra céloz, hogy a mestere nála is jobb, ergo Jecki nem tudta volna széttörni a fején a sisakot. 

Ennek egyre inkább nincs se füle, se farka. :lol:

A mesterről semmit sem tudunk, azt sem, hogy létezik-e vagy, hogy van-e sisakja, hovatovább, feje. Így elég vad fantazmagória Qimir párbajtudására bármit is alapozni vele kapcsolatban, ahogy az a feltételezés is abszurd, hogy a mester jobb párbajban, mint a tanítvány. Miért is? Ezeknek semmi közük egymáshoz, nem következik egyik a másikból. Nem megmásíthatatlan fizikai törvény, hogy a mester mindig mindenben jobb a tanítványánál, sőt adja magát, hogy egy ponton túlszárnyalja. Ahogy az is adott, hogy veleszületett képességei miatt akár természeténél fogva is jobb lehet egy tanítvány a mesterénél. Anakin születésénél fogva sokkal erősebb volt az Erőben Obi-Wannal, Obi-Wan pedig nyilván jobb párbajozó volt Qui-Gonnál, hiszen Kenobi több ízben is legyőzte azt a Darth Mault, aki megölte Jinnt.

Bármit, amit itt látunk, abból abszolúte semmilyen következtetést nem lehet levonni Qimir lehetséges mesterével kapcsolatban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Dzséjt írta:

Bármit, amit itt látunk, abból abszolúte semmilyen következtetést nem lehet levonni Qimir lehetséges mesterével kapcsolatban.

Kibővítettem amit írtam. Amúgy meg Riddicknek ez a véleménye, ami lehet igaz is. De lehet, hogy nem. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Annak idején a lost.hu fórumon ezt hívták teorizálgatásnak, mi úgy neveztük, hogy "KATTOGÁS". Valószínűleg @Donát is emlékszik rá, mint másik nagy Lost rajongó. Én mást sem teszek most, mint kattogok. Belátom, hogy vannak benne gyenge pontok, és nem tökéletesen kidolgozott az 'elméletem'. De csak egy felvetés és semmi több! A tévedés esélye 1000%-ban jelen van! Én nem jelentek ki kész tényeket... és ha valami nem úgy alakul, ahogy előre "kikattogtam" magamból, akkor sem dőlök a kardomba.... csak.... kattogok... ennyi!

A korábbi felvetésem Yord és Jecki életben maradásával kapcsolatban is ment a kukába az 5. rész fényében, de nem baj, ezért jó kattogni, van, ami bejön, és van, ami nem! 
 

Szerkesztve: - Darth Riddick
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Kibővítettem amit írtam. Amúgy meg Riddicknek ez a véleménye, ami lehet igaz is. De lehet, hogy nem. 

Én meg nem értek egyet ezzel a véleménnyel, ki is fejtettem, miért nem. Sőt még szerettem volna megérteni azt is, hogy miért jutott erre a véleményre, de a kérdésem le lettem tudva annyival, hogy "mindegy, semmi". Hát ezzel nem sikerült felfedeznem a kapcsolatot Qimir talán létező mesterének jelenleg abszolút ismeretlen képességei és aközött, hogy Jacki párbajban szét tudta verni Qimir sisakját. Ergo Riddick maga biztosította azt, hogy ne érthessem meg a véleményét.

 

7 perccel korábban, Darth Riddick írta:

Annak idején a lost.hu fórumon ezt hívták teorizálgatásnak, mi úgy neveztük, hogy "KATTOGÁS".

Mind ezt csináljuk, csak mi nem kiabálva írunk le néhány szót. :P  (Létezik a félkövér, a dőlt és az aláhúzás kiemelés céljára, mert gondolom ez a célod, nem a kajabálás. :) ) De ennek az is lényege lenne, hogy ha valaki felhoz ellenérvet vagy megkérdi, hogyan jutottál erre a következtetésre, akkor arra nem úgy reagálsz, hogy "mindegy, semmi", ami nem akarom ecsetelni, milyen szint.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Most esett csak le, hogy ahhoz, hogy Jecki szét tudta verni Qimir sisakját, az is hozzájárult, hogy másodpercekkel azelőtt Sol jó pár jobbegyenest és balhorgot bevitt a Sith öcsi arcába, gyomrába, majd a lábát kirúgva még arrébb is hajította. Ez bőven elég ahhoz, hogy kizökkentse gonoszunkat a ritmusból és egy pár pillanatra hátrányba kerüljön. Nem is csoda, hogy ekkor döntött úgy, hogy aktiválja a második kardját. Újra előnybe kellett kerülnie, mert ha ebben a hátrányosabb pozícióban kapcsolódik be Sol Jecki mellé, bajba került volna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Qimir nagyon hatalmas és erős. Bennem mégis van kétely azt illetően, hogy ő Sith lenne, vagy legalábbis teljes értékű Sith. Talán csak az akar lenni és keres egy saját tanítványt, hogy egy új mester-tanítvány párosként legyőzzék a jövőben a jelenleg regnáló mestert és tanítványt és átvegyék a helyüket.

Egy másik lehetséges felállás. Qimir valójában Sith tanítvány és le akarja győzni a jelenlegi aktuális mestert. Ehhez keres új tanítványt magának.

 

Plagueis-hez. Szerintem is még előtte járunk. Elméletileg meg lehetne változtatni a faját és a nemét is, de ez nem biztos, hogy így lesz. Headland nyilatkozata nem ezt sugallja nekem.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Az egyébként kánon, hogy Plagueis mesterének neve Tenebrous volt?

Én úgy tudom igen. Csak nem tudom milyen kiadványokban említették.  Persze nem jelentős kiadványokról van szó, úgyhogy lehetne módosítani, megvan rá a lehetőség.

Headland nyilatkozatából viszont arra számítok, hogy ehhez jelentősen nem fog hozzányúlni, max csak kronológiát módosít a régi idővonalhoz képest, ahogy Ki-Adi-Mundinál tette.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.