MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Ez a Frank egyébként elég hétköznapi név Palpihoz. Már csak ezért sem lehetne ez a neve Majdnem mindenkinek valami különleges, máshol soha nem hallott neve van. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Mint Luke, Ben, Han Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Azért írtam, hogy majdnem, mert vannak kivételek Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Mint Luke, Ben, Han Mind3 ep4-es .... Hmmm... Ep 1-3ban van "gföldi" név? (Luke+Leia kivételével) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Kis néveredetesdi: - Saul a Dávid ellen vívott harcok közben tárgyalt Endor (ENDOR) boszorkányával, aki megidézte Sámuel próféta szellemét tanácsért. - Dzselal ed-Din Mohamed Akbar (ACKBAR Admirális), 1542-16051556-tól indiai nagymogul. Nevéhez fűződik a Mogul Birodalom megszilárdítása Közép- és Észak-Indiában. Uralkodását gazdasági és kulturálisvirágkornak tekintik. - Az etruszk Tarquinius-dinasztia (TARKIN) tagjai közül kerültek ki Róma legendás királyai. Az Kr.e. VI. században Tarquinius Superbus hatalmát megdöntve jöhetett létre a Római Köztársaság. - Padme szanszkrit nyelven lótuszvirágot jelent. - A galaxis székhelye, CORUSCANT, roppant méretű,csillogó városbolygó, méltó a nevére. A latin "coruscare" szó ugyanis annyit tesz: csillogó, ragyogó. - Palpatine császár neve a palatine - palatinus, azaz "aki elfoglal" szóbol ered. - EPHANT MON (Jabba palotájában látható) az "elephant man", azaz elefántember. - CHEWBACCA pedig "chewing tobacco", magyarul csúnya szóval "bagózás"-t jelent. - DIANOGA nevét Mark Hamill adta, akinek nagyon tetszett a Chattonooga Chu-chu dal címe és megkérte George Lucast, hogy adják ennek a kígyószerű állatnak ezt a nevet. - A neimoidi LOTT DODD szenátor "keresztszülei" Trent Lott, Mississippi, és Christopoher Dodd, Connecticut szenátorai. - Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című művében feltünik Alderán a pokolbéli démon, és Gárdonyi Géza Egri csillagok című művében szerepel egy török börtönt, a Jedikula. - WEDGE angolul "ék"-et (mármint V alakú tárgyat) jelent, az Antillák angol neve pedig "the Antilles". - ANAKIN SKYWALKER : "an akin Skywalker", azaz "egy hasonló Skywalker" - GREEDO nevében az angol "greed" (a. m. kapzsiság, mohóság) szó rejtőzik. - CONQUEST: a. m. Hódítás, az egyik Csillagromboló, amely a Tatooine-ról menekülő Millennium Falcont (Ezeréves Sólymot) üldözte. - DEATH SQUADRON: a. m. Halál Század, Darth Vader saját flottája, tagjai: az: EXECUTOR (a. m. Végrehajtó) Szuper Csillagromboló és további öt Birodalmi I ill. II osztályú Csillagromboló, név szerint: ACCUSER (Vádló) ADJUCATOR (Döntőbíró) AVENGER (Bosszúálló) STALKER (a. m. cserkésző vadász) TYRANT (Zsarnok) - BEN QUADRINAROS fogatának négy (olaszul quattro) hajtóműve van. - QUI-GON: quiet: csöndes, halk, nyugodt; gone: elment, eltávozott, meghalt. - MAUL: (szét) marcangol, durván bánik valakivel/valamivel. - DARTH VADER nevét George Lucas szándékosan úgy választotta meg, hogy összecsengjen a "dark father" (sötét apa) szavakkal. - Nabu (Naboo) Az írnokok sumér istene. Jelképe az írónád. - Dszedi (Jedi) "...én azonban olyan embert akarok bemutatni neked, ó, felség, akit te még nem ismersz, és aki csodát fog tenni a te jelenlétedben. - Ki ez az ember? - kérdezte őfelsége(Kheopsz fáraó).- Egy Dzsedi nevű alattvalód lakik Dzsed-Sznofru városában - válaszolta a herceg. - Már száztíz éves, mégis ötszáz kenyeret, egy ökörcombot eszik, és száz korsó sört iszik meg naponta. Dzsedi képes arra, hogy a levégott fejet a helyére illessze. Egy oroszlánt képes maga mögött vezetni, és anélkül, hogy kötélen fogná, az megy önként utána..." - Yvain (Yavin) Arthur lovagja. Elhagyta feleségét, Laudine-t a kalandok kedvéért, és azt ígérte, hogy 1 év elteltével visszatér. Ezt annak rendje és módja szerint nem tartotta meg. Egy napon egy kígyót látott küzdeni egy oroszlánnal. Levágta a kígyó fejét, ezután az oroszlán társául szegődött, majd mikor Yvain öngyilkos akart lenni viselkedése miatt, megakadályozta cselekedetét. Felesége szemtanúja volt egy párbajának, de nem ismerte fel. Megkérdezte a nevét, erre Yvain azt felelte, úgy nevezik, az oroszlános lovag. Laudine meghívta a palotájába, hogy legyen segítségére egy kényes szituációban. Yvain azt a feltételt szabta, hogy Laudine feleségül megy hozzá. Yvain végül felfedte kilétét. Azon kevesek egyike, akik életben maradak egészen Arthur haláláig. - Dagoba (Dagobah) szingaléz szó, és befalazott ereklyét tartalmazó építményt jelent Ceylon szigetén. - Yodeah (Yoda) héberül annyit tesz: aki tud. - Az Endor név eredetével kapcsolatban, a Bibliában ez áll: "Akkor monda Saul az ő szolgáinak: Keressetek nékem egy halottidéző asszonyt, hogy elmenjek hozzá, és megkérdezzem őt. Szolgái pedig mondának néki: Ímé, Endorban van egy halottidéző asszony." - 1 Samuel:28 És ez csak a filmek neveinek összeválogatása, az EU is bőven merít hasonló dolgokból. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Nahát ezekről se hallottam még. Honnan az infó? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. starwars.hu Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. starwars.hu Kellett kérdeznem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Február 16. A Padmét ismertem (a mondásból : Om mani padme hum). A Vaderről meg azt hallottam/olvastam, hogy hollandul apát jelent. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Március 26.-án lesz a PRO7-en a Baljós Árnyak! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Láttam beírva az újságban. Vagyis inkább Qui-Gon fizimiskája tűnt fel Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Láttam beírva az újságban. Vagyis inkább Qui-Gon fizimiskája tűnt fel Érdekes, nekem is! Németül még nem láttam. Meg fogom nézni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Érdekes, nekem is! Németül még nem láttam. Meg fogom nézni. Biztos ugyanaz a tv újsár jár nekünk is Azt hiszem, én pont emiatt hagyom ki. Nem akarok senkit/semmit megsérteni, de a német nyelv hangzása borzasztó a fülemnek, brrr Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Nekem anyám hozta be a tvújságot, és mondta, hogy lesz. Én már láttam németül, háromszor is: először, utoljára és sohatöbbé. Rühelem a német nyelvet... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Én is csak érdekességképpen ejtem meg... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Én sem komálom a német nyelvet... sőt... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 16. Csatlakozom Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Március 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 17. Nekem anno a RotJ németül volt meg videjón. Úgyhogy azt komáltam:) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Március 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 26. Ne feledjétek, ma este EPI a PRO7-en. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Március 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 26. Sajnos nem nézhetem meg, mert én csakis sorban nézem az epizódokat, és már A Jedi visszatérnél járok Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Március 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 26. Én se nézem... nincs fönt pro7 Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Március 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 26. Sajnos nem nézhetem meg, mert én csakis sorban nézem az epizódokat, és már A Jedi visszatérnél járok Mivel az az utolsó, utána a következő film az első, nem? Én se nézem, lássa mindenki lentebb az okát Egek, nincs is Pro7-ünk Kiment a fejemből, hogy a kábelen nincs ez az adó. Na akkor ezért sem Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Március 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 26. Igazad van, csak sajnos a Jedi vissztért még nem néztem meg. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Március 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Március 26. Az más, akkor valóban nem az első következik. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Május 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Május 21. Már megy az EPI reklám az RTL-en. Kicsit meglepett, hogy ilyen hamar... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Május 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Május 22. (szerkesztve) Közvéleménykutatás. Ki fogja megnézni az RTL-en a filmet? Szerkesztve: 2006. Május 22. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Május 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Május 22. Majd ha trombitáló ewokok potyognak az égből Reklámok, logók, hip-hop lezavart végefőcím és nemmellesleg a DVD-hez képest hiányos verzióban, zavaros TV-re optimizált képpel, amikor a fele történést nem is látom, sorround hangzással? Ráadásul magyar szinkron, bár ez nem feltétlen negatívum. Inkább bedobom a DVD-be... muhahahaha Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Május 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Május 22. Gondoltam rá, hogy belenézek, de egyrészt azért nem, amit Dzséjt írt, másrészt Észak-északnyugat lesz egy másik csatornán. Azt fogom nézni Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Május 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Május 22. Én nézni fogom, tesóm miatt. Ő kicsi, ezért szinkron párti. És ha már ő nézi, akkor csak nálam tudja, ergo én is nézni fogom Donát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Május 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Május 22. Gondoltam rá, hogy belenézek, de egyrészt azért nem, amit Dzséjt írt, másrészt Észak-északnyugat lesz egy másik csatornán. Azt fogom nézni Ez árulás! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.