Ugrás a kommentre

SW könyvek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nálunk is kiadhatnának már új regényeket. Örülök neki, hogy az amcsiknak van mit olvasni, de attól még nekünk nem lesz jobb. ;)

Az EP3 után megjelent könyvek pedig többnyire jók, mivel nem ütköznek alapelvekkel, mint számos EP4-5-6 után kiadott könyv. Tisztelet a kivételnek (Zahn...)

Hozzászólás ideje:
  Darth Sky írta:
Nálunk is kiadhatnának már új regényeket. Örülök neki, hogy az amcsiknak van mit olvasni, de attól még nekünk nem lesz jobb. :)

Az EP3 után megjelent könyvek pedig többnyire jók, mivel nem ütköznek alapelvekkel, mint számos EP4-5-6 után kiadott könyv. Tisztelet a kivételnek (Zahn...)

Ez igaz. A 90-es évekbeliek közül elég sok bénaság született. Ez alól csak pár kivétel van. Thrawn-trilógia, Jedi-akadémia trilógia, Thrawn keze duológia, X-szárnyúak sorozat, A Birodalom árnyai.

Nálunk is lesznek előbb utóbb. Február végén kiderül. Elvileg idénre terveztek újat. Remélem az Alexandra nem vétózta meg.

Lok Durd írta:
Ez ugye az, amiben Lok Durd is szerepel? ha igen, akkor jobban teszi a Szukits, ha kiadja itthon, mert különben véres mészárlásba kezdek! :):)

Igen, ez az. Úgy tudom még a Pro-book-nak van erre a sorozatra jogosultsága. És ők sajnos felhagytak vele.

Hozzászólás ideje:

Végeztem 'A klónok háborúja' filmadaptációval, de nem akarom itt pazarolni a helyet, meg biztos sokaknak nem fog tetszeni a kritikus hozzáállásom. Nem a filmmel van bajom, hanem a könyvvel! Nem ugyanaz a kettő. :)

Akit érdekel, ITT elolvashatja a 'rövid' értékelésem. :)

Hozzászólás ideje:
  MissKarrde írta:
Nekem valahogy fura ez a könyv, javítsatok ki, ha tévedek, de ez nem az a filmadaptáció, amit azért többen olvastunk :)
Ez az Egmont gyerekeknek készített változata. Jóval egyszerűbben fogalmazva és ha jól tudom képekkel illusztrálva írja le a történetet.
Hozzászólás ideje:
  Darth Sky írta:
Végeztem 'A klónok háborúja' filmadaptációval, de nem akarom itt pazarolni a helyet, meg biztos sokaknak nem fog tetszeni a kritikus hozzáállásom. Nem a filmmel van bajom, hanem a könyvvel! Nem ugyanaz a kettő. :)

Akit érdekel, ITT elolvashatja a 'rövid' értékelésem. :)

Ja, te a Tracy West-es verziót olvastad. Arról én is hallottam egy pár rosszat.

Én a Karen Traviss-eset olvastam. Az sokkal vastagabb és jobb ennél.

Hozzászólás ideje:

Micheal Reaves és Maya Kaathryn Bohnhoff új Sw regényt írnak Holostar címmel. A mű 2 évvel játszódik az EP4 előtt. A Birodalom árnyaiból ismert Dash Rendar is szerepelni fog benne. Amerikai megjelenés 2011. június.

Hozzászólás ideje:
  Darth_Phobos írta:
Ez az Egmont gyerekeknek készített változata. Jóval egyszerűbben fogalmazva és ha jól tudom képekkel illusztrálva írja le a történetet.

Jó, hogy utánanéztem... :)

Ha gyerekeknek készült, akkor érthető az egész gyengeség.

Hozzászólás ideje:
  Darth Revan9 írta:
Micheal Reaves és Maya Kaathryn Bohnhoff új Sw regényt írnak Holostar címmel. A mű 2 évvel játszódik az EP4 előtt. A Birodalom árnyaiból ismert Dash Rendar is szerepelni fog benne. Amerikai megjelenés 2011. június.

Dash Rendar... Ő az, akivel lehet játszani a Shadows Of The Empire-ben?

Hozzászólás ideje:
  Darth Revan9 írta:
Micheal Reaves és Maya Kaathryn Bohnhoff új Sw regényt írnak Holostar címmel. A mű 2 évvel játszódik az EP4 előtt. A Birodalom árnyaiból ismert Dash Rendar is szerepelni fog benne.

Ennyi infó alapján eddig ígéretesnek tűnik.

Hozzászólás ideje:
  Darth Revan9 írta:

Jah, csak most olvastam el újra a mondatot, és nem vettem észre, hogy ott van, hogy a Birodalom árnyai, azaz a lentebbi kérdésem értelmét veszti. :)

Hozzászólás ideje:

Jedi-növendék 5: A Holtak védelmezői.

Most olvastam el hamrmadjára.

Spoiler:

Ez a sorozat legdrámaibb darabja. Itt megmutatkozik, hogy mennyire maradiak a Jedik, túlságosan kötődnek a szabályokhoz. Obi-van éles döntéshelyzetbe kerül. Elhagyja a Jedik útját, hogy az Ifjaknak segítsen. A döntés elég keserű számára. Qui-gonnak nagy fájadalmat okoz. Az egész helyzet valahogy nagyon kuszára sikeredett. Amit Obi-van cselekszik az jó, de veszélybe sodorja Tahlt.

Szóval nagyon jó könyv, annak ellenére, hogy gyerekkönyvnek szánták. Még jó, hogy az Egmont nem itt hagyta abba a sorozatot annak idején, az elég nagy gáz lett volna.

5/5

Hozzászólás ideje:

Karrde örülhetsz, mert a The Old Republic regényben lesz egy erős csempész szál is.

Spoiler:

Egy Jet Nebula nevű csempész egy értékes kincsre tesz szert. A Huttoknál karja áruba bocsátani. A Sith-ek érdeklődését is felkelti a dolog, nekik viszont nincs kedvük alkudozni. A Jedi Tanács is nyomozást indít az ügyben. Ott lesz még egy menekülő mandalóriai fejvadász, akit egy rég elfeledett bűnért üldöznek.

Hozzászólás ideje:

Jedi-növendék 6: A bizonytalan ösvény.

Ez is nagyszerű lett az előzőhöz hasonlóan. Tele vot drámai szálakkal. Szerencsére a végére megoldódtak a dolgok. És a vége jól átvezet a következőbe. Szegény Cerasit sajnálom azért, igazi mártír lett belőle.

Hozzászólás ideje:

Eszembe jutott valami. Talán a True Mandalorians csoportból mégis maradt valamennyi túlélő. Ezek talán visszajutottak a Mandalore-ra. És talán ezek képezték ki a Republic Commando könyvekben lévő egyes klón kommandókat és klóncsapatokat.

Hozzászólás ideje:

Én nem vagyok régi rajongó,csak 1éve lettem az,de sok fórumon olvastam a Thrawn trilógiáról,és arról,hogy mennyien dícsérik,szal megrendeltem és nekem eddig ez a kedvencem,(azóta szerencsére már elolvastam jópár regényt)szinte olvasatta magát,nekem nagyon tetszik benne Thrawn karaktere,Ő az az igazi stratéga,akire ekkeor szüksége volt a Birodalomnak,már ami megmaradt belőle,és Pellaeon is egy szimpatikus szereplő a számomra,1szó,mint100,remek könyvek:)

Hozzászólás ideje:

Akkor ajánlom még, a 'Múlt kísértete' a 'Jövő látomása' és a 'Kirajzás' c. könyveket, amiket szintén Zahn írt. Bár szerintem a Kirajzás első fele java részt inkább csak egy elhúzott felvezetés, tele felesleges jelenetekkel, míg a vége összecsapott, ennek ellenére számomra a legjobb Zahn-könyv.

Személyes kedvencem James Luceno 'Sötét Nagyúr' c. könyve, amit azóta sem tudott überelni semmi. :D

Hozzászólás ideje:
  Darth Sky írta:
Akkor ajánlom még, a 'Múlt kísértete' a 'Jövő látomása' és a 'Kirajzás' c. könyveket, amiket szintén Zahn írt. Bár szerintem a Kirajzás első fele java részt inkább csak egy elhúzott felvezetés, tele felesleges jelenetekkel, míg a vége összecsapott, ennek ellenére számomra a legjobb Zahn-könyv.

Személyes kedvencem James Luceno 'Sötét Nagyúr' c. könyve, amit azóta sem tudott überelni semmi. :D

Igen,igen a Sötét Nagyúr c.könyvet már én is kinéztem magamnak:)

És köszönöm a többi tippet,ezeket el fogom olvasni,csak az a baj ahogy látom,hogy annyi mindent kiadnak mostanába a Star Wars név alatt,ami nem is baj,csak egy részük,hát elég "gagyi",ami nem tesz jót az SW.-nek:(

Hozzászólás ideje:

A lentieket én is csak ajánlani tudom, ezeket valóban érdemes elolvasni. Nekem Pellaeon a Thrawn-duológiában lett az egyik kedvenc birodalmim, ha már előbb szimpi volt, akkor ott még inkább az lesz :D

Hozzászólás ideje:
  MissKarrde írta:
A lentieket én is csak ajánlani tudom, ezeket valóban érdemes elolvasni. Nekem Pellaeon a Thrawn-duológiában lett az egyik kedvenc birodalmim, ha már előbb szimpi volt, akkor ott még inkább az lesz :D

Mármint a Thrawn kezében?

Eltudnád miondani,hogy miről szól a történet??Akkor Pellaeon vezeti a birodalmat?

Hozzászólás ideje:
  Darth Revan9 írta:
A Sötét Nagyúrat tényleg nehéz lenne überelni. De állítólag a Darth Bane trilógia még ezt is übereli.

Ennek örülök,mostanába jobbnál jobb regények íródnak+a régi nagyágyúk:)

Hozzászólás ideje:

Jut eszembe legutóbb Karen Millertől olvastam a Klónok hábuorúja,Külső űr-t

Az is egész jó lett.Nem az az akciódús Bumm BUMMM háborús regény,de nekem tetszik,jórészt Obi1-ról és Bail Organáról szól,amint egy küldetés alkalmábal elég messzire keverednek a magvilágoktól,Palpi meg nagy serényen szövögeti terveit.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.