Ugrás a kommentre

SW könyvek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A túlélők keresése ezután játszódik, és nem csak jóban voltak Maráék, hanem már házasok is :) Majd meglátod, hogy jön ez össze :D

Végül is elég érdekesen alakul a kapcsolatuk, onnan kezdve, hogy Mara az egész Thrawn-trilógia alatt meg akarja ölni Luke-ot az Uralkodó parancsa miatt, aztán kb. egy évtized múlva meg összeházasodnak :) Persze addig még jó pár dolog történik velük más sztorikban is.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  MissKarrde írta:
Sajnos engem meg pont ez a korszak érdekel kevésbé, és inkább jöjjenek sztorik a régi időkből, vagy a filmek utánról :)

Darth_Phobos írta:
filmek utánról isten ments! Eleddig egy történet se tetszett abból az időszakból.

Inkább a Kotori idők vagy még előrébb, mikor csak úgy nyüzsögtek a Sithek :D

A The Old Republic miatt valószínűleg inkább a Régi Időkről szóló könyvekből fogunk inkább kapni itthon.

Eddig csak Darth Bane trilógia van, de Amerikában a közeljövőben jobban be fognak indulni. Idén jön Sean Williamstől a The Old Republic: Fatal Alliances, egy erős csempész szállal Karrde legnagyobb örömére. 2011-re van előirányozva Alex Irvine Nomi Sunrider regénye, ez lesz a legközelebbi a Kotorhoz; Lesz egy Knight Errant regényünk, pár évtizeddel a Bane trilógia előtt az utolsó Jedi-Sith háború kellős közepén a középpontjában egy Jedi-nővel. És még Paul Kemp is ír egy regényt a The Old Republichoz, valószínűleg 2011-re. Tor-os regényekből még több is várható.

Pildi írta:
Lehet, hogy csak előítéleteim vannak, így a legjobb lenne elolvasni egy jó könyvet a régi időkről. Ha tudtok ajánlani egyet, tennék vele egy próbát. Még az is lehet, hogy tetszene. :) A Saga utáni korszak valahogy kevésbé izgat, a Thrawn-trilógiát olvastam, az szép volt, jó volt, elég is volt. :D

Darth Bane trilógia.

1. Path of Destruction

2. Rule of Two

3. Dynasty of Evil

Még nem olvastam, de a rajongók Amerikában imádják, régen kapott már SW könyv ennyire pozitív véleményeket. Sokak szerint a Best of EU könyvek között ott a helye.

Kb 1000 évvel játszódik a filmek előtt, az utolsó Jedi-Sith háború végén. Darth Bane, az aki megmenti a Sith vallást a kipusztulástól, megteremti a Kettő Uralma szabályt. Ezzel megalapítja a Gonosz Dinasztiáját, mely Darth Sidious-szal és Darth Vader-re ér majd véget.

Szerkesztve: - Darth Revan9
Hozzászólás ideje:
  Darth Revan9 írta:
Idén jön Sean Williamstől a The Old Republic: Fatal Alliances, egy erős csempész szállal Karrde legnagyobb örömére.

2011-re van előirányozva Alex Irvine Nomi Sunrider regénye, ez lesz a legközelebbi a Kotorhoz;

Mindkettő jó hír :) Csak hát fene tudja, ide elkerülnek-e majd vagy marad az angol.

Hozzászólás ideje:
  Darth Revan9 írta:
Darth Bane trilógia.

1. Path of Destruction

2. Rule of Two

3. Dynasty of Evil

Még nem olvastam, de a rajongók Amerikában imádják, régen kapott már SW könyv ennyire pozitív véleményeket. Sokak szerint a Best of EU könyvek között ott a helye.

Kb 1000 évvel játszódik a filmek előtt, az utolsó Jedi-Sith háború végén. Darth Bane, az aki megmenti a Sith vallást a kipusztulástól, megteremti a Kettő Uralma szabályt. Ezzel megalapítja a Gonosz Dinasztiáját, mely Darth Sidious-szal és Darth Vader-re ér majd véget.

Köszi, Revan9. :) Ez még érdekelne is, csak mostanában nincs türelmem angolul olvasni. Na majd egyszer...
Hozzászólás ideje:
  MissKarrde írta:
Mindkettő jó hír :) Csak hát fene tudja, ide elkerülnek-e majd vagy marad az angol.

A TOR regény erősen esélyes.

Pildi írta:
Köszi, Revan9. :) Ez még érdekelne is, csak mostanában nincs türelmem angolul olvasni. Na majd egyszer...

Szukits-ék betervezték, tavaly jelent meg a harnadik rész, így valószínű, hogy idén vásárolják fel a trilógiát magyarul, feltéve, ha nem tettek le róla.

Hozzászólás ideje:
  MissKarrde írta:
A túlélők keresése ezután játszódik, és nem csak jóban voltak Maráék, hanem már házasok is :) Majd meglátod, hogy jön ez össze :D

Végül is elég érdekesen alakul a kapcsolatuk, onnan kezdve, hogy Mara az egész Thrawn-trilógia alatt meg akarja ölni Luke-ot az Uralkodó parancsa miatt, aztán kb. egy évtized múlva meg összeházasodnak :) Persze addig még jó pár dolog történik velük más sztorikban is.

Köszi szépen a választ.

Hozzászólás ideje:
  Darth Sky írta:
Arra én is vevő lennék, de sajnos a hazai felhozatal még csak meg sem közelíti a külföldit. Pedig rendesen kaszálhatnának vele a kiadók. :lol:
Ha kaszálnának, akkor több SW-könyv jelenne meg. Nálunk ez rétegigénynek számít, mely réteg nem túl nagy. :roll:
Hozzászólás ideje:
  Pildi írta:
Ha kaszálnának, akkor több SW-könyv jelenne meg. Nálunk ez rétegigénynek számít, mely réteg nem túl nagy. :roll:

Ha megnézzük a fanatsy és sci-fi könyvek fogyásait, inkább azt lehetne tapasztalni, hogy a Star Wars a fantasztikus könyveken belül a legjobban fogyók között van. Ha kiadnak egy SW-t 4000 példányszámban, akkor az általában a megjelenést követő 1-1,5 éven belül elfogy. Ilyen jó fogyással kevés más fantasztikus könyv büszkélkedhet. Szukitséknál is a Star Wars fogy a legjobban.

Hozzászólás ideje:

sziasztok!!!

nekem 1 olyan kérdésem lenne hogy most olvasom ezt a kirajzás című könyvet és vki le tudná írni h hogy kell kiejteni c'baoth nevét?

úgy ahogy le van írva? cbaoth?

előre is köszönöm

Hozzászólás ideje:
  Zorko írta:
sziasztok!!!

nekem 1 olyan kérdésem lenne hogy most olvasom ezt a kirajzás című könyvet és vki le tudná írni h hogy kell kiejteni c'baoth nevét?

előre is köszönöm

Ez számomra egy olyan mértékű rejtély, amire még nekem sem sikerült rájönnöm. :lol:

Zorko írta:
sziasztok!!!

előre is köszönöm

Hát a wookiepedián azt írják hogy "Joruus C'baoth (pronounced /dʒo'ɹus sə'beoθ/)"

Én még ez után se tudtam kiejteni :lol:

Szerkesztve: - Nabopolasszar
Hozzászólás ideje:

Szerintem kb. úgy, hogy Szíbeosz (az utolsó hangot nem egészen sz-nek ejtve, mert ez az a szerencsétlen angol hang, amit kínkeserv szépen kimondani, és az e sem nyílt magyar e hang) , az eleje hangsúlyozva :lol:

Hozzászólás ideje:

Jedi-növendék 8: A leszámolás napja.

A sorozat talán legütősebb darabja a Xanatosszal való végő leszámolás. A Kotor 2-höz hasonló ez a Telos is, bár gondolom sokat változott majdnem 4000 év alatt. Den karaktere eléggé hasonlít Landóra.

5/5

Hozzászólás ideje:
  Darth Revan9 írta:
Ha megnézzük a fanatsy és sci-fi könyvek fogyásait, inkább azt lehetne tapasztalni, hogy a Star Wars a fantasztikus könyveken belül a legjobban fogyók között van. Ha kiadnak egy SW-t 4000 példányszámban, akkor az általában a megjelenést követő 1-1,5 éven belül elfogy. Ilyen jó fogyással kevés más fantasztikus könyv büszkélkedhet. Szukitséknál is a Star Wars fogy a legjobban.
Nem is azt vitatom, hogy az SW viszi a pálmát, hanem hogy eleve kevés ilyen témájú (sci-fi vagy fantasy) könyvet vesznek nálunk, így az SW sikere csupán viszonylagos. Sajnos. 4000 példányból nem lehet nagyon kaszálni.

igen azt hiszem a szíbaot megteszi:)

1ébként lehet tudni hogy a nem túl távoli jövőben adnak e ki újabb sw-t magyarul??most nagyon rákattoltam van 7 könyvem meg tolom a gammákat is szval most pörgök sw ügyileg:D

bár azért van 1-2 olyan sorozat ami 1áltlaán nem érdekel pl lando történetek meg az x szárnyú sorozat de am elég yók

köszi a választ a szíbaotra

Szerkesztve: - Zorko
Hozzászólás ideje:
  Zorko írta:
őőőőő az micsoda?

Az olyan jellegű történetek, amelyeket az idővonalba nem lehet beilleszteni, például az Infinities képregények, amelyek amolyan "Mi lett volna, ha...?" stílusú történetek.

Zorko írta:
és hogyan lehet kitenni ide képet?ert arra még nem jöttem rá

Látom avatárt már sikerült kitenned magadnak... Fórumüzenetes képeket pedig általában az Imageshack segítségével szoktunk beilleszteni.

Hozzászólás ideje:
  Pildi írta:
Nem is azt vitatom, hogy az SW viszi a pálmát, hanem hogy eleve kevés ilyen témájú (sci-fi vagy fantasy) könyvet vesznek nálunk, így az SW sikere csupán viszonylagos. Sajnos. 4000 példányból nem lehet nagyon kaszálni.

Pedig ez az átlagos példányszám Magyarországon. Nagyon kevés könyv van, amit 4000-en felül adnak ki. Ilyen pl. a Twilight, Harry Potter, Dan Brown, és még talán a bulváros könyvek. A mai könyvpiac 4000-es vagy az alatti példányszámban dolgozik 95%-ban.

Gondolom, ha a könyvkiadók úgy gondolnák, hogy 4000-es példányszámmal nem lehet meglenni, akkor talán nem is lenne könyvkiadás Magyarországon.

Zorko írta:
igen azt hiszem a szíbaot megteszi:)

1ébként lehet tudni hogy a nem túl távoli jövőben adnak e ki újabb sw-t magyarul??most nagyon rákattoltam van 7 könyvem meg tolom a gammákat is szval most pörgök sw ügyileg:D

bár azért van 1-2 olyan sorozat ami 1áltlaán nem érdekel pl lando történetek meg az x szárnyú sorozat de am elég yók

köszi a választ a szíbaotra

A ProBook sajnos jelen állás szerint nem folytatja a The Clone Wars regények kiadását, a következő Karen Traviss-től a No Prisoners lett volna.

A Szukitsék anyagi okok miatt kénytelenek voltak ideiglenesen leállni a Sw könyvekkel, (és még pár más könyv sorozattal is). Talán, ha összeszedik magukat folytani fogják.

A távlati terveik között a követekezők szerepeltek mégg 2007 végén, 2008 elején:

Drew Karpyshyn: Darth Bane: Path of Destruction,

Drew Karpyshyn: Darth Bane: Rule of Two,

Timothy Zahn: Allegiance,

Sean Stewart: Yoda: Dark Rendezvous,

Micheal A. Stackpole: I, Jedi,

Micheal Reaves és Steve Perry: Deathstar,

Timothy Zahn: A múlt kísértete 2. kiadás

Timothy Zahn: A jövő látomása 2. kiadás

Nem garantált, hogy még mindig ezeket akarják, vagy változtattak-e rajta.

Talán idén jönne egy új tőlük, de ez még nem biztos.

Hozzászólás ideje:
  Darth Revan9 írta:
Timothy Zahn: A múlt kísértete 2. kiadás

Timothy Zahn: A jövő látomása 2. kiadás

Nem garantált, hogy még mindig ezeket akarják, vagy változtattak-e rajta.

Talán idén jönne egy új tőlük, de ez még nem biztos.

Ez a két könyv véletlenül épp érdekelt volna. Zahn munkái az EU remekművei, mivel javarészt hibátlanul illeszkednek a saga-ba.

Ezért is volt frusztráló, hogy néhány héttel a kiadás után szó szerint az összes A túlélők keresése c. könyv elfogyott a könyvesboltok polcairól, egyszerűen sehol nem lehet rátalálni. Neten is keresgéltem, de persze már a 'nem szállítható' kategóriába tartozik... :D

Hozzászólás ideje:
  Darth Sky írta:
Ez a két könyv véletlenül épp érdekelt volna. Zahn munkái az EU remekművei, mivel javarészt hibátlanul illeszkednek a saga-ba.

Ezért is volt frusztráló, hogy néhány héttel a kiadás után szó szerint az összes A túlélők keresése c. könyv elfogyott a könyvesboltok polcairól, egyszerűen sehol nem lehet rátalálni. Neten is keresgéltem, de persze már a 'nem szállítható' kategóriába tartozik... :D

Tényleg gyorsan elfogyott.

Pedig azt is kb 4000-ben nyomták.

Kisebb könyvesboltokban, esetleg antikváriumokban érdemes keresned.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.