Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

:D Sokat nem veszitünk.

Assassin's Creed kapcsán: utóbbi hetekben volt egy kis időm és végre végig toltam a hármas részt. Na most komolyan nem értem, hogy ha az ME3 vége miatt volt rajongói felzudúlás akkor emiatt miért nem? Ennek a vége akkora katyvasz marhaság már, hogy csak fogtam a fejem. Vagy már minden Assassin's Creed fan beletörödött, hogy ez a játék alapvetően a küldetések, a nagy bejárható terep, meg a korhangulat miatt jó és a keret történet az egy sima sci-fi szemét?

Igazából a 3. rész engem nagy csalódással eltelve hagyott. Nagyok voltak az elvárásaim, mert az Ezio-trilógia nagyon magasra tette a lécet. De már az elsö szekvencia alatt éreztem, hogy ez messze el fog maradni az elözöektöl. Voltak persze besza-behu pillanatok, mint pl. a 3. szekvencia vége. De a hajózáson kívül szinte semmi izgalmas nem volt benne. A föhös egy búvalb@szott nímand, a küldetések unalmasok, a valós idöben kb. agyrákot kaptam Juno állandó picsogásától, Desmond döntése pedig abszolút elképzelhetetlen volt a korábbi hisztizéseit figyelembe véve... Szóval én úgy vagyok vele, hogy a 4. rész ettöl már csak jobb lehet....

Hozzászólás ideje:

Az AC3 nem éppen a legerősebb történettel rendelkezik a sorozat részei közül. Sokszor monoton a játék és több újítás is elég súlytalanra sikerült. A látványvilága ettől még hozza azt a szintet, amit elvárok tőle és vannak kifejezett pozitívumai is a játékmenetnek. Connor jelleme nem az eddig megszokott asszaszinok arculatát tükrözi, de nem mondanám, hogy ez engem feltétlenül zavart. A legnagyobb hibája a szememben pont az, hogy karakterét és az apjával való viszonyát nem aknázták ki mélyebben. A háttér szellemiségében szerintem nem tér el a szériában már megszokottaktól, ettől függetlenül itt egy ponton úgy gondolom átestek a ló túlsó oldalára, de ez a pont nem feltétlenül a 3. részben volt. A végével ennél fogva nem vagyok maradéktalanul elégedett, de azért annyira nem fogtam a fejemet rajta... mint a ME III-on. Annál is inkább, mert azzal meg még nem is játszottam. :P

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az AC engem eddig csak a hangulatával tudott megfogni, mert azon kívül nem sok craft volt benne. Viszont az első és a második rész (én csak idáig jutottam, annak ellenére, hogy minden eddigi részt megvettem :)) hangulata nagyon nagy. Eleve bírom az ókori közel keletet (meg az újkorit is), és az olasz reneszánsz hangulatot, és ezek a játékok nagyon hozzák. Mondjuk a harmadik rész lehet, hogy meg fog bicsaklani, mert a polgárháborús Amerikát már nem szívlelem.

Hozzászólás ideje:

Wilde: Az AC3 szerintem se volt egy rossz játék. Amit kifejezetten élveztem benne az a sok apró kis mellék-küldetés: rohangálni az erdőben, vadászni, összegyűjtögetni amit lehet... az ilyesmikkel én tök jól elvagyok. A kerettörténet viszont mintha részről részre röhejesebb lenne. Szerintem az lett volna a legjobb ha ezt az egész sci-fi köritést kukázzák és szimplán egy történelmi kalandfilmnek irják meg.

ME3 vége: ha letöltöd hozzá az ingyenes DLC-t akkor nem kell aggódnod. Semmi baj nem lesz a végével :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az ME3 végével az EC DLC óta csak a gyökereknek van már bajuk, akik csak azért fújnak rá, mert csak. Sőt, ha még a Leviathan DLC is megvan, akkor teljes a kép. Ha meg még a Citadel DLC is megvan, akkor meg Mass Effect forever! :rock:

Hozzászólás ideje:

Egyébként a ME I-hez lévő DLC-ket érdemes letölteni mielőtt továbbmegyek a II-re? Mennyit adnak hozzá ezek a játékhoz?

Amúgy az már tegnap is feltűnt a stáblistánál, hogy Drew Karpyshyn írta. Később jöttem rá, hogy hát bizony ő az, aki a KotOR-t is jegyzi (mellette ő az írója a Darth Bane sorozatnak, illetve az általam éppen most olvasott Revan-nak is). Ezért külön piros pont a játéknak. :) Úgy láttam viszont, hogy a ME III-nál már nincs feltüntetve...

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Én azt szoktam mondani, hogy a teljes Mass Effect élményhez mindegyik DLC számít, legalábbis a sztori-DLC-k mindenképpen. Ez egy olyan széria, ahol az ME3-ban még az is számítani fog, hogy az ME1-ben mennyi ércet szedtél össze, ahogy írtam neked a múltkor.

A Pinnacle Station azt hiszem, annyira nem számít, de például a Bring Down the Sky kihagyása esetén az ME3-ban elesel egy komplett mellékküldetéstől. Az ME2 esetén pedig valahol mindegyik DLC számítani fog. Szóval, ha tényleg 100% akarod kijátszani a játékot, egy sztori DLC-t se hagyj ki.

Drew Karpyshyn csak az egyik - valamiért a többségből felkapott - író volt. Még csak nem is a legjobb.

Hozzászólás ideje:

Assassins Creedhez hozzászólva én egy éve felraktam az 1. részt, de az valamiért totálra nem tetszett, majd pár hónapja ez a videó:

http://www.youtube.com/watch?v=12PWq22E9CQ

meghozta a 3. részhez a kedvem, így én jóformán az 1.-2. részt átugrottam. 2. részt majd érettségi után valamikor kipróbálom ha már ennyire oda vagytok érte :D Bár engem a 3. is eléggé lenyűgözött már így is, főleg a sok mellékdolog amit lehet csinálni :D

Hozzászólás ideje:

így én jóformán az 1.-2. részt átugrottam. 2. részt majd érettségi után valamikor kipróbálom ha már ennyire oda vagytok érte :D Bár engem a 3. is eléggé lenyűgözött már így is, főleg a sok mellékdolog amit lehet csinálni :D

Többet ugrottál át, mint gondolnád :) A számozás ellenére a sorozat már öt részes. A második és a harmadik között van a Brotherhood és a Revelations. Elöbbi szerintem a sorozat legjobbja.

Hozzászólás ideje:

Többet ugrottál át, mint gondolnád :) A számozás ellenére a sorozat már öt részes. A második és a harmadik között van a Brotherhood és a Revelations. Elöbbi szerintem a sorozat legjobbja.

Jah jó :D Akkor pótolom azokat is.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Itt csak az volt a durva, hogy nem AMD volt a gépben, és nem Win 8 volt az op rendszer. Amúgy az ilyesmit szokás megcsinálni, mivel - értelemszerűen - ekkor még nincs elég új konzol legyártva (sőt, valószínűleg még egy sincsen), és fejlesztői készletből sem szokott elég lenni. A blama itt az, hogy a Microsoft nem olyan konfigot állított ki, amely megegyezne az Xbox One-nal, hanem erősebbet, és erről a publikum értesült (ergo: rossz reklámot csináltak maguknak, hiszen még ők sem bíznak annyira a konzoljukban, hogy annak megfelelő PC-n prezentálják a játékokat).

Hozzászólás ideje:

Elkezdtem a ME II-t. Elég ütősen indított a játék! :yes:

Kár hogy akkor üt csak igazán ha az első kijátszás előtt kimaradtak azok a poéngyilkos reklámok. Szerencsémre én ódzkodtam tőlük annak idején.

Szerkesztve: - Rog

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Kár hogy akkor üt csak igazán ha az első kijátszás előtt kimaradtak azok a poéngyilkos reklámok. Szerencsémre én ódzkodtam tőlük annak idején.

Mázlista, én nem... Az ME3-nál már okosabb voltam, le is tettem az állam a nyitánynál. Igaz, az máshogy ütős, de nekem - bár lehet pont ezért, mert nem spilereztem - jobban tetszik az ME3 kezdése.

Tényleg, újra végig kéne játszani, már legalább három hete nem nyúltam hozzá. :lol:

Hozzászólás ideje:

Az ME3-nál már okosabb voltam, le is tettem az állam a nyitánynál. Igaz, az máshogy ütős, de nekem - bár lehet pont ezért, mert nem spilereztem - jobban tetszik az ME3 kezdése.

A reklámokat én is kerültem. Még a demóját se játszottam ki. Amúgy nekem is jobban bejön ennek a kezdése.

Tényleg, újra végig kéne játszani, már legalább három hete nem nyúltam hozzá. :lol:

Nálam a harmadik minden idők legbejövősebb játéka. Kábé negyvenszer biztos kijátszottam mióta megjelent. A múlt héten megint elkezdtem és ma jutok el a Citadel DLC-hez csak még előtte újra szétnézek a menedékhelyen.

Időközben eredetiben is megszereztem. Jó ha úgy is megvan. Multis szempontból nem sok hasznát vettem mert eddig csak egyedül játszogattam azzal a részével. Nem is játszottam ki még egyik szintet se. Ebben az évben talán elő se vettem.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az szép! :clap: Akkor te rajtam is túlteszel. :) Én eddig olyan hét-nyolc alkalommal játszottam ki, és hátra van még hét vagy hat karakterem. Nem tudom pontosan, hány korábbi mentést csináltam már meg.

Hozzászólás ideje:
Nem tudom pontosan, hány korábbi mentést csináltam már meg.

Én mindhez csináltam egyet-egyet. A legtöbbjük szerkesztett és csak kábé hat olyan van ami az első és második kijátszása után alakult ki. Pár hónapja sikerült úgy kijátszanom őket hogy a harmadikba importálandó mentés épp a számomra megfelelő sztorielemekkel lett tele. Azóta azt a mentést szerkesztgetem.

Az amúgy érdekes hogy a harmadikban néhány párbeszédben úgy emlegetik Liarát és a parancsnokot mintha járnának holott semmi összemelegedést nem vittem bele ahhoz a mentéshez a sztoriba. A románcoshoz pedig direkt kijátszottam mindkettőt.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az amúgy érdekes hogy a harmadikban néhány párbeszédben úgy emlegetik Liarát és a parancsnokot mintha járnának holott semmi összemelegedést nem vittem bele ahhoz a mentéshez a sztoriba. A románcoshoz pedig direkt kijátszottam mindkettőt.

Igen, ezt a hibát a fejlesztők is elismerték, hogy csúnyán elszúrták, mert azokhoz a párbeszédekhez nem készült másik változat. Kicsit furán jön ki, de hasonló hibát az ME2-ben is elkövettek.

Mikor Shep a Begyűjtők bázisán szónokol, említi, hogy sok embert vesztettek, de akkor is ezt mondja, ha se a csapatból, se a legénységből nem halt meg senki.

Bár ennyi hiba belefér, amennyi szöveggel, és ahány variációval már a végén foglalkozniuk kellett. Csoda, hogy ilyen jól átlátták a mindenfelé futó szálakat.

Hozzászólás ideje:

Igen, ezt a hibát a fejlesztők is elismerték, hogy csúnyán elszúrták, mert azokhoz a párbeszédekhez nem készült másik változat.

Pedig meg tudták volna oldani. Lett volna miből ügyködniük ha már van olyan is amiben emberi parancsnok szerepel barát/barátnő helyett meg jóval később Tali simán csak megköszöni a kommandernek hogy az elmegy Liarával beszélni. Ezeket felhasználhatták volna a javítgatáshoz.

Plusz az egyéb szöveges hibákkal is kezdhettek volna valamit. Ott van az a rengeteg elnémulás és néma mondatkezdés meg a nem rádiós hangzás ami a leginkább zavar. Ott van még a nem hallható de mindenképp feliratozott Steve-elés is aminél ha nem lenne felirat akkor legalább betudhatnánk úgy is hogy a parancsnoknőci semmit se kiabál.

Mikor Shep a Begyűjtők bázisán szónokol, említi, hogy sok embert vesztettek, de akkor is ezt mondja, ha se a csapatból, se a legénységből nem halt meg senki.

Nekem is feltűnt. Eleinte zavart egy kicsit de aztán már nem igazán foglalkoztam vele.

Bár ennyi hiba belefér, amennyi szöveggel, és ahány variációval már a végén foglalkozniuk kellett. Csoda, hogy ilyen jól átlátták a mindenfelé futó szálakat.
Az olyasféle szöveges bakik nálam is beleférnek de azokon a hanghibákon valahogy nem tudok átlépni. Egy harmadik résznél mégiscsak zavaró valamennyire hogy ilyenekre nem figyeltek oda.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 1

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.