Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2024. December 31. Hozzászólás ideje: 2024. December 31. (szerkesztve) 6. rész - Zero Friends Again / Megint barátok nélkül maradnék Írta: Myung Joh Wesner Rendezte: Bryce Dallas Howard Helyszín: Lanupa Szereplők: Wim - Ravi Cabot-Conyers Fern - Ryan Kiera Armstrong Neel - Robert Timothy Smith KB - Kyriana Kratter Jod Na Nawood - Jude Law Pokkit - Kelly Mcdonald Brutus kapitány - Fred Tatasciore Gunter - Jaleel White Vane - Marti Matulis Chaelt - Dale Soules Glerb - Jacob Roanhaus Koma - Sisa Grey Pax - Mike Estes Snobbius Snee - Jasper Anderson Bubbles - Robin Walsh Beef - Dominc Burgess SM-33 - Nick Frost Történet Wim, Fern, Neel és KB két külön úton próbál meg visszajutni az Onyx Cinderhez, míg Jod a régi bandájával kerül szembe. Érdekességek Pár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki. 3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt. 4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Szerkesztve: Péntek 17:26 - Dzséjt Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Január 1. Hozzászólás ideje: Január 1. Nem mondom, hogy rossz rész volt, csak kicsit olyan érzést keltett bennem, mintha egy film középi szakasz kapott volna epizódot. Mondjuk, mintha a pod race-t az ep1-ből egy sorozatepizódban mesélték volna el, vagy ilyesmi. Mondjuk az egész sorozatra, sőt valahol az összes eddigi SW élőszereplős sorozatra igaz, hogy nem különálló epizódokból épül fel, hanem inkább olyan, mintha egy jó hosszú filmet vágtak volna szét 8-10 darabra. Ez mondjuk nem baj, én kifejezem szeretem, főleg újranézésnél, hogy ennyire egységes, mégis, így heti leosztásban néha érzem a formátum hátrányát. Néhány epizód így könnyen leülhet. Viszont, még ezzel együtt is örültem, hogy végre KB szerepet kapott és foglalkoztak vele, mert egészen eddig totál töltelék szereplő szaga volt. Fern Chewbaccája lehetett volna, csak Chewie-val ellentétben KB néha önálósodott. Viszont most végre terítékre került, és hú de jó kis sztorit kapott. Fiatal lány, de egyben lényegében nyomorék is, aki ugyanúgy nem tud gépek nélkül élni, mint Darth Vader, Grievous vagy éppen Darth Maul. A jelenetek alapján nekem úgy tűnt, az agya egy része vagy egésze kibernetikus implantátum lehet. Ez egyrészt megmagyarázza, miért olyan okos, hisz valószínűleg memóriába ment mindent, amit lát, hal, érez, tapasztal, ugyanakkor súlyos hátrányokat is biztosít neki. Egy ködös idő is megölheti. És egy jellembeli negatívum is kiderült: fél, hogy barátok nélkül marad, ezért inkább titkolja állapota súlyosságát még akkor is, ha az életébe kerülhet. Nagyon szépen fejlődik Wim is, aki álmodozóból lassan, de biztosan realista kalandozóvá válik. Érezhetően még mindig ő a legnaívabb, ugyanakkor egyre magabiztosabban és a valóságot jobban átlátva képes navigálni ebben a veszélyes galaxisban. Ugyan a rákot benézte, de pont az előző rész is rávilágított arra, hogy a Galaxisban néha baromira megtévesztőek a dolgok. Az a cthulhu szerű lény fenyegető volt, mégis barátságosnak bizonyult, itt a roborákok cukik voltak, mégis a halálba terelték kis hőseinket. És ez csak egy az ezernyi megtévesztő dologból a Galaxisban. Hogy mást ne mondjak, nem tudhatod, hogy egy politikus joviális öregúr vagy maga a Sith Sötét Nagyura. De láttunk mi már vérengző és hátasként is funkcionáló rancort. És, ha még a felnőttek is eltévesztik, mi veszélyes és mi nem, miért tudna ezt jobban egy kb. 9-10 éves gyerek, aki alig pár nappal ezelőtt még azt sem tudta, hogyan néznek ki a csillagok? Szintén tetszett, hogy kiütközött Fernnél az, ami igazából már az első részben is benne volt: nagyon énközpontú. Gondolkodás nélkül ugrik bele a dolgokba, fel sem merül benne, hogy nem mindenki tud azonos tempóval haladni. Erre Neel nagyon jól rávilágított. De már az első részben is megtapasztalhattuk, amikor KB-vel száguldoztak az utcán és majdnem kipasszírozta őket két busz. Amit ott láttunk, az itt szavakban is manifesztálódott. KB ott is mondta Fernnek, hogy legyen óvatos, de az fittyet hányva rá csak még nagyobb veszélybe sodorta őket, mit sem törődve sérült barátja egészségével. KB itt ezt elégelte meg, és végül Fern is rájött, hogy a barátok nem arra valók, hogy kihasználja őket, a csapatmunka meg nem arról szól, hogy ő megmondja mindenkinek, mit csináljon - amire persze látványosan mindenki tojt, mert mindenki vagy azt csinálta, amit akart vagy azt, amit Jod mondott nekik. És most, hogy végre minden karakter szembesült a gyengeségeivel és erősségeivel, először a sorozat során csapatként tudtak együtműködni. Nem veszekedtek, nem léptek egymás lábára, hogy úgy mondjam, hanem mindenki tette, amihez ért. Fern irányított, de nem utasítgatott. Neel, aki eddig is a segítő fél szerepét töltötte be, elfoglalta a másodpilóta helyét. KB bevállalta a mérnöki feladatokat, hiszen abban a legjobb, Wim, az akcióra vágyó kalandor meg rohant az ágyúhoz. És mint egy, a csapatdinamika megszületését szimpólizálva az Onyx Cinder kibújt a bábjából és egy új űrhajóként indult meg új legénységével az űr felé. Szóval, bár a rész nagyon "filmközepi szakasz" érzéásét keltette, összességében nagyon fontos karakterépítő epizód volt. Neel ugyan nem kapott most nagy szerepet, de neki már nem is volt erre szüksége, hiszen ő mindenkit alaposan megelőzve túlesett a karakterfejlődésen a Can't Say I Remember No At Attinban. Viszont most már Fern, Wim és ami a legfontosabb, KB is felzárkózott hozzá. Ami jó, mert úgy néz ki, az a drága Jod immár egy komplett, minden hájjal megkent, gyilkolásra kész kalózbandát akar odavezetni a mit sem sejtő polgárokkal teli At Attinra. 3 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Szerda 12:02 Szerző Hozzászólás ideje: Szerda 12:02 (szerkesztve) Ez egy vízválasztó epizód volt, több szempontból is. A gyerekek most kovácsolódtak igazi csapattá! Remek volt, ahogy tovább építették a karaktereket, főleg KB és Wim párosa volt aranyos és megható. Végre többet megtudhattunk a lányról, miért aggódnak a szülei az egészségét illetően, illetve miért olyan amilyen. KB szervizelése Wimnek is lehetőséget teremtett, hogy más színben lássa a dolgokat, komolyodjon, és egyre érettebben viselkedjen. A kis szurkálódások, ellentétek innentől már valószínűleg a múlté lesznek. Szimbolikus volt az Onyx Cinder újjászületése, immár a gyerekek állt összedolgozva. Ez volt az első kaland ahol nem állt mellettük senki, önerőből oldották meg a szituációt. Megszületett a Skeleton Crew. Jod nem sokáig jutott, főleg hogy a kalózok megúszták a savazást. Mókás volt, ahogy a sok kincset magán lógatva fogságba esik. Lám-lám elárulja a gyerekeket erre egyből elkapják. Jó volt az ÚK becsatlakozása, ahogy egyből szétverték a kalóz party-t. Örültem ennek a jelenetnek, mert azt mutatja, hogy az ÚK-nak van súlya, és képes megvédeni a területét. Itt csupán két X-szárnyú olyan rendet vágott, hogy öröm volt nézni. Aztán a kalóz tárgyalás során mivel mással is szabadulna ki Jod, mint az adu ász At Attin belengetésével. Még Brutus is ad neki egy esélyt. Bár kétlem, hogy bárkivel is osztozni akarna a pénzverdén, inkább visszaszerezné a hatalmat, de ezt ráér akkor átgondolni, ha már ott lesz. Még két rész van hátra, ami nagy valószínűség szerint az At Attinon fog játszódni. A gyerekek KB által míg a kalózok SM-33 adatai alapján fognak odajutni, így kinéz egy jó kis harc a bolygón. Sokat fog számítani, hogy ki ér előbb az At Attinre. Szerkesztve: Vasárnap 09:41 - Ody Mandrell 2 3 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Szerda 14:20 Hozzászólás ideje: Szerda 14:20 Nem volt olyan kimagaslóan jó epizód, mint a múlt heti, de egyáltalá nem volt rossz. A nagy finálé előtti részként remekül működött, és egyetértvén az előttem szólókkal, karakterépítést, és fejlődést láthattunk bőven. Jod most tényleg úgy áll, hogy valóban egy szemét gátlástalan gazember, aki a túlélésért és a kincsért bármit feláldoz, bármennyire kedves és szerethető csirkefogónak tűnt időnként egy-egy pillanatra. Kimászott a felszínre, ékszerekkel megrakottan, és ugyan nem volt ideje semmire, hiszen egyből lekapcsolták a kalózok, de én sem hiszem, hogy szándékában állt volna megkeresni a gyerekeket. Csak az volt a fejében, hogyan tudna minél előbb odébbállni a zsákmánnyal. Mivel megvannak az At Attin koordinátái (minimum SM-33 memóriájában most már), a srácokra már nincs szüksége. Ezzel együtt valamiért én mégis úgy gondolom, hogy vele kapcsolatban lesz még egy csavar a végén. Ki kell derülnie a múltjának, s ha valóban padawan volt valaha, akkor egy döntő ponton meg kell tagadnia majd azt, akivé azóta vált. Dramaturgiailag felesleges lett volna behozni az Erő-trükkjeit, ha nem akarnának ezzel kezdeni valamit, ami hozzátesz a történethez. Márpedig amíg nem adja jelét annak, hogy számít a múltja, addig a tárgylebegetések nagyrészt céltalanok, pl. másként is meg lehetett volna oldani a szökésüket a börtönből. Ha az írók ezt választották, annak kell, hogy legyen jelentősége. Én erre számítok, majd kiderül, mennyire lesz erre idő, mert két rész van már csak hátra, és még sok kalandot tartogat a sorozat, ebben biztos vagyok. A gyerekek pedig akkor hozták ki magukból a maximumot, amikor tényleg teljesen magukra maradtak. Sem Jod, sem SM-33 nem segít többé. Persze ha az utazásuk legelején nem akadnak rá a droidra, akkor már nagy eséllyel gyorsan véget ért volna a kaland, mert sem a hajót nem tudták vezetni, sem navigálni úgy általában. Szerencsére már lett közben annyi tapasztalatuk (ez alatt a pár nap alatt jóval több, mint amit a saját bolygójukon évek egy élet alatt sem szerezhettek volna meg), hogy most már ment az űrhajó vezetés, a nehéz helyzetben való kiútkeresés, és volt esélyük a túlélésre még akkor is, amikor majdnem bedarálta őket a galaktikus szeméttelep nagyágyúja, és totál reménytelen volt a megmenekülés. Igaz, ehhez meg kellett tapasztalniuk a külön úton járást, s hogy majdnem elveszítették egymást is. KB háttértörténete még most sem teljes, nem tudjuk, milyen baleset miatt kell ilyen komoly implantátumokkal együtt élnie, de az most lett ismert még a többiek számára is, hogy neki mekkora kockázat sok időt távol tölteni az otthonától egyáltalán nem ideális körülmények között. Whim is komolyodik, miután az ideális elképzelései, miszerint a jópofa lények csak jót akarhatnak, megbukott. Ezt egy életre megtanulhatta, hogy a látszat mennyire csalhat. Neel továbbra is a kohéziót képviseli. Fern pedig megtapapsztalta, hogy a barátság sokkal fontosabb, minthogy mindig neki legyen igaza. Nagyon szép párhuzam, hogy ahogy a hajójuk újjászületett a régi burok hátrahagyásával (micsoda remek ötlet!) s így tudott kiszabadulni, ők is így tudtak megmenekülni, hogy egységgé váltak, s hátrahagyták a korábbi nem igazán működő viszonyaikat, ahogy fentebb Dzséjt és Ody is remekül leírta. Nagyszerű fináléra számítok! Az At Attin nem lehet védtelen a támadással szemben, pláne ha egy volt kalóz a főnök, amellett, hogy jól el van rejtve. Ha Rennod kapitány a Felügyelő, akkor viszont sok minden van még az At Attinnel kapcsolatban, amit az ott élők sem tudnak. Hiszen a köztársasági pénzverde csak akkor jelent kincset, ha a pénzt valahol máshol használják fel, szóval kell lennie egy "kijáratnak" a rendszerből. Ha Jod vezetésével a kalózok megjelennek ott, könnyű zsákmányra számítva, szerintem nagy meglepetésben lesz részük. 4 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Szerda 15:45 Szerző Hozzászólás ideje: Szerda 15:45 (szerkesztve) 3 órával ezelőtt, Pildi írta: Jod most tényleg úgy áll, hogy valóban egy szemét gátlástalan gazember, aki a túlélésért és a kincsért bármit feláldoz, bármennyire kedves és szerethető csirkefogónak tűnt időnként egy-egy pillanatra. Kimászott a felszínre, ékszerekkel megrakottan, és ugyan nem volt ideje semmire, hiszen egyből lekapcsolták a kalózok, de én sem hiszem, hogy szándékában állt volna megkeresni a gyerekeket. Csak az volt a fejében, hogyan tudna minél előbb odébbállni a zsákmánnyal. Mivel megvannak az At Attin koordinátái (minimum SM-33 memóriájában most már), a srácokra már nincs szüksége. Már Te is elfogadod, hogy nincs benne rejtett "jóság" tartalék? 3 órával ezelőtt, Pildi írta: galaktikus szeméttelep Erről jut eszembe milyen ironikus, hogy egy luxus fürdőt tartalmazó hegy aljában ilyen szeméttelep működik. Kicsit a Lotho Minorra emlékeztetett, ami etalon ebből a szempontból. 3 órával ezelőtt, Pildi írta: Nagyszerű fináléra számítok! Az At Attin nem lehet védtelen a támadással szemben, pláne ha egy volt kalóz a főnök, amellett, hogy jól el van rejtve. Ha Rennod kapitány a Felügyelő, akkor viszont sok minden van még az At Attinnel kapcsolatban, amit az ott élők sem tudnak. Hiszen a köztársasági pénzverde csak akkor jelent kincset, ha a pénzt valahol máshol használják fel, szóval kell lennie egy "kijáratnak" a rendszerből. Ha Jod vezetésével a kalózok megjelennek ott, könnyű zsákmányra számítva, szerintem nagy meglepetésben lesz részük. Főleg ha van olyan ágyú az iskola tetején, mint az At Achranon. Egyébként ha ez egy pénzverde akkor be kellett biztosítani. Nem lennék meglepve ha totálisan fel lenne fegyverezve, csak minden álcázva van. Egy páncéltermet nem lehet biztonsági rendszer nélkül hagyni. Szerintem se csak annyi lesz, hogy besétálnak és elfoglalják a bolygót. Szerkesztve: Szerda 17:43 - Ody Mandrell 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Szerda 15:59 Hozzászólás ideje: Szerda 15:59 12 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Már Te is elfogadod, hogy nincs benne rejtett "jóság" tartalék? Nem fogadom el. A következő bekezdés épp erről szól. 1 órával ezelőtt, Pildi írta: Ezzel együtt valamiért én mégis úgy gondolom, hogy vele kapcsolatban lesz még egy csavar a végén. Ki kell derülnie a múltjának, s ha valóban padawan volt valaha, akkor egy döntő ponton meg kell tagadnia majd azt, akivé azóta vált. Dramaturgiailag felesleges lett volna behozni az Erő-trükkjeit, ha nem akarnának ezzel kezdeni valamit, ami hozzátesz a történethez. Márpedig amíg nem adja jelét annak, hogy számít a múltja, addig a tárgylebegetések nagyrészt céltalanok, pl. másként is meg lehetett volna oldani a szökésüket a börtönből. Ha az írók ezt választották, annak kell, hogy legyen jelentősége. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Szerda 17:22 Szerző Hozzászólás ideje: Szerda 17:22 Pedig esküszöm olvastam azt is. Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: Csütörtök 11:44 Hozzászólás ideje: Csütörtök 11:44 Azért vártam ezt az epizódot, mert kíváncsi voltam rá mit tudnak majd csinálni a gyerekek egyedül, így, hogy már se Jod, se SM-33 nincs ott nekik, hogy segítsen. Talán egy kicsit olyan volt ez a helyzet, mint a sorozat legelején, amikor teljesen maguk voltak és éppen felfedezték a hajót. Azóta viszont rengeteg kalandon keresztülmentek, olyan helyekre jutottak el, amelyekről nem is álmodtak, de itt kovácsolódtak igazán csapattá. Az elején felütötte a fejét ez a rivalizálás/frakciózás, hogy ki kivel van és merre menjenek, de itt kapott egy olyan csavart a történet, hogy nem úgy oszlottak ketté, mint a sorozat elején, hogy Wim volt Neel-el, és a lányok meg együtt, hanem KB most nagyobb figyelmet kapott. Nekem kezdettől fogva KB tűnt a legérdekesebbnek, kíváncsi voltam rá, hogy mi ez beültetés, ami van a fejében, milyen mértékben robot és milyen mértékben ember, meg úgy általánosságban, hogy ez az At Attinon normálisnak számít e, vagy történt vele valami és azért lett ilyen... Szóval jó, hogy ő róla megtudtunk ezt azt, de azért még fontos kérdések maradtak bennem vele kapcsolatban is. KB mellett pedig a többiek is szerepet kaptak azért ebben a részben és tetszett, ahogy visszautaltak korábbi epizódokra. KB tényleg kicsit olyan kiegészítő elem volt Fern mellett és eszembe jutott amikor az első részben ráijesztett Wimékre ott az erődben, a sötétben, majd azt mondta, hogy Fern utasította erre. Volt egy szintén korai epizód, ahol pedig a szülei aggódtak miatta, hogy rá külön oda kell figyelni és így komoly gondok adódhatnak, hogy elkeveredett a bolygóról. Ezeket szépen fűzték egybe ezzel a karakterépítő epizóddal, bár bennem az még nagy kérdőjelként maradt meg, hogy mi volt ez a baleset? Fernnek volt köze hozzá, vagy valami rejtélyes dolognak az At Attinnal kapcsolatban, vagy esetleg ez egy teljesen hétköznapi baleset volt? Számomra Wim volt amúgy az elején a legidegesítőbb, de az utóbbi részekben kezdett egészen szimpatikussá válni, azáltal, hogy fokozatosan levetkőzte magáról ezeket az igazán gyerekes vonásokat. Amikor segített KB-nek nekem az volt az üzenete annak a jelenetnek, hogy nem kell valami nagyon látványos dolgot tenni ahhoz, hogy hős legyél és megmentsd valakinek az életét, mint amit ő korábban gondolt talán a fénykarddal, meg az Erővel felszerelkezett jedikről, hanem úgy is lehet nagy tetteket véghezvinni, hogy egy egyszerű gyerek vagy akinek helyén van az esze, meg a szíve és segít a barátainak. Neel meg tényleg egy ilyen glue guy a csapatban, aki rengeteget tesz hozzá a dinamikához és itt nagyon kellett Fern mellé, aki Wimhez hasonló módon szintén pozitív irányba változott. Nekem az a koncepció is tetszett, hogy itt van ez a csillogó villogó szállodakomplexum és akkor alatta meg ott nyalják fel a szemetet. Azért ez régen mégis egy ilyen kalóztanya volt, nem egy jó hírű, kifogástalan hely. Ami nem volt kristálytiszta, hogy akkor ezek a csapdák, amik ott a kalóz barlangban voltak nem is annyira halálosak... A savat ezek szerint valahogy túl lehet élni és Wimék mikor lezuhantak szintén egy olyan helyzetbe kerültek, amit gyerekként is átvészeltek, én eredetileg azt hittem valami szakadékba zuhanás lesz a vége a csőnek, amit valahogy ők ki tudnak védeni, de így ez kicsit csalódástkeltő volt csapdának, már ha csak a túlélés részét vesszük. Én @Pildi-vel abban egyetértenék, hogy Jodról még nem mondanék le, mint esetleges pozitív szereplő. Az tény és való, hogy nem szaladt vissza megkeresni a gyerekeket, de ő konkrétan nem bántaná őket, valahogy ezt érzem, meg azért a sorozat hangvételéhez is ez illene inkább (azért ez nem az Andor). Mondjuk egy olyan szcenáriót el tudnék képzelni, hogy Brutus meg akarná ölni a gyerekeket, de ő nem hagyná, vagy valami ilyesmi. Itt tényleg hamar elkapták és utána az életét próbálta menteni, rájátszva a kalózok kapzsiságára, de tényleg ő is az elmúlt évtizedeit ebben a közegben töltötte, szóval biztos hatással voltak rá, de a múltját még nem ismerjük. Nem néztem utána az esetleges szivárgásoknak, úgyhogy nem tudom mi lesz a következő részben, de arra tippelnék, hogy megtudhatunk valamit Jod esetleges jediségéről is és úgy már lehet tisztább lesz a kép a fináléra. Amire még szintén kíváncsi vagyok, hogy mi történt közben az At Attinon, mert azt láthattuk, hogy a szülők egy kis ellenállásba kezdtek és érdekes lesz, hogy milyen helyzet fogadja majd az érkezőket az At Attinon, ami biztos fel van fegyverezve, de végre színre léphetne már a Felügyelő is. Fura, hogy már csak két rész van belőle, olyan mintha nemrég kezdődött volna, de hamar elrepült ez a hat rész. 1 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Csütörtök 12:45 Szerző Hozzászólás ideje: Csütörtök 12:45 16 perccel korábban, Wilde írta: Ami nem volt kristálytiszta, hogy akkor ezek a csapdák, amik ott a kalóz barlangban voltak nem is annyira halálosak... A savat ezek szerint valahogy túl lehet élni és Wimék mikor lezuhantak szintén egy olyan helyzetbe kerültek, amit gyerekként is átvészeltek, én eredetileg azt hittem valami szakadékba zuhanás lesz a vége a csőnek, amit valahogy ők ki tudnak védeni, de így ez kicsit csalódástkeltő volt csapdának, már ha csak a túlélés részét vesszük. A sav elől, ha időben észreveszik, valószínűleg el lehet menekülni. Lehet, hogy 1-2 kalóz azért meghalt ott, de csak no name karakterek. Amin a gyerkőcök lecsúsztak nem biztos, hogy csapda volt. Eredetileg lehetett menekülő útvonal is, amit a csövek végállomása is sejtet. 2 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Csütörtök 13:30 Hozzászólás ideje: Csütörtök 13:30 A savmedence amúgy nem is csapda volt, hanem olyan funkciót töltött be, mint egy elektromos kerítés. Védelmi vonal, akadály, ami lassítja vagy ellehetetleníti a bejutást a védett objektumba. És, ha a terem lassan töltődik fel, akkor végső soron ki lehet menekülni kisebb sérülésekkel a lábakon. Vagy, ha a sav nem túl erős, akár még anélkül is. A cső meg lehet, hogy régen valóban csapda volt. Akár egy szemétzúzóba, olvasztóba vagy darálóba is beleeshettek anno a szerencsétlenek, csak az, mivel az építményen kívül volt, végül az átépítések áldozatává vált, így most már csak egy üres placra vezetnek. Persze az is lehetséges, amit @Ody Mandrell írt, elvégre egy kalóz nem valószínű, hogy építene magának olyan bunkert, aminek csak egy kijárata van, így könnyen csapdába eshet ott. Sőt Silvo is máshol jött ki, mint ahol bementek, szóval tuti van még egy-két rejtett ki- és bevezető út. Ráadásul Jod egy olyan úton jött ki, ami egyből a leszállópályára vitte. 4 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Csütörtök 15:34 Szerző Hozzászólás ideje: Csütörtök 15:34 3 órával ezelőtt, Wilde írta: KB tényleg kicsit olyan kiegészítő elem volt Fern mellett és eszembe jutott amikor az első részben ráijesztett Wimékre ott az erődben, a sötétben, majd azt mondta, hogy Fern utasította erre. Volt egy szintén korai epizód, ahol pedig a szülei aggódtak miatta, hogy rá külön oda kell figyelni és így komoly gondok adódhatnak, hogy elkeveredett a bolygóról. Ezeket szépen fűzték egybe ezzel a karakterépítő epizódda KB-ben az egész történet alatt érezni lehet, hogy sokszor nem ért egyet Fernnel, de ezek eddig a részig nem nagyon tűntek fel. Az itt történtek viszont kiemelik ezeket a különvéleményeket. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Csütörtök 16:05 Szerző Hozzászólás ideje: Csütörtök 16:05 A rák szörny háttere, jó kis easter eggekkel. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Csütörtök 16:14 Hozzászólás ideje: Csütörtök 16:14 Ha már KB, érdekes, hogy az ő augmentációi ennyire érzékenyek. Ez jelzi, hogy az At Attin technológiailag fejletlenebb lehet, mint a Galaxis többi része, mert rengeteg ilyen augmentációt láttunk, főleg az utóbbi időkben, és azok meglehetősen szélsőséges körülmények között is tökéletesen funkcionáltak. Olyasmire gondolok, mint hogy Vader egész teste lángolt a Mustafaron, de a gépi keze, ami szintén kigyulladt, működőképes maradt. Hovatovább, a későbbi, létfentartó augmentációi is akár komoly károsodás után is képesek voltak még funkcionálni, épp elégszer láttuk már azokat viszontagságos helyzetekkel dacolni könyvekben, képregényekben, de még sorozatokban is. Vagy ott van Luke 20+ évvel modernebb kézimplantja, amit szó szerinte telibe talált egy plazmanyaláb és semmi baja nem lett azon kívül, hogy megpörkölődött. Plusz felhozhatjuk Grievoust, Mault, Fennek Sandet vagy éppen Boba gotrájának motoros ágát, a Modokat. Egyikük sem kerültek szembe ilyen életveszélyes szituációkkal pusztán a környezet miatt, de még ennél kisebb gondjaik sem voltak. Pedig például a Tatooine elég szélsőséges világ. És szerintem azért KB sem egy low-budget implantátumot kapott, ami indok lehetne. Szóval esélyes, hogy az At Attin néhány technológiai dologban elmaradottabb, mint a Galaxis többi fejlett, önálló világa. 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: Csütörtök 16:29 Hozzászólás ideje: Csütörtök 16:29 Az is számíthat hogy KB egy átlagos civil. Egy Darth Vader, vagy egy Grievous megkaphatja a csúcstechnológiát. Luke is fontos beosztásban van a lázadók között. Az átlag polgárnak nem biztos hogy ugyanaz jut. Eleve egy gyerek más kategória: egy felnőttnél nem kell azzal számolni, hogy a test változik, növekszik. Meg KB-nak mintha az agyába lenne beépitve a szerkezet ami erősen más kategóriának tünik mint mondjuk egy Luke-féle műkéz. 1 3 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Csütörtök 17:17 Hozzászólás ideje: Csütörtök 17:17 (szerkesztve) Azért egy plazmalövés vagy lángolás sem éppen mindennapos kategória. Ráadásul a modok vagy Fennec Shand sem kiváltságos emberek, hovatovább, az utóbbi egy zugműtőben lett átalakítva. Mégsem volt baja a Tatooine extrém hőmérsékletével vagy a homokkal, ami azért elég sokat tud ártani egy elektrotechnológiai eszköznek. De Mault is néhány mandalore-i alakította át egy tábori kórházban, pedig nála a legtöbb belső szervét is cserélni kellett, mert ugye félbe lett vágva. Vagy vegyük az ebben a részben is feltűnő Guntert, aki kalóz révén valószínűleg szintén nem abban a kórházban kapta az augmentációit, mint ahol Vadert karbantartják, és mégis, nem tűnt úgy, hogy különösen zavarná a Lanupa környezete. Ugyanaz a környezet, ami KB-t kis híján megölte. Pedig Gunternek is a fején és a fejében van az implantátuma, hiszen majdnem ugyanolyan, mint KB-jé. Annak meg nem sok értelmét látom, hogy pont egy gyerekbe tennének olyan implantátumokat, amik egy kis gőztől bemondják az unalmast és megölik a gyereket. Mivel ők már csak koruk miatt sem feltétlen tudnak olyan felelősséggel viselkedni, mint egy felnőtt, náluk sokkal több ok van a strapabíróbb eszközök használatára, Amit ez a rész alá is támaszt, hiszen hiába okosabb KB, mint a gyerekcsapat bármelyik másik tagja, mégsem volt annyira érett, hogy elmondja Frennek, az élete múlhat azon, hogy hová megy és mit csinál. Inkább hallgatott és emiatt életveszélybe került. Ha nincs ott Wim, aki előállt egy "biztonságosabb" alternatívával, KB-t eltemethették volna a szülei, mert újra követi Frent, megbénul a hegymászás közben és vagy ott hal meg, vagy leesik és szanaszét törve magát hal meg. Szerkesztve: Csütörtök 17:24 - Dzséjt Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Csütörtök 18:12 Szerző Hozzászólás ideje: Csütörtök 18:12 A technológiai elmaradottság szerintem is reális opció, hisz mindentől el voltak vágva. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Csütörtök 19:18 Hozzászólás ideje: Csütörtök 19:18 Megcsúsztam az értékeléssel, még nem is olvastam senkit, de fogok! Pofátlanul rövid volt sajnos! KB szerephez jut végre, nagyjából be is jött minden, a biztosíték legyártása egy kicsit "meh", de elmegy. Izgalmas leosztásban lettek kettéválasztva a kis hőseink, így ez a rész a karaktereké egyértelműen! Volt egy monster of the week, de nem ilyen típusú rész volt hálaistennek ennek ellenére sem. Fern egy két nézése nekem tisztára Hayden Christensen játékát juttatja eszembe, már nem az első alkalom, kíváncsi vagyok mit szóltok erre! Jod szála csalódást keltett bennem valamelyest, nem volt unalmas, de nem erre gondoltam, hogy erre megy. A múlt heti szuper cool pillanatban felkapott kard már el is van orozva tőle. De izgi volt a hajó majdnem bezúzása, olyannyira, hogy már látszott, hogy nem lesz kiút és mégis lett! Egy új Onix Cinder! Legósok már készülhetnek is. Gyönyörű kis hajó lakott a nagy hajóban! Önálló részként nem merném osztályozni, mint a múlt hetit, de a nagy egészben jó kis helye van ennek a 25 percnek is. Bryce Dallas Howard munkájára nagyon kíváncsi voltam, nagy kedvencem a kis drága! Nem vallott szégyent! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Csütörtök 20:19 Szerző Hozzászólás ideje: Csütörtök 20:19 20 perccel korábban, csoli1138 írta: Pofátlanul rövid volt sajnos! Szerintem ezen illene már túllépni lassan öt év távlatából. Az SW sorozatok nagyrészt ilyen hosszúságú részekből állnak. Amikor egyben nézed biztos nem fog érdekelni a játékperc. 20 perccel korábban, csoli1138 írta: Volt egy monster of the week, de nem ilyen típusú rész volt hálaistennek ennek ellenére sem. Ezt se értettem soha. Mi ez a Monster of the week? Az SW-ben a születése óta vannak szörnyek, különféle veszélyes lények. Miért baj ha a sorozatokban is akad ilyen? Ezek nélkül nem lenne SW az SW. 20 perccel korábban, csoli1138 írta: Fern egy két nézése nekem tisztára Hayden Christensen játékát juttatja eszembe, már nem az első alkalom, kíváncsi vagyok mit szóltok erre! Nekem nem jutott róla eszembe Hayden. Az biztos, hogy akaratos és szereti a főnököt játszani, de eddig még nem ugrott be róla Anakin. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Csütörtök 20:34 Hozzászólás ideje: Csütörtök 20:34 12 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Ezt se értettem soha. Mi ez a Monster of the week? Azthiszem az X-akták hozta be ezt a fogalmat, ami szintén heti bontásban volt, és voltak fő sodor beli epizódok(ufók, földönkívüliek, cigarettás ember, stb) és ún heti szörnyek, mint egyéb epizódok. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Szombat 23:49 Hozzászólás ideje: Szombat 23:49 Szerintem ez fantasztikus rész volt, az előzetesen olvasott spoilermentes vélemények után én meglepődtem, de kellemesen. A legfontosabb, hogy a négy gyerek most kovácsolódott valódi csapattá. KB egyértelműen a kedvencem lett, legszívesebben megöleltem volna. Kíváncsi vagyok, mi volt az a súlyos baleset, ami miatt félig gép lett (egyértelműen hasonlatos Lobothoz). A lehető legjobb ötlet volt, hogy a négy gyerek szokatlan párosításban vált szét. Wim hasznos lehetett, gyakorlatilag megmentette KB életét, aki a lehető legjobb módon viszonozta ezt, és jedinek nevezte. Nagyon aranyos és szívet melengető volt. Ugyanez igaz Fernre és Neelre is, a lány ötletes módon tudott segíteni a srácnak, amikor mászni kellett. És talán Fern ott nőtt igazán a szememben, hogy a rész végén nem dörgölte oda, hogy végsősoron neki volt igaza és nem kellett volna követni azokat a rákokat. Szerencsére, nem így tett, hanem szimplán örült, hogy mindannyian épségben vannak. Az a bazi nagy rák számomra nagyon látványos volt, mint ahogy a lanupai táj is. Továbbra sem győzöm hangsúlyozni, hogy rendkívül szép ez a sorozat. Az X-szárnyúak kellő tekintéllyel jelentek meg, és a srácok szemében is már más kép él róluk. Egyre inkább a saját megérzéseiknek és tapasztalatuknak hisznek. Jod szála hasonlóképpen érdekesen alakult. Azért megmutatta, hogy mekkora karizma is van benne, sikeresen kidumálta magát a kivégzés elől, hozzá képest Brutus tényleg csak egy fogdmeg, egy kiváló elsőtiszt, a kapitány meghosszabbított keze, ostora, akinek távlatos víziói nincsenek. Jodnak elég volt egy-két mondat, hogy a sikerre és vagyonra kiéhezett kalózok igyák minden szavát. SM-33 a rész elején haláli volt azzal a sok aranynyaklánncal. Szegényt most már szinte minden rész során kiütik. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Vasárnap 07:45 Szerző Hozzászólás ideje: Vasárnap 07:45 7 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: A legfontosabb, hogy a négy gyerek most kovácsolódott valódi csapattá A gépész (KB) a lövész (Wim) a kormányos (Neel) és a kapitány (Fern), azaz a Skeleton Crew. Mesterien jutottunk el ehhez a felálláshoz. 2 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Vasárnap 09:16 Hozzászólás ideje: Vasárnap 09:16 9 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: A legfontosabb, hogy a négy gyerek most kovácsolódott valódi csapattá. Azt hiszem, mostantól érzik majd igazán, milyen is egy igazi kaland, amikor már nem csak sodródnak az eseményekkel, hanem képesek azokat irányítani, akárcsak a hajót. Pont, ahogy @Ody Mandrell írta. Nagyon szép párhuzam. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Vasárnap 13:31 Hozzászólás ideje: Vasárnap 13:31 5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: A gépész (KB) a lövész (Wim) a kormányos (Neel) és a kapitány (Fern), azaz a Skeleton Crew. Szóval megvan Scotty, Chekov, Sulu és Kirk. Még kell egy McCoy és egy Uhura a csapatba. 2 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Vasárnap 19:46 Hozzászólás ideje: Vasárnap 19:46 (szerkesztve) 7 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Szóval megvan Scotty, Chekov, Sulu és Kirk. Még kell egy McCoy és egy Uhura a csapatba. és velem mi lesz? Szerkesztve: Vasárnap 20:37 - Dzséjt 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Vasárnap 20:41 Hozzászólás ideje: Vasárnap 20:41 Ő már megvan SM-33 képében, aki hideg logikával, vas fegyelemmel és rendíthetetlen nyugalommal kezel minden helyzetet, plusz mindig elkallódik valamerre. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.