Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 7. Hozzászólás ideje: Január 7. (szerkesztve) 7. rész - We're Gonna Be in So Much Trouble / Hihetetlen nagy bajban leszünk Írta: Christopher Ford, Jon Watts Rendezte: Lee Isaac Chung Helyszín: At Attin Szereplők: Wim - Ravi Cabot-Conyers Fern - Ryan Kiera Armstrong Neel - Robert Timothy Smith KB - Kyriana Kratter Jod Na Nawood (Silvo kapitány) - Jude Law Wendle - Tunde Adebimpe Fara miniszterhelyettes - Kerry Condon Garree - M.J. Kang Maree - Cass Buggé Nol - Carey Jones Nooma - Geneva Carr Felügyelő - Stephen Fry Brutus kapitány - Fred Tatasciore Gunter - Jaleel White Vane - Marti Matulis Chaelt - Dale Soules Glerb - Jacob Roanhaus Kona - Sisa Grey Pax - Mike Estes Sweeda - Sydney Rose Walker Snobbius Snee - Jasper Anderson Beef - Dominc Burgess Snowball SM-33 - Nick Frost Történet A gyerekek végre At Attin felé vehették az irányt, de a baj szorosan a nyomukban jár. Érdekességek - A biztonsági droid megjegyzése szerint, 1139 páncélterem van, vagyis, még további 1138. A szám tisztelgés George Lucas THX 1138 c. filmje előtt, amire gyakran utalnak a Star Warsban. - Hány neve lehet egy embernek? A tiszteletreméltó "Küldött", Jod Na Nawood öt további álnevet használt a sorozat folyamán: Vörös Jack, "Őrült" Silvo kapitány, Dash Zentin, Gorelox professzor, és Jodwick Zank. - Bár Neel említést tett a játékhoz való érzékéről a 4. epizódban, most először láthatunk ütőlabdát a képernyőn. Pár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki. 3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt. 4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Szerkesztve: 16 órával korábban - Ody Mandrell Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. A rész végén hangosan összefoglaltam az epizódot: "ó, b*sszátok már meg!" Hát hogy lehet ilyen rövid részt csinálni és ÍGY befejezni? Apropó. Van még valaki, aki szerint Jodban ott a jóság? Már eddig is úgy éreztem, hogy egy termetes slejmputtony, de most már hót biztos vagyok abban, hogy ez nem megváltás sztori, szimpláne ő a sorozat főgonosza. Szegény SM-33. Pedig ő volt a hős. Szerintem tudatosan állt a gyerekek mellé, mert eddig nagyon szigorúan vette a dolgokat, de most elég volt egy stipi-stopizás, és zutty, simán kiütötte Silvót. "Close enough." Az At Attinról is lehullott a lepel, kis híján szó szerint. Nagy ötlet, hogy kívülről mérgező világnak tűnik (közben az igazi bolygó jóval beljebb van), sőt mi több, szinte gázóriásnak, amit alaposan megtámogat a sunyi kis biztonsági rendszer. Így nem csoda, hogy még a Birodalom sem próbálkozott, vagy ha mégis, valószínűleg hamar feladta. A TIE vadászoknak esélye sem lehetett, de szerintem a Lambda és Sentinel hajók is lángolva végezték, ha valaha is jártak itt. Bár ez a rendszer szerintem egy csillagrombolót is simán levarázsolhat az égről. Meg akkor ezek szerint valójában köztudomású, hogy az At Attin el van rejtve, de csak az iskola elvégzése után mondják el a lakosoknak. Ez sem rossz megoldás igazából. Ami viszont itt még rejtély, hogy mikor szakította meg a kapcsolatot az At Attin a Galaxis többi részétől? Mert ugyan a világ valószínűleg azóta el van rejtve a Galaxis elől, hogy megépültek a páncéltermek és a pénzverde, de biztos, hogy egy darabig fenn állt a kapcsolat a Köztársasággal, hiszen máshogy nem lenne ennek az egésznek értelme. De mikor szűntették meg ezt a kapcsolatot? Most megkockáztatom, hogy a klón háborúk kitörésekor vagy épp a végén. Mert miért lett volna más oka a világnak levállni a Galaxis többi részéről és úgy is maradni? Ha a nihil fenyegetés miatt történt, amikor az elmúlt, visszatérhettek volna, nem volt ok utána még évszázadokig rejtve maradni. Ellenben a klón háborúk vagy a Birodalom már elég jó indokok, hogy eltűnjenek a Galaxis színéről. Előbbiben zsíros célpont lehetett volna a bolygó, az utóbbi meg nyilván a saját javára fordította volna. Amúgy Palpatine szerintem még kétszer megölte volna magát ezért a vagyonért. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy egy páncélteremben annyi pénz van, amennyiből birodalmat lehet építeni, és ebből van 1139 - ejnye-bejnye, amiért eggyel több van, mint amennyinek ténylegesen lennie kéne. A látvány amúgy igazán pazar volt, nagyon epikus. Mind a Határ, mind a páncélterem. Igen, valahogy így képzelek el egy olyan helyet, ami egy galaktikus állam pénzgyártását látja el. Az Onyx Sinder rejtélye is megoldódott. A hajó a kulcs az At Attinhoz. Megkockáztatom, hogy egy nagyon régi köztársasági hajó, afféle csillagközi pénzszállító lehetett, azért ilyen masszív a páncélzata és komoly a fegyverzete. Tetszett, hogy a gyerekek szülei sem tétlenkedtek. Ezt már korábban is bírtam, és szerintem nagyon ügyesen van felépítve, hogy nem folyamatsoan figyeljük a mesterkedésüket, hanem mindig csak a következő fokozatot látjuk. Jó, hogy bár tehetetlenek, azért még sem tétlenek. Viszont egyre inkább úgy érzem, hogy a Felügyelő kiléte fontos lesz. Vagy egy szenvtelen droid, vagy Tak Rennod kapitány, vagy valaki olyasmi, aki tisztában volt azzal, hogy mi történik a Galaxisban és szükségét érezte annak, hogy elvágja a kapcsolatot a külvilággal - talán egy Jedi? Az mondjuk annyiból előnyös lenne, hogy Joddal kábé egy Jedi lenne az egyetlen, aki felvehetné a harcot most. Mert Jod Erőhasználó és fénykardja van. Tehát azoknak a droidoknak esélye sincs ellene. A szülők sem éppen harci elitalakulat, és a gyerekek bár leleményesek, azért na, amióta Jod begorombult, nem bírnak velük. Most is csak SM-33 miatt volt szerencséjük egy nagyon rövid időre föléje kerekedni. Amúgy milyen ütős kontraszt már, hogy a rész elején kis hőseink még felhőtlenül játszanak az Onyx-on, a vége meg meglehetősen vérfagyasztó, ahogy Jod fenyegetően aktiválja azt az elegáns fegyvert, ami civilizáltabb időkre való. Apropó, még sosem éreztem úgy, hogy a Jedik fegyvere ennyire eltorzultan lenne használva, mint most, Jod kezében. Még az ep3 idején sem, amikor Vader a Jedi kardját használja a 66-os parancs idején, meg Obi-Wan ellen. Talán azért, mert ott tudtam, hogy az a fegyver, amit most rossz célokra használnak, végül Luke-nál köt ki, és újra Jedikhez méltón lesz használva (amit az ST még tovább is szőtt). De itt az az érzésem, mintha Jod a béke és az igazság szimbólumát torzítaná el, ami különösen erős érzés annak tükrében, hogy úgy vélem, ő tényleg részesült valamennyi Jedi kiképzésben. Na ennyi, most így nagy hirtelen ennyi jutott eszembe. Nagyon várom az utolsó részt, és azt hiszem, ez lesz az első élőszereplős sorozat, amit még aznap egyben újra meg fogok nézni, mert most először érzem azt is, hogy ezt mindenképpen egyben is látni kell. Bár a korábbi szériák is nagyon összefüggőek voltak, mégis éreztem a sorozat jelleget is. A Skeleton Crew-nál viszont nagyon azt érzem, mintha ez tényleg egy film lenne, csak ahelyett, hogy 2-2,5 órára vágták volna, inkább minden jelenetet megtartottak és szétvágták 8 darabra. És igazából már az nagyszerű, hogy ilyen érzést kelt bennem, miközben rohadtúl nem tudott érdekelni ez a sorozat, hovatovább, a trailerek egyre inkább elvették tőle a kedvemet. De persze a végső verdikttel még várok jövő hétig. 2 1 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. Nekem az a tippem, hogy a nagy gömb lehet a Supervisor és egy AI irányítja a kócerájt. A Jod a páncélteremben jelenet sor kicsit hajazott nekem arra amikor Obi-wan eljutott a Kaminora. Hasonló párbeszédek hangzottak el, ahogy Nala Se, úgy a droid is remélte, hogy a látottak elnyerték a tetszését, mikor Jod rákérdezett hány páncélterem van, vártam a választ, hogy 200.000 with a million on the way 1 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. (szerkesztve) Hát meginogtam. Hiszek e még Jodban? Basszus még igen, de már kevésbé. Szegény SM-33!! Rohadjon meg, épp csak nem kezd vérezni a penge amiket művel vele. Jó, Anakintól messze van, de valóban rossz látni, ahogy rossz kezek közt van egy ilyen szép fegyver. A gyerekek, ahogy multkor az események fölé kerekedtek, úgy most inkább csak sodródtak szegények. A szülőket remekül használja a sorozat! Jájjjj, bocsi vissza: Brutus is iktatva lett. Tehetetlenül, hidegvérrel. Sok, vagy inkább minden attől függ, hogy ki és mi a Felügyelő, hogy mik a reakciói, szándékai, tettei. Az dönt majd arról, hogy Jodnak színt kelljen vallani, hős lehet-e még a gyerekek, és a mi szemünkben is, vagy ilyen marad. Ha utóbbi, pórul kell járnia. Nem érdemelné meg, hogy Jack Sparrow-hoz hasonlóan elvitorlázzon. Az epizód színvonala pedig már mondhatom, hogy a megszokott módon rendben volt. Jó a megvalósítása, a páncélterem szuperül sikerült. A kalóz vadászok tetszettek, ha jól láttam egyeztek a Mandóban látottakkal. A Quarren önkéntes nem vesz óceánt a kincsből, de még kerti tavat sem... Hát ez van. Szerkesztve: Január 8. - csoli1138 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. 9 hours ago, Dzséjt said: De mikor szűntették meg ezt a kapcsolatot? Most megkockáztatom, hogy a klón háborúk kitörésekor vagy épp a végén. Mert miért lett volna más oka a világnak levállni a Galaxis többi részéről és úgy is maradni? Ha a nihil fenyegetés miatt történt, amikor az elmúlt, visszatérhettek volna, nem volt ok utána még évszázadokig rejtve maradni. Ellenben a klón háborúk vagy a Birodalom már elég jó indokok, hogy eltűnjenek a Galaxis színéről. Előbbiben zsíros célpont lehetett volna a bolygó, az utóbbi meg nyilván a saját javára fordította volna. Nem gondolom, hogy csak a klónok háborúja környékén, vagy a Birodalom kikiáltásakor szakították meg teljesen a kapcsolatot a galaxissal és a Köztársasággal. Ha ez így lett volna akkor szerintem még Palpatine rendelkezésére álltak volna azok az információk, amikkel át lehetett jutni a Határon, és elérni a bolygó kincstárait. Sokkal jobban tetszene nekem, ha a bolygó a Nihil konfliktus idején vágott volna el minden kapcsolatot a külvilágtól. 1 2 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. (szerkesztve) De akkor a nihil konfliktust követő békés évszázadokban miért nem kapcsolódtak vissza? Mi oka van egy köztársasági pénzverdének a béke idején elszakadva lenni a Köztársaságtól? És amúgy a Köztársaság ezt miért is hagyta annyiban? Nem is hiányzott a kasszából az itt felhalmozott vagyon? Láttuk, mekkora a széf. Széf? Ez egy gigantikus széfcsarnok tele kreditchipekkel! És 1139 ilyen csarnok van ezen a bolygón. Az Aldhanin lévő birodalmi széfben ehhez képest borravalót tároltak, és a lázadók annak is a töredékét tudták csak ellopni, mégis hatalmas vagyonra tettek szert. Itt trilliószor trillió kredit lehet, és a Köztársaságnak ez nem hiányzott? Palpatine meg b*szhatja az információit, ha nincs kulcsa a zárhoz. Márpedig eme rész alapján csak és kizárólag bizonyos hajók szállhatnak le. Ha az Onyx Cinder összes testvérét megsemmisítették vagy mindet visszarendelték az At Attinra a leválás előtt, akkor lényegében az összes kulcs vagy megsemmisült, vagy mindet behajították a széfbe, mielőtt bezárták. És igazából azt is láthattuk már, hogy egy bolygó kitörlése a galaktikus térképekről igazán nem nagy feladat. Lásd: Kamino. Azok, akik úgy döntöttek, megszakítják a kapcsolatot a Galaxissal, törölhették At Attin hollétét az épp elbukó Köztársaság adatállományából, és akkor szevasz tavasz, Palpatine-nak sincs semmi infója. Azt kétlem, hogy fejben tartaná a bolygó pontos hiperűr-koordinátáit. Szerkesztve: Január 8. - Dzséjt Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. Amúgy @Dzséjt, az, hogy Jod az Onyx Cinderen elbújt majd hopp előkerül? A rész címét kérem átirni A 7. utas: A halál-ra... 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 8. Szerző Hozzászólás ideje: Január 8. (szerkesztve) Egyre inkább úgy érzek a sztorival kapcsolatban, hogy nagyon sokat hozzátehet a galaxis későbbi történetéhez. Akár ezer szállal is rá lehet csatlakoztatni. Természetesen a pénz miatt. De nézzük sorban. A szülők levadászásával indítottunk, ami kicsit poénos lett volna, ha nem tudnánk miről szólt az egész akció. Mint egy váltóversenyben, úgy adták egymásnak a jeladót. Aztán megjöttek a kalózok, akik közül kitűnt Brutus. Ritka ostoba volt vezérnek, semmi más nem hajtotta azon kívül, hogy kinyírhassa Silvót. És még meg is mondja neki, hogy mindenképp megöli. Nem is csoda, hogy az első adandó alkalommal fejlövést kapott. Miután Silvo megint pozícióba került előjött belőle az igazi énje. Tessék mondani, most már lehet utálni? Egy igazi aljas kalóz, semmi más. Végtére is minden erre mutatott: az elején ártatlanul megöletett ÚK hajó kapitány, később a több szereplő által kihangsúlyozott féreg mivolta. Amúgy abban érdekes a karakter felépítése, hogy az elején tűnt jónak, és ahogy haladtunk előre úgy hámlott le róla a máz. Azok után, ahogy itt megalázza és megfenyegeti a gyerekeket, számára nem lehet megváltás. Főleg a fenyegetés volt durva, szinte a szülők kínhalálát vetítette előre, ha nem engedelmeskednek. A fénykardos mutatványa közben beugrott Anakin gyerek-mészárlása a Jedi templomban, ami nem túl jó jel Jodra nézve. De ha ezek nem lettek volna, még akkor se számítanék sok jóra vele kapcsolatban. Ahogy szinte megőrülve szemlélte a tengernyi pénzt, már csak azért képes lenne bármire. Zokszó nélkül lemészárolna mindenkit, ha szükséges. A gyerkőcök ezúttal csak sodródtak az eseményekkel, igazi ráhatásuk nem volt. Talán a hajójuk visszafoglalását kivéve, ami eléggé sutára sikeredett ezzel a foglalásos dologgal, de annyi baj legyen. SM-33 mintha alig várta volna, hogy behúzzon egyet Jodnak. Szerencsére az Onyx Cinderen megtehette, mert ott nem Jod volt a kapitánya. Később a fejlevágása szomorú eset volt, de mivel droidról van szó, igazából nem aggódok miatta. A szülők üzenete amellett, hogy aranyos volt, elég informatív is. Itt térnék rá az At Attinra, mert bizony csak tátottam a szám! A szülők mindent tudnak (lehet nem 100%-ban), a gyerekeket csak a suli elvégzése után avatják be, ami érthető. Rennod a hajót lophatta, valószínűleg egy köztársasági küldöttől, és igazából sose járt az At Attinon. Ez megmagyarázná miért rakatott pajzsot a hajóra, hisz semmi szükség nem volt rá. Lecsupaszítva ez egy pénzszállító hajó, amivel a pénzverdébe be lehet jutni az arra jogosult Köztársaság által megbízott személynek. Gondolom annyira túlbiztosított a rendszer, hogy ha érkezik valaki, fel se merül annak lehetősége, hogy imposztorról van szó. Persze itt több kérdés is felmerül főleg annak kapcsán, hogy jelen pillanatban hogy működik a rendszer. Kétlem, hogy az ÚK titokban oda járna pénzért. Viszont ha évtizedek óta nem volt ott senki zsetonért, akkor fel kellett volna tűnnie a lakosoknak a nagy időbeli kiesés. Palpatine ha tudott volna erről a helyről, biztos nem kavar a bankárklánnal, meg deregulációs törvényekkel. A klónháború majdnem csődbe vitte a Köztársaságot. Bár az is lehet, hogy akkor csontra elköltöttek minden pénzt innen, és azóta lettek feltöltve a páncéltermek? Érdekes kérdések. Az viszont biztos, hogy itt most annyi suska van csupán egy páncélteremben is, amihez képest a Bankárklán Scipión látott széfje nem is látszik. Visszautalnék az első gondolatomra, hogy ezt az egész pénzverdés történetet remekül be lehetne csatornázni a galaxis történelmébe. Nem kétséges, hogy itt akkora vagyon van felhalmozva, hogy aki ezt birtokolja, az meghatározó tényezővé válhat a galaxisban. Az összes ismert frakciónak hatalmas segítség lenne. Főleg igaz ez a birodalmi maradványokra, vagy az Első Rend kezdeményre. Röhögnék (valójában nem), ha valahogy rátennék a kezüket és ebből hoznák létre a szuper flottájukat, a Starkillerről nem beszélve. A kalózok által meglehetne a kapocs ehhez (Gideon-Gorian Shard ), de Silvo egyelőre útban van, mert nem hinném, hogy bárkivel is osztozni akarna. Nagyon érdekes és izgalmas végjátékra számítok, ahol valószínűleg megismerjük végre a Felvigyázót. Plusz az is érdekelne, miként akarja Jod elfoglalni a bolygót 40 kalózzal. Csak a droid őrök legyűrnék őket, nem beszélve a rejtett fegyverekről, amikből biztos van jó pár a bolygón. Plusz kérdés a végére. Hol van Nol? Minden családtag aktív szerepet játszott a történetben, Nol viszont sose volt velük. Talán ha kétszer láttuk a palit, akkor is a háttérben. Karakter posztere is van. Az ő szerepét illetően várok még meglepetést az utolsó részben. Szerkesztve: Január 8. - Ody Mandrell 4 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 8. Szerző Hozzászólás ideje: Január 8. 14 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Viszont egyre inkább úgy érzem, hogy a Felügyelő kiléte fontos lesz. Vagy egy szenvtelen droid, vagy Tak Rennod kapitány, vagy valaki olyasmi, aki tisztában volt azzal, hogy mi történik a Galaxisban és szükségét érezte annak, hogy elvágja a kapcsolatot a külvilággal - talán egy Jedi? Biztosra veszem, hogy nagyon fontos a kiléte. Droid biztos nem lesz, szerintem a hanghordozása elég organikus volt egy droidhoz képest. Rennod meg azért sántít nekem amit az értékelésemben is írtam. Élve aligha érte el a bolygót. De még ha így is lett volna, miért ül egy kalóz ekkora zsozsón úgy, hogy nem tesz semmit. Ez karakteridegen a leghírhedtebb kalóztól. Én a Jedire szavazok, de nem emberre, hanem valami hosszú életű fajra. At Achrannon látott Felügyelő terem is hasonlított egy Jedi gyakorlóteremhez, nézd csak meg az oszlopokat. De ha nem Jedi lesz akkor legyen Neel apja. 7 órával ezelőtt, csoli1138 írta: Hát meginogtam. Hiszek e még Jodban? Basszus még igen, de már kevésbé. Mi kell, hogy kiábrándulj belőle? Egy mocskos tetű. Arról a kincsről senki kedvéért nem fog lemondani. Én akárhogy erőlködöm, szikráját se látom még a lehetőségnek se, hogy Jod jó karakterré váljon. Azt gondolom, mint Dzséjt. Jod a sorozat főgonosza. 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. 7 minutes ago, Ody Mandrell said: Én a Jedire szavazok, de nem emberre, hanem valami hosszú életű fajra. Az nagyon meglepne. Bár valamennyire szkeptikus is vagyok ezzel kapcsolatban, hogy jó lenne-e az, hogy ha egy újabb jedit hoznának be az ep6-ep7 közötti korszakba, akinek semmi köze nincsen Luke Skywalkerhez és az akadémiájához az Ossuson. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 8. Szerző Hozzászólás ideje: Január 8. Ha elszigetelten él akkor miért ne? Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. 27 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Mi kell, hogy kiábrándulj belőle? Egy mocskos tetű. Arról a kincsről senki kedvéért nem fog lemondani. Én akárhogy erőlködöm, szikráját se látom még a lehetőségnek se, hogy Jod jó karakterré váljon. Azt gondolom, mint Dzséjt. Jod a sorozat főgonosza. Valószínűleg az elfogultságom dolgozik bennem Jude Law-val kapcsolatban. Ő nem szokott antihőst játszani, persze lehet ez az "üdítő" kivétel! És minden konfliktusra a kibékülés a legjobb gyógyír. Van bennem valami vágy, hogy ez jóra forduljon. De ha tényleg valami ex jedi lesz a Felügyelő, egy jó kis kardpárbaj nem lesz ellenemre és ott már hullhat Jod ha kell, de ki lehetne az? 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 8. Szerző Hozzászólás ideje: Január 8. Örülnék ha ilyen maradna. Nem kell mindig aranyszívű rossz fiú. Lásd Han Solo és tsai. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. (szerkesztve) 45 perccel korábban, Ody Mandrell írta: De még ha így is lett volna, miért ül egy kalóz ekkora zsozsón úgy, hogy nem tesz semmit. Egy egész világot ural és ő ott a leggazdagabb, a legnagyobb hatalmú, bármit megvehet, bármit megtehet annak a veszélye nélkül, hogy a hatóság lekapcsolná vagy a riválisai megpróbálnák megölni a pénzéért. Ez utóbbit meg is tanulhatta az Onyx Cinder "landolásából", amikor még meg sem volt a pénz, de már ellene fordult a teljes legénysége. Karakteridegenségről meg nem beszélhetünk, mert semmit sem tudunk a karakterről, még azt sem, hogyan néz ki. Nincs előttük semmilyen ember, csak egy név az éterben. Amit eddig a fickóról hallottunk, az többségében megbízhatatlan kalózok mendemondáiból származott és egy félig zizi droidtól. Tegyük hozzá, hogy talán lehetősége sem volt már elmenni, miután az Onyx fejre állt, SM-33 is látszólag megpistult. Talán a bolygó droidjai is odaözönlöttek a környékre. Megrakodni a várostól kilométerekre, nehéz terepen, fejjel lefelé álló hajót több tonnányi pénzzel, észrevétlenül azért nem kis feladat. És, ha még valahogy mindezt össze is tudta volna hozni, akkor is, a bolygón lévő vagyonnak csak egy töredékét tudta volna elvinni az Onyxon, az összes többi trilliószor trillió kreditről le kellett volna mondania. Szóval melyik a reálisabb? Hogy Rennod belevág egy közel lehetetlen és kockázatos feladat megoldásába azért, hogy a teljes vagyonhoz képest aprópénzt vigyen el és visszatérjen a megbízhatatlan és életveszélyes Galaxisba, vagy ottmarad a biztonságosnak mondható bolygón, eléri, hogy annak ura legyen és így megtartja a teljes vagyont? Szerintem az utóbbi. Az At Attain remek kis bolygó és úgysins semmi a Galaxisban, amit ne vehetne meg az At Attinon is. Egyvalamivel viszont sokkal jobb a bolygó: nem zargatják az éppen regnáló államok hatóságai és nem fognak rátörni rivális kalózok sem. Persze lehet, hogy nem ő lesz, de én nem vetném el a lehetőséget, mert bőven benne van a pakliban. Szerintem az sem véletlen, hogy nem láttuk az arcát a hologramon. Sőt a te eszmefuttatásod alapján mondok egy nagyon vadat: Nol valójában Tak Rennod, a Felvigyázó. Az mekkora fordulat lenne! Igazából azt sem tudom elképzelni, hogy Jod hogyan akar lelépni ezzel a hatalmas vagyonnal. Az Onyx-ra a széf egy tizede sem fér fel szerintem, de még a fregattot sem lehetne megpakolni a széf teljes tartalmával. És ha sikerülne is, még mindig ott van (THX-)1138 másik, feltehetően ugyanekkora és ugyanennyi zsoszóval teli széf. Szerintem minimum egy totál kiürített Imperial-osztályú csillagromboló kéne ide, vagy egy Lucrehulk. 45 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Én akárhogy erőlködöm, szikráját se látom még a lehetőségnek se, hogy Jod jó karakterré váljon. Pláne nem egy rész alatt. És igazad van, erről a vagyonról semmiképpen sem mondana le. Nem őt idegesítő gyerekek vagy az ismeretlen szüleik miatt. Sőt hát nemrég tudtuk meg pont tőle, hogy egy vérbeli kalóz az életnél is többre becsüli a pénzt. Szóval ezután elég érdekes lenne, ha bárki életéért lemondana a Galaxis talán legnagyobb vagyonáról. És ebbe úgy érzem, a saját élete is belefoglaltatik. Inkább meghal, semmint, hogy egyetlen kreditet is hátra kéne hagynia. Az elmúlt három rész mind arra épült, hogy bebizonyosodjon: Jod Na Nawood nem létezik, Silvo kapitány az igazi énje. Amióta szembefordult a gyerekekkel, vagy túszként tekint rájuk (ezt most Silvo ki is mondta), vagy hátrahagyja őket a fenébe. Illetve most már a kinyírásuk is a porondon van. És semmi jele annak, hogy Silvo bármit is bánna azokból, amit tett vagy mondott. Innen csak dramaturgiai hátsószúrással lehetne egyetlen rövid rész alatt kihozni azt, hogy ez valójában egy jó ember, csak rossz döntéseket hozott. 13 perccel korábban, csoli1138 írta: Valószínűleg az elfogultságom dolgozik bennem Jude Law-val kapcsolatban. Ő nem szokott antihőst játszani, persze lehet ez az "üdítő" kivétel! A Captain Marvelben is azt játszott, Yon-Rogg sok minden volt, csak jó ember nem. Konkrétan elrabolta Danvers-t, majd később vadászott rá, és a Föld elpusztításán ügyködött. Vagy ott az Alfie, amiben egy kifejezetten nagy f*szkalapot alakít a címszereplő formájában. Szerkesztve: Január 8. - Dzséjt 1 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: Viszont ha évtizedek óta nem volt ott senki zsetonért, akkor fel kellett volna tűnnie a lakosoknak a nagy időbeli kiesés. Mivel a rejtőzködést választották gondolom úgy voltak vele, hogy majd jön valaki, de ők nem fognak üzenni emiatt, mert oda az álca. Ebben az esetben is Kaminoval tudom párhuzamba állítani, ott is eltelt némi idő mire Obi-wan felbukkant, de a kaminoiak se ugráltak, csak megjegyezték, hogy már várták az érkezését. Kivan adva nekik a feladat, ők végrehajták de nem kérdeznek, legalábbis nem nyíltan. Én amúgy kizártnak tartom, hogy ha a Klón Háborúk idején rejtőztek el akkor arról Palpatine ne tudott volna, akinek a legeldugodtabb helyeken is voltak kémjei már jóval az EP 1 előtt is. Egy köztársasági követet semmibe se tellett volna neki megkenni, hogy minden infót adjon át, a Barrireren való áthaladáshoz szükséges kódot vagy hajót is simán megszerezte volna. 5 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 8. Szerző Hozzászólás ideje: Január 8. (szerkesztve) 59 perccel korábban, Dzséjt írta: Egy egész világot ural és ő ott a leggazdagabb, a legnagyobb hatalmú, bármit megvehet, bármit megtehet annak a veszélye nélkül, hogy a hatóság lekapcsolná vagy a riválisai megpróbálnák megölni a pénzéért. De ott nincs semmi. Elvileg ki se jön a toronyból. Uralhatja papíron, de gyakorlatilag egy élvhajhász kalóznak ez semmit nem jelentene. Egész nap malmozik és örül magának, hogy ül a sok lóvén? Ez így nekem nem áll össze. 59 perccel korábban, Dzséjt írta: Ez utóbbit meg is tanulhatta az Onyx Cinder "landolásából", amikor még meg sem volt a pénz, de már ellene fordult a teljes legénysége. Karakteridegenségről meg nem beszélhetünk, mert semmit sem tudunk a karakterről, még azt sem, hogyan néz ki. Nincs előttük semmilyen ember, csak egy név az éterben. Amit eddig a fickóról hallottunk, az többségében megbízhatatlan kalózok mendemondáiból származott és egy félig zizi droidtól. Úgy ahogy Jodról se gondolták sokan még itt se, hogy mekkora gonosztevő pedig mindenki azt szajkózta végig a sorozaton? Szerintem itt is igaz amit mondanak róla. Nem véletlen lett hírhedt, és a "zizi droid " memóriája már teljesen rendben volt amikor mesélte a sztorit a kapitányról. Persze lehetett úgyis, hogy SM-33 csak azt hitte, hogy meghalt de valahogy mégis túlélte. Ez viszont erőltetett lenne és kevésbé hihető. 59 perccel korábban, Dzséjt írta: Tegyük hozzá, hogy talán lehetősége sem volt már elmenni, miután az Onyx fejre állt, SM-33 is látszólag megpistult. Talán a bolygó droidjai is odaözönlöttek a környékre. Megrakodni a várostól kilométerekre, nehéz terepen, fejjel lefelé álló hajót több tonnányi pénzzel, észrevétlenül azért nem kis feladat. És, ha még valahogy mindezt össze is tudta volna hozni, akkor is, a bolygón lévő vagyonnak csak egy töredékét tudta volna elvinni az Onyxon, az összes többi trilliószor trillió kreditről le kellett volna mondania. Szóval melyik a reálisabb? Hogy Rennod belevág egy közel lehetetlen és kockázatos feladat megoldásába azért, hogy a teljes vagyonhoz képest aprópénzt vigyen el és visszatérjen a megbízhatatlan és életveszélyes Galaxisba, vagy ottmarad a biztonságosnak mondható bolygón, eléri, hogy annak ura legyen és így megtartja a teljes vagyont? Szerintem az utóbbi. Ennyi pénzzel és helyismerettel simán visszatérhetett volna. Kiépít egy olyan hálózatot amiben ő a kulcs, az anyagiak rendelkezésre álltak hozzá. Mindenkit megvehetett volna kilóra. Addig minden rendben van amíg csak ő tudja hol az At Attin. De az, hogy inkább ott marad egy toronyban csücsülve, az nehezen hihető számomra. Minek van pénzed ha nem tudod elkölteni? Főleg egy kalóznak. Nem mondom, hogy nem lehet Rennod, de azt nagyon jól alá kell támasztani! 59 perccel korábban, Dzséjt írta: Igazából azt sem tudom elképzelni, hogy Jod hogyan akar lelépni ezzel a hatalmas vagyonnal. Az Onyx-ra a széf egy tizede sem fér fel szerintem, de még a fregattot sem lehetne megpakolni a széf teljes tartalmával. És ha sikerülne is, még mindig ott van (THX-)1138 másik, feltehetően ugyanekkora és ugyanennyi zsoszóval teli széf. Szerintem minimum egy totál kiürített Imperial-osztályú csillagromboló kéne ide, vagy egy Lucrehulk. A pénzverdét nem hagyná ott, hisz az kimeríthetetlen pénzforrás. Szerintem megtenné a bolygót bázisának, és onnan kiindulva járná a galaxist. Persze ehhez előbb le kellene igázni a bolygót, de ez pár tucat kalózzal nehéz lesz. Lehet olyan is, hogy valahogy ő kerül a Felvigyázó helyébe (mondjuk megöli), így irányítása alá vonhatná a droidokat, mint az At Attin új főnöke. De ez elég durva vég lenne.... Amúgy Jod nekem kezd kicsit Marchion Ro-ra hasonlítani. Fénykard megvan, és a kalózok is. Ekkora zsozsóból lehet Nihil szintű fenygetést is faragni. 29 perccel korábban, NorbiLordi írta: Mivel a rejtőzködést választották gondolom úgy voltak vele, hogy majd jön valaki, de ők nem fognak üzenni emiatt, mert oda az álca. Ebben az esetben is Kaminoval tudom párhuzamba állítani, ott is eltelt némi idő mire Obi-wan felbukkant, de a kaminoiak se ugráltak, csak megjegyezték, hogy már várták az érkezését. Kivan adva nekik a feladat, ők végrehajták de nem kérdeznek, legalábbis nem nyíltan. Tetszik ez a Kaminós párhuzam. Szerkesztve: Január 8. - Ody Mandrell 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. 14 minutes ago, Ody Mandrell said: Ekkora zsozsóból lehet Nihil szintű fenygetést is faragni. Mi az, hogy! Ennyi pénzből szerintem négy-öt Nihilt is fel lehetne állítani, ha nem egy teljes birodalmat, kalóz államot. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 8. Szerző Hozzászólás ideje: Január 8. (szerkesztve) Mennyire örülne a formálódó ÚK egy ilyen erős kalóz bandának. Akiket ráadásul egy Erőhasználó vezet. Ráadásnak össze is állhatnának Thrawn-nal.... Szerkesztve: Január 8. - Ody Mandrell Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. Plusz mennyire lenne alkalmas az Új Köztársaság, hogy elbánjon egy ilyen erős bűnözői hatalommal? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 8. Szerző Hozzászólás ideje: Január 8. Jó kérdés. Egyelőre Thrawn-nal kell megküzdeniük. Jövőhéten elválik, lehet-e komoly fenyegetés Jod és bandájából. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. 24 perccel korábban, NorbiLordi írta: Mivel a rejtőzködést választották gondolom úgy voltak vele, hogy majd jön valaki, de ők nem fognak üzenni emiatt, mert oda az álca. Ebben az esetben is Kaminoval tudom párhuzamba állítani, ott is eltelt némi idő mire Obi-wan felbukkant, de a kaminoiak se ugráltak, csak megjegyezték, hogy már várták az érkezését. Kivan adva nekik a feladat, ők végrehajták de nem kérdeznek, legalábbis nem nyíltan. Viszont Obi-Wan kábé akkor érkezett meg, amikor számítottak is rá, hiszen a megrendelt termék pont szállításra készen volt. De szerinted, ha még tíz évig nem jelenik meg Jedi, és az árú már kezd rájuk rohadni, akkor is csendesen elvannak? Szerintem akkor azért már megkérdezik, hogy miért akkor jelentek meg, amikor a gyors öregedés miatt a klón sereg szavatossági ideje a végét járja. 15 perccel korábban, NorbiLordi írta: a Barrireren való áthaladáshoz szükséges kódot vagy hajót is simán megszerezte volna Honnan, ha sehol sincs még egy a Galaxisban vagy csak a Határon belül van ilyen hajó? Ilyen szigorú biztonsági intézkedések mellett kétlem, hogy a hajót a Corellián gyártják, ahol szabadon hozzáférhetőek a tervek, hogy bárki gyártson magának belőle akármennyit és kénye-kedve szerint jöjjön-menjen az At Attinon. Továbbá, a fenti kérdéseim mellett (miért mond le a Köztársaság több trillió kreditről? miért marad az At Attin békeidőben is elrejtőzve azon állam elől, aminek gyártja a pénzt?) az is ott van, hogy attól, hogy a bolygó több száz éve tűnt el a térképről, a Köztársaságban még nyilván vannak róla feljegyzések. Vagyis Palpatine ugyanúgy megtudhatta, hol a bolygó és nyilván nem hagyta volna hidegen, hogy lehet odakint egy köztársasági világ, rajta pár trillió kredittel. 1 perccel korábban, Ody Mandrell írta: De ott nincs semmi. Elvileg ki se jön a toronyból. Uralhatja papíron, de gyakorlatilag egy élvhajhász kalóznak ez semmit nem jelentene. Egész nap malmozik és örül magának, hogy ül a sok lóvén? Ez így nekem nem áll össze. Hol nincs semmi? Én elég sok mindent láttam már az At Attinon. Ez nem az Abafar, bár még ott is volt valami. Azt meg honnan veszed, hogy a Felvigyázó nem jár ki? Láttad már? Tudod ki az? A tornyát is csak kívülről láthattuk, belül egy luxus villa is lehet, amiben minden megvan, ami egy élvhajhász számára szükség lehet. És nekem nagyon úgy tűnik, hogy senkinek sincs fogalma arról, ki a fene a Felvigyázó, és ha ez így van, Mátyás király után szabadon úgy császkálhat a pórnép között, ahogy nem szégyelli. 5 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Úgy ahogy Jodról se gondolták sokan még itt se, hogy mekkora gonosztevő pedig mindenki azt szajkózta végig a sorozaton? Rossz összehasonlítást, mert Jodról olyanok bezsélnek, akik személyesen ismerik, plusz őt láttuk, hogy nem jó ember, a készítők nagyon szépen megalapozták ezt (mintha valaki írt is volna erről egy kis elemzést ). Rennodról meg olyanok beszélnek, akik jelenlegi tudomásunk szerint sosem találkoztak vele. Kivéve SM-33, akiről viszont tudjuk, hogy nem épp a legmegbízhatóbb infóforrás, hiszen egyszerű verbális parancsokkal teljesen befolyásolható az, hogy mit és hogyan mond el. Rennodnak csak annyit kellett volna mondania neki, hogy "hazudj arról, hogy életben maradtam" és SM-33 sosem mondja el az igazat arról, hogy életben maradt. És még valami: SM-33 régóta nem találkozott drága kapitányával. Ha a teóriám helytálló, és valamikor a klón háborúk idején vagy a Birodalom megjelenésekor szakították meg a kapcsolatot a Galaxissal az At Attinon, akkor is, közel 20 év telt el. Rengeteget változhat egy személy ennyi idő alatt. A hős Anakins Skywalker pár perc alatt változott át gyerek- és sorozatgyilkos, népirtó hadúrrá, majd még ennél is kevesebb idő alatt változott vissza. 10 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Minek van pénzed ha nem tudod elkölteni? Ezt a kérdést feltehetnéd minden embernek a világon, akinek jóval több pénze van, mint amennyit valaha is el tudna költeni. Ezeknek nem az a fontos, hogy elköltsék a pénzt, hanem, hogy mindig legyen minnél több. És, ahogy azt kifejtettem: lehet lehetősége sem volt távozni a körülmények miatt. 3 perccel korábban, Iqvi írta: Plusz mennyire lenne alkalmas az Új Köztársaság, hogy elbánjon egy ilyen erős bűnözői hatalommal? Mivel egy ilyen kalózszervezet nem a semmiből tűnne fel másodpercek alatt, ráadásul, ha csak nem vesz hajógyárakat, ahol saját tervezésű hadihajókat gyárt (ami viszont a fegyverkezési törvény miatt felkeltené a Köztársaság figyelmét), akkor legfeljebb civil hajókat vásárolhat. Azokból viszont kétlem, hogy fel tudna állítani olyan haderőt, ami a jelenleg ereje teljében lévő új köztársasági hadsereggel felvehetné a versenyt. Ne feledjük, hogy leszerelési egyezmény ide vagy oda, de az új Köztársaság haderege még 25 év múlva is a legerősebb és legnagyobb haderő a Galaxisban, az Első Rend sem volt partiban vele, ezért kellett gerincteleníteni egy tömegpusztító fegyverrel. És az Első Rend még ezután sem tudta megverni annak a hadseregnek a maradványát. Vagyis még a Hosnian-kataklizmában elvesztett flotta nélkül is hathatós ellenfele volt az Első Rendnek. Egy szedett-vedett kalózhadseregnek semmi esélye sem lenne. Láthattuk is a Lanupán, hogy egyetlen négy fős X-szárnyú osztag milyen gyorsan lerendezte a két kalózhajót. Azoknál jobbat aligha tudnának venni. És ezek már az "öreg" T-65-ösök, de a közeljövőben már a fejlettebb, erősebb T-70-eseknek is meg kell jelennie, amikről jól tudjuk, hogy még a náluk is fejlettebb Első Rend TIE-vadászokat is tömegesen tudják írtani. És akkor hol vannak még az AZ-2-es A-szárnyúak, a később Raddusként megismert mon cala cirkáló, stb. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. A baj az, hogy ha az At Attin csak pár évtizede tünt el akkor a sztori nagyrésze borul. Mert akkor simán élnek még akik emlékezhetnek rá, igy viszont nincs értelme valami mesebeli helyként kezelni ami talán nem is létezik. Merthogy pont igy hivatkoznak rá a sorozat elején. "Ma már nem őrzi más az emlékét csak gyerekmesék, kalózdalok és szóbeszédek, amikben bolondok hisznek" - ugye ezt mondja a bagolylény. Nade ha alig egy emberöltővel ezelőtt még tartották a kapcsolatot a világgal, akkor ilyesféle ködben nem lehet az emléke. 1 5 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. Brutál volt. Úgy látszik azoknak lett igaza, akik arra számítottak, hogy Jod nem lesz jó fiú. Nagyon úgy néz ki hogy mindenen és mindenkin átgázol a pénzért 2 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. Brutálisan erős epizód volt. Szerintem aki eddig azt gondolta, hogy Jod amolyan megtért rosszfiú lesz, az most ezt nyugodtan elfelejtheti. Ő egy velejéig romlott figura, aki végre most levethette a joviális álarcát. Brutus az utolsó pillanatában jól ráérzett, hogy neki itt vége, rendkívül erős jelenet volt az. Remélem, SM-33 ezt az összezuhanást is túléli. Mi lehetett az a fenyegetés, ami miatt az egykori Köztársaság vezetői ekkora vagyont elrejtettek? Csak az At Attinon 1139 ugyanekkora "széf" van, és ugye volt még kilenc bolygó (persze ott lehet másféle kincsekkel, erőforrásokkal). Elsőre a nihil fenyegetés jutott az eszembe, de az is lehet, hogy az egész történet a sith háborúkig megy vissza és itt egy jóval régebbi elfeledett kincsről van szó. Ez akkora vagyon, hogy az egész Galaxis története egy másfajta fordulópontot vethet. A Felügyelőről eddig azt gondoltam, hogy droid, de a hangtónusa most inkább arra enged következtetni, hogy szerves élőlényről van szó. Meg valahogy olyan ismerős is volt nekem a beszédmodora. 2 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Január 8. Hozzászólás ideje: Január 8. 15 órával ezelőtt, NorbiLordi írta: A Jod a páncélteremben jelenet sor kicsit hajazott nekem arra amikor Obi-wan eljutott a Kaminora. Hasonló párbeszédek hangzottak el, ahogy Nala Se, úgy a droid is remélte, hogy a látottak elnyerték a tetszését, mikor Jod rákérdezett hány páncélterem van, vártam a választ, hogy 200.000 with a million on the way Nekem is pont ez jutott eszembe. Sőt, a droid hangja elég hasonlatos volt Lama Su-hoz, amely csak erősítette ezt a párhuzamot. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Január 9. Hozzászólás ideje: Január 9. (szerkesztve) 5 órával ezelőtt, Bomarr írta: A baj az, hogy ha az At Attin csak pár évtizede tünt el akkor a sztori nagyrésze borul. Mert akkor simán élnek még akik emlékezhetnek rá, igy viszont nincs értelme valami mesebeli helyként kezelni ami talán nem is létezik. Merthogy pont igy hivatkoznak rá a sorozat elején. "Ma már nem őrzi más az emlékét csak gyerekmesék, kalózdalok és szóbeszédek, amikben bolondok hisznek" - ugye ezt mondja a bagolylény. Nade ha alig egy emberöltővel ezelőtt még tartották a kapcsolatot a világgal, akkor ilyesféle ködben nem lehet az emléke. De én pont azt magyaráztam fentebb, hogy maga a bolygó a Galaxis közemberei számára már rég "elveszhetett", amikor megalapult ott a pénzverde. Ez lehetett akár ezer éve is, bár mivel az első részben a Nagy Tervre, vagy mi a csudára hivatkoztak, sanszos, hogy csupán 400 éve történt, a Köztársaság Fénykora korszak idején. Ekkor a biztonsági intézkedések keretében kitörölték a bolygót a térképekről, adatbázisokból, és csak a Szenátuson belül kevesen tudták, hogy ez a világ létezik és mi van rajta. Azok, akik felügyelték a pénznyomást. Mert ugye az evidens, hogy ez nem mehet állami felügyelet nélkül. Mondjuk egy felügyelő bizottság, akiknek szintén szigorúan titokban kellett ezt tartania. Ez a kis réteg tartott fent kapcsolatot az At Attin és Coruscant között. Mert ugye a pénznek valahonnét valahová mennie kellett. És ez a kapcsolat szűnt meg a 20 éve. Az, hogy valaki emlékezhet rá, egy olyan világban, ahol több faj is elél több száz évig, szerintem nem kivédhető. 20 vagy 400 év, lényegében ebben a Galaxisban tök mindegy, mindig lesz egy faj, aminek tagjai emlékezhet valamire, ami régen történt. Ha tényleg 400 éve tűnt el az At Attin, akkor még pont emlékezhet rá a Galaxis legnagyobb gengsztere klánjának vezérei, a Hutt Tanács tagjai, köztük a 600 éves Jabba, aki akkortájt volt zsenge 200 éves, és, ha nem nyiffantják ki idő előtt, még simán leélhetett volna 400 évet, mert a huttok átlagos élettartalma is 1000 év körül mozog. Akárcsak az ep7 idején 1000 éves kalózkirálynő Maz Kanata, aki meg épp a 600-as éveit taposta. Egész fajok vannak még, amik emékezhetnek az At Attinra. Az meg szerintem kizárt, hogy 1000 éve lenne eltűnt, mert a technológia majdnem ugyanazon a szinten áll, mint a Galaxis minden más pontján. Eddig egyedül az augmentációk tűnnek fejletlenebbnek. Az meg igen irreálisnak tűnik, hogy az elmúlt ezer évben a Galaxisban semmi sem fejlődött. Hisz még droidok is vannak, amik ugyanolyanok, mint a Galaxis más pontjain. RX-szériás droid az At Attinon: RX-szériás droid a Glavis gyűrűvilágon: RX-szériás droid a Tatooine-on: RX-szériás droidok a Plazir-15-ön: És láthattunk ilyen droidokat évekkel a polgárháború előtt a Garelen és a Lothalon is. Szerkesztve: Január 9. - Dzséjt Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 9. Szerző Hozzászólás ideje: Január 9. 11 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Hol nincs semmi? Én elég sok mindent láttam már az At Attinon. Még az emberek is ugyanolyan ruhákban járnak. Egy galaxis kínálta lehetőséghez képest az At Attinon nincs semmi. 11 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Azt meg honnan veszed, hogy a Felvigyázó nem jár ki? Láttad már? Tudod ki az? A tornyát is csak kívülről láthattuk, belül egy luxus villa is lehet, amiben minden megvan, ami egy élvhajhász számára szükség lehet. És nekem nagyon úgy tűnik, hogy senkinek sincs fogalma arról, ki a fene a Felvigyázó, és ha ez így van, Mátyás király után szabadon úgy császkálhat a pórnép között, ahogy nem szégyelli. Lehet, de te se láttad Mátyás király módjára császkálni csak beleképzeled, mert most neked ez a verzió tetszik. 11 órával ezelőtt, Dzséjt írta: lehet lehetősége sem volt távozni a körülmények miatt. Ez lenne az egyetlen lehetőség ami miatt értelmes lenne Tak Rennod ottléte. Nem tudott eljönni (mondjuk ez is recseg-ropog mert pár gyereknek sikerült, ráadásul az ő hajóján...), és várt arra hátha valaki arra vetődik. Ez most teljesült. 11 órával ezelőtt, Dzséjt írta: a jelenleg ereje teljében lévő új köztársasági hadsereggel felvehetné a versenyt. Abszolút nem tudjuk mekkora most az Új Köztársaság hadi potenciálja. Ami a tény, hogy jelenleg nem csak a birodalmi hajókat hanem a sajátjaikat is szétszedik. Erre majd Thrawn kapcsán kaphatunk választ. Lehet, hogy a vele való konfliktus után lett hatalmas az ÚK flotta. 11 órával ezelőtt, Bomarr írta: A baj az, hogy ha az At Attin csak pár évtizede tünt el akkor a sztori nagyrésze borul. Mert akkor simán élnek még akik emlékezhetnek rá, igy viszont nincs értelme valami mesebeli helyként kezelni ami talán nem is létezik. Merthogy pont igy hivatkoznak rá a sorozat elején. "Ma már nem őrzi más az emlékét csak gyerekmesék, kalózdalok és szóbeszédek, amikben bolondok hisznek" - ugye ezt mondja a bagolylény. Nade ha alig egy emberöltővel ezelőtt még tartották a kapcsolatot a világgal, akkor ilyesféle ködben nem lehet az emléke. A Jediket is mítosz övezi, pedig alig pár évtizede haltak ki. Ezt még könnyen ki lehetne magyarázni. 9 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: Mi lehetett az a fenyegetés, ami miatt az egykori Köztársaság vezetői ekkora vagyont elrejtettek? Csak az At Attinon 1139 ugyanekkora "széf" van, és ugye volt még kilenc bolygó (persze ott lehet másféle kincsekkel, erőforrásokkal). Elsőre a nihil fenyegetés jutott az eszembe, de az is lehet, hogy az egész történet a sith háborúkig megy vissza és itt egy jóval régebbi elfeledett kincsről van szó. Ez akkora vagyon, hogy az egész Galaxis története egy másfajta fordulópontot vethet. Pénzverde is van itt, szóval ez a vagyon folyamatosan nő. Aki ezen ül a galaxist is uralhatja, ha okosan használja fel ezt a pénzt. 6 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Hisz még droidok is vannak, amik ugyanolyanok, mint a Galaxis más pontjain. Ez utalhat arra is, hogy kapnak ellátmányt. Az jó kérdés, hogy kitől. Vagy talán a nagyfőnök jár a galaxisba árúért egy másik hajóval. Lóvé van rá. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 9. Szerző Hozzászólás ideje: Január 9. 14 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Sőt a te eszmefuttatásod alapján mondok egy nagyon vadat: Nol valójában Tak Rennod, a Felvigyázó. Az mekkora fordulat lenne! A Felvigyázó szobra alapján még ez is lehet, de inkább a Felvigyázó, kalóz felhangok nélkül. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Január 9. Hozzászólás ideje: Január 9. 1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: A Jediket is mítosz övezi, pedig alig pár évtizede haltak ki. Ezt még könnyen ki lehetne magyarázni. Azért az hosszabb idő volt, hiszen a Jedik pl. már több száz év óta magára hagyták a Peremvidéket. Egész generációk nőttek fel a Galaxis jelentős részében, hogy életükben nem láttak jedi-lovagot. Szerintem az At Attin és a többi bolygót övező rejtély egy titkos projekt lehetett (itt némileg áll a Kamino-párhuzam), amiről még a Köztársaság vezetői közül is csak a beavatottak tudtak. Aztán az események ezt a tudást elsodorták és szépen-lassan elfelejtődött, legendává silányult. A valóságban is vannak ilyenek, elég csak a tatárjárás kori kincsleletekre gondolni. A tudás elveszett, mert akik tudtak At Attin hollétéről és funkciójáról, azok ezt az információt már nem tudták tovább örökíteni. Nem ismerjük a Köztársaság történelmét, akármi történehetett a nihil és az EP1 között - mondjuk az egyik frakció megbuktatta a másikat, nem kell itt túlságosan nagy dologra gondolni. És amit Ody is írt: ez az összes folyamatosan termelődik. Lehet, 400 éve még nem volt ekkora összeg, ráadásul azóta a váltó is inflálódott, a régi köztársasági valuta egy vagyont ér azóta. Az At Attinon megállt az idő: lehet 400 éve tényleg csak egy uzsonnányi pénzt jelentett az az összeg, amit Wim kapott az apjától. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 9. Szerző Hozzászólás ideje: Január 9. 39 perccel korábban, Nute Gunray írta: Szerintem az At Attin és a többi bolygót övező rejtély egy titkos projekt lehetett (itt némileg áll a Kamino-párhuzam), amiről még a Köztársaság vezetői közül is csak a beavatottak tudtak. Aztán az események ezt a tudást elsodorták és szépen-lassan elfelejtődött, legendává silányult. A valóságban is vannak ilyenek, elég csak a tatárjárás kori kincsleletekre gondolni. A tudás elveszett, mert akik tudtak At Attin hollétéről és funkciójáról, azok ezt az információt már nem tudták tovább örökíteni. Nem ismerjük a Köztársaság történelmét, akármi történehetett a nihil és az EP1 között - mondjuk az egyik frakció megbuktatta a másikat, nem kell itt túlságosan nagy dologra gondolni. És amit Ody is írt: ez az összes folyamatosan termelődik. Lehet, 400 éve még nem volt ekkora összeg, ráadásul azóta a váltó is inflálódott, a régi köztársasági valuta egy vagyont ér azóta. Az At Attinon megállt az idő: lehet 400 éve tényleg csak egy uzsonnányi pénzt jelentett az az összeg, amit Wim kapott az apjától. Borzasztó sok érdekes kérdés van ezzel kapcsolatban. Az biztos, hogy egy darabig működött a pénzverde kifelé is, azaz a hajókkal szállították a pénzt kifelé. Ez volt a Köztársaság széfje. Vajon mennyit tudunk majd meg ezekről a dolgokról az utolsó részben? 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.