Jump to content

Grafikai Pályázat


Ody Mandrell

Recommended Posts

Grafikai Pályázat!

 

 

Gyoka Lamaro juttatta el hozzánk az alábbi felhívást, amely remélhetőleg sokak fantáziáját megmozgatja majd. A díjazottakról beszámolunk, csak úgy mint a legutóbbi alkalommal.

 

 

Jedi Rend - Grafikai Pályázat

 

Ebben az évben megrendezett versenyeink közül természetesen nem hiányozhat egy ilyen jellegű felhívás, így hát a Jedi Rend újfent pályázatot ír ki a Holdfény Team támogatásával, művészi hajlamokkal rendelkezők számára.

 

A Star Wars 2008-as nagy dobása az egyetlen rajongó kelléktárából sem nélkülözhető Clone Wars mozi. Ennek szellemében indítjuk útjára téli szezonunkat.

 

A pályázat két fő elemből épül fel:

- háttérkép verseny a Clone Wars jegyében,

- és a néhány Rendtag által megalkotott Mesélünk szériához (Threats of our Age) elengedhetetlenül szükségessé váló karakterrajzok megalkotásából.

 

Lehet csak az egyik, vagy csak a másik részhez pályamunkát beküldeni, valamint a kettő együtt is megengedett.

 

Részletek:

 

Háttérkép verseny

méret: 800x600; 1024x768; 1280x1024

kiterjesztés: png, jpg, gif

téma: Clone Wars - minden mennyiségben :evil:

alkalmazott program: ajánlott a Photoshop

értékelés módja: közönségszavazás

beküldési határidő: 2009. január 7., 22:00

 

 

Rajzpályázat

méret: A/4-es oldal

kiterjesztés: jpg

választható karakterek: Lara Strong-Keitel, Dóra Starshipper, Linszeger Nolino, Sisi Mion, Kaen Strong, Kias Strong, Femi Ornel, Gyoka Lamaro, Eleri Skywalker, Darth Zaron, Pappatoir főexcellenciás (leírásaik hamarosan felkerülnek a fórumra).

elkészítés módja: kézi rajz, festés (szkennelve)

értékelés módja: az írógárda szavazatai alapján dőlnek el a helyezések

beküldési határidő: 2009. január 25., 22:00

 

Beküldési cím: jedi.rend@gmail.com

 

Díjazás:

- a Holdfény Team által felajánlott vásárlási utalványok (- a későbbiekben hozzuk nyilvánosságra ezek értékét és a díjazott helyezéseket is).

- minden pályázó oklevélben részesül

 

 

Reméljük, felkeltettük érdeklődésetek, és sokan külditek be hozzánk pályamunkáitokat. Esetleges kérdéseiteket a jedi.rend@gmail.com címen, illetve fórumunk megfelelő topicjában (http://jedirend.urszekerek.hu/index.php?showtopic=282) várjuk. Sikeres versenyzést kíván minden résztvevőnek:

 

a Jedi Tanács

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Én szívesen indulnék a pályázaton, úgy is régen rajzoltam már.

 

Lehetne kapni a karakterekről egy-egy rövid leírást, már ami a kinézetüket illeti? Nagy segítség lenne a pályázó alkotók számára!

 

Mehetne ide be a fórumba és ha mindegyik karakterről elégséges leírást találok, akkor én mindegyiket szívesen megrajzolnám vagy megfesteném, mégha nem is lehet mindegyik alkotást elküldeni!

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Szerintem is. Pár nap alatt azért elég nehéz épkézláb anyagot összehozni.

A háttérképeknél nem hinném, hogy túl rövid a határidő. (2008. december 31., 22:00)

A rajzos résznek pedig más a határideje:

beküldési határidő: 2009. január 25., 22:00
Edited by Gyoka Lamaro
Link to comment
Share on other sites

Beszéltem a lányokkal, és döntöttünk a pályázatra nevezhető művek számáról.

Mivel a kiírás nem rendelkezik erről, így bármennyi művel lehet nevezni (a minimum: 1 rajz/kép :lol: ), de javasoljuk a minőség elsőbbségét a mennyiséggel szemben. (Véleményünk szerint 3-4 műnél többet nem kellene nevezni, mert az már a minőség rovására mehet, hacsak nem nagyon jó az illető... :lol: De persze mindenki maga dönt!)

Link to comment
Share on other sites

És újabb jó hír: elkészültek és felkerültek a karakterleírások. :lol: Íme:

 

Lara Strong: 47 év körüli ember nő, 175 cm magas kb. Jedi-mester ? ebből következik, hogy tökéletes alakja van :lol: , de nem a megszokott egyenruhát viseli. Hosszúszárú, sötétbarna csizmát hord, a ruhái általában feketék, vagy szürkék, a köpenye sötétbarna. Barna szem, barna, nagyjából derékig érő egyenes haj ? összefogva hordja, hogy ne nagyon zavarja harc közben. Kék és vörös pengéjű fénykarddal kéne ábrázolni.

 

Kaen Strong: 50 év körüli, Lara bátyja, a szemük hasonlíthat, de Kaennek sötétebb, rövidre nyírt haja már őszülget. Körszakálla van.; köztársasági egyenruhát hord (lehet kissé amcsis beütésű, mivel sehol sincs ábrázolva). Rendfokozata főadmirális. Kaen megjelenése eléggé fensőbbséges.

 

Kias R. Strong: Kaen fia, nagyon hasonlítanak ( kb. 175 cm magas; nem annyira rövid, barna haj; barna szem) 20 év körüli. Jobb karja műkéz, olyasmi, mint Luke-é, de általában egy hosszú, fekete kesztyűt hord ezen a kezén. A nyakán van egy sebhely, ami egy acélhuzal általi sérülés emlékét őrzi.

 

 

Femi Ornel: 23 éves, szőkésbarna, enyhén hullámos, hosszú hajú nő. Erősebb testalkatú (sokat sportolt, tehát nem olyan vékony) középmagas.... Az arca szép, nőies. (firrerreo felmenőkkel rendelkezik - ez csak mellékes infó). Pilóta volt, valami egyenruha legyen rajta.

 

Sisi Mion Ornel: Femi édesanyja, 46 éves ember (bár félig firrerreo), nő . 165 körüli, teltebb alkatú. Haja hosszú, enyhén hullámos, és színes tincsek tarkítják (világosbarna alapon, lila, kék, zöld, piros, sárga tincsek ? firrerreo gének). Arca kerek, semmi ránc. Szemei zöldek. Megjelenése büszke, de a természete vidám.

 

Dóra Starshipper: 42 éves nő, ember. Sportos testalkatú, de azért nem pálcikaember. Kb. 170 cm magas. Rövidre vágott, sötétbarna haja van, a halántékánál enyhén őszülget. Jellemző egy apró, mosolynak is beillő fintor a szája bal szegletében. Jedi mester (kék fénykarddal), akinek sokszor kell ellenállnia a késztetésnek, hogy leüsse a magas labdát a vitákban olyan keményen, ahogy csak tudja - tehát marad a finomított verzió az alapjában véve megfontolt természetének megfelelően. Ez a kettősség sokszor meglátszik lezser tartásával vegyülve. Szereti megviccelni az embereket - ezt szemének vidám csillogása jelzi -, de talán néha túl is lő ezzel a célon.

 

Gyoka Lamaro: kb. 170 cm magas, zömök, közepesen izmos testalkatú férfi (ember). Haja rövid, hátra fésült, eredetileg sötét barna, de erősen (kb 50-60 %-ban) őszülő. Alapvetően vidám természetű, de ez az arckifejezésén ritkán látszik. Közepesen vastag szemöldöke és rövid bajsza markáns arckifejezést ad neki, ami könnyen megtéveszti a környezetét. Amikor nem mosolyog, gyakran vélik mérgesnek. Öltözéke a hagyományos Jedi egyenruha sötétebb változata (hasonló Bene ruhájához).

 

Eleri Skywalker: 17 éves, ember, szőkésbarna hajú fiatal lány. 170cm körüli, zöld szemek és narancssárga fénykardja van.

 

Linszeger Nolino: 43 év körüli, kb. 180 magas férfi, nem túl izmos, arányos alkat. Sötétbarna haj, csokoládészínű szemek, fekete keretű szemüveget visel. Szemöldökén lehetne mit ritkítani... a bozótvágóval kacsint.gif - annyira nem kell komolyan venni, de nem túl ritka, no.

Borostás. Arcán állandóan ott van egy jellegzetes mosoly, ami mindig enged következtetni arra, hogy egy nagy gyerek belülről; csínytevős, cinkos vigyor

Öltözéke: fő a fekete, csuklyás ruha, melynek ujjaiban tekintélyes mennyiségű pálinkás üveget el lehet rejteni; ez a ruha a szegélyeknél ezüst hímzéssel jellegzetes talofani mintázattal van ellátva (ezt a fantáziádra bízzuk).

 

Darth Zaron: A Sith Sötét Lordja, ebből következően kötelezően fekete ruházatot visel - különböző, apró szimbólumok vannak rajta elszórva, a ruha anyagától még sötétebb színnel. Ember; kb. 175 cm magas; vörös szemek, a szivárványhártya szélei aranysárgán izzanak. Meglehetősen izmos fickó (persze nem a végletekig, tehát ha egy kérés lehet, ne a Terminátorról vagy a bodybuilderekről mintázd!) Bal arcfelén több kisebb-nagyobb forradás található. Az arcán állandósult egyfajta számító, kegyetlen nézés, száját gyakran összepréseli a különböző gonosz gondolatok közepette

 

Pappatoir főexcellenciás: a fű hadsereg feje, egyben népe szakrális vezetője. Utóbbi abból a képességéből ered, hogy a legmagasabb szinten sajátította el a telepátia képességét. Fajuknál különlegesség, hogy minél inkább bír valaki ezzel a képességgel, annál nagyobb mértékben veszti el látását - nála azonban ez csak a fél szemére húzódott rá, így az fehéresen világít sötétzöld, kaméleonszerű bőréből. A másik szeme lilás-fekete. Fogai fajukra jellemzően egyenetlen felszínűek. A haderejük vezetőjeként egyenruhája sötétebb (olajzöldes, barnás árnyalatok sötétített változata), mint másoké, melyen nincsenek különösebb kitüntetések (az árnyalat jelzi a rangot). Külsejéről még: a kaméleonszerű pikkelyek erőteljesek, főként az orrnyílásai, a szemei, és a szája körül, félelmetes képet kölcsönözve neki. Az arc lényegében egy függőleges síkban van - a szemek vonala esik egyedül beljebb -, a homloka redősebb. Haj nem mondhatni, hogy lenne, ellenben a pikkelyek sokkal halványabbak a fejtetőn, és valami pihés akármi is lehet ott (fakultatívan :lol: ). Oldalára csatolva ott van egy egyenes, változtatható méretű, több rétegű fémbot (krr?aganar kristályból - fémes szín, megfuttatva kis vörössel), ami alkalmasint támadásra is jó, de mindössze hatalmi jelkép. Plusz vallási vezetőként hosszú, bőréhez hasonlatos mintázatú palástot visel. A színe ugyanolyan, mint az előző jelképé. A lábakon térd tájékon rövid, erős kinövés látszik. Magassága olyan két méter körül van.

Link to comment
Share on other sites

Mivel (tippünk szerint az ünnepekkel kapcsolatos elfoglaltságok, és nem az érdeklődés hiánya miatt) viszonylag kevés pályázat érkezett a háttérképes témára, annak beküldési határidejét egy héttel meghosszabbítottuk.

Így az új határidő: 2009. január 7., 22:00

Link to comment
Share on other sites

Én nem olvastam egy novellát sem amiben ezek a karakterek előfordulnak, ezért csak a rövid leírásra illetve a fantáziámra tudok hagyatkozni...de azért megpróbálok valami szépet rajzolni. Remélem nem én vagyok az egyetlen aki indul a rajzversenyen.

Link to comment
Share on other sites

A pályázat háttérképverseny része lezárult, és kiírtuk a szavazást a beérkezett képekre.

A pályamunkákat a szavazás alatt a nevekre kattintva tudjátok megnézni a Jedi Rend honlapján.

 

Szavazzatok minél többen, hisz innen is érkeztek pályamunkák! :)

 

(Mivel a nyertes kilétét egy a számunkra befolyásolhatatlan közönségszavazás dönti el, a szervezők közül Dóra és én is küldtünk be egy-egy képet.)

 

A pályázat karakterrajzos része természetesen még nem zárult le, oda továbbra is várjuk a munkáitokat.

Emlékeztetőül a beküldési határidő: 2009. január 25.

Edited by Gyoka Lamaro
Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information