Ugrás a kommentre

Star Wars Saga DVD és Blu-Ray kiadás

Tibur55

Ajánlott hozzászólás

A kis ördög ismerős. Az a röhely, hogy kicsit több türelemmel, és lényegesen több szabadidővel a photoshopot bevetve még én is ki tudnám javítani a kardokat, szóval nem tudom, hogy ott az ILM-nél, akik nem ez a munkájuk, hogy a bánatba tudták így elszúrni. Jabba még hagyán, elvégre az egy komplexebb figura, bár annak meg elméletileg az ep1-ből megvolt a digitális modellje, amit már lehetett animálni, és amire max új textúrát kellett volna húzni.

Na mindegy, remélem Lucas atyánk legközelebb nem egy kezdő csapatra bízza a melót. Vagy ha igen, ő maga áll mögéjük, és szigorúan lesúlyt a lusta, félmunkát végző bandára.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is arra számítok, hogy most a 30. évfordulóra Lucas szépen besétál az ILM-be és a Skywalker Sound-ba és egy jó fél évet az egész sagaval foglalkozik egyrészt a 3D-s bemutatóhoz (lehet, hogy ez készül mostanában), másrészt a saga DVD-hez.

Egy mondat még az ep4-es párbajhoz. Szerintem ennek felturbózása nem lenne ma már nagy probléma. Viszont szeretném leszögezni, hogy ha nem csinálnak vele semmit, természetesen nem fogok rosszul aludni, elfogadom. Viszont a többi trükkökért és hangeffektekért igenis elégedetlenkedni fogok, míg meg nem csinálják nagyjából egyazon színvonalra. Amit ez nálam jelent, arra egy példát mondanék: pl. az ep2-es Yoda érezhetően gyengébb, mint az ep3-as. De nem érzek akkora szakadékot, amiért ezt javítani kellene.

Szóval az ep4-en kellene a legtöbbet melózni (trükkök és hang), a többinél hang + apróságok.

A hozzászólás linkje

A CGI-párbajfelekről... hát, az igaz, hogy Palpi meg Dooku harcait részben kaszkadőrökkel csinálták meg, és utólag cserélték le az arcukat digitálisan, de meg kell mondjam, nagyon látszik... :peace: Az EP2-ben még oké, mert ott elég sötét van, és nem annyira feltűnő, de az EP3-ban Palpi néha nagyon idétlenül néz ki a Windus párbaj közben. Rendes megvilágítás mellett egyszerűen szörnyű a digitális arccserélés. Ettől Lucas is tartott a forgatás alatt, és sajnos jogosan.

Ezt a módszert nem szabadna bevetni az EP4-es párbajban. (Sőt, inkább ki kéne javítani az EP3-ban is. :) ) Én is vérszegénynek érzem kicsit azt a párbajt, de ezt a megoldást nem támogatnám.

Engem olyasmi zavar benne, hogy ugyanazt a mozdulatot több kameraállásból felvéve, többször is lejátsszák, hogy többnek tűnjön, viszont ez a párbaj nem elég dinamikus ahhoz, hogy az akció elterelje a figyelmemet az ilyen húzásokról. Arról nem is beszélve, hogy elég gyenge akciókról van szó... Gyakorlatilag csak egymás kardját csapkodják, és Vader legnagyobb trükkje, hogy időnként döf egyet-egyet. Hogy Dookut idézzem: Surely you can do better...! Ennél biztos többet tudnának.

A hozzászólás linkje

A CGI-párbajfelekről... hát, az igaz, hogy Palpi meg Dooku harcait részben kaszkadőrökkel csinálták meg, és utólag cserélték le az arcukat digitálisan, de meg kell mondjam, nagyon látszik... :peace: Az EP2-ben még oké, mert ott elég sötét van, és nem annyira feltűnő, de az EP3-ban Palpi néha nagyon idétlenül néz ki a Windus párbaj közben. Rendes megvilágítás mellett egyszerűen szörnyű a digitális arccserélés. Ettől Lucas is tartott a forgatás alatt, és sajnos jogosan.

Ezt a módszert nem szabadna bevetni az EP4-es párbajban. (Sőt, inkább ki kéne javítani az EP3-ban is. :) ) Én is vérszegénynek érzem kicsit azt a párbajt, de ezt a megoldást nem támogatnám.

Szerintem meg az ep4-nél éppen hogy jobban lehetne alkalmazni a digi-arcokat, sőt, mit arcokat! Csak Obi1-nak kell, és őt is csuklyával a fején, szóval alig lehetne látni az arcát. Végülis az ep2-3-ban Dookuról hány közeli készül, aztán harc közben meg nyomul a kaszkadőr bácsi. És tök jól össze van illesztve.

A hozzászólás linkje

Csakhogy az ep.2-3-nál a digit arcok ugy készültek, hogy scannerrel 3D-s képet csináltak a szinészekről... mivel Alec halott, ezért erre itt semmi lehetőség. S egyetértek SimonZ-vel: már az elözőekben is elég gányul nézett ki (ha Dookut nézed a távoli képeknél csak egy elmosodott arcot látni az ep.2-ben), de itt a megfelelő alap-anyag hiján talán még az első SE Jabbájánál is cikibb lenne a végeredmény.

Szerkesztve: - Bomarr
A hozzászólás linkje

Szerintem meg az ep4-nél éppen hogy jobban lehetne alkalmazni a digi-arcokat, sőt, mit arcokat! Csak Obi1-nak kell, és őt is csuklyával a fején, szóval alig lehetne látni az arcát. Végülis az ep2-3-ban Dookuról hány közeli készül, aztán harc közben meg nyomul a kaszkadőr bácsi. És tök jól össze van illesztve.

A csuklya nem sokat segít, a gond az, hogy nem sötétben vívnak, hanem normál megvilágításban.

Az embernek van egy olyan jellegzetessége, hogy az arcokra nagyon odafigyel. Egyszerűen így vagyunk "programozva", érthető okokból. Ezért minden baki, ami egy arcra rákerül, nagyon szemet szúr. Ha digitális kezet kap valaki, azt nem biztos, hogy észrevesszük, de ha digitális arcot, akkor nagyon ügyesen kell csinálni, hogy ne látszódjon rögtön. Na most sem Dookunál, sem Palpinál nem voltak ilyen ügyesek. Palpi arca néha olyan, mintha a saját halotti maszkja lenne, vagy olyan, mintha egy játékrészletet nyomtak volna be a film közben. Dookut jótékony sötétség veszi körül, mégis jól látszik, amikor megpördül, hogy digitálisan lett odapakolva az arca. Pedig a legjobb alapanyagból dolgoztak, a szkennelt arcokból. Mégsem tudják átverni az emberi szemet, mert egy arcról van szó. Szóval jelenleg nem ez a járható út.

Van egy részlet az EP6-ban, amit én szívesen látnék, bár nem hiányzik különösebben: Yoda halálának megemlítése a trónteremben. Ezt meg lehetne csinálni így, mert sötét van, Vader van, Palpi van, Luke öreg verziója is megvan, csak vissza kell fiatalítani egy-két snitt erejéig. De még ez is embertelen nagy munka lenne. Úgy is, hogy csak állnak a szereplők, és elmondanak kb. 5 mondatot. Lehetséges, de cefetül nehéz. Viszont erős fényben digitális arcú párbajt csinálni... hát, ebben nem tudok hinni...

A hozzászólás linkje

Palpi arca néha olyan, mintha a saját halotti maszkja lenne, vagy olyan, mintha egy játékrészletet nyomtak volna be a film közben. Dookut jótékony sötétség veszi körül, mégis jól látszik, amikor megpördül, hogy digitálisan lett odapakolva az arca. Pedig a legjobb alapanyagból dolgoztak, a szkennelt arcokból. Mégsem tudják átverni az emberi szemet, mert egy arcról van szó.

Én is éreztem ilyesmiket.

De nem vettem tudomást róluk, annál jobban szeretem az SW-t.

Palpinál valóban szembetűnőbb. Mikor le akarja szúrni szemből Mace-t nagyon látszik. Furcsa szögben is tartja a fejét. A kaszkadőrsrácnak, hátul több haja volt a kelleténél.

Lehet, hogy ez a fej kicserélősdi jobban működött volna, ha kék maszk lett volna a fejükön?

Jól áll neki a halálban jól mecsináltak Meryl Streep-et, mikor 180 fokban elforgatták a fejét, akkor rajta kék símaszk volt.

Szerkesztve: - lokatelli
A hozzászólás linkje

Lehet, hogy ez a fej kicserélősdi jobban működött volna, ha kék maszk lett volna a fejükön?

Kaszkadőr: "De hát fejemre húzott maszkban nem látok semmit, hogyan vívjak így?"

Lucas: "Ne bízz a szemedben, az megcsalhat. Hagyatkozz az Erőre."

Szerkesztve: - yodamester
A hozzászólás linkje

Nem tudom... de számomra Vadernek olyan ..hogy is fogalmazzam... számomra mindig Ő volt a főszereplő, mielőtt nem is volt még Prequel... nem Soloék meg a többi, akik szintén fontos szereplők, és sokan őértük rajongtak, nekem mindig Vader/Anakin volt a tuti, elsősorban miatta néztem az SW filmeket... meg persze magálrt a filmekért, mert nagyszerüen zseniális filmek... és a prequel csak javított rajta és teljessé tette a történetet.

Szóval örülök annak, hogy érezhetővé tették a borítón is Vader fontosságát, jelentőségét.

Az EPISODE I borítón inkább Obi-Wan és Qui-Gon vannak kiemelve, érthető okokból talán, Anakin aki értelemszerűen ebben a részben is a fő/főszerplő még csak 9 éves, annyira nicsen nagy jelentősége, .... mondhatnánk.

Lényeg, hogy az EP I boritója is érzékelteti Anakin fontosságát.

EPISODE II: Egyértelmű!!! Anakin van a borító centrumában kivont fénykarddal. Remek borító.

EPISODE III: Szintén egyértelmű, Anakin kiemelve, mögötte meg baljósan ott virit a Darth Vader sisak! Nagyon tuti! :peace:

EPISODE IV 2004-es kiadás: Nagy szívfájdalom!!! Lehagyták a legfontosabb karaktert, a legfőbb szereplőt a boritóról!!! Vader nincs ott. Megbocsáthatatlan!! Nem tudom, hogy gondolták! :D:P

Ellenben ezen az új boríton nagyszerüen ki van emelve!!! NAGYON ÖRÜLÖK NEKI! :D

EPISODE V 2004-es kiadás: Vader kivont Sith-pengével középen virit. Jó boritó, de az új jobban tetszik. Vader fenyegető "bemozdulása" hatásosabb mint a kivont fénykardos kép. -> Szerintem! :D

EPISODE VI 2004-es kiadás: Nos Vadre ki van ugyan emelve, de szerintem ez a rész a legjelentősebb az Ő karakterét illetően. Itt győzi le a Sith-eket, Palpatine-t és saját sötét oldalát, ami az életébe kerül. -> Anakin visszatér halála előtt... a Kiválasztott elvégezte feladatát. Az új boritó mintha jobban kiemelné Vader jelentőségét ebben a részben.

Hát röviden ez az én véleményem a boritókról :P

U.i.: Az tetszik még nagyon benne, hogy sokkal jobban igazodik külcsínyében a prequel boritóihoz... nem üt el tőle, nem külömbözteti meg, hogy ez a "NAGY KLASSZIKUS" az meg csak a prequel!!!! Szerintem ez fontos... apróság, de jelentős apróság!

A hozzászólás linkje

Még valami:

Tuti látta már mindenki SimonZ saját kezüleg gyártott SW boritóit...

Aki nem annak itt a link!

Nos nekem nagyon bejönnek SimonZ boritói is.... bár ezek az újak tényleg nagyon jók lettek... főleg Vader kiemelése tetszik!!! -> ahogy azt a lentebbi hozzászólásomban kifejtettem :)

:rock:

Szerkesztve: - Darth Riddick
A hozzászólás linkje

Bár nekem a 2004-es verzió jobban tetszik, ezek is nagyon tetszetősek, főleg, hogy illenek az ep1-2-3-hoz. Azt hiszem, ha meglesz az eredeti verzió, ezeket a borítókat mindenképpen leszedem melléjük.

Viszont szerintem ez nem illik az eredeti filmek feelingjéhez. Nem tom, de mikor megtudtam, hogy lesz ilyen kiadás én minimum azokat a képeket képzeltem el a borítónak, mint amik a 2004-es verzió diskjein voltak. Az adott volna a retro érzésnek.

De bár már a Saga kiadás borítóját mutatnák be. Arra leszek nagyon kíváncsi.

A hozzászólás linkje

Hmmm.... Nem is tudom... Első nézésre nem tetszenek nagyon. Nekem túl van rajtuk hangsúlyozva Vader. (Bocs, Riddick! :rock: ) Ő a kedvencem, mégis így érzek. Ráadásul egytől-egyig az EP3 promóciós Vaderek vannak a borítókon. Az EP4-borítóról viszont igencsak kilóg ez a jól megcsinált Vader. Meg a kék Tarkin se tetszik rajta annyira.

A borítók színvilágában sincs túl sok eltérés. Szerintem lehetett volna sokkal egyedibbre gyártani az egyes epizódokat. Azzal együtt, hogy nem kell mindegyiken ott figyelnie felül Vadernek.

Aminek örülök, hogy ezeken is aranybetűk szerepelnek, bár a ROTJ esetében illett volna levenni a római szám körüli árnyékeffektet, mert nem mutat szépen a fénykard színe előtt (ahogy az ANH borítóján le is vették a lézerlövés felett).

Viszont a legfontosabb ellenérvem: ehhez a kiadáshoz hagyományosabb, festett borító illett volna, ahogy Dzséjt is említette. A korabeli moziplakátok, vagy valami hasonló.

A saga-kiadáshoz simán lehet, hogy egy fekete hátterű, viszonylag "minimálborító" fog készülni, ahogy Obi1 írta (hasonlókon töröm a fejem én is :) ).

Szerkesztve: - SimonZ
A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.