Jump to content

1x21 - Liberty on Ryloth


Recommended Posts

21. rész - Liberty on Ryloth / A Ryloth szabadsága

 

epguide121.jpg

 

Írta: Henry Gilroy

Rendezte: Rob Coleman

 

Helyszín: Ryloth

 

Szereplők:

Mace Windu - Terrence "TC" Carson

Wat Tambor emír - Matthew Wood

Cham Syndulla - Robin Atkin

Ponds parancsnok - Dee Bradley Baker

Razor közlegény - Dee Bradley Baker

Stark közlegény - Dee Bradley Baker

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Orn Free Taa - Phil LaMarr

TA-175 - Gary Scheppke

Wullf Yularen admirális - Tom Kane

Yoda - Tom Kane

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Ian Abercrombie

Dooku gróf (Darth Tyranus) - Corey Burton

Tae Boon - James Arnold Taylor

Gobi Glie - Corey Burton

R2-D2

R7-A7

 

Történet

Miközben Obi-Wan a csapataival tovább nyomul, Windu századával a fővárost igyekszik bevenni. Ám a hosszúra nyúlt hadjárat folyamán súlyos veszteségeket szenvednek a köztársasági csapatok, és nem marad elég embere egy egész város bevételére. Így Windu kénytelen a helyi ellenállóktól segítséget kérni, akik viszont nem akarják az egyik megszálló sereget a másikra cserélni. Windu diplomácia útján próbálja meggyőzni Orn Free Taa szenátort és az ellenállók vezetőjét, Cham Syndullát, hogy egyezzenek meg, miközben a szeparatista vezér, Wat Tambor elrendeli a bolygó városainak bombázását, majd hozzálát, hogy a bolygó kincseit magához véve elmeneküljön a rendszerből.

 

Érdekességek

- A forgatókönyvben Windu a pilótát még a fénykarddal menekíti ki. Az epizódban már az Erővel töri be az ablakot.

- A Lightning-osztag AT-RT lépegetőinek oldalára aurebesh nyelven a „BEA” rövidítést festették.

- Eredetileg terveztek egy jelenetet, melyben Windu megment egy twi’leket, akit kifüggesztettek egy vulkán fölé. Ám a dizájn túlságosan hasonlított a Mustafarra, így a jelenetet végül törölték.

- Ponds parancsnok a következő szöveget írta a sisakjára: „néhány fickónak mindössze szerencséje van” („some guys have all the luck”).

- Ez az epizód különösen sok aurebesh feliratot tartalmaz, melyek jelentése olykor igencsak mókás. Az egyik köztársasági monitoron a következő áll: „BAJ A LÁTHATÁRON: a felderítő egység szindróma terápiájának státuszjelentése a tervezett időbeosztásnak megfelelően kielégítő” („TROUBLE ON THE HORIZON: Status report of advance trooper recognition therapy syndrome evaluation team current phase of experiment proceeding satisfactorily according to projected schedule.”). Ugyanezen a monitoron látható még ez is: „a focinál semmilyen sport sem fontosabb” („Second most important sport right after football”).

- A Tambor által felhalmozott kincsek között ott a frigyláda az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói (Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark) című filmből, persze kissé twi’lek stílusúra formálva.

S01E21.jpg

- A blurrg nevű hátasok először a Támadás az Endor bolygó ellen (Ewoks: The Battle for Endor) című filmben tűntek fel.

- Syndulla eredetileg egy szeparatista volt, aki Wat Tambornak segített, és hazudott a twi’lekeknek. Az epizód végén ő menekült volna el a komppal, ám végül néhány komplikáció miatt Syndullából inkább szabadságharcost csináltak.

- A starwars.com-on fellelhető episode guide tartalmaz egy párbeszédet, ami nem került bele az epizódba. A droidok egy RB-551 nevű régebbi harcidroidhoz beszélnek, amit még kezdetben egy központi számítógép irányított (mint az ep1-ben):

„- Nem szeretsz minket, mert mi függetlenül gondolkodunk. (Not like us; we're independent thinkers.)

- Vettem, vettem. (Roger, roger.)

- Vettem, vettem. (Roger, roger.)

- Vettem, vettem. (Roger, roger.)”

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Hát megérkezett a trilógia koronája.

Nagyon ütős rész volt, a 3ból talán a legjobb. /ezt mondjuk nehéz megmondani, elég különbözőek voltak/

 

Szóval Macenek kellett felszabadítani a fővárost. Azt hiszem erre alkalmasabb Jedit nem is találhattak volna, mint az ki is derült. Windu olyan mint a tömény erő, és ezt párszor bizonyította is ebben a részben. REméltem h a tettei és akció hasonlítani fognak a Gendy Ts meséhez, és hát be is jött.

 

Nem semmi volt amint a lépegetőt csak úgy lesöpörte a szikláról, és ahogy a hídnál elbánt a rengeteg droiddal egyetlen mozdulattal.

De azt hiszem a rész legütősebb jelenete, talán az évad legjobb jelenete, legalábbis számomra, amikor a hidat visszavonták a lábuk alól. Azok a pillanatok nagyon ütöttek.

Windu azonnal mentette a klónokat, és utána ahogy felugrott a droidhoz a siklóra, majd átirányította...wow...és azzal h se zene, se hangok nem voltak, még keményebbé tette számomra. Király volt.

 

Ismét megmutatta arcát a szeparatista mentalitás is. Ha nem lehet a minék akk pusztítsuk el... csodás. :) Persze így hihető, hiszen háború van, és mindent be kell vetni.

 

Ahogy Windu is segítséget kért az ellenállástól. Szép volt ahogy még ebbe is belevitték a politikát. Az moinedjuk számomra kicsit fura volt, hogy a leigázott bolygón inkább táncolnak és múlatnak, ahelyett hogy egyből tanácskoznának és támadnának ha szükséges. Érthető h fenn kell tartani a morált...de akk is fura volt.

 

Nagyon sok kis apróság volt még benne ami tetszett, droid beszólások, képviselő stb...de ezeket most nem sorolom már fel.

Azt hiszem méltó vége lett ennek a trilógáinak, és csak abban reményekedem, hogy az évadzáró is lesz ilyen jó. Nehéz lesz!!

Link to comment
Share on other sites

Ez is bekerült a kedvenc részeim közé. :D Ragyogó befejezés. :)

Mace jól akciózott. Tetszett. Szerencsére nem csinált olyn orbitális hülyeségeket, mint a Tartakowsky-változatban.

A rylothi felkelők vezére nagyon hisz a demokráciában. Azt hiszem ebből is következik, hogy később harcolni fog a Birodalom ellen. És bár Mace biztosította róla, hogy a klónok csak a békét fenntartani maradnak, ez a twi'leket ez nem nagyon derítette fel.

A droidok, hogy lehettek ennyire ostobák, hogy nem vették észre a rejtőzködő Winduékat? Nincs hőérzékelőjük? A rohamdroidokból még kinézem, de a szuper harci droidokból... :D

Wat Tambort, meg elkapták. Vajon, hogy fog kiszabadulni? :D

Összességében véve szenzációs volt ez a trilógia. :)

Link to comment
Share on other sites

Méltó lezárása volt a trilógiának...

Elég sokat kellett várni egy Mace Windu centrikus részre, de végre megkaptuk. Hozta a formáját, a szokásos akcióit... Ott volt például az ablakbetörős, és a STAP-es akciója, amit ugyan már az előzetesekben többször is mutattak. Ezúttal is ugyanolyan jó volt.

Cham Syndulla karaktere érdekes színfoltja volt az epizódnak. Főleg akkor alakított nagyot, amikor meghallotta Mace Windu rádióüzenetét, hogy ártatlan falukat bombáz le a CIS. Az viszont a felirat hibájának tartom, hogy amikor elindul a roham, és Syndulla üvölti, hogy "Charge!", akkor a feliratban ez "Tölts!"-ként szerepelt, holott a Defenders Of Peaceben is "Támadás!"-nak lett fordítva. Annyira kizökkentett abból a remek jelenetsorozatból, hogy az iszonyat.

Örülök, hogy végre Orn Free Taa is képbe került, ha jól sejtem, akkor benne lesz a következő részben is.

A Hyena-osztályú bombázókról pedig annyit, hogy fogtak egy TIE bombázót, és átkonvertálták droid vadásszá. Jópofák voltak.

Végre láthattuk, hogy milyen egy AT-TE belseje. Lehet hogy nektek nem újdonság, de nekem az. :)

Wat Tambor karaktere olyan, amilyennek elképzeltem, csak egy fokkal kapzsibb. Azt viszont nem értem, hogy miért szólítják emírnek. A járása egész egyszerűen idegesítő, de már az EPII.-ben is így volt. Tudtam hogy még jó párszor elsütik ezt a poént, hogy az öltözékén ott tekeri azokat a kütyüket, és megváltozik a hangja. Ahhoz képest, hogy Nute Gunray mellett ő a legfontosabb ember a szeparatista tanácsban, elég könnyedén feláldozta. Nah... Még egy szeparatista vezető, akit elkaptak. Kitalálom, majd sorra elkapják Passel Argentét, Shu Mait, meg a többieket, aztán pedig majd jól kiszabadítják őket.

Ismét feltűntek az epizódban a kommandós droidok, igaz, csak egy rövid időre. Jópofa volt a kis felvonulás a végén. A gungan ünneplést juttatta az eszembe. Összességében tetszett. :)

Link to comment
Share on other sites

Nagyszerű rész volt, és a Malevolence trilógia mellett ez a hármas a legerősebb történet szál. Remekül felépítették, hogyan is folyhat a Star Wars univerzumában egy bolygó visszafoglalása/elfoglalása. Ezt nagyon hiányoltam anno Geonosisnál, Utapaunál és Kashyyyknál, természetesen bele sem fért folna a filmekbe (és nem is az volt a lényegük), de ott olyan hatást keltett, mintha egyetlen csata (ami a fővárosért zajlik) döntene az egész bolygó sorsáról (és ez alól a TCW mozifilm sem volt kivétel). Itt szépen bemutatták, hogy először az űrt kell ellenőrizni, aztán jöhet egy biztonságos leszálló hely, utánna a kisebb falvak, végül a főváros (vagy éppen az a hely, ami taktikailag a legjobban védett, ez most a főváros volt). Nagyon szépen levezetett trilógia volt ilyen szemszögből is.

Mace Windu nagyon jó volt. Nem lett olyan tápos, mint a CW-ben, de azért megmutatkozott, hogy nem egy mezei Jedi lovag. Szerintem fogékonysága az Erőre körülbelül egy szinten lehet Yodáéval, ami teljesen korrekt, főleg, hogy így még jobban átjön, miért is maradt ő egyedül talpon Sidioussal szemben. Az animáció is nagyon tetszett, elég jól áthozták az "élő" Windu kardforgató stílusát (Dookunál ez pl. nem sikerült a mozifilmben).

Ami szintén nagyon tetszett, az a felvonultatott hadigépek száma. Szeparatista részről az új droid-bombázók nagyon babák voltak, és kicsit emlékeztettek a TIE Advenced egyik verziójára, miközben a TIE Bombert is idézte. Öröm volt látni az MTT-ket, szerintem eddig méltánytalanul hanyagolták őket (kicsit fura is volt eddig, hogy a C-9979-esekből gyalogosan jönnek ki a droidok, és mintha kisebbek is lennének ezek a leszállóhajók, mint az ep1-ben és 3-ban). Köztársasági oldalról meg az AT-RT-k vitték a prímet.

Nagyon jópofa volt a Blurrgok bemutatása, ezek ugyanis a Támadás az Endor bolygó ellen című filmben szerepeltek.

A klónoknak ezúttal nem jutott viszont hangsúlyosabb szerepl, a két felderítőről (ARC katonákról), Razorról és Starkról alig tudtunk meg valamit (még a nevük sem hangzott el), de ugyanígy alig került képbe Ponds parancsnok, pedig ő már az előző részben is szerepet kapott. Persze ez most Windu epizódja volt, szóval nem baj.

Kellemes meglepetés volt Ahsoka és Anakin felbukkanása, de az igazán durva az a falu bombázása volt. Főleg, hogy előtte még ki is hangsúlyozták, hogy csak civilek, nők és gyerekek élnek ott, akik éheznek. Aztán szőnyegbombázás, és az egész falu lángokban... nagyon durva. És ez nagyon tetszetős a sorozatban, hogy az első évad így befutott egy ívet. A kezdetben ökörködős, könnyed epizódok egyre inkább átalakultak komorabb, háborúsabb történetté. Persze, még mindig meg-megvillan a könnyedség, de már sehol sincsenek olyan droid poénok, mint pl. az Ambsuhban a tankos. Amikor pedig a vezérlőben lévő Razorra és Starkra lecsaptak a kommandó droidok, már csak pislogtam. Abszolúte nem számítottam rájuk.

Az meg már csak apró bónusz, hogy Orn Free Taa is megszólalt (és milyen kellemes szemrehányást is kapot, aminek mélyebb jelentését nem kell ecsetelnem), bár az ep3-ban azért kijutott neki egy "hé" :)

Szóval, nagyon jó kis trilógia lett ez. A vége pedig magáért beszélő lezárás.

 

A plasma-hidas jelenetben az volt a rossz hogy már mindenki látta a trailerekből.

Mindenki? Érdekes, én nem néztem meg egy trailert sem, akkor hogy lehet mindenki? :)

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jópofa volt a Blurrgok bemutatása, ezek ugyanis a Támadás az Endor bolygó ellen című filmben szerepeltek.

Azért azt se felejtsük el, hogy a Galactic Battlegroundsban, amivel jelenleg is játszok, van egy olyan egység, hogy "mounted trooper", és azok a klónok is blurrg háton küzdenek egy jókora lángszóróval. :)

Link to comment
Share on other sites

Azért azt se felejtsük el, hogy a Galactic Battlegroundsban, amivel jelenleg is játszok, van egy olyan egység, hogy "mounted trooper", és azok a klónok is blurrg háton küzdenek egy jókora lángszóróval. :)

Igen, sőt, a Force Unleashed könyv változatában is benne vannak, de emlékeim szerint ezek mind az Endor film után születtek, és nem az ő érdemük, azért sem említettem, mert a TCW szempontjából irreleváns. Pláne a Galactic Battlegrounds.

Link to comment
Share on other sites

Igazán remek rész lett :) Nekem nagyon bejött, ahogy használták ezeket a lépegetőket a klónok, főleg Windu, mivel ugye ez egy totál Birodalomhoz kapcsolható eszköz, így egy Jedit látni ezzel közlekedni egészen furcsa.

Á, a t'wilek felkelő vezér isteni lett, azt hiszem, találtam egy remek mellékszereplőt :) Kár, hogy ennyi volt a szereplése, még az egész megjelenése is kiválóan sikerült a sok csúnya t'wilek között, akiket mutogattak :D

Link to comment
Share on other sites

Remek rész volt! Most még inkább azt mondom, hogy ebből a trilógiából kellett volna filmet készíteni. Pár perccel kitoldották volna és tuti lett volna a sikere. :) Elnéztem volna még egy darabig. Fantasztikus volt. Nagy kár a rövid kommandósdroid szereplés. Több közelharc kellett volna. No mindegy, szuper volt és kész :)

Link to comment
Share on other sites

Remek rész volt! Most még inkább azt mondom, hogy ebből a trilógiából kellett volna filmet készíteni. Pár perccel kitoldották volna és tuti lett volna a sikere. :) Elnéztem volna még egy darabig. Fantasztikus volt. Nagy kár a rövid kommandósdroid szereplés. Több közelharc kellett volna. No mindegy, szuper volt és kész :)

Egyetértek. A sorozatban számos olyan epizód akad, amelyek sokkal jobbak lettek, mint a bevezető. A Ryloth 3 része pedig az évad csúcsa.

Link to comment
Share on other sites

Mace Windu for president! :)

 

Kicsit féltem a háború beteljesedésétől, mert én is csak egy dimenziósan gondolkoztam és nem tudtam elképzelni, hogy tudják majd úgy lezárni a trilógiát, hogy az jó legyen. Jelentem tökéletesen sikerült! Dzséjt remekül leírta a dolgokat. Már az epizód elejei narrátor eloszlatta minden aggodalmamat. Párhuzamosan több csata is zajlik, melyek fázisait már láthattuk a korábbi részekben. Anakin légi csatázik, Kenobi falvakat szabadít fel, Windu pedig a főváros ellen indul. A fekete mester valóban nagyon jó lett, Yoda után a leghatalmasabb. :) Úgy akciózott mint egy isten! Emellett az embersége is említésre méltó, hisz nem egy alkalommal ment meg klón katonákat.

Ami még külön piros pontot érdemel az a politika és a Twi'lek -ek előző epizódban kezdődött bemutatása. Taa szenátor pártállásáról nem vagyok meggyőződve, szerintem benne van Palpatine sleppjében. A lázadó Syndulla ezerszer szimpatikusabb volt, és sokkal hitelesebb is. Párbeszéde Winduval a megszállásról és a szabadságról csak is Aayla és a Jedi Crash öreg bölcsének beszélgetéséhez mérhető. A Twi'lek -ek tánca oltári volt, és most már tudhatjuk miért szeretik őket szerte a galaxisban. Náluk ez a specialitás amit mindenki művel. Kíváncsi vagyok a nagy Windu fanok miként élték meg ezt a részt (hallod Bomarr? :D )

 

Ja igen, majd elfelejtettem az ünneplést. Egy pillanatra mutatnak egy Twi'lek kislányt. Az Nouma lenne?

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Taa szenátor pártállásáról nem vagyok meggyőződve, szerintem benne van Palpatine sleppjében.

Az ep2-3-ban a lojalistákkal van, de hogy ennek hű elkötelezettje, vagy csak érdekek fűzik hozzá, az már más kérdés. Viszont, a testsúlyából kifolyólag nem tudom elképzelni, hogy nem húzott hasznot a pozíciójából, az ilyenek pedig inkább húztak Palpatine felé (ráadásul erre a rész is rátesz egy lapáttal). Pláne, hogy a Rylothról importálják a rabszolgák tetemes részét, pláne a Birodalomban.

 

A kis twi'lek nem Numa volt, mivel Numa kék, ez meg ilyen barnás színű.

Link to comment
Share on other sites

Ja igen, majd elfelejtettem az ünneplést. Egy pillanatra mutatnak egy Twi'lek kislányt. Az Nouma lenne?

Először is Numa... :)

Másrészről pedig melyik jelenetben? Mert ugyan szerepelt egy fiatal twi'lek az epizódban, de annak teljesen más színe volt.

Link to comment
Share on other sites

Az idézett szövegben benne van. :|

Jah, tényleg...

Elkerülte a figyelmemet. :) Egyébként én egész egyszerűen nem látom Numát sehol. Az a twi'lek gyerkőc, aki a végén integet, az pedig teljesen más figura, elvégre még a színe sem olyan.

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Jah, tényleg...

Elkerülte a figyelmemet. :|

Nem baj...

 

Az milyen volt már, amikor a parancsnok droid ott hagyta Tambort? :| Én szentül meg voltam győződve, hogy elmenekül majd, erre elfogták. Az epizód vége innen egyértelműen az EPI -re hajazott. :) Ott is elfogták Gunrayt, majd jött az ünneplés.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó rész lett ez is.Nagyon tetszett, hogy Anakinék a blokád áttörése után nem ültek ölbe tett kézzel, hanem segítettek Winduéknak.Windu mester meg egy nagy harcos.A hídon játszódó jelenet volt a fénypont, amikor kezdett összecsukódni.Nagy lélekjelenlétről tett tanúságot a Jedi mester, elöbb a klónokat az Erővel a túlra emelni majd magát is menteni.

Azt nem is gondoltam, hogy a csirkelépegetőnek két sebeségi fokozata van.A tankok ellen támadás során jó gyorsan mozogtak, sőt ugrottak is.

Link to comment
Share on other sites

Nekem bejöttek az enyhe rivalizálások a twi'lekek és a klónok között is. :| Arról nem is beszélve, hogy még Mace-t is félig meddig megtévesztették a rajtaütésnél. :| Ebből látszik, hogy senki se mindenható a háborúban. Még az Erőt használókat is "legyűri" a harci tapasztalat. :) Szép utalás a Felkelők Szövetségének katonáira, akik közvetve, de a sitheket győzik le.

Link to comment
Share on other sites

Annyira nem tetszett ez a mostani rész a trilógiából, az igazán ütős szerintem a Storm over Ryloth. Ez is látványosan akciódús volt, köszönhetően Windunak, de nem volt valami erős a sztorija-legalábbis szerintem. Windu bökött kettőt, Skywalker elintézte a keselyűdroidokat, és máris meg volt oldva a helyzet. :) Nem volt benne nagyon ötletesség... De ez csak az én véleményem.. Remélem a 22-es rész furfangosabb lesz.

Link to comment
Share on other sites

Nagyszerű befejezést sikerült készíteni a Ryloth trilógiához. Az epizód legnagyobb erénye, hogy egy nagyon jól felépített hadműveletet sikerült szépen bemutatnia, jó arányban volt benne az akció, és a karakterábrázolás. Én nem vagyok Windu fan (sajnos nem tudom neki megbocsátani, amit az Ep3-ban tett ill. nem tett meg), de ebben az epizódban mégis fel tudtam nézni rá, mert épp olyan volt, amilyennek a Tanács egyik leghatalmasabb és legbefolyásosabb tagjának lennie kell: hatékony, erős, és jó taktikus. Kétség sem férhetett hozzá, hogy a főváros visszafoglalása testre szabott feladat lesz számára.

 

A t'wilek ellenálló főnök nekem is tetszett, és ha a t'wilek választásokon ő lenne a másik jelölt Taa szenátor mellett, én biztos rá szavaznék. :) Az Ep3-ban láthattuk a szenátort, nehéz lehetett volna nem észrevenni jellegzetes arcvonásait, de eddig még nem tudatosult bennem, hogy ő is t'wilek, hiába volt kék. Akkor sem volt szimpatikus karakter, és most is teljesen megértettem Cham Syndulla ellenérzéseit: míg ők a bőrüket viszik a vásárra a Ryloth-on, a szenátor biztonságos távolban csak azon aggódik, hogy nem ragadják-e el tőle azok a hatalmat, akik legalább tesznek is valamit a népükért.

 

Maga a hadművelet a stratégiai hadviselés szép példája: szövetségest kell keresni, megtalálni az ellenség gyenge pontját, és cselt alkalmazni ? így sikerül az egyébként szárazföldön bevehetetlennek tűnő fővárost mégis bevenni. A hídon átkelés pedig egyértelműen az epizód fénypontja! Már a híd látványa is gyönyörű, ahogy a szürkés-barnás tájban felvillan a fényes türkizkék csík ? mögötte a főváros, mint egy középkori lovagvár magasodik. Nagyon szép!

 

Egyébként nekem erről eszembe jutottak a klasszikus indiános történetek, ahogy a jenkik a prérin a barátságos őslakosokkal szövetkezve a bozótból kilesik az ellenség utánpótlásának haladását, hogy aztán a gázlónál megszerezzék :| (bocs ezért a párhuzamért, de gyerekkoromban nagy Cooper és Twain rajongó voltam :|).

 

Végezetül csak annyit, hogy a Ryloth-trilógia a legjobb hármas epizód eddig (nálam megelőzi a Malevolence-t), mert a három rész teljesen különböző színtéren és aspektusból mutatja meg, hogy megy egy bolygó visszafoglalása (nagyon tetszett Dzséjt ebbéli összefoglalója): az űrben, a falvakban, a döntő ütközetben. Ebben benne van maga a klónháború eszenciálisan: a Jedi-lovagok professzionizmusa és a padawanok kényszerű idő előtti próba elé állítása, a klónok tettre készsége (megfűszerezve az emberségességük kihangsúlyozásával), a legyőzött népek szenvedése és ellenállása, a szeparatisták embertelensége, és végül a kudarca. Egy szép kerek egész! :|

Link to comment
Share on other sites

Ezt nagyon jól leírtad Pildi!! :)

 

míg ők a bőrüket viszik a vásárra a Ryloth-on, a szenátor biztonságos távolban csak azon aggódik, hogy nem ragadják-e el tőle azok a hatalmat, akik legalább tesznek is valamit a népükért.

 

Szép ellenpélda Padmé hazatérése a Naboo -ra (EPI).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information