Ugrás a kommentre

Starfighter spoileres topik

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
4 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Ez szerintem attól függ, hogy mennyire lesz sikeres a Mando és Grogu film jövőre. 

Ez még akkor is irreális lenne, ha történetesen Ody nem csak poénkodott volna, hanem lenne erre komoly lehetőség. Mire a The Mandalorian and Grogút bemutatják, sanszos, hogy a Starfighternek már az utómunkálatain fognak dolgozni, hiszen idén ősszel kezdődik a forgatás. E film sztoriját, szereplőit, cselekményét semmilyen formában nem fogja befolyásolni a Mandi-film fogadtatása.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

Én minden SW-filmet, sorozatot, videójátékot tök pozitívan fogadtam. De ez a film semmit nem mozgat meg bennem. Nem érdekel hogy készül, hogy mikor mutatják be. Nagyjából az a Netflix-es negatív érzés van bennm hogy előkapnak egy A-listás sztárt(Gosling) és bearkják az SW világába. A pénz nagy része elmegy a sztár gázsijára, a maradékon meg osztozkodnak a többiek. De ne legyen igazam. Most éppen ez a film nekem semmit nem jelent.

Hozzászólás ideje:
36 perccel korábban, Frenkie írta:

De ez a film semmit nem mozgat meg bennem.

Abszolút megértem. Egyedül azért foglalkoztat, mert s 9. rész után játszódik, és kíváncsi vagyok, hogyan formálódik tovább a galaxis az ottani események hatására. De amúgy én se érzek semmit. Biztos megnézem majd én is, biztos tetszeni is fog, de jelenleg nem hoz lázba se a cím, se a színészek. 

Hozzászólás ideje:

Engem sem mozgat meg jelenleg, méghozzá azért, mert azon kívül, hogy az ep9 után játszódik és Gosling a főszereplője, semmit sem tudnk róla. Sztori, karakterek, sőt ezúttal még a Galaxis állapota is egy nagy rejtély. Ilyen szerintem nem volt az ep4 óta. Ugyan az ep1 előtt nem tudtuk, milyen volt a Köztársaság, de legalább azt tudtuk, hogy volt egy Köztársaság egy Szenátussal, aminek Palpatine állt az élén. És bár az ep7 után nem tudtuk pontosan, milyen a helyzet a Birodalom után, de arra legalább számíthattunk, hogy a lázadók győzelmével visszatért a Köztársaság, amiről a PT-nek hála már voltak fogalmaink.

De most semmit sem tudunk. Lehet visszaállították a Köztársaságot, lehet anarchiába fulladt a Galaxis, az is lehet, hogy több nagyobb állam létezik és valamiféle únióban próbálják működtetni a galaktikus politikát. Nehéz lelkesen várni valamit, amiről semmit sem tudsz (ugyanígy vagyok a Dawn of the Jedi filmmel is). Ráadásul minden korábbi filmnél számíthattunk visszatérőkre fontosabb szerepben, legalábbis a PT-nél előre borítékolható volt Obi-Wan és Anakin, az ST-nél Luke, Leia és Han. Viszont a Starfighter nem konkrét folytatás, és bár Rey-ről pletykálnak, lehet ő sem kap nagyobb szerepet, mint Luke a The Mandalorianben.

Viszont a Solo óta tudom, hogy a lelkes várakozás hiánya talán még nagyobb pozitív csalódáshoz vezethet, mint az, ha az ember éjjel-nappal lesi, hogyna alakul a film sorsa. Plusz még nagyon az elején járunk, a lelkesedést bőven meghozhatják a forgatási képek, az első fotók, trailerek.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Engem sem mozgat meg jelenleg, méghozzá azért, mert azon kívül, hogy az ep9 után játszódik és Gosling a főszereplője, semmit sem tudnk róla. Sztori, karakterek, sőt ezúttal még a Galaxis állapota is egy nagy rejtély. Ilyen szerintem nem volt az ep4 óta. Ugyan az ep1 előtt nem tudtuk, milyen volt a Köztársaság, de legalább azt tudtuk, hogy volt egy Köztársaság egy Szenátussal, aminek Palpatine állt az élén. És bár az ep7 után nem tudtuk pontosan, milyen a helyzet a Birodalom után, de arra legalább számíthattunk, hogy a lázadók győzelmével visszatért a Köztársaság, amiről a PT-nek hála már voltak fogalmaink.

De most semmit sem tudunk. Lehet visszaállították a Köztársaságot, lehet anarchiába fulladt a Galaxis, az is lehet, hogy több nagyobb állam létezik és valamiféle únióban próbálják működtetni a galaktikus politikát. Nehéz lelkesen várni valamit, amiről semmit sem tudsz (ugyanígy vagyok a Dawn of the Jedi filmmel is). Ráadásul minden korábbi filmnél számíthattunk visszatérőkre fontosabb szerepben, legalábbis a PT-nél előre borítékolható volt Obi-Wan és Anakin, az ST-nél Luke, Leia és Han. Viszont a Starfighter nem konkrét folytatás, és bár Rey-ről pletykálnak, lehet ő sem kap nagyobb szerepet, mint Luke a The Mandalorianben.

Viszont a Solo óta tudom, hogy a lelkes várakozás hiánya talán még nagyobb pozitív csalódáshoz vezethet, mint az, ha az ember éjjel-nappal lesi, hogyna alakul a film sorsa. Plusz még nagyon az elején járunk, a lelkesedést bőven meghozhatják a forgatási képek, az első fotók, trailerek.

Szóval neked az ismert toposzok kellenek, hogy várj egy SW filmet? A k*rva istenit! És még csodálkoznak egyesek, hogy az SW nem tud megújulni. Egy világ omlott össze bennem most.

Hozzászólás ideje:

20 év után ekkora baromságot kérdezni pont tőlem, ehhez azért már komoly tehetség kell, le a kalappal. :clap: Bár nagyon sajnálom a világodat, ha olyan gyenge lábakon áll, hogy összedől olyasmitől, amire még csak nem is gondoltam, meg attól, hogy én nem lelkesedem egy filmért, amiről semmi lényeges infónk nincs. Bár megtisztelő, hogy szerény személyem alkotja a világod talapzatát. :P  Mindössze példákat hoztam arra, hogy a korábbi filmek esetében voltak kapaszkodóink, amik segítettek nekem legalább nagyon halványan elképzelni, mire számíthattok, és ami boostolhatta a lelkesedést. Ezek hiányát nem tartom rossz dolognak, nem kéne mindjárt negatívan gondolkodni. Csupán csak annyiról van szó, hogy nekem kicsit több kell egy film várásához annál, mint amennyit jelenleg a Starfighterről tudunk.

Ahogy mindig, továbbra is arra van szükségem, hogy valami felkeltse az érdeklődésem az adott mű iránt. Minden alkotás iránt, nem csak Star Wars filmek iránt. Az, hogy az ep9 után fog játszódni, az én lelkesedésemet önmagában még nem indítja be, és Ryan Gosling sem az a színész, aki miatt ezerrel fogok majd a moziba rohanni, épp ellenkezőleg, nagyon messze van a kedvenceimtől. Mia Goth-ról ezen a hétvégén tudtam meg, hogy létezik, szóval valahogy ő sem izgat fel, hiába vannak filmek, amikben pucéran flangál. Ha a szobámban tenné ugyanezt, lehet másképp állnék a dologhoz. :D De még Shawn Levy sem izgat fel túlságosan, mert ha nem teszenk alá egy jó forgatókönyvet, akkor azzal nem fog tudni mit kezdeni, mivel csak egy jó iparos. Ha neked ezek közül bármelyik elég ahhoz, hogy várd a filmet, jó neked, de ne szóld már le azt, aki csak ennyi miatt nem fog kiugrani a bőréből.

Majd ha valamit végre tudunk a sztoriról vagy a karakterekről vagy a Galaxis alakulásáról, vagyis a majdnem semminél több infónk lesz a filmről, talán elkap a lelkesedés. Vagy csak akkor, amikor már nézem a produkciót, mint a Solo vagy a Skeleton Crew esetében. Vagy akkor sem, mert lehet ez lesz az első Star Wars film, ami nem fog tetszeni. Vagy ez lesz a kedvencem és az ep8 leesik a trónjáról. Innen még bármi lehet, mert annyira keveset tudunk erről a filmről.

Megjegyzem, az ismert toposzokkal sincs semmi bajom, még azok is fel tudnak lelkesíteni, amíg azt kreatívan és jól alkalmazzák. És hát sajnálom, de egy Darth Maul alvilági sorozat vagy egy Rey Jedi Rend építő filmje önmagában a címszereplők miatt jobban lelkesítenek, mint XY ... kalandja. Mivel Mault és Rey-t ismeretem és szeretem, és kíváncsi vagyok, hogyan alakul a sorsuk az adott korszakban, a Star Wars alivlágát imádom, a Jedi Rend jövője meg roppant érdekes lehet egy teljesen új Galaxisban.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Ha neked ezek közül bármelyik elég ahhoz, hogy várd a filmet, jó neked, de ne szóld már le azt, aki csak ennyi miatt nem fog kiugrani a bőréből.

Én mindent várok ami a TROS utáni érában játszódik. Már az izgalmas benne, hogy megismerhetünk egy teljesen új kort. Gyakorlatilag ennyi elég, hogy kb. jobban várjam ezt a filmet, mint a Mandalorit. Amúgy nem szóltalak le, a gyerekkorom se ment tönkre, csak fura volt ez a nézőpont. Pont a 20 év miatt. :P 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:

Pedig az elmúlt 20 évben elég sokszor voltam ezen az állásponton. Legutóbb a Skeleton Crew idején. :wink:

Az új korszak lehetősége engem is izgat, de csak úgy, mint gondolat, nem lelkesít fel, mivel az ep7 is egy új korszak reményét hozta el, aztán a film jószerivel semmit sem mutatott be abból, feltálalta nekünk minimális redizájnnal az OT korszakát. Akkor nagy lelkesedéssel vártam, hogy majd hogy fog kinézni az új Köztársaság, vagy milyen irányba mehet el a Galaxis sorsa (amikor még nem tudtuk, hogy az új Köztársaság lesz benne), aztán ehhez képest ebből semmit sem láttunk. Az ep8-ig kellett várnunk, ami végre el mert szakadni valamelyest az OT-től. És Shawn Levy hűde nagyon nem Rian Johnson, de még csak nem is egy J. J. Abrams, így sajnos van vele kapcsolatban némi szkepticizmusom.

Persze régen volt már az ep7, azóta már a ST éra is kibővült annyira, hogy már tényleg új, másik érának érezze az ember, de ez inkább a The Mandalorian harmadik és az Ahsoka első évadának köszönhető, semmint az ST-nek. Szóval az "egy új éra" reménye vakon már nem lelkesít fel. Remélem, hogy tényleg megújulás lesz, és megszabadulva a Sith-ek és a Birodalom szorongatásától és fenyegetésétől a Galaxis rálép a szabadság mezsgyéjére. Így nem kell új X-, Y-, B- és A-szárnyú, AT-AT, birodalmi csillagromboló és sokadik TIE vadász varriánsokat bámulnunk, meg a Tatooine-Hoth-Endor-Yavin IV utóérzés kombóját is mellőzik végre.

A lényeg, egyelőre nem várom a filmet, mert nincs fogódzom azzal kapcsolatban, mit várjak tőle. Amit tudunk, az engem egyelőre nem lelkesített fel. Nem gondolok róla semmi negatívat, de pozitívat sem, szóval várakozó állásponton vagyok azzal kapcsolatban, hogy várjam-e vagy sem a filmet. :) Ahogy haladunk előre az időben és tudunk meg egyre többet, ez az állapot nyilván változni fog. Legalábbis remélem. Alapvetően jobb szeretem azt, ha nálam is beindul a hype, mint azt, ha flegmaság fog el, mint a Solo vagy a Skeleton Crew esetében - bár azoknál talán pont az segített rá az igen pozitív csalódásra.

Megjegyzem, jelenleg a The Mandalorian and Grogúval kapcsolatban sem érzek még túl nagy várakozást. Jelenleg egyedül a Rey-film az, amit várok, de hát sajnos... :( 

És még ezt hadd tegyem hozz: magával az ep9 utáni korszakkal kapcsolatban viszont lelkes vagyok, mert az eddigi hírek és pletykák alapján úgy tűnik, az ST-vel ellentétben itt már lesz előre tervezés, ami magában hordozza a remek művek magját.

Hozzászólás ideje:

Levy szerintem is egy jó iparos, tőle abszolút nem várok mélyenszántó univerzum bővítést csak azt, hogy tegye le az alapköveket, amit aztán majd a Rey mozi (vagy a többi utána) szépen tovább épít. 

A korszakot meg szerintem kb. azóta építik amióta vége lett a TROS-nak. A Rey film többszöri eltolása is aprólékos munkára utal. Annak a filmnek nagyot kell ütnie. Nagyon fontos lesz. 

Hozzászólás ideje:

Sok tud múlni azon is egyébként, hogy mennyire inspirálják őt mondjuk a Story Group-al folytatott beszélgetések. Tony Gilyroy beszélt arról az egyik interjúban, hogy neki például nagy lökést adott az Andor készítéséhez az amikor beszélt Pablo Hidalgoval és képbe hozta őt, hogy miként is néz ki az SW univerzum az ep.4 előtt. Plusz néha egészen apró részletekben is ők adták az útmutatást: például már megvolt az hogy lesznek az évad elején az idióta lázadók, de hogy ők hol vannak pontosan az nem volt kitalálva és Pablo adta az ötletet hogy lehetnek a Yavinon mert akkor még nincs bázis a bolygón.

Hozzászólás ideje:

Talán igaz lehet az, miszerint Gosling karakterének egy ifjút kell védelmezni? Az alábbit Nina Gold cége tette közzé, egy 13-16 év közötti fiúgyermeket keresnek egy eddig névtelen Disney élőszereplős filmre. A film Augusztustól egészen az év végéig forog majd az Egyesült Királyságban.

Nina Goldnak nem idegen a Star Wars világa, hiszen ő volt az, aki az Ébredő Erőn, az Utolsó Jediken és a Solón is dolgozott. 

A TFA imdb oldalán:

image.png

A felhívás:

Image

Hozzászólás ideje:

Plusz a legtöbb Star Wars arról szól, hogy egy öregebb krapek pártfogásába vesz egy fiatalt, és elindítja a pályáján, így nem meglepő, ha az újban is benne lesz ez a toposz.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.