Ugrás a kommentre

2x02 - Sagrona Teema

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

2. rész - Sagrona Teema

andor22.jpg

Írta: Tony Gilroy

Rendezte: Ariel Kleiman

Helyszín: Chandrila, Coruscant, Yavin 4, Mina-Rau

Szereplők:

Történet

Cassian továbbra is az egymással marakodó lázadó sejt foglya, míg Mon Mothmát nem várt irányból támadják meg. Dedra Meerót a karrierje további alakulása foglalkoztatja, hogy arra hogyan hathat Krennic igazgató ajánlata. Syril Karn pedig megtalálta a helyét a Galaxisban.

Érdekességek

Pár kitétel.

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 2x02 - Sagrona Teema

A sorozat sajátja, hogy jut idő mindenre. Néhol már-már túlságosan aprólékosan nyúlnak a témához, de ez a végén mindig kifizetődik. Ezek a gondolatok ennél az epizódnál is eszembe jutottak. 

Egyre mélyebbre merülünk Chandrila világában, és ezáltal a kultúrában. A bolygó továbbra is fantasztikus, Naboo mellett talán a leggyönyörűbb planéta a Star Wars-ban (esetleg még Alderaan szállhatna be a versenybe).

Érdekes karakter momentumokban ezúttal se volt hiány. Perrinről pl. kiderült, hogy talán mégse akkora s*ggfej, mint amilyennek eddig látszott, viszont Tay Kolma se az a feltétel nélküli jótétlélek. Ez utóbbi volt igazán meglepő. Az a burkolt és roppant finom zsarolás amit felvezet Monnak, azért nem volt semmi. Ráadásul a Lázadásra fogja veszteségei nagy részét, ami több, mint nyugtalanító. Nem lennék meglepve ha Luthen nem várná meg Mon megoldását a kérdésre, hanem maga lépne közbe.

Perrin igazán szívhez szóló beszédet mondott, mialatt a tekinteteket figyelve volt egy olyan sejtésem, hogy az ifjú Sculdun az akinek nem fűlik a foga ehhez az egészhez (persze erre már az előző részből is lehetett következtetni).

Cassian továbbra is fogoly, és türelmesen várja az esélyt a szabadulásra, ami csak hamar el is érkezik. Valahol elég tragikus, hogy a Lázadók vezér nélkül nem többek pár idiótánál, akik tényleg csürhe módjára viselkednek. Ok, valószínűleg nem mindenki ilyen egyszerű, mint ezek, de azért kellemetlen a felismerés, hogy nem mindenki olyan tehetséges, mint pl. A Főnix csoport tagjai. Kicsit most igazságtalan voltam, mert Kananék csoportjába azért nem akárkik voltak, ellenben az itt látott emberekkel, akik korábban maximum zsebtolvaj szintig juthattak. Viszont ez is a lázadók egy szelete, és örülök, hogy ez a szegmens is be lett mutatva, mert így jobban sikerült érzékeltetni, mi hiányzik a Lázadás komolyabbá tételéhez: kompetens vezetés, organizált és egységes szervezet. Ráadásul mindezek fényében látszik, hogy az Aldhani rablás mekkora siker is volt a Lázadásnak. Most képzeljük el azt az akciót ezzel a szertelen bagázzsal. @Dzséjt szavai is értelmet nyertek Vellel kapcsolatban. Luthen ugyanis borzasztó rosszul állhatott ezen a téren. 

Örültem a reek feltűnésének (ugye az volt?) és a végén a yavini cliffhangernek. :) Talán még viszont láthatjuk ezeket az alakokat. Valószínűleg holtan.

Bix-ék története is haladt, megjelent a Birodalom, hogy kicsit szétnézzen a telepen. Tetszik hogy akik bújtatják hőseinket, nagyon is tisztában vannak a kilétükkel. Tudatosan vállaltak nagy veszélyt, és eszük ágában sincs elárulni Brassoékat. Bix birodalmi tiszt általi vegzálása elég feszült jelenet volt, és bizony ha nem jön közbe Brasso, akkor valószínűleg sokkal rosszabb is történt volna. Ez is jól mutatja a hatalmi szisztémát. Ha nem megy szépszóval majd megy erővel, de mindenképpen megszerzik azt amire szemet vetettek. 

Végre feltűnt Syril is, aki mint korábban sejtettem, főnöki státuszba került a hivatali munkahelyén. Az újoncnak levágott pszicho beszédében annyira t*kösnek akart tűnni, hogy max. egy zavart hatástást keltette, sem mint valakiét, aki jó vezető. Bizonyosan régóta vágyott a vezető szerepre, ezért most kiélvezi a helyzetet. Ez nagyon átjött a jelenetből.

Dedrával úgy tűnik együtt élnek, ahhoz képest kettejük találkozása elég kimért volt. Egyértelműen a nő tűnik dominánsnak, de az lenne a meglepő, ha nem így lenne.

Apropó Dedra. Érdekes, hogy nem akarta elvállalni Krennic megbízatását a Ghormanon. Talán érzi, hogy nem kellene oda mennie, mert az nagyobb megpróbáltatással jár rá nézve, mint szeretné. Szinte biztos, hogy ez a megbízatás sorsfordító dolgokat tartogat a számára. 

Hozzászólás ideje:

Az epizódban egyértelműen a legnagyobb fordulat az, hogy Tay gyakorlatilag hátbaszúrta Mothmát. Ő lett volna az utolsó, akiről ezt el tudtam volna képzelni, rendesen leesett az állam. Luthen persze nem hagyja annyiban, de egyelőre nem világos, mit akar tenni, csak figyelmezteti Mont.

Syril és Dedra egy iigen furcsa páros, egyelőre nehéz őket hova tenni. Nagy romantikának és kémiának nyoma sincs egyelőre :D

Hozzászólás ideje:

Na ez igazi Andor-tempó volt, de most még nem tartunk ott, hogy kissé uncsinak érezzem, mint párszor az első évadban, hisz tovább lehet nézni, egy ilyen rész csak akkor lenne kis csalódás, ha egy hét szünet jönne utána, de most triplák lesznek, remek döntés volt! 

De azért volt itt egy, s más. Cassian szökése izgalmas volt, remekül és ügyesen használta ki a helyzetet. Muszáj volt egyet ölnie, de ez az együgyű banda (mindkettő) nem sok könnyet fog facsarni senkiből.. De megismertük az sw kő/papír/olló/gyík/Spock-ját... :)

És volt egy fini szörny is. 

Luthen szállás án, Padmé Amidala egyik fejfedője(AoTC) és rögtön mellette Plo-Koon head-setje. Kemény relikviák! 

Ahogy Bixet kóstolgatta a hadnagy, vágni lehetett a feszültséget. 

Genevieve O'Reilly, te jó ég mekkorát alakít? Minden jelenetét imádom. Tökéletes a szerepre, immár 20 éve nagyobb szünetekkel. 

Szóval volt csemege, mehetünk tovább! 

Reakcióm az utolsó képre, hangosan felkiáltok: "ez a Yavin, b*szd meg!" Apám kijön a szobából: "Mi van?" Mire én: "Cassian végig a Yavin IV-en volt, bazeg!" Ő: "Ja, értem, csak Star Warst nézel." :lol:

Hát a lázadás mesügéi húúúú... Hát mik ezek, gyerekek, hogy kő-papír-ollóval döntik el a vérengzés utáni vitás kérdést? Azért na, Gilroy nem a lázadók legjavát mutatja be, azok tényleg lehet, hogy Dodonna és Jun Sato csapatában játszottak. Ezeket meg már csak azért nem ismerhettük meg a későbbi időkben, mert mire a Szövetség összeállt, ezek kiirtották egymást. Bár az előző részben elhangzottak alapján Luthennek ehhez a csoporthoz is köze volt, ellátta őket, szóval őket is bevették a buliba. De azért nem csodálom, hogy mondjuk Aldhanira nem innen válogatott embereket. Legalábbis kétlem, hogy az ottani brancs bármelyike innen jött. Oké, talán Arvel Skeen, ő beleférne ebbe a csapatba. Bár nem, mert ezeknek az idiótáknak már rég elmetszette volna a torkukat. De kérem, ezekhez képest Vel csúcsszuper választás vezetőnek.

Érdekes volt Partagaz és Dedra beszélgetése. Hogy Tengely igazából túlságosan fel lett fújva, aztán a lufi leeresztett, és ez azért nem jött ki jól. De itt a második esély. És az a helyzet, hogy szerintem Dedrát nem a Tengely üldözése érdekli, sokkal inkább az zavarja, hogy mit kell tennie egy egész néppel. Mert eddig ő a Birodalom biztonsága érdekében cselekedett. Lehet, hogy félelmetesen hatékonyan és érzelemmentesen csinálta, de amit tet, az alapvetően nem több, mint amennyit mondjuk egy CIA ügynök megtenne az USA védelmében. Vagy éppen amiket Cassian megtesz a lázadásért. Persze nem felmenteni akarom, mégis csak a Birodalom hű szolgája, ugyanakkor azon belül, amit végez, alapvetően a régi Köztársaságban is előfordulhatott volna, ha lett volna számottevő ellenfele, vagy nagy valószínűséggel előfordul a Szövetségben, és talán még az új Köztársaságban is, legalábbis létezése elején.

Viszont most egy olyan feladatot bíztak rá, ami nem a Birodalom biztonságáról szól, hanem arról, hogy egy népet el kell nyomni, vagy kényszeráttelepíteni, vagy kiirtani azért, hogy a saját világuk kincseit kitermelhesse a Birodalom olyan módszerekkel, ami az egész bolygó pusztulásához vezethet. Meg merem kockáztatni, hogy Dedra a Maltheen Divide-on szembesült először a Birodalom valódi arcával. Lehet ez volt számára az ébresztő, hogy mit is szolgál valójában. A kérdés az, hogy ez hogyan hat rá, ha így van. Szembefordul a Birodalommal, vagy folytatja az utat, amit elkezdett.

És hát jeeee... Összejött Syrillal, akinek szintén felvitte a Birodalom a dolgát. Jó csaja van, vezető beosztása a munkahelyén, Coruscant jó negyedében él, távol a mamától... Bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy az emlegetett "nem mondhatjuk le megint" című esemény épp az lesz, hogy bemutatja a barátnőjét a mamának. Ha igen, hát azt epekedve várom. :D 

Aztán itt van Tay... Azt hiszem, a burkolt kis zsarolása szép, takaros, jól látható célkeresztet rajzolt a homloka közepére, meg a hátára is. És szerintem ezt Mon is tudja, azért beszélt olyan erélyesen Luthennel. Tudja, hogy egy olyan veszély ütötte fel a fejét, amit Luthen gyorsan és könyörtelenül fog eliminálni. Azért csalódtam Tayben, az első évadban ennél lojálisabbnak és okosabb figurának tűnt. 

De azért az durva, hogy Cassiant és Mothmát is lázadók szorították sarokba, mégha más-más mértékben és módon is. A saját szövetségeseikkel kell harcolniuk, nem a Birodalommal. Ez azért még baromira nem a Szövetség.

Ellenben Bix mindazok után, amin átment, hihetetlen önfegyelemről tett tanúbizonyságot. Bár a birodalmi tiszt kezdett túlságosan lelkes lenni, csak nem lett pofán legyintve egy kalapáccsal és a szívét sem csavarozták fel semmire. De az, hogy a Birodalom ennyire közel sertepertél, hát az nem túl jó jel. Félek, hogy a kövi részben itt nagy baj lesz, és talán oda is veszik valaki a ferrixi családból. Apropó, de jó volt az a kis kép Maarváról a falon. 

A lény a végén nem volt semmi, igazi horrorfilmbe illő mumus. Hogy meghamizta már mindkét hülye vezetőt egyszerre. Benyelte őket, mint akcsa a nokedlit. És hát, na, kiderült, hogy "hőseink" végig a Yavin IV-en voltak. Ami csúcs, mert így máris közelebb került hozzánk ez a más oly sokszor látott világ, amit viszont a Massassi templomokon túl még nem láthattunk, legalábbis mozgóképen.

Na, jöjjön a folytatás. Mint a sztori zárása, itt már azért nagy dolgokra számítok. Főleg a Mina-Rau vonalon, de van egy olyan érzésem, hogy az esküvő sem lesz épp boldogsággal teli. Bár, ha a Fuszeklik fejedelméből idézünk: "Lesz egy akasztás, vagy egy esküvő. Mindegy, a lényeg, hogy buli legyen, nem?" :) Apropó, esküvő, Perrin kellemesen meglepett ebben a részben, és úgy látom, még Mothmát is. Ha nem ismerném jobban, még azt hinném, hogy szerető férj és odaadó apa.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:
11 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Reakcióm az utolsó képre, hangosan felkiáltok: "ez a Yavin, b*szd meg!" Apám kijön a szobából: "Mi van?" Mire én: "Cassian végig a Yavin IV-en volt, bazeg!" Ő: "Ja, értem, csak Star Warst nézel." 

Ezt én is eljátszottam itthon azzal a különbséggel, hogy a fater nem jött be. :D 

3 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Mit jelent az, hogy Sagrona Teema?

Azt nem  tudom, de az első évadban is mondták a piálás előtt. Lehet, hogy a Chandrillai "egészségedre"! :D 

Pár dolog még.

Nekem is tetszik, hogy Cassian olyan passzív megfigyelő itt, mint a Narkina 5-ön.

Tudom már miért volt olyan ismerős Mina-Rau. Kiköpött Lothal.

Eltűnődtem, hogy Wilmon megnyugvásra és boldog életre találhatna Beela mellett. Ehelyett majd be kell érnie Gerrerával. Ez is egyfajta tragédia. :( 

Őrült ötlet, de lehet, hogy Bix és Cassian házasok? :D 

A legnagyobb hozadéka ennek a történetnek, hogy Perrin nem s*ggfej. A második rész után már világos. 

Hozzászólás ideje:

Hát itt sok minden nem történt ,de magas színvonalon legalább. Folynak az esküvői előkészületek, Perrin azzal vádolja Mothmat hogy megcsalja Tal-al. Csak nem gondolja komolyan. Aporpó Tal. Mivel nem újráztam és 3 éve láttam az első évadot, nem igazán értem mit akar Tal és az miért baj? Arra emlékszem hogy sok  illegális pénz volt Mothma-nal aki segítséget kért Tal-tól aki pézügyi ember aki egy alapítványon keresztül mosta tisztára a pénzt. De be kellett vonnik Sculdrunt is aki bünöző és a segítségért cserébe Mothma lányát kérte a fiának hogy így bekerüljön a politikai elitbe. De most Tal mit akar? Miért ment tönkre a házassága. Miért voltak rossz befektetései? Nem hiszem hoogy emiatt az alapitványi üzlet miatt. Nagyjából azt vettem ki hogy Tal tulajdonképpen megzsarolta Mothmát hogy erről senki nem tud, de ő igen és pénz kell neki. Jól látom?

Cassian ügye is előrelendült, sikerült megszöknie. Mondjuk azt hiányoltam hogy a TIE-vel nem írtotta ki a bandát. Ezek ön- és közveszélyesek, ki tudja legközelebb milyen marhaségot fognak elkövetni. Nem szabadott volna őket életben hagyni. Belegondolni is szörnyü mi lett volna ha agyonlövik Andort. Mi lett volna akkor a Halálcsillag terveivel?

A gabonasiklóknál is érdekes a helyzet jön a Birodalom vizsgálódni.

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, Frenkie írta:

Mivel nem újráztam és 3 éve láttam az első évadot, nem igazán értem mit akar Tal és az miért baj?

Jól látod.

Tay ugye abban segített, hogy Mothma valahogy meg tudja magyarázni a magánszámlájáról kivett nagyon nagy összeget (ez nem volt illegális, csak a Birodalom pofátlan módon már elkezdte beleütni az orrát abba, hogy ki mire költi a saját vagyonát - hátha lázadóknak ajándékozza). Ezt végül Davo bevonásával és egy alapítvány létrehozásával oldották meg, amin keresztül ráadásul tovább folyik a lázadók pénzelése. Tay viszont a jelek szerint pont a lázadók tevékenysége miatt veszített üzletet. Gondolom lecsaptak pár helyen, ami ártott az üzleteinek és talán az elmúlt egy évben a Birodalom is hozott néhány új intézkedést, ami szintén nem tett jót neki. A házassága meg gyanúm szerint pont amiatt a pletyka miatt ment tönkre, hogy viszonya van Mon Mothmával. Gondolom a pletyka eljutott Mrs. Kolma fülébe, és mivel a férjura az alapítvány okán rengetegszer látogatott el Coruscantra Mothmához, összekombinálta a kettőt.

A baj az, hogy Tay egyrészt, elvesztette a kontrolt, nyilvánosan lerészegedik, ami elég nagy probléma, hiszen tudja, hogy Mothma nagy összegekkel pénzeli a lázadást. Már azzal hatalmas zűrt keverhet, ha például ezen az esküvőn vagy más partin néhány birodalmi szimpatizáns vagy egyenesen tiszt előtt kotyogja ezt ki részegen. De emellett Luthenben az is felmerült, hogy Davo Sculdunhoz forduli. Davo egyelőre nem tudja, hogy Mothma lázadó, de ez az alak távolról sem megbízható - hisz éppen a kétes üzleti háttere miatt fordult hozzá anno Tay és Mothma. Ha esetleg Tay elmondaná neki, hogy Mothma a lázadást finanszírozza, és neki szerepe volt a pénz tisztára mosásában, ráadásul még a fiát is hozzáadta egy lázadó sarjhoz, annak beláthatatlan következményei lehetnek a lázadásra nézve, hiszen Davo mély kapcsolatokkal bír mind a Birodalomban, mind a galaktikus üzleti életben, de tippre még az alvilágban is. És ez az, amivel zsarolhatja Mothmát és így a lázadást is.

20 perccel korábban, Frenkie írta:

Mondjuk azt hiányoltam hogy a TIE-vel nem írtotta ki a bandát. Ezek ön- és közveszélyesek, ki tudja legközelebb milyen marhaségot fognak elkövetni.

Ezek már semmilyen marhaságot sem követnek el. Se űrhajójuk, se pilótájuk, se kajájuk, se ésszel megáldott társuk. De van néhány éhes szörny a közelükben. Szerintem ezek már a reggelt sem érik meg, és csak a Yavin IV táplálékláncával fognak egyesülni. :) 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A legnagyobb hozadéka ennek a történetnek, hogy Perrin nem s*ggfej. A második rész után már világos. 

Továbbra is s*ggfej az, csak nem non-stop és nem mindenkivel. A lányát láthatóan nagyon szereti, vele jó fej.

Őrült ötlet, de lehet, hogy Bix és Cassian házasok? :D 

Lehet. Szerintem minimum együtt vannak. Érdekes, hogy nincs elég bungalló a lakókocsiban, Wil például kint aludt a szabadban. Aminek nem sok értelme lenne, ha lenne még szabad ágy, mert akkor Cassian távollétében nyugodtan aludhatna fedett helyen. Szóval vagy Cassian is a szabadban alszik, amikor itt van, vagy Bix-szel osztja meg az ágyát.

Hozzászólás ideje:

Több ponton is meglepett ez az epizód. Az egyik az Cassian kiszabadulása volt, meg a Yavin volt (elsőre nem voltam 100%-ig biztos benne, bár nem lett volna sok értelme egy ennyire hasonlító másik bolygónak, de aztán felnéztem ide és igen), a másik meg Tay Kolma árulása. Ezektől függetlenül viszont a legpozitívabb az volt a részben, hogy az a szál, ami az első epizódban a legkevésbé kötötte le a figyelmemet (Bixék a tsz-ben) most azt élveztem a legjobban. 

Annak egyébként örültem, hogy Cass nem sokáig raboskodott a lázádók között, mert nagyon elhúzni nem lett volna értelme azt, hogy passzívan szemléli az eseményeket. Kicsit hasonlított a börtönös szekvenciához atekintetben, hogy így kivonódott az események sűrűjéből, amivel paradox módon még akár jól is járhatott. Az első évadban nem kaphatták el a Ferrixen, mivel már eleve börtönben volt, itt pedig megúszta a Birodalmiak ellenőrzését Bixékkel ellentétben. Mondjuk míg a börtönös epizódokban több lehetőség volt, addig itt szerintem ebben a két részben is leesett, hogy mit akartak bemutatni ezzel a szedett-vedett bagázssal, akik hűen tükrözték, hogy miért van szükség, egy jól szervezett, összetartó, jól kiválasztott társaságra a lázadáshoz. Az meg, hogy képbe került a Yavin és végig ott voltak az tényleg álleesős befejezés volt, talán nem volt olyan drámai, mint a Szabadságszobor a Majmok bolygója végén, de én itt is nagyon meglepődtem. Cassian mindenesetre vérprofi volt, nem biztos, hogy korábban így reagált volna, de el tudom képzelni, hogy a Luthen oldalán töltött egy évben már nem egy szorult helyzetből kellett kivágja magát. 

Tay Kolmával én azt gondoltam, hogy az lesz a gond, hogy tényleg összejönnek Mon-nal és ebből lesz valami bonyodalom és nem lesz jó vége a dolognak. Ezzel szemben előjönnek azzal, hogy megzsarolja és aki korábban úgy tűnt, hogy segítő kezet nyújt neki most odateszi a kést a torkára. Luthen meg mint egy ragadozó a zsákmányra úgy ugrott már egyből, felmérte a helyzetet, figyelt és kész volt intézkedni, ha úgy érzi, hogy veszélyben lehetnek. Ez egyébként nagyon tetszik, hogy vannak ilyen összefonódások a sorozatban, hogy események láncolata alakul ki, amelyek lehet, hogy előre nem várt mégis logikus következményekhez vezetnek. Tay felmelegít egy korábbi viszonyt/pletykát azzal, hogy összejár Mon-nal, segíti a lázadást, de a lázadás nem csak szép szavakból, meg a demokrácia óhajtásából áll és közben neki ez nehézségeket okozhat, úgy érzi, hogy csúszik ki alóla a talaj és ráébred, hogy ezt az egészet ő annyira nem is akarja. Genovieve O'Reilly pedig nem tudom, hogy fog e Emmy-t kapni, de már ebben a pár részben amit láthattunk tőle az magasan kiemelkedik a sorozatból, de még akár az össz SW-t tekintve is nagyon előkelő helyen van. Az Luthennél is tetszett, ahogy pillanatok alatt tudja változtatni az arcjátékát és ezt meggyőzően teszi, tehát nem hat természetellenesnek, hanem mindkét arcot elhiszem neki amikor látom. Itt Mon Mothma szerepében ugyanezt láthatjuk, de valahogy van a nézésében, a pillantásában valami olyan mélység, hogy hihetetlen átütő erővel tudja elén tárni a kétségbeesést, a szerető anyát, az elvei mellett határozott nőt... fantasztikus!

Perrin egyébként itt volt talán először szimpatikus és nem csak a beszéde miatt (voltak nagyon jó monológok már eddig is a sorozatban, de nekem ez is nagyon tetszett), hanem már előtte is úgy érztem, hogy lehet, hogy az alkalom miatt, de mintha nem annyira vitriolos lenne az ide-oda válaszolgatásuk a feleségével, hanem valamivel szeretetteljesebb.

A legtöbb feszültséget én a Birodalom látogatásában láttam a búzamezőkön. Ott tapintani lehetett az idegességet, ami felgyülemlett a szereplők között. Ez az állapot amiben hőseink vannak, hogy illegálisan dolgoznak valahol, úgy hogy közben menekülnek az elnyomó hatalom elől, egy olyan kiszolgáltatottság, amit csak fokozni tud Bix belső drámája. Az előző epizódban látott rémálom, olyan mintha egy felvezetése lett volna annak a jelenetnek, amit itt látunk. Mintha megpendítenek egy húrt és annak a rezgését most halljuk egy másik részben. Amikor az a katona megpróbálta ráerőltetni magát felmerült bennem, hogy vajon Bix megölné őt ha rákényszerülne, vagy leblokkolna mivel láthatóan még mindig nagyon komoly ptsd-je van attól, amit átélt a Birodalom foglyaként. Ebben a jelenetben is tanítani valóan adagolták a feszültséget és a színészi játék is elsőrangú volt, ahogy Adria Arjona tekintetében látni lehetett a felgyülemelett feszültséget, amíg Brasso meg nem érkezett. Amúgy az, hogy a helybéliek segítenek nekik amiatt is reményt keltő, hogy van még jóság a galaxisban, ez különösen Tay árulása után hatott üdítőnek.

Dedra történetszála most kevésbé volt izgalmas, mint az első részben és kevesebb fókuszt is kapott. Itt viszont végre feltűnt Syril, akit már nagyon vártam és az előző évad befejezése után egy érdekes mederbe terelték az ő sztorijukat. Nekem úgy tűnt, hogy Dedrára hatással volt Syril, de azért nem vetkőzött ki önmagából és még mindig ő az, aki irányítani akar, míg Syril örül annak, hogy itt lehet mellette és továbbra is az a fontoskodás jellemzi, ami még anno a Morlanán is megvolt benne. Korábban azt gondoltam, hogy személyiségét tekintve nagyobbat fog előrelépni és nem csak imitálja a tekintélyt, de egy kicsit meg is erősödik, ezt egyelőre nem láttam benne, vicces lenne, ha tényleg az anyjához mennének, de ez a páros még sok érdekes pillanatot tartogathat. Én valamiért bízok egy ilyen-olyan redemption arc-ban Dedrának, de lehet totál ellenkező irányba megy majd a karaktere.

A középső epizódok egy-egy szál esetén az első évadban is inkább étvágygerjesztőek voltak, de így is voltak bőven meglepetések, feszültséggel teli pillanatok és most már nagyon kíváncsi vagyok a harmadik részben, hogyan zajlik majd az itt felvezetett dolgok kibontása.

Hozzászólás ideje:
43 perccel korábban, Wilde írta:

Tay Kolmával én azt gondoltam, hogy az lesz a gond, hogy tényleg összejönnek Mon-nal és ebből lesz valami bonyodalom és nem lesz jó vége a dolognak.

Én is sokáig erre gondoltam. A sok célozgatás...azt hittem Kolma akar valamit Montól. Erre kiderül, hogy anyagi jellegű problémái vannak.... De nem bánom ezt, mert így megmaradhatott egy anyagias vonalon a történet ahelyett, hogy szappanoperába mentünk volna át. 

Hozzászólás ideje:

Még tegnap este megnéztem, de csak most jutottam a klaviatúra elé. Érződött, hogy ez egy átkötő rész az első és harmadik között.

Az Andorban az aprólékosságot szeretem nagyon. Tényleg megismerhetjük a chandrilai kultúra minél több szegmensét. Ez a gyalogút az elején nagyon tetszett, amely a spiritualitása mellett az utolsó elmélkedés helye is lehet az esküvői pár számára a végső elköteleződés előtt. Kezdek egyetérteni @Dzséjttel, Vel egyre unszimpatikusabb. Amikor Cinta neve előkerül, mindig irracionális lesz, és bár próbálja felelős ellenállónak mutatnia magát, lerí, hogy ez csak álca.

Engem őszintén meglepett Tay Kolma. Azt hittem, belezúgott Mothmába (illetve, hogy mindig is gyengéd érzelmeket táplált feléje). Ami akár igaz is lehet, de elkeseredésének legfőbb mozgatórugója a pénz. Amikor valaki a saját bőrén kezdi el érezni a Birodalom "terhét", akkor derül ki, ki mennyire lázadó. Nos, Tay ezen a vizsgán megbukott. Nyilván komoly anyagi veszteségek érték, az asszony is elhagyta, de azért láthatóan még mindig van mit a tejbe aprítania. Maximum kissé rosszabbul megy a szekér. Teljesen megértem, hogy ez frusztráló lehet, de amikor megkérdezi, hogy neki miért is érte meg ez az Alapítvány, elárulja, hogy magasról tesz a Birodalom egyre diktatórikusabb politikájára vagy általában a Galaxis helyzetére. Ő Mothmát akarta lenyűgözni és/vagy lekötelezettjévé tenni. Nagyot csalódtam benne. Davo Sculdun legalább nem játssza meg magát. Kíváncsi vagyok, hova megy ki Tay szála, mert Luthen hamar érzékeli a helyzet komolyságát, és eltökélt arcát látva nem rest tenni az ügy érdekében. Lehet, Tay véletlenül, netalántán részegen, ki fog zuhanni az ablakon? Nem lepődnék meg. Tay van annyira instabil jelen helyzetében, hogy túl messzinek tűnik Mothma javaslata, hogy az esküvő után rendezzék a konfliktust.

Hogy mennyire rosszul alakulnak egyszerre a dolgok, jól jelzi, hogy még Kleya is megszegte a saját maga által felállított szabályt, és megpróbált már a Chandrilán kapcsolatba lépni Bix-ékkel. 

Már az első részben is észrevettem, most ez tovább erősödött bennem, hogy el kezdték Perrin pozitívabb vonásait kibontani a készítők. A rész végén elmondott ceremoniális beszéde nagyon lélekemelő volt. Persze nagy adag naivitásban fürdött, de abszolút odaillő, egy fiatal párt pont ezekkel a szavakkal kell útivalóval ellátni. Szerintem Mothma így még nem nézett a férjére a két évad során, de egy-két sor Luthent is odafigyelésre késztette. Ettől függetlenül Perrin továbbra is egy végtelenül unszimpatikus alak, de tény ami tény, a család számára szent, és ahogy az első résznél is írtam, a lányát feltétel nélkül szereti. Na meg a rész elején jól odaszólt Sculdun-nak is.

Syril atyaég. Teljesen kikupálódott, egész lénye valahogy sokkal magabiztosabb, kevésbé merev, megszerezte álmai nőjét, Dedrát, megmondom őszintén, erre nem számítottam. Szerintem nem kérdés, hogy milyen találkára kell sort keríteni most már elkerülhetetlenül. Még nem mutatta be Dedrát az anyjának. Fú, lesz itt perpatvar, az hétszentség, az öreglány mindenbe bele fog kötni, mindent meg fog tenni, csak hogy visszakapja fiacskáját. Érdekes Dedra kettőssége, amiről már az előző rész kapcsán is írtam. Ő ajánlja a legjobb megoldást a Ghorman térdre kényszerítésére, de most mégis kifarolna a feladatból. Amellett, hogy Dedra kemény és nem szívbajos (ezt Bix vallatásánál láttuk), biztos vagyok benne, hogy idealista, és ő tényleg elhiszi, hogy feladata a felforgatók elleni harc, bármilyen eszközzel. Kb. eddig - saját szempontjából - ez is volt a feladata, hiszen az általa terroristáknak, bűnözőknek tartott lázadók a Rend ellenségei. Eddig velük kellett foglalkoznia, a Tengely utáni hajsza meg egy klasszikus nyomozói  munka. Most ez velejében más. Dedra kezdi megtapasztalni a Birodalom ezen valódi arcát. És erről már nem tud nem tudomást venni, mint eddig, mert Krennic aktív szerepbe kényszerítette őt. Amikor kitekint a coruscanti panorámára (szép kép volt), teljesen látszik Dedra kétségbeesése, már-már pánikrohama volt, azt éreztem.

A Cassian-szál egyetlen hozadéka volt, hogy kiderült, a Yavinon vagyunk. Soha nem gondoltam volna, hogy a bolygó így, ilyen szürreális körülmények között, fog a Lázadás látókörébe kerülni. Én szurkoltam, hogy a Maya Pei-féle összes "lázadót" egyék meg a helyi fauna vérengző fenevadjai, mert azt érdemlik. Teljesen átéreztem Andor frusztráltságát. Kétségbeejtő lehet a tudat, hogy ilyen idióták miatt esetleg elérkezhet a vég. Aztán amikor a két góré valami hülye játékkal akarta eldönteni, ki legyen a vezér (ők haltak meg elsőként, hála égnek), hát mondom, ezt nem hiszem el. A Partizánokról ezután egy rossz szót nem fogok mondani, komolyan.

Tovább szorul a hurok a Mina-Rau körül. Nagyon tetszik ennek a bemutatása: a teljes bizonytalanság, kósza hírek, hogy "valakit letartóztattak", talán "holnap elmennek" de lehet hogy mégse. Ott van a levegőben a visszafojtott félelem, indulat, stressz, miközben a Birodalom is "civilizált" arcát mutatja, de azért vigyázva, hogy azért a fenyegető aura ott legyen körülöttük, lásd a bolt jelenetet. És persze hogy a hadnagyocska ki akar kezdeni Bix-szel, mert az egyenruhán és kis "autoritásán" kívül neki más nincs. Sajnos ez a jelenet túlságosan is valóságos volt, és nagyon sok nő a való életben is hasonló szituációkat kénytelen elviselni, amitől őszintén okádni tudnék. Bix pláne borzasztóan élhette ezt meg, valódi trauma volt ez számára a ferrixi szörnyűségek után. Elképesztő energiája lehetett abban, hogy végig tartani tudta magát, és szerencsére Brasso - aki alighanem ráérzett, hogy baj lehet - jó időben lépett közbe.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Dedra kezdi megtapasztalni a Birodalom ezen valódi arcát. És erről már nem tud nem tudomást venni, mint eddig,

Itt a lényeg! Meg pluszban az, hogy ő ebben nem akar részt venni mert tudja mi lesz. Bűnözőket üldözni más. A Ferrix más, hisz a tömeg támadt rájuk. De a Ghorok előre kitervelt leigázása nagyon más kávéház. Egyelőre nem látok bele egy második Kallust, de később ki tudja?

Hozzászólás ideje:

Érdekes irányt vettek az események a második epizódban. Kezdeném a chandrillai szállal, ahol a legváratlanabb esemény történt: Tay Kolma virágnyelven megzsarolta Mon Mothmát. :o Hát sok mindenre számítottam, kezdve hogy Davo Sculdun nyújtja be a számlát (az esküvőn túl), vagy hogy Perrin köp bele a levesbe, de Tay Kolma árulására pont nem számítottam! Pedig Luthen már az elején megmondta, hogy baj lehet ebből és hogy ne vonjon be még több embert - pláne nem megbízhatatlant - Mothma. Persze a szenátornő azt hitte, hogy a régi ismerettség garantálhatja a megbízhatóságot, hát alaposan tévedett!

Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele - még nem olvastam el a többi hozzászólást - de szerintem Kolma nem pénzt akar, így nem is fog sikerülni a "megegyezés". Szerintem Mothmára pályázik. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belőle. Láttátok Mothma szemének a megvillanását, amikor Tay felelőtlenül, mindenki füle hallatára emlegette a lázadás és a pénzelés szavakat? Pazar volt Genevieve játéka, látszott rajta, hogy mindjárt elsüllyed, vagy agyvérzést kap, aztán mégis ráncba tudta szedni - úgy ahogy - az érzéseit és az arckifejezését, és higgadtan kezelte a szituációt. Nem semmi jelenet volt.

Cassian szála szintén némiképp váratlan volt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú ideig tartó huzavonába csöppen Andor, amiből persze most is az húzta ki, hogy higgadt maradt, folyamatosan várta a kínálkozó alkalmat, és amikor lehetősége nyílt, lecsapott rá. Az meg már csak hab volt a tortán, hogy a végén kiderült, hogy az egész jelenet a Yavin IV. holdján játszódik. Tehát innen indult a később méltán legendás lázadás?! :lol: Hát volt dolga Luthennek a különböző lázadó sejtek összehangolásával, ebből is látszik. Így már értelmet nyert a számomra, hogy miért is időztünk itt ennyit: a sorozat kontextusba akarja helyezni hogy honnan nőtte ki magát az, amit majd a Rogue One-ben és a IV. részben látunk. Kontextusba, és éles kontrasztba is... kíváncsi leszek, hogy mindezek után mi lesz a zsákmányolt Tie sorsa.

Dedra és Karn: hát ezen eldobtam az agyam. Persze lehetett számítani valamiféle változásra a viszonyukba, de hogy konkrétan együttélnek... erre nem számítottam! Az meg szinte tuti, hogy Karn az anyjával való találkozást akarja halogatni. Már alig várom. :D Az meg pazar volt, ahogy onboardolta az új kollégáját, felvillantva, hogy milyen lehetőségek nyílhatnak meg az ambíciózus alkalmazottak előtt. :D Mondjuk az ő szemszögéből abszolút igaza volt, hiszen ő is kijárta magának, bár nem lennék meglepve, ha ehhez Dedrának is lett volna némi köze (bár ki tudja, Karn tényleg ambíciózus). Kíváncsi leszek, hogy az évadban hogy fog funkcionálni kettejük kapcsolata, aminek az évenkénti (ha jól tudom) ugrás kiváló lakmuszpapírja lesz. Ezen a vonalon egyébként az is érdekes volt, hogy Dedra nem kérné a Ghorman projektet, szerintem több okból sem, amiből csak egyet hozott nyilvánosságra: szeretné elkapni Luthent és befejezni, amit elkezdett. Partagaz bár a szemére veti, hogy "híres" személyt kreált Tengelyből, a szíve mélyén nyilván tudja, hogy Dedrának végig igaza volt, és - bár nem tudjuk mi történt az elmúlt egy évben - de nyilvánvalóan nem Dedra miatt, hanem az ő tettei ELLENÉRE nem sikerült elkapni Luthent.

A másik ok, amiről mélyen hallgatott Dedra, az alighanem a ferrixi múlt és talán valamelyest a lelkiismerete is (bár ez azért kétséges). Tudja jól Miss Meero, hogy amit tenni akarnak az baromi helytelen, és inkább kimaradna belőle. De nincs választás: Krennic kiszemelte, ezért vállalnia kell. De előnye is van: szabadkezet kap, hiszen Krennicet csak az eredmények érdeklik. Márpedig Dedra már az első évadban is bemutatta, hogy nem rest felrúgni a szabályokat, ha azzal bizonyíthatja az igazát. Azt hiszem, itt is valami ilyesmire számíthatunk tőle. Kérdés, hogy a ferrixi események mennyire fognak majd kísérteni a tettei nyomán, és mennyi mindent tud még az alighanem már meglehetősen rojtossá mardosott lelkiismeret-szőnyege alá söpörni anélkül, hogy az összeroppantaná a karakterét. Gyanítom, hogy az a két szem pirula, amit az első évadban szedett, ide már kevés lesz!

A végére hagytam az arató bolygós szálat. Itt egyelőre még kiforratlanok az események, de az már látható, hogy Bix révén gond lesz. A hadnagy úr szemet vetett Mrs. Aquamanre, nem is meglepő... ez volt az a pillanat, ahol Bix egy kis fondorlattal, vagy áldozattal biztosíthatta volna a többiek biztonságát - de persze erre senki sem kérheti, pláne nem kötelezheti, azt meg sejtjük, hogy mennyire állt volna meg a dolog egy szimpla vacsoránál... valószínűleg a birodalmi tiszt többre is igényt tartott volna Bixtől, amihez vélhetően akkor se lett volna gusztusa, ha nem megy keresztül azokon az eseményeken 1 évvel korábban, amiken, pláne így. A többiek sem hinném, hogy ilyen áron szeretnének megszabadulni a birodalmiaktól, így viszont nagyon meglepődnék, ha a hadnagy úr nem épp Bix körzetében bukkanna fel a következő nap, ha másért nem, hát azért, hogy megkapja amit akar...

Ha jól tudom (?), még egy rész van hátra ebből az évből... úgy érzem igencsak eseménydús harmadik epizódra van kilátás...

Hozzászólás ideje:
33 perccel korábban, Donát írta:

Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele - még nem olvastam el a többi hozzászólást - de szerintem Kolma nem pénzt akar, így nem is fog sikerülni a "megegyezés". Szerintem Mothmára pályázik.

Nekem is volt egy ilyen érzésem. Aztán Monnak is mintha felcsillant volna a szeme amikor Tay arról beszélt, hogy elhagyta az asszony. Elég kétértelműen viselkedtek annyi szent.

39 perccel korábban, Donát írta:

A másik ok, amiről mélyen hallgatott Dedra, az alighanem a ferrixi múlt és talán valamelyest a lelkiismerete is (bár ez azért kétséges). Tudja jól Miss Meero, hogy amit tenni akarnak az baromi helytelen, és inkább kimaradna belőle. De nincs választás: Krennic kiszemelte, ezért vállalnia kell. De előnye is van: szabadkezet kap, hiszen Krennicet csak az eredmények érdeklik. Márpedig Dedra már az első évadban is bemutatta, hogy nem rest felrúgni a szabályokat, ha azzal bizonyíthatja az igazát. Azt hiszem, itt is valami ilyesmire számíthatunk tőle. Kérdés, hogy a ferrixi események mennyire fognak majd kísérteni a tettei nyomán, és mennyi mindent tud még az alighanem már meglehetősen rojtossá mardosott lelkiismeret-szőnyege alá söpörni anélkül, hogy az összeroppantaná a karakterét. Gyanítom, hogy az a két szem pirula, amit az első évadban szedett, ide már kevés lesz!

Ebben még Karn szerepe is érdekes lesz, mert ő bizony most ki van zárva a Ghorman témából. Viszont ha Dedre odamegy, akkor Syrillel is kell kezdenie valamit. 

41 perccel korábban, Donát írta:

Ha jól tudom (?), még egy rész van hátra ebből az évből... úgy érzem igencsak eseménydús harmadik epizódra van kilátás...

Igen, még egy rész, a finálé.

Hozzászólás ideje:
59 perccel korábban, Donát írta:

nem lennék meglepve, ha ehhez Dedrának is lett volna némi köze

Valamennyi biztos, mert az első évadban Syril és Dedra beszéltek az akkori előléptetéséről, és arról, hogy a BBI ajánlására történt.

19 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Viszont ha Dedre odamegy, akkor Syrillel is kell kezdenie valamit. 

Dedrának nem kell kezdenie vele semmit. Nem Syril lenne az első férfi a Galaxisban, akinek a párja eljár munkaügyben. Ráadásul a Ghorman nincs is messze a Corsucanttól, kábé mintha te Pestre járnál dolgozni, vagy én Fehérvárra. Dedra elmegy reggel, vacsira már otthon is lehet. Syril is dolgozik, ő sem feltétlen érhet haza korábban, szóval a reggelt és az estét simán együtt tölthetik.

Szerintem Syrilt Cassian vonalán fogják bevonni a cselekménybe, mert ez mindkettejük számára a közös pont. Syril valószínűleg még mindig el akarja kapni, Dedra számára pedig ő a forró nyom, aki elvezetheti Tengelyhez.

17 órával ezelőtt, Wilde írta:

Genovieve O'Reilly pedig nem tudom, hogy fog e Emmy-t kapni, de már ebben a pár részben amit láthattunk tőle az magasan kiemelkedik a sorozatból, de még akár az össz SW-t tekintve is nagyon előkelő helyen van.

És hihetetlen, hogy ugyan húsz éve már, de ez George Lucasnak köszönhető. Anno ő választotta ki Genovieve O'Reilly-t a fiatal Mon Mothma szerepére az ep3-ban. Ugyan nagyot hibázva kivágta, de mégis, tagadhatatlan, hogy Lucas, mint annyi más színész esetében, itt is már-már mágikus érzéssel talált rá a tökéletes színészre. És azért nem véletlen, hogy két évtized elteltével is visszahoznak színészeket a PT-ből, ami anno a Star Wars megcsúfolása volt, és hoznak ezek a színészek olyan alakításokat, hogy ihaj. Még akkor is, ha történetesen kivágták őket a filmből. :) 

Éppen most , Ody Mandrell írta:

Abból indultam ki, hogy Dedrának a Ghormanra kell költöznie.

Miért kéne odaköltöznie?

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Abból indultam ki, hogy Dedrának a Ghormanra kell költöznie.

Figyelembe véve a küldetés jellegét ez bizony könnyen elképzelhető. És kizárt, hogy Syrill csak úgy türelmesen ellébecolna addig, őt ismerve. :D 

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, Dzséjt írta:

Miért kéne odaköltöznie?

Mert ez nem kis feladat és egész embert kíván. Gondolod, hogy egy szuper titkos találkozón az Uralkodó beleegyezésével végrehajtandó tervet az erre kiválasztott vezető majd ingázással old meg? 

Hozzászólás ideje:

Emberek ezrei ingáznak úgy, hogy titkos munkájuk van, ami egész embert kíván. Nem kell ezt túlmisztifikálni, pláne nem a Star Wars univerzumában, ahol a titkok, a biztonság és az átgondolt biztonsági rendszerek attól függnek, hogy a sztori épp mit kíván. Ott a lánckód, amivel mágikus úton meg lehet találni bárkit a Galaxisban bárhol, még akkor is, ha csak a korát ismerik, ám Cassian Andort a Birodalom akkor sem fedezte fel, amikor kábé egy hónapon át ücsörgött a saját börtönükben. Vagyis nemhogy lánckódról nincs itt szó, még egy nyüves arcfelismerő rendszer sincs.

Persze át is költözhet Ghormanre, ez sem kizárt, de nem ez az egyetlen és kizárólagos út csak azért, mert ez a munkája. Titkot bárhol lehet titokban tartani, terveket bárhol lehet tervezgetni. És Dedra nem végrehajtó, hanem tervező, jelenlére így nincs szükség állandóan. Neki meg kell terveznie a dolgokat, aztán kiadni a részletes utasítást, amit majd a helyszínen lévő végrehajtók végrehajtanak. Ő meg néha odamehet ellnőrizni. Arra meg elég egy komp és talán egy délután, hiszen a Ghorman nem sokkal van messzebb, mint az Alderaan vagy a Hosnian Prime.

Hozzászólás ideje:

Elbagatellizálod. A Ghorman a sztori egyik sarokköve, ezért valószínűleg mindenki ott lesz aki számít hisz ez adja majd a drámát. Dedra se Coruscantról fogja nézni a TV-n. Lehet, hogy nem mindig lesz ott, de huzamosabb időt biztos el fog tölteni a bolygón. Ha máskor nem, hát a lázadás környékén. Jövőhéten meglátjuk mire jutott egy év alatt. 

Hozzászólás ideje:

Mit bagatelizálok el? :roll: Én is épp azt írtam, hogy néha ő is jelen lehet. Az utolsó előtti mondatom volt. Odáig nem jutottál tán el?

Csak azt az általad tett végletes kijelentésedet cáfolom, hogy a "Ghormanra kell költöznie". Nem kell! Jelen kell lennie időnként, de egyáltalán nem kell ott lennie a következő két sztoriszálon át végig minden egyes percben. A dráma szempontjából meg totálisan elég, ha csak a végén tűnik fel a Ghormanon, a mészárlás idején, azt megelőzően meg akár a Niamoson is süttetheti a hasát bikiniben, adatpadokon át tervezve az akciót és komlinken át kommunikálva a beosztottakkal. Persze ez nyilvánvalóan eltúlzott példa (bár megnézném), hiszen fel kell építeni a drámát, de ez sem köti őt mostantól a mészárlásig a Ghormanhez. Szóval, ismételten, csak azt az állításodat kérdőjelezem meg, hogy a Ghormanre kell költöznie. Nem kell odaköltöznie, csak a sztori szempontjából szükséges pillanatokban kell ott lnnie.

Hozzászólás ideje:
10 perccel korábban, Dzséjt írta:

Mit bagatelizálok el? :roll:

Úgy írsz róla, mint egy hivatalnokról, aki bemegy reggel nyolcra, majd este ötkor hazamegy.

Azt mondom az ügy fontossága ennél komolyabb munkát igényel. Egész embert kíván a helyszínen. Szerintem. Majd meglátjuk ki tippelt jól. 

Addig is nyugodj meg, attól majd megnyugszol. 

Hozzászólás ideje:
45 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azt mondom az ügy fontossága ennél komolyabb munkát igényel. Egész embert kíván a helyszínen. Szerintem. Majd meglátjuk ki tippelt jól. 

Ami még tovább fokozhatja majd a dolgot Syrill és Dedra között, hogy utóbbi egy büdös szót sem szólhat az egészről a férfinak. Karnnak ha valami, hát ez tuti nem fog hosszú távon bejönni...

Hozzászólás ideje:

Szerintem is simán benne van, hogy szükség lesz a folyamatos jelenlétére. Igazából, ha végiggondolom, hogy mi a legkézenfekvőbb módja Syrill és Dedra kapcsolatának megbolygatására, az pont ez. És logikus is, hogy oda kell költöznie a feladat miatt

Hozzászólás ideje:
18 perccel korábban, Donát írta:

Ami még tovább fokozhatja majd a dolgot Syrill és Dedra között, hogy utóbbi egy büdös szót sem szólhat az egészről a férfinak. Karnnak ha valami, hát ez tuti nem fog hosszú távon bejönni...

Igen, és amint láttuk a titkolózást már elkezdte. Viszont Syril lehet megértő is hisz tudja, hogy a titkolózás Dedra munkájának része. 

3 perccel korábban, Yoda József írta:

Szerintem is simán benne van, hogy szükség lesz a folyamatos jelenlétére. Igazából, ha végiggondolom, hogy mi a legkézenfekvőbb módja Syrill és Dedra kapcsolatának megbolygatására, az pont ez. És logikus is, hogy oda kell költöznie a feladat miatt

Mintha lett volna egy ilyen jelenet közöttük, ami a Ghormanon játszódik.

Hozzászólás ideje:

Úgy írsz róla, mint egy hivatalnokról, aki bemegy reggel nyolcra, majd este ötkor hazamegy.

Mert szerintem munkája nagy részében ezt csinálja. Az előző évad egy évet ölelt fel. Szerinted minden nap más bolygón teltek a napjai és 0-24-ben dolgozott, pirulák tartották ébren és ha nagy ritkán elaludt, az egy csillagromboló kabinjában vagy egy Lambda komp padján volt? Pont az Andor egyik nagy erénye, hogy roppantúl hétköznapivá teszi ezeket a dolgokat. Több szereplőnek is van teljesen hétköznapi élete. Este alszik, nappal melózik, délben eszik, és így tovább. Megvan a napi turin. Szóval, igen, simán el tudom képzelni, hogy Dedra és Partagaz és a többiek karrierjük nagy részében nem a Galaxisban szaladgálnak fel és alá, mint a mérgezettegér, és csak havi egyszer, ha elrepülnek az ágyuk mellett, hanem valóban van életük, amit napi 8 óra munka után élnek.  Az életük legfeljebb annyira különleges és extrém a messzi-messzi Galaxisban, mint mondjuk egy FBI ügynöknek. Néha a meló hosszabb távra is elszólítja őket más világokra, de ez a különlegesebb esetel, nem a mindennapok. A mindennapokban nekik is megvan az otthonuk, ha a munka nem úgy kívánja, este ők is hazamennek az irodából (láttuk az első évadban Dedra irodáját és azt, hogy főleg ott dolgozik), hétvégén pihennek, stb.

Elvégre itt a mostani sztori, mindössze három napot ölelt fel, és ebből Dedrát kettőben láttuk otthon, a lakásán. Szó szerint többször láttuk otthon, mint bárhol máshol. Az első napon egy nép kiirtásáról tárgyalt, aludt egyet, hazament Coruscantra, reggel beugrott a melóhelyre a főnökkel, elintézte ügyes-bajos dolgait, és mire a pasija hazaérkezett a melóból és a boltból, már ő is rég otthon volt. Aztán a bevásárlásról beszélgettek, meg a másnapi vendéglátásról.

Spoiler

A következő nap meg volt lehetőségük ebédre vendégül látni a jövendőbeli anyóst, olyan kajával, amit ők főztek. Szóval az is lehet, hogy Dedra aznap dolgozni sem ment, egyszerűen kivett egy szabadnapot családi okok miatt.

Ennél hétköznapibb már aligha lehet valami, max. ha Dedrát is látjuk, amint bevásárol a közértben. Ami nem lehetetlen, hisz már említette, hol a legközelebbi bolt és ott mi kapható. Szóval járt ott, ő is bevásárolt néha. Úgyhogy ilyen közegben nem igazán értem, miért bagatel az, ha tényleg ennyire hétköznapinak vélem a csaj életét, és nem úgy képzelem el, hogy az év 365 napján át melózik és van távol a Coruscanttól. Dedra különleges, mert jó esze van, jók a megérzései is, de ettől függetlenül egy hétköznapi nyomozónő egy kormányügynökségnél, akinek nem az egész élete epikus space fantasy, hanem napjai többségében reggel bemegy dolgozni az irodájába, a munkaidő lejártakor meg hazamegy a pasijához. Lehet, hogy Y.e. 5-ben mindössze kétszer hagyta el Corsucantot, mindkétszer a Ferrixre ruccant ki, de ezt leszámítva minden munkanapot a BBI székházban lévő irodájában töltötte el. Néha túlórázott, néha időben hazament, néha szabadságon volt, néha a kedvenc holosorozatát bambulta a holoprojektoron, stb. 

Hozzászólás ideje:

Az is teljesen hétköznapi, hogy egy ilyen meló megköveteli, hogy folyamatosan "terepen" legyen. Nincs ebben semmi fura. Lehet, hogy eddig nem volt ilyen projektje, ami ezt megkívánta, de attól még a Ghorman lehet ilyen.

Nekem is volt már kiküldetésem, ahol 1 hetet kellett Ausztriában töltenem, pedig alapesetben csak abból áll a munkám, hogy reggel bemegyek, odabenn ülök a gép előtt, este meg hazamegyek :) Dedra is tölthet huzamosabb időt a Ghormanon, akár 1 hétnél többet is.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.