Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Kedd 15:22 Hozzászólás ideje: Kedd 15:22 (szerkesztve) 3. rész - Harvest Írta: Rendezte: Helyszín: Szereplők: Történet A hullámok összecsapnak hőseink fölött. Mothma szembesül legrégebbi barátja, Tay Kolma tántoríthatatlanságával, miközben lánya esküvője is egyre nagyobb nyomást gyakorol rá. Cassian pedig rájön, hogy barátait újra a Birodalom fenyegeti távollétében. Mindkettejüknek versenyt kell futnia az idővel, ha szeretnék megmenteni a barátaikat. Érdekességek Pár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki. 3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt. 4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Szerkesztve: 49 perccel korábban - Dzséjt Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 5 órával korábban Hozzászólás ideje: 5 órával korábban (szerkesztve) Lezajlik az esküvő, a fejleményeket már Mon se bírja idegekkel, és rendesen felönt a garatra Nem csoda egyébként, ő még próbálná rendezni a dolgokat Tay-jel, a gyerekkori barátjával, azonban Luthen pragmatikusan oldja meg a dolgot, gyakorlatilag megadja a kilövési engedélyt. És itt kapcsolódik be a képbe Cinta, aki szépen söfőrnek kiadva magát elfurikázza Tayt... gondolom kivégezni, hogy aztán balesetnek álcázzák. Mellette pedig szegény Brassótól is búcsút vettünk ha ilyen gyorsan fogynak a karakterek, nem sok marad a végére, de ez valahol várható volt, senki sincs biztonságban Casst és Mont leszámítva. Nem gondoltam volna, hogy valaha bárki is nemi erőszakkal fog próbálkozni egy SW műben és ez még csak az első 3 rész volt, Gilroyék nem teketóriáztak, biztosan nem lesz finomabb a folytatás sem. Ja és akármekkora egy állat Dedra, valahogy mégis imádtam, ahogy Eadie-t helyretette Szerkesztve: 5 órával korábban - Yoda József 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2 órával korábban Hozzászólás ideje: 2 órával korábban (szerkesztve) Na jólvan, ez már nagyon nagyon oda lett téve. Nagyon jó szakemberek nagyon jó megoldásokkal operálnak ebben a sorozatban. Gyerekek, hogy a stressz hatására leittasodott Mon Mothma önfeledt disco-tánca lesz a kontraszt az epizód végi dráma érzékeltetésére, nem tudom kinek az ötlete volt de nálam működött piszkosul. Zseniális jelenetek. Syrill és Dedra kis jelenete a kedves mamával, kínosan humoros volt, annak is arany volt minden perce. A Bix vs. hadnagy is nagyon erősre sikeredett. Álló taps az első 3 résznek. Jó hogy újra van mit fogyasztanunk rajongótársaim. Szerkesztve: 2 órával korábban - csoli1138 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2 órával korábban Hozzászólás ideje: 2 órával korábban Jól láttam, hogy B2-t otthagyták? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 51 perccel korábban Hozzászólás ideje: 51 perccel korábban Sajnos úgy alakultak a dolgok, ahogy tartottam tőle. Minden beigazolódott, amit az előző rész végén már sejteni lehetett. A ferrixi csapat elvesztette egy tagját, ráadásul pont Brassót, aki szerintem a szíve volt ennek a csoportnak. A k*rva rohamosztagosnak egyszer az életben célba kellett találnia. Már rosszat sejtetett, ahogy célzásra emelte a fegyverét. Ilyet nem szoktak. Általában csak nagyjából abba az irányba tartják a csövet, amerre az ellenség van, aztán hátba lövik magukat. De most, millióból egy célzott, lőtt és sajnos talált. Féltem attól is, hogy az a hadnagyocska visszamegy Bixért. Az ilyen g*ciputtonyok nem fogadják el a nemet egy nőtől, pláne, ha olyan szép, mint Bix. Egy ponton már komolyan féltem attól, hogy sikerrel jár, és meg tudja erőszakolni szegény nőt. Ebből a sorozatból simán kinéztem volna ezt. Azért na, hát nem hittem volna, hogy a Star Warsban valaha is téma lesz a nemi erőszak. Szerencsére jól fejbe lett kólintva. Kétszer is. Mondjuk párszor még rá kellett volna suhintani a kobakjára. Csak addig, amíg jó pépessé nem válik. Frenkie, szerintem a jövőben egy dologban biztos nem lesz köztünk sosem vita: hogy ezt a húshalmot szép lassan kellett volna átküldeni egy húsdarálón, a lábbal előre, hogy jó sokáig élvezze. Az esküvő meg... Hát, az valami elszabdult hullámvasút volt. Leida továbbra sem érti az anyját, de van egy olyan érzésem, hogy inkább előbb, mint utóbb meg fogja érteni. Tay Kolma meg nagyon rossz emberekkel húzott ujjat. Így száll hát sírba a szövetség, táncmulatság közepette. Azt hittem, Luthen Velt fogja ráküldeni, de nem. Cinta végig ott volt vagy legalábbis elég közel ahhoz, hogy két nap alatt megjelenjen és átvegye Tay soförjének helyét minden feltűnés nélkül. Ez a csaj bizony a lázadás bérgyilkosa. Kérdés és lelkiismeret furdalás nélkül likvidál bárkit. De attól félek, hogy Vellel most léptünk arra az ösvényre, amitől az első évad óta tartok. Ez a nő dacos sértettségében vagy elárulja a lázadást, vagy önzésében olyan súlyos hibát vét, ami sokba fog kerülni. Tartom a régi tippem: ő fogja Luthen vesztét okozni. Most nagyon kemény balegyenest vitt be neki Cinta, amire mondjuk nem került volna sor, a Vel nem csak betanulja és ismételgeti a tőle hallott szavakat, hanem komolyan veszi és elfogadja. Vagyis, hogy Cinta számára az első a lázadás. Hogy itt rajta kívül mindenkinek első a lázadás. Mothma feláldozta a lányát és most a barátját. Luthen mindent. Cassian is sorra veszít. Vel az, akitől még semmit sem láttunk. Csak azt, hogy durcás, mert nem kapja meg az elismerést, most a szeretője is fityiszt mutatott neki. Egyik pofonból a másikba szalad a lázadásnál. Jó lenne, ha tévednék, de nekem úgy tűnik, rossz útra fog térni. Bár sokat nőne a szememben, ha rámcáfolna végül. Akárhogy is, azt már elmondhatom, hogy a Mothma-család egyik tagjának sem vagyok nagy rajongója. Bár ez így nem igaz, mert Mon Mothmát részről részre egyre jobban bírom. Úgy mint embert, és úgy is mint lázadót (politikai vezetőként viszont továbbra is gyengének, gyávának és veszélyesen naívnak tartom). Tényleg mindent feláldoz ezért az ügyért, iszonyú lelki csapásokkal kell megbirkóznia, miközben nincs egy erős támasza. A férje semmibe veszi, a lánya is ellene van, most már a legrégebbi barátja is elárulta. Luthen inkább a főnöke, semmint a barátja, más már nincs. Még talán ott lehet Bail Organa, de szerintem ezekben az időkben ők szándékosan tartanak távolságot egymástól. Mon is játszik egy szerepet a Szenátusban, és Bail is. Ő éppen azt a szenátort, aki Coruscanttól távol politizál (ezekben az időkben ugyanis nagyon sok szenátor már nem járt be a Szenátusba, nem is élt Coruscanton, inkább a küldöttjeik vagy képviselők melóztak ott helyettük - az Obi-Wan Kenobi alapján Bail egy ilyen szenátor látszatát kelti). Akárhogy is, Baillel talán osztozhatnának, de a lázadás ügye szerintem elválasztotta őket, így bár harcostársak, mégsem lehet Bail Mon támasza. Szóval nem csoda, hogy végül ő, akár az anyja, lerészegedett a lánya esküvőjén és eleresztette magát. Végül, érthető, ezekben a percekben nyírják ki a legjobb barátját, aki csúnyán elárulta. Van oka az ivásra és minden másra. És még csak most jön a java! És végül itt van a családi vacsi. Hát, hogy is mondjam. Birodalmi alakokat ilyen mértékű hétköznapiságban látni, az nekem valami csoda volt. Dedra abban a totál hétköznapi, mégis nőiesen elegáns ruhában pakolja ki az evőeszközöket, aztán ruhát válogat. Még mosolyogni is próbál, kábé egy T-800-as sikerességével. Mégis, ha nem tudnám, hogy a csaj a BBI feltörekvő csillaga, egyszerű üzlet- és háziasszonynak hinném. Persze, tudom, hogy a BBI feltörekvő csillaga, és nem is okozott csalódást. Már az ütött, hogy a fehér ruhát (ami emlékeztetné az embert arra, hogy ő BBI tiszt) feketére cserélte. Hát ez valami zseniális húzás abban a hófehér, patika tisztaságú, barátságtalanul steril lakásban, amit ő nemes egyszerűséggel otthonnak nevez. Két percig nem bírnék abban a lakásban élni. De valahogy illik ehhez a csajhoz. És a feketével durván kiemelkedett ebből a steril közegből. Megjegyzem, Syril is feketét vett, de valamivel világosabb, szürkésebb árnyalatút, így bár ő is kiemelkedik a közegből, érezhetően Dedra a domináns. Párkapcsolatuk pedig... Ahogy állnak egymás mellett a drága mamát várva, némán, az mindent elmond. Syril csak felcserélte az anyját egy olyan nőre, akivel talán néha le is feküdhet. Dedra dominálja Syrilt, minden téren. És anyuka is megpróbálta, de az, hát az fantasztikus volt. Végig kimért, tűri, megfigyeli a vén banyát. Hagyja a játékait játszani. Aztán lecsapott, mint solyóm a kisegérre. Nagyon szépen és egyértelműen hozta Eedy Karn tudtára, hogy az egyetlen adu ászát, amivel villogni tud, Dedra fél perc alatt el tudná ásni az Umate hegy alá. És, ha a nyanya nem fogja vissza magát, ő is ott lesz elhantolva. Sőt ráveszi Syrilt, hogy ő hányja rá a földet - de erre lehet, egyszerűbb lenne rávenni a drága fiút, minthogy havonta kétszer látogassa a mamát. Szóval, az első történeti blokk szerintem remek lett. Nem mondom, hogy olyan jó, mint a Narkina-5 vagy az Aldhani szálak, de van olyan jó, sőt a vége szerintem még jobb is, mint a sorozatot nyitó Morlana/Ferrix-sztori. És még mik jöhetnek. Nyilván az utolsó sztoriblokk a Halálcsillaghoz fog kötődni és beletorkollik a Rogue One-ba (szerintem ebben lesz az is, hogy hogyan sérül le Saw, mivel ő a Rebels 4. évada elején még egyben volt, és az nagyjából a harmadik blokkal játszódik párhuzamosan, Y.e. 1-ben). Az az előtti lesz szerintem a ghormani mészárlást kibontó sztori, mert időben kábé ott kell járnunk. De, hogy a kövi mi lesz? Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.