Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Április 22. Hozzászólás ideje: Április 22. (szerkesztve) 3. rész - Harvest / Aratás Írta: Tony Gilroy Rendezte: Ariel Kleiman Helyszín: Chandrila, Coruscant, Mina-Rau Szereplők: Történet A hullámok összecsapnak hőseink fölött. Mothma szembesül legrégebbi barátja, Tay Kolma tántoríthatatlanságával, miközben lánya esküvője is egyre nagyobb nyomást gyakorol rá. Cassian pedig rájön, hogy barátait újra a Birodalom fenyegeti távollétében. Mindkettejüknek versenyt kell futnia az idővel, ha szeretnék megmenteni a barátaikat. Érdekességek Pár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki. 3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt. 4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Szerkesztve: Péntek 11:41 - Ody Mandrell Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Szerda 18:42 Hozzászólás ideje: Szerda 18:42 (szerkesztve) Lezajlik az esküvő, a fejleményeket már Mon se bírja idegekkel, és rendesen felönt a garatra Nem csoda egyébként, ő még próbálná rendezni a dolgokat Tay-jel, a gyerekkori barátjával, azonban Luthen pragmatikusan oldja meg a dolgot, gyakorlatilag megadja a kilövési engedélyt. És itt kapcsolódik be a képbe Cinta, aki szépen söfőrnek kiadva magát elfurikázza Tayt... gondolom kivégezni, hogy aztán balesetnek álcázzák. Mellette pedig szegény Brassótól is búcsút vettünk ha ilyen gyorsan fogynak a karakterek, nem sok marad a végére, de ez valahol várható volt, senki sincs biztonságban Casst és Mont leszámítva. Nem gondoltam volna, hogy valaha bárki is nemi erőszakkal fog próbálkozni egy SW műben és ez még csak az első 3 rész volt, Gilroyék nem teketóriáztak, biztosan nem lesz finomabb a folytatás sem. Ja és akármekkora egy állat Dedra, valahogy mégis imádtam, ahogy Eadie-t helyretette Szerkesztve: Szerda 18:44 - Yoda József 3 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Szerda 21:51 Hozzászólás ideje: Szerda 21:51 (szerkesztve) Na jólvan, ez már nagyon nagyon oda lett téve. Nagyon jó szakemberek nagyon jó megoldásokkal operálnak ebben a sorozatban. Gyerekek, hogy a stressz hatására leittasodott Mon Mothma önfeledt disco-tánca lesz a kontraszt az epizód végi dráma érzékeltetésére, nem tudom kinek az ötlete volt de nálam működött piszkosul. Zseniális jelenetek. Syrill és Dedra kis jelenete a kedves mamával, kínosan humoros volt, annak is arany volt minden perce. A Bix vs. hadnagy is nagyon erősre sikeredett. Álló taps az első 3 résznek. Jó hogy újra van mit fogyasztanunk rajongótársaim. Szerkesztve: Szerda 21:52 - csoli1138 3 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Szerda 22:12 Hozzászólás ideje: Szerda 22:12 Jól láttam, hogy B2-t otthagyták? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Szerda 23:32 Hozzászólás ideje: Szerda 23:32 (szerkesztve) Sajnos úgy alakultak a dolgok, ahogy tartottam tőle. Minden beigazolódott, amit az előző rész végén már sejteni lehetett. A ferrixi csapat elvesztette egy tagját, ráadásul pont Brassót, aki szerintem a szíve volt ennek a családnak (amit mi sem bizonyít jobban, minthogy egy ügyes húzással még az őket segítő családot is megvédte a birodalmi megtorlástól). A k*rva rohamosztagosnak egyszer az életben célba kellett találnia. Már rosszat sejtetett, ahogy célzásra emelte a fegyverét. Ilyet nem szoktak. Általában csak nagyjából abba az irányba tartják a csövet, amerre az ellenség van, aztán hátba lövik magukat. De most, millióból egy célzott, lőtt és sajnos talált. Tartottam attól is, hogy az a hadnagyocska visszamegy Bixért. Az ilyen g*ciputtonyok nem fogadják el a nemet egy nőtől, pláne, ha olyan szép, mint Bix. Egy ponton már komolyan féltem attól, hogy sikerrel jár, és megerőszakolja szegény nőt. Ebből a sorozatból simán kinéztem volna ezt. Azért na, hát nem hittem volna, hogy a Star Warsban valaha is téma lesz a nemi erőszak. Szerencsére jól fejbe lett kólintva. Kétszer is. Mondjuk párszor még rá kellett volna suhintani a kobakjára. Csak addig, amíg jó pépessé nem válik. Frenkie, szerintem a jövőben egy dologban biztos nem lesz köztünk sosem vita: hogy ezt a húshalmot szép lassan kellett volna átküldeni egy húsdarálón, a lábbal előre, hogy jó sokáig élvezze. Az esküvő meg... Hát, az valami elszabdult hullámvasút volt. Leida továbbra sem érti az anyját, de van egy olyan érzésem, hogy inkább előbb, mint utóbb meg fogja érteni. Tay Kolma meg nagyon rossz emberekkel húzott ujjat. Így száll hát sírba a szövetség, táncmulatság közepette. Azt hittem, Luthen Velt fogja ráküldeni, de nem. Cinta végig ott volt vagy legalábbis elég közel ahhoz, hogy két nap alatt megjelenjen és átvegye Tay soförjének helyét minden feltűnés nélkül. Ez a csaj bizony a lázadás bérgyilkosa. Kérdés és lelkiismeret furdalás nélkül likvidál bárkit. De attól félek, hogy Vellel most léptünk arra az ösvényre, amitől az első évad óta tartok. Ez a nő dacos sértettségében vagy elárulja a lázadást, vagy önzésében olyan súlyos hibát vét, ami sokba fog kerülni. Tartom a régi tippem: ő fogja Luthen vesztét okozni. Most nagyon kemény balegyenest vitt be neki Cinta, amire mondjuk nem került volna sor, a Vel nem csak betanulja és ismételgeti a tőle hallott szavakat, hanem komolyan veszi és elfogadja. Vagyis, hogy Cinta számára az első a lázadás. Hogy itt rajta kívül mindenkinek első a lázadás. Mothma feláldozta a lányát és most a barátját. Luthen mindent. Cassian is sorra veszít. Vel az, akitől még semmit sem láttunk. Csak azt, hogy durcás, mert nem kapja meg az elismerést, most a szeretője is fityiszt mutatott neki. Egyik pofonból a másikba szalad a lázadásnál. Jó lenne, ha tévednék, de nekem úgy tűnik, rossz útra fog térni. Bár sokat nőne a szememben, ha rámcáfolna végül. Akárhogy is, azt már elmondhatom, hogy a Mothma-család egyik tagjának sem vagyok nagy rajongója. Bár ez így nem igaz, mert Mon Mothmát részről részre egyre jobban bírom. Úgy mint embert, és úgy is mint lázadót (politikai vezetőként viszont továbbra is gyengének, gyávának és veszélyesen naívnak tartom). Tényleg mindent feláldoz ezért az ügyért, iszonyú lelki csapásokkal kell megbirkóznia, miközben nincs egy erős támasza. A férje semmibe veszi, a lánya is ellene van, most már a legrégebbi barátja is elárulta. Luthen inkább a főnöke, semmint a barátja, más már nincs. Még talán ott lehet Bail Organa, de szerintem ezekben az időkben ők szándékosan tartanak távolságot egymástól. Mon is játszik egy szerepet a Szenátusban, és Bail is. Ő éppen azt a szenátort, aki Coruscanttól távol politizál (ezekben az időkben ugyanis nagyon sok szenátor már nem járt be a Szenátusba, nem is élt Coruscanton, inkább a küldöttjeik vagy képviselők melóztak ott helyettük - az Obi-Wan Kenobi alapján Bail egy ilyen szenátor látszatát kelti). Akárhogy is, Baillel talán osztozhatnának, de a lázadás ügye szerintem elválasztotta őket, így bár harcostársak, mégsem lehet Bail Mon támasza. Szóval nem csoda, hogy végül ő, akár az anyja, lerészegedett a lánya esküvőjén és eleresztette magát. Végül, érthető, ezekben a percekben nyírják ki a legjobb barátját, aki csúnyán elárulta. Van oka az ivásra és minden másra. És még csak most jön a java! És végül itt van a családi vacsi. Hát, hogy is mondjam. Birodalmi alakokat ilyen mértékű hétköznapiságban látni, az nekem valami csoda volt. Dedra abban a totál hétköznapi, mégis nőiesen elegáns ruhában pakolja ki az evőeszközöket, aztán ruhát válogat. Még mosolyogni is próbál, kábé egy T-800-as sikerességével. Mégis, ha nem tudnám, hogy a csaj a BBI feltörekvő csillaga, egyszerű üzlet- és háziasszonynak hinném. Persze, tudom, hogy a BBI feltörekvő csillaga, és nem is okozott csalódást. Már az ütött, hogy a fehér ruhát (ami emlékeztetné az embert arra, hogy ő BBI tiszt) feketére cserélte. Hát ez valami zseniális húzás abban a hófehér, patika tisztaságú, barátságtalanul steril lakásban, amit ő nemes egyszerűséggel otthonnak nevez. Két percig nem bírnék abban a lakásban élni. De valahogy illik ehhez a csajhoz. És a feketével durván kiemelkedett ebből a steril közegből. Megjegyzem, Syril is feketét vett, de valamivel világosabb, szürkésebb árnyalatút, így bár ő is kiemelkedik a közegből, érezhetően Dedra a domináns. Párkapcsolatuk pedig... Ahogy állnak egymás mellett a drága mamát várva, némán, az mindent elmond. Syril csak felcserélte az anyját egy olyan nőre, akivel talán néha le is feküdhet. Dedra dominálja Syrilt, minden téren. És anyuka is megpróbálta, de az, hát az fantasztikus volt. Végig kimért, tűri, megfigyeli a vén banyát. Hagyja a játékait játszani. Aztán lecsapott, mint solyóm a kisegérre. Nagyon szépen és egyértelműen hozta Eedy Karn tudtára, hogy az egyetlen adu ászát, amivel villogni tud, Dedra fél perc alatt el tudná ásni az Umate hegy alá. És, ha a nyanya nem fogja vissza magát, ő is ott lesz elhantolva. Sőt ráveszi Syrilt, hogy ő hányja rá a földet - de erre lehet, egyszerűbb lenne rávenni a drága fiút, minthogy havonta kétszer látogassa a mamát. Szóval, az első történeti blokk szerintem remek lett. Nem mondom, hogy olyan jó, mint a Narkina-5 vagy az Aldhani szálak, de van olyan jó, sőt a vége szerintem még jobb is, mint a sorozatot nyitó Morlana/Ferrix-sztori. És még mik jöhetnek. Nyilván az utolsó sztoriblokk a Halálcsillaghoz fog kötődni és beletorkollik a Rogue One-ba (szerintem ebben lesz az is, hogy hogyan sérül le Saw, mivel ő a Rebels 4. évada elején még egyben volt, és az nagyjából a harmadik blokkal játszódik párhuzamosan, Y.e. 1-ben). Az az előtti lesz szerintem a ghormani mészárlást kibontó sztori, mert időben kábé ott kell járnunk. De, hogy a kövi mi lesz? Szerkesztve: Csütörtök 01:38 - Dzséjt 1 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Csütörtök 13:39 Szerző Hozzászólás ideje: Csütörtök 13:39 Tegnap már nem volt időm írni a részről, ami egyébként is sokkolt, szóval kellett egy újabb megtekintés a bővebb kifejtéshez. Mint egy három részes sztori vége, ennek kellett ütnie a legnagyobbat, ami sikerült is. Leida esküvője részről részre fojtogatóbb volt, ami itt érte el csúcspontját. A végén már Mon se bírta tovább, muszáj volt leinnia magát, hogy ne roppanjon össze. Az események alatt végig érték a csapások, amik önmagukban talán nem voltak súlyosak, de együtt a végén már túl soknak bizonyultak. Először a lánya alázza meg, pedig csak neki akar jót azzal, hogy felajánlja a visszalépést. Vajon mit mondana Leida akkor ha tudná, hogy ez az egész az anyja miatt van? A lány végül önszántából sétál bele a chandrilai házasság kelepcéjébe, amit láthatóan szívesen tesz meg. Innentől nincs mit sajnálni rajta. Szegény Mon mindaddig reménykedik a fordulatban, amíg Stekan le nem vágja Leida tincsét…. Ennek tetejébe a Kolma-probléma is nőttön-nő, legalábbis a fejekben. Hihetetlen az a paranoia, ami eluralja Luthen és Mon minden gondolatát. Én azért meghallgattam volna mit mond Kolma, de Luthen a szokásos módon, gyökerestől irtja ki a problémát. Második nézéskor nyilallt belém, amikor Tay beszáll Cinta mellé, hogy én kedvelem ezt az ürgét, és sajnálom. Nagy kár, hogy egy év alatt annyira tönkrementek a dolgai, hogy ennyire sebezhetővé vált. Szerencsétlen nem tudta, hogy farkasok között ő a bárány. Cinta feltűnése aláhúzta bennem a gondolatot, hogy ő szimplán egy bérgyilkos, akit Luthen a piszkos munkák elvégzésére bármikor elő vehet. Vel tekintetében minden benne volt ezzel kapcsolatban. A Mina-Raun történtek se festenek sokkal rózsásabb képet. Ahogy Bixet megpróbálta megerőszakolni a tiszt, az simán 18-as karikát érdemelne. Nem csak a szándék miatt, hanem főleg a kalapáccsal szétvert fejjel üvöltöző birodalmi miatt. Akkora agresszió volt itt, hogy ezt kisebb gyerekeknek nem mutogatnám sűrűn. De lehet egyszer se. Aztán ott van Brasso halála. Na, ott tört el először a mécses az évad folyamán. Nagyon-nagyon szerettem ezt a jószívű mackót. A sors iróniája, hogy a mindig bénán célzó rohamosztagosok egyike most telibe talált. Brasso esélyt se kapott. Nem nézett fel Cassianra fátyolos tekintettel, utolsó erejével nem mondott ki pátoszos búcsúzú mondatokat. Egyszerűen csak meghalt. Ezzel együtt Cassian lelkének egy újabb darabkáját veszítette el. Annak a vezetőnek a házát is szét kellett volna lőnie Cassnak, aki feladta őket. Nagyon megérdemelte volna. Furcsáltam is, hogy miért kérdezősködik mindig Cassian és a "főnöke" felől. Hát ezért. Ahogy megjöttek ezek a tetvek, egyből kollaborált velük. B2MO ott maradt, szegény aligha fogja viszontlátni szeretett barátait, akiket mindig emleget. Hiába csak egy gép, tragikus sors az övé is. Innentől Bixnek és Paaknak nem maradt más élet, mint csatlakozni a lázadáshoz. Megpróbáltak normális életet élni, de a Birodalom árnyéka mindenhol rájuk vetülne, bárhova mennének. Természetesen nem hagyhatom ki a Dedra-Syril-Eedy vacsorát sem, ami a maga nemében megint különleges volt. Most már egyértelmű, hogy Syril és Dedra komoly pár, sőt, a nő még ki is állt a fickó mellett. Ez kisebbfajta meglepetés volt számomra. A jelenet legjobb része, amikor Dedra úgy helyre tette Eedy-t, hogy a mama köpni nyelni nem tudott. A nagy Harlo bácsiról meg kiderült, hogy egy mocskos bűnöző, akiről még a titkos szolgálatnak is van aktája. Ezzel lett végérvényesen kihúzva Syril anyjának méregfoga. Innentől valószínűleg új korszak kezdődik a férfi életében is. Amit még kiemelnék, az a fantasztikus vágás, amivel a rész eseményeit, főleg az utolsó fertályát összefűzték. Az esküvő féktelen tombolását, miközben a galaxis egy távoli bolygóján mások az életükért küzdenek, nagyon eltalálták. Érdekes lesz látni egy évvel később milyen helyzetben lesznek hőseink. Leginkább Monra vagyok kíváncsi. Jövő héten meglátjuk. Szuper első három rész volt, és most megnézem egyben az egészet, mert még nem volt rá alkalmam. 1 2 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Csütörtök 14:31 Hozzászólás ideje: Csütörtök 14:31 (szerkesztve) 16 órával ezelőtt, Yoda József írta: Jól láttam, hogy B2-t otthagyták? Off screen lehet, hogy felszedték. Szerintem nem repülnek el azonnal, mert a "lakókocsiban" akad néhány dolog, amit valószínűleg nem lenne jó otthagyni a Birodalom számára. Például a rádió, amivel Kleyának üzennek. Persze egy gyors lézersorozattal megoldható, de talán a lázadás még nem áll olyan szinten, hogy így pocsékolják az eszközöket. 52 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Annak a vezetőnek a házát is szét kellett volna lőnie Cassnak, aki feladta őket. Nagyon megérdemelte volna. Szerintem Kellen nem adta fel őket. Ezzel Brasso csak megvédte a fickót és családját a Birodalom retorziójától. Ami nyilván eljött volna, ha a Birodalom megneszeli, hogy Kellenék kiket bújtattak. Ha feladta volna a csapatot, a hadnagy nem egy emberrel megy Bix-hez a szépet tenni, hanem az egész osztaggal letartóztatni. És Brassót sem csak véletlen kapják volna el. Meg eleve, mi láttuk, hogy a megérkezésükkor a birodalmiak enni jöttek, nem elfogni. Fogalmuk sem volt, hogy Brasso, Bix és Paak mifélék. Nem is foglalkoztak velük különösebben. Ráadásul, amikor megérkeztek, Kellen ott sincs a boltban, a hadnaggyal nem is beszélt egyszer sem. És az őrmester is rákérdez, hogy Brasso az egyik utazó gépész-e. Ha Kellen feladta volna őket, tudná, hogy nem egy utazó gépész, hanem lázadó szimpatizáns a Ferrixről. De még abban sem biztos, hogy az egyik utazó gépészt kapták-e el. Kellen arcán is teljesen őszinte az értetlenség, amikor Brasso neki akar esni azzal, hogy elárulta. És a végén, ahogy Brasso ránéz és bólintanak egymás felé, az jelzi, hogy Kellen megértette, miért tette ezt Brasso. Szerkesztve: Csütörtök 14:32 - Dzséjt 2 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Csütörtök 14:57 Szerző Hozzászólás ideje: Csütörtök 14:57 Ez nekem is volt eszembe, de gondoltam biztos rosszul látom. Az zavart meg, hogy a hadnagy tudott Bix illegális tartózkodásáról. De erre maga jött rá és nem spicli által lett beköpve. Egyébként Dedra sztorija érdekes a szüleiről és a birodalmi intézetről. ez utóbbi nem igen stimmel, hisz amikor ő gyerek volt még elvileg Köztársaság volt, nem? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Csütörtök 15:24 Hozzászólás ideje: Csütörtök 15:24 11 perccel korábban, Ody Mandrell írta: De erre maga jött rá és nem spicli által lett beköpve. Pontosan. Szerintem, miután találkozott Bix-szel, szándékosan utána nézett a vízumoknak - ahogy mondta is, számolták azokat. Gondolom így próbált meg újabb fogást találni a nőn, hátha így "meg tudja győzni" arról "szép szóval", hogy töltse vele az éjszakát. Vagy, ha nem, hát ő és a férje... Hú de undorító egy alak volt ez a hadnagy. A Birodalom teli van alja figurákkal, az Andor jelentősen bővítette is ezt a listát, de ez a figura simán top10-es. Mert, ha belegondolunk, sajnos félő, hogy nem Bix az első áldozata, és nem ő az első azok sorában sem, aki nemet mondott. Csak ő az első, aki meg tudta védeni magát. Amúgy a hadnagy kinyírása is igen érzékletes, ahogy írtad. Korábban beszéltünk arról, hogy azért a Star Wars nem éppen a reális sérülésábrázolás ékköve, és bár voltak itt már kettévágások, meg lefejezések, mindig igyekeztek elvenni az élét kauterizált sebekkel, csak árnyékon látható elrepülő fejjel, füsttel, stb. De itt... Szerintem kevés filmben ábrázolták ennyire reálisan, hogyan hat az emberre, ha tényleg fejbe tosszák egy kalapáccsal, de nem hal bele azonnal. Eleve ömlik a vér, ami azért nem jellemző az SW-re. Emellett láthatóan elvesztette a koordinációs készségét. A gondolkodási folyamata is akadozóvá válik, ennek jele az, hogy a pisztolyáért nyúl, majd miután kinyitotta a tokot, elengedi azt. Vagyis menet közben felejtette el, mit akar. Aztán koordinálatlanul kisétál és arccal leveszi a dobozokat. De az is elég durva, ahogy Bixet a falhoz keni, előtte a haját tépi. Szerintem ez a jelenetsor magasan a legerőszakosabb szakasza az egész Star Wars-nak. 12 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Egyébként Dedra sztorija érdekes a szüleiről és a birodalmi intézetről. ez utóbbi nem igen stimmel, hisz amikor ő gyerek volt még elvileg Köztársaság volt, nem? Nincs infó arról, hány éves Dedra, de szerintem is még a Köztársaságban kellett születnie. 15 éve létezik jelenleg a Birodalom, ő meg jó indulattal is bőven a 30-as éveit tapossa. És akkor tényleg nagyvonalú voltam, mert Denise Gough 45 éves, szóval Dedra is lehet ennyi. És bár jól néz ki, azért nem mondanám, hogy letagadhat 20 évet. 10-et esetleg, de még azzal együtt is, Dedra már 15 körüli lehetett, amikor a Birodalom létrejött. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Csütörtök 15:37 Szerző Hozzászólás ideje: Csütörtök 15:37 9 perccel korábban, Dzséjt írta: sajnos félő, hogy nem Bix az első áldozata, és nem ő az első azok sorában Tuti nem! Hogy nézett már Paak barátnőjére is? Igazi perverz aberrált disznó! 11 perccel korábban, Dzséjt írta: Amúgy a hadnagy kinyírása is igen érzékletes, ahogy írtad. Korábban beszéltünk arról, hogy azért a Star Wars nem éppen a reális sérülésábrázolás ékköve, és bár voltak itt már kettévágások, meg lefejezések, mindig igyekeztek elvenni az élét kauterizált sebekkel, csak árnyékon látható elrepülő fejjel, füsttel, stb. De itt... Szerintem kevés filmben ábrázolták ennyire reálisan, hogyan hat az emberre, ha tényleg fejbe tosszák egy kalapáccsal, de nem hal bele azonnal. Eleve ömlik a vér, ami azért nem jellemző az SW-re. Emellett láthatóan elvesztette a koordinációs készségét. A gondolkodási folyamata is akadozóvá válik, ennek jele az, hogy a pisztolyáért nyúl, majd miután kinyitotta a tokot, elengedi azt. Vagyis menet közben felejtette el, mit akar. Aztán koordinálatlanul kisétál és arccal leveszi a dobozokat. Itt minimum három részre volt már törve a koponyája (lehet többre is), magyarán haldokolt csak még a halál előtt agonizált egy kicsit. 12 perccel korábban, Dzséjt írta: De az is elég durva, ahogy Bixet a falhoz keni, előtte a haját tépi. Szerintem ez a jelenetsor magasan a legerőszakosabb szakasza az egész Star Wars-nak. Ez szerintem 100% Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Csütörtök 16:20 Hozzászólás ideje: Csütörtök 16:20 36 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Tuti nem! Hogy nézett már Paak barátnőjére is? Igazi perverz aberrált disznó! Brrr... Belegondolni is rossz, mi lett volna, ha Bix nincs ott, és arra a lányra vet szemet. Pedig az is épp elég rossz, hogy szegény Bix ott volt. És hány ilyen sétafikálhat a Galaxisban bűntetlenül? 37 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Itt minimum három részre volt már törve a koponyája (lehet többre is), magyarán haldokolt csak még a halál előtt agonizált egy kicsit. Az első ütés után tuti megpecsételődött a sorsa. Csak akkor nem halt volna meg szerintem, ha azonnal egy modern kórházba viszik, de erre a semmi közepén úgy, hogy még a sofőrje is csicsikált, zéró esély volt. A második után, hát, amikor kisétált, szerintem már halott volt, csak a teste még nem fogta fel. Az utolsó impulzusok még működtették. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Csütörtök 16:55 Szerző Hozzászólás ideje: Csütörtök 16:55 17 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Vel az, akitől még semmit sem láttunk. Csak azt, hogy durcás, mert nem kapja meg az elismerést, most a szeretője is fityiszt mutatott neki. Egyik pofonból a másikba szalad a lázadásnál. Jó lenne, ha tévednék, de nekem úgy tűnik, rossz útra fog térni. Szerintem önfeláldozó lesz, és valami olyan hőstett végrehajtása közben hal meg, amivel segíti Cintát. Ezzel azt mondom, hogy a szerelme a nő iránt nem fog negatívba fordulni. Fogadunk? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Csütörtök 17:05 Hozzászólás ideje: Csütörtök 17:05 Fogadhatunk, de egyszer egy ilyen fogadást már be is kéne tartanunk. 2 Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: Csütörtök 19:39 Hozzászólás ideje: Csütörtök 19:39 Na ez kemény rész volt. Ilyet még nem láttunk sw-ben. Mármint esküvőt(illetve de , de az illegális volt és csak két személy vett részt rajta és két droid). Sokban nem különbözött a földi esküvőktől, még a piálás is megvolt. A tehcno-féle zene viszont nagyon nem sw-s és zavart is. A részben minden jó oldalon lévő szereplő helyes döntést hozott. Kezdve Luthen-nel aki megöleti Tal-t. Hát meg is érdemli. A zsarolókat amúgy is rühellem, de itt akkora a tét hogy azonnal el kell vágni a fickó nyakát. Aztán Bix mikor nekiállt a kalapáccsal szétverni a birodalmi fejét. Az ilyenek azt hiszik mert egyenruha van rajtuk, meg a diktatúra kiszolgáli mindent megtehetnek. Hát nem. Nagyon jó volt látni hogy kitántorgott az ajtón és ott döglött meg. Aztén jött Andor bácsi és gíönyörűen írtotta a birodalmiakat, ami szintén helyes döntés. Nem tárgyalni kell velük, nem beszélgetni, nem mentegetőzni, hanem elő az ágyúcsövet és lőni amig van ember vagy töltény. Imádtam ezt a részt. Sokt nem is fűznék hozzá, tulajdonképpen az első 3 rész a hajó ellopásáról, kalandos úton való leszállításáról, és egy esküvőről szólt. Kiváncsi vagyok hogyan tovább. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Csütörtök 20:01 Hozzászólás ideje: Csütörtök 20:01 (szerkesztve) 24 perccel korábban, Frenkie írta: A tehcno-féle zene viszont nagyon nem sw-s és zavart is. Egy érdekesség ezzel a zenével kapcsolatban: ugyanez szólt a legelső rész elején a kuplerájban, illetve hallhattuk az 1x07-ben is, amikor először tűnik fel a Niamos nevű bolytó - két alkalommal univerzumon belüli zene, az 1x07-ben out-universe zene. Az in- és outuniverse címe is ugyanaz: Niamos! Nagyon népszerű zene ezekben az időkben a Galaxisban. Az első részben az eredeti változatot hallhattuk, ebben pedig egy remixet. Az első évad zenei albumán több változat is meghallgatható. Szerkesztve: Csütörtök 20:04 - Dzséjt 2 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Péntek 06:09 Hozzászólás ideje: Péntek 06:09 A SW tuctuc zenéje 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Péntek 17:02 Szerző Hozzászólás ideje: Péntek 17:02 Még nem is említettük mennyire ötletes kezdése volt a résznek. Ahogy beúszik a TIE az hatalmas. Persze érthető, hogy elsiklottunk felette, mert annyi minden emlékezetes történt a részben, hogy a végére már kimehetett a fejünkből ez a momentum. Teljesen megfogott a rész....és egyre inkább Mon tragédiája. Egyre nehezebb a színlelés, a stiklik, a paranoia. Főleg egy olyan tisztaszívű nőnek, mint Mon. Valószínűleg egy fantasztikus pillanat lesz, amikor felad mindent és megadja magát az eszmének. Tulajdonképpen az egész Chandrilai történet azért létezhet, mert Mon a lázadást anyagilag akarja támogatni. Nagyon durván vívódik és amiket átél, azok után nem csodálom, hogy totál pacifista lesz. Azzal pedig csak egyet tudok érteni, hogy Genevieve zseniális alakítást tesz le az asztalra. Régen Lucasnak mindig felrótták a színészi játék gyengeségét, ám a Disney alatt zseniálisabbnál zseniálisabb alakításokat láthatunk. 2 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: Péntek 18:48 Hozzászólás ideje: Péntek 18:48 Az első év záró akkordja pont olyan feszültséggel teli és kaotikus lett, amint arra számítani lehetett... Cassian, várható módon, amint megneszelte, hogy veszélyben vannak a barátai, a családja, első útja haza vezetett a prototípus TIE-jal... de egy picit elkésett. Ugyan Bixet és Wilmon Paakot meg tudta menteni, de Brassot már nem. Bee is hátramaradt, és kérdéses, mikor tudnak visszamenni érte. A Bixet zaklató birodalmi hadnaggyal pont az történt, amit várni lehetett: pöcsfej birodalmiként megpróbált visszaélni a hatalmával, és amikor Bix nemet mondott, megpróbálta megerőszakolni a nőt. Aki persze nem hagyta magát, és önvédelemből leütötte a tisztet. Itt most megállok egy pillanatra; ez ugyanis a tökéletes metafora arra, amit a Birodalom csinál a galaxissal. Megpróbálja igába hajtani, kénye-kedve szerint játszik vele, kihasználja az erőfölényét és ráerőszakolja az akarát. A galaxis békésebb lakói próbálják tűrni, amíg képesek rá, de egy ponton túl besokallnak és megvédik magukat. A Birodalom ezt ellenállásnak, lázadásnak, aggressziónak értékeli, és még nagyobb figyelmet fordít a célpontra, még több kegyetlenséget követ el, ami még több energiát emészt fel az oldalukon. Eközben a kegyetlenségek nyomán a magukat védeni próbáló ártatlanok még jobban bevonódnak a harcokba, még kevesebb vesztenivalójuk lesz, még ádázabban küzdenek, amíg persze tudnak. Így erősíti önmagát a gyűlölet a galaxisban, mint egy soha véget nem érő, ördögi hurok, és így nagyítódott fel a Mina-Raun is az események amplitúdiója, szinte percek alatt. De persze nem ez volt az egyetlen jelentős esemény az epizódban: Mothma lányának esküvőjén is kulminálódtak a történések. Tay Kolma immár egyértelművé tette, hogy Davo Sculdun révén akarja kiaknázni a lehetőségeit, és ezen a ponton Luthen már mindenképpen közbe akart lépni. Jellemző a lázadók közötti paranioára, hogy Rael első gondolata rögtön az volt, hogy Motham vajon az orrára kötötte-e volna ezt az aprócska problémát, ha történetesen Luthen nincs jelen az esküvőn. Mothma határozottan kijelenti, hogy igen, de én nem vagyok olyan biztos ebben. Elsőre valószínűleg megpróbálta volna lefizetni Tayt, hogy aztán végül az egész oda fusson ki, ahová Luthen a helyzet kiinduló pillanatában elvitte azt. Mert ne legyenek kétségeink, Tay Kolma nem szállt ki élve a taxiból. Mindez összevágva az italtól és bűntudattól fűtött Mon Mothma táncával... páratlan hatást keltett bennem. Elképesztő kontrasztot láthattunk: itt van ez a mindig komoly, mindig álca mögé bújó szenátornő, aki látszólag felszabadultan, ittasan táncol.... és mégis olyan feszültség bújik meg a mozdulatok mögött, aminek a közelébe férkőzni már-már életveszélyes. Nézőként pontosan tudjuk, mennyire béklyókba zárt tánc ez, mégha az egyszeri szemlélő számára azt is sugallja, hogy minden rendben. A Mon Mothmában megbújó hiperintenzív érzések (bűntudat, magány - apropó, mennyire zseniális volt az a beállítás, amikor Mothma hátát láthattuk, miközben látható volt, hogy nem talál magának megfelelő társat a teremben - veszteség, félelem, kétségbeesés) egy ilyen drámai tánc formájában öltenek testet, ami a mi kis közös titkunkká válik Luthennel és Mothmával. A Birodalom nem sejti, a családja nem sejti, a vendégek nem sejtik. De mi tudjuk, hogy ez a tánc a bűntudatról és a kétségbeesésről szól elsősorban. Ez nem is tánc. Ez egy szárnyaszegett madár vergődése. Ne menjünk el szó nélkül a Syrill - Syrill anyja - Dedra hármas mellett sem. Egyetlen vicc sem hangzott el a beszélgetésük során, mégis, szerintem sohasem kacagtam ennyit egyetlen Star Wars alkotáson sem - most a Holiday Specialt vegyük ki. Olyan jó érzékkel tapintottak rá az alkotók, hogy a két színésznő és a színész mennyire zseniális elegyet tudnak alkotni, hogy arról csak szuperlatívuszokban tudok írni. Syrill anyja, ahogy az elején elhelyezi a kis tüskéit, Dedra ahogy kimérten tűri és lepergeti magáról a támadásokat, Syrill, ahogy látványosan szenved a helyzettől, majd mindennek a feloldása: Dedra megrendszabályozza az anyát, és lefekteti a játékszabályokat. Mekkora jelenet volt! Amikor Dedra elejét veszi Uncle Harlo további tömjénezésének az ISB akták felemlegetésével, hát konkrétan kicsordult a könnyem. Ez a szál csak egyetlen okból kifolyólag nem tud tökéletes feszültséglevezetésként szolgálni a részben: mert nem arra tervezték. Nem akarták a készítők egyensúlyba hozni a feszült és a könnyed pillanatokat, ezért az epizód első felében letudjuk a könnyedebb szálat, hogy utána teljes erejével ráülhessen a mellkasunkra a szorongás. Bravó, abszolút tudatos az egész. És egy utolsó megjegyzés: mennyire zseniális volt Davo ajándéka, a Rakata hódítók újbóli felemlegetése majd pedig a chandrillai esküvői kultúra kidolgozása! Annyira vonzóvá, ősivé és misztikussá tették ezt a rítust, hogy kedvem lett volna ott lenni az esküvőn, ami nagy szó, mert utálom az esküvőket. No meg ne feledjük el az előző évadból átemelt techno zenét sem, amit először a Morlanán hallhattunk és remekül illeszkedik az Andor feszült hangzásvilágához. Összességében mi mást lehetne mondani az első 3 részről, minthogy pazar alkotás, mestermunka? 4 Válasz
Cpt. Rex Hozzászólás ideje: Péntek 19:08 Hozzászólás ideje: Péntek 19:08 Ez az esküvő amennyire pazar volt, kivitelezésre, kb. annyira nyomasztó is egyben! Én azt éreztem, hogy ez a Niamos mix nagyon passzolt, az aktuális történésekhez. Sőt, pont ez a fajta zene mentette meg Mothma-t a teljes összeomlástól, és inkább elkezdett inni és táncolni, csakhogy ne érezze magát annyira pocsékul. Oda egy gyerekkori barát, a saját lánya semmibe se nézi, és emellett Luthen jelenléte is csak terheli.. Nálam elkezdett átmenni Luthen karaktere unszimpatikusba, egy kicsit. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Péntek 19:21 Szerző Hozzászólás ideje: Péntek 19:21 32 perccel korábban, Donát írta: Mindez összevágva az italtól és bűntudattól fűtött Mon Mothma táncával... páratlan hatást keltett bennem. Elképesztő kontrasztot láthattunk: itt van ez a mindig komoly, mindig álca mögé bújó szenátornő, aki látszólag felszabadultan, ittasan táncol.... és mégis olyan feszültség bújik meg a mozdulatok mögött, aminek a közelébe férkőzni már-már életveszélyes. Nézőként pontosan tudjuk, mennyire béklyókba zárt tánc ez, mégha az egyszeri szemlélő számára azt is sugallja, hogy minden rendben. A Mon Mothmában megbújó hiperintenzív érzések (bűntudat, magány - apropó, mennyire zseniális volt az a beállítás, amikor Mothma hátát láthattuk, miközben látható volt, hogy nem talál magának megfelelő társat a teremben - veszteség, félelem, kétségbeesés) egy ilyen drámai tánc formájában öltenek testet, ami a mi kis közös titkunkká válik Luthennel és Mothmával. A Birodalom nem sejti, a családja nem sejti, a vendégek nem sejtik. De mi tudjuk, hogy ez a tánc a bűntudatról és a kétségbeesésről szól elsősorban. Ez nem is tánc. Ez egy szárnyaszegett madár vergődése. Ezt nagyon szépen leírtad, de egyben szomorú is. 12 perccel korábban, Cpt. Rex írta: Nálam elkezdett átmenni Luthen karaktere unszimpatikusba, egy kicsit. Miért? 1 Válasz
Cpt. Rex Hozzászólás ideje: Péntek 19:29 Hozzászólás ideje: Péntek 19:29 3 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Miért? Azért mert esélyt sem adott annak, hogy Mothma és Tay tudjanak zárt ajtók mögött is beszélni, ő inkább kinyiratta Cinta-val. Cinta is megváltozott, eddig csak bircsiket ölt, most meg már mindegy, ha parancsot kap, likvidál. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Péntek 19:59 Szerző Hozzászólás ideje: Péntek 19:59 22 perccel korábban, Cpt. Rex írta: Azért mert esélyt sem adott annak, hogy Mothma és Tay tudjanak zárt ajtók mögött is beszélni, ő inkább kinyiratta Cinta-val. Ez nekem se szimpatikus, egyszer biztos meghallgattam volna Kolmát, mit is akar. Elég virág nyelven beszélt. De ahogy a végén boldogan (önelégülten?) ül a siklóban, pedig a halálba furikázzák, az nagyon súlyos és kifejező. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Péntek 20:42 Hozzászólás ideje: Péntek 20:42 (szerkesztve) Aki egy birodalmiaktól és birodalmi szimpatizánsoktólhemzsegő terem közepén beszél nyíltan a lázadásról és annak finanszírozásáról, azzal a céllal, hogy megzsarolja a gyerekkori barátját (a virágnyelven elrebegett zsarolás is zsarolás), miközben sutyiban egy kétes alakkal próbál susumusolni, annak a szándékai nem tisztességesek. Ergo megbízhatatlan. Vagyis bármit is kér, ha megadják neki, onnantól bármikor kérhet újat. Hiszen az aduászt bármikor kijátszhatja, amikor éppen megszorul. Mi van, ha Mothma fizet, pár hónap múlva meg megint elúszik Tay pénze a "lázadás miatt" (ezt ekkor már bármire rá lehet fogni), aztán újra megkeresi Mothmát. De mondjuk most kétszer annyit kér. És ez még a jobbik eset, mert mi van, ha egyszer úgy kel, hogy rájön: a Birodalom talán még többet fizetne egy lázadó szenátor feladásáért. Persze erre Mothma már csak akkor jönne rá, amikor rohamosztagosok rángatják ki az ágyából, puskatussal sürgetve a lépteit, és E-11-es csővel a hátában irányítanák a rabszállító sikló felé, ami egyenesen a BBI-be viszi, hogy ott aztán dr. Gorst értekezzen vele. Tényleg vállalható ekkora kockázat abból a naív feltételezésből kiindulva, hogy valaki, aki épp elárulta a legrégebbi barátját, egy picit is megbízható? Szerintem nem. Ráadásul nem valami harmadrangú lázadó tábornokot vett célba Tay, hanem a jövendőbeli Lázadók Szövetségének fővezérét. Luthen nem véletlen mondta: meg kell védenem téged. Ő már szerintem rég a Szövetség vezetőjének szánja Mothmát. És Mothma is tudta, hogy itt nincs lehetőség "majd jövő héten beszélünk"-re. Tudta ő, már abban a pillanatban, hogy szót váltott Luthennel, hogy a barátja sorsa megpecsételődött. Próbálta elodázni, de, amikor Luthen végül kimondta, hogy mit kell tenni... Nos, nem hallottam, hogy Mothma tiltakozott volna. Nem kért időt, nem kérlelt. De szavai ellenére pontosan tudta, hogy Luthen mit fog tenni. Ezért is kezdett el inni és táncolni. Tudta, hogy a barátját meg kell ölni, és meg is ölik a következő órákban. Alternatíva itt nincs. És nekem ez amúgy nagyon tetszik. Mert végre megmutatkozott az a Mon Mothma, aki mégis csak egy katonai szervezet élén áll majd és polgárháború vezényel. És most tényleg megmutatkozott a harcos, aki tisztában van azzal, hogy néha szörnyű döntéseket kell hozni ebben a játékban. Ráadásul ezek a döntések komolyan boostolhatják későbbi félelmeit. Hiszen most már neki is vér tapad a kezéhez. 2 órával ezelőtt, Cpt. Rex írta: Cinta is megváltozott, eddig csak bircsiket ölt, most meg már mindegy, ha parancsot kap, likvidál. Szerintem pont, hogy most lett a karakter kikerekítve és nyert értelmet az első évados szereplése. Azzal, hogy kiderült, ő Luthen szabadkártyás bérgyilkosa, érthetővé vált, miért nem árulták el soha, épp hol jár és mit csinál. Valószínűleg pont azt csinálta, amit itt is. Kayla mondta az első évadban Velnek: "Cinta teszi, amit mondunk neki." Ez a mondat most nyert értelmet. Az is sokkal nyomatékosabbá vált, amit maga Cinta mondott: "a lázadás az első". Itt az elköteleződésének ékes bizonyítéka. Ezek már nem csak olyan szavak, amik annyit takarnak, hogy néha félredobja a szeretőjét. És az, hogy nem csak birodalmiakat hajlandó ölni, hanem a lázadás bármilyen megjelölt ellenségét, az már az első évadban nyilvánvaló volt, hiszen őt állították rá Cassian Andorra is, aki nem volt Birodalmi. Cintát azért küldték oda, hogy megölje. Még Velt is ezért küldték oda. Andor akkor egy civil volt, aki segített a lázadásnak, nem is akárhogy, a jutalma pedig az lett, hogy Luthen ráküldte Cintát azzal a paranccsal, hogy ölje meg. Pedig Cassiannak még annyi bűne sem volt, mint Tay-nek. Andor csupán ismerte Luthent, látta az arcát. Emiatt ítélték halálra. És ezek után nem lehet kétségünk afelől, hogy ha Cassian nem jár túl az eszükön, és Cinta időben megtalálja, meg is öli. Hisz nem teázni küldte oda Luthen. Szerkesztve: Péntek 21:58 - Dzséjt 2 2 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Péntek 21:06 Hozzászólás ideje: Péntek 21:06 És ezek után alighanem az sem kérdéses, hogy bizony kinyírta az első évadban a birodalmi mérnök családját is az Aldhanin Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: Péntek 21:31 Hozzászólás ideje: Péntek 21:31 Nagyon hatásos betetőzése volt annak a két szálnak ez az epizód, amit itt az elején igazán építgettek. Meg kell, hogy mondjam, kifejezetten bátrak a készítők és olyan témákat is beemelnek, amit korábban nem gondoltam volna, hogy viszontlátunk a SW világában. Ami továbbra is tetszik, ahogy ilyen igazán apró, finom mozdulatokkal mutatnak be valamit, hogy nem mondjuk ki, de tudod... Dedra és Syril találkozása a mamával olyan volt ebben az epizódban, mintha a másik két kimondottan feszültséggel teli szálra egyfajta feloldást adott volna, mikor átváltottunk ide. Ezzel együtt itt is ott bujkált a levegőben a stressz, de ezt inkább kínosnak éreztem, ahogy a két nő tapogatózva kerülgeti egymást mentális síkon. Syril anyja egyértelműen támadóan lépett fel, de Dedrával szemben ez nem működött úgy, mint a fiával. Arra mindenesetre választ kaptunk, hogy Syril nem acélozódott meg, a kalandoktól és az átélt sikerektől, hanem ugyanaz az anyja árnyékában lévő alak maradt, aki volt, azzal a különbséggel, hogy most Dedra árnyéka vetül rá. Azért annyiban mégis más ez a helyzet, hogy Dedrával sokkal több mozgásteret látok benne és a nő mintha értékelni is tudná őt, nem csak elnyomni, irányítani akarná, de majd meglátjuk. Azt egy kicsit sajnálom, hogy belőlük sokkal többet nem kaptunk így az első etapban, még az évadkezdő rész volt a legizgalmasabb Dedra szempontjából, de az a Ghormanos sztori majd később lesz fontos. Cassian szála összekapcsolódott Bixékkel és hát ez volt a legkeményebb aspektusa az epizódnak. Valahogy megágyaztak már az előző részekben is annak, hogy itt baj lesz és az ellenőrzés nem fogja elkerülni őket, meg az a tiszt aki az előző részben bepróbálkozott Bixnél nem fog csak úgy eltűnni. Aztán most, amikor megtörténtek a dolgok... hát nehéz szavakat találni. Kemény volt, de valamennyire az utolsó pillanatig én azt hittem, hogy jön valaki és megmenti Bixet és nem neki egyedül kell kimászni ebből a helyzetből, utána meg mikor fejbeverte a kalapáccsal egy pillanatra bevillant az Irreversible és attól tartottam, hogy szanaszét veri a fejét azzal a kalapáccsal, de azért odáig nem mentek el. Ettől még ezt a fajta kiszolgáltatottságot és ezt a közvetlen kegyetlenséget azt hiszem, hogy még soha nem láttunk a Birodalomtól. Amikor szétlőnek egy egész bolygót, az egy tömegmészárlás, de ott a temérdek áldozatnak nincs arca, abban is volt valami ördögi, ahogy Bixet kínozták az előző évadban, de ez amit itt látunk azért annyira félelmetes, mert ez nem pusztán a messzi-messzi galaxisban, hanem bárhol, bármikor megtörténhet, ha valaki így visszaél a hatalmával. Aztán mikor Brasso nem kelt föl a menekülés közben, morbid módon de azt gondoltam, hogy ez azért jellemző erre a sorozatra. Itt nem azt látjuk, amit tipikusan látnánk, hogy a jók simán elmenekülnek, a rosszak meg mindig mellélőnek, hanem el tudnak menekülni, de nem áldozatok nélkül. Cassian meg tudta őket menteni, de nem mindenkit és ettől tűnik realisztikusabbnak is a sorozat. Az meglepne, ha Bee-t itt hagynák, annak viszont örültem, hogy végül az itteni barátjuk nem árulte el őket, az már kicsit sok lett volna nekem is. Számomra a rész csúcsa és ennek az első etapnak is legkedvesebb szála az egyértelműen a Chandrilai volt. Nagyon tetszett, ahogy részről részre építgetik itt az erővonalakat, a feszültséget és aztán amikor és ahogy ez kiszakad az nagyon emlékezetes volt. Nekem egyébként Mon azért tetszik annyira ebben a sorozatban, mert egy olyan hőst kapunk rajta keresztül, ami nem sok van a SW-ban. Egy olyan hőst, aki esendő, sebezhető, kudarcokat vall és ebben a kiszolgáltatottságban vagyunk vele itt ebben az epizódban. Egyelőre nincs epikus feloldás, nincs nagy pillanat, ami megváltást hozna, egy badass jelenet, ami visszahozza a tekintélyét, hanem azt látjuk ahogy omlik össze a világa és egyszer csak nem bírja tovább. Nem akarom minden résznél leírni, de egészen kiemelkedő amit a színésznő hoz ebben a szerepben és itt is csak szuperlativuszokban lehet róla beszélni. Amikor beszél a lányával a szertartás előtt nekem az jutott eszembe, hogy ez nem annyira a lányáról inkább róla szólt. Ő volt az, akinek szüksége lett volna egy olyan anyára, aki ahelyett, hogy lerészegedne megkérdezi, hogy biztos ezt akarod e. El tudom képzelni, hogy akár Tay-el, akár valaki mással lehet szívesebben összekötötte volna az életét, mint Perrinnel, aztán annyit áldozott a munkájának, a lázadásnak, egy nagyobb jónak, hogy közben a lánya eltávolodott tőle és már nem találja vele a közös hangot. Az ő lánya viszont nem olyan, mint ő, Leida úgy érzem tényleg akarja ezt, lehet ez egy hagyomány újrafelfedezése (a chandrilai társadalom eléggé meghatározottnak tűnik a szokások, rítusok által), az anyja elleni lázadás, vagy egyszerűen egy új élet lehetősége, de ő nem Mon és Mon-nak el kell őt engednie. Luthen nekem teljesen logikusnak tűnt ahogy kezelte a helyzetet. Egyetértek Dzséjttel abban, hogy akinek a hallgatását pénzzel vásárolják meg az addig tart, ameddig a pénz, ezzel szemben ha örökre elhalgattatják, akkor garantáltan nem lesz vele gond. Tay sokat veszített azzal, hogy beszált Mon mellé ebbe a dologba, de innentől kezdve kockázati tényező vált a lázadás számára. Emlékezzünk vissza Luthen Cassiant is ilyen okból akarta kiiktatni az első évad végén és jó okkal tette ezt, aztán azáltal, hogy Cass beszállt a csapatba az ügyük mellé állt. Aki képes lenne pénzért feladni az ügyet, az onnantól kezdve már nem megbízható. Amikor beszélnek Luthennel és valami olyasmit mond Mon-nak, hogy irigyli, hogy nem érti abban benne van Luthen emlékezetes beszéde az első évadból, hogy ő mit áldozott fel ezért az egészért... saját magát, azt, hogy ilyen helyzetekben úgy csapjon le, hidegen mint egy ragadozó. Amikor megszólal a zene, Mon leküld néhány shotot és ott elengedi magát az egyszerre volt felszabadító és szomorú. Omlik össze körülött minden, kudarcokat vall és nem tudja irányítani a dolgokat és ez a feszültség, mint egy kuktából kitör. Én az éreztem, hogy itt a tehetetlenségét vállalta fel és elengedte a dolgokat, tudja ő is mi lesz Tay sorsa és azt is, hogy a lányát el kell engedni egy olyan házasságba, amit az ő kényszerei szültek, amikor Perrin ránéz ott egy pillanatra, mintha ő is meglepődne Mon felszabadultságán, de közben mi tudjuk, hogy mi megy a háttérben. Ahogy Cinta elviszi Tay Kolmát és közbe még mindig halljuk ezt a chandrilai rave-et az annyira epic volt, hogy engem teljesen letaglózott. A jelenetek felépítése, koreográfiája, a hangulat... ilyet csak a filmművészet képes teremteni! Nem olvasgattam semmilyen spoilereket az évadról, úgy hogy ez csak találgatás lesz, de Brasso halála számomra azt vetíti előre, hogy Bixet is el fogjuk veszíteni az évadban. Cass személyiségének alakulása szempontjából még arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz a kenaris sztori feloldása. Vellel is biztosan kezdenek majd valamit és még annyi minden jöhet, de nagyon tömény élmény volt ez így egymásutánban, talán jobb lett volna heti egy részt emésztgetve. 3 Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: Péntek 21:31 Hozzászólás ideje: Péntek 21:31 1 órával ezelőtt, Cpt. Rex írta: Azért mert esélyt sem adott annak, hogy Mothma és Tay tudjanak zárt ajtók mögött is beszélni, ő inkább kinyiratta Cinta-val. Cinta is megváltozott, eddig csak bircsiket ölt, most meg már mindegy, ha parancsot kap, likvidál. Nyilvánvaló hogy nem adnak neki esélyt. A fickó annyira veszélyessé vált hogy kis túlzással akár az esküvőn azonnal agyon kellett volna lőni. Tegyük fel engednek neki és kap pénzt. Mi a garancia arra hogy két nappal később nem követeli a dupláját az összegnek? Meg hogy nem beszél? Akinek már a zsarolás az eszébe jut az onnantól kezdve megbízhatatlan. Semmilyen körülmények között nem kell meghallgatni a zsarolót főleg ilyen helyzetben. Semmi értelme. Az évek során csak többet követel. Gondolkodás nélkül likvidálni kell. A valóságban is. Az hogy régi barát az nem számít. Én is simán kinyírnám akár a legjobb barátomat is ha megzsarolna. Mindig a nagy egészet kell nézni. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Péntek 21:59 Hozzászólás ideje: Péntek 21:59 37 perccel korábban, Yoda József írta: s ezek után alighanem az sem kérdéses, hogy bizony kinyírta az első évadban a birodalmi mérnök családját is az Aldhanin Ez sosem volt kérdés, hiszen egyrészt a birodalmi mérnöknek semmilyen családja nem volt az Aldhanin, másrészt az ottani helyőrség parancsnok családját meg láttuk az epizódban élve Cinta távozása után. 1 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Péntek 22:12 Hozzászólás ideje: Péntek 22:12 (szerkesztve) A mérnököt valóban összekevertem a parancsnokkal, de mikor láttuk a parancsok családját Cinta távozása után? nekem eddig full meggyőződésem volt, hogy ez a képzeletünkre volt bízva, hogy életben hagyta-e őket (nem tűnt fel sohasem, hogy bármikor is láttuk volna a családot), sőt igazából bármilyen fórumon jártam, soha senki nem is mondta ezt. Star Wars Explained is 2 hete rakott ki egy shortot youtube-ra, ahol azt ecseteli, hogy ő úgy véli, végzett velük. SZERK: Hát én most megnéztem az 1x06 végét (miután Cinta távozik) és 1x07-et is átpörgettem kicsit, ötletem sincs, te hol láttad a foglyokat utána. Szerkesztve: Péntek 22:25 - Yoda József Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Péntek 22:25 Hozzászólás ideje: Péntek 22:25 Amikor felszáll a Rono, egy rövid pillanatra mutatják a megkötözött foglyokat a vezérlőben, amint nézik a Szemet, és Cintát már nem látni sehol. A csajt nem sokkal később az ünneplő tömeg mellett látjuk elsétálni, ami azért nem a vezérlő, de még csak nem a bázis tövében volt. 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Péntek 22:31 Hozzászólás ideje: Péntek 22:31 Hát szerintem abból nem derül ki, hogy Cinta már nincs ott Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.