Ugrás a kommentre

2x06 - What a Festive Evening

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
16 perccel korábban, Dzséjt írta:

Nyilván bejátszanak az érzelmek, de itt másmilyen mód nem is lehet. Ha nem Vel bűnteti meg, akkor Carro Raylanz, akinek a lányát ugyanúgy veszélyeztette ez az idióta.

A lányát, aki nyíltan szembement Cintával és Vellel, és alig akarta elhinni, hogy szó nélkül engedelmeskednek ezeknek a kívülállóknak. Szóval mielőtt leszedjük a keresztvizet Sammről, azért emlékezzünk meg erről is. A gyerek simán gondolhatta, hogy ha a főnök lánya ennyire ágált Vellék ellen, akkor jogalapja van saját döntést hozni. A rosszabbik eset, hogy Sammnél Enza tudtával volt fegyver...

A lényeg a lényeg, hogy a Ghorman Frontnak annyi köze van egy katonai szervezethez, mint nekem az űrhajózáshoz. Hallgatni kellett volna Cassianra, de Luthen tojt az egészre. Ezt egy embere bánta. 

Borzasztó érdekes lesz látni egy év múlva mi lesz ezzel a szervezettel. Mennyire lesznek kompetensebbek.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:
10 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A lányát, aki nyíltan szembement Cintával és Vellel, és alig akarta elhinni, hogy szó nélkül engedelmeskednek ezeknek a kívülállóknak.

Az egyetlen aprócska probléma ezzel az érveléssel, hogy az nem Enza volt, hanem Dreena. :P 

Hozzászólás ideje:

Engem meglepett BOrgana új arca. Pláne, hogy előbb hangzik el a neve és azután látjuk. Kicsit lesokkolt, mert nem számítottam rá, hogy nanoplasztikázott 🤪 vagy százfülé-főzetet kapott. 

Olvastam, hogy fontos szerepe van és nem lehetett kihagyni. 

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Az egyetlen aprócska probléma ezzel az érveléssel, hogy az nem Enza volt, hanem Dreena. :P 

Akkor ő. Tök mindegy igazából, a lényeg, hogy volt ellenállás, nem is kicsi.

21 perccel korábban, Szisz írta:

Engem meglepett BOrgana új arca. Pláne, hogy előbb hangzik el a neve és azután látjuk. Kicsit lesokkolt, mert nem számítottam rá, hogy nanoplasztikázott 🤪 vagy százfülé-főzetet kapott. 

Olvastam, hogy fontos szerepe van és nem lehetett kihagyni. 

Jó, hogy spoiler mentes voltál. :) 

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Akkor ő. Tök mindegy igazából, a lényeg, hogy volt ellenállás, nem is kicsi.

Nem tök mindegy, mivel, ha nem a főnök lánya, hanem a 88. senki akadékoskodott még, akkor Samm-nek még a te gondolatmeneted alapján sincs semmi jogalapja saját döntést hozni. Szóval nincs miről megemlékezni, mielőtt levesszük Samm-ről a keresztvizet. :wink:

Az a "nem is kicsi" ellenállás meg mindössze 2 ember volt a jelenlévő 15-ből. A maradék 13 még csak nem is hümmögött vagy bólogatott, amikor Samm és Dreena akadékoskodtak, egy, a nagyfőnök meg mindkettőt leszólta. Azért ezt nem nevezném túl erős ellenállásnak.

Sőt még azt is hozzáteszem, hogy a főnök lánya, Enza volt a legkompetensebb az egész akció során az újoncok között, mert miután Vel összeomlott, ő magához ragadta az irányítást és kivitte az embereit. Azt megelőzően meg megszívlelte Andor okítását. Ha túléli, belőle még tényleg remek vezető lehet.

Hozzászólás ideje:
Éppen most , Dzséjt írta:

Nem tök mindegy, mivel, ha nem a főnök lánya, hanem a 88. senki

Biztos nem a 88. senki volt, hisz részt vett a belső kör gyűlésen, ráadásul előtte is szerepet kapott. Ezért is gondoltam, hogy ő a főnök lánya.

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A lényeg a lényeg, hogy a Ghorman Frontnak annyi köze van egy katonai szervezethez, mint nekem az űrhajózáshoz. Hallgatni kellett volna Cassianra, de Luthen tojt az egészre. Ezt egy embere bánta. 

Szerintem Luthen így sem fogja bánni a dolgokat. Számára az volt a lényeg, hogy a Ghorman egy új frontot nyisson a birodalomban, hogy leterhelje az államapparátust, ehhez képest Cinta pici árnak tűnik. És ezt érezte meg Cassian is: ő látta a kockázatokat, és nem akart egy feláldozható bábu lenni Luthen ezen játszmájában (mert amúgy továbbra is bármikor feláldozható, csak nem mindegy a kockázat, meg nem mindegy hogy gyalog vagy vagy mondjuk bástya). 

Egyébként érdekes kérdés hogy vajon Luthen bánná-e az akciót, ha megtudná, hogy az ISB áll az egész mögött; szerintem egyébként nem, mert szerintem azt gondolná, hogy az ISB csúnyán mellényúl Dedra tervével. Ha a Ghorman forradalom más bolygóknak utat mutat (mint anno a nagy francia forradalom a XIX. század elején), akkor lehet, hogy túl nagy ár lesz ez azért a nyersanyagért cserébe, amit a bolygóból kinyerni remélnek. És úgy tűnik, hogy Dedráék ezt a hatást csúnyán alábecsülik. Vagy Luthen becsüli túl. Ismerve a RO és az EpIV eseményeit, inkább az előbbi!

Hozzászólás ideje:
21 perccel korábban, Donát írta:

És úgy tűnik, hogy Dedráék ezt a hatást csúnyán alábecsülik.

Palpatine-nak itt már csak a Halálcsillag számít. Ha az elkészül akkor nyüszíthet mindenki úgy ahogy akar, semmit nem ér. Ez volt a terv, ás valljuk be, zseniális terv. Ersoval azonban nem számolt.

Hozzászólás ideje:
12 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Jó, hogy spoiler mentes voltál. :) 

Nem teljesen. Beleszaladtam egy képbe, amiből tudtam Bix miféle kis akcióba keveredik.

9 órával ezelőtt, Donát írta:

ehhez képest Cinta pici árnak tűnik.

A járulékos veszteségnél ez kicsit több. Bár Vel ragaszkodott hozzá és lehetett érezni, hogy Cinta nincs túl jó passzban, mintha kicsit kiégett volna. RIP. 

A hosszabb távú hatása Velre is érdekes lesz. 

Erősen feljött nézés közben a „Once a rebel, always a rebel” kulcsmondat. Ha Luthen nem korrigál itt ellene is beindulhat valami belső forrongás. Pill azt is elképzelhetőnek tartom, hogy végül ez lesz a veszte. Kiiktatják mielőtt lebuknának. Még az is benne van, hogy Rael testvér ezzel számol, hisz „all-in”-ben van. Nyilván kell valaki, aki átvenné a szerepét úgy, hogy az egész lázadás szervezettebb formára vált és a mórra már nem lesz feltétlenül szükség. 

Hozzászólás ideje:
21 perccel korábban, Szisz írta:

Nyilván kell valaki, aki átvenné a szerepét úgy, hogy az egész lázadás szervezettebb formára vált és a mórra már nem lesz feltétlenül szükség. 

Ez lenne Mon. Én is elképzelhetőnek tartom, hogy túl nő rajta ez az egész, csak azt nem sejtem még hogy fog kikerülni a képből.

Hozzászólás ideje:

Meghal, ahogy Bix is. Akár az is lehet, hogy Cas intézi el. 

Ghorman rímel a germanra. A nyelvük a francia és a német keveréke hangzásban, a többség csak a franciát hallja ki, a színészek franciák.

Hozzászólás ideje:

Azt gondolom, Cassian itt és most nagyon közel került ahhoz, hogy otthagyja a Lázadást - Ha Bixről van szó, szerintem ezt lazán megteszi (és talán ez is mutatja, hogy sajnos Bix a Rogue One idejére már nincs életben). Eddig csak Veltől láthattunk olyan, hogy köp a biztonsági szabályokra, Cassian lazán bekopogott a Luthen által menedzselt régiség-kereskedés ajtaján. Szerintem ennek a kockázatát nem lehet kellően túlbecsülni. Már önmagában az ha egy Cassian-féle figura a felső szinteken járkál, felkeltheti a gyanút és valószínűleg jópár biztonsági kamerán megjelent a képe. Velnél ez nem volt feltűnő, mert ő a társadalmi elit tagja. Hogy ilyet megtett Cassian, jelzi, mennyire fel lett húzva, sutba dobva minden óvatosságot. Luthen egyre kevésbé ura a helyzetnek, s ahogy egyre komolyabb a tét, szerelmek, kapcsolatok szövődnek, úgy lesz egyre tarthatatlanabb a lutheni ideológia. Mert ő érző lényekkel dolgozik, akik különböző okokból lázadnak és nem tekinthet rájuk eldobható gépként. Ahogy Vel is kimondta, Luthen számára ők külön-külön értékesebbek, mint ha Cintával együtt vannak. Ez nagyon igaz a Cassian-Bix relációra is. Megint kaptunk egy nagyon szép romantikus jelenetet (amikor Bixet mosolyogni látom, az én szívem is ellágyul), és ezt látva számomra nem kérdés, hogy ebben a pillanatban Cassian számára az első Bix, és utána jön csak a Lázadás. Nála a kettő egymásból következik, és nem kizárja az egyik a másikat. A Lázadás nem csak önmagában van ugyanis, és erről a mindent elveszítő Luthen kezd megfeledkezni.

Térjünk rá a Ghormanra. Cassian ejtése után jön a B csapat. Vel és Cinta ismét együtt, a Ferrix óta nem volt közös küldetésük. Cinta nagyon megváltozott az év során, már közel sem az az elvakult végrehajtó, aki annak előtte tűnt. Jó lenne tudni, mi történt vele, bár ez a halála után némileg már jelentőségét veszti. Talán Tay Kolma likvidálása nem sikerült olyan simán? Vagy más van a dologban? Igazából Cinta az, akit valahogy soha nem tudtam magamhoz közel engedni, pontosabban az alkotók nem engedték közel a nézőhöz. Nagy hézagok terpeszkednek az életútjában, mintha egy-két ponton az ő történetszálát megkurtították volna. De ha úgy fogjuk fel, hogy Cinta egy mellékszereplő, aki Vel karakterfejlődési ívének mozgatórugója, akkor már más a helyzet. A re-union nagyon érzéki és tetszetős volt számomra, örültem, hogy Vel nem kezdte el a sértődött énjét előszedni.

És az az igazság, a kezdeti félelmem dacára Velt én most adekvát vezetőnek láttam. Kicsit persze előadta magát, de azért mögötte mégis ott van az Adlhani és valószínűleg több más kisebb küldetés, úgyhogy jogosan dirigált a tapasztalatlan Ghorman frontnak. Vel és Cinta világosan elmondják, hogy csak náluk lesz fegyver, és mindenkinek ki adják a pontos feladatot. Minden büszkesége ellenére Carro Rylanz ezt elfogadja és maga is arra utasítja az embereit, hogy mindenben engedelmeskedjenek Velnek. Ennek ellenére persze hogy a legvégére az akció félresiklik. Mert persze hogy az egyik kis nagyszájú ellenálló Samm magával hozza a fegyvert. Mert persze elő lehet venni azt a munkást is aki a helyszínre tévedt, de a lakossági fórumon már láttuk, hogy az indulatkezeléssel neki nehézségei vannak, így rá kibiztosított (!) fegyvert fogni a legnagyobb hiba. És ha Samm nem képes egyetlen fegyvertelen civillel elbánni szavak szintjén, hogy akar a Birodalom ellen harcolni? Vel az ilyen helyzetekre világosan megmondta, ha bármi balhé van, neki szóljanak! Ez is annyira valóságos, hogy Cinta egy ilyen banális helyzet következtében veszti életét. Egy nagyon is elkerülhető baráti tűz által. Az ilyen helyzetek jól rávilágítanak, mennyire is esetleges, véletlenszerű helyzetekből történhetnek a legnagyobb tragédiák. És ez az ami a legjobban szétfeszíti Vel érzéseit, és emiatt mondja azt, amit. A srác, akire ezután nem sok feladatot bíznak szerintem, egész életében cipelni fogja a terhet, ha nem akarja megváltani magát valami esztelen, öngyilkos akcióval a birodalmiak ellen. A sors kegyetlensége, hogy épphogy rendeződött Vel és Cinta kapcsolata, most el kell veszítenie ilyen abszurd módon a szerelmét. Kíváncsi vagyok, ezután merre viszik tovább Vel karakterét.

Szót kell ejteni még Syrilről, aki végig dokumentálja az egész akciót, és a legvégén úgy liheg, mintha maga is köröket futott volna. Szétfeszítette őt az izgalom és a megfelelési kényszer. Az tetszett, hogy ki lett hangsúlyozva Partagaz által, hogy Syril csak a felszínbe van beavatva. Ez később minden bizonnyal szül ellentéteket Dedra és Syril között. Maradva még a BBI-nél, ez a Heert egyre unszimpatikusabb, látványosan nyalizik (Partagaz persze az ilyet ki nem állhatja), és Lonni Jung - aki valahogy végre sokkal magabiztosabbnak tűnt - megtalálta a legjobb eszközét a személyében, hogy információhoz jusson. Jó volt a kis utalás a különböző titkosszolgálatok rivalizálására a BBI és más szervezetek között. Ez a valóságban is sokszor így van, és nem mindig egyértelmű a hatáskörök letisztázódása egymás között. Így hogy elhangzott Gorst új tartózkodási helye, sejtettem hogy lesz vele valami, de azért így is eléggé in medias res-nek tartottam, ahogy Bix végzett vele - persze mint nézőnek ez kielégítő volt, de egy kissé hatásvadásznak és kiszámíthatónak tartottam. Azért egy ilyen komplexumba betörni nem egy-két perces feladat, és mi csak a végét láttuk, de így is azt az érzetet keltette bennem, hogy jó, akkor ezt még szuszakoljuk be. Mindenesetre örülök, hogy Gorst így járt. Ha csak lelőtték volna, nagyon csalódott lennék.

Hátra van még a Mothma-szál. Nem gondoltam volna, hogy az új szenátorok beiktatása ilyen ceremoniális körülmények közepette történik. Nagyon tetszett, mert ez is ad egy ideológiai színezetet a Birodalom önkényuralmi rendszerének igazolására. A szenátorok gyakorlatilag felesküdnek a Birodalomra és a Császárra, a fennálló Rendre. Megmondom őszintén, kicsit amatőr húzás volt Mothma részéről hogy menet közben otthagyja az egészet. Ezek csak szavak, nincsen tétje, de ezzel a látványos gesztussal annál többet veszíthet. De Mothma is ember és nem mindig van annyi lelki ereje hogy a végletekig színleljen. Erskin a háttérben mosolyokkal próbálta eliminálni a kivonulás feltűnő voltát. 

Azt érzem, hogy Mothma és Perrin között mintha jobb lenne a viszony. Lehet ennek az az oka, hogy Mothma többször ráhagyja a férjére a dolgokat; azért szarkasztikusan odavetette a férjének, hogy minden bizonnyal a szerepjátszással nem lesz gondja a következő három nap során. Az est fénypontja a Sculdun-féle parti volt. Nagyon sajnálom, hogy recastingolni kellett Bailt, ez azért kissé kizökkentő volt, de meg fogjuk szokni. Gilroy elmondása alapján ők tényleg mindent megtettek és hát ha Jimmy Smits két év alatt egyszer se tudta megoldani, akkor inkább az utóbbi hozzáállását minősíti ez. Emlékeim szerint Smits kapcsán már régen volt valami ilyesmi, hogy nem ért rá. Ráadásul Benjamin Bratt azért nagyobb név. Mindenesetre a Rogue One és az Obi-Wan Kenobi után ez csalódás. A smink, kosztüm azért jól sikerült, bár a Bratt-féle Bail Organa talán idősebbnek tűnt. Biztos, hogy a recast nem egy ilyen kurta jelenetecske miatt történt, így a következő sztoriszálakban Organa aktívabban fel fog tűnni. A Sculdun-féle partin rengetegen ott voltak, aki számított. Krennic és Mothma szópárbaja tetszetős volt, bár nyugodtan mutathatták volna jobban Kleya erőlködései helyett. Jung megint az a tejbetök figura volt, akinek megismertük. Ahogy Heert engedelmesen kacarászik Krennic minden szellemesnek szánt megjegyzésén... meg ahogy Lagret kihívóan Mothmára nézett egy Krennic-féle riposzt után... jaj. Mindenesetre ez volt az egyetlen szál, ami úgymond egy kis pozitívumot szolgáltatott, Luthen és Kleya jól láthatóan felengedett és jókedvű volt, amikor távoztak a helyszínről, ez egy ritka őszinte és kedves pillanat volt mindkettejük részéről.

Hozzászólás ideje:

Ez volt az első olyan rész az Andorban, ahol inkább csalódottan, mint elégedetten álltam fel a kanapéról az epizód végén. Három dolog volt igazából, ami nem tetszett, ezek közül a legenyhébb az Bail Organa megjelenése volt. Nagyon felületesen követtem csupán az előzetes híreket és nem számítottam rá, hogy Jimmy Smits itt nem tudott részt venni a forgatáson. Biztosan megvolt az oka, de ettől ez még bántotta a szememet, nem pusztán az, hogy nem a jól megszokott arcot láttam egy ismert karakterben, hanem az is, hogy ez a színész, aki helyettesítette egyáltalán nem hasonlított arra a Bailre, akit Jimmy Smits jelenített meg.

Ami ennél azért lényegesen jobban zavart az Cinta halála volt. Egészen eddig a részig nehezen tudtam hova tenni az ő karakterét, igazából nem is kapott akkora figyelmet, hogy jobban megmozgasson. Valójában mindig is csak a Vellel kapcsolatos relációban jutott neki hely. Erre itt van ez az epizód, ahol végre megismerhetnénk, végre kiléphetne az árnyékból és egy érdekes, izgalmas karakter válhatna belőle saját jogon elindul ez a sztori közte és Vel között... és ezzel a lendülettel le is lövik. Ez eléggé felhúzott, persze el lehet majd mesélni Vel további sorsát, hogy mennyire megborult a szerelme elvesztésétől, de őszinte leszek engem Vel annyira nem érdekel, sokkal izgalmasabb karakter lehetett volna Cinta a maga titokzatosságával és a halála is aláhúzza mennyire egy segédkerék volt csak ez a karakter, mert még a halálával is csak Velt lehet tovább építgetni. Amikor szóba került, hogy mi volt vele az elmúlt egy évben, miért nem keresik egymást, ott vissza kellett tekernem egy kicsit az időben, hogy itt lemaradtam valamiről (elég fáradtan néztem tegnap este az epizódot), de nem volt egyértelmű, hogy mi volt ez a balesete - esetleg köze volt e a Tay Kolmás dolognak ehhez - meg Luthen nem akarta, hogy találkozzon Vellel, vagy az egészségi állapota akadályozta meg ebben, szóval ezt kifejthették volna jobban is. A rablós rész ettől még jó volt, a véletlenül elsülő fegyver motívuma pedig úgy néz ki végig kíséri a sorozatot, hiszen a legelső epizódban is volt egy olyan szituáció, ahol éppen Cass lőtt le valakit úgy, hogy nem akarta és onnan eszkalálódott minden (mondjuk ott az áldozat egy noname figura volt, nem pedig egy már bevezetett karakter).

A végén viszont ez Bixes vonal, ez totál nem illett az Andorhoz. Pont azért szerettem ezt a sorozatot, mert minden lépésnek, minden akciónak súlya van. Ugyan elmondja Cassian, hogy milyen könnyen el tudta hozni azt a Starpath egységet, még az első évad elején és csak be kell sétálni oda, de az offscreen történik meg, amit viszont a sorozatban látunk, abban mindig ott van a feszültség, a kockázat, a kudarc esélye, ettől érződik, hogy tétje van annak, amit látunk. Ebben semmilyen feszültséget nem éreztem, Bix lazán megvárja a dokit abban az épületben, ráteszi a fejhallgatót, kifele menet halál lazán lelövik azt az őrt, aztán miközben elsétálnak Cass megnyomja a detonátort és a háttérben megy a robbanás ők meg badass módon elaszambáznak a helyszínről, tisztára mint egy Michael Bay filmben. 

Ezzel kontrasztba állítva ott volt ebben az epizódban is a poloskaírtási akció (csak semmi aktuálpolitikai áthallás). Nem volt egy nagyon látványos művelet, csak le kellett szerelni valami kis bizbaszt arról a műemlékről, de mennyi feszültség volt abban a jelenetsorban. Itt rátérnék arra ami tetszett, mert az egész party és utána műkincsbemutató is fantasztikus volt, kíválóan hozta azt a szintet, amit megszokhattunk a készítőktől. Genovive O'Reilly mellett ki kell emelnem Elizabeth Dulaut is, aki szintén remekül képes teljesen ellentétes érzelmeket megjeleníteni a színészi eszköztárából egyik pillanatról a másikra. Amikor Lonnival beszélget, egyszer csak spiccesen flörtölő, majd ellentmondást nem tűrően parancsolgató arcát váltogatja és mindkét esetben teljesen hitelesnek érződött, amit láttunk, hozzáteszem jó volt az ő karakterét is egy kicsit a megszokott sémákból kilépve látni, ahogy Cintánál is még ha csak időlegesen is, de bepillantást nyerhettünk ebbe.
Az mondjuk felötlött bennem, hogy készülve az akcióra, egy flakon WD-40-et becsempészhetett volna a ridiküljében, hogy meglazítsa azt a szerkezetet... Amúgy aki ellopta itt a showt, az Ben Mendelsohn volt nálam. Amikor az első részben láthattuk itt az évadban, akkor nem volt ennyire átütő, most viszont a szópárbaja Mon-nal zseniális volt és remekül hozza ezt a karaktert továbbra is. Nem tudom, hogy az esküvő e az oka, de nekem Mon és Perrin párosa most valahogy kellemesebbnek tűnik, mintha jobban kijönnének egymással.

Akiknek a kapcsolata nem ennyire zökkenőmentes az Dedra és Syril, ez megdöbbentett, hogy így beáldozzák a csávót és Dedra ebbe belemegy. Most már más megvilágításba kerülnek a korábbi Syrillel kapcsolatos reakciói is, amit ennél a szálnál láthattunk tőlük. Bennem az merült fel, hogyha 1 év telt el az első évad fináléja óta, amikor itt a második évadban felvesszük a fonalat, akkor Dedra és Syril már egy ideje együtt vannak és halogatják a találkozást Syril anyjával. Dedra megkapja a Ghorman ügyet és közben felmerül bennük, hogy felhasználják Syrilt... mikortól tudhatott Dedra arról, hogy Syrilnek reszeltek? Már az elejétől, vagy eredetileg nem az volt a terv, hogy neki is meg kell halnia? Én azt gondolnám, hogy azok után, hogy megmentette őt a Ferrixen Dedra tényleg érzett valamit Syril iránt, de lehet, hogy Tengely elkapása, a bizonyítási vágy és a dicsőség erősebb vonzerővel bírt számára. Syrilt mindenesetre egy elég tragikus sorsú karakternek tartom, aki cseppet sem szimpatikus, de valahogy sajnálom, bíztam benne, hogy jobban kinövi magát, azok után, hogy megmentett Dedrát, de valahogy eddig ugyanaz az elnyomott, erőtlen senki maradt, aki volt.

Amellett, hogy nem tetszett a kivitelezés Bixnek biztos jót tett ez a lezárás, most már nem mernék fogadni rá, hogy olyan véget fog érni, hogy beleőrül a traumákba, inkább valami heroikus módon távozik az élők sorából, ha tényleg meghal és azzal, hogyha ezt lezárták akkor Cass is egy kicsit felszabadulhat az alól, hogy állandóan fogni kell a kezét és jobban belevetheti magát a kalandokba. Tetszett a konfrontációja Luthennel és közben felmerült bennem az, hogy nem olyan látványosan "őrült", de Luthen elég közel áll Sawhoz a könyörtelenséget és a célorientáltságot tekintve. 
A korábbi kis történetszála, legyen az az első évadban a Ferrix, az Aldhani, vagy a börtön, de akár itt az esküvős szekvencia az első hármas etapban sokkal inkább lezártnak érződött, volt egy katarzisa annak a pár epizódnak ahova ki akarták futtatni azt a történetet. Itt először én nem éreztem ezt, hanem ez ghormani dolog még csak most kezdődik és az ottani ellenállók, de akár Syril szempontjából a nagy pillanat ebben a hármas blokkban nem jött el, hanem az még előttünk van.

Várom a folytatást...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.