Ugrás a kommentre

2x09 - Welcome to the Rebellion

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
2025. 05. 10. - 13:41, Ody Mandrell írta:

Azért a film végén már érezhető volt a vonzalom Cassian és Jyn között. Igaz, nem csókolták meg egymást, de amikor mennek le a liften a scarifi toronyból, ott nagyon úgy néznek már egymásra, mint a szerelmesek. Ki tudja még mi történik a RO-ban látott eseményekig, talán az is közrejátszott Cassian viselkedésében.

Szerintem is volt némi szikra Cassian és Jyn között a filmben, ami a fizikai vonzalmon felül lehetett azért is, mert a közös ügy és az együtt átéltek összekovácsolták őket. Viszont a Roge One-t nézve sosem merült fel bennem az, hogy romantikus vonalon lenne a kapcsolatuk - úgy érzem, ez szándékosan nem teljesedett ki igazán. Csak egy lehetőség volt. Egy másik életben, más körülmények között, talán lehetett volna belőle valami. :) 

Az Andorban eddig látottak alapján, @Pildihez hasonlóan én is úgy gondolom, hogy Cassian hű maradt volna Bixhez, és megtisztelte volna az iránta érzett szerelmét azzal, hogy akkor sem fordítja komolyabbra a Jynnel való kapcsolatát, ha túlélik a scarifi küldetést, és tovább szolgálják a Lázadást. Cassian Bixszel való kapcsolatának mély gyökerei vannak, nem csak romantikus, hanem történelmi és morális szinten is. Bix volt az, aki hitet adott neki, aki ismerte a régi Casst, aki még nem volt a Lázadás arca. Szerintem egy ilyen kapcsolatot nem lehet csak úgy lezárni, még ha el is távolodtak.

2025. 05. 10. - 16:01, Dzséjt írta:

Ha Bix esetleg terhes, az egyáltalán nem biztos, hogy tudatos döntés hatása, hanem inkább annak az eredménye, hogy megesik az ilyen.

Tudom, a Lázadás világa nem ad lehetőséget „ideális döntésekre”, így ez is benne lehet - és bőven reális magyarázat (már ha Bix valóban terhes). Abból indultam ki, hogy a felelősségteljes felnőtt emberek csak ismerik annyira a biológiát, hogy tudják, miként lehet összehozni egy gyereket, és megakadályozni a nem kívánt terhességet, ha semmiképpen sem akarnak utódot. Ha pedig mindennél fontosabb nekik Lázadás ügye (márpedig Bixnek nagyon úgy tűnt, hogy az), ergo egyelőre nem szeretnének egy csecsemővel bajlódni a Lázadók harci bázisán, akkor nem úgy fejezik be a együttlétet, nos... ahogy azt az utódnemzéshez kell. De nyilván, előfordulhat, hogy az egyik fél elveszíti az önuralmát, és már meg is történik a dolog.

Hozzászólás ideje:

Nem lennék meglepve, ha Mothma beszédét több országban is cenzúráznák az elkövetkező években. Ha levesszük a direkt utalásokat a Ghormanra és Palpatine-ra, olyan általános alapigazságokat mond el mintegy két percben egy diktatúra működéséről, hogy azt tananyaggá kéne tenni.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

@Ody Mandrell megírtam mindkét kimaradt epizódhoz. Jól belezuzzantam ezekbe a részekbe, ha korábban csak a Who are You?-hoz készítettem el. Pedig általában sorban haladok, nem középen kezdem és hagyom is abban. :) 

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:
8 perccel korábban, Dzséjt írta:

@Ody Mandrell megírtam mindkét kimaradt epizódhoz. Jól belezuzzantam ezekbe a részekbe, ha korábban csak a Who are You?-hoz készítettem el. Pedig általában sorban haladok, nem középen kezdem és hagyom is abban. :) 

Szándékosan nevezed Wilmont Wilnek? :D 

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Ha már Mon Mothma beszéde - pár kulisszák mögötti fotó:

Blasszfémia! Eretnekség! Emberellenes bűn! AZ OTT CGI!!!!!!

Luke Skywalker Reaction GIF

1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Szándékosan nevezed Wilmont Wilnek? :D 

Igen, az epizódokban is többször hívták Wilnek. Brasso például szinte csak így hívta.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.