Darth Sky Hozzászólás ideje: Tegnap 11:03 Hozzászólás ideje: Tegnap 11:03 2025. 05. 10. - 13:41, Ody Mandrell írta: Azért a film végén már érezhető volt a vonzalom Cassian és Jyn között. Igaz, nem csókolták meg egymást, de amikor mennek le a liften a scarifi toronyból, ott nagyon úgy néznek már egymásra, mint a szerelmesek. Ki tudja még mi történik a RO-ban látott eseményekig, talán az is közrejátszott Cassian viselkedésében. Szerintem is volt némi szikra Cassian és Jyn között a filmben, ami a fizikai vonzalmon felül lehetett azért is, mert a közös ügy és az együtt átéltek összekovácsolták őket. Viszont a Roge One-t nézve sosem merült fel bennem az, hogy romantikus vonalon lenne a kapcsolatuk - úgy érzem, ez szándékosan nem teljesedett ki igazán. Csak egy lehetőség volt. Egy másik életben, más körülmények között, talán lehetett volna belőle valami. Az Andorban eddig látottak alapján, @Pildihez hasonlóan én is úgy gondolom, hogy Cassian hű maradt volna Bixhez, és megtisztelte volna az iránta érzett szerelmét azzal, hogy akkor sem fordítja komolyabbra a Jynnel való kapcsolatát, ha túlélik a scarifi küldetést, és tovább szolgálják a Lázadást. Cassian Bixszel való kapcsolatának mély gyökerei vannak, nem csak romantikus, hanem történelmi és morális szinten is. Bix volt az, aki hitet adott neki, aki ismerte a régi Casst, aki még nem volt a Lázadás arca. Szerintem egy ilyen kapcsolatot nem lehet csak úgy lezárni, még ha el is távolodtak. 2025. 05. 10. - 16:01, Dzséjt írta: Ha Bix esetleg terhes, az egyáltalán nem biztos, hogy tudatos döntés hatása, hanem inkább annak az eredménye, hogy megesik az ilyen. Tudom, a Lázadás világa nem ad lehetőséget „ideális döntésekre”, így ez is benne lehet - és bőven reális magyarázat (már ha Bix valóban terhes). Abból indultam ki, hogy a felelősségteljes felnőtt emberek csak ismerik annyira a biológiát, hogy tudják, miként lehet összehozni egy gyereket, és megakadályozni a nem kívánt terhességet, ha semmiképpen sem akarnak utódot. Ha pedig mindennél fontosabb nekik Lázadás ügye (márpedig Bixnek nagyon úgy tűnt, hogy az), ergo egyelőre nem szeretnének egy csecsemővel bajlódni a Lázadók harci bázisán, akkor nem úgy fejezik be a együttlétet, nos... ahogy azt az utódnemzéshez kell. De nyilván, előfordulhat, hogy az egyik fél elveszíti az önuralmát, és már meg is történik a dolog. 4 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Tegnap 11:55 Hozzászólás ideje: Tegnap 11:55 Nem lennék meglepve, ha Mothma beszédét több országban is cenzúráznák az elkövetkező években. Ha levesszük a direkt utalásokat a Ghormanra és Palpatine-ra, olyan általános alapigazságokat mond el mintegy két percben egy diktatúra működéséről, hogy azt tananyaggá kéne tenni. 5 1 Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: Tegnap 15:44 Hozzászólás ideje: Tegnap 15:44 Ha már Mon Mothma beszéde - pár kulisszák mögötti fotó: 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Tegnap 17:52 Szerző Hozzászólás ideje: Tegnap 17:52 Itt is elkészül a full guide, ha @Dzséjt megírja a sztorit. Sok érdekesség ezúttal nem volt. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Tegnap 19:19 Hozzászólás ideje: Tegnap 19:19 (szerkesztve) @Ody Mandrell megírtam mindkét kimaradt epizódhoz. Jól belezuzzantam ezekbe a részekbe, ha korábban csak a Who are You?-hoz készítettem el. Pedig általában sorban haladok, nem középen kezdem és hagyom is abban. Szerkesztve: Tegnap 19:19 - Dzséjt 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Tegnap 19:28 Szerző Hozzászólás ideje: Tegnap 19:28 8 perccel korábban, Dzséjt írta: @Ody Mandrell megírtam mindkét kimaradt epizódhoz. Jól belezuzzantam ezekbe a részekbe, ha korábban csak a Who are You?-hoz készítettem el. Pedig általában sorban haladok, nem középen kezdem és hagyom is abban. Szándékosan nevezed Wilmont Wilnek? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Tegnap 19:32 Hozzászólás ideje: Tegnap 19:32 3 órával ezelőtt, Darth Sky írta: Ha már Mon Mothma beszéde - pár kulisszák mögötti fotó: Blasszfémia! Eretnekség! Emberellenes bűn! AZ OTT CGI!!!!!! 1 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Szándékosan nevezed Wilmont Wilnek? Igen, az epizódokban is többször hívták Wilnek. Brasso például szinte csak így hívta. 1 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 12 órával korábban Hozzászólás ideje: 12 órával korábban 12 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Igen, az epizódokban is többször hívták Wilnek. Brasso például szinte csak így hívta. A legjobb Saw volt: Wil.......mon. Egyébként én is láttam az epizódot, tervezek róla írni majd hosszabban, de természetesen baromira tetszett. Mothma beszéde bizony sok parlamentben elhangozhatna ezen a kontinensen is. Hidegrázós volt! Egy kérdés: amikor a BBI-os lótifuti nem tudta kinyitni az ajtót, hogy lekapcsolja az áramot, ott mi történt? A végén a két csaj (az egyik ilyen Lobot szerű nő volt) még össze is mosolyog. Gondolom ez sem véletlen egybeesés volt, ki intézte el, hogy pont mostanra lett megjavítva a zár? Bail? 2 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 12 órával korábban Hozzászólás ideje: 12 órával korábban 27 perccel korábban, Donát írta: Egy kérdés: amikor a BBI-os lótifuti nem tudta kinyitni az ajtót, hogy lekapcsolja az áramot, ott mi történt? A végén a két csaj (az egyik ilyen Lobot szerű nő volt) még össze is mosolyog. Gondolom ez sem véletlen egybeesés volt, ki intézte el, hogy pont mostanra lett megjavítva a zár? Bail? Biztos Bail volt. Belőle kinézem, hogy erre is gondolt. Pont mint, amikor hivatkozott valami cikkelyre, hogy átadhassa a szót Monnak, most is csak annyi történt, hogy végre betartottak egy szabályzatot, amit addig nem. Ezért nem lehet megbüntetni őket. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 10 órával korábban Szerző Hozzászólás ideje: 10 órával korábban Szerintem is valaki itt előre gondolkodott, amit ebben az esetben csak Bailből tudok kinézni. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 9 órával korábban Hozzászólás ideje: 9 órával korábban Bár én is inkább Bailre gyanakszom (a Szenátus az ő csatatere), de én Luthenből is kinézem, hogy odaküldte két ügynökét, hogy biztosítsák, a BBI ne tudja kívülről megszakítani az adást. Illetve ezen a vonalon Erskin is eszembe jutott, aki még a menesztése előtt elintézhette ezt is (akár Luthen, akár Bail utasítására, akár saját kútfőből). De akárki is volt, jár neki a pacsi. 3 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 6 órával korábban Hozzászólás ideje: 6 órával korábban Még abból az összenézésből úgy tűnt, hogy a két nő is benne volt a buliban, mert mintha élvezték volna a helyzetet, hogy az ISBs lyukra futott. Szóval nem szimpla szenátusi dolgozóknak tűntek, hanem beavatottaknak. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 6 órával korábban Szerző Hozzászólás ideje: 6 órával korábban Nekem is direkt akciónak tűnt, és a fentebb felsoroltak közül bárki lehetett a szervező. Erskint mondjuk kizárnám, nem volt ő olyan nagy hal ehhez. Legfeljebb a kivitelezéseben segített, de az ötlet biztos nem tőle jött. Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 4 órával korábban Hozzászólás ideje: 4 órával korábban Ez az epizód nálam nem ütött akkorát, mint a legutóbbi, de így is emlékezetes maradt. Mon Mothma esetében eddig mindig olyan érzésem volt, hogy ő megpróbálja elszeparálni magát a tényleges Lázadástól, mert ugyan pénzt teremt elő Luthenéknek és személyesen is kockázatot vállal, de teljesen nem áll bele ebbe a vonalba. Most, hogy tarthatatlanná vált a helyzete a Coruscanton, végül most alakult úgy, hogy személyesen is beáll a Lázadásba. Ez a motívum azért is volt fontos és meghatározó, mert talán már eddig is túl sokáig hitték azt az emberek, hogy el lehet lavírozni még valahogy a Birodalom által nyújtott keretek között, miközben az a mérsékelt mozgástér, ami addig rendelkezésükre állt pusztán illúzió volt. Erről szólt gyakoraltilag Maarva első évados beszéde is. Mon Mothma fontos munkát végzett a háttérből, de annak az ideje lejárt, hogy ő a háttérből machináljon, hanem most már bele kell állni 100%-osan a Lázadásba. Amikor elviszik a rész elején a ghormani szenátort nekem az ugrott be, hogy mikor volt utoljára olyan, hogy fegyverrel kényszerítsenek egy szenátort és a Hostage Crisis című epizód ugrott be még a TCW-ből, amikor Cad Bane túszul ejt szenátorokat. Mennyire más világ volt akkor és mennyire másmilyennek érződik ez a Coruscant, mint az amit prequel filmekből ismerhetünk. Nekem tetszik ez az új épület egység, ami azokkal a fehér ívekkel egy kelően újszerű hatást ad a városrésznek és érződik rajta, hogy eltelt az idő. Persze az idő múlása azon is érződik, hogy mennyire megváltozott a Szenátus épülete is. Az épületben olyan feszültség érződik, ami számomra korábban nem volt tetten érhető, de egyébként fizikai jegyekben is megfoható ez a változás, mert valahogy nekem úgy rémlik, hogy a folyosók is sokkal színesebbek, élettel telibbek voltak, mint ez a már-már katonás letisztultság, amit itt tapasztalhatunk. Mon Mothma beszéde nem különben sikerült kiválóra, mint a sorozatban korábban hallott monológok, igazából mindegyik másért volt emlékezetes. Luthen nagyjelenetében az volt a jó, hogy felfedte az antihőst, akire a Lázadásnak szüksége van, míg Maarva esetében az volt megindító, hogy egy öreg (már halott) asszony micsoda energiákat képes felszabadítani egy közösségben, hogy azok kiálljanak magukért és az igazsságért. Én itt Mon Mothmánál azt éreztem, hogy végre leszámolt azzal az alakoskodással, álcázással, finomkodással, amivel eddigi életét töltötte szenátorként a Birodalomban. Kimondta azokat a dolgokat, amit eddig nem lehetett kimondani - itt felötlik bennem a Krennices beszélgetés még a hatodik részből - és nevén nevezte azt, ami körülöttük zajlik és azt is, hogy ki ezért a felelős. Itt is remekül sikerült fokozni a feszültséget és úgy kifutattni a jelenetet, hogy Palpatine említése (aki amúgy nagyon jó, hogy nem szerepelt a sorozatban) a lehető leghatásosabb legyen. Végre Cass és Mon találkoztak, akik eddig igen eltérő világokat képviseltek és eltérő módon küzdöttek az igazságért, sokszor a legjobb kontrasztot azok a jelenetek adták, amikor látjuk Cass szenvedéseit a lehető legnyomorúságosabb helyzetekben, majd aztán láthatjuk Mont, aki egy egész más szorongást él meg és mégis mindketten végeredményben ugyanazért a célért küzdenek majd. Most végre keresztezték egymást az útjaik és a szöktetési rész nagyon remek volt, itt ütközött ki igazán, hogy Cass és Mon mennyire más világot képviselnek és utóbbinak még alkalmazkodnia kell a megváltozott realitásokhoz, hogy most már nem pusztán szavakkal vívnak csatákat. A Yavin számomra egy kicsit furcsán ért véget Cass és Bix kapcsolata, de nagyon remélem, hogy még találkoznak majd. Az legalábbis elég fura lenne, ha Bixet többet már nem látnánk, de nekem nem igazán tetszett, hogy Cassian ki akart farolni a Lázadásból. Ez nyilván a Ghorman utóhatása volt és az egy tetszetős vonal, hogy nem csak a Szenátusban van hatása ennek az ügynek politikai szinten, hanem akár ilyen személyes szempontból is. Ettől még úgy érzem, hogy ezeknek az ügyeknek és a Jyn könyvnek is az volt a tanulsága, hogy nem lehet megúszni ezt a harcot, nem lehet elmenni a Birodalom elől. Az első évadban Cass ezt akarta csinálni, aztán rájött, hogy ezek ellen harcolni kell és elkötelezettnek is tűnt az egész iránt, most meg arra van kifutattva a sztorija, hogy ő egyébként otthagyná az egészet csak Bix önfeláldozása miatt kénytelen maradni a Lázadásnál. Hozzáteszem Bix karaktere eléggé stagnált ebben az évadban, bíztam benne, hogy valami drámai sztori kerekedik ki az övéből, még esetleg az a bizonyos terhesség lehetne, ami egy érdekes vetületet ad neki, de most is inkább Cass vonatkozásában volt jelentős, nem saját jogán... az a szadista doktoros kivégzés, ami meg az ő redemption arc-ja lett volna, az továbbra is az évad gyengepontja nálam. Az utolsó történetszálra ezek után nem tudom mit várjak. Nehéz lesz felülmúlni ezt a hármast, ráadásul már nagyon közel leszünk a RO-hoz, de azért még maradtak elvarratlan szálak, de akármi is lesz, ezekért a részekért már megérte az egész évad! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 4 órával korábban Szerző Hozzászólás ideje: 4 órával korábban 15 perccel korábban, Wilde írta: ez a változás, mert valahogy nekem úgy rémlik, hogy a folyosók is sokkal színesebbek, élettel telibbek voltak, mint ez a már-már katonás letisztultság, amit itt tapasztalhatunk. Nekem sokszor Kamino ugrott be, főleg arról a folyosóról ami Mon podjához vezetett. De az egész belső tér kissé rideg hatást keltett. 19 perccel korábban, Wilde írta: Az utolsó történetszálra ezek után nem tudom mit várjak. Nehéz lesz felülmúlni ezt a hármast, ráadásul már nagyon közel leszünk a RO-hoz, de azért még maradtak elvarratlan szálak, de akármi is lesz, ezekért a részekért már megérte az egész évad! A kritikusok szerint Tony bőven megugrotta a lécet. Holnaptól meglátjuk. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.