Jump to content

The Clone Wars prezentáció a Comic-Con -on!


Recommended Posts

The Clone Wars prezentáció a Comic-Con -on!

 

0014097.jpg

 

Idén is megrendezésre kerül az immár nagy hagyományokkal rendelkező Comic-Con fesztivál. A rendezvénynek San Diego ad otthont Július 22-26. között. Természetesen ismét lesz Star Wars pavilon, amely sok érdekes műsorral várja a rajongókat. Ezek közül minden bizonnyal kiemelkedik majd a nagy sikerű The Clone Wars sorozat második évadjával foglalkozó prezentáció. A hivatalos oldalon már olvasható az esemény beharangozója, mely alapján meg tudhatjuk mikor érdemes résen lenni az infók tekintetében. Július 24 –én pénteken várható a ’Big Star Wars day’. Először a Galaktikus konfliktus tágabb összefüggéseibe nyújt bepillantást Dave Filoni, majd az új szezon néhány érdekességéről is hallhatunk, természetesen videókkal megspékelve. Feltűnnek a szinkron hangok is, akik a stúdióban szerzett tapasztalataikról és élményeikről mesélnek majd.

 

Szűk két hét múlva minden bizonnyal lehull a lepel a TCW várva várt második szériájának néhány titkáról, ezért érdemes lesz figyelemmel követni a híreket. Megpróbálunk majd friss infókkal szolgálni az eseményről.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Szóval akkor hamarosan hallhatunk híreket a következő évadról, remek :)

Én is nagyon kíváncsi vagyok miket mondanak majd! Nagyok az elvárásaim a második évaddal kapcsolatban.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Érdekesen hangzik ez a "Galaktikus konfliktus tágabb összefüggései" dolog. Lehet, hogy a 2. szezonban már Darth Sidious is jobban fog ármánykodni és nagyobb jelentősége lesz egy-egy epizódnak (amit mondjuk kicsit hiányoltam az első szezonból, hisz szinte semminek sem volt tétje)?

Link to comment
Share on other sites

(amit mondjuk kicsit hiányoltam az első szezonból, hisz szinte semminek sem volt tétje)?

Semminek nem volt tétje? :) Ebben az esetben egy élvezhetetlen és unalmas sorozatot láttunk volna. :lol: A peremvidéki háború volt terítéken, és amint az utolsó részben mondja is a narrátor, azt a Jedik nyerték. Lehet tovább lépni.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ha nem sikerült volna felrobbantani a Rookiesban a bázist, akkor Kamino sem állna most, ami pedig hova is vezetne... Hm, nem tudom pontosan, de valami azt súgja, hogy a köztársaság az utánpótlásai nélkül egy idő után talán... öhm... hogy is kell ezt szépen mgfogalmazni? á, megvan: elbukná a háborút. :) Ez elég nagy tét? :lol:

Link to comment
Share on other sites

Na ezért használtam a "szinte" szócskát. De én olyanokra gondoltam, mint, hogy Sidiousék nagyrészt mindent bebuktak, mégsem okozott ez neki fejfájást. Grievous sorra elvesztette a hajóit, és csak egyszer kapott büntit. Dooku kalózok kezére került igazán égő módon, és még ejnye-bejnye se volt. És ha a Szeparatisták egy szuper fegyvere odavész, sebaj, van másik. Egy tábornokot elkapnak, sebaj, abból is van tartalék. Szóval nem a "mi lett volna ha" tétekre gondoltam, hanem a ténylegesekre, hogy ha valamit elveszítenek, akkor annak lássam is a jelentőségét. Érezzem, hogy miért volt annyira fontos a Toydari, hogy maga Yoda ment oda, mert az évadban aztán semmit sem lehetett erről tudni. Lássam azt az útvonalat, amit Jabbáéktól kaptak, és lássam a hátrányát, hogy miért volt olyan rossz a Szeparatistáknak bebukni eme két dolgot. Mert az évadból nem igazán jött le, hogy a Szeparatistáknak olyan marha rossz, hogy sorra elveszítettek majdnem mindent, az a győzelem, amit meg nagy ritkán kivívtak, stratégiai jelentőséggel nem bírt. Ezek a tétek érdekelnének mindkét oldalról.

Link to comment
Share on other sites

Mindig hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ezek a veszteségek nem igazán érdeklik Sidioust, hisz mindkét oldalt ő mozgatja. Eleve a háború kitörésével a Jedik és a Köztársaság sorsa megpecsételődött. Én végig ezt érzem a háttérben, és ezt remekül is sugallják. A Ryloth -on aratott győzelem, ami egy újabb megszállás kezdete lesz, vagy Tee Wat Ka szavai a Jedi Crash végén. Tulajdonképpen minden egyes Köztársasági győzelem egyben a sötét oldal győzelme is.

 

A másik dolog pedig, hogy a szeparatisták belső életét alig látjuk. Sőt, szinte sehogy sem. A hangsúly a jó oldalon van, szine az ő szemszögükből kísérjük végig az eseményeket. Talán ez az oka annak, hogy nem láttuk az általad felvetett dolgokat.

Link to comment
Share on other sites

A másik dolog pedig, hogy a szeparatisták belső életét alig látjuk. Sőt, szinte sehogy sem.

Hát ez az... ez a bajom. Ne fókuszáljon ennyire a jókra a sorozat, mert a Star Wars nem csak a jókról szól. A filmekben is láttuk mindkét oldalt, nem csak az egyiket. Még akkor is, amikor az ep4-5-6-ban a két oldal főbb szereplői elszeparálódtak egymástól, akkor sem csak azt láttuk, hogyan alakul a jók helyzete, hanem azt is, hogyan a rosszaké. Akárcsak az ep1-2-3-ban, ahol sokszor egyszerre alakultak az események (és a TCW-ben, révén a háborúban összefügg egyik hadmozdulat a másikkal, szintén ezen a vonalon kéne maradni). Számomra ezt jelentik a "galaktikus összefüggések", hogy látom, hogy mi történt azután, hogy ezt és ezt a bolygót elfoglalták vagy bebukták, nem pedig a "mi lett volna, ha nem foglalják el".

 

Nem felejtettem el, hogy Sidious áll mindkét oldalon a háttérben, de a háború nem csak Sidiousról szól, mint ahogy nem csak Anakinról, Obi-Wanról és Padméról. Száznyi résztvevője van, és nem úgy áll a háború, hogy egyik oldalon a Köztársaság, másikon csak egymaga Sidious. Sőt, éppen ellenkezőleg, ahogy írtad is, ő csak a háttérben van. Sidious mellett ott van az egész Szeparatista Tanács és a vezérkar, Grievous mellett sok másik tábornok, akik nem droidok (csak ebben az évadban három másik tábornokot láttunk, is mind a három rendre elbukott). Sidiousnak pedig fenn kell tartania mindkét oldalon a látszatot, hogy csak azon az oldalon áll. Most viszont mindent a Köztársaság vitt, ráadásul főleg azért, mert rendre keresztülhúzták még Sidious terveit is, szóval még szegény öreg sem járt túl nagy sikerrel. Gunray kimentésén kívül jelenleg nem tudok olyat felhozni, ami siker lenne az ő számára, és tovább gördítené a háborút. Pedig annak három évig még tartania kéne, de ha mindig mindenhol a jók jönnek ki győztesen, akkor ez az egész "túl sokáig tart a háború" dolog kártyavárként dől össze, mert az keresztbe vágja a koncepciót Sidiousról, hogy a háború miatt szerzi meg a különleges jogokat (hisz minek szavaznának meg neki mindent, ha a háború anélkül is jól alakul), illetve a háború is hitelét veszti, hiszen még egy Galaxisban sem tartható fenn sokáig egy olyan háború, amiben mindig az egyik oldal győz. Egy ilyen mérkőzést a gyáva Szeparatista Tanács hamar feladna. Szóval ezért is tetszett az utolsó rész, mert ha azt szépen továbbviszik, akkor pl. Palpatine újabb jogokat szerezhet meg... még akkor is, ha nem feltétlen Sidious áll a háttérben, hanem mondjuk Ziro, vagy Jabba magánakciója volt. És ilyen vereségek kellenének még, nem csak olyanok, hogy megszökött egy fontos fogoly, meg nem sikerült 88-szorra sem elkapni Grievoust vagy Dookut. A Köztársaság is veszítsen bolygókat el, aztán - ha már úgyis a jókra koncentrálnak - lássuk, hogy az hogyan érinti őket. Vagy lássuk a Szeparatistákat. Ilyen összefüggésekből, tétekből sajnos hiány van, mert a sorozat rettenetesen egyoldalúan mutatja a háború alakulását.

Persze mindez csak előre károgás, amit el is felejtek, ha a következő évadok így alakulnak. Bízom Lucas papában, hogy a filmekre jellemzően nem csak az egyik oldal kártyái közé enged majd bepillantást.

Link to comment
Share on other sites

Az 1-2-3 -ban szinte semmit se láttunk a sötét oldal ármánykodásából. Az egész prequelben két jelenet volt ami tényleg bepillantást engedett a sötét oldal mögé. EPI -ben a Sidious-Maul beszélgetés, a másik pedig az EPII végén látott jelent, amikor Sidious és Dooku váltanak pár szót. szóval mi csak azt érezhetjük amit Yoda mond. Nő a sötét oldal ereje... Persze lehetne épp ez a sorozat egyik mozgató rugója, hogy ezt bemutatják, ám van itt egy kis bibi. Ez a széria nem erre készült. Ez túl komoly és sötét szál lenne ennek. Én megértem, hogy több szepi győzelmet akarsz látni, de nyilván ezt a készítők nem akarták. Persze ettől még biztosan voltak győzelmeik, mert a TCW szinte csak az Anakin és Obi-Wan vezette csapatokra koncentrál így nem is csoda, hogy mindig győztek ők ketten. Ebből is fakad legendás hírnevük. Persze ez később változhat, és ezért is vagyok kíváncsi a második évadra, mert ha minden ugyanígy folytatódna az kicsit unalmas lenne. El kell mozdulni valamerre.

Link to comment
Share on other sites

Az 1-2-3 -ban szinte semmit se láttunk a sötét oldal ármánykodásából.

Hát nem tudom, nekem az is az ármánykodások közé tartozik, ahogy Sidious manipulálta Gunray-ékat a Naboonál, ahogy szépen elérte, hogy Amidala leváltassa Valorumot, ahogy az ep2-ben nagy jámboran előidézte, hogy megkapja a korlátlan jogokat, vagy mikor Dooku megjátsza az értetlent a geonosisi csata alatt, vagy ahogy Palpatine kijátszotta Tyranust és Grievoust az ep3-ban, ahogy pontot tett a Klón háborúk végére, hogy Anakin manipulálását már ne is említsem, és persze a többi... ezek mind-mind az ármánykodás részei, nem csak az a két jelenet.

 

Nyerni biztos nyertek, mert mondták, csak éppen kicsit hiteltelen, mert nem látni, hogy a Szeparatisták tényleg képesek lennének a nyerésre. Azért egy jó háborús sorozat titka, hogy néha veszítenek is a hősök, még akkor is, ha nem is annyira komoly, mint egy Elitalakulat. Szóval igazad van abban, hogy mozdulniuk kell valamerre. Mert egy Malevolence felrobbanás után kissé hiteltelenül hangzik az a bevezető, amelyben a kommentár elmondja, hogy súlyos veszteségek érték a Köztársaságot... kár, hogy azelőtt pont a Szeparatista szuperfegyver veszett oda :)

Link to comment
Share on other sites

Hát nem tudom, nekem az is az ármánykodások közé tartozik, ahogy Sidious manipulálta Gunray-ékat a Naboonál, ahogy szépen elérte, hogy Amidala leváltassa Valorumot, ahogy az ep2-ben nagy jámboran előidézte, hogy megkapja a korlátlan jogokat, vagy mikor Dooku megjátsza az értetlent a geonosisi csata alatt, vagy ahogy Palpatine kijátszotta Tyranust és Grievoust az ep3-ban, ahogy pontot tett a Klón háborúk végére, hogy Anakin manipulálását már ne is említsem, és persze a többi... ezek mind-mind az ármánykodás részei, nem csak az a két jelenet.

 

Nyerni biztos nyertek, mert mondták, csak éppen kicsit hiteltelen, mert nem látni, hogy a Szeparatisták tényleg képesek lennének a nyerésre. Azért egy jó háborús sorozat titka, hogy néha veszítenek is a hősök, még akkor is, ha nem is annyira komoly, mint egy Elitalakulat. Szóval igazad van abban, hogy mozdulniuk kell valamerre. Mert egy Malevolence felrobbanás után kissé hiteltelenül hangzik az a bevezető, amelyben a kommentár elmondja, hogy súlyos veszteségek érték a Köztársaságot... kár, hogy azelőtt pont a Szeparatista szuperfegyver veszett oda :)

Ha így nézzük, akkor a TCW is tartalmazott jó néhány ilyen jelenetet.

Link to comment
Share on other sites

Ha így nézzük, akkor a TCW is tartalmazott jó néhány ilyen jelenetet.

Hogy lehet máshogy nézni? Mindegy, tartalmazott, tény, csak nem eleget, és sokszor éppen szegény Sidious esett pofára: Malevolence bukta, Ryloth bukta, Toydaria bukta, Hutt útvonalak bukta, pedig ezek elég fontosak lehettek, ha maga Dooku, sőt, olykor maga Sidious járt közben miattuk. Bár az évad vége miatt gyanítom, hogy a következő szezonban azért nem kell csalódnom, és elindulunk az ep3 felé. Ahhoz pedig a Szeparatistáknak fel kell pofoznia a Köztársaságot, erőre kell kapniuk. Akkor pedig a háború végre tényleg háború lesz, nem pedig egy olyan játék, amiben a Szeparatisták a bokszzsák szerepét játsszák.

Link to comment
Share on other sites

Hogy lehet máshogy nézni? Mindegy, tartalmazott, tény, csak nem eleget, és sokszor éppen szegény Sidious esett pofára: Malevolence bukta, Ryloth bukta, Toydaria bukta, Hutt útvonalak bukta, pedig ezek elég fontosak lehettek, ha maga Dooku, sőt, olykor maga Sidious járt közben miattuk. Bár az évad vége miatt gyanítom, hogy a következő szezonban azért nem kell csalódnom, és elindulunk az ep3 felé. Ahhoz pedig a Szeparatistáknak fel kell pofoznia a Köztársaságot, erőre kell kapniuk. Akkor pedig a háború végre tényleg háború lesz, nem pedig egy olyan játék, amiben a Szeparatisták a bokszzsák szerepét játsszák.

De neki tök mindegy! Mondja is a Hutt bukta után, hogy had örüljenek csak a Jedik a kis győzelmüknek. Nem sokat ér. Ez az egész háború az ő gyengítésüket szolgálja. Minden csatával kevesebben lesznek. Érdekli is őt, hogy nyernek vagy vesztenek a szeparatisták... Persze valahol fontos, hogy húzzák pár évig de ez az egész nem a nagy győzelmekről szólt. Elfoglalnak egy új bolygót? Adott pillanatban ok lehet, Gunray hány pár cigánykereket, de a végcélt tekintve semmi értelme, hisz úgy is a Birodalom része lesz majdan. A másik jó dolog ebben az egészben a harcedzett sereg létrehozatala. A háború arra is jó volt, hogy egy felkészült és ütőképes hadsereggel kezdhesse meg a diktatórikus uralmát.

Link to comment
Share on other sites

Persze valahol fontos, hogy húzzák pár évig de ez az egész nem a nagy győzelmekről szólt.

Tudom, láttam az ep2-3-at :) De éppen ez az, hogy a háború elhúzása a legfontosabb, és azt nagyon nem lehet úgy kivitelezni, hogy mindent visz az egyik fél, a másik meg csak szív, pláne úgy, hogy a másik oldalon hírhedten gyáva férgek vannak (ahogy Qui-Gon mondta: "A szövetségiek gyáva népség. Rövid lesz ez a tárgyalás."). Hiteltelenné, erőltetetté válna, és ezt nem igazán szoktam meg a Star Warstól. Ott az adok-kapok a jellemző, akár arról van szó, hogy húzzák a háborút, akár arról, hogy tényleg háború van. És ezt elvárom a TCW-től is. Lehet, hogy a sorozat könnyedebb, de azért az univerzum hitelességét ne áldozzák be ezen az oltáron, és pláne ne a klón háborúkkal. De mint írtam, az évadzáró azt sugallta, hogy a következő évad afféle Birodalom, vagy inkább a Szeparatisták visszavágnak lesz. Szóval a vita - jelenleg - tárgytalan... ha a második évad is ilyen lesz, nos, akkor gondok lesznek.

Link to comment
Share on other sites

Egyébként szerintem az is magyarázat lehet, hogy a Köztársaság klónhadsereg a háború kezdetén messze a droidsereg fölött áll. Gondolom nemcsak a túlerő miatt menekültek a droidok Geonosisról, hanem azért, mert nem tudták volna legyőzni a klónokat (ez el is hangzik a filmben), és számomra ez elég bizonyíték arra nézve, hogy miért volt a háború kezdetén inkább a Köztársaságé a csaták nagy része. Gondolom, ahogy lépkedünk előre, úgy fognak egyre inkább fejlődni a droidseregek és a háborús stratégák képességei.

Link to comment
Share on other sites

ha a második évad is ilyen lesz, nos, akkor gondok lesznek.

Akkor még mindig marad két évad. :) De az igaz, hogy a narrátor kimondta az utolsó rész végén, hogy a Jedik a megnyerték a háborút a peremvidéken. Anakin is hazatért 'szabadságra'. Tehát ez valóban remek zárása volt az első évad történéseinek. Bane -val egy új fejezet indul majd, ebben biztos vagyok. Nagyon várom a jövő heti Comic-Con -t! Állítólag rengeteg hír lesz majd az új évadról.

Link to comment
Share on other sites

Egyébként szerintem az is magyarázat lehet, hogy a Köztársaság klónhadsereg a háború kezdetén messze a droidsereg fölött áll. Gondolom nemcsak a túlerő miatt menekültek a droidok Geonosisról, hanem azért, mert nem tudták volna legyőzni a klónokat (ez el is hangzik a filmben), és számomra ez elég bizonyíték arra nézve, hogy miért volt a háború kezdetén inkább a Köztársaságé a csaták nagy része. Gondolom, ahogy lépkedünk előre, úgy fognak egyre inkább fejlődni a droidseregek és a háborús stratégák képességei.

Érdekes meglátás! És az EPIII elején se véletlen volt Coruscant felett a szepi flotta. A TCW -ben látott kvalitásokkal rendelkező haderő nem lett volna képes blokád alá vonni a központi bolygót. De ha ezeket nem magyarázák meg a TCW -ben, akkor az egész nem fog érni egy fabatkát sem.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Az EP II. -ben szó esik arról, hogy a különböző szepi vezetők éppen a haderejüket igyekszenek összevonni. A Geonosisi csatában még csak a helyi erők vettek részt, ez tény, de utána már az összes testület/válalat összefogott akik kiváltak a Köztársaságból.

 

Annyit én is elvárnék, hogy még több csatát (grandiozusabbakat) mutassanak. Rengeteg olyan harci jármű van amit még be se vetettek. De ezt már korábban is említettem.

Link to comment
Share on other sites

Az EP II. -ben szó esik arról, hogy a különböző szepi vezetők éppen a haderejüket igyekszenek összevonni. A Geonosisi csatában még csak a helyi erők vettek részt, ez tény, de utána már az összes testület/válalat összefogott akik kiváltak a Köztársaságból.

 

Annyit én is elvárnék, hogy még több csatát (grandiozusabbakat) mutassanak. Rengeteg olyan harci jármű van amit még be se vetettek. De ezt már korábban is említettem.

Láthatóan nem akarták minden puskaporukat ellőni az első évadban. Szerintem ez csak a bevezetés volt. :)

Link to comment
Share on other sites

Remélem, hogy a beharangotott prezentációból már kiderül, számíthatunk-e ilyen téren előre haladásra a második évadtól. Én is csalódnék, ha úgy folytatnák, ahogy eddig ment, folytonos Közt. győzelmekkel, stb.

Link to comment
Share on other sites

Azért ne felejtsük el, hogy alapvetően gyereksorozat, egy gyerekeknek szóló rajzfilmcsatornán. Olyan eseménybeli, drámai dramaturgiát tuti nem várhatunk mint amit film esetében elvárnánk. Igazság szerint a lentebb vázolt komolyabb elvárásokat eme irányba ott lehet/lehetett volna elvárni.

Link to comment
Share on other sites

Valószínűsítem, hogy Bane fogja jelenteni az új színt a sorozatban. Bár én reménykedem, hogy ennyivel nem elégszenek majd meg.

Sidioust akajok :) Egy olyan részt például, amikor Sidious belsejében vagyunk. Mint a könyvben volt írva. Yoda beszélt hozzá, de ő magában kinevette őt, mert annyira vakok a Jedik, hogy nem tudják, hogy az akiért/amiért az életüket áldozzák, éppen ezt akarja és kinevetni őket balgaságukért.

Link to comment
Share on other sites

Sidioust akajok :) Egy olyan részt például, amikor Sidious belsejében vagyunk. Mint a könyvben volt írva. Yoda beszélt hozzá, de ő magában kinevette őt, mert annyira vakok a Jedik, hogy nem tudják, hogy az akiért/amiért az életüket áldozzák, éppen ezt akarja és kinevetni őket balgaságukért.

Szerintem ilyen nem igen lesz. A Plaguies résznek viszont örülnék.

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information