Hozzászólás ideje: Március 18.Már. 18. 9. fejezet - Strange AlliesÍrta:Rendezte:Helyszín:Szereplők:TörténetÉrdekességekPár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.
Hozzászólás ideje: 4 órával korábban4 órája Hamar elrepült ez az 5 hét. Még most is emlékszem arra, amikor először elindítottam az első epizód lejátszását és most itt vagyok, hogy az utolsó két részről beszéljek. Bár még nem tekintettem meg a finálét, de oh my… remek felvezetése volt annak ez a rész.Kezdjük a legelején, amikor is megtörténik a beszélgetés Maul és a Vörös Hajnal képviselője között, aki ugye nem más, mint Dryden Vos. A Solo idején már ő a góré, itt viszont még van felettese. Maul valószínűleg likvidálni fogja Rinterot (aki új névként hat, utánanézve nem találtam róla semmit), így fogja majd Vos (később pedig Qi’ra) a volt sith nagyurat szolgálni. Szépen építkezünk arrafelé, hogy Maul tényleg egyfajta keresztapa legyen az alvilágon belül.A másik oldalon is történnek érdekességek. Itt van mindjárt Devon álma, amely mesterének egy újabb aggodalmat ad hiszen most már tagadhatatlan, hogy Maul hatása alá került tanítványa. Ez már a korábbi epizódokból is látszott, itt viszont ez hatványozottan előjött. A lány Maul embereinek elvesztésekor a jobbját nyújtja, a zabrak pusztítását látva bizony felmerülhet Devonban az, hogy akár így is lehet ezt csinálni.Maul jedikkel való viszonya is érdekesen alakul, a folytatásban még izgalmasabb lesz látni, hogy hármójuk viszonya miképp változik meg. Az alattvalói ugyanakkor eléggé leamortizálódtak, a rész végére már egy mandalóri se maradt (RIP Rook Kast és társai), Scorn után pedig Icarus is hősi halált halt, Spybot pedig amennyire genyó volt, én mégis megszerettem.A fénykardpárbaj feszes tempót diktált, maguknak az inqvizítoroknak a belépője a csatába valami hihetetlenül erős lett. Az külön tetszett, hogy Spybot ha kellett, akkor odapíritott egyszer-kétszer az inqvizítoroknak, Maul pedig a végén elővette a két egykezes verzióját a kardjának. A jedik ugrása is bejött.Rylee is elkezdett fegyvert használni, apjával is volt egy röpke, de fontos jelenete. Amennyiben mindketten túlélik az évadot, nagyon érdekes lesz látni kettejük jövőjét.Dehát a végén jött a horror és megjelent hörgős barátunk, Darth Vader! Már ott gyanús volt a dolog, hogy a két inqvízitor nem próbált meg Maulék után menni, de hohóóó, Vader papánk bőven jó ok erre. Na és most mi lesz? Epekedve várom a folytatást. De erre picit pihenni kell. Vagy nem. szerk.: Ja és kimondták a sorozat (al)címét. Szerkesztve: 3 órával korábban3 órája - Bence1997
Hozzászólás ideje: 2 órával korábban2 órája Ugyan csak egy átvezető epizód volt az előzőből a záróba, de annak kiváló. Akciódús, feszült és érdekes. Drayden Vos megjelenése már a Solo eseményei felé mutatnak, ami ugyan elvileg még legalább 9 évre van innen, mégis, nem árt, ha már most elkezdenek alapozni. Pláne, ha esetleg az első és a második évad között lesz némi időugrás. De ha nem, akkor sem baj, ha már most nagyobb szerepet kap a Vörös Hajnal, ezzel szépen becsatornázva a később játszódó filmet.Megjegyzem, öröm látni, hogy bár a Solo a kasszáknál nem teljesített jól, szép lassan visszahozzák azt is a köztudatba. Qi'ra egy igen nagy és komoly sztorit kapott a képregényben, és mozgóképes formában a Star Wars: Outlaws című videójátékból is kivette a maga részét, mint az egyik bűnvezér, akinek a főhős, Kay Wes dolgozhat. Sőt lényegében ezen keresztül kicsit a képregényes sztoriba is becsatlakoztunk. Most pedig Dryden Vos is megjelent, vele együtt a(z eredeti) Vörös Hajnal, és, ha jól vettem ki, akkor már most a First Light-on van, legalábbis az iroda és az íróasztal ismerősnek tűnt. Kicsit fura volt a hangja, mélyebb és recsegősebb volt, mint Paul Bettany hangja. Az érdekes az, hogy Bettany még 2021-ben jelezte, hogy szívesen eljátszaná Vost újra egy tévésorozatban, szóval fura, hogy nem hívták vissza. Bár lehet, hogy csak nem ért rá.Maul csapatát jól megritkították, hovatovább, kiirtották. Az inkvizítorok és a rohamosztagosok meglepő hatékonysággal ritkították antihőseink sorát és úgy tűnik, végül Rook Kastot is elérte a vég. Legalábbis kétlem, hogy ezt a találkozót túlélte. Ha csak a Sith Sötét Nagyura nem vágott rossz helyre, de kétlem. Legalábbis Kastból kinézem, hogy neki tiszta beskar páncélja van, mint nonam zsoldostársainak*.És hát megtörtént az, amire mind számítottunk. Itt az évad vége, és megérkezett Darth Vader. Az inkvizítorok csak a vadászkopók voltak, akik előugrasztották a nyulakat a bokorból a vadász előtt. Maul terve végül csak összejött: sikerült odacsalnia magához Anakin Skywalkert. Kíváncsi vagyok erre a találkozásra. Nem csak azért, mert parázs fénykardpárbajra számítok, hanem azért is, mert van néhány közös témájuk. Obi-Wan Kenobi... Ahsoka Tano... Darth Sidious... Nem si várok tovább.*Bár hivatalosan még nem volt erről sehol szó, rajongói körökben van egy elmélet, hogy nem minden mandalore-i páncél tiszta beskar, csak azok, akik Házakban vagy Klánokban foglalnak el magas pozíciókat, és a legtöbb esetben ezek a páncélok nagyon régiek (mint például Sabine-é). Ez a magyarázat arra, hogy néhány mandit simán le lehet lőni vagy vágni - ez az ellentmondás ugye a The Mandalorian óta létezik, ahol Djarin páncélja ellenállt a fénykardnak is, míg a TCW-ben hát elég simán ki lehetett nyírni a mandik javát. Később az ellentmondás az Ahsoka flashbak jeleneteiben is megjelent, és itt is tetten érhető. Ám mindig csak a noname "vörösinges" mandik halnak ilyen könnyű halált, akik jellemzően egyenpáncélt (tömeggyártott?) vislenke, míg a nevesített, egyedi páncélt viselő figurák "lézeráóllóak". Szóval szerintem az elmélet, miszerint a magasabb rangú mandik viselnek színtiszta, szinte sebezhetetlen beskar páncélt, megállja a helyé. Djarin is azután kapta meg a teljes szettet, hogy létrejött a Mudhorn-klán vele és Groguval. Az azt megelőző páncélja elég sérülékeny volt még.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.