Jump to content

3x03 - Supply Lines


Recommended Posts

3. rész - Supply Lines / A szállítmány

 

epguide303.jpg

 

Írta: Steve Melching, Eoghan Mahony

Rendezte: Brian Kalin O'Connell

 

Helyszín: Toydaria, Ryloth, Coruscant

 

Szereplők:

Bail Prestor Organa - Phil LaMarr

Jar Jar Binks - Ahmed Best

Katuunko király - Brian George

Lott Dod - Gideon Emery

Ima-Gun Di - Robin Atkin Downes

Keeli százados - Dee Bradley Baker

Cham Syndulla - Robin Atkin

Gobi Glie - Corey Burton

Orn Free Taa - Phil LaMarr

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Yoda - Tom Kane

Mace Windu - Terrence "TC" Carson

Dooku gróf (Darth Tyranus) - Corey Burton

Dao admirális - James Arnold Taylor

OM5 - Matthew Wood

OM8 - Matthew Wood

TX20 - Phil LaMarr

 

Történet

Miközben a Ryloth-on a Köztársaság vesztésre áll, Bail Organa és Jar Jar Binks a Toydariára megy, hogy onnan kérjen étel és gyógyszerkészleteket a twi’lekek részére. Azonban a tárgyalásokat megnehezíti a Kereskedelmi Szövetség képviselője, Lott Dod, aki igyekszik emlékeztetni Katuunko királyt a Toydaria semlegességére és a segítségnyújtás következményeire.

 

Érdekességek

- Ez az epizód négy rész előzménye: 1x01 Ambush, 1x19 Storm Over Ryloth, 1x20 Innocents of Ryloth és 1x21 Liberty on Ryloth. Egyben egyetlen történetté kovácsolja eme epizódokat.

- Di mester teljes neve Ima-Gun Di, amely áthallás az angol „I'm gonna die.” („Meg fogok halni.”) kifejezésre. Hasonló a helyzet Dao admirálissal is, kinek neve a „Dead on Arrival” („Érkezéskor meghal.”) kifejezés rövidítésének (D.O.A.) az összekeveréséből jött létre.

- Di mester egy nikto, azon belül is a kajain'sa' alfajhoz tartozik. A niktok először az ep6-ban tűntek fel Jabba palotájában, de találkozhattunk velük az ep1-2-3-ban is, többek között a Tatoonie-on, a Coruscant alvilágában, de a Jedik között is láthattunk közüllük párat. Nevüket a The Day The Earth Stood Still (A nap, mikor megállt a Föld) című film híres „Klaatu barada nikto” mondatáról kapta. A klaatu és a barada is létező faj a Star Wars univerzumában, melyek a filmekben is feltűnnek.

- Lott Dod szenátor állítása szerint Nute Gunray nézetei nem támogatja a Kereskedelmi Szövetség, ilyesformán az alkirály egy dezertőrnek számít. Ez megmagyarázza, hogy a 2x04 Senate Spy című epizódban a Kereskedelmi Szövetség miért lehet még a Köztársaságban. Bár gyanítható, hogy azután ki lettek penderítve, hiszen ők szponzorálták a Szeparatisták új droidgyárát.

- Lott Dod megemlíti a Szeparatista Szenátust, melyet még nem láthattunk az epizódban. Ez a civil politikai csoportosulás fontos része a Konföderációnak, mely egy későbbi epizódban jelentős szerepet kap. A Szeparatista Szenátus nem ugyanaz, mint az ep3-ban látott Szeparatista Tanács.

- A toydari építészetben mindenhol felfedezhető, hogy a toydarik képesek járni és repülni is. Legtöbb bútoruk képes a lebegésre, valamint a földön és a plafon mentén is vannak ajtók.

- Dao admirális kinézetét az ep4-ben látott birodalmi tisztekhez igazították. Testét Yularen admirálistól kapta, arca a mandalor polgárok egyikétől örökölte, és az 1970-es évekbeli hajviseletet helyezték a fejére.

S03E03a.jpg

S03E03b.jpg

- Az epizód igen komoly változtatást eszközölt az EU-ban és az ep3-ban a Tantive IV-gyel kapcsolatban. Az ep3-ba Lucas kitalált egy corelliai korvettet, melyet először elkeresztelt Star of Alderaannak, majd menet közben átkeresztelte Tantive IV-re, hogy ez is egy kapcsolat legyen az ep3 és ep4 között. Az animátorok viszont egy az ep4-es változatnál kisebb, kicsit másabb külalakú, kék festésű hajót hoztak létre. A különbségek nyilvánvalóak voltak, ezért az EU úgy magyarázta meg a dolgot, hogy az ep3-ban még egy CR70-es korvett volt, amit kezdetben Star of Alderaannak hívtak, de mikor diplomáciai hajó lett, átkeresztelték Tantive IV-re a Tantive-rendszer negyedik bolygója után. Ezt később kivonták a forgalomból, és akkor került az alderaani szenátorhoz a CR90-es, újabb, modernebb Tantive IV, ami már ezen a néven épült meg. Ezt láttuk az ep4 elején.

Most ezt módosították. Eme epizód miatt közbelépett egy úgynevezett retcon, azaz újragondolás (Leland Chee, a Lucasfilm EU-ért felelős embere augusztusban tette hivatalossá a változtatást). Innentől kezdve az ep3-ban a hajó neve Sundered Heart, és semmi köze az ep4-es hajóhoz, amelynek az előtörténete csak annyiban módosult, hogy a CV90-es típus épült Star of Alderaan néven, majd keresztelték át Tantive IV-re.

A változtatás nem okoz ellentétet a filmek és a TCW között, hiszen egyik epizódban sem hangzik el a hajó neve.

S03E03c.jpg

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nagyon jó rész volt!

Az egész sztori jól fel volt építve, és amitől féltem, szerencsére alaptalannak bizonyult, mivel Jar-Jar most egyáltalán nem volt idegesítő,sőt a rész egyik fénypontja az ebédlős jelenet volt. Az is tetszett, hogy a rész a komikusságtól elment egészen a tragédiáig, nagyon szép jelenet volt, amikor Di mester és a klónparancsnoka feláldozták magukat. Lott Dod karakterét egyre jobban megkedvelem, igazi jellemtelen kis féreg :) . Kaatunko király is egy szimpatikus szereplő, a dilemmája teljesen érthető volt. Toydaria pedig egy szép bolygó lett.

A rész nálam bekerül a kedvencek közé :)

Link to comment
Share on other sites

A legjobb jelenet amikor a masik neomondi megtapsolja Jar Jart.Vegre lathatunk egy igazi szeparatista gyozelmet de valojaban tudjuk h a koztarsasag nyer es nekem ez elegge elrontja az oromomet.(valahogy en nem sajnalom Di mestert orulok h vesztettek es megtudtam h milyen erzes is egy szepi gyozelem es jo erzes.......)

Edited by Grievous8
Link to comment
Share on other sites

Nem volt rossz epizód de nálam messze nincs benne a top 20.

Az elején a csata jó volt de nem nagy durranás, látszik hogy nem ezen a szálon volt a hangsúly. Jar-Jart és Katuunko-t jó volt újra látni bár szvsz a modelljén nem sok mindent csiszoltak. Toydariából nem láttunk sokmindent de amit láttunk az se volt túl látványos(talán csak a lebegő asztal). Lott Dod éppoly szemét mint eddig, vagy inkább ez után. A ryloth-i csata egész jó volt, bár így mostmár végképp nem értem miért nem akarták a Köztársaság segítségét. A színes klónpáncélok egész jók voltak és ezekszerint nem rögtön az ep.2 után vagyunk. Az új jedi meg szimpatikus volt, remélem fog még majd szerepelni.

 

6.5/10 Főleg azért mert jól megkavarták az idővonalat :)

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Rendkívül kiváló epizód. A sorozat egy méltóan kiemelkedő darabja.

Minden jól fel volt építve. Bail és Jar Jar jó páros voltak, Jar Jar a végén jól félrevezette a vicces mutatványaival a neimoidikat.

A rylothi csata fantasztikus volt. A végén Di mester és a klónparancsnok áldozata nagyon megható volt, végre be lett mutatva milyen is a Jedik önfeláldozó volta a háború során.

Összességében véve kitűnő darab. 10/10.

Link to comment
Share on other sites

Egy újabb remek kis epizód, mely bemutatta rögvest négy epizód előzményét is, kit részessé emelve az Ambusht és négy részessé téve a Ryloth-trilógiát. Időrendben valószínűleg ezután jön az Ambush, aztán a Ryloth visszafoglalása. Ezen felül kiegészítéssel szolgált a Senate Spy-hoz, most már érthető, miért van a Kereskedelmi Szövetség még mindig a Köztársaságban.

Csúcspont volt Keeli parancsnok és Di mester hősies eleste. Syndulla vonakodása is érthetőbb már így a Liberty on Ryloth-ban, hiszen hiába jött meg a köztársasági utánpótlása, annak késése kis híján az életükbe került, ráadásul, a klónok nem tudták megvédeni a hazájukat. Ez érdekes kontrasztot alkot így, ha egybe vesszük a folytatásokat. Az Ambush-ban Katuunko éppen azon "aggódik", hogy a Köztársaság képes lesz-e megvédeni a Toydariát (ami mellesleg ötletes kis bolygó, tetszik, hogy minden úgy van kialakítva, hogy az egyszerre legyen elérhető földről és égből), viszont pont itt látjuk, hogy nem mindig képes erre. Aztán persze a Rylothot is visszafoglalják, de milyen áron? Szóval ez a hat rész így egyben már inkább a Köztársaság erejéről szól, érzékelteti, hogy erősek, de ők is elbuknak néha napján.

Meg kell még említenem Jar Jar Binkset. Visszafogott volt, szerintem kezd beletanulni a képviselősködésbe :) Tetszett a kis mutatványa, remek utalás az ep1-re, ahol szintén ugyanígy kapkodta el az alkatrészeket Watto boltjában. Azon kívül, remek ötlet volt őt bevetni figyelemelterelésre. :)

Ellenben szót kell ejtenem egy brutális kavarásról! Gondolom nem csak én vagyok abban a hitben, hogy az ep3-ban a Tantive IV egy korábbi változatát, egy CR70-es korvettet láthattunk, és később ezt váltotta a CR90-es típusú Tantive IV, ami az ep4 nyitányában szerepel. Na már most, ebben az epizódban Leia Tantive IV-ese szerepel, vagyis érdekessé vállt, hogy a kisebb és kék festésű hajó hová a fenébe tűnt. Hát basszus, az ep3-ban nem a Tantive IV szerepelt. Az új felállás az, hogy annak a hajónak a neve Sundered Heart, és ez, ami ebben az epizódban és az ep4-ben szerepel, a Tantive IV. Így próbáljon meg az ember lépést tartani az EU-val. :) A változás amúgy annyira friss, hogy még meleg :)

Link to comment
Share on other sites

Tetszett a rész!

 

Ha jól értelmeztem, akkor mindez az Ambush és a Ryloth trilógia előtt játszódik. Tetszenek ezek az összefonódások, és sokkal inkább gondolok most már kihívásként a történet időrendjének megtalálására, semmint bosszantó dologként.

 

Ami magát a cselekményt illeti, tetszett a párhuzamos történetvezetés, egyedül Jar-Jar bohóckodása nem illett egy ilyen megfontolt, komoly szálhoz. A rylothi eseményláncolat, kezdve az éhezéssel, a magukra hagyott rylothiakkal és a túlerőben lévő droidsereggel, befejezve a klónkapitány és a Jedi önfeláldozásával elég komoly hangot ütött meg, míg hasonló komolyságú volt a diplomáciai érvelés a semlegesség és a humanitárius segítségnyújtás között. Ilyen morális problémák feszegetése mellett szerintem Jar-Jar nem igazán illik a képbe a maga ökörködésével, pláne out of caracter volt, amit a két balkezes gungan a tányérokkal művelt. Szóval ez a része nem tetszett, mert nem hinném, hogy szükség lett volna arányokat találni a komolyság és a vicc között ebben a részben. Nyugodtan maradhattak volna a készítők a full komoly epizódnál, ami megfelelő tálalása lett volna egy Jedi elvesztésének, és a Torydariai eseményeknek.

 

Mindent egybevetve természetesen tetszett a rész, és a Jedik taktikai érzékére is csattanós választ adott. :)

Link to comment
Share on other sites

Nem értem miért kellet variálni az EP3-beli hajóval? Tudtommal a Sth-ek bosszúja forgatókönyve alapján az volt a Tantive IV.

Eredendően Star of Alderaan volt a hajó neve, csak később, az utómunkálatok során keresztelték át Tantive IV-re, most meg lett Sundered Heart.

Link to comment
Share on other sites

Nos nekem az egyik szeme sír, a másik nevet. Nagyszerű, sőt, egyenesen kiváló epizód is lehetett volna az én részemről, de ezzel az időkavarásos dologgal, nos...finoman is szólva kitörölhetnék már. :) Totál nem láttam benne semmi értelmet, hogy akkor ezt most miért is kellett volna erőltetni. :) Elvesznek az ívek, a karakterfejlődésnek még a látszatai is. Ez így nem fair.

Node, akkor ama sok pozitívum ami piszkosul bejött:

Felszíni harcok

Di mester

Keeli parancsnok

Felszíni harcok

Sok-sok űrhajó odafönt, köztük az Invisible Handel ( vagy nem) Hála az időkuszálásnak, ember legyen a talpán aki megmondja hogy mikor melyik hajótípusnak kell feltűnnie.

Organa hajója. ( Ez tényleg nem a Tantive IV volt, mert annak nem volt, vagy jobban mondva nem lesznek oldalsó ágyúi. Ennek meg voltak. A lentebb említett kavarás meg úgy ahogy van nem tetszik vele kapcsolatosan)

Felszini harcok

Di mester önfeláldozása

Twi'lekek......

 

Eh, nagy kár az időkavarásért :) Akkora feelingje van pedig ennek a résznek.

Link to comment
Share on other sites

Én kezdetben az időkavarás ellen voltam, mostanra viszont teljesen megbarátkoztam vele. Aki képben van a részekkel, annak ez szerintem jó móka, kihívás felismerni, hogy az adott rész hova illeszkedik be.

 

Emellett megértem az alkotók koncepcióját is. Így gyakorlatilag bárhova bármit hozzáadhatnak, elvehetnek, nincsenek kronológiához kötve. Nekem megtetszett.

Link to comment
Share on other sites

A Supply Lines nem nyűgözött le annyira, mint a múlt heti két epizód, de egyáltalán nem volt rossz. Öröm látni, hogy végre rendeződik az idővonal, és néha olyan események is kapcsolódnak egymáshoz, amelyekről elsőre nem is feltételeznénk ilyesmit. Sosem gondoltam volna, hogy a Rugosán kötött szövetség a Jedik és a Toydaria között a Ryloth-i ütközet nyomására jött létre.

 

Kezdem a pozitívumokkal, mert van belőle jó néhány. Egyrészt a harcok igazán dinamikusak voltak. Itt aztán tényleg záporoztak a sugárnyalábok, egy vérbeli, háborús összecsapás érzetét keltették, közel sem volt olyan szegényes, mint amilyenek az első évadban voltak. A Ryloth pedig sokat szépült azóta, mióta utoljára láthattuk. Valahogy megtelt élettel. Korábban nem értettem, hogy az évad végi szavazásnál hogy kerülhetett be a Ryloth a legjobb bolygók közé, de most már belátom, hogy miért. Elképesztően jól nézett ki. Cham Syndulla ezúttal nem jutott annyi szerephez, mint a Liberty On Rylothban, sőt, kifejezetten jelentéktelen volt ebben az epizódban. Gobi Glie viszont valamivel jelentősebb szerephez jutott, mint az első évadban, de ez sem volt valami sok. Továbbá ott volt Ima-Gun Di... Nagyon nagy kár érte. Bár nem sok ideje volt, hogy a karaktere kiteljesedjen, de ezalatt a rövid idő alatt nagyon megszerettem. A szinkronja irgalmatlanul jó volt, nagyon nagy tisztelet ezért Robin Atkin Downesnak. Egy igazán hősies Jedi mester volt. Az utolsó leheletéig küzdött a szeparatisták ellen, akárcsak Keeli százados. Nagyon jól nézett ki a páncélja festése. Viszont ha már itt is minden klónnak festett volt a páncélja, akkor az időrendben pár résszel későbbi epizódokban miért nem? Gondoljunk csak az Innocents Of Rylothra. Cody, Waxer és Boil kivételével minden klónnak fehér volt a páncélja. Jah, és pozitívumként még ott van Bail Organa, mint az epizód egyik legfőbb szereplője. :)

 

És most következnek a nem annyira negatív dolgok. :) Először is a Toydaria. Természetesen örülök, hogy végre új helyszínt láthatok, az előző évadban folyton azért zúgolódtam, mert a már lerágott csontnak számító EPIII.-as helyszíneket nyúzták. De a Toydaria... Egyszerűen nem volt rajta semmi. Egy nagy zöld sziklatömb volt az egész. A belső terek sem jöttek be annyira, de azt meg kell hagyni, hogy rengeteg fantázia volt benne. :) Tetszett, hogy majdnem minden lebegett, bár mindez fölöslegesnek hatott annak fényében, hogy a toydarik tudnak repülni. Bizonyos mellékszereplők szinkronhangjaival egyáltalán nem voltam megelégedve. Bár Robin Atkin Downes remek Di mester szerepében, a többieknél viszont túl nyilvánvaló volt, hogy ki szinkronizálja őket. Az egyik toydari miniszternél egyből ráismertem T.C. Carsonra, hiszen egy az egyben Mace Windu hangján szólalt meg, akárcsak Dao admirális esetében is, csak nála James Arnold Taylort véltem felfedezni, és túlságosan Obi-Wanra hajazott a hangja. Továbbá... A taktikai droid az epizód elején elvileg TX-20 az Innocents of Rylothból, ez eddig még oké, de miért lett piros a szeme? Lott Dod felbukkanásának sem örültem nagyon, de talán azért, mert egyáltalán nem szimpatikus karakter. Az viszont tetszik, hogy ilyen széleskörűen használják fel a sorozat készítői a szereplőiket. Jar Jar Binks hangja újra Ahmed Best volt, és talán egy kicsit tényleg fölösleges volt a szerepe, csak butította a sztorit. Ráadásul az, amit az asztalon művelt... Hová tűnt az ő legendás ügyetlensége? Egyenlőre ennyi... Jah, a zenéről még annyit, hogy nem volt semmi kiemelkedő, Toydarián lehet hallani néhány részletet az Ambushból, és persze a Ryloth-hoz is ugyanúgy passzolt a zene. És még valami... Egy újabb rohamdroid, akit O.M.5-nek hívnak, és megsemmisül... Ez nekem ismerős valahonnan...

Link to comment
Share on other sites

A taktikai droid az epizód elején elvileg TX-20 az Innocents of Rylothból, ez eddig még oké, de miért lett piros a szeme?

 

Az biztos nem a TX-20-as volt mert a Tx-20-asnak a szine vilagos kekes es eze pedig sotet kek,de a droid jelzese sem ugyan az,de mert nem lehet Dookunak egy sajat taktikai droidja Trenchnek,Grievousnak is van.

Link to comment
Share on other sites

Az biztos nem a TX-20-as volt mert a Tx-20-asnak a szine vilagos kekes es eze pedig sotet kek,de a droid jelzese sem ugyan az,de mert nem lehet Dookunak egy sajat taktikai droidja Trenchnek,Grievousnak is van.

A Wookieepedián írták, nem véletlenül kérdeztem rá. És igen, tudom, hogyan néz ki TX-20, nem kell megmagyarázni. :) Sőt, még a www.starwars.com-on is fent van, hogy ő az.

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Organa hajója. ( Ez tényleg nem a Tantive IV volt, mert annak nem volt, vagy jobban mondva nem lesznek oldalsó ágyúi. Ennek meg voltak. A lentebb említett kavarás meg úgy ahogy van nem tetszik vele kapcsolatosan)

Ez a Tantive IV volt. Az oldalsó ágyúkat később simán leszerelhették.

Link to comment
Share on other sites

Tökéletes prequel epizód volt! Talán a legjobb. És azért csak talán, mert azért a Clone Cadets ?et legyűrni nem egyszerű feladat. :D Ennek ellenére nem kis bravúrt jelent két első évados történethez egy részben elkészíteni az előzményt. A bábuk a sakktáblán, és most megtudhattuk, hogy keveredtek oda ahol anno megismertük őket. :D

 

Ryloth. A bolygót nagy erőkkel ostromolják a szeparatisták, de a védelem ezzel szemben elenyészőnek mondható. Ezt abból lehet szerintem kikövetkeztetni, hogy Di mester zászlóalja mellett csupán Syndulla honvédei állnak ellen az inváziós seregnek. A twi-lek lázadó vezér egyébként jól fel van építve, de hát ezt is vártam. Érthető a viselkedése a későbbiekben (főleg a mészárlás után). Mert az, hogy ledobtak nekik pár doboz kaját meg gyógyszert, még nem sokat jelent (bár azért természetesen több a semminél). Láthatóan Syndulla is inkább katonai segítséget várt volna, erősítést, hogy egyáltalán ne legyen megszállás. Ellenben azt viszont nem értettem miért haragudott Di mesterre, hisz nem kívánhatott többet a Jeditől annál, minthogy az feláldozza a saját és emberei életét csak azért, hogy a twi-lekek elmenekülhessenek. És ha már Di mester. Jól meg lettek szívatva. Szerintem ő katonai segítségre is várhatott, mert elképzelni se tudom, hogyan fordíthatta volna meg a csata menetét pár mentőkabinnyi élelmiszerrel és gyógyszerrel. Bár a lövegekbe az energia cellák nem lettek volna hatástalanok. :D Di mester és Keeli halála hősiesre sikerült, és ez 99 után már a második jól megkomponált vég. Bár a két karaktert alig láttuk, mégis lehetett sajnálni a halálukat. Főleg Di mester vált szimpatikussá eme röpke idő alatt. Örültem Gobi Gle felbukkanásának is, és szerencsére ő nem volt annyira önérzetes, mint a főnöke, így Di mester legalább kapott egy kis együttérzést a végén. Dao admirális pont bele illett a fentebb vázolt képbe. Sajnos neki is hamar búcsút inthettünk, pedig végre egy fiatal admirálist is láthattunk, akiben szerintem lettek volna még lehetőségek. :) Az ő röpke feltűnése is jól sikerült. Most szerintem nem panaszkodhattak a szeparatista győzelemre áhítozók, majdnem mindenkit megöltek a Köztársaságiak közül. Ráadásul a flottát is szétzúzták.

 

Bail Organa és Jar Jar szála is nagyon rendben volt. :D Több kellemes meglepetés is ért ezzel kapcsolatban, de haladjunk sorjában. Egy új bolygót ismerhettünk meg, Toydariát. Nekem az EPI óta az egyik kedvenc fajom a Toydari, most végre megismerhettük a világukat. Gyönyörű! Watto életviteléből, és magából a karakterből nem gondoltam volna, hogy ilyen fényűző világuk van. A törvényeikről nem is beszélve! Igazi jószívű népség, és Katuunko pedig végképp belopta magát a szívembe. Bár azt azért szomorú volt látni, hogy mennyire elhúzzák a döntést, hisz akkor a Rylothon minden perc drága volt. Bölcs királyhoz méltón megpróbált úgy eljárni, hogy a kecske is jól lakjon, de a káposzta is megmaradjon. :D Láthatóan nagyon fontos volt számukra a semlegesség és a Kereskedelmi Szövetséghez fűződő kapcsolat, de ezt a gordiuszi csomót egy huszárvágással sikerült elvágni. A szenátorok érvelése nagyon jó volt! Lott Dodd egy igazi alamuszi f*reg, de épp ezért imádom. :D Örülök, hogy kimondta azt, amit már a Senate Spy után is sejtettünk, hogy Gunray különálló, szakadár Neimoidiainak tekinthető, nekik már semmi közük hozzá. Persze ez nem igaz, de ezzel jól megetették a galaxist. :D Tehát ha azt vesszük alapul, hogy Lott Dodd semleges, akkor a szavai mind igazak. Így hihették ezt Katuunkoék is (a Toydari tanács eszméletlen jó volt, főleg az, aki majdnem úgy beszélt, mint Watto :D ). Amin még felkaptam a fejem az a szeparatista szenátus említése volt, amit remélem a jövőben megismerhetünk majd.

 

Meg kell emlékeznem Jar Jar ?ról, aki fantasztikus volt, és jókora meglepetést okozott. Láthatóan kezd belejönni a szenátorkodásba, nagyon jól együttműködött Organaval. Igazi csapatot alkottak. Persze a kis allűrjei megvoltak, de ettől független fejlődik a karakter. :D Hogy is mondta Stone parancsnok? ?okosabb, mint amilyennek tűnik?. Jókat derültem a vacsorai mutatványán, és ezek után nekem senki ne mondja, hogy ügyetlen. :D Azt tette amit kellett, lefoglalta az egybegyűltek figyelmét. Ebben van tehetsége. Ez egy olyan jelenet volt, ami tényleg viccesre és humorosra sikerült, jót nevettem rajta. Főleg azon a Neimoidiain, aki elragadtatta magát, és túl sokáig tapsolt. :D :D

Az epizód végén pedig nagyszerűen vezetnek át minket az Ambush ?ba, mindemellett Dodd beszólása Organanak még azt sejteti, hogy lesz folytatása kettejük párharcának. :)

 

Egy szó mint száz kiváló rész volt, bár mint írtam korábban, kicsit féltem tőle. :)

Link to comment
Share on other sites

A legjobb jelenet amikor a masik neomondi megtapsolja Jar Jart.Vegre lathatunk egy igazi szeparatista gyozelmet de valojaban tudjuk h a koztarsasag nyer es nekem ez elegge elrontja az oromomet.(valahogy en nem sajnalom Di mestert orulok h vesztettek es megtudtam h milyen erzes is egy szepi gyozelem es jo erzes.......)
Te szeparatista szimpatizáns. :D De tényleg jó volt látni egy ilyet is.

 

 

Én kezdetben az időkavarás ellen voltam, mostanra viszont teljesen megbarátkoztam vele. Aki képben van a részekkel, annak ez szerintem jó móka, kihívás felismerni, hogy az adott rész hova illeszkedik be.
Én is így vagyok ezzel, bár nem olyan nagy kihívás, mert megmondják, hogy mikor is játszódnak ezek a részek. :D A többinél viszont lehet agyalni. Régebben nekem se tetszett nagyon ez, de már megbarátkoztam vele. Főleg ha ennyire egyértelmű mint itt is. Dzséjt jól írta, hogy zseniálisan fogtak össze négy korábbi részt, egy egésszé.
Link to comment
Share on other sites

Akkor meg végképp nem értem a kavarást a hajó körül.

Mit nem értesz? Az ep3-ba Lucas kitalált egy corelliai korvettet, melyet először elkeresztelt Star of Alderaannak, majd menet közben átkeresztelte Tantive IV-re, hogy ez is egy kapcsolat legyen az ep3 és ep4 között. Az animátorok viszont egy az ep4-es változatnál kisebb, kicsit másabb külalakú, kék festésű hajót hoztak létre (gondolom, mert ők még úgy tudták, hogy ez nem a Tantive IV). A különbségek nyilvánvalóak voltak, ezért az EU úgy magyarázta meg a dolgot, hogy az ep3-ban még egy CR70-es korvett volt, amit kezdetben Star of Alderaannak hívtak, de mikor diplomáciai hajó lett, átkeresztelték Tantive IV-re. Ezt később kivonták a forgalomból, mert elavult, és akkor került az alderaani szenátorhoz a CR90-es, újabb, modernebb Tantive IV, ami már ezen a néven épült meg. Ezt láttuk az ep4 elején.

Ám, most ezt módosították, azaz eme epizód miatt közbelépett egy úgynevezett retcon, azaz újragondolás (mint írtam, ez a változás nagyon új, augusztusban tette hivatalossá Leland Chee, felteszem akkor tudta meg, hogy ebben az epizódban az ep4-es Tantive IV fog szerepelni). Innentől kezdve az ep3-ban a hajó neve Sundered Heart, és semmi köze a Tantive IV-hez (ellenben megtartották a Tantive IV előtörténetét, vagyis most már a CV90-es hajó épült Star of Alderaan néven és később keresztelték át Tantive IV-re).

A kavarást az okozza, hogy az ep3 idején az animátorok valamiért nem az ep4-es modellt csinálták meg, hanem egy újabb verziót - valószínűleg Lucas késve adta le a drótot, hogy ez mégis ugyanaz a hajó (a beltér persze tök ugyanaz, szóval a díszleteseknek szólt :D). Ellenben a TCW anomátorai már az ep4-es változatot csinálták meg. Szerencse a szerencsétlenségbe, hogy egyik filmben sem hangzott el egyik hajótípus neve sem.

 

Ki mondta, hogy az EPIII -ban a Tantive IV van?

Ő... csak mindenki ezt mondta, Lucastól a rajongókig. :)

 

 

Ami az időbeni kavarást illeti, szerintem nem bonyolult rájönni, hogy melyik rész melyiknek az elődje, folytatása, amennyiben szorosan összekapcsolódó részekről van szó. Vagyis, aki nem jön rá, hogy ez az Ambush elődje, nos, annak a saját készülékében van a hiba :D Ráadásul, az a nagy előnye a digitálisan tárolt sorozatoknak, hogy sorba lehet őket rakni :D

Link to comment
Share on other sites

Csak nekem tűnt fel a szeparatista szenátus emlegetése? :D

Nem, nekem is feltűnt. És azt hiszem a trailerben benne is van.

Spoiler:

Az volt benne, hogy egy hatalmas konferenciateremben Dooku gróf kinagyított hologram képmása beszél valami olyasmit, hogy "after our attack, the chances of peace will disappear." Szerintem ez a Szeparatista Szenátus... Érdekes, hogy alapítottak maguknak sajátot, de a döntéseket akkor is a szeparatista vezérkar hozza, nem? Vagy ők csak a hadügyeket tárgyalják meg, és a Szenátusé a politika?

 

Szerk.: Úgy tűnik, hogy Lok Durd megelőzött. :D

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information