Jump to content

3x08 - Evil Plans


Recommended Posts

8. rész - Evil Plans / Ördögi tervek

 

epguide308.jpg

 

Írta: Steve Mitchell, Craig Van Sickle

Rendezte: Brian Kalin O'Connell

 

Helyszín: Coruscant, Tatooine

 

Szereplők:

C-3PO- Anthony Daniels

R2-D2

Cad Bane - Corey Burton

Todo 360 - Seth Green

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Padmé Amidala - Catherine Taber

Aang szenátor - Terrence Carson

Jabba Desilijic Tiure, a hutt - Kevin M. Richardson

Gorga Desilijic Aarrpo - Kevin Michael Richardson

Ziro Desilijic Tiure - Corey Burton

Arok, a hutt - Dee Bradley Baker

Marlo, a hutt - Kevin Michael Richardson

Oruba, a hutt - ???

Brainee - David Acord

Droogan - Kevin Michael Richardson

Mon Mothma - Kath Soucie

Bail Prestor Organa - Phil LaMarr

Jakker-Sun szenátor - ???

Kin Robb szenátor - ???

Dantum Roohd szenátor - ???

HELIOS-3E - Corey Burton

J0-N0 - Corey Burton

TC-70 - Nika Futterman

BO-N1 - Angelique Perrin

SN-D1 - Angelique Perrin

Pékdroid - Jeffrey "Duff" Goldman

GL-916

 

Történet

Miközben Amidala szenátor vacsorát akar adni Aang szenátor tiszteletére, elküldi C-3PO-t és R2-D2-t, hogy vegyenek meg az ünnepi tortához egy fontos gyümölcsöt. A piacon azonban R2-t elcsalják, míg 3PO-t elrabolja Cad Bane, hogy megszerezze a droidból a Szenátus tervrajzait.

 

Érdekességek

- Gorga Desilijic Aarrpo Jabba a hutt unokaöccse. Először a Boba Fett: Bounty on Bar-Kooda című képregényben tűnt fel.

- HELIOS-3E valószínűleg ugyanaz a droid, amelyik segített Bane-nek bejutni a Szenátusba az 1x22 Hostage Crisis című epizódban, bár a készítők ezt még nem erősítették meg.

- Oruba a hutt az első hutt, aki ruhát visel.

- Mint mindig, a forgatókönyv ezúttal is megnevez sok szereplőt, akik névtelenül maradtak az epizód alatt. Az árust, aki átveri C-3PO-t, Doogannak hívják, a faja pedig a khramboi. A zöld boltosdroid, amelyiktől R2 3PO-ról érdeklődik, GL-916-nak hívják. A HELIOS-3E és Todo 360 által vezetett sikló típusa pedig RGC-16. A rózsaszínű szervizdroidok BO-N1 és SN-D1.

- A történet a 2x01 Holocron Heist című epizód után játszódik, amiben Todo 360 megsemmisült. A droidot Anakin építette újra a 2x03 Children of the Force című rész után (képernyőn kívül), azért, hogy többet tudjon meg Bane-ről, esetleg azt is, hol bujkálhat. A terv azonban rosszul sült el, és Todo megszökött.

- A droid kínzó droid, J0-N0 ugyanolyan típusú, mint az ep6-ban Jabba palotájában látható kínzó droid, 8D8.

S03E08a.jpg

- A droid gyógyfürdő hirdetőtáblája (természetesen aurebesh nyelven) a következőt ígéri: olajcsere, rozsdaeltávolítás, memória tisztítás, fényezés, motivátor javítás, remegés csillapítást, csapszeg szorítás alkalmazás és eltávolítás, általános karbantartási átvizsgálások, szemételtávolítás, valamint van még újratöltésre, újrafényezésre, javításra és felújításra lehetőség.

- Aang szenátor egy roonai. A fajt még az ep1-hez hozták létre, ahol fel is tűnt a Szenátus csarnokában. Az, hogy Aang tagja a Katonai Felügyeleti Bizottságnak, és Amidala próbálja rávenni a szavazásra, egyértelmű utalás arra, hogy az epizód a 2x15 Senate Murders (és előzményei) előtt játszódó, de már ahhoz lazán kapcsolódó történet.

- A droid gyógyfürdő jelenetét a The Life Aquatic with Seve Zissou (Édes vízi élet) című film egy jelenete inspirálta.

- 3PO megemlíti, hogy egyszer régen ő volt a Manakron-rendszer vezető diplomatája. Ez egybevág George Lucas korai jegyzeteivel, miszerint C-3PO az ep4 idején már több, mint száz éves, és valójában Anakin nem megépítette roncsokból, hanem újjáépített egy régi, roncs droidot.

- Jeffrey "Duff" Goldman, aki a pékdroidnak kölcsönzi a hangját, az amerikai Food Network TV-csatornán vezeti a Ace of Cakes című műsort. A második évad idején Goldman egy egész epizódot szánt a műsorában arra, hogy megsüssön egy R2-D2 tortát.

- A droidnak, amelyik azt kiabálja: „Gyilkos!” („Murderer!”), Matt Lanter kölcsönözte a hangját, aki Anakint szokta megszólaltatni.

- Az epizód végén kiderül, kik bérelték fel Cad Bane-t Ziro kiszabadítására. A hutt tanács néhány tagját híres filmbeli gengsztervezérekről (azaz, az azokat játszó színészekről) mintázták. Aroknak Edward G. Robinson (A kis cézár: Cesare Enrico "Rico" Bandello), míg Marlonak Marlon Brando (A keresztapa: Don Vito Corleone) volt az ihletadója, utóbbinak a névadója is.

- Todo ironikus búcsúja, a „kössz az emlékeket” („thanks for the memories”) tisztelgés a The Big Broadcast of 1938 című musical előtt, melyben Bob Hope énekelte a Thanks for the Memory című dalt.

- Újra látható a nuna comb, mely a sorozatban már többször is feltűnt étek.

S03E08b.jpg

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nem az évad legjobb része volt, de voltak nagyon jó pillanatai. R2 és C3PO bevásárlása nekem az Új remény elejét juttatta eszembe. Az is jó volt, hogy ezúttal nem 3PO hülyesége, hanem R2 önfejűsége keverte őket bajba, bár 3po is hozta a formáját a vallatásánál :) .

Cad Bane ezúttal csak a rész végén, a Hutt tanács előtti szövegelésével nyerte el tetszésemet, a vallatás alatt nem volt valami kiemelkedő.

A Hutt tanács szerepeltetésének viszont nagyon örülök, már az első rész óta kíváncsi vagyok rájuk, és nagyon jól sikerültek, főleg, mert mindegyikük másmilyen, nem a szokott Jabba forma, amilyen Ziro is volt. Ráadásul az EU fanok is örülhetnek, mert köztük volt egy ízig vérig EU karakter, Gorga is. Ja és az a szögletes fejű taguk eléggé emlékeztetett engem a Galaxis utikalauz stopposoknak filmváltozatában látott vogonokra. :sick:

Én már a Hostage Crisisnél is sejtettem, hogy a Hutt tanács áll Ziro szöktetése mögött, mivel a filmben Anakin megígérte Jabbának, hogy igazságot szolgáltathatnak felette, de ezt nem igazán tartották be.

A droid tisztító is jól nézett ki, jó kontrasztban volt a kínzókamrával, ahol 3PO-t vallatták.

A coruscant-i piac is remek volt, főleg a polip szerű árus tetszett belőle.

A résznek mindezek ellenére van egy negatívuma, de az sajnos óriási: nem tudjuk meg, hogy Aurra Sing hogy szökött meg!

Nem hiszem el hogy Filoniék megfeledkeztek erről! Ez azért egy elég súlyos baki, hacsak nem lesz egy rész később amiből kiderül, hogy jutott ki.

A következő részt nagyon várom, hisz újra láthatjuk Bane-t akcióban. :bumm:

Link to comment
Share on other sites

Most én jövök:

 

Mielőtt megnéztem ezt a részt, mint mindig, most is előolvastam a TFN-es arcok résszel kapcsolatos kommentjeit. Abból megint az a kép bontakozott ki, hogy kapunk egy unalmas, akció nélküli (nuku klónháború), részt aminek a jelentős része karakterépítéssel teleik. Azt is írták, hogy ezzel a 3. évadot le is lehet hivatalosan írni, mert ez már nem a klónháborút rajongó közönségnek készült, hanem a 10 év alatti nézőközönségnek.

 

Mint korábban, most is le kell szögeznem, el kell fogadni, hogy TCW címszó alatt az emberek végre akciót szeretnének látni, sok Jedi, még több klón és még kevesebb politikai szál közreműködésével. Én személy szerint megértem a 3. évad fanyalgóit, mert eddig valóban nem sok akciót kaptak azok a részben hozzám hasonló emberek, akik a pergősebb részeket a politikai történetek elé helyezik.

 

Azt azonban már most elöljáróban le kell szögeznem, hogy ami ebben a részben van az SZÍN TISZTA STAR WARS. Soha eddig a TCW történetében ilyen mértékű SW feelinget még nem éreztem, pedig már van miből szemezgetni a jó és kivalló részek tekintetében.

 

Ha valaki megkér, hogy válasszak ki egy részt a TCW 3 évadából, ami leginkább magán hordozza a SW stílusjegyeket?akkor egyértelműen, zokszó és gondolkodás nélkül ezt a részt választom. Számomra ebben testesült meg minden amit úgy nevezünk, a Star Wars életérzés. Ennyire jól összerakott, ilyen tökéletesen felépített részt ritkán lát az ember. Itt nincs vita részemről?.nem született még rész a TCW-n belül ami ehhez akárcsak felérne.

 

A rész látványvilága: DÖBBENETES! Ezt így nagybetűvel írom, mert tényleg letaglózott.

 

Aki ennek a résznek az írója és cinematográfusa volt, az mindent?.ismetlem, mindent tud a Star Warsról. Sok rövid és nagyon gyors vágás, de minden képkocka bevásárló szatyorig zsúfolva látvánnyal. Minden snitt annyi információt tartalmaz, hogy az ember kívánja az újranézést, mert az agya nem képes a látványt egyszerre befogadni. Ez a Star Wars. És minden másodperc tartalmaz valami szokatlan fordulatot, valami oda nem illőt?rengeteg karakter, rengeteg jármű?egy hatalmas kavalkád.

 

Most nem akarok külön nagyon kiemelni dolgokat?.de a piactól kezdve a gyártelepig minden annyira fel van építve, annyira él, hogy még a magyar nyel csodálatosan bőséges eszköztára is kevés a látványorgia leírására.

 

Kéremszépen nem is írok többet róla: 10/10

Link to comment
Share on other sites

A két droid mindent vitt, végreeeee. .D Nekem már nagyon hiányzott az örök civakodó párosuk. Kilencven százalékban végigvigyorogtam az egészet. :( De sajnos a többit beárnyékolja a részkavarás. :S Szóval a fő eseményszál tök érdektelen és egyben követhetetlen. Azt a továbbiakban nem is fogom véleményezni. Látvány, sw feeling csillagos ötös.

Link to comment
Share on other sites

Nah, Cad Bane végre visszatért. :D Nem volt egy eseménydús epizód, de remek felvezetőként szolgál a Hostage Crisishez, egyetlen apróságot kivéve. Méghozzá Aurra Sing kiszabadításáról van szó. Erről ugyanis valóban megfeledkeztek az alkotók. Vagy majd ha tovább folytatják az idővonal megbolygatását, akkor talán majd a következő évadban lesz egy epizód, amely magyarázatot ad majd erre. Vagy talán még ebben az évadban, még nem tudhatjuk. Mindenesetre itt egy elég nagy lyuk tátong a történetben, ezért ezzel kezdeni kéne valamit. Még egy félmondatos utalásnak is jobban örültem volna, mint a semminek.

 

Érdekesen kezdődött a rész... C-3PO újra megcsillantotta fontoskodó, minden lében kanál jellemét. De így általa megtudhattunk ezt-azt a roonaiakról.

 

Droogan, az utcai árus... Hát... Elég... Érdekesen nézett ki. Valamiért az ortolanokat juttatta az eszembe, talán azért, mert azok is kékek és van ormányuk.

 

A droidok wellness központja szerintem nem volt rossz ötlet. R2-D2 nagyon szépen csillogott a végére. :( Bár a megvalósítás nem jött be annyira... Inkább csak az ilyen folyadékoknál voltak problémáim, bár valljuk be, azt nem könnyű meganimálni. Konkrétan a buborék-effektre gondoltam, az elég béna lett, és egy kicsit talán indokolatlan, mert R2 nem lélegzik a víz alatt. Meg amikor R2 átmegy az "autómosón," akkor is egy kicsit furcsa a fröcskölésnek az effektje. De ilyesmiken tényleg nem akadtam annyira fent, egyáltalán nem ront az epizód élvezeti értékén, csak nekem feltűnt. Viszont végig megmosolyogtató, és vicces volt R2 kis kalandja a wellness központban. :)

 

Ellenben C-3PO vallatása... Erre annyira nem térnék ki, ötletes, a megvilágítás pedig tényleg rémálomba illő, és fenyegető. Cad Bane egy vadállat továbbra is. Olyan dumákkal dobálózott, hogy az valami hihetetlen. És még mindig imádom a kalapját, és a hangját. Egyértelműen a legkedvencebb jelenetem az Jabba és Cad Bane találkozása, és az azt követő események. Hiszen az epizód itt kezd csak igazán érdekessé és izgalmassá válni, nagyon felpörögnek az események. Főleg akkor érezni ezt, amikor Jabba mindenkit kiküld a teremből. Nem volt semmi a kredites táska. És végre megjelent a Hutt Tanács. Hamarabb, mint vártam, azt hittem hogy a Hunt For Ziroig várnom kell erre a pillanatra.

 

Első pillantásra kicsit furcsán néztek ki, de szerintem jó, hogy ennyire különböznek, és nem néz ki mindegyikük úgy, mint Jabba vagy Ziro. És ott volt Gorga, a Hutt is. Akit éppenséggel az EU-ból emeltek át. Érdekes, hogy bizonyos dolgokat elég jónak találnak az EU-ban ahhoz, hogy átemeljék a TCW-be, bizonyos dolgokat pedig teljesen átírnak. Gondolok itt a...

 

Spoiler:

...következő részben arra, hogy Gardulla, a Hutt is feltűnik... Aki elméletileg már meghalt az EU-ban, Jango Fett keze által. Bár ha a halálát nem láthattuk konkrétan, akkor nyugodtan rá lehet fogni arra, hogy túlélte.

 

Egyszerűen annyira imádom Cad Bane-t! Minden megszólalása remek. Főleg Jabba palotájában. Amikor megkéri a droidot, hogy fordítson neki, mert az évek során megkopott a Hutt nyelvtudása. Ez egy teljesen általános mondat, nem is értem, hogy miért jön be ennyire. De valahogy olyan titokzatosság árad az egészből, ami felvillanyoz... Mindenkit kiküldtek a trónteremből... Egyedül Cad Bane maradhatott bent... És még ő sem érti, hogy miről beszélnek. És amikor meghallotta, hogy szóba került, az a belépője, ahogy bemutatkozik a Tanácsnak... Elképesztő ez a fickó! :D A TCW legjobb karaktere! Az én szememben legalábbis.

 

Todo 360 milyen kis gonosz karakter lett... A Holocron Heistben egy szelíd kis droidnak tűnt.

 

Újabb idővonal megkavarás, méghozzá keményen... Az episode guide azt írja, hogy miután Todo 360 megsemmisült, Anakin Skywalker építette őt újjá a Children Of The Force eseményei után, hogy többet megtudjon Cad Bane hollétéről, de Todo-nak sikerült megszöknie. Viszont ebben a részben Cad Bane jól láthatóan a Xanadu Blooddal szállt le a Tatooine-on, azt viszont a Children Of The Force-ban tudtommal elkobozták tőle. Szóval akkor hogy is van ez? Ráadásul az, aki nem olvassa el az episode guide-ot, annak ezek a dolgok rejtve maradnak, és értetlenkedve próbál lépést tartani a sorozat gondolatmenetével. Félreértés ne essék, én imádom a sorozatot, és nagyon tetszett ez a rész.

 

Jah, és Padmé új ruhája is nagyon tetszetős volt. ;) És persze nagyon fúrja az oldalamat, hogy mi lehet az az információ, amit Ziro tud, és veszélyt jelenthet a Hutt Tanácsra nézve... És ha a Hutt Tanács tényleg el akarja őt kapni, akkor miért nem rukkolt még elő ezzel az információval... És egyáltalán kinek nem szabadna ezt megtudnia?

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

:( Ismét új színezettel bővült a paletta, most a mindennapi életbe is bepillanthattunk egy kicsit. Maga az egész szituáció különleges volt. Sokan Anakin és Padmé kapcsolatának hitelességét hiányolták a filmekből, amit a mindennapi események hiányára vezettek vissza. Most ehhez kaptunk egy kis adalékot. Tök jó látni, hogy nem csak a nagy és a galaxis sorsfordító eseményei kapcsán érdekes Padmé és Anakin, hanem egy egyszerű party-ról hiányzó gyümölcs beszerzését illetően is. ;) Persze a fogadás mögött Padmé politikai érdeke is meghúzódik, de ezt most feddje jótékony homály. Főleg, hogy ez az aspektus, most teljesen háttérbe szorult.

 

Az epizód egyik, ha nem a legjobb jelenete maga a vásárlás volt. Lassan már keresztbe kasul ismerjük Coruscantot, de még mindig vannak helyek, amik az újdonság varázsával hatnak. Ilyen a piac is, ahol C3PO bevezeti R2-t a piaci alkudozás rejtelmeibe. :D Hatalmas jelenet, főleg az árus szövege. Azon konkrétan szakadtam a röhögéstől. :) Kicsit furcsálltam, hogy miképp lézenghetnek biztonságban egyedülálló droidok azon a környéken, de aztán rájöttem, hogy a droidrendőr szondák vigyázó tekintete megvédi őket. Az epizód pikantériáját a sok droid adta, akik jó kis interakcióba kerültek egymással. Itt van mindjárt Todo, aki remek marketingszöveget levág a két droidnak, és meglepő módon épp R2 -t tudja bepalizni. Eddig inkább az astromech volt a megfontoltabb, ezért is volt fura a cselekedete. Ennyire vágyott egy kis kényeztetésre? :D A droidparadicsom és C3PO kínzása között gyönyörű kontraszt volt mind képileg mind zeneileg.

 

Bane hozta a formáját, és az is nagyon látszott, hogy számára a gépek nem jelentenek semmit. Egyszerűen csak kidobatta az áldozatait a sikátorba, ami egy élő ellenféllel biztos nem történhetett volna meg. R2 a mennyország után megjárta a poklot is, ez is tetszetős párhuzam volt a részen belül.

 

Nagyobb léptékekben nézve, a Hutt tanács megbízatása Bane felé egyre érdekesebbé teszi ezt az egész szöktetés dolgot. Egyrészt nem értem, hogy ha Zironak vannak infói a Huttok vezetőiről, akkor miért nem játszotta ki azokat a Köztársaságnak? Ezzel biztos előnyöket csikart volna ki magának, még akár a szabadulását is elérhette volna. Másrészt pedig nem lenne egyszerűbb kinyírni Zirot? Minek szöktetni? Talán Jabba akarhat személyes bosszút állni? :)

 

Mindent egybe vetve különleges rész volt ez is, méltó a harmadik évad eddigi részeihez.

Link to comment
Share on other sites

A résznek mindezek ellenére van egy negatívuma, de az sajnos óriási: nem tudjuk meg, hogy Aurra Sing hogy szökött meg!

Nem hiszem el hogy Filoniék megfeledkeztek erről! Ez azért egy elég súlyos baki, hacsak nem lesz egy rész később amiből kiderül, hogy jutott ki.

Hmmm... láthatólag azért elég nagy időskálán mozognak ezen történet elemei, így az, hogy Aurra Sing szöktetéséről nem volt szó, talán megbocsátható. Egyébként Aurrát nem láttuk dutyiba kerülni, lehet bárhol. :(
Link to comment
Share on other sites

Todo 360 milyen kis gonosz karakter lett... A Holocron Heistben egy szelíd kis droidnak tűnt.

 

Újabb idővonal megkavarás, méghozzá keményen... Az episode guide azt írja, hogy miután Todo 360 megsemmisült, Anakin Skywalker építette őt újjá a Children Of The Force eseményei után, hogy többet megtudjon Cad Bane hollétéről, de Todo-nak sikerült megszöknie. Viszont ebben a részben Cad Bane jól láthatóan a Xanadu Blooddal szállt le a Tatooine-on, azt viszont a Children Of The Force-ban tudtommal elkobozták tőle. Szóval akkor hogy is van ez? Ráadásul az, aki nem olvassa el az episode guide-ot, annak ezek a dolgok rejtve maradnak, és értetlenkedve próbál lépést tartani a sorozat gondolatmenetével.

Todoval én se tudtam mit kezdeni, de most hogy leírtad mi történt vele, már jobb a kép. Bár a benne rejlő bomba nem tett annyi kárt, hogy újra lehetett építeni? Nehezen hihető (még akkor is ha Anakin egy zseni). az biztos, hogy a Xanadu Blood volt? Lehet, hogy egy másik hasonló hajó.
Link to comment
Share on other sites

Sokat még nem tudok írni, mert egyelőre csak angolul láttam, és elég sok mindent kevésbé értettem a szövegekből (pl. a piaci alkudozást, amit pedig biztos érdemes lesz érteni), de az is biztos, hogy az SW érzés, amiről írtatok, az tisztán kijött így is, sőt! Szeretem az ilyen epizódokat, amelyek a cselekményhez talán nem sokat adnak hozzá a háború szintjén, de a körülményeket, amelyek közben galaxis-szerte, vagy akár a fővárosban fennállnak (pl. itt hogyan szervezik meg egy alvilági figura megszöktetését), mindig jobban megismerhetjük. Ismét szuper volt Coruscant újabb részletét látni, ebből még jöhet több ezután is. :)

 

Artu és Thripio nálam nyerő páros, mert még sosem csalódtam a közös jeleneteikben. :( Nagyon vicces volt, ahogy épp Thripio-t kapták el az információszerzés miatt, miközben Artu, az "agytröszt", elment lazulni. ;) Nem is értem, hogy jutott Bane eszébe, hogy egy protokoldroidot tervrajzokról faggasson. Amennyi típustársát eddig láttuk, egyik sem volt "agytröszt". :D Mindegy, az egész szituáció mulatságos volt, dacára szegény kínzásának, mert az élét elvette, hogy felváltva láttuk Artut méltatlanul sokkal jobb körülmények között kikapcsolódni, főleg, mert ő volt az, aki mindent tudott, amire Bane-nek szüksége volt. Bevallom, én kis elégtételt is éreztem, amiért végül nem kerülte el a végzet, és miután jól kisuvickolták, őt is "leápolták" Bane-módra. :D Tudtam, hogy komoly baja nem eshet. :)

Edited by Pildi
Link to comment
Share on other sites

Bevallom, én kis elégtételt is éreztem, amiért végül nem kerülte el a végzet, és miután jól kisuvickolták, őt is "leápolták" Bane-módra. :( Tudtam, hogy komoly baja nem eshet. :D
Azért R2 szimpi volt, mert "feladta" magát, amikor Todo arról beszélt, hogy C3PO-t szétszedik. ;)
Link to comment
Share on other sites

Azért R2 szimpi volt, mert "feladta" magát, amikor Todo arról beszélt, hogy C3PO-t szétszedik. :(
Abszolút. :D Igazi jóbarátként viselkedett.

 

Egyébként most jut eszembe, hogy azt találtam még nagyon viccesnek, ahogy belemerült az olajfürdőbe, mert erről meg mindig Thripio álmodozott. ;) És ahogy már az előbb is utaltam rá, épp fordítva kellett volna lenniük. :D

Link to comment
Share on other sites

Abszolút. :( Igazi jóbarátként viselkedett.

 

Egyébként most jut eszembe, hogy azt találtam még nagyon viccesnek, ahogy belemerült az olajfürdőbe, mert erről meg mindig Thripio álmodozott. ;) És ahogy már az előbb is utaltam rá, épp fordítva kellett volna lenniük. :D

R2 olajfürdője engem a Dagobah-ra emlékeztetett, amikor beleesett a mocsárba. Akkor is kirakta a kis forgóját. :D
Link to comment
Share on other sites

Nem bírom túlzottan C-3PO-t, szóval én kifejezetten élveztem a kínzását. :(
Egyébként érdekes ötlet azt bemutatni, hogyan szenved egy droid. Egyáltalán mitől szenved?

Azt értem, amikor attól fél, hogy dezintegrálják, hiszen úgy megszűnik létezni. De fizikai fájdalmat érezhet?

Edited by Pildi
Link to comment
Share on other sites

Úgy látszik, hogy egyedül leszek ezzel, de nekem ez a rész egyáltalán nem tetszett. Egyrészről Artu és C-3po bolti vásárlásának alapkoncepciója már önmagában is idegesítő, nem is beszélve erről a "partiról", amit Padmé szervez. Számomra ez unalmas.

 

Ráadásul ilyen címmel jóval ütősebb epizódra számítottam. Szerencsére Cad Bane szála feldobta a részt, de a "kínzás", ha lehet ilyet mondani egy droid esetében, nagyon gyengére sikerült. Bane semmit nem tett hozzá, azt meg nem tudom elképzelni, hogy egy droid számára hogyan fájhatna bármilyen "kínzás". Oké, ez felvet egyéb kérdéseket, mint pl. hogy élvezhetne egy olajfürdőt, ami pl. benne van az EpIV-ben is 3Po esetében, de szerintem ott csak egyszerűen örül C-3PO, hogy könnyebben tud majd járni, és nem nehezítik a beékelődött homokszemek a járást.

 

Ami Artu Jawas lelövését illeti, szintén az EpIV-ből, ott is "fájdalmas" hangot hallattunk tőle, de ott szerintem egyszerűen rövidre zárták, és végigpörgött rajta a rövidzárlat, ezért volt a furcsa hang. Szóval összefoglalva: szerintem a filmek nem adnak elég alapot ahhoz, hogy egy droidnak "fájjon" a kínzás, vagy hogy "élvezzen" egy droidbabusgató szervízt, mármint csak abból a szempontból, hogy neki jól esik, hogy fényesebb lett.

 

A rész számomra egyetlen igazán értékelhető pillanata a vége volt, úgyhogy remélem, hogy innen csak felfelé megyünk.

Link to comment
Share on other sites

Az a külső szeme. :D
Az. :( Számomra egyértelmű, hogy ez a jelenet utalás az EPV -ös "fürdésre" ;)

 

Donát. A droidok félhetnek? Az is érzelem. C3PO a 4-5-6 -ban annyiszor aggódott és félt, hogy összeszámolni is nehéz lenne. Ilyen a programozásuk. Ennyi erővel azt is "megérezhette" ha áramot vezetnek belé.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Nekem pont azért tetszenek a prequel részek, mert a Jedik lemészárolhatják az összes droidot mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül. Nekem ebbe nem fér bele, hogy a droidok érzik is a fájdalmat, mert akkor a Jediknek sem kellene pl. lekaszabolni a menekülő parancsnoki droidokat az EpIII-ban az Invisible Handen...

Link to comment
Share on other sites

Nekem pont azért tetszenek a prequel részek, mert a Jedik lemészárolhatják az összes droidot mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül. Nekem ebbe nem fér bele, hogy a droidok érzik is a fájdalmat, mert akkor a Jediknek sem kellene pl. lekaszabolni a menekülő parancsnoki droidokat az EpIII-ban az Invisible Handen...
Itt nem érzetről van szó szerintem, hanem valami másról. C3PO se nyavalyog, hogy jaj fáj a vállam, vagy a hátam... Biztos másképp élik meg ezt. Egyébként az EPVI -ban már Jabba palotájában is kínozták a droidokat. :(
Link to comment
Share on other sites

Talán - és ezzel akkor a saját lenti kérdésemre is válaszolok - azért ilyenek, mert igazából ők ketten már nem droidok, hanem olyan karakterek, akik már csaknem olyanok, mint az emberek. Elég csak gondolni Thripio félelmeire, síránkozásaira, vagy Artu okos rögtönzéseire. Ezek messze túlmutatnak a Sci-fi műfaj robotjain. Ahogy az SW nem is Sci-fi, és nem ez az egyetlen technikailag nem-oké dolog benne. :(

 

A "fájdalom" pedig jelentheti a működésükért felelős program sérülésveszélyének felmérését.

Link to comment
Share on other sites

Donát nem vagy egyedül. A rész eléggé unalmas volt főleg annak fényében hogy már az első évad vége óta tudjuk hogy Cade Bane nem a sötétben tapogatózott a szenátus épületében hanem pontosan tudta mi merre van. Az R2-s és C-3PO-ós bohóckodás helyett inkább Sing kisasszony kiszabadítását néztem volna meg. A rész egyetlen értékelhető momentuma a Hutt Tanács bemutatása volt.

10/3

Link to comment
Share on other sites

Donát nem vagy egyedül. A rész eléggé unalmas volt főleg annak fényében hogy már az első évad vége óta tudjuk hogy Cade Bane nem a sötétben tapogatózott a szenátus épületében hanem pontosan tudta mi merre van.
Valóban volt terve, hogy betörjön a szenátusba, nem csak éppen arra jártak és gondolták ha nincs jobb dolguk, akkor bemennek... Itt az volt a kérdés, hogy tudták meg a titkokat. Most már tudjuk ezt is. Mert gondolom az tiszta, hogy ez a Hostage Crisis előzménye? Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Egész jó kis rész volt, kedvelem az ilyen háttérben történő dolgokat és nem értek egyet a TFN-en írókkal.

Engem pont a harcos részek untatnak, sokkal jobban örülök az ilyen tényfeltáró epizódoknak, mikor megtudunk pár dolgot, a Köztársaság alvilági módszereiről, ténykedéseiről.

Nem hozz lázba az, hogy 22 percen keresztül eljutnak A pontból B pontba droidok lekaszabolásával, mert annak nincs semmi nagyobb fajta értelme.

 

A 2 droid kalandjai nagyon tetszettek, itt is hozta 3PO a naív, átverhető droidot, csodálkozok, hogy R2 hagyta, hogy megkopasszák őket, aztán elment egyet fürdeni. Ez kicsit R2 idegen volt számomra, eddig mindig ő volt az aki komolyan vette a küldetését.

Bane nekem se tetszett az epizód nagy részében, de a végén jó volt a Hutt tanácsnál.

 

Viszont az, hogy a süti tetejére raknak 4 gyömölcsöt és attól Yoda torta, az kicsit megviselt :)

Link to comment
Share on other sites

A 2 droid kalandjai nagyon tetszettek, itt is hozta 3PO a naív, átverhető droidot, csodálkozok, hogy R2 hagyta, hogy megkopasszák őket, aztán elment egyet fürdeni. Ez kicsit R2 idegen volt számomra, eddig mindig ő volt az aki komolyan vette a küldetését.
Én is éreztem ilyet. :) Plusz fura volt az is, hogy azt a bigyót senki nem lopta el, pedig elég sok ideig lehetett az utcán. No meg pont ott rakták ki őket, ahol a gyümölcs volt? :)
Link to comment
Share on other sites

Ez egy remek rész volt! R2-D2 és C-3PO párosa végre újra együtt a megszokott formában és ez már hatalmas piros pont a résznek. Az pedig, hogy láthattuk a Hutt klán öt fejét, hogy ez a rész újra tartalmazott olyan hétköznapi motívumokat, mint ami miatt imádom a Star Warsot, és még tágította is az univerzumot, az már csak hab a tortán.

A droidok kínzása érdekes dolog, meg az is, hogy éreznek. Hát kérem, aki ezen fennakad, az nézze meg tüzetesebben az ep1-2-3-4-5-6-ot. Különösen érdemes megtekinteni az ep6-ban Jabba droidkínzó kamráját, amikor például egy GONG droid lábához izzó fémet illesztenek, és az visítani kezd. Ha ez nem elég támpont, akkor nem tudom, micsoda. A droidok is érzékelhetik a sérülést - muszáj is nekik - és egy biztos, a Star Warsban sosem kezelték úgy őket, mint egyszerű robotok. Kivétel talán a harci droidok, de még azokat is előszeretettel ruházzák fel valamiféle szeleburdi tulajdonsággal (a TCW-ben ez különösen igaz). Az persze más kérdés, hogy ki hogyan viszonyul az univerzumon belül a droidokhoz. A Jediknek nem többek, mint eszközök, de Luke és Anakin számára a legjobb barát R2. Márpedig senki sem fogad barátjának valakit, akit nem tart többre egy hűtőszekrénynél (nem csoda, hogy Ben és Owen elfelejtette C-3PO-t és R2-t).

A droidápoló létesítmény is jópofa ötlet. Mindig is úgy képzeltem, hogy létezhet valami droidkarbantartó a városokban (na nem pont így képzeltem el), ahová elküldheti/viheti az egyszerű, droidbügyköléshez nem értő mezei pocok is a droidját. De hogy így néz ki, az is az bizonyítja, hogy a Star Wars univerzumában sokan vannak, akik nem csak eszközöknek tekintik a droidokat.

Amin viszont fülig ért a szám, hogy kiderült, Zirot Jabba szöktette meg. Azért örültem neki, mert már a Hostage Crisis óta remélem ezt:

A folytatásra pedig kíváncsi leszek, titkon remélem, hogy Cade Bane Jabba egy ügyes trükkjének a résztvevője. Mondjuk, az öreg hutt így akarja megkaparintani nagybácsikáját, hogy aztán, ahogy a filmben mondta, a hutt klán kiróhassa rá a méltó büntetését.

Imádom, ha a reményeimet teljesíti egy sorozat :)

Plusz pont jár még az ep1-hez készített háttérszenátor szerepeltetéséért is, meg a sok új fajért is. Negatívum viszont az örök vesszőparipám: már megint Coruscant :) Unom ezt a bolygót.

 

Plusz fura volt az is, hogy azt a bigyót senki nem lopta el, pedig elég sok ideig lehetett az utcán. No meg pont ott rakták ki őket, ahol a gyümölcs volt? :D

Annyira nem volt szem előtt, hogy ellopják, meg aztán, nem hiszem, hogy a bolygó egy olyan piacán vásároltak, ahol a bűnözési ráta magas lenne. :) Itt az előkelőségek és a droidjaik vásárolgatnak.

A gyümölcsök visszaszerzése sem bonyolult. R2 ott ejtette el, ahol C-3PO-t elrabolták (és ott próbálták meg R2-t is elkapni). Majd mindkét droidot ott is tették ki, ahonnét elhozták őket. Mikor a végén leszállnak, a háttérben látszik a bódé is, amit R2 felborított.

Link to comment
Share on other sites

Annyira nem volt szem előtt, hogy ellopják, meg aztán, nem hiszem, hogy a bolygó egy olyan piacán vásároltak, ahol a bűnözési ráta magas lenne. :) Itt az előkelőségek és a droidjaik vásárolgatnak.
Hát ha a bűnözési ráta nem is magas, minden esetre az egy utcasarokra jutó alkeszek száma már kapudöntögető :) Ennyit az előkelőségről :)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information