Jump to content

3x09 - Hunt for Ziro


Recommended Posts

9. rész - Hunt for Ziro / Vadászat Zirora

 

epguide309.jpg

 

Írta: Steve Mitchell, Craig Van Sickle

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Coruscant, Nal Hutta, Teth, Tatooine

 

Szereplők:

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Quinlan Vos - Al Rodrigo

Cad Bane - Corey Burton

Todo 360 - Seth Green

Jabba Desilijic Tiure, a hutt - Kevin M. Richardson

Ziro Desilijic Tiure - Corey Burton

Sy Snootles - Nika Futterman

Mama, a hutt - Angelique Perrin

Gardulla Besadii, a Vezér - Nika Futterman

Gorga Desilijic Aarrpo - Kevin Michael Richardson

Arok, a hutt - Dee Bradley Baker

Marlo, a hutt - Kevin Michael Richardson

Oruba, a hutt - ???

Cody parancsnok - Dee Bradley Baker

MF-80 - Angelique Perrin

TC-70 - Nika Futterman

DJ Rang Thang - ???

Ziro apja - ???

 

Történet

Miután Cad Bane és csapata megszöktette Zirot, a hutt a Hutt Tanács elé került. Mivel sokat tud, a Tanács nem meri megölni, míg meg nem lelik a hutt klánok gaztetteit rejtő adattárat. Közben Obi-Wan Kenobi és Quinlan Vos is a Nal Huttára érkezik, hogy elfogják a szökevényt és szöktetőjét. Azonban mind a huttoknak, mind a Jediknek szembe kell néznie a ténnyel, hogy Ziro újra megszökött, ezúttal régi szerelme segítségével. Obi-Wan és Quinlan utána erednek, míg a huttok újra felfogadják Bane-t rebellis társuk elfogására.

 

Érdekességek

- Az epizód újabb retcont hajtott végre. Az EU szerint ugyanis Gardulla nem sokkal az ep1 után életét vesztette, mikor Jango Fett egy kryat sárkány elé lökte és az felfalta. A módosítás szerint a sárkány emészthetetlennek találta a huttot és kiköpte.

- A Mamánál látható Ran-D házmester droidokat az 1987-es *batteries not included (Elem nélkül nem megy vagy Csoda a 8. utcában) című családi sci-fiben szereplő kis robotok ihlették.

- A starwars.comon fellelhető clone card szerint Mama 3,61 méter.

- Mama jelenléte újabb retcont okozott, mert megjelenésével ő lett az egész Desilijic klán ősanyja.

- Nal Hutta megváltozott az eddigi EU-s megjelenésekhez képest. Gyűrűje lett és sehol sem látható az öt hold, melyek közül az egyik a híres Nar Shadda.

- Quinlan Vos először a Star Wars: Repulic (Köztársaság) című képregénysorozat tizenhetedik részében, a Emissaries to Malastare ötödik füzetében jelent meg. A karaktert egy az ep1-ben feltűnő háttérszereplő ihlette, aki ugyanabban a kocsmában üldögélt, mint Sebulba. Bár a filmben eredetileg ismeretlen szereplő volt, két retcon hatására először ismeretlen kiffu, majd konkrétan ő lett Quinlan Vos, aki beépült a tatooine-i alvilágba.

S03E09a.jpg

- George Lucasnak annyira tetszett a képregénybeli karakter, hogy szerepeltetni akarta az ep3-ban, méghozzá a Kashyyykon. A karakter halála bele is került a film képregény adaptációjába, de moziban végül csak megemlítik a nevét, a jelenetét sosem forgatták le. Viszont Lucas megkérte a képregény íróit, hogy Vos karaktere ne haljon meg a 66-os parancs során, így feltehető, hogy feltűnik majd a tervezett élőszereplős sorozatban.

- Vost már sokkal korábban, az 1x08 Bombad Jediban szerették volna szerepeltetni, aki beépülve dolgozott volna a Rodián és segített volna Jar Jarnak. Végül nem került bele az epizódba, mert mint sok korai rész esetén, itt is időhiányban szenvedtek, és nem tudták elkészíteni a modellt.

- A képregényekben Vos egy igazán érdekes Jedi, aki kötődik a Galaxis sötétebb oldalához. Az alvilági beépülései során pengeélen táncol a Sötét és Világos Oldal határán, és hajlamos durván felrúgni a szabályokat. Van egy különleges Erőképessége is, a pszichometria. Ezzel képes kideríteni tárgyakból, hogy ki használta azokat korábban. Ezt a képességét az epizódban is láthatjuk, mikor egy kupából kiolvassa, hogy Ziro használta. A forgatókönyvben Ziro üldözése közben is használta ezt a képességet, de ez már nem került be a részbe.

- Az öt Hutt család feje Oruba, Marlo, Arok, Gorga és Jabba. Jabba azonban nincs jelen az ülésen, az ő személyét Gardulla képviseli. A változtatást viszonylag későn eszközölték, így sebtében kellett kicserélni a két huttot, illetve Jabba tolmácsát, TC-70-et Gardulla droidjára, MF-80-ra.

- Mamát a Blade (Penge) című filmben szereplő iszonyú kövér vámpír, Gyöngy ihlette.

- Az epizódban látható táncjelenetet az Indiana Jones and the Temple of Doom (Indiana Jones és a Végzet Temploma) című film hasonló jelenete inspirálta.

S03E09b.jpg

- Az epizódban a mocsárban feltűnő lények legtöbbje szerepelt már korábbi Star Wars filmben vagy a TCW epizódjaiban. A peko peko madár először a Naboon tűnt fel az ep1-ben. Az Obi-Want megtámadó sárkánykígyó ugyanolyan, mint ami R2-t elnyelte, majd kiköpte az ep5-ben a Dagobah mocsaraiban. A Mama ebédjéül szolgáló hal társai pedig Satine hercegnő akváriumában úszkáltak a 3x06 The Academy-ben.

- A DJ-nek, akit a forgatókönyv szerint Rang Thangnak hívnak, a koncepciós rajzok szerint nem csak négy keze, de négy lába is van.

S03E09c.jpg

 

- A hutt Marlo fején valójában nem haj van, hanem egy ugyanolyan sha'rellian toop nevű lény, amiből több Mama testén is látható.

S03E09d.jpg

 

- Ziro halálakor azt motyogja, hogy „What a World, what a world!” („Micsoda világ ez, micsoda világ!”). Az idézet a The Wizard of Oz (Óz, a csodák csodája) című 1939-es filmből van, ahol ugyanez hangzik el a gonosz nyugati boszorkány szájából.

- Sy Snootles szerepel az ep6-ban, amikor Jabba palotájában énekel Max Rebo bandájában. Az 1997-es felújításig Snootlest egy báb keltette életre, aztán lecserélték egy CG modellre, amely némileg különbözött is a bábtól. Nagyobb lett az ajka, eltávolították az ormány alatti második szájat, az agyarakat és a fejbúbjáról a tollas kalpagot. Viszont tiszteletből néhány pillanatig látható az eredeti báb a háttérben, amikor a droid-kínzókamrából átvált a kép a főcsarnokba.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

No.1 rész.

Hihetetlenül élveztem, a nyomozást, Sy Snootles és Ziro "románcát", Cad Bane színrelépését, és a harcot a Tethen. Quinlan Vos- ból egy tipikus menőcsávót csinált a sorozat, de én nem bánom, hisz itt még nem sokat láttunk belőle. Obi-Wan nagyon jó ellenpárja volt neki, bár a részben a jedik kissé háttérbe szorultak.(amit nem bántam). Sy Snootles szerepeltetése szerintem nagyon jó ötlet volt, annak ellenére, hogy mikor először láttam az EP.VI-ot, őt találtam a legundorítóbbnak Jabba palotájában :D . A hutt tnács nagyon jó volt és az is tetszett, hogy Jabbát Gardulla képviselte, így legalább őt is megismerhettük. Marlo a hutt egyértelmű tisztelgés volt a Marlon Brando által megformált Don Corleonénak(a hangját nagyon jól "leutánozták").

A táncos jelenet is nagyon tetszett, főleg ahogy Snootles enyeleg a huttokkal :D .

Cad Bane színrelépése valahogy nagyon bejött nekem, talán azért, mert "késleltetve" történt.

A rész egyik fénypontja nálam, mikor ő és Todo a mocsárban mennek a siklójukkal. Igazából nem is tudom miért, de valahogy nagyon megfogott.

Ziro mamája elég brutálisra sikeredett, de hát mit várhatunk egy hutt asszonyságtól?

Az külön tetszett, hogy élősködők mászkáltak rajta, fokozta a hatását.

Ziro papa sírja nagyon ötletesen volt megcsinálva és megmutatta, hogy temetkeznek a huttok. Sy árulása számomra teljesen váratlan volt, de nagyon tetszett, hogy nem Bane nyírta ki. Ziro egyébként a 2. visszatérő szereplő aki meghal, Onaconda után.

A rész tetőpontja egyértelműen a Quinlan-Obi vs Bane-Todo "párbaj" volt. Bane végre megmutata igazi fejvadász tudását, és fegyvereinek tárházát.

Én örültem volna, ha meghal, de legalább meglepetés volt számomra hogy nem.

Összességében számomra ez nemcsak az évad, de a sorozat legjobb része is volt.

R.I.P. Ziro :D

Link to comment
Share on other sites

Na igen ez a rész már tényleg olyan volt, mint lennie kellett.

Remek arányban volt vegyítve a nyomozás, a románc és az akció is.

Bár megmondom őszintén Sy és Ziro fajok közti erotikája kicsit durva volt számomra. :D

Vos mester pedig egy állat. Nagyon bejött a karaktere, de még jó, hogy nem Anakinnal tették össze, mert abból igazi káosz lett volna és hatalmas pusztítás. :D Ami a rész végén azért be is következett.

Egész végig full ROTJ érzésem volt. Jabba, Huttok, Bane meg full úgy küzdött mint Boba. Meg hát ahogy Ziro is meghalt...szóval azért voltak utánérzések.

Szóval nagyon jó kis rész volt, bár ezek az időbeli ugrások néha kicsit zavaróak. :D

8/10

Link to comment
Share on other sites

Mivel sietek még magamhoz képest se fogok hosszú beszámolót írni... erre ott van Dzséjt és Sky.

Végre egy epizód amelyik ismét hozta a második évad által felállított szintet...sőt túl is szárnyalta. A Clone Cadets óta nem élveztem egy részt annyira mint ezt.

Minden poén ütött (és én még azt hittem Jabba kövér), jó volt új bolygót látni, Vos igazi őrölt és Bane még mindig badass.

Legalább a készítők megmutatták hogy még mindig tudnak jó részt csinálni(jó...az Assasin is jó volt de ennek a közelbe se ért)

 

10/8,9

Link to comment
Share on other sites

A mai rész brutálisra sikeredett. Akkora feelinget hordtak össze, mint két mámmá HUTT. :D

Tényleg olyan érzése volt az embernek, mintha a JEdi visszatért nézné és ez számomra külön öröm, mivel 85-ben az volt az első SW mozi élményem.

 

Sy Snootles karaktere tündéri lett. Persze a lény nem valami szép emberi szemmel nézve, de ahogy beszél, mozog, gesztikulál, valóban olyan képet fest mint egy bártündér, éjszakai pillangó és primadonna egyvelege. Baromira eltalált kis lotyó lett, amikor pedig áradoznak egymásról Ziróval....nos az már nekem nem is kicsit volt sok, de nem bánom ha a TCW határokat feszeget, mégha az a jó ízlés határa is. :D Persze itt nem erről van szó, hanem a szeretet és szerelem határtalanságáról (és egyetemességéről), amiben nem a külső jegyek, sokkal inkább a lélek egyezősége számít igazán. Azt meg kell jegyeznem, hogy a HUTTok nem csak aszexuálisak, hanem ritka egy perverz népek is.

 

Viszont Ziro komolyan mondom, könnyet csalt a szemembe. Igazán kár, hogy kiírták a sorozatból, talán feleslegesen is. Egy ilyen csodálatos egyéniségtől kár volt megfosztani az SW univerzumot. És ahogy ellátogat a szülői házhoz, azt éreztem, nem is olyan rossz ember...akarom mondani nem is olyan rossz HUTT ez a Ziro.

 

Volt még egy félelmem, hogy kiírják Bane-t, szerencsére ez nem történt meg.

 

Nal Hutta kialakítása? Nos, a videojátékok iránt érdeklődő közönségnek már lehetett róla némi fogalma. Hiszen a most készülő The Old Republic játékhoz került kidolgozásra minden szegmense, amit ebben a részben láthattunk. Érdemes megnézni a TOR főoldalán a koncept és játék shotokat! Szóval egy kellően egyedi és "undorító" planétát sikerült összehozni az alkotóknak, ami tökéletesen fedi a huttok személyiségét.

 

Aztán itt van mister VOS, AZ EU KARAKTER. Aki kicsit is ismerős a képregények világában, az tudhatja, hogy ő minden EU imádó esszenciája. Ahogy egyszer találóan jellemezte valaki, ő az SW univerzum Wolverinje. (Rozsomák az X-men képregényekből) Igen, ő egy céltudatos, renden kívüli "sötét" alak, akinek a módszerei....hogy is fogalmazzak finoman, meglehetősen durvák. Hirtelen és hamari karakter, akinek van egy a képregényekből ismert különleges képessége. Bármiről, amit megérint, amivel fizikai kontaktust alakít ki, emlékeket és érzéseket képes lehívni. Az EU rajongók nagy örömére ezt átültették a TCW sorozatba is. Ráadásul a karakter izmos, erőt sugárzó megjelenésén sem változtattak. EU imádok, lehet örülni, mert azt kaptátok amire vágytatok! (azt kaptuk :D

 

A hutt tanács és a revü betét, Cade Bane akciója, Nal Hutta kialakítása, a történetvezetés, az akciók, a párbeszédek és a karakterek mind annyira sikeresen lettek alkalmazva, hogy egy élő és lélegző világ képzetét keltik a nézőben. Ez a rész megérdemli a 10 pontot.

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Ez már sokkal jobb volt, mint a múlt heti. :yes: Zironál éreztem, hogy nagyon elbízta magát és valószínűleg megölik, erre meg is történt. Kár érte, de mivel ebben a világban van vagy 2000 "névvel jelölt" (ala Blizzard) karakter, így van kivel még foglalkozni. Az SW világ nagy erényének tartom, hogy minden fajnak, bolygónak és karakternek van saját neve, így minden rajongó utánanézhet hogy ki kicsoda, ráadásul így könnyebb hivatkozni beszélgetés során. (Ennek ellentéte pl. a Stargate : Universe).

 

Ez az "indián" Jedi sem volt rossz, de mivel én nem vagyok akkora fan, hogy mindenkit ismerjek, így abszolút előítélet vagy bármiféle előzetes információ nélkül fogadtam és hagytam, hogy a tettei alapján ismerjem meg. Az ajtónyitással máris bevágódott. :yes: A végén viszont kicsit bénának tűntek Obival, mert két képzett Jedi tudjon már elbánni egy ilyen trükkös fejvadásszal. Az Erővel meg kellett volna tudni állítaniuk.

 

Egyedül ez az időbeni feldaraboltság nem tetszik, hogy egy picit nehéz követni, hogy mi miután következik. Miért nem lehet időrendben gyártani és leadni a részeket? Lassan komplikáltabb ez már, mint a LOST. :yes:

Link to comment
Share on other sites

Igen jó kis rész volt ez is. A 3. évad eddig sokkal jobban bejövősebb, mint a 2. volt, leszámítva a klónos részeket.

Eddig mindig is idegenkedtem a Huttok kétneműségétől, de most végre ezt áthúzták, tehát kell egy mámá és kell egy pápá hozzá, így már értelmet is nyer, hogy a kis Rottát mindig fiamozta Jabba.

 

Nagyon örültem Nal Hutta felbukkanásának is, egész pofás kis bolygó lett itt is.

A Hutt tanács és a twi-lek táncosok kialakítása is baromi jóra sikeredett, az meg, hogy Ziro és Sy szerelmes pár :yes:

Viszont ezek eltörpülnek Vos mester felbukkanása mellett, kiválóan átültették az egyik kedvenc EU-s karakteremet, bár én egy Aayla-Quinlan párosításnak jobban örültem volna, nem kell mindig a már megszokott karaktereket mutogatni.

 

Bane pedig itt már visszajött régi formájába, visszajött a régi stílusa és egyénisége, az előző részben ezt az oldalát nem nagyon mutatta meg.

Az, meg hogy nem csak egy padawannal, hanem két tapasztalt Jedivel is fel tudja venni a harcot, egész jó.

Link to comment
Share on other sites

Az epizód végére elégé felemás érzés alakult ki bennem, főleg azok után, hogy a Nal Huttás részt végig vigyorogtam. Főleg a twi'lek táncosnők látványa ugye.... :yes: Tényleg egyfajta Jedi visszatér érzést árasztott a háttér palotástul, gamorrai őröstül. De viszont a két jedi közti párbeszéd elégé sántított, itt látszik, hogy igazán kevés ez a húsz perc, mert fél perc és két mondat alatt következetesből rögtön átcsapnak következetlenbe. Vos hatalmas figura, akárcsak Bane és isten igazából nekem ez a fajta párharc nem jött be túlságosan. Túl fatális volt egy-két helyen. Továbbá nem tetszett, hogy egy tollvonással áthúzták a huttok nemiségét meg ez a non human fajok közti románc is.....

No mindegy, ettől függetlenül élvezetes rész volt. :yes:

Link to comment
Share on other sites

Nincs áthúzva a huttok nemisége.....teljes EU találmányról beszélünk már megint. Az hogy a wookipedia mit ír, nem releváns a témában. :)

A huttok hermafroditák, lényegében megválaszthatják a saját nemüket, de a megtermékenyítést nem önmaguk végzik. Itt nem klónozásról beszélünk...kell egy nő és egy férfi, de a "nemiség" megválasztása a saját döntésükön múlik. Ennyi.

 

Ui.: Amennyiben a huttok önmagukat termékenyítenék meg, nem lenne genetikai változatosság....lássuk be, ez egy meglehetősen nagy zsákutca lenne, hiszen a két nem lényege a gének keverésével mind ellenállóbb utód létrehozása. Nem akarok sárt dobálni, de itt megint az EU egyik baromságával szembesülünk. Nagyon helyes hogy a TCW ezt a kérdést is rendezte.

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Csak a végén tudtam értékelni a részt, de akkor nagyon. :D Remekül meg volt írva az egész! Sy Snootles és Ziro románcánál bevallom kicsit feszengtem, mert elég bizarr volt, és nem tudtam mennyire kell ez ide? No de a végén minden világossá vált. :D Rohadt kis féreg a csaj. Nem elég, hogy ronda, még alattomos is. Jabba pedig túljárt mindenki eszén. :) Így akár zsarolhatja is a tanácsot, hisz a birtokában vannak az információk. Egyébként gondoltam volna bárkire Ziro gyilkosaként, no de, hogy így haljon meg. :D Szerencsétlen lúzer.

 

Nal Hutta csodálatos volt! Teljesen illett a hutt néphez; darkos és ködös, ahol éjszaka nem kóborolnék egyedül. :) A tanács végre szerepelt élőben is, és végre láthattuk őket "munkában" :) Abszolút nem voltak kiszámíthatóak a történések, amit a rész nagy előnyének tartok. Pl. a zenés betét totál ledöbbentett, csak úgy mint Ziro anyja. :D

 

Obi-Wan, Vos és Bane harca pedig az évad legjobbja! Sokan féltek Bane kardozásától, de ez alaptalannak bizonyult. Obi-Wan egy vágással le is szerelte. A végén már azt hittem elkapják, de megint csak sikerült elszöknie. :D Pedig nem sokon múlt a dolog. Remekül koreografált harc volt!

 

Obi és Vos illettek egymáshoz, Vos látnoki képességei pedig impresszívek. Valaki írta hogy hívják ezt, csak nem emlékszem már. :D Vos az elején elég hebrencsnek tűnt, de később inkább megmaradt egy laza Jedinek, aki így elég szimpatikussá vált. Remélem viszontlátjuk még.

 

Ez egy könnyedebb, kalandos epizód volt, de kell ilyen is a politikai részek mellé. Nagyon várom a jövőhetet!

Link to comment
Share on other sites

A mai rész brutálisra sikeredett. Akkora feelinget hordtak össze, mint két mámmá HUTT. :)
Ez nagyon ott van. :) :) Mámmá HUTT. :D

 

Sy Snootles karaktere tündéri lett. Persze a lény nem valami szép emberi szemmel nézve, de ahogy beszél, mozog, gesztikulál, valóban olyan képet fest mint egy bártündér, éjszakai pillangó és primadonna egyvelege. Baromira eltalált kis lotyó lett, amikor pedig áradoznak egymásról Ziróval....nos az már nekem nem is kicsit volt sok, de nem bánom ha a TCW határokat feszeget, mégha az a jó ízlés határa is. :D Persze itt nem erről van szó, hanem a szeretet és szerelem határtalanságáról (és egyetemességéről), amiben nem a külső jegyek, sokkal inkább a lélek egyezősége számít igazán.
Én amikor néztem, gáznak éreztem az egész beszélgetést, de amint írtam is, a végén minden a helyére került. :D Úgy látszik Sy eléggé a szívére vette, hogy Ziro anno elhagyta. :D Ennyit a szerelemről...

 

Viszont Ziro komolyan mondom, könnyet csalt a szemembe. Igazán kár, hogy kiírták a sorozatból, talán feleslegesen is. Egy ilyen csodálatos egyéniségtől kár volt megfosztani az SW univerzumot. És ahogy ellátogat a szülői házhoz, azt éreztem, nem is olyan rossz ember...akarom mondani nem is olyan rossz HUTT ez a Ziro.
Zirot én is kedveltem, kár, hogy meghalt. :D Ironikus, hogy talán ebben a részben ismerhettük meg igazán. És, hogy jó fiú lenne? A mámmmáját is csak érdekből látogatta meg. :D

 

A hutt tanács és a revü betét, Cade Bane akciója, Nal Hutta kialakítása, a történetvezetés, az akciók, a párbeszédek és a karakterek mind annyira sikeresen lettek alkalmazva, hogy egy élő és lélegző világ képzetét keltik a nézőben. Ez a rész megérdemli a 10 pontot.
Ezzel egyetértek. Ez a rész megint olyan húrokat pendített meg a sorozatban, amikre eddig nem volt példa.

 

A végén viszont kicsit bénának tűntek Obival, mert két képzett Jedi tudjon már elbánni egy ilyen trükkös fejvadásszal. Az Erővel meg kellett volna tudni állítaniuk.
Bane nem kispályás, és az Erő se mindenható. :D Bane-t legyőzték, csak az volt annyira ügyes, hogy azért fogságba ne essen.

 

De viszont a két jedi közti párbeszéd elégé sántított, itt látszik, hogy igazán kevés ez a húsz perc, mert fél perc és két mondat alatt következetesből rögtön átcsapnak következetlenbe.
Mire gondolsz konkrétan? Mi volt következetlen? Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Nekem furcsa módon első megnézésre sokkal jobban bejött ez a rész, mint másodszorra... Voltak nagyon jó pillanatai, de voltak dolgok, amelyeket még emésztenem kellett, hiszen megint belekavartak az EU-ba elég rendesen.

 

Először is... Kaptunk végre egy új helyszínt, a Nal Huttát, ami a TCW jó szokásához híven valami új, valami egyedi. Azért mondom ezt, mert a sorozatban eddig még nem nagyon szerepelt két ugyanolyan világ. Külön jó pont, hogy teljesen hű a The Old Republic előzetes képeiben látottakhoz. Aztán ott volt a Hutt Tanács, akiknek néhány tagját már láthattuk az Evil Plansban. Bár volt köztünk egy új arc is, Marlo a Hutt, aki kiköpött Marlon Brando volt. :) Bár sokban hasonlított Orubára, a Hutt Tanács másik tagjára. Azért azt furcsálltam, hogy az egész Hutt Tanács itt van a Nal Huttán, a huttok szülőbolygóján, és egyedül Jabba maradt a Tatooine-on, de arra volt gondja, hogy elküldje Gardullát, mint az ő képviselőjét. Én is úgy tudtam, hogy Gardulla meghalt az EU-ban. Jango Fett nyírta ki azt hiszem, és egy krayt sárkány falta fel. Leland Chee ezt úgy javította ki, hogy a krayt sárkány emészthetetlennek találta Gardullát... Hehe, érdekes megoldás, de elfogadjuk. :)

 

Megszokhattuk már, hogy Ziro nem a huttok nyelvén beszél, viszont ez most kivételesen zavart. Már a TCW mozifilm végén is láthattuk, hogy Ziro igenis beszéli az anyanyelvét, akkor miért nem beszélt ő is huttul, amikor körülötte mindenki így tett? Pedig a huttoknál kifejezetten szokás ez, hogy az anyanyelvükön szólalnak meg, így nem kell "leereszkedniük" a "kétlábúak" szintjére. Ziro ezzel valahogy aláássa a huttok felsőbbrendűségét.

 

Aztán megérkezett Quinlan Vos, akit az előzetes alapján nem tartottam szimpatikusnak. Azt hittem, hogy teljesen karakteridegen viselkedése lesz ezzel az elnagyolt arcoskodásával, de tévedtem. Nem volt olyan vészes, mint vártam, sőt... Kifejezetten kedveltem. Főleg amikor betört Mama a hutt ajtaján. Az nagyon jó húzás volt tőle. :) Érdekes párost alkottak Kenobival, aki annak rendje és módja szerint kissé szkeptikusan állt hozzá. Hiszen ő már jól ismeri őt, már padawanként is lógtak már együtt. (Persze nem abban az értelemben, ahogy a Tethen. :D) És nem rég volt egy közös kalandjuk a Rendilin. Nem csodálkozom, hogy Kenobi kételkedik benne, hiszen Vos mindig is a Jedi Rend egyik nagy kérdőjele marad. Bár úgy éreztem, hogy valami hiányzik belőle, főképp a megjelenésén. Nem is vártam el tőle, hogy úgy nézzen ki, ahogy a képregényben, hisz ez mégiscsak a TCW, de... Valami hiányzott belőle, ami a képregényben még megvolt. Talán a képregényben sokkal komolyabb volt, mint itt. Példának okáért itt ez a kép a spoiler fül mögött. Talán ti jobban megérzitek a különbséget, mint én.

 

Spoiler:

quinlanvos2.png

 

Tetszett a huttok tanácstermében előadott revütánc. Valóban a régi gengszterfilmeket idézte, ahogy Filoni említette az epizód kommentárban. És akkor megjelent Sy Snootles is, akiről a Jedi Visszatér alapján nem sokat tudhattunk meg. Ami igaz, hogy mindkét színre lépésekor énekelt egyet, nem is akárhogyan. Vicces volt a twi'lek táncoslányoknak az a hutt fejdísze.

 

Végre megjelentek a gamorri őrök. Az ő megjelenésük már a TCW mozifilmben is adta volna magát, de végül nem tették meg. Sőt, akárhányszor szerepelt eddig Jabba palotája, egyáltalán nem láthattunk gamorri őröket. De most végre megkaptuk, így tovább erősítették a nézőben a Jedi Visszatér hangulatot. Megjegyzem, hogy irgalmatlanul ostobák voltak, olyanok, amilyennek vártam őket, csak ennek fényében nem értem, hogy a huttok miért foglalkoztatják őket ilyen mértékben. Ziro és Sy Snootles románcán nem lepődtem meg különösebben, volt már példa korábban is a fajok közti kapcsolatokra, gondolok itt Cut Lawquane-re és Suu-ra, illetve Greedóra és Trella Bare'Ah-ra. De ez volt az eddigi legmerészebb párosítás, azt meg kell hagyni.

 

Obi-Wan és Vos látogatása a Nal Huttán is remek volt, főleg, hogy láthatjuk, ahogyan Vos használja pszichometrikus képességeit. Végül Bane is feltűnt, és olyan király volt, mint mindig.

 

Megjegyzem, ebben az epizódban nagyon sokat, és nagyon nagy távolságokat ugráltak a Jedik... De valahogyan lépést kellett tartani Vosszal. Nagyon durván nézett ki az az állat a mocsárban, leginkább a colo karmos halra emlékeztetett az EPI.-ből. Apropó, csak most jut eszembe... Vajon miért mondhatta azt Vos, hogy jön eggyel Bane-nek? Talán találkoztak már? Kíváncsi lennék a közös múltjukra.

 

Aztán ott volt Mama a hutt... Nála már úgy érzem, hogy egy kicsit túlzásba vitték, és persze itt kezdtek megkavarodni a dolgok. Elméletileg a huttok hermafroditák, azaz hímnősek. Habár... A szaporodáshoz ugyanúgy két példány kell az ő esetükben is, de az EU szerint a huttok képesek önmagukat megtermékenyíteni. Hát, akkor ezt is sikerült így utólag átírni. Ráadásul megemlítették Ebort. Eddig úgy volt, hogy Jabba apjának, Zorbának két testvére van, Pazda és Jiliac. A TCW mozifilmnek hála Ziro is csatlakozott a famíliához. Most pedig itt van ez az Ebor, akiről semmit sem tudunk. Szóval Zorbáék már öten vannak testvérek. Érdekes. Jut eszembe, miért volt a Fekete Nap jele Mama ajtaján. Tudtommal csak Ziro volt a Fekete Nap egyik vigója. És mit keres Mama kint a semmi közepén egyedül egy ilyen kis kunyhóban?

 

Végül elutaztak a Tethre... Már a mozifilmben is nagyon szerettem ezt a bolygót, örülök neki, hogy végre feltűnt. Azt viszont nem értettem, hogy miért csak Ziro tudta, hogy hol van eltemetve az apjuk, hiszen van még rajta kívül négy testvére. Sy Snootles árulása számomra váratlan volt, viszont én meglehetősen olcsó húzásnak tartom, hogy így ebben a részben kvázi jófiút csináltak Ziróból, így különösen kár érte, hogy elveszítettük.

 

Immár biztos, hogy Cad Bane visszaszerezte a Xanadu Blood-ot, de hogyan? Talán amikor Todo 360 megszökött a Jedi Templomból akkor használta fel a meneküléshez, hogy visszajusson a gazdájához. Cad Bane nagyon komoly harcos, ezt már a korábbi részekből is tudtuk, de a Hunt For Ziro rátett erre még egy lapáttal. Különösen tetszett a végén, hogy amikor elmenekült Todo utána hozta a kalapját.

 

Az viszont meglepett a rész végén, hogy Sy Snootles alig kapott néhány kreditet a munkájáért. Aprópénzért elvállalta, hogy kinyírja Zirót. Tehát ez neki sokkal inkább a bosszúról szólt, mint sem a pénzről.

 

Összességében nagyon jó epizód volt, nekem tetszett. :D

Link to comment
Share on other sites

Nekem furcsa módon első megnézésre sokkal jobban bejött ez a rész, mint másodszorra... Voltak nagyon jó pillanatai, de voltak dolgok, amelyeket még emésztenem kellett, hiszen megint belekavartak az EU-ba elég rendesen.
Nekem az EU csak mint Európai unió érdekes. Szerintem hagyjuk a régi EU-t, mert nem alkalmazkodnak hozzá. Eddig is így volt, szóval ezt szerintem már kár felhozni kifogásként.

 

Azért azt furcsálltam, hogy az egész Hutt Tanács itt van a Nal Huttán, a huttok szülőbolygóján, és egyedül Jabba maradt a Tatooine-on, de arra volt gondja, hogy elküldje Gardullát, mint az ő képviselőjét. Én is úgy tudtam, hogy Gardulla meghalt az EU-ban. Jango Fett nyírta ki azt hiszem, és egy krayt sárkány falta fel. Leland Chee ezt úgy javította ki, hogy a krayt sárkány emészthetetlennek találta Gardullát... Hehe, érdekes megoldás, de elfogadjuk. :)
Mondom, hagyjuk az EU-t, csak összezavar. :) Jabba pedig miért maradt otthon? A rész vége megadta a választ erre. :)

 

Megszokhattuk már, hogy Ziro nem a huttok nyelvén beszél, viszont ez most kivételesen zavart. Már a TCW mozifilm végén is láthattuk, hogy Ziro igenis beszéli az anyanyelvét, akkor miért nem beszélt ő is huttul, amikor körülötte mindenki így tett? Pedig a huttoknál kifejezetten szokás ez, hogy az anyanyelvükön szólalnak meg, így nem kell "leereszkedniük" a "kétlábúak" szintjére. Ziro ezzel valahogy aláássa a huttok felsőbbrendűségét.
A Huttok mint felsőbbrendűek? Na ne már. :D Itt egyébként azért dramaturgiai okokból beszélhetett érthetően, mert ha mindenki hutt nyelven hadovál, akkor a nézők nem értenek semmit.

 

Végre megjelentek a gamorri őrök. Az ő megjelenésük már a TCW mozifilmben is adta volna magát, de végül nem tették meg. Sőt, akárhányszor szerepelt eddig Jabba palotája, egyáltalán nem láthattunk gamorri őröket. De most végre megkaptuk, így tovább erősítették a nézőben a Jedi Visszatér hangulatot. Megjegyzem, hogy irgalmatlanul ostobák voltak, olyanok, amilyennek vártam őket, csak ennek fényében nem értem, hogy a huttok miért foglalkoztatják őket ilyen mértékben.
Én is nagyon örültem a Gamorri őröknek! Ráadásul szuperül megcsinálták őket. No de az utolsó mondatodat nem igazán értem. :D Mit vársz tőlük? Nyilván jó őrséget képeznek. Nem észkombájnok? Na és? Nem is úgy néznek ki. Másrészt nem hiszem, hogy a Hutt tanács őrzése egyetemi végzettséget kívánna.

 

Obi-Wan és Vos látogatása a Nal Huttán is remek volt, főleg, hogy láthatjuk, ahogyan Vos használja pszichometrikus képességeit.
Ez az a szó! :D Másnak is van ilyen képessége a rendben vagy csak Vos-nak?

 

Megjegyzem, ebben az epizódban nagyon sokat, és nagyon nagy távolságokat ugráltak a Jedik... De valahogyan lépést kellett tartani Vosszal. Nagyon durván nézett ki az az állat a mocsárban, leginkább a colo karmos halra emlékeztetett az EPI.-ből. Apropó, csak most jut eszembe... Vajon miért mondhatta azt Vos, hogy jön eggyel Bane-nek? Talán találkoztak már? Kíváncsi lennék a közös múltjukra.
A jedik tudnak ekkorákat is ugrani. :D Szerintem jó, hogy ezt behozták most. Vos célzására a választ pedig lehet, hogy egy következő részben megtudjuk. :D

 

Azt viszont nem értettem, hogy miért csak Ziro tudta, hogy hol van eltemetve az apjuk, hiszen van még rajta kívül négy testvére. Sy Snootles árulása számomra váratlan volt, viszont én meglehetősen olcsó húzásnak tartom, hogy így ebben a részben kvázi jófiút csináltak Ziróból, így különösen kár érte, hogy elveszítettük.
Nekem úgy tűnt, csak Ziro tudja az apja nyughelyét. A többiek hogy jönnek be a képbe? Szerintem ezt titokban tartotta, ezért is rejtette oda az adattáblát. Zirobol nem lett hős. Úgy éreztem végig, hogy Ziro, Sy átverésére játszott, csak ott szívta meg, hogy a csaj is pont így gondolkodott.
Link to comment
Share on other sites

A Huttok mint felsőbbrendűek? Na ne már. :) Itt egyébként azért dramaturgiai okokból beszélhetett érthetően, mert ha mindenki hutt nyelven hadovál, akkor a nézők nem értenek semmit.

Hát, ők legalábbis annak tartják magukat. :D A dramaturgiai okokra nem is gondoltam, igazad van. :)

 

Én is nagyon örültem a Gamorri őröknek! Ráadásul szuperül megcsinálták őket. No de az utolsó mondatodat nem igazán értem. :) Mit vársz tőlük? Nyilván jó őrséget képeznek. Nem észkombájnok? Na és? Nem is úgy néznek ki. Másrészt nem hiszem, hogy a Hutt tanács őrzése egyetemi végzettséget kívánna.

De csak gondolj bele, hogy Sy Snootles milyen könnyedén kijátszotta őket.

 

Ez az a szó! :D Másnak is van ilyen képessége a rendben vagy csak Vos-nak?

Vos népe, a kiffarok rendelkeznek ezzel a képességgel. Ha van más kiffar is a Rendben, akkor valószínű.

 

Ha már EU és Gardula halála...nos ha jól rémlik Zorbát is bevágták a Sharlak gyomrába és az kiköpte mert emészthetetlennek találta. :D

Nekem ez a könyvsorozat, Trioculus, Zorba és a többiek, nekem teljesen kimaradt, szóval nem tudok róla sokat. De ha így állunk, akkor nem olyan vészes, sőt, kifejezetten jó húzás Chee-től. :D

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Ez ok, de őt biztos ismerték. Gondolom nem feltételezték, hogy ki akarja őket játszani. :)

 

Egyébként nagyon jó az avatarod. :)

Kösz, az episode guide-ban három olyan kép is volt, amit ki akartam rakni, de nem tudtam dönteni. Végül ezt választottam. Nagyon jól passzol a zöld ebbe a lila környezetbe, szerintem. :) Olyan... Különleges. :D

Link to comment
Share on other sites

Kösz, az episode guide-ban három olyan kép is volt, amit ki akartam rakni, de nem tudtam dönteni. Végül ezt választottam. Nagyon jól passzol a zöld ebbe a lila környezetbe, szerintem. :) Olyan... Különleges. :)
Szeretem ezt a bolygót. Csak azt nem tudom Ziro miért ide temette a fatert?
Link to comment
Share on other sites

Azért mert a Teth templom az apja othona volt, mint a Tatooineon a boomar szerzetesek temploma Jabbának.

Legalább akkora hatalmasság volt Ziro faterja...Ő volt TEth ura.

Basszus! Hogy én erre nem gondoltam. :) Akkor amit a mozifilmben láttunk, az az apja kastélya volt?
Link to comment
Share on other sites

Figyeltétek Arok a hutt szájában azt a világító izét? Én szivarnak gondoltam, de sokkal inkább egy egyszerű lámpának tűnik. :)
Ja, azt én is figyeltem. :) Vajon mi lehet? :) Egyértelmű, hogy szivarra hajaz, de lehet lámpa is. :D Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Kalandos epizód volt számomra sok érdekességgel. :) Vos mestert én csak az Ep3 beli hivatkozásból ismerem, miszerint épp most vonult Boz Pity-re, és végre testet öltött, és mondhatom, nagyon jó fickóra sikerült. Vagány volt és laza. :) És mintha kissé lenézné a kevésbé laza Jediket? Ahogy Obi-want húzta, azt öröm volt hallani (?Befejezted a játszadozást?? :)). Nagyon tetszik a figura.

Közös kalandjuk során szépen kijött, hogy Anakintól eltekintve is vannak a Jediségnek különféle verziói: van Obi-wan, aki józan, és hozza a diplomatikus figurát, megértő és udvarias - és vannak az olyanok, mint Quinlan Vos, akit inkább nemtörődöm kalandornak nézne az ember, mint Jedi-lovagnak? De azért látszott, hogy stílusbeli különbségeik ellenére jól kijöttek Obi-wannal, üdítő volt őket együtt látni. Obi végre nem csak Anakin miatt zsörtölődhetett és mentegetőzhetett. :D

 

A másik érdekes, mondhatni ellentétes páros, Sy és Ziro. Számomra úgy tűnt az elején, amikor még a börtönben beszéltek, hogy Ziro-t már rég nem érdekli a nő, csak a börtönből akarja kihozatni magát valahogy, míg Sy teljesen odaadónak és szerelmesnek tűnt. Tetszett, hogy utána megfordult a helyzet: mintha Ziro abbéli meghatottságában, hogy Sy-nak köszönheti a szabadságát, tényleg megbízott volna benne és összekötötte volna vele az életét, mire a nőről derült ki, hogy az egész csak színjáték volt, a bosszú eszköze. Ziro itt volt a legszimpatikusabb, ahogy szinte csodálkozott, hogy így átverhették - ami azért is egy fricska, hiszen ő maga is eféle eszközökkel élhetett korábbi aktív élete és működése során.

 

És ha már ellentétek, akkor jó poén, hogy Ziro, aki férfi, sokszor úgy beszél és affektál, mint egy nő, és közben a kedves mama viszont abszolút férfias orgánummal rendelkezik. :D Továbbá a házuk engem a hobbitok házára emlékeztetett azzal a kerek ajtóval.

 

Bane-t pedig megleckéztethetné végre valaki, mert mindig ép bőrrel megússza, és már egészségtelenül nagy az önbizalma. Nem a halálát kívánom, csak egy kis igazi bonyodalmat a számára. Ha már szegény Todo-t majd képes úgy feláldozni, ahogy, miközben most is láthattuk, mennyi mindent köszönhet neki.

Link to comment
Share on other sites

Még egy dolog: a Hutt Tanács nem tűnt valami nagyon veszélyesnek. Egyáltalán nem voltak félelmetesek. Szerintem Jabba ott verte át őket, ahol csak tudta. :) Ennek csak egy példája lehet, hogy saját költségükön ők szöktették ki Ziro-t a börtönből, talán épp Jabba sugallatára, aki bedobhatta csalinak a holonaplót, és ezzel lehetőséget teremtettek neki, hogy úgy álljon bosszút fia elrablóján, hogy magát a holonaplót is megszerzi. :)

Gondolom, ezek után Sy Snoottles-nak nyugdíjas állása lett nála. :D Így történhetett, hogy még a Jedi visszatérben is ő énekelt. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information