Jump to content

3x12 - Nightsisters


Recommended Posts

12. rész - Nightsisters / Éjnővérek

 

epguide312.jpg

 

Írta: Katie Lucas

Rendezte: Giancarlo Volpe

 

Helyszín: Dathomir, Serenno, Rattatak, Sullust

 

Szereplők:

Asajj Ventress - Nika Futterman

Dooku gróf (Darth Tyranus) - Corey Burton

Talzin anya - Barbara Goodson

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Ian Abercrombie

Karis - Catherine Taber

Naa'leth - Cara Pifko

Ky Narec - Corey Burton

Ratch - Dee Bradley Baker

TJ-912 - Cara Pifko

Wullf Yularen admirális - Tom Kane

Talia - Angelique Perrin

Hal'Sted - ???

Asajj Ventress anyja - ???

R2-D2

R4-P17

 

Történet

Darth Sidious úgy gondolja, hogy Tyranus Ventressből Sith tanítványt akar faragni, hogy aztán együtt törjenek az ő életére. Ezért parancsot ad tanítványának a nő megölésére. Ventresst éppen egy csatában éri az árulás, ahonnét alig tud elmenekülni. Hazautazik szülőbolygójára, a Dathomirra, hogy az éjnővérektől kérjen segítséget a bosszújához.

 

Érdekességek

- A starwas.com episode guidja Ky Narec Jedi lovagot hibásan Kyl-ként említi.

- Ebben az epizódban tűntek fel először a droid Tri vadászok.

- Az epizódban az ep1-2-3-ban megszokott kék hologram mellett feltűnik az ep3-ban debütált vörös hologram is. Ezt most először használják kommunikációra. A hologramon jobban kijönnek a színek, mely így közelít az ep4-5-6-ban látott színes hologramok felé.

- Asajj annak idején még az ep2-höz született Dermot Power által, mint Sidious új Sith tanítványa, ám Lucas végül Dooku gróf mellett döntött. A női Sith harcos karaktere azonban nem veszett el, hanem szeparatista parancsnokként elhelyezték a Clone Wars multimédiás projektbe, melybe a képregények, a rajz és animációs sorozatok, valamint számtalan játék is tartozik. Asajj először a Jedi: Mace Windu című képregényben tűnt fel.

- A karaktert eredetileg Juno Eclipse-nek akarták hívni, de végül W. Haden Blackman író Ventress-re keresztelte, mert a Juno Eclipse nem volt elég félelmetes név (Juno Eclipse későb a Force Unleashed multimédiás projekt szereplője lett, mint a Lázadók Szövetségének egyik megalakítója és vezetője). Az Asajj nevet Leland Chee adta Akira Kurosawa 1957-es Véres trón (Kumonosu-jô) című filmje egyik szereplője, Asaji Washizu úrnő után.

- Az új ruha, melyet az epizód elején láthatunk Ventressen ugyanaz, amely az első koncepciós rajzon, valamint a képregényekben és a Clone Wars mini-sorozatban is viselt.

S03E12a.jpg

- Asajj háttértörénetét is retcon érte. W. Haden Blackman eredeti háttértörténete alapján - melyet a Köztársaság (Republic) képregényekből ismerhetünk meg - Ventress a primitív Rattatak bolygó szülötte, ahová Ky Narec hajója lezuhant. Jedi lovag pártfogásába vette a fiatal lányt, majd egy lázadás során halt meg. Katie Lucas azonban ezt némiképpen átírta. Most már Ventress a Dathomir szülötte, akit eladtak Hal'Stednek, egy siniteen bűnözőnek védelemért cserébe. Ő vitte a Rattatakra, ahol Narec felfedezte. A visszaemlékezések alapján a Rattatak bár nem fejlett, a weequay jelenlét arra utal, hogy rendelkeznek csillagközi kapcsolatokkal.

- Az ötlet, hogy a Star Wars világában is legyenek boszorkányok az 1985-ös Harc az Endor bolygóért (The Battle for Endor) című filmig nyúlik vissza. Ebben a főgonosz egy Charal nevű boszorkány volt, bár még nem éjnővérként volt feltüntetve (az csak egy retcon után lett). Az éjnővéreket először a Dave Wolverton által írt 1994-es Szökevények (The Courtship of Princess Leia) című könyvben nevezték meg. Ugyanebben a könyvben tűnt fel először a Dathomir, és ezután érte utol a retcon Charalt is.

- A TCW történetében először a 2008-as The Clone Wars: Jedi Alliance című videójátékban tűntek fel az éjnővérek, mint Dooku és Asajj szövetségesei. A Dathomir is ebben szerepelt először, melyre Obi-Wan, Anakin, Ahsoka, Windu, Kit Fisto, Plo Koon, Dooku és Asajj is ellátogatott.

- Talzin anya egy Ian McCaig által tervezett Sith boszorkány alapján készült, akit a művész még az ep1-hez rajzolt meg, mielőtt Darth Maul megszületett volna. McCaig több Sith boszorkányt is készített.

S03E12b.jpg

- Lidérc formában az éjnővérek nem vetnek árnyékot.

- Naa'leth és Karis mellett van még egy megkülönböztethető éjnővér az epizódban, bár a neve nem hangzik el. Ő Talia.

- A TCW-ben először tűnik fel Asajj geonosisi Ginivex osztályú Fanblade vadásza. A gép először a Clone Wars mini-sorozat hetedik fejezetében jelent meg. Jellegzetes alakja egy japán rajongótól származik.

- Ebben az epizódban debütált Obi-Wan új modellje.

- Az epizód elején a Resolute csillagromboló, mely több részen át is Yularen és Anakin hajója volt, elpusztul. Yularen, bár a fedélzeten tartózkodott, élve elhagyta a "süllyedő" hajót.

- A TJ-912 számú taktikai droid így felel Dookunak: By your command. (Ahogy parancsolja.) Ezt a mondatot az eredeti Battlestar Galacitca (Csillagközi Romboló) című sorozatban hangoztatták előszeretettel a cylonok.

- A fosztogató hajó neve Raider. A modelljéhez az 1x06 Downfall of a Droid és az 1x07 Duel of the Droids című epizódokban szereplő Vulture's Clawot használták. Újrafestették és kicsit modernizálták. A hajó neve az oldalán olvasható aurebesh nyelven. A kapitányát Ratch-nak hívják, bár ez az epizódban nem hangzik el.

S03E12c.jpg

 

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kiváló rész volt. Először is, remekül sikerült megcsinálni a dathomiri éjnővéreket. Kellően misztikusak, pláne Talzin ezzel a visszhangos hanggal. Érdekes egy Jedi és Sith rendtől független Erőhasználó csoportot látni, akik sokkal misztikusabban állnak ehhez az energiamezőhöz, mint a két lovagrend.

Tetszett Asajj múltjának bemutatása. Remekül összemosták az EU-s sztoriját, éppen csak beleavatkozva (ezúttal nem rattataki lesz, hanem dathomiri). Ez a kis módosítás pedig szerintem nem is árt a karakternek. Ky Narec ugyan nem sokat szerepel, de abban a pár másodpercben egy elég jó Jedi lovag tűnt fel.

Jó volt látni Dookut is, aki méreggel a szervezetében (amit ripsz-ropsz legyűrt) is képes három éjnővérrel is megküzdeni (el is várom olyantól, aki egyszerre harcol Obi-Wannal és Anakinnal), és le is győzni az Erőt bevetve. Most jól kijött, mekkora a különbség egy Sith nagyúr és egy sötét tanonc között. Kiváltképp kiemelendő, hogy sikerült kihúzni a csak két Sith létezhet törvénnyel való ütközést. Amint Asajj erősödni kezdett, egyből likvidáltatta Sidious, hiszen onnantól fenyegetés rá nézve. Baromi jó, hogy a két Sith így szemben áll egymással. És Asajj tényleg eléggé megerősödött az évek során.

Végezetül jópofa volt az eredeti Battlestar Galacticára az utalás, meg Dookunak az az Aragornos beállása :)

És mennyi szép fénykardpárbajunk volt, meg még egy űrcsata is. :rock: A háborút kedvelők el lettek kényeztetve. Ja, és megjelentek a Tri vadászok is. Haladunk az ep3 felé. Asajj gépének is örültem, jól megcsinálták azt is.

Obi-Wan új külseje is jó lett, meg a többi új modell is. Ez kicsit változatosabbá teszi a karaktereket, ami jó.

Link to comment
Share on other sites

Jesszusom, úgy szomjaztam már egy ilyen részre, mint Sidious a hatalom megszerzésére. :)

Annyi politikai rész volt már ebben az évadban, és minden második részben Padme, hogy igazi felüdülés volt ez a rész, és nem csak a harcok miatt, bár persze azok vitték a pélmát, de a hangulata valami egészen más volt mint a részeknek amiket eddig láttunk.

A harc az elején nagyon ütős volt, kár hogy nem HDben néztem, legalábbis méééég. Nagyon erősen megközelítette az EP3 nyitójelenetét.

A nővérek és a bolygójuk iszonyú hangulatos. Alig várom, hogy még többet lássak már belőlük.

A rajtaütés a végén szintén oltári volt, bár Dooku pizsiben kicsit furán mutatott és csodálkoztam, hogy bár tompák az érzékei, mégsem érzi meg Assaj haragját, stb.

Már alig bírok várni a köv részig. Opresst akarok!!!! :D

9/10

Edited by kudar
Link to comment
Share on other sites

Aztaleborultszivarvégit!

Ennél jobb részt még nem láttam. Végig pörgött, tele akcióval és sok érdekességgel.

Assaj megkapta "eredeti"ep 2 concept artos és EU-s kinézetét(ez az a ruha volt amit a rész elején viselt) és eredeti EU-s gépét. A rész eleji űrcsata már nagyon EP3-as beütésű volt, egyedül Anakinék hajói maradtak a régiek. Dooku "árulása" azért volt remek, mert látszott, mennyire nem akarja megölni Ventresst, mennyire kötődik hozzá, és nem csak tanítványként, hanem( bár lehet, hogy túlzok) sokkal inkább lányaként tekint rá. Ennek ellenére nem mert szembeszegülni Sidious akaratával. A hármas-párbaj remekül bemutatta, mennyit fejlődött Assaj, főleg mikor egyszerre fojtogatta a két jedit. Ezt még csak tetézte, mikor egy mozdulattal végzett a guberálóhajó legénységével. Dathomirt gyönyörűen megalkották. Az állandó vörös köd és lápos vidék jól jellemzi a bolygó misztikus voltát. Assaj múltjában sikerült kellően ötvözni az EU elemeit az újakkal. Ky Narec itt is a Rattatakon talált rá(és szintén ott is halt meg), csupán itt nem a bolygón dúló törzsi háborúban, hanem bűnözők csatározásai közben. A kis Assaj nagyon édes volt, a tini Assaj pedig kissé emo-s beütésű, de nekem bejött :love::D . A láthatatlanság dolgot jól összehozták, jobb ez a megoldás, mint amit a rész előtt rebesgettek, hogy az Erő segítségével álcázzák magukat. Serenno jól illett Dooku személyiségéhez, építészetét az az előkelőség, elegancia jellemezte, ami a grófot is. Tyrannus nagyúr ismét bebizonyította azt, amit a TCW nem mutatott eddig nagyon: remek párbaj tudását és erőhasználatát. Egyszerre képes volt úgy harcolni három támadójával, hogy meg se karcolta magát. Nem véletlenül ő az egyik kedvenc Prequel karakterem :D .

A rész vége olyan hirtelen jött, hogy csak akkor döbbentem rá, hogy elment a 20 perc, mikor kijött a stáblista.

Ilyen velem még nem fordult elő, hogy egy TCW rész ennyire fent tudta volna tartani a kíváncsiságom. :D

Nagyon várom a folytatást.

Link to comment
Share on other sites

Na végre az évad legeslegjobb része(számomra, EDDIG).Nagyon hasonlit az Ep3-ra amikor a Providence hajo hangárjába vannak.Nagyon tetszett mikor Dooku grof veszekedett Sidiousszal(bár megtette amit kért),és még egy Providence hajot is feláldozott miatta.Assajj multjának bemutatásának nagyon örültem, hiszen csak kicsit modositottak rajta.Az éjnövérek nagyon a boszorkányokra hasonlitanak.Assajj tényleg megerösödött még Anakint és Obivant is tudta az erövel folytogatni.Végre Dooku bemutatta harctudását hiszen nehéz lehet legyözni 3 olyan személyt akit nem lát.Gondoltam hogy Dookunak valami nagyon elökelö otthona lehet és igazam is volt.

Nálam 10/10 :clap:

Link to comment
Share on other sites

Megnéztem rendes felbontásban, mert nem bírtam tovább várni :D

Csak annyit mondhatok: Azta... :o

Az egész rész bejött, akcióstól, pedig nem vagyok nagy akció-fan, de ez amit levágott Ventress a két jedivel, a guberálókkal, majd amit Dooku végigvitt a 3 éjnővérrel, ezektől leesett az állam.

Tetszett Obi-Wan új külseje is és a Tri-Fighterek megjelenése, egyik kedvenc szeparatista gépem.

Sidious valóban nem teketóriázott sokat, hamar meg akart szabadulni Ventresstől. Kíváncsi vagyok Oppresshez mit fog majd szólni.

Az éjnővérek pedig :love:, bár eddig csak hallottam róluk, de nagyon bejönnek, főleg Talzin.

 

Viszont azt én se értem, hogy Dooku a saját tanítványát nem ismerte fel az Erőben.

Edited by Darth_Phobos
Link to comment
Share on other sites

Egyenlőre még nem írok teljes körű értékelést az epizódról, majd a felirat megérkezése után. Elöljáróban annyit, hogy tetszett az epizód, de van valami, amit észrevettem. A házak a Rattatakon teljesen ugyanúgy néznek ki, mint a Galactic Battlegroundsban a Kereskedelmi Szövetség fala. Rutinos GB játékosként egyből szemet szúrt nekem.

 

rattatak.png

 

tfwall.png

 

Sajnos nem találtam róla nagyobb felbontású képet, ezért egy YouTube videóból kellett képlopást csinálnom, de így is látszik az, aminek kell.

Link to comment
Share on other sites

Úgy hiányzott már egy ilyen jó kis akciós rész mint egy falat kenyér. Fénykardpárbajból meg aztán abszolút nem lehet hiányunk. Ráadásul a történet is elég ígéretes bevezető volt.

 

Itt-ott mondjuk túlzásnak éreztem, hogy Ventress először fénykarddal majdnem lenyomja, aztán meg az simán Erővel fojtogatja azt az Anakaint és Obi-Want, akik később elég jól helyrerakják Dooku önbizalmát. Aztán meg két segítővel, nem kevés előnnyel semmit nem tud Dookuval kezdeni. Jók voltak a harcok, az egyes párbajok erőegyensúlya is rendben van szinte, csak úgy érzem a párbajok szereplőit nem lehetne egy skálán elhelyezni, mert mintha Ventress a két harc között más koordináta rendszerbe került volna. Remélem érthető vagyok.

Na, meg az volt picit sok, hogy az űrcsatában gyakorlatilag Ventress egy vadászgéppel alaposan leamortizál egy egész Venátort.

 

Minden esetre a rész volt annyira jó, hogy bele tudtam feledkezni, és a fentiek, a tőlem megszokottaktól eltérően, most csak inkább észrevételek, sem mint igazán negatívumok.

Link to comment
Share on other sites

Itt-ott mondjuk túlzásnak éreztem, hogy Ventress először fénykarddal majdnem lenyomja, aztán meg az simán Erővel fojtogatja azt az Anakaint és Obi-Want, akik később elég jól helyrerakják Dooku önbizalmát.

Obi-Want? Emlékeim szerint Obi-Want mindig harcképtelenné tette Dooku. Fénykardpárbaj tudást amúgy sincs értelme sorba állítani. Dooku mindig le tudta győzni Obi-Want, viszont Dookut legyőzte Anakin. Aztán mégis Anakin jött ki vesztesen a Mustafaron Obi-Wan ellen. És végül legyőzték Ventresst is, ha nincs a robbanás, game over, szóval a "majdnem" harcban semmit sem számít. Ennyire eddig mindig képes volt Ventress (lásd: 1x16 The Hidden Enemy).

 

Aztán meg két segítővel, nem kevés előnnyel semmit nem tud Dookuval kezdeni.

Dooku a Jedi Rend egyik legjobb kardforgatója. A filmekben kétszer győzte le Obi-Want, képes volt minden téren felvenni a harcot Yodával szemben, és még Anakinnak is komoly gondot okozott. Még jó, hogy egy sötét tanonc és két éjnővér, akik életükben először fogtak fénykardot és az Erőben való jártasságuk egy ifjú padawan szintjén áll, nem tudtak hozzá sem nyúlni. :)

Link to comment
Share on other sites

Na, meg az volt picit sok, hogy az űrcsatában gyakorlatilag Ventress egy vadászgéppel alaposan leamortizál egy egész Venátort.

 

Ez elfogadhato,de en amit nem fogadok el az 1.6 epizodban anakin szetlo egy szeparatista hajot a vadaszgepevel.

A 2.2 epizodban egy Venator felrobant 4-5 szeparatista hajot.

Link to comment
Share on other sites

Kezdeném azzal hogy az űrcsata baromi jó volt (Anakin beszólásával viszi az epizód poénja díjat), bár az elején a Dooku és Sidius beszélgetésével eléggé kizökkentettek, jobban is megoldhatták volna a vágást. Annál a Kenobi+Skywalker vs. Ventress párbajnál a dupla fojtogatást kicsit erősnek éreztem hisz még Dooku sem lépte meg az ep3-ban hanem inkább arrébb rúgta az egyik ellenfelét. Ventress múltját és az éjnővéreket annyira nem ismerem hogy különösebben beléjük tudjak kötni, bár nekem ez a misztikusság annyira nem jön be. Azt meg elég meggondolatlanságnak érzem hogy Dooku pont azon a bolygón tanyázik ahol született és mindenki keresné, de az még nem is lenne akkora baj, de ráadásul még egy riasztó se kapcsolt be amikor támadtak Ventressék. Egyserűen nem hiszem el hogy ennyire nemtörődom volt a sith nagyúr, jedik vagy akár erre kiképzett klónok is támadhattak volna és a Dooku Captured-ból tudjuk mennyire ki van szolgáltatva ha ilyesmi történik.

 

Összességében 7/10 és ezeket leszámítva egészen tettszett a rész, várom a folytatást

Link to comment
Share on other sites

Obi-Want? Emlékeim szerint Obi-Want mindig harcképtelenné tette Dooku. Fénykardpárbaj tudást amúgy sincs értelme sorba állítani. Dooku mindig le tudta győzni Obi-Want, viszont Dookut legyőzte Anakin. Aztán mégis Anakin jött ki vesztesen a Mustafaron Obi-Wan ellen. És végül legyőzték Ventresst is, ha nincs a robbanás, game over, szóval a "majdnem" harcban semmit sem számít. Ennyire eddig mindig képes volt Ventress (lásd: 1x16 The Hidden Enemy).

Igen, Obi-Wan mindkétszer kiesett a harcból, de azért az EP III-as párbaj elején igen csak lehengerelték Dookut, akit ez meg is lepett. Eleinte hátrálni kényszerült, és időbe telt, mire összeszedte magát annyira, hogy kiüsse Obi-Want.

A 1x16 The Hidden Enemy-ben Ventress végig hátrált emlékeim szerint, ami azon túl, hogy le akarta foglalni őket szerintem a tudása miatt is volt. Arra elég volt, hogy lekösse a két jedit, de győzni nem tudott volna. Most meg elég közel volt hozzá.

 

Dooku a Jedi Rend egyik legjobb kardforgatója. A filmekben kétszer győzte le Obi-Want, képes volt minden téren felvenni a harcot Yodával szemben, és még Anakinnak is komoly gondot okozott. Még jó, hogy egy sötét tanonc és két éjnővér, akik életükben először fogtak fénykardot és az Erőben való jártasságuk egy ifjú padawan szintjén áll, nem tudtak hozzá sem nyúlni. :)

Kétségtelen, hogy Dooku rendkívüli vívó, és igaz, hogy képes volt szembeszállni Yodával, de aztán mikor az önkritikája legyőzte a nagyképűségét, arra is képes volt, hogy belássa nem ér fel a mesteréhez. Nem véletlen volt az oszlopdöntős elterelés.

Azért az éjnővérek szerintem feljebb állnak egy ifjú padawan szintjénél és képzett harcosok, vagyis az már majdnem mindegy, hogy fénykardot, vagy simát használnak. A vívási készségük nem a penge milyenségén múlik. Ha padawan szinten lettek volna, akkor Dooku lazán levágta volna őket. Amit kicsit hiányoltam is. Legalább egyiküket megsebezhette volna. Az is necces volt kicsit, hogy egy masszív erővillámozás után egyiknek sem volt baja.

 

Mindegy nem vitát akarok folytatni, bejött a rész, csak úgy érzem időnként az adott epizódok történései miatt nem figyelnek eléggé az egész sztoriban uralkodó erőviszonyokra. Az, hogy melyikünk, hogy ítél meg egy-egy párbajt, az nyilván azon is múlik, hogy miként állunk a résztvevő karakterekhez.

 

 

"Na, meg az volt picit sok, hogy az űrcsatában gyakorlatilag Ventress egy vadászgéppel alaposan leamortizál egy egész Venátort."

 

Ez elfogadhato,de en amit nem fogadok el az 1.6 epizodban anakin szetlo egy szeparatista hajot a vadaszgepevel.

A 2.2 epizodban egy Venator felrobant 4-5 szeparatista hajot.

Tehát a rossz oldalról elfogadható, a jóról nem? :D

A Venátorok sokkal komolyabb hajók azért a Munificenteknél:

"Four Munificent-class frigates were enough to outgun one Venator-class or Victory-class Star Destroyer."

Bane pedig bármilyen ügyes fejvadász, flotta parancsnokként nem ellenfél Anakinnak, de még Yularen admirálisnak sem valószínűleg.

 

 

Annál a Kenobi+Skywalker vs. Ventress párbajnál a dupla fojtogatást kicsit erősnek éreztem

Köszöntem.

Edited by Llew
Link to comment
Share on other sites

Tehát a rossz oldalról elfogadható, a jóról nem? :D

A Venátorok sokkal komolyabb hajók azért a Munificenteknél:

"Four Munificent-class frigates were enough to outgun one Venator-class or Victory-class Star Destroyer."

Bane pedig bármilyen ügyes fejvadász, flotta parancsnokként nem ellenfél Anakinnak, de még Yularen admirálisnak sem valószínűleg.

 

Jo ezt elfogadom,gondoltam is rá.Ha megmagyarázod az 1.6 résznél a kérdésemet......? :hmm:

Visszatérve Ventrisszre ha jol lattam akkor a Venator már a csatába ,,megsérult,,meg Ventressnek volt segitsége...... :para:

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Igen, Obi-Wan mindkétszer kiesett a harcból, de azért az EP III-as párbaj elején igen csak lehengerelték Dookut, akit ez meg is lepett. Eleinte hátrálni kényszerült, és időbe telt, mire összeszedte magát annyira, hogy kiüsse Obi-Want.

A 1x16 The Hidden Enemy-ben Ventress végig hátrált emlékeim szerint, ami azon túl, hogy le akarta foglalni őket szerintem a tudása miatt is volt. Arra elég volt, hogy lekösse a két jedit, de győzni nem tudott volna. Most meg elég közel volt hozzá.

Az, hogy hátrál valaki párbaj alatt, baromira nem jelenti, hogy a tudása miatt iszkol. :pfff::roll: Az ep5-ben Vader is hátrált Luke elől, akkor Vader szája el lett kenve? De Maul is folyamatosan hátrált Obi-Wan és Qui-Gon elől, aztán mi is lett a vége? Hát tuti nem az, hogy Maul helyre lett rakva (leszámítva az utolsó pillanatot, de az már nem a tudáson múlt, hanem Maul furcsa eszén :)). Az ep2-ben is hátrált Dooku Anakin elől, végül mégis akkor kapta le a kezét, amikor a fiú "támadott" (idézőjelbe, mert valójában ott is Dooku irányított). Lehet az ellenfél felmérése, fárasztása (ep2), cseszegetése (ep5), jobb pozíció felvétele (ep1). A párbajok nem csak abból állnak, hogy cséphadaró módjára megindulsz, aztán lesz, ami lesz.

Dooku semmivel sem volt rosszabb helyzetben az ep3-ban, mint az ep2-ben, lazán védte és még cseszegette is a két Jedit (mikor egymás kardjaival akasztotta meg őket). Egészen addig a pillanatig, amíg félre nem hajította Obi-Want, ezzel felhergelve Anakint, ő irányította azt a párbajt. Szóval ne abból ítélj meg egy párbajt, hogy éppen ki merre halad. Az semmit nem jelent. Azt nézd, kinél van a kezdeményezés, ki irányít, ki játszadozik.

 

Kétségtelen, hogy Dooku rendkívüli vívó, és igaz, hogy képes volt szembeszállni Yodával, de aztán mikor az önkritikája legyőzte a nagyképűségét, arra is képes volt, hogy belássa nem ér fel a mesteréhez. Nem véletlen volt az oszlopdöntős elterelés.

A lényeg, hogy képes volt vele szembeszállni, és nem vágták le tíz másodperc után. Elvégre arról a Yodáról beszélünk, aki elől még Sidious is iszkolt és inkább az Erővel támadta, mint a karddal. Szóval éppen elég nagy szó, hogy képes volt vele szembeszállni.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem is igy van, ahogy Dzséjt mondta.(én inkább Dooku párti vagyok, mint magasztaljam a Jediket.) :)

Szerintem Ventress most nagyon dühös lehetett Dookura, és még +2 Jedi akik még a szövegükkel is idegesitik...ki kellett adnia a dühét.. :P

Edited by Grievous8
Link to comment
Share on other sites

Az, hogy hátrál valaki párbaj alatt, baromira nem jelenti, hogy a tudása miatt iszkol. :pfff::roll: Az ep5-ben Vader is hátrált Luke elől, akkor Vader szája el lett kenve? De Maul is folyamatosan hátrált Obi-Wan és Qui-Gon elől, aztán mi is lett a vége? Hát tuti nem az, hogy Maul helyre lett rakva (leszámítva az utolsó pillanatot, de az már nem a tudáson múlt, hanem Maul furcsa eszén :)). Az ep2-ben is hátrált Dooku Anakin elől, végül mégis akkor kapta le a kezét, amikor a fiú "támadott" (idézőjelbe, mert valójában ott is Dooku irányított). Lehet az ellenfél felmérése, fárasztása (ep2), cseszegetése (ep5), jobb pozíció felvétele (ep1). A párbajok nem csak abból állnak, hogy cséphadaró módjára megindulsz, aztán lesz, ami lesz.

Dooku semmivel sem volt rosszabb helyzetben az ep3-ban, mint az ep2-ben, lazán védte és még cseszegette is a két Jedit (mikor egymás kardjaival akasztotta meg őket). Egészen addig a pillanatig, amíg félre nem hajította Obi-Want, ezzel felhergelve Anakint, ő irányította azt a párbajt. Szóval ne abból ítélj meg egy párbajt, hogy éppen ki merre halad. Az semmit nem jelent. Azt nézd, kinél van a kezdeményezés, ki irányít, ki játszadozik.

 

A lényeg, hogy képes volt vele szembeszállni, és nem vágták le tíz másodperc után. Elvégre arról a Yodáról beszélünk, aki elől még Sidious is iszkolt és inkább az Erővel támadta, mint a karddal. Szóval éppen elég nagy szó, hogy képes volt vele szembeszállni.

Örülök, hogy sikerült kiforgatni a szavaimat, és hogy vívó szakértő lettél. A hátrálás nyilván nem jelenti önmagában a gyengeséget, de azt sem, hogy aki hátrál az irányít, márpedig a te véleményedből ez jön le.

Az EP III-as párbaj hármas része a filmen igen rövid, de a olvastad a könyvváltozatot, ott leírják, hogy igen csak nem volt olyan egyértelmű Dooku fölénye, mint az EP II végén.

Az EP I-es harc pedig a végéig igen kiegyenlített volt. Maul elcsalta a jediket a hangárból, de annyira még egy sith sem lehet öntelt, hogy egy totális zsákutcába tervezze az összecsapás végét, és abban sem lehetett biztos, hogy az ajtók előtt sikerül szétválasztania ellenfeleit. Közel sem ő irányított végig, más kérdés, hogy jól alkalmazkodott a helyzet alakulásához.

Vader sem úgy tervezte, hogy a város közepén fejezik be Luke-kal az összetűzést.

 

Az epizódhoz is kapcsolódva:

Dooku minden előzetes felkészülés és előny szerzés ellenére is állt annyival Ventressék szintje felett, hogy így is képes volt visszaverni a támadásukat, de egészen a másik terem közepére ugrásig nem volt egyértelműen az irányítása alatt a helyzet.

 

Nyilván Yoda nem vághatta le tíz másodperc alatt, ahhoz elég magasan képzett kardfogató volt, de a győzelemhez már nem.

Link to comment
Share on other sites

Eléggé távol tartottam magam a spoilerektől, így nem is tudtam valójában milyen részre is számítsak. Viszont ha az előzetesekből indulunk ki, akkor nagyjából azt kaptam, amit várni lehetett, bár Ventress ekkora súllyal való szerepeltetése kicsit meglepett, hisz az egész tulajdonképpen róla szólt. Ezzel együtt persze ez is kiváló epizód volt.

 

Itt van mindjárt a boszorkák világa és kultúrája, ami kellően misztikus. Ventress múltját nagyon jól bemutatták pár villanáson keresztül. Azok a zöld füstök és Talzin anya mágiái mind-mind olyan dolgok, amiket eddig nem láthattunk. A filmekben csak két misztikus oldal létezik, minden más a körülményekhez képest racionális. Most ez megváltozott a boszorkák behozatalával. Talzin anya nagyon nagy, máris belopta magát a szívembe. :) Bár az azért érdekelne, hogy miért kellett a csecsemő Ventresst odaadani egy idegennek? De a terve is érdekes lehet Opress –el. Bár sejtem mi járhat a fejében. :)

 

Ami még nagyon tetszett, az a sith hierarchia kihangsúlyozása. Sidious szerint már kezdett Ventress túl erőssé válni, így pusztulnia kellett a kettős szabály miatt. Dooku „ragaszkodása” nem tartott sokáig, de hát nem is nagyon vitázhatott mesterével.

 

Még annyit, hogy a leglátványosabb űrcsatát és a legjobb párbajokat is megkaptuk. Főleg Dooku és az éjnővérek harca volt nagyon jó. Dooku megmutatta miért is sith lovag. Itt jegyezném meg, hogy Ventress Jedi kardja akár jelzés értékű is lehet a jövőre nézve. :) Apropó Jedik. Érdekelnének a részletek Ventres Jedi múltjáról is. Obiék ezt nem ismerték?

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Kiváló rész volt. Először is, remekül sikerült megcsinálni a dathomiri éjnővéreket. Kellően misztikusak, pláne Talzin ezzel a visszhangos hanggal.

Az a kettős hang tényleg nagyon jó volt! A tompább, mélyebb hang elég félelmetesre sikerült.

 

Már alig bírok várni a köv részig. Opresst akarok!!!! :D

Attól tartok Opress Talzin anya bosszúja lesz Dooku felé. Ebben az esetben még nagyobbat is üthet az egész sztori.

 

Ezt még csak tetézte, mikor egy mozdulattal végzett a guberálóhajó legénységével.

Azok mekkora p*rasztok voltak. :lol:

 

Serenno jól illett Dooku személyiségéhez,

Én is így éreztem. Igazi megalomán épületben élt egyedül.
Link to comment
Share on other sites

Nos, bele is kezdenék. Nem volt egy rossz epizód, sőt... Bár eleinte megvolt ugyanaz az érzésem, mint ami a Dooku Captured is, hogy egy kicsit zsúfoltabbra sikerült a kelleténél. De végül Ody-nak igaza lett, és idővel már nem találtam annak, ahogy nyilván majd ezt az epizódot sem fogom.

 

Először is nagyon tetszik, hogy felhasználták Asajj Ventress ginivex-osztályú űrvadászát. Már a klasszikus Clone Warsban is nagyon ötletesnek találtam ezt a vadászgépet, örülök, hogy végül szerepet kapott. És persze megjelentek a Tri-vadászok is, amely szintén egy jó pont.

 

Valóban egy kicsit kizökkentő volt az elején az a vágás, ahogy Phobos mondta. Tetszett, hogy Dooku gróf kiállt a tanítványa mellett, de végül természetesen Sidious akarata teljesült. Már a Cloak Of Darkness idején is utalgatott arra, hogy zavarja őt Ventress jelenléte, és jobb lenne nélküle, de ezúttal konkrétan megfogalmazta az aggályait.

 

Bár az epizódban konkrétan nem derül ki, de Yularen zászlóshajója, a Resolute elpusztult, bár magának az admirálisnak sikerült idejében elmenekülnie. Kár ezért a hajóért, sok mindent megélt már, rengeteg csatában volt már része a Christophsistól kezdve a Quell-en, a Ryloth-on és a Geonosison át egészen mostanáig, a Sullustig.

 

Obi-Wan új karaktermodellje nagyon tetszik, Asajj Ventressé annyira már nem villanyozott fel, de elvileg így sokkal jobban hasonlít arra, mint amilyen az EPII.-es concept artokon volt. Apropó, meglepően erősnek bizonyult, talán egy kicsit túl erősnek, a kettős fojtogatást egy kicsit már túlzásnak éreztem.

 

Apropó, az viszont elég érdekes volt, hogy Ventress lelőtte Obi-Want, Kenobi jóformán kénszerleszállást hajtott végre a hangárban, aztán a rövid kis fénykardpárbaj után egyszerűen csak fogta magát, visszaült, és elrepült vele, mintha mi sem történt volna. Ventress ennek ellenére meg éppen hogy csak kicsusszant a hangárból.

 

A csata után végül megtalálták Ventresst a guberálók. Elég csúnyán elbánt velük, annyi szent. Valamiért ezt már elég durvának éreztem, pedig voltak már ennél kegyetlenebb jelenetek is a sorozatban. Egy pillanatra már azt hittem, hogy Shahan Alama is ott van a guberálók között.

 

Végül Ventress megérkezett a Dathomirra, amely egy újabb roppant egyedi világ a TCW már eddig is színes palettáján. Szinte fájt a szemem, ahogy néztem ezt az erőteljes vöröses köddel borított dzsungelt. És ezt meglepő módon nem negatívumként mondom. Bár, amikor megérkeztek a faluba, akkor teljesen már arcát mutatta meg nekünk ez a világ. Az éjnővérek rendkívül érdekes társaságnak ígérkeznek, és kellően misztikusak. Főleg ezekkel a különleges rituáléjukkal az élet vízével, ami megjegyzem baromi jól nézett ki, ahogy a tálból ilyen nagy görbe ívben szállt fel a zöldes gőz. Kíváncsi lennék ennek a folyadéknak a természetére.

 

Aztán jött a számomra legjobban várt jelenetsor, azaz Ventress visszaemlékezései. Szóval, tehát mostantól Ventress egy dathomiri, és nem rattataki. Odaadták őt ennek a Hal'sted nevezetű siniteen bűnözőnek, aki elvitte őt a Rattatakra. A kis Ventress "gazdámnak" szólította őt, akkor ezek szerint nyilván ő volt a rabszolgatartója, de valamilyen szinten érzelmileg is kötődött hozzá a kis gyermek.

 

Ahogy már korábban írtam, Rattatak épületei nagyon hasonlítanak a Galactic Battlegroundsban látott falakra, amit a Kereskedelmi Szövetség épített. Ha érdekel valakit, lentebb megtalálja két képet összehasonlítás gyanánt.

 

Rattatakon tehát nem törzsi háborúk dúltak a rattatakiak között, hanem csak egyszerűen weequay fosztogatók dúlták fel azt a falut, ahol Ventress élt. És ekkor került a képbe Ky Narec. Csodálom hogy az ő karakterét legalább meghagyták. Végül eltelt egy kis idő, Ventress egy kicsit idősebb lett, és meglepő módon volt haja. :D Tényleg egy kicsit emós volt ez a frizurája. :lol: De tudtommal az EU alapján Ventressnek kék fénykardja volt, és nem zöld. Ky Narec életét pedig szintén nem a törzsi háborúkban oltották ki, hanem megint csak a weequay fosztogatók. Akik végül is lehettek a másik törzs által felbérelt zsoldosok is, bármit bele lehet magyarázni.

 

Végül azt is megmutatták, hogyan állt Dooku gróf szolgálatába. Illetve csak azt láthatjuk, ahogyan előtte térdel, a találkozás körülményeiről nem sokat tudhatunk meg. Ennél a jelenetnél, amikor Dooku azt mondja, hogy először bizonyítani kell, úgy éreztem, hogy itt kezdődik a klasszikus Clone Warsnak az a része, amikor Ventress mindenkit kivégez a rattataki arénában.

 

Érdekes volt, ahogyan az éjnővérek árnyékokká változtak. Egyből a defelekre asszociáltam. Talán ők is így válnak eggyé az árnyékokkal.

 

Serenno érdekes világnak tűnik, de eddig még nem fogott meg igazán, továbbra is a Raxus maradt a kedvencem.

 

A párbaj pedig jó volt a végén, mesterien megkoreografálták. De aztán jól kivágta őket az éjnővéreket az ablakon Dooku. Ritkán szoktam ilyenekre gondolni, de tényleg sokkal egyszerűbb lett volna, ha abba a méregtüskébe idegmérget fecskendeznek, és akkor az éjnővérek részéről le is lett volna tudva a gond. Meglepett, hogy Ventress úgy akart végezni Dookuval, hogy bármi mondanivalója lett volna a végén.

 

Egyenlőre ennyi, izgatottan várom a folytatást. :)

Link to comment
Share on other sites

Itt jegyezném meg, hogy Ventress Jedi kardja akár jelzés értékű is lehet a jövőre nézve. :)

Hogy érted ezt? Nem igazán értem. :roll:

 

Apropó Jedik. Érdekelnének a részletek Ventres Jedi múltjáról is. Obiék ezt nem ismerték?

Nem sokkal a jabiimi csata után, mikor Obi-Wan és egy Alpha nevű ARC katona fogságba esett a Rattatakon, akkor ismerhették meg Ventress múltját. Azt hiszem ez után az incidens után Kenobi már sosem tekintett rá többé ugyanúgy. Mondhatni megesett rajta a szíve.

Link to comment
Share on other sites

A rész megfelelt az előzetes várakozásaimnak, sőt túl is tett azokon. Eddig ez a legjobb rész számomra. Nagyon kellett már egy ilyen űrcsata. Remek volt Sidious és Tyranus beszélgetése, ahogy Dooku próbált ellenkezni, aztán mintha sajnálta is volna volt tanítványát. Végre Ventress újra szerepelt, azok után, hogy a teljes második évadból kihagyták, a kamino-i feltűnése még kevés volt, így most kaptunk egy részt amiben ő a főszereplő. Sajna Dookut és Grievoust is szeretik hanyagolni. Jók voltak a fénykardpárbajok, igencsak meglepett az egyszerre több nyak fojtogatása, mint ahogy a Dooku két kezéből három felé csapó villám is. Az Éjnővérek is hozzátették a maguk pluszát a részhez. És Savage Opress még csak most jön! Remek részeknek nézünk elébe.

Link to comment
Share on other sites

Bár az epizódban konkrétan nem derül ki, de Yularen zászlóshajója, a Resolute elpusztult, bár magának az admirálisnak sikerült idejében elmenekülnie.

Ezt az sw.com írta? ÉRdekes, mert Yularent nem lehetett felfedezni sehol. :hmm: Remélem nem igaz.

 

Bár, amikor megérkeztek a faluba, akkor teljesen már arcát mutatta meg nekünk ez a világ.

Engem Otoh Gungára emlékeztetett.

 

Észrevette valaki Serennonál mennyire ki vannak dolgozva a fák...(a levelekre gondolok) :hehe:

Nekem feltűnt, de ez a kidolgozottság nem véletlen. :)

Link to comment
Share on other sites

Remek hangulata miatt tetszett elsősorban, de ebben az epizódban több érdekesség is volt, ami miatt abszolút emlékezetes marad. :) Végre a zenét is észrevettem megint. :D

 

Ventresst eddig határozottan nem bírtam. De most, ahogy láttam, milyen aranyos és ártatlan tekintetű volt kiskorában, és hogy mennyire hányatott élete volt végig, most valahogy közelebb került hozzám. Erős és odaadó, Sidious nyilván azért akarja kiiktatni, mert már most tudja, hogy majd nemsokára Dooku-val végeznie kell, és nem jönne jól egy bosszúálló fanatikus tanítvány. Nagyon passzol az egész SW-hez, hogy Sidious épp úgy fogja elárulni majd Dookut, ahogy most ő árulja el mestere parancsára hűséges emberét. A Sith módszere az árulás, újra láthatjuk.

 

Dooku palotája érdekes, de nem laknék ott. Tényleg olyan, mint a gróf maga, grandiózus és rideg. Nem csodálkozom, hogy nincs ott senki, egy nyüzsgő udvartartás, amilyen pl. Jabbáé nem is illene hozzá egyáltalán. Nehéz elképzelni, hogy valaha is lett volna barátja, és főleg pedig azt, hogy egy olyan Jedi került ki a kezei közül, mint Qui-gon Jinn.

 

És végül de nem utolsósorban, Dathomir és az éjnővérek nekem nagyon tetszettek, a titokzatosságuk és az egész környezet, amiben élnek. :) Ventress karakteréhez számomra sokat tett hozzá, hogy kiderült, hozzájuk tartozik, onnan származik, valahogy a vadsága meg lett magyarázva.

 

Opress pedig biztos, hogy az a férfi, akit Talzin anya Dooku-nak ajánlgatott. :)

Link to comment
Share on other sites

Micsoda rész volt! Te jó ég! Emellett az összes konkurens scifi labdába se rúghat, mert az SW:CW csapat így megrázta magát.

 

Az egyedül bénán megoldott rész a legelején lévő hármas párbaj volt, mert olyan idétlenül mozgatták a figurákat, mintha pár képkocka a mozgásfázisból hiányzott volna. :)

Link to comment
Share on other sites

Remek hangulata miatt tetszett elsősorban, de ebben az epizódban több érdekesség is volt, ami miatt abszolút emlékezetes marad. :) Végre a zenét is észrevettem megint. :D

Más részekből voltak átollózva a legemlékezetesebbek. :)

 

Sidious nyilván azért akarja kiiktatni, mert már most tudja, hogy majd nemsokára Dooku-val végeznie kell, és nem jönne jól egy bosszúálló fanatikus tanítvány. Nagyon passzol az egész SW-hez, hogy Sidious épp úgy fogja elárulni majd Dookut, ahogy most ő árulja el mestere parancsára hűséges emberét. A Sith módszere az árulás, újra láthatjuk.
Ez bennem is felmerült futólag, hisz Anakin ekkor már Sidious terveiben központi szerepet játszhatott.
Link to comment
Share on other sites

Ez bennem is felmerült futólag, hisz Anakin ekkor már Sidious terveiben központi szerepet játszhatott.

Én ezek után egyre kevésbé értem, hogy a Sith-tanítványok, akár Dooku, akár utána majd Vader, hogyan tudtak megbízni Sidiousban. Hiszen saját példáikon láthatták, mennyit ér bárki is a nagyúrnak.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information