Hozzászólás ideje: 2016. Március 29.9 éve Eme kép segítségével emlékezzünk a zseniális kardművészre, Bob Andersonra. Nagymértékben hozzájárult a klasszikus trilógia rendkívül sikeres színreviteléhez. Eredetileg is vívó volt, az 1952-es helsinki olimpián az angol kardcsapat színeiben szerepelt. Tudását később a film világában kamatoztatta mint kaszkadőr-koreográfus, és ma már nyugodtan kijelenthetjük, hogy legendává lett. Sajnos 2012 óta nincs már közöttünk. A klasszikus trilógiában a központi szerepe elvitathatatlan, elsősorban az Empire és a Jedi esetében (a '77-es epizódban még Prowse vitte színre a karaktert az ominózus Obi-Wannal vívott fénykardütközetben is), később viszont már számos kulcsjelenetben Bob Anderson szerepelt Darth Vader jelmezében (többek között Bespin, Új Halálcsillag trónterem).
Hozzászólás ideje: 2016. Április 4.9 éve A Finse-ben rögzített Hoth jelenetek sorába végülis nem kerültek bele a Des Webb által megformált Wampa-felvételek (Luke megtámadását csak utólag vették fel, az eredetiek valamiért nem lettek jó minőségűek).
Hozzászólás ideje: 2016. December 20.8 éve Forgatási szünet? Mindegy, nekem ez új kép: Álljunk már le! Jó hogy nem: Reggel húgom-este dugom! : Szerkesztve: 2016. December 20.8 éve - csoli1138
Hozzászólás ideje: 2018. Október 18.6 éve Én is 2 napja láttam, klassz! Vader és Luke tanulgatja a vívást a studio nyitott ajtaja előtt-, na ilyet se engedne a stáb mostanában...
Hozzászólás ideje: 2018. Október 18.6 éve Szerző Más világ volt akkoriban. Még a kamera is nagy dolognak számított, nem hogy a világháló.
Hozzászólás ideje: 2019. Október 28.5 éve OFF Elnézést a szentségtörésért, de "valamiért" ez jutott róla eszembe:
Hozzászólás ideje: 2020. Május 20.5 éve Empire at 40 | Some Last-Minute Magic: Changes to the Original Ending of Star Wars: The Empire Strikes Back
Hozzászólás ideje: 2020. Május 21.5 éve Empire at 40 | George Lucas on Making “Something That Had Never Been Done Before,” Again
Hozzászólás ideje: 2020. Május 22.5 éve Empire at 40 | Snow Walkers, Stop Motion, and Dumpster Lids: An Oral History of the Battle of Hoth
Hozzászólás ideje: 2020. Szeptember 8.4 éve Márk egy érdeklődőnek humorosan elárult egy kis kulisszatitkot. Jó hogy volt kéznél valami drót és hámszerűség annak az egykezes kézenállásnak a kivitelezéséhez.
Hozzászólás ideje: 2020. December 15.4 éve 1 órával ezelőtt, Bence1997 írta: Elvileg ma jön valami. Nem biztos, hogy a Mandihoz lesz köze, de azért iderakom, hátha. A Birodalom visszavághoz lett köze:
Hozzászólás ideje: 2020. December 16.4 éve 23 órával ezelőtt, Yoda József írta: A Birodalom visszavághoz lett köze: Nagyon köszi, hogy belinkelted! Teljesen áthatotta a Star Wars hangulat. Kicsit el is érzékenyültem.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.