Jump to content

3x21 - Padawan Lost


Recommended Posts

21. rész - Padawan Lost / Elveszett padawan

 

epguide321.jpg

 

Írta: Bonnie Mark

Rendezte: Dave Filoni

 

Helyszín: Wasskah, Felucia, Coruscant

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Plo Koon - James Arnold Taylor

Kalifa - Gwendoline Yeo

Jinx - Sunil Malhotra

O-Mer - Cam Clarke

Garnac - Zach Hanks

Dar - Kevin Thoms

Lagon - James Arnold Taylor

Lo-Taren - Richard Green

Ratter - Matt Lanter

Sochek - Dee Bradley Baker

Krix - Richard Green

Gilas - ???

Ramy - ???

Rex százados - Dee Bradley Baker

Wolffe parancsnok - Dee Bradley Baker

Sinker őrmester - Dee Bradley Baker

Boost közlegény - Dee Bradley Baker

Comet közlegény - Dee Bradley Baker

TZ-33 - Dee Bradley Baker

Katt Mol - James Arnold Taylor

Lika - ???

Morgo - ???

Vadoo - ???

 

Történet

A Felucia visszafoglalásakor Ahsokán trandoshan vadászok ütnek rajta és rabolják el. Kiteszik a Wasskah nevű holdon, ahol a trandoshanok afféle vadászjátékot "játszanak". Ahsoka fegyverek és barátai nélkül igyekszik túlélni a veszélyes bolygón. Szerencséjére, nem ő az első Jedi tanuló, akit elraboltak.

 

Érdekességek

- Ebben az epizódban feltűnik Plo Koon összes eddig megismert klón katonája: Wolffe parancsnok, Sinker őrmester valamint Boost és Comet közlegények. Utoljára mindnyájan a második évad zárasa előtti epizódban, az R2 Come Home-ban szerepeltek.

- A Jedi bölcsességben szereplő "veszélyes játék" kifejezés Richard Connell 1924-es The Most Dangerous Game című novellájára utal. A történetben egy orosz vadász kerül hasonló körülmények közé egy karibi szigeten, mint Ahsoka a Wasskah-n. A történetet már számtalanszor feldolgozták film és sorozat formájában is.

- Mindegyik trandoshan kapott nevet.

S03E21.jpg

 

- A trandoshan faj nevét egy 1989-es szerepjátékkönyvben ismerhettük meg, melynek címe: Galaxy Guide 3: The Empire Strikes Back. Ugyanebben a könyvben ismerhetjük meg a fajra jellemző vadászjátékot is. Kat Mol a snivvian, akinek a ruháját az ep4 Cantina jelenetében feltűnő másik snivviánról, Zuttonról (ismertebb nevén Snaggletooth, azaz csonkafog) mintázták. Lika ugyanolyan terreliai jango ugró, mint a második évad Lightsaber Lost című epizódjában feltűnő Cassie Cryar. Lika karakterét is róla mintázták. A selkath neve Morgo, akit Chata Hyokiról, a Pursuit of Peace-ben feltűnő fajtársáról mintáztak. Végül ott van Vadoo, egy sakiyan. Eme faj első tagját szintén az ep4 Cantina jelenetében láthattuk.

- A forgatókönyvben Katt Mol, Vadoo és egy Simna nevű vadász összefogtak volna a túlélésért. A jelenetet le is forgatták, ám a játékidő miatt végül ki kellett vágniuk. Simna fel sem tűnik az epizódban.

- Likát a Sochek nevű vadász lövi le. A karaktert Walter Sobchak inspirálta, akit a The Big Lebowski (A nagy Lebowski) című filmben tűnt fel, és John Goodman játszotta.

- Kat Mol nevét a starwars.com episode guide-jában a szereplőknél tévesen Moll-nak írják.

- Az első forgatókönyv-változatban a vadászat még a trandoshanok anyabolygóján, a Trandoshán (ismert még Dosha és Hsskhor néven is) zajlott volna. Később helyezték át a bolygó egyik holdjára, a Wasskah-ra.

- Eredetileg a vadászok bázisa a földön lett volna, ám az epizód készítése alatt inkább az égbe helyezték, hogy ezzel magyarázzák, miért nem találták meg korábban a Jedi ifjak.

- Az Ahsokával érkező foglyoknak is van nevük, bár az epizódból nem derül ki.

- A kis sárga madárszerű nünükék neve convorees, röviden convor.

- A trandoshanok vadászpodjait a G. I. Joe játékok Kobra Trubble Bubble repülő podjai ihlették.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Na elkezdtem nézni, sajnos eléggé darabokban van, no de mindegy.

Visszatértünk Feluciára, nagyon jó. Egyik kedvenc bolygóm. Grievous is benne van az elején de csak egy kicsit.

Ahsokának parancsnoki rangja van, érdekes. Bossk jól lefegyverezte azzal az energiahálóval. És még azt mondja, mekkora szerencséje van.

Az az energiaháló nagyon jól néz ki.

Link to comment
Share on other sites

Na sikerült befejezni.

Nem is biztos, hogy Bossk rabolta el Ahsokát.

Ez a Wasskah nevű bolygó nagyon hangulatos. Az egész résznek olyan Predator feelingje volt. A tarndoshanok azért rabolták el Ahsokát, hogy vadásszanak rá. Volt még ott több elrabolt Jedi-tanítvány is. A trandoshanok tisztára úgy viselkedtek, mint a Predatorok, még morogtak és hörögtek is, éppúgy, mint a filmeben. A trófeákat is mutatták az Erődben, hátborzongató volt 3 vuki fejet is látni egymás mellett. Már csak egy Alien koponya hiányzott volna, ami teljessé teszi. :D

A legdrámaibb rész a végén Kalifa halála volt, szerintem ez még nagy hatással lesz rá a jövőben.

Összességében csodás rész volt.

10/10

Link to comment
Share on other sites

A koncepció elég furcsa. Illetve a történet bizonyos részletei voltak szedett-vedettek és logikátlanok valahogy. A fő szállal, hogy a trandoshanok mindenféle lényeket rabolnak össze a galaxisban semmi gond, hisz elég kretén népségnek tűnnek (nem a külsejük alapján). A kezdés azonban botrányos, ami alaposan le is húzta a részt nekem.

 

Egyrészt megint a Felucia, de legyen. Viszont a szöveg azt mondja a tank hadosztály, komoly előretörést végez szerepartista területen, amit Grevious is tud ezért egyetlen csapatszállítónyi battle droid erősítést küld a helyőrségnek, ami a szokásos értelmetlen fallal körülvett leszálló platform. Mondjuk, ha a hadosztály két AT-TE és egy A6 Juggernaut (kis piros pont, hogy feltűnik, nagy fekete, mert nem kap akciót), akkor ez tényleg lehet helyőrség. Viszont, minek kell egy ilyen séta a parkban küldetéshez három jedi? Miért nem bombázzák sz*rrá az űrből. És ha végre áttörést érnek el a támadással, akkor miért mennek el a győzelem után?

 

Ja, hát mert ez az egész csak felvezető, de abból viszont a közhelyes, gyenge, röhejes megoldás Ahsoka elrablásához. Ami szintén bénán van megoldva, mert milyen már, hogy egy vidéki bunkó vadász, ott ül a bokorban miközben körülötte kis túlzással rajzanak a köztársasági hadseregklónjai? Aztán meg még simán el is repülnek anélkül, hogy bárki észrevenné a hajójukat mikor a flottának kutya kötelessége lenne figyelni ilyenkor a hajómozgást, hisz akár támadó is lehetne. És ha egy eltűnt egy jedi parancsnok, akkor utólag semmi jelzés, hogy egy hajó elhagyta a bolygót csata közben vagy után? Ettől frappánsabb bevezetővel is megerőltethették volna magukat az írók.

 

A folytatás ehhez képest egész tűrhető, bár a trandoshanok tényleg nem egy észkombájnok, ha azzal fárasztják magukat, hogy lényeket raboljanak össze, aztán leszállás után az űrhajóval egy részüket rögtön halomra is lőjék. A jedi padawanokból is többet néztem volna ki. Rendben, hogy rég óta ott vannak és elvesztették a reményt, de azért a menekülés nem megoldás. Illetve, ha annyira el vannak keseredve, akkor Ahsokanak kéne, hogy nehezebb legyen meggyőzni őket. A másik gondom az ott létükkel, hogy valahogy nagyon nem vall rendre a dolog. Jó pár padawan eltűnik egy gyakorló küldetésen, és semmi jele, hogy keresnék őket? Persze háború van, de akkor is. Még ha Ahsoka nem is hallott az esetről, bár biztos a jedik is pletykálnak, főleg az ifjak, akkor legalább a Plo Koonnak a Tanács tagjának kellett volna. Ehelyett ő is kb. lemondott Ahsokáról, egy minimális reményt meghagyva. Ja és a padawanoknak volt annyi esze, hogy ha már a trandoshan fegyverek nem működnek, akkor csináljanak íjat, vagy lándzsát maguknak? Legalább kaját vadászni, de ha rájuk is vadásznak akkor védekezni is. Mi tanultak ezek tizen év alatt a templomban?

Összefoglalva az egész olyan légből kapott és hanyagul összetákolt.

 

A bolygó megvalósítása viszont klassz lett. Hangulatos kis horgász paradicsom lenne, ha nem lőnének az emberre. A trandoshanok vadász terme elég durva volt, bár a wampa bőr jól mutatott a főnök székén. Furcsa, hogy állatokra (rancor, reek, wampa, stb.) és értelmes lényekre egyaránt vadásztak már. Kalifa halála kellően tragikus volt, de kevésnek érzem ahhoz, hogy komoly változást okozzon Ahsokában. Bár ki tudja. A folytatástól ha sokat nem is, de Chewbacca miatt legalább pár wookiee féle karkitépést, vagy minimum koponya bezúzást várok. Úgy is elég sok erőszakot megengednek mostanság. Á, csak álom.

 

 

A trófeákat is mutatták az Erődben, hátborzongató volt 3 vuki fejet is látni egymás mellett.

Volt ott még vagy nyolc-tíz másik teljes wookiee bunda a falon. :(

Remélem Chewie nagy vérfürdőt rendez a gyíkok között.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Érdekes egy rész volt.

Maga a történet egy teljesen újat mutatott, folytatták a Monstertől megszokott brutalitást, most lézerekkel és nem sarlókkal. :D

Az eleje is csodálatosan kezdődött, meg kell állapítanom Felucia éjszaka szebb, mint nappal.Olyanokra képesek figyelni a készítők, hogy bogarak mászkálnak egy bokron. :D

A szeparatista parancsnokságon megint szép armadát vonultatott fel a CIS.

Plo mesterből már kicsit elegem van, imádom, szeretem, de van másik fontosabb Tanács-béli is.

Wolffe parancsnok szeme kivillant a szigorú sisak alól. :lol:

A trandoshanok nemes egyszerűséggel szadista állatok. :yes:

Már-már vallás szinten űzik a vadászatot, rituálék tömkelege is látható ebben a 22 percben.

Tetszett, hogy mindegyiknek más-más testalkata volt, karcsú, izmos, kövér és a színük is változatos volt.Meg azok az üvöltések...hátborzongató volt

A főnökük igazi "falkavezér".A járgányokon volt miből tüzelni, géppuska, mesterlövészpuska és sima gépfegyver.

A Snivviai srácot sajnáltam, micsoda fejszerkezete volt. :D

A vadászok erődjében remélem mindenki észrevette az ithoriai, gran és egyéb trófeák mellet, a gungan cimbora kobakját. :D

Egy pillanatra eszembe jutott, hogy régen láttuk Jar Jar képviselő urat. :D

Maga a harcok nekem kicsit lassúnak, erőltetettnek tűntek.Nem tudom lehet én láttam rosszul, de mintha a bunyókban lassan mozogtak volna a fickók.(főleg a trandoshanok.)

Az Ahsoka által megölt trandoshant meg valahogy nem tudtam sajnálni. :D Az lesz a vesztük szerintem, hogy túlságosan csavarják a "vad" megölését.

Kalifa halála szomorú volt, de nekem annyira nem fog hiányozni, a cereai padawant jobban sajnálnám.

Wasskah is újabb egzotikus planéta a maga kis huncut ösvényeivel és bozótjaival.

A Jedi Templomban lévő galaxis térkép Jocasta anyót juttatta eszembe, vártam Plo mester mondatát:"Ami nekünk az adattárban nincs meg, az kérem nem létezik." :D

Összességében hatalmas epizódot láthattunk újra. :clap:

Edited by Embo
Link to comment
Share on other sites

Én kicsit elaludtam, No nem a részen, nem..

Egyszerűen nem tudtam, hogy lesz rész. Ezek a sunyi angolok tavaly is eljátszották ezt! Hála nekik érte!

 

A rész:

Nekem nagyon tetszett, bár a felvezetést én is sablonosnak tartottam, nagyon vártam, hogy meglendüljön a dolog.

Számomra nincs már abban semmi spiritusz, ha a droidok klónokat lőnek és fordítva,

de az sem poén már, ha Jedik állnak karddal az energianyalábok kereszttüzében.

De jött az ötlet és a rész feltámadása menetrendszerűen, hálistennek.

 

Egyetértek az előttem szólókkal: Predators. De hihetetlen; ez is jól belefért a Star Wars-ba.

De én még egy dologra bukkantam; a Trandoshan hangeffektek és non-verbális kommunikációjuk és kicsit a fejük is néha: tisztára Velociraptorok!

A segélyhívás! Láttátok a Jurassic Park 3-at? Ugyanez volt. És állat volt nagyon itt is.

Na és az alkotók tovább ölnek, de még hogy és nem is csak egy karaktert.

És ahogy tombol az apa a végén a fia halála után? -hátborzongató! szuper volt.

Meg vagyok elégedve.

Azon nem lepődtem meg, hogy Chewie nem volt még,

Opressnél is ez volt, hogy Nightsisters-ben semmi, aztán a folytatásban kard nélkül és a 3. felvonásra lett csak olyan mint korábban a plakátokon..

Na de a lényeg: 9,5/10.

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

De én még egy dologra bukkantam; a Trandoshan hangeffektek és non-verbális kommunikációjuk és kicsit a fejük is néha: tisztára Velociraptorok!

A segélyhívás! Láttátok a Jurassic Park 3-at? Ugyanez volt. És állat volt nagyon itt is.

Nagyon jó észrevétel, nekem is feltűnt és hozzáteszem, hogy valószínűleg Dar karmaival is ezt a dinoszaurusz feelinget akarták fokozni, még ha nem is voltak olyan görbék, mint a Velociraptoroknak.

Link to comment
Share on other sites

Szinte hihetetlen, hogy minden résszel úgy érzi az ember, hogy vizuálisan hatalmasat fejlődik a sorozat. Amit itt láttunk az lélegzetelállító volt. Nagyon részletes és kidolgozott helyszíneket kaptunk melyek megalapozták a hangulatot. Felucia és Wasskah világaival nem tudtam betelni.

 

Maga a történet Ahsokára koncentrált, de emellett voltak érdekes szálak is. Érdekes már maga az alapsztori is, hisz Felucia ugyan értékes bolygó, de miért annyira fontos ha megvannak a Nexus útvonal tervei? Talán stratégiailag lenne hasznos? Gyönyörű volt a bolygó éjszakai világa, és maga az akció is. Olyan hatékony manővereket várok el egy Anakin és Plo-Koon vezette osztagtól, mint amilyet itt is láttunk. Külön plusz pont a két bennszülött feltűnése, talán ők abból a faluból jöhettek ahol Anakin, Obi-Wan és Ahsoka is segédkezett. Felderítőnek mindenesetre kiválóak voltak. Ahsoka kapott egy osztagot, ami a bizalom növekedésének jele. Míg korábban idő előtt dobták a mély vízbe, (gondoljunk csak a Ryloth -i űrcsatában elszenvedett kudarcára) most úgy tűnik már sokkal érettebben és megfontoltabban viselkedik. Arról, hogy elkapták nem tehet, hisz lesből támadtak rá. Eltűnése után érdekes, hogy nem találták meg Rex -ék a két fénykardját, pedig az leesett a földre és nem láttam, hogy a Trandoshan felvette volna. Anakin aggódása jó volt, megint előjött belőle a türelmetlen és aggódó énje. Alább említette Llew, hogy miért hagyják el a bolygót. Szerintem csak a két Jedi és az osztaga hagyja el, helyettük jönnek majd más katonák akik átveszik a helyőrséget. Nem hinném, hogy Anakinnak és Plo -nak a Felucián kellene dekkolni.

 

Az epizód második részében megismerhettük a Trandoshanokat. Én eddig bele se gondoltam milyenek lehetnek, bár Bossk kinézete elég sokat mondó... A kultúrájuk és rituáléik bemutatása nagyon jóra sikeredett, nagy adag darkos feeling is volt benne; megnyúzott Vukik, ráadásul különböző levágott fejek mint trófeák a falon (nekem is feltűnt a gunga fej. :) )

Wasskah nagyon részletgazdag volt, és eszméletlen gyönyörű is. A három padawan és Ahsoka találkozása érdekes volt, mert a már rég ott lévő tanoncok nem voltak olyan képzettek mint Ahsoka. Nagyon jó volt, ahogy Ahsoka a végére vezérré vált, és nekem az volt végig az érzésem, hogy olyan ez mintha a Jedi próbája lenne. Végig alkalmazta azokat a dolgokat amiket Anakintól illetve a Rendben tanult. A legjobban az tetszett, amikor Kalifa -t leállította, hogy dühből ne ölje meg a vadászt. Az lenne az igazi meglepetés ha a következő rész végén Jedi rangot kapna (bár erre azért kevés az esély). :D Ahsoka többek között rádöbbentette a többieket is arra, hogy nem lehet a végtelenségig bujkálni, valamit tenni kell. Kíváncsi vagyok hogyan vágják ki magukat ebből, főleg, hogy a főnök most kettőzött erővel vadászik rájuk. Kalifa halála sajnálatos, de valahol szükségszerű is ahhoz, hogy Ahsoka vezetővé váljon.

 

A zárás is szépre sikeredett, mert az a két Jedi beszélgetett Ahsokáról, akikhez a legközelebb áll a lány. Plo-Koon és Anakin beszélgetése hűen tükrözte mindazt ami különbséget képez kettejük látásmódja között. Anakin nagyon aggódik, és mindenképpen a lány után akar menni. Nem tudja elengedni őt. Plo ezzel szemben azt javasolja, hogy bízzanak a lányban és ha alkalmazza amit Anakintól tanult, akkor vissza fog térni hozzájuk. Mondanom se kell számomra ez sokkal szimpatikusabb felfogás. Míg Plo-Koon már-már felnőttként, addig Anakin gyerekként kezeli tanítványát, ami nem jó.

 

Már csak egy rész van vissza. :(

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

A rész:

Nekem nagyon tetszett, bár a felvezetést én is sablonosnak tartottam, nagyon vártam, hogy meglendüljön a dolog.

Számomra nincs már abban semmi spiritusz, ha a droidok klónokat lőnek és fordítva,

de az sem poén már, ha Jedik állnak karddal az energianyalábok kereszttüzében.

Ez csak felvezetés volt, szerintem ezért lett ilyen. Ezzel nem kell sokat foglalkozni. Vagyis kell, mert ez a csata látványban nagyon ötletes és eredeti. :)

Link to comment
Share on other sites

A két fénykard, az nekem is feltűnt, hogy honnan kerülnek majd elő.

És most jut eszembe egy momentum ami nagyon bejött nekem a vitatott kezdésben:

Plo Koon mozdulata:

Egy nagyon hirtelen előresuhanás közben egy oldal irányú erős vágás.

Nos ez nekem külön hatalmas piros pont, mert ez ugyanis a Playstation-ös 1999-es Jedi Power Battles-ből Plo Koon jobbra-hárömszög-hárömszög combo-ja! :lol:

Bár ott sárga kardja van az öregnek, de imádjuk azóta is!

Apropó sárga kard: Ahsoka másodlagos kardjával nem tudok napirendre térni..színtévesztő vagyok, vagy tényleg belecsaltak egy kis sárgát?

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Valaki nagy Predator rajongó lehet ott a stábban :D Érdekes rész volt. Azért nagyon bátrak ezek a trandok, milyen vagányan lődöznek biztos távolról mesterlövész puskával és lézerágyúval védtelen gyerekekre (oké, ott az Erő, de nem padawanok és ifjak fogják a lézert azzal megfogni). A trando nagyfőnök kis trófeaterme sem volt semmi. Vuki bundák, reek, gungan, gundark, wampa, volt ott minden. Nagyban űzik.

Anakin és Plo részéről kicsit keveslettem a jelenlétet és az aggódást. Főleg a múltkori után Anakin kicsit jobban is kibukhatott volna.

Örültem Wolffe-nak, Boostnak, Sinkernek és Cometnek. Nagyon bírom, mikor régi klónok kerülnek újra elő, még ha csak ilyen rövid időre is.

Felucia is jól festett éjszakai fényében (kicsit olyan Pandorás volt). Szegény helyieknek aztán minden kijut. Kalózok, szeparatisták... nem élnék ott.

Kíváncsian várom a folytatást.

Link to comment
Share on other sites

A trando nagyfőnök kis trófeaterme sem volt semmi. Vuki bundák, reek, gungan, gundark, wampa, volt ott minden.

A wampa bunda azért kitüntetett helyen volt, amit nem csodálok. :)

 

Anakin aggódása átjött számomra, de az jó, hogy már nem annyira 'hisztizik' Ahsoka miatt mint régen, hisz a csaj is nőtt és tapasztaltabb lett időközben. :) Bár mint írtam is, ezt még nem teljes súllyal tudja kezelni.

Link to comment
Share on other sites

Nem volt egy rossz rész, de nekem valahogy nem nagyon jött be.

Az eleje egy jó kis akció adagnak jó volt, de ahogy Llew sok helyen sántított.

Majd jött a Predators Star Wars köntösbe bújtatva, a trófeák közül és is már csak az alien koponyára vártam. Engem végig az zavart hogy Anakin miért nem ül le meditálni hogy meglássa hol van Ahsoka, mert ha jól emlékszem a Cargo of Doom-ban egész jól bejött a keresés ezen fajtája.

De ami nagyon tetszett az a látvány volt, hihetetlen változáson ment át a sorozat, már a Mortison éreztem de nekem itt csúcsosodott ki az érzés. Lástszik hogy most már nem a karakter modellek nem veszik el az időt az apróságok kidolgozásától.

 

7/10

Link to comment
Share on other sites

Arról, hogy elkapták nem tehet, hisz lesből támadtak rá.

WTF? Ha egy busz takarásából ész nélkül kiugró gyalogost elcsap egy kocsi, akkor a gyalogos sem hibás, mert a kocsi takarásból jött? Érdekes logika. :hmm:

Ahsoka nem tehet róla? Mégis kinek a hibája? Veszélyt megérez az Erő által, de mivel az nem elég határozott, egy pillanat múlva nem foglalkozik vele. Mikor tudja, hogy a CIS-ben nem csak robot katonák vannak. Ennyi erővel Ventress is lehetett volna, vagy egy manadalore. Egyetlen szerencséje, hogy a trandoshan élve akarta elkapni. Megint azt látom, hogy a szereplőre alapozva és a történetet utólag nézve gondolkozol.

Ha egy ismeretlen jedi lett volna és a trandoshan helyett Aurra Sign simán lelövi, akkor is ezt mondanád, hogy nem az ő hibája, mert lesből támadták?

 

Alább említette Llew, hogy miért hagyják el a bolygót. Szerintem csak a két Jedi és az osztaga hagyja el, helyettük jönnek majd más katonák akik átveszik a helyőrséget. Nem hinném, hogy Anakinnak és Plo -nak a Felucián kellene dekkolni.

Volt lent három jármű, meg kb. két-három LAAT/i-ra való ember. A levegőben is kb. ezeket mutatták, aztán Anakin is nagyon olyan hangsúllyal és hozzá állással mondta Rexnek, hogy szedje össze az emberek, hogy nem marad ott senki. Természetesen nem arra gondoltam, hogy Anakinnak, vagy Plo-nak magának kéne a helyőrséget adnia, de azt sem hiszem, hogy az ő csapataik csak és kizárólag harcoló alakulatok lennének, és lennének külön helyőrség alakulatok. Főleg, hogy Felucia egy sokszor visszatérő, folytonos hadszíntér, vagyis nyilván fontos stratégiai pont, amit nem lehet másodlagos csapatokra bízni.

 

Nem tudja elengedni őt. Plo ezzel szemben azt javasolja, hogy bízzanak a lányban és ha alkalmazza amit Anakintól tanult, akkor vissza fog térni hozzájuk. Mondanom se kell számomra ez sokkal szimpatikusabb felfogás. Míg Plo-Koon már-már felnőttként, addig Anakin gyerekként kezeli tanítványát, ami nem jó.

Anakinnál egyértelmű, hogy az érzelmei vezetik, ami jediként nem helyes, viszont olyan szempontból mindenképpen ő kezeli jobban a helyzetet, hogy nem mond le valakiről, aki még simán életben lehet. Plo részéről viszont szint teljesen ezt érzem, különösen, hogy a többi elrabolt padawanról egy szó sem esett, pedig nem tegnap tűntek el. Ez különösen szembetűnő azok után, hogy A Melovalence esetnél Ahsoka az ő keresésére indult.

 

Ez csak felvezetés volt, szerintem ezért lett ilyen. Ezzel nem kell sokat foglalkozni. Vagyis kell, mert ez a csata látványban nagyon ötletes és eredeti. :)

Nem kötekedés, tényleg érdekelne, hogy szerinted mi volt benne az ötletes és eredeti? A jetpack? Már ellőtték a mozifilmben. A több oldalról támadás? Alapvető taktika, éppen ezért ezt is számtalanszor ellőtték már a sorozatban. Eredeti az lett volna pl., ha Anakinék egy akcióval kinyitják a helyőrség ajtaját (volt már ilyen), esetleg Rex pár emberrel kirobbantja aztán az A6-os begurul és letapossa a droidokat. Ha már ott van. Ahsoka meg hátra marad és úgy kapják el teszem azt.

 

 

 

Nem volt egy rossz rész, de nekem valahogy nem nagyon jött be.

Az eleje egy jó kis akció adagnak jó volt, de ahogy Llew sok helyen sántított.

Most én sántítok (nem :D) vagy csak kimaradt egy "írta", "mondta"?

Link to comment
Share on other sites

Engem végig az zavart hogy Anakin miért nem ül le meditálni hogy meglássa hol van Ahsoka, mert ha jól emlékszem a Cargo of Doom-ban egész jól bejött a keresés ezen fajtája.

De akkor sokkal közelebb volt hozzá, nem több ezer fényévnyire, ha jól emlékszem. :)

Link to comment
Share on other sites

WTF? Ha egy busz takarásából ész nélkül kiugró gyalogost elcsap egy kocsi, akkor a gyalogos sem hibás, mert a kocsi takarásból jött? Érdekes logika. :hmm:

Ez teljesen rossz hasonlat. Ahsoka nem csinált semmi meggondolatlant.

 

Ahsoka nem tehet róla? Mégis kinek a hibája? Veszélyt megérez az Erő által, de mivel az nem elég határozott, egy pillanat múlva nem foglalkozik vele. Mikor tudja, hogy a CIS-ben nem csak robot katonák vannak. Ennyi erővel Ventress is lehetett volna, vagy egy manadalore. Egyetlen szerencséje, hogy a trandoshan élve akarta elkapni. Megint azt látom, hogy a szereplőre alapozva és a történetet utólag nézve gondolkozol.

Ha egy ismeretlen jedi lett volna és a trandoshan helyett Aurra Sign simán lelövi, akkor is ezt mondanád, hogy nem az ő hibája, mert lesből támadták?

Arra gondoltam, hogy egy Trandoshan más rezgéseket kelt az Erőben mint amilyet egy sokkal erősebb fejvadász vagy éppen Ventress keltene. Ráadásul nem is tört az életére, csak elfogni akarta. Persze a szándékot is megérezhette volna, lehet, hogy ebben mégis hibázott.

 

Volt lent három jármű, meg kb. két-három LAAT/i-ra való ember. A levegőben is kb. ezeket mutatták, aztán Anakin is nagyon olyan hangsúllyal és hozzá állással mondta Rexnek, hogy szedje össze az emberek, hogy nem marad ott senki. Természetesen nem arra gondoltam, hogy Anakinnak, vagy Plo-nak magának kéne a helyőrséget adnia, de azt sem hiszem, hogy az ő csapataik csak és kizárólag harcoló alakulatok lennének, és lennének külön helyőrség alakulatok. Főleg, hogy Felucia egy sokszor visszatérő, folytonos hadszíntér, vagyis nyilván fontos stratégiai pont, amit nem lehet másodlagos csapatokra bízni.

Nem tudjuk kik vették át az irányítást. Lehet, hogy Jedik érkeztek a helyszínre.

 

Anakinnál egyértelmű, hogy az érzelmei vezetik, ami jediként nem helyes, viszont olyan szempontból mindenképpen ő kezeli jobban a helyzetet, hogy nem mond le valakiről, aki még simán életben lehet. Plo részéről viszont szint teljesen ezt érzem, különösen, hogy a többi elrabolt padawanról egy szó sem esett, pedig nem tegnap tűntek el. Ez különösen szembetűnő azok után, hogy A Melovalence esetnél Ahsoka az ő keresésére indult.

Azt se tudják Ahsoka hol van, vagy mi lett vele. Hova menjenek keresni? A Malevolence -ben adott volt egy behatárolt terület ahol Plo mester lehet. Ég és föld a különbség a két eset között. Számomra az nagyon erőltetett lett volna, ha Plo elő áll a három eltűnt padawannal. És még én gondolkozok utólag nézve.....

 

Nem kötekedés, tényleg érdekelne, hogy szerinted mi volt benne az ötletes és eredeti?

A környezet, a látványvilág, Anakin és Plo közös akciója. Ez szerintem kimeríti a fentieket. Én inkább azt nem értem, hogy miért nem volt szerves vezetőjük a szepiknek. Egy ilyen fontos állást teljesen droidokra bízni elég vakmerő.

Link to comment
Share on other sites

Kicsit én is felelőtlennek éreztem egy taktikai droidra bízni a parancsnokságot.Szívesen látnék a konföderáció oldaláról szerves vezéreket/csapattesteket.

A Gossam Kommandót remélem egyszer beleteszik a sorozatba. :yes:

Link to comment
Share on other sites

Zseniális ötlet volt a trandoshanokat szerepeltetni, és pontosan ugyanabban a formában, ahogyan az EU-ban is szerepeltek! Hatalmas piros pont érte, bár én sosem szívleltem különösebben a fajtájukat, de jó volt őket látni. Tetszett a snivvian fickó a ketrecben, mindig mosolyogva gondolok vissza erre a fajra, ha eszembe jut Marn Hierogryph... A látványvilág szemkápráztató volt, az éjszakai Felucia és a Wassakah együttes ütött mindent, amit a Mortis nyújtott eddig. Felucia különösen, még az apró bogarakra is odafigyeltek, meg lepkékre a Wassakah-n, plusz voltak még azok a sárga kismadarak is. Maga a történet tényleg egy Predators és Avatar keveréke, de különösebben nem zavart. Sőt, ez az epizód jobban tetszett, mint maga a Predators. Ejnye, Ody... És te még azt mondtad, hogy az Opress és Mortis trilógia volt a csúcs. :D Plo Koon is érezhetőbben kidolgozottabb már, egyébként. Mondtátok lentebb, hogy Plo Koon már túl sokat szerepel, de hát ne várjatok mást egy olyan epizódtól, amit maga Dave Filoni rendezett. Rising Malevolence, Lethal Trackdown... Erősen Plo Koon centrikus mind a két, illetve most már három rész. Izgatottan várom a folytatást. :)

Link to comment
Share on other sites

Zseniális ötlet volt a trandoshanokat szerepeltetni, és pontosan ugyanabban a formában, ahogyan az EU-ban is szerepeltek! Hatalmas piros pont érte, bár én sosem szívleltem különösebben a fajtájukat, de jó volt őket látni. Tetszett a snivvian fickó a ketrecben, mindig mosolyogva gondolok vissza erre a fajra, ha eszembe jut Marn Hierogryph... A látványvilág szemkápráztató volt, az éjszakai Felucia és a Wassakah együttes ütött mindent, amit a Mortis nyújtott eddig. Felucia különösen, még az apró bogarakra is odafigyeltek, meg lepkékre a Wassakah-n, plusz voltak még azok a sárga kismadarak is. Maga a történet tényleg egy Predators és Avatar keveréke, de különösebben nem zavart. Sőt, ez az epizód jobban tetszett, mint maga a Predators. Ejnye, Ody... És te még azt mondtad, hogy az Opress és Mortis trilógia volt a csúcs. :D Plo Koon is érezhetőbben kidolgozottabb már, egyébként. Mondtátok lentebb, hogy Plo Koon már túl sokat szerepel, de hát ne várjatok mást egy olyan epizódtól, amit maga Dave Filoni rendezett. Rising Malevolence, Lethal Trackdown... Erősen Plo Koon centrikus mind a két, illetve most már három rész. Izgatottan várom a folytatást. :)

Örülök, hogy visszatértél KisKósa. :D Új kedvenc született? :D Nagy irtást várok az utolsó részben. :cool:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information