Jump to content

4x04 - Shadow Warrior


Recommended Posts

4. rész - Shadow Warrior / Árny harcos

 

epguide404.jpg

 

Írta: Daniel Arkin

Rendezte: Brian Kalin O'Connell

 

Helyszín: Naboo

 

Szereplők:

Jar-Jar Binks - Ahmed Best

Grievous tábornok - Matthew Wood

Dooku gróf - Corey Burton

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Padmé Amidala - Catherine Taber

Lyonie főnök - Ahmed Best

Rish Loo - Corey Burton

Neeyutnee királynő - Jameelah McMillan

Darth Sidious - Ian Abercrombie

Roos Tarpals tábornok - Fred Tatasciore

 

Történet

Szenátusi szóbeszéd szerint a gungák lepaktáltak a szeparatistákkal, ráadásul Lyonie főnök arra is kész, hogy megtámadja Theed városát. Padmé Amidala és Anakin Skywalker elutazik a Naboo-ra, hogy Jar Jar Binksel együtt kiderítsék ki áll az ügy hátterében.

 

Előzetes

 

Érdekességek

-A rész elején látható Paonga tó ahol hőseink alámerülnek Otoh Gungába, az ugyan az a hely, ahol a Baljós Árnyakban Qui-Gon és Obi-Wan is eljutott a városba.

-Az áruló Rish Loo halálát a Wookiepedian YE 21-re írják, tehát elvileg már csak 2 év van vissza a háborúból aminek viszont sok tény ellentmond.

-A Gunganek által használt állatot Kaadunak hívják, Naboo mocsaraiban honos, és ahogyan azt látható volt, képes a víz alatt is megélni. Eredeti tervek szerint egy Tatooineon élő ragadozót hívtak volna így, mely feltűnt volna a Baljós Árnyakban.

-A tollakkal díszített Kaadu a lengyel huszárok lovaira hasonlít, melyeket hasonló mód díszítettek fel. A csőre pedig a kacsáéra emlékeztető.

-Dooku MagnaGuardjainak a botjainak a színe ezúttal sárgás volt, ellentétben az eddig használt lilás színnel.

-A részben szereplő taktikai droidnak nincs pontos jelzése, csak annyit tudni hogy T-sorozatú.

-Dooku és Rish Loo szinkronhangja Corey Burton volt. Az epizód végén amikor a két karakter egymással beszélget, akkor tulajdonképpen Corey Burton önmagával diskurál.

- Akik csodálkoznak, hogy miért Shadow Warrior lett a rész címe, azoknak elárulom, hogy ez utalás Akira Kurosawa-ra, a rendezőre aki a legnagyobb hatást tette George Lucasra. Maga a Star Wars EPisode IV is kicsit koppintása Kurosawa legnagyobb munkájának, a The Hidden Fortressnek. A Shadow Warrior az angol fordítása a Kagemushának, ami egy 1980-as Kurosawa film. A története egy haldokló háborús katonáról szól. Érdekesség még, hogy a filmnek Lucas volt a producere.

- Boss Lyonie direkt hasonlít Jar Jar Binksre, ugyanis mindkettő hasonló karakter modellen alapul. Boss Nass-t kiírták a sorozatból, de él és virul, csupán visszavonult. Az első tervek szerint Boss Lyone neve Boss Nat lett volna.

- Furcsa lehet, hogy Boss Lyonie áruló lett (függetlenül Rish Loo-tól). A magyarázat: a 4x04 Shadow Warrior eredetileg a Mon Cala trilógia előtt játszódott volna, ezt rakták át későbbre, mivel egy akció dúsabb szezonkezdetet akartak.

- A létesítmény ahol Dooku Gróf beszélt hologramon Darth Sidioussal, az egy titkos központ. Egy régóta létező sith rejtekhely a Naboon, melyet az utóbbi időben Sidious használt, főleg akkor, amikor Naboo állt a tervei középpontjában. Volt rá ötlet hogy esetleg ott parkol majd valahol Darth Maul Sith Infiltratora, ám ez végül nem került bele az epizódba.

- Való igaz hogy Grievous és Anakin is "elment" egymás mellett, azonban Anakin öntudatlan volt, míg Grievous a bilincseivel volt elfoglalva, így továbbra is érvényes az EP 3-as beszédük.

 

Concept Art galéria

 

sw01.jpg

Egy idegen templom alapján készült Rish Loo titkos búvóhelye. Megvilágítási concept rajz

 

sw02.jpg

Tarpals tábornok végleges dizájnja

 

sw03.jpg

Rish Loo arcának tervei

 

sw04.jpg

Lyonie főnök karakter dizájn illusztráció

 

sw05.jpg

A bongo tengeralattjáró tervrajzai

 

sw06.jpg

Padmé harci ruházata

 

sw07.jpg

Kaadu illusztráció

 

sw08.jpg

A Paonga tó illusztrációs festménye

 

sw09.jpg

A bongo pilótafülkéje

 

sw10.jpg

Otoh Gunga buborékházainak terve

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Érdekes rész volt.

 

Okos ötlet volt, hogy az Éjnővérek után, újabb "mágia" használót hoztak be a történetbe. Reesa Lu tisztára törzsi varázsló volt azzal a csonttal az orrában :D Mondjuk már abból egy értelmű volt, hogy ő áll az egész gungan-naboo incidens mögött, ahogy Lyonie beszéde alatt dörzsölgette a tenyerét. Az meg elég ostoba húzás volt, hogy személyesen adta a főnöknek a nyakláncot. Nem volt túl jó áruló, viszont nagy szemétláda volt, megérdemelte, amit kapott.

 

Jar Jar mióta Szenátor? Nem csak a Gungan-ek képviselője volt, Padmé halála előtt? Ez is egy retcon, és az egy rendszerben élő különböző népeket is szenátorok képviselik? Vagy csak figyelmetlenség volt a készítők részéről? Na mindegy. Az hatalmas, ahogy a székkel játszadozott, Grievous előtt :lol:

 

Lyonie semmivel nem tűnik értelmesebbnek, mint Jar Jar. Hát persze, menj be egyedül, ahhoz a gunganhez, aki manipulált téged, és háborút akar kirobbantani, a néped, és a szomszédai között. Abszolút logikus, ha meg akarod öletni magad.

 

Jó volt a gunganek Grievous csata. A drága tábornok jól alábecsülte őket. Szegény Tarpals. Az nagyon jó jelenet volt, ahogy Griveous képébe vágja, hogy "Not dieing, sacrefice!"

 

Anakin-Dooku-Magnaguardok csata is jó volt. Anakinnak sikerült meglepnie Dooku-t, de nem eléggé.

 

A cserét is jól megoldották. Grievous ugyan látta Anakin-t, de szerintem nem ütközik RotS-al, mert nem láthatta túl jól az arcát.

 

Szépen megcsinálták a helyszíneket is.

 

Mindent összevetve elég jó rész volt, de messze nem az eddigi legjobb. Biztos, hogy nem kerül be a kedvenceim közé, de egy párszor majd még lmegnézem, ha megjött a 720-as webdl.

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Elöljáróban annyit, hogy valóban nem volt Grievous és Anakin közt komolyabb eszmecsere, de kérdem én mi a fenének kell őket összehozni.

Gondolom úgy vannak a készítők, hogyha Padmé akkor berakjuk mellé Anakin-t.Ennél azért lehetnének kreatívabbak, van még ezernyi jedi, nem kell mindenhova Anakin-t erőltetni, főleg úgy, ha nincs is olyan komoly szerepe.Padmé szereplése azonban kötelező volt.

A részről kicsit később írok, talán csöppet negatívabban.

Link to comment
Share on other sites

Gondolom úgy vannak a készítők, hogyha Padmé akkor berakjuk mellé Anakin-t.Ennél azért lehetnének kreatívabbak, van még ezernyi jedi, nem kell mindenhova Anakin-t erőltetni, főleg úgy, ha nincs is olyan komoly szerepe.

Sőt, kimondottan kerülniük kéne, hogy folyton együtt szerepeljenek, mert a RotS-ben egyértelműen kiderült, hogy a Corruscant-i csata előtti utolsó nyolc hónapban egyáltalán nem látták egymást.

Link to comment
Share on other sites

Hát ez biza rossz volt. Az évad nyitó dupla tetszett, de a harmadikat már kár volt ráhúzni. Ehhez képest itt egy részbe belesűrítettek egy csomó dolgot. Ráadásul minek. Nemrég a gunganak szinte az első szóra ugranak a Köztársaság megsegítésére, erre itt elég egy szem megbolondított vezető, hogy tök az ellenkezőjét tegyék. Amennyire komolyan tudták venni a politizálást korábban, ahhoz képest annyira röhejes most ez a óvodás konfliktus felvázolás. A Köztársaság azt a pletykát hallotta, hogy a gunganak támadni akarnak, mindezt szintén egy pletykára alapozva? Na ne már. A Mon Calamariak megsegítésekor Jar-Jarnak komoly szerepe volt, most meg jönnek ezzel a rám nem hallgat senki szöveggel?

 

Aztán, hogy a francba kerül megint egy egész szeparatista haderő megint a Naboora? Az álcában lévő Jar-Jar éppen csak lefújta a támadást, tán még a hátsó sorokban álló gunganak sem hallották a hírt, de a fél pillanattal később landoló Grievous már tudja? Aztán meg a nagyon gonosz tábornok csak úgy hagyja, hogy egy hülye kis szövetséges szórakozzon vele az asztalnál? Persze ki nem nyírhatja, hisz nem az új főnök az igazából, így keménykedni is csak akkor kezd, mikor már kint kész a csapda.

 

Az elfogása mellesleg marha jó lett, a gunganak megmutatták, hogy ők is tudnak kemény fiúk lenni. Kár, hogy az egész, főleg Tarpals halálával megfejelve nem ér egy fabatkát sem, mert két perc múlva semmissé teszik. Azt is marha bénán. A sokkal nagyobb szabású Mon Calamari eseményeknél Dookunak elég volt egy erős csatlós itt meg ő is és Grievous is személyesen megjelenik a bolygón. És mindezt miért, csak. Egy teljesen ad hoc ötletnek tűnik a támadás a Mon Calamarival összevetve. Erre a tábornokra van Sidiousnak olyan nagyon szüksége? Nem először bénázik.

 

Ahogy Anakin is ugyan úgy, mint anno a szenátusi túszejtésnél. Régen láttam a bevezető mozit, de mintha ott - meg talán azóta más részben is - gond nélkül felaprított volna 3-4 támadó magna guardot, itt meg ahelyett, hogy gyorsan levágná őket, hagyja, hogy mögé kerüljenek és Dooku úgy játsszon vele ahogy akar. Kedves írók ez baromi béna és átlátszó, sokkal jobbhoz vagyunk szokva.

 

Aztán ott van a felesleges és ellentmondásos Grievous-Anakin "találkozás" is. Minek, főleg így? Az egész epizódnak nem volt semmi értelme. Történtek dolgok, de ahelyett, hogy A-ból B-be haladt volna a sztori, maradtunk ahol voltunk. Baromi nagy töltelék epizód, annak is a rosszabb fajta. Eddig négy részből volt egy háromrészesre duzzasztott dupla, meg egy tök kihagyható. Remélem nem ez lesz a tendencia, mert akkor kár 5-6 évadra nyújtani a TCW-t.

Link to comment
Share on other sites

Nekem is vegyesek az érzelmeim az új évaddal kapcsolatban.

 

Ha még egyszer megküzd Anakin Dooku-val, én a polcon a star wars elé rakom harry pottert! :D

De komolyra:

Ebből elég már!

Csak rajongói elfogultságal magyarázható, hogy miért találkozgatnak folyton,

mikor a 3-ból tök az jön le, hogy a kézlevágás óta nem találkoztak.

 

És szerintem Obi sem Grievous-szel, erre kb. 7 és fél részenként tolnak egy párbajt...

 

Grievous írtsa már a háttér / névtelenebb Jediket,

Dooku meg küzdjön meg Windu-val!

Erre vevő lennék!

 

Ezt kellene.

 

Minek így játszani a tűzzel és még több rajongói belemagyarázásrendszert(!) generálni,

mint most, hogy Anakint Grievous-hez 1 méteren belülre rakták!?

 

Ne csináljanak már ilyeneket. Lenne itt lehetőség! Nincs elég szereplő?

 

Átlag rész, számomra 2 ordító rossz és éppcsak beleférő ötlettel.

Ennél jobbakat kívánok magunknak!

Link to comment
Share on other sites

Nekem azért nem tűnt ENNYIRE rossznak.

 

Oké, tényleg elég kiforratlan és tökéletlen a megvalósítás, de legalább szórakoztató volt. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem eddig minden évadban a negyedik epizód volt a leggyengébb. Ugye volt a Destroy Malevoulence, ami csak arra kellett, hogy valahogy Padmét is belerángassák a Malevoulence-trilógiába. Aztán a Senate Spy, ami enyhén szólva szappanoperás hangulatot árasztott, a harmadik évadban pedig a Corruption, ami...á, azt inkább ne is emlegessük! Ezek után én direkt arra készültem, hogy ez is valami katasztrofális lesz, ahhoz képest szerintem egész elfogadható.

Link to comment
Share on other sites

Hát úgy tűnik, én sem állhatok azok sorába, akiknek tetszett az epizód. Jó lenne ez az első vagy a második évadban, de a harmadik után és a negyedik nyitányát követően biza nagy visszaesésnek érzem. Mert ezt bizony nem egy részben kellett volna megcsinálni, hanem legalább kettőben, akkor kevésbé lenne kapkodós, erőltetett.

 

Hogy ne legyen teljesen negatív a posztom, kezdeném azzal, ami tetszett. Először is, megint meghalt egy filmszereplő, a jó Tarpals kapi... tábornok. RIP. :( Aztán az, hogy Jar Jar találkozott Grievoussal, megint egy olyan dolog, amire az ember nem is gondol, de amikor látta, már tudja: ezt a lehetőséget kár lett volna kihagyni.

Az is bejött, hogy Dooku ezúttal elkalapálta Anakint, így helyreállt a világ rendje (Csoli, mi az, hogy úton útfélen harcolnak ezek ketten? Nézd vissza az epizódokat, a mozifilm óta nem párbajoztak.), mert ugye az ep3-ban az hangzik el, hogy Anakin erősebb lett az utolsó találkozásuk óta. Ez csak arra utal, hogy az ep3 előtti utolsó találkozásukkor Anakin maradt, arra szemernyit sem utal, mikor történt az. Lehetett a kézlevágás, vagy bármilyen másik alkalom. Ha ez az epizód az utolsó alkalom, hogy az ep3 előtt találkoznak, teljesen a helyén van a sztori.

Hasonlóan nincs baj azzal sem, hogy Grievous most látta Anakint. Nem kell ide rajongói belemagyarázás, csak egy kis józan paraszti logika. Szerintetek a Szeparatisták vezető tábornokának nincsen semmiféle információja az ellenség vezetőiről? Mintha Rommel azt sem tudata volna, hogy ki Montgomery. Nonszensz, pláne, hogy Anakin elég nagy híresség is volt. Ami az ep3-ban elhangzik, az egyszerű gúnyolódás, se több, se kevesebb. Azon kívül, ebben az epizódban Grivi nem látta Anakin arcát, bár a fentiek tekintetében ez irreleváns. Az egyetlen, amit a készítőknek kerülniük kell, hogy kontaktusba kerüljenek egymással. Az itt nem történt meg.

Ami még tetszett, hogy újra voltak Magna őrök (bár azt nem t'om, hogy az elektrobotok lila villámai miért sárgultak be), és örömmel láttam az MTT-t is, amit igencsak hanyagolnak a TCW-ben.

Hasonlóan jó volt a nosztalgiafaktor, bongo, gunganak, Otoh Gunga, harci droidok Naboon.

Jó volt az áruló gunga is, főleg a halála. Az is bejött, hogy Jar Jar már nem képviselő, hanem szenátor. Így már biztos, hogy Amidala halála után ő lesz a Naboo szenátora. Valamint látványügyileg nagyon tetszettek az úszkáló kaaduk, erre mindig is kíváncsi voltam, hogy a víz alatt hogyan használják ezeket az állatkákat.

 

Na most jöjjön, ami nem tetszett. Először is, Anakin rendkívül bénává varázsolták ebben az epizódban, annak ellenére, hogy kifejezetten Erősnek próbálták beállítani. Több részben is pillanatok alatt levágott négy Magnát, most meg egyszerűen képtelen volt elbánni velük. Még magyarázható lett volna azzal, hogy ott van Dooku, de a jó gróf egy igen hosszú időre kivonta magát a harcból. Sokszorosan több időre, mint mikor a Duel of the Droids-ban csinálta. Ugyanígy röhejes volt, mikor a kommandós droidokkal úgy harcolt, hogy csak állt és verte vissza a lézernyalábokat, ahelyett, hogy lecsapott volna rájuk, mint a Grievous Intrigue-ben.

Szintén vicc Grievous elfogása. A tábornok többször kicsúszott Obi-Wan Kenobi kezéből, elkalapálta Kit Fistot, erre mezei, az Erővel egyáltalán nem rendelkező gungák kapják el. Ráadásul elektorgömbökkel, amik leállítják a gépeket. Ettől viszont úgy hiszem, nem Grievous eszméletét, hanem az életét vette volna el, hiszen csak a gépek tartják életben. Oké, a legyőzése magyarázható a túlerővel, meg azzal, hogy Tarpals feláldozta magát, de valahogy nem jött ki a drámaiság. Túl hirtelen volt.

És ez a hirtelenség az, ami az egész részt elrontja. Hirtelen jönnek rá, hogy Rish Loo-t manipulálják, tök váratlanul kiderül, hogy Jar Jar akár az ikertestvére is lehetne (ami ráadásul még idiótán is jött ki... mitől esett el Jar Jar, részeg?). Aztán Jar Jar nagyfőnök (apropó, ez a húzás azért tetszett, hogy Jar Jar, ha ideiglenesen is és más bőrébe bújva, de nagyvezér lett :D) előlép, leállítja a támadást és hopp, ott terem Grievous és kérdőre vonja, miért is állt le a támadás. Kérdem én, abban a harminc másodpercben hogy tudta meg Grivi, hogy a támadás elmarad, tán gondolatolvasó, vagy ő is látja a jövőt? Meg hogyan került nagy hirtelen a semmiből ennyi szeparatista ott? Naboon, ami átesett már egy droidinvázión, nincsenek erre érzékelők? A C-9799-esek csak leszállóhajók, azokat hadihajók hurcolják, amik flottákban járnak.

És ha már így összerittyent egy ilyen kis inváziós erő, ugyan miért nem indult meg a támadás? A Szeparatistáknak mocskosul nem kellett volna a gunga haderő, max. megkönnyíti a dolgukat. Az ep1-ben látottak az élő példa arra, hogy se a nabooi milícia, se a gungan nagy hadsereg nem képes elbánni a droid hadsereggel (az egyetlen dolog, amiben Panakának igaza volt :) ), klón erők meg a környéken sem voltak (megjegyzem, miért nem? ha azt gyanítják, hogy támadás készül, a minimum, hogy nem másodmagammal, hanem egy flottával jövök). Ott lebeg három droidokkal megrakott leszállóhajó, a Naboo fölött valószínűleg egy komplett szepi flotta és Grievous csak úgy elmegy, mikor a bolygó tálcán van felkínálva? Na neeee...

Padmét meg ezért a húzásáért meg minimum kicsapnám a szenátori klubból. Önhatalmúlag dönt egy az egész Köztársaságot érintő kérdésben? Oké, értem, miért cserélte le Anakinra Grivit, de ez így ebben a formában nem jön be. Ennek vagy legyenek következményei Padméra nézve, vagy valami, mert így nem jó. Ezért is lett volna egy duplarész, aminek a második fele szólhatott volna arról, hogy Anakint megkísérlik kiszabadítani és csak a legvégső tettként - amiben Padmé szembe megy a Szenátus és a Jedi Tanács akaratával - adják át Grivit. Mert ezzel a húzással nagyjából teljesen felesleges volt az utolsó tíz perc, ha csak arra nem jó, hogy most már mondhassák azt a készítők: Grievous nem is szökött meg mindig, egyszer elfogták. Kösz!

A gunganok támadási akciója is kicsit meredek, főleg mert az előző részben azonnal rohantak harcolni, mikor Padmé szóba került. Most meg a nagyfőnök meg sem ismerte Padmét - még ha "kómából" is tér vissza, azért Padmét csak felismeri, ha az előző részben a neve említése is elég volt, hogy komoly döntést hozzon... A másik, hogy el kellett volna telnie egy kis időnek, mert így olyan, mintha az egyik nap a nagyfőnököt még nem befolyásolnák, a következő nap meg már igen és az éppen csak hazatért és igencsak megtépázott gunga haderő máris megy újra harcolni. Szóval ez is egy ilyen hirtelen dolog.

Apróság, de a látvány sem győzött meg. Naboo TCW-be adaptálása sosem volt túl erős (ellenben Kaminoval, Coruscanttal vagy a Geonosissal), a széria "puritánsága" nehezen egyeztethető össze egy amúgy is viszonylag puritán világgal (ugyanígy érzek a Tatooine-nal kapcsolatban is, valahogy azt sem sikerál megjeleníteniük igazán a TCW-ben). Nem boldogulnak a nagy mezőkkel, és Otoh Gunga sem volt olyan lenyűgöző, mint a Dac vízalatti világa, pedig a potenciál benne van. Pedig reméltem, hogy ezúttal többet barangolnak majd a városban, de sajnos kihagyták a ziccert, inkább felmentek az unalmas felszínre..

 

No, szóval ennyi. Nem tetszett. De remélem, ez lesz a legrosszabb rész az évadban.

Link to comment
Share on other sites

Nekem azért nem tűnt ENNYIRE rossznak.

 

Oké, tényleg elég kiforratlan és tökéletlen a megvalósítás, de legalább szórakoztató volt. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem eddig minden évadban a negyedik epizód volt a leggyengébb. Ugye volt a Destroy Malevoulence, ami csak arra kellett, hogy valahogy Padmét is belerángassák a Malevoulence-trilógiába. Aztán a Senate Spy, ami enyhén szólva szappanoperás hangulatot árasztott, a harmadik évadban pedig a Corruption, ami...á, azt inkább ne is emlegessük! Ezek után én direkt arra készültem, hogy ez is valami katasztrofális lesz, ahhoz képest szerintem egész elfogadható.

A Corruption az ötödik rész volt, a negyedik rész a Sphere Of Influence volt. :)

Link to comment
Share on other sites

A Corruption az ötödik rész volt, a negyedik rész a Sphere Of Influence volt. :)

Igazad van, összekevertem a címeket! :yeah:

 

Na megnéztem a webdl-est. Így második megnézés után már nekem is nagyon összecsapott és értelmetlen epizódnak tűnik, ráadásul az animáció sem lett olyan falat rengető, hogy ellensúlyozhatta volna a gyenge sztorit. Ahogy Dooku megszórta Anakin-t a Sith villámokkal nagyon gyenge volt. Tényleg úgy lett volna értelme ennek a szálnak, ha rászánnak két epizódot.

Link to comment
Share on other sites

Én is azon a véleményen vagyok, vagy csinálták volna meg rendesen, két részben, vagy tényleg hagyták volna inkább a fenébe.

Ráadásul az előző két rész után elég érdekesen hatott hogy itt már árulóként tekintenek a gungenkekre.

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Egyértelmű visszaesés a Dac-trilógiához képest, de felirattal egy kicsit jobban elnyerte a tetszésemet.

Számomra nagyon erőltetett ez a nyakláncos eset, Rish Loo egy ellenszenves karakter, Boss Lyonie pedig eléggé töketlen vezető, Boss Nass-t kérném vissza a vezetői székbe. :hehe:

Rish Loo elfogási kísérlete is nevetséges, Anakin elkezdi eltéríteni a sugárnyalábokat ahelyett, hogy egy komisz másodperc alatt szétvágná a kommandó droidokat.

Közben Padmé és Lyonie felfordulhat, Anakin csöppet magára hagyta őket.

Otoh Gunga szép, Theed-et azonban többet szerettem volna látni, sosem láthatjuk a tradicionális épületeket, csak egy-egy termet.

Valaki már írta, hogy Dac bolygójára egy "natúr" karkarodont küldenek(aki megjegyzem jó harcos), egy Naboo-n ott lebzsel Grievous, Dooku, a szeparatista sereg egy tekintélyes része, és a tervek szerint a gunga hadsereg.

Nos, a tervek szerint egyedül a nabookat kellet volna bedarálni, erre elég lett volna a gunga hadsereg, esetleg Grievous egy kis csapattal, de még odarakták Dooku papát is, felesleges.

Megjegyzem, hogy taktikailag is butaság.Nem volt jelentős csapat a Naboo-n, de ha rosszul sül ki a dolog a CIS komplett vezérkara foglyul esik, meghal.

A Magnaguardok jól néznek ki sárgán és lilán is.Úgy vettem észre, hogy a sárga villámmal bravúroskodók valamivel akrobatikusabbak.

Anakin nagyon lazán megadja magát a túlerőnek, már ha túlerő volt.

A rész legjobb része egyértelműen az, amikor Grievous magabiztosan készül kinyírni Jar-Jar-t, erre megjelenik Tarpals és a gunga milícia.

Egyeztetési hiba, figyelmetlenség vagy a fene tudja, hogy mi az, amikor Grievous gondolatolvasókat meghazudtoló módon megtudja azt amit lehet, hogy néhány gunga még nem is igazán fogott fel.

Mégpedig azt, hogy Lyonie törzsfőnök nem támogatja a szepik ügyét.

A gunga hadsereg nagyon jól nézett ki, Rish Loo beszédénél azok a fejek. :lol: Hihetetlen népség.

 

Kisebbfajta csalódást okozott a rész, ettől többet várok.

Edited by Embo
Link to comment
Share on other sites

Nekem azért nem tűnt ENNYIRE rossznak.

 

Oké, tényleg elég kiforratlan és tökéletlen a megvalósítás, de legalább szórakoztató volt. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem eddig minden évadban a negyedik epizód volt a leggyengébb. Ugye volt a Destroy Malevoulence, ami csak arra kellett, hogy valahogy Padmét is belerángassák a Malevoulence-trilógiába. Aztán a Senate Spy, ami enyhén szólva szappanoperás hangulatot árasztott, a harmadik évadban pedig a Corruption, ami...á, azt inkább ne is emlegessük! Ezek után én direkt arra készültem, hogy ez is valami katasztrofális lesz, ahhoz képest szerintem egész elfogadható.

 

Én is így vagyok vele :) Bocsi,most olvasom,hogy miket írogattok .....

Edited by Ágki
Link to comment
Share on other sites

Na most jöjjön, ami nem tetszett. Először is, Anakin rendkívül bénává varázsolták ebben az epizódban, annak ellenére, hogy kifejezetten Erősnek próbálták beállítani. Több részben is pillanatok alatt levágott négy Magnát, most meg egyszerűen képtelen volt elbánni velük. Még magyarázható lett volna azzal, hogy ott van Dooku, de a jó gróf egy igen hosszú időre kivonta magát a harcból. Sokszorosan több időre, mint mikor a Duel of the Droids-ban csinálta. Ugyanígy röhejes volt, mikor a kommandós droidokkal úgy harcolt, hogy csak állt és verte vissza a lézernyalábokat, ahelyett, hogy lecsapott volna rájuk, mint a Grievous Intrigue-ben.

 

Lehet hogy közben Dooku ügyködött a sötét oldallal, amivel tompíthatta az érzékeit.

 

És ha már így összerittyent egy ilyen kis inváziós erő, ugyan miért nem indult meg a támadás? A Szeparatistáknak mocskosul nem kellett volna a gunga haderő, max. megkönnyíti a dolgukat. Az ep1-ben látottak az élő példa arra, hogy se a nabooi milícia, se a gungan nagy hadsereg nem képes elbánni a droid hadsereggel (az egyetlen dolog, amiben Panakának igaza volt :) ), klón erők meg a környéken sem voltak (megjegyzem, miért nem? ha azt gyanítják, hogy támadás készül, a minimum, hogy nem másodmagammal, hanem egy flottával jövök). Ott lebeg három droidokkal megrakott leszállóhajó, a Naboo fölött valószínűleg egy komplett szepi flotta és Grievous csak úgy elmegy, mikor a bolygó tálcán van felkínálva? Na neeee...

 

Szerintem alapból az volt a terv, hogy a gunganekkel együtt támadnak, később a szemükre lehetett volna róni, hogy megtámadták a nabookat, így többé nem lett volna béke a két nép között.

Edited by NorbiLordi
Link to comment
Share on other sites

Félreértés ne essék, nem volt ez rossz epizód.Ahogy Dzséjt is írta ez az első vagy a második évadban egy teljesen korrekt rész lett volna.

Azóta azonban volt egy harmadik évad és egy negyedik évadkezdés, olyan epizódokkal, mint a Wookiee Hunt, Heroes on both Sides, Water War.

Ezek a részek olyan magasra rakták a mércét(legalábbis szerintem), hogy ehhez képest a Shadow Warrior egy közepes rész, erőltetett megoldásokkal.

Link to comment
Share on other sites

Amúgy másnak is feltűnt az elején, hogy mikor Aniék mentek Otho Gunga-ba, akkor ugyanaz a zene szólt mint az EP 1-ben? :)

Igen, nekem feltűnt. :) Nagyon nagy tapsvihar ezért Kevin Kinernek, meg úgy az egész epizód zenéjét illetően is. Nem csak a víz alatti jeleneteknél hallhattunk ismerős témákat, hanem amikor befejeződött a Padmé és Dooku közötti eszmecsere, ha a fülem nem csal, akkor a Hostage Crisis végéből idéztek. :)

 

Bár annak ellenére, hogy a fórumozók többségének nem nyerte el a tetszését a Shadow Warrior, én meglepően jól szórakoztam rajta, talán ez volt az az epizód, amivel végre sikerült újra ráhangolódnom a Star Warsra, minden apróbb hibája ellenére. Már csak az epizód címét nem tudom értelmezni, hogy az most mégis kire vonatkozik? Ki az az árnyék harcos?

 

Ahogyan Dzséjt is említette korábban, nagyon-nagyon nosztalgikus epizód volt a Shadow Warrior, több szempontból is. Kezdve azzal, hogy visszatértünk a Naboo-ra, amely minden eddiginél jobban ki van dolgozva. A mocsár, ahol Anakin és Padmé mentek a találkozási pont felé, teljesen olyan, mint az EPI.-ben, aztán Jar Jar megérkezik egy bongóval, (Amely mintha egy kicsit más modellnek tűnt volna, mint amilyet az EPI.-ben láthattunk) amellyel a már ismerős zenei témák kíséretében elutaznak Otoh Gungára. Továbbá láthattuk már korábban, a The Clone Warsban feltűnt szereplőket. Nem tudom, ti észrevettétek-e, de bizony ott volt Lunker kapitány a Childen Of The Force-ból, akárcsak a kicsi Roo Roo Page anyja is, továbbá Neeyutnee királynő és Chrin is a Blue Shadow Virusból. És persze ott volt még a jó öreg Tarpals tábornok, akinek halálát igen nagy veszteségként éltem meg. Igen, minden háborúnak, minden csatának megvannak az áldozatai. Tarpals önfeláldozása kellően drámaira sikeredett, igazi harcosként szállt a sírba. Csak azt sajnáltam, hogy a kialakult szerencsétlen patthelyzet miatt halála végképp értelmetlenné vált azzal, hogy szabadon engedték Grievous tábornokot. Tovább erősítette a nosztalgikus érzést ugyebár a gunganek szerepeltetése és persze a Naboo jellegzetes élővilága. Még sohasem láttam kaadukat azelőtt úszni, kifejezetten érdekes és bizarr látványt nyújtottak. :) És ez a sok-sok elem olyan félreismerhetetlen Star Wars hangulattá áll össze, amit én nagyon szórakoztatónak találok. :)

 

Említettétek korábban, hogy miután Jar Ja... Akarom mondani, Lyonie főnök lefújta a támadást Theed ellen, mégis hogyan jutott fél perc alatt a szeparatisták tudomására az értesülés? Nos, valóban egy kicsit furcsa volt maga a jelenet, de ha jobban belegondolunk, Rish Loo kutasz droidjai ott lapultak a közelben, nem kizárt, hogy élőben közvetítették az eseményekeVt Grievous tábornoknak. A csapatai meg nyilván maximális harckészültségben voltak, hogy a támadást bármikor megindíthassák. Apropó, visszatért még egy szereplő, akit nem említettem, méghozzá TJ-912, az a taktikai droid, aki parancsot adott Asajj Ventress elpusztítására. Mennyire lealacsonyító volt már tőle, amikor csak úgy rádobta Anakin hátára a fénykardját. Nagyon ütött az a jelenet.

 

Rish Loo karaktere nekem abszolút tetszetős volt. Bár a legelső felbukkanása óta tudhatjuk, hogy ő állt a manipuláció hátterében, ez egyáltalán nem probléma, hiszen már a történet elején le is rántják róla a leplet. Igazi törzsi varázsló, amely szerintem kifejezetten illik a gunganek népéhez. Ráadásul valószínűleg Erő-érzékeny is, hiszen Anakin azonnal megérezte, amikor Lyonie használta a képességeit Lyonie ellen. A gőzben megbújó kommandós droidok ténye pedig szintén egy jó ötlet. Jut eszembe, ekkor vettem észre, hogy a karakteranimációk milyen mértékben fejlődtek, bámulatos. :)

 

Örültem, hogy a gunganek nem vonultak csak úgy vakon a háborúba a nabooiak ellen. Mindannyiukon lehetett látni, hogy nem egészen értik, hogy most miért is kellene megtámadniuk azokat, akikkel már több mint egy évtizede békében élnek. Ráadásul gondolom vonakodtak volna segíteni annak, akik tíz évvel ezelőtt lerohanták az otthonukat. Mindenesetre a szeparatisták taktikája érthető volt, megspóroltak volna nem kevés energiát, ha a gunganek behódolnak nekik és elvégzik helyettük a piszkos munkát. A két nép közötti feszült helyzetet pedig már felvezették a Blue Shadow Virusban így ezzel sem volt probléma.

 

Dooku gróf és Anakin párbajait én valamiért sohasem tudom megunni. Bár a mozifilmben látott ütközetük már közel sem olyan látványos az új epizódok tükrében, mégis nagyon hatásos. Ők ketten egymás nemeziszei. Mindig örömmel látom, amikor megvívnak egymással. Bár a MagnaGuardok új színét nem igazán értettem, egész egyedi színvilágot varázsoltak abba az elhagyatott szentélybe. Anakin vereségét sem érzem túl karakteren alulinak, hiszen elég szűk helyen kellett megvívnia öt ellenséggel is, ebből egy nem más, mint egy Sith Nagyúr. Nem volt Anakinnak jó napja, annyi szent. :)

 

És végül... A befejezés. Merész húzás volt a készítőktől Grievous és Anakint egymás közvetlen közelébe hozni, de olyan remekül oldották meg, hogy csak na. :) Anakin nem volt az eszméleténél, tehát nem láthatta Grievoust, a tábornok pedig jól láthatóan le volt foglalva az őt foglyul ejtő meglepően jópofa "bilincsekkel," ami mögül nem elég, hogy nem lát ki rendesen, még elég nagy ívben le is sz*rta Anakint, rá sem nézett, szóval minden oké. :)

 

Az epizód legnagyobb hibája, hogy bár történtek események az epizódban, a történet mégis egy helyben maradt. A szeparatisták valamilyen oknál fogva lefújták a nabooi inváziót, Anakin és Grievous visszakerült oda, ahová való és ennyi. Nem történt semmi. Bár nem egészen értem, hogy miért tartózkodott ott Dooku és Grievous egyaránt, ha egyszer nem égette őket annyira a vágy, hogy elfoglalják a Naboo-t. Mert... Tulajdonképpen csak a gunganeket akarták meggyőzni, hogy forduljanak a nabooiak ellen, mivel ez nem történt meg, már nem is érdekelte őket a dolog... Valamiért. Viszont elvesztettük Roos Tarpalst... R.I.P. :(

Link to comment
Share on other sites

Lehet hogy közben Dooku ügyködött a sötét oldallal, amivel tompíthatta az érzékeit.

Igen, és erre csak utalni felejtettek el a rész alatt. Meg amúgy sem volt sosem példa rá, hogy ilyesmire képesek lennének. Kivétel, mikor fojtogatnak, de az meg elég látványos. Szóval ez nagyjából teljesen kizárt.

 

Szerintem alapból az volt a terv, hogy a gunganekkel együtt támadnak, később a szemükre lehetett volna róni, hogy megtámadták a nabookat, így többé nem lett volna béke a két nép között.

Egyértelműen ugyanazt akarták eljátszani, mint a Dacon. Ugyanúgy az egy bolygón élő két fajt akarták összeugrasztani félrevezetéssel, árulással, egy helyi "vezetővel" és egy szepi tábornokkal, Dooku unszolására, az ellentábort pedig ugyanúgy Anakin és Padmé alkotta. Csak Dooku most személyesen is jelen volt (bár ezek után lehet, hogy a Dacon is ott lapított valahol).

Csak míg a daci eseményeket a készítők mesterien megcsinálták, ezt elbénázták. Mintha ez lett volna az alapötlet, és ebből jött volna a Mon Calamari sztori kiteljesedése, ez meg megmaradt vázlatnak.

Bár valahol érthető, mit akartak a készítők, megmutatni, milyen az, ha egy faj bedől Dookunak és támad, és milyen, amikor az átverés idő előtt lelepleződik. Ami egész jó kontrasztot alkotott volna (annak ellenére, hogy kétszer akarták eladni ugyanazt a sztorit, csak más fajjal), ha nem ilyen bénán csinálják meg. Két részben tökéletes lett volna, de így, összecsapott, teszetosza, lyukas.

Link to comment
Share on other sites

Igen, és erre csak utalni felejtettek el a rész alatt. Meg amúgy sem volt sosem példa rá, hogy ilyesmire képesek lennének. Kivétel, mikor fojtogatnak, de az meg elég látványos. Szóval ez nagyjából teljesen kizárt.

 

Hogy tudtak volna rá utalni? Könyvekben könnyű utalni rá, de így nem tudom elképezni, hogy tudták volna megtenni.

Link to comment
Share on other sites

Hogy tudtak volna rá utalni? Könyvekben könnyű utalni rá, de így nem tudom elképezni, hogy tudták volna megtenni.

Mondjuk kezdhették volna azzal, hogy Dooku nem fordít hátat és sétál el "le van tojva" alapon. Ez kezdésnek alapból nem lett volna rossz. Aztán mondjuk megemeli a kezét, van sandán néz, csak a szokásos "mostazErőthasználja" gesztusok.

 

Amúgy a Shadow Warrior cím szerintetek kire akar utalni? Mert nem igazán sikerál rájönnöm, hogy kire lehetne ezt a titulust ráaggatni. Senki sem harcol az árnyékban, vagy titkosan.

Link to comment
Share on other sites

Amúgy a Shadow Warrior cím szerintetek kire akar utalni? Mert nem igazán sikerál rájönnöm, hogy kire lehetne ezt a titulust ráaggatni. Senki sem harcol az árnyékban, vagy titkosan.

 

Talán Dooku-ra, aki a háttérből, titkosan szervezi a gungan lázadást.De rám sem illik teljesen, viszont másra még kevésbé.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon érdekes rész volt, több okból is. Azt hiszem még Bomarr vádolta meg Padmét képmutatással a Pursuit of Peace epizód kapcsán, hogy miért mondja azt Naboo -ról, hogy bárki nélkülözhet. Most láthattuk. Bizony a béke szigetét is elérte a háború, és ott sem fenékig tejfel az élet. A nyitó képsorok elég árulkodóak. Maga az alapszitu is ötletes, meg is lepődtem a Naboo-Gunga szembenálláson. Amiért nagy piros pont illeti a részt az a gunga világ bemutatása! Szeretem ezt a fajt, és végre jobban megismerhetjük őket. Nagyon klassz volt, ahogy lemerülve a víz alá néhány gömbben villódzott a fény, ezzel is azt mutatva, hogy a korábbi jólétnek vége. Lyonie főnök most jobban bejött, igazi vezérként viselkedett. De mi lett Boss Nass -al??? Régebben elképzelhetetlennek tartottam, hogy leváltsák valaha is. Nos ez úgy látszik megtörtént. Aztán megismerhettünk végre egy gonosz gungát is, nevezetesen Rish Loo-t. Hihetetlen, hogy Dooku mindenhol talál olyan lényt, akinek a kapzsiságát ki tudja használni. A rész alapvetése ezért sokban hasonlít a Dac -on látható konfliktusra, csak itt egy részben elmesélve. Nyilván ha kitör a háború, akkor lett volna tovább is, de ez most elmaradt, köszönhetően a gungáknak, akik nem Quarrenek hál' istennek. :) Ki kell még térnem Jar Jar -ra, aki megint lépett egyet előre. Lassan igazi komoly karakter lesz, de persze a jópofaságai megmaradtak. Azon a székállításon szakadtam. :lol: Ettől eltekintve jól látja a dolgokat, és a rész végén nem érdemtelenül dicséri meg Lyonie főnök.

 

A jól ismert négyesünk is visszatért, ráadásul elég meglepő módon. Sose gondoltam volna, hogy Grievoust a gungák el tudják fogni! Persze az erőfölény túlságosan nagy volt, de akkor is. :) Tarpals kapitány önfeláldozása tiszteletreméltó, de egyúttal szomorú is, hisz egy remek karaktertől kellet elbúcsúzni. Bár kétlem, hogy sokat láttuk volna még a sorozatban, azért én boldogabb lennék ha nem hal meg. Mindenesetre arra jó volt az akciója, hogy Grivit jól elintézzék. Anakin párbaja Dooku -val és magnua guardokkal ötletesre sikerült, bár kicsit féltem tőle, hogy miként tudják legyőzni a Jedit a robotok? Az a válasz, hogy nem győzték le. :) Dooku gyengítette le annyira, hogy a végén már nem volt nehéz dolguk. Remek volt a villámozás és a fojtogatás is. Dooku arcán néha a meglepettség nyomait véltem felfedezni, amikor Anakin újabb szorult helyzetéből szabadul ki. Tetszettek még az utalások az EPI -re, plusz Dooku azon mondata is húzós volt, hogy a sithek irányítanak mindent. Régebben sokat filóztunk azon vajon tud-e Dooku Palpatine kétszínűségéről. Nos a válasz igen.

 

Az epizód végén volt egy kis hiányérzetem, mert egy befejezetlen történet ízét hagyta a számban. Mintha hiányozna belőle valami. Pedig nem, csak a rövidség miatt éreztem így. Dooku meg akarta szállni Naboo-t, melyre a gungákat akarták beszervezni, de az akciót meghiúsították Anakinék. Ennyi a történet. Lehet, hogy nem sok, de azért jó volt látni Naboo-t, és az ott kialakult helyzetet. Talán még a brutalitást meg lehet említeni, ami megint tetten érhető volt. Közelről hasba szúrni bárkit is, elég kemény. Grievous és Tarpals átdöféséről nem is beszélve.

Link to comment
Share on other sites

Dzséjt:

 

Igen másodszor küzdenek meg a TCW óta, de találkoztak már pl.: a Dooku captured dupla részben.

Én csak annyit írtam, hogy "ha még egyszer megküzdenekek akkor..."

 

Grievous és Obi párbajsorozatára vagyok végképp kiakadva és azt számszerűsítettem úgy ahogy.

 

Említettétek a magnákat, meg hogy jó hogy vannak megint.

Azt nem tudom miért sárgultak be, de én sosem örülök a jelenlétüknek, mert szintén az a meglátásom,

hogy Anakin, de főleg Obi-wan tuti a 3-ban látott ilyet először. Tudjátok; hopp lecsapja a fejét, flegmán elfordul,

majd döbbenten konstatálja hogy még dolga van vele.

 

Kiskósa:

az, hogy nem mozdult előre a story, ne lepjen meg,

gyakorlatilag nem lehet más a sorsa ennek az egész sorozatnak.

Főleg a részben lévő főszereplők miatt is.

Előremozdulás, -bár inkább csak karakterek halálát lehet itt érteni, mert mást nem nagyon lehet csinálni-

Talán a Ventress-Opress szálban várhatunk.

Illetve tavaly majdnem volt előremozdulás a Mortisban,

de azt megfűszerezték jó adag kétellyel homállyal misztikummal, végül abból sem jött ki semmi.

 

Szerintem ez a sorozat "csak" sw hangulat, kaland, és szórakozás keltésére hivatott.

Ez kb meg is van, sőt még jelen cikk érthetetlen című része is belefér a fent leírt kritériumokba.

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Elöljáróban annyit, hogy valóban nem volt Grievous és Anakin közt komolyabb eszmecsere, de kérdem én mi a fenének kell őket összehozni.

Gondolom úgy vannak a készítők, hogyha Padmé akkor berakjuk mellé Anakin-t.Ennél azért lehetnének kreatívabbak, van még ezernyi jedi, nem kell mindenhova Anakin-t erőltetni, főleg úgy, ha nincs is olyan komoly szerepe.Padmé szereplése azonban kötelező volt.

Miért ne lehetne Anakin? Ők a főszereplők, és a háborúból nagyrészt az ő csatáikat követhetjük végig. Szerintem ez már tisztán látszott az elején.

 

Sőt, kimondottan kerülniük kéne, hogy folyton együtt szerepeljenek, mert a RotS-ben egyértelműen kiderült, hogy a Corruscant-i csata előtti utolsó nyolc hónapban egyáltalán nem látták egymást.

Szerintem majd a sorozat végén lesz érdemes reklamálni, ha addig minden részben együtt lesznek.

 

Ahogy Anakin is ugyan úgy, mint anno a szenátusi túszejtésnél. Régen láttam a bevezető mozit, de mintha ott - meg talán azóta más részben is - gond nélkül felaprított volna 3-4 támadó magna guardot, itt meg ahelyett, hogy gyorsan levágná őket, hagyja, hogy mögé kerüljenek és Dooku úgy játsszon vele ahogy akar.

Nem tudom, de én azt láttam, hogy Anakin elbánna a guardokkal ha Dooku nem lenne. Az pedig bocsánatos bűn, hogy inkább a sith lordra figyelt, és nem pár robotra...

 

Nekem is vegyesek az érzelmeim az új évaddal kapcsolatban.

 

Ha még egyszer megküzd Anakin Dooku-val, én a polcon a star wars elé rakom harry pottert! :D

De komolyra:

Ebből elég már!

Csak rajongói elfogultságal magyarázható, hogy miért találkozgatnak folyton,

mikor a 3-ból tök az jön le, hogy a kézlevágás óta nem találkoztak.

De ki mondta azt, hogy nem találkoztak?? Épp, hogy sejtelmes Anakin megjegyzése. Akkor azt mondta volna, hogy: "megduplázódott az Erőm, mióta a Geonosison találkoztunk".

 

 

És szerintem Obi sem Grievous-szel, erre kb. 7 és fél részenként tolnak egy párbajt...

Szerintem meg lapos a föld, de a jelek szerint nem így van. ;)

 

 

Grievous írtsa már a háttér / névtelenebb Jediket,

Dooku meg küzdjön meg Windu-val!

Erre vevő lennék!

 

Ezt kellene.

Ez egy legenda, hogy Grievous nagy Jedi irtó. Tényleg nem tudom, honnan jött ez. Ok, megölt egy rakat padawant, akiknek a tincseit látjuk a Liar of Grievous -ban, plusz Nadhar Vebb -et. Ebből nekem nem az jön le, hogy Jedi gyilkológép lenne.

 

Minek így játszani a tűzzel és még több rajongói belemagyarázásrendszert(!) generálni,

mint most, hogy Anakint Grievous-hez 1 méteren belülre rakták!?

 

"Elmentek" egymás mellett a szürkületben. Ebbe nem kell belemagyarázni semmit.

Link to comment
Share on other sites

de főleg Obi-wan tuti a 3-ban látott ilyet először. Tudjátok; hopp lecsapja a fejét, flegmán elfordul,

majd döbbenten konstatálja hogy még dolga van vele.

Vagy, mert eddig már féltucat fejét lecsapták, és egyik sem mozgott tovább. Az ep3-ban is az az egy, amelyik fejlenyisszantás után még harcolt, egy másik a rész közepén lazán megadta magát, miután Obi-Wan lekapta a kobakját. ;)

 

Bizony a béke szigetét is elérte a háború

És egy laza mozdulattal el is fordult, önként, dalolva, a küszöböt talán még le is söprögette néhány harci droid, Grievous meg lehet, hogy elnézést is kért. :) A háború már korábban is elérte a Blue Shadow VIrusban, de mint akkor, most sem sikerült elhitetni, hogy Naboon olyan nagy lenne a szenvedés (mellesleg, se Bomarr-nak, se nekem nem azzal volt bajom, hogy van szűkölködés Naboon, hanem, hogy Padmé közvetlen alkalmazottjának a családja döglik éhen... nem mindegy ;)). Majd ha újra Theed vagy más városok utcáin folynak tűzharcok, és egyszerű naboo-i polgárokat is látunk (egy jeleneten kívül, mert az az egy még a levegőben lóg), nem csak katonákat és gungákat, akik minden komolyabb strapa nélkül elkapják a Galaxis egyik legnagyobb tetvét, akit mellesleg a két leghíresebb Jedinek sem sikerült, akkor elhiszem, hogy Naboon nem fenékig tejfel az élet. Így csak mondják, de nem látni.

Link to comment
Share on other sites

Na most jöjjön, ami nem tetszett. Először is, Anakin rendkívül bénává varázsolták ebben az epizódban, annak ellenére, hogy kifejezetten Erősnek próbálták beállítani. Több részben is pillanatok alatt levágott négy Magnát, most meg egyszerűen képtelen volt elbánni velük. Még magyarázható lett volna azzal, hogy ott van Dooku, de a jó gróf egy igen hosszú időre kivonta magát a harcból.

Szerinted nem lehet, hogy ezek a magnák másfajták voltak? A szemük fénye és a vibró botjuk is más színű volt. Lehet, hogy ez egy új típus Dooku -nak. Lehet, hogy erősebbek is. Anakinnak pedig rengeteg korlátja van. Nem mindenható szerencsére. Az majd a fekete páncélban lesz. Nekem nem jönne be, ha minden helyzetből kivágná magát. Megf*ngatták a magnák? Meg! Helyesen. Nekem ne legyen Anakin folyton űber-táp.

 

 

Szintén vicc Grievous elfogása. A tábornok többször kicsúszott Obi-Wan Kenobi kezéből, elkalapálta Kit Fistot, erre mezei, az Erővel egyáltalán nem rendelkező gungák kapják el.

Nem tudok ezekbe mi a közös, hisz teljesen különböző szituációkról beszélünk. Talán nem is kell fejtegetnem miért.

 

Meg hogyan került nagy hirtelen a semmiből ennyi szeparatista ott? Naboon, ami átesett már egy droidinvázión, nincsenek erre érzékelők? A C-9799-esek csak leszállóhajók, azokat hadihajók hurcolják, amik flottákban járnak.

És ha már így összerittyent egy ilyen kis inváziós erő, ugyan miért nem indult meg a támadás? A Szeparatistáknak mocskosul nem kellett volna a gunga haderő, max. megkönnyíti a dolgukat. Az ep1-ben látottak az élő példa arra, hogy se a nabooi milícia, se a gungan nagy hadsereg nem képes elbánni a droid hadsereggel (az egyetlen dolog, amiben Panakának igaza volt :) )

Mert nem az volt a lényeg, hogy a szepik lerohanják a bolygót, hanem, hogy a gungákkal karöltve tegyék ezt. Legalább is erre utalnak a körülmények. NorbiLordi szerintem jól látja ezt a dolgot. Ráadásul a klónok amint nyilvánvalóvá válik a fenyegetés, azonnal útnak indultak volna. Bár azt nem tudom mennyit változtat ezen az a tény, hogy a gungák is harcba indulnak. Gondolom lassítja a klónok bevetését, és növeli a bolygón a káoszt.

 

A gunganok támadási akciója is kicsit meredek, főleg mert az előző részben azonnal rohantak harcolni, mikor Padmé szóba került. Most meg a nagyfőnök meg sem ismerte Padmét - még ha "kómából" is tér vissza, azért Padmét csak felismeri, ha az előző részben a neve említése is elég volt, hogy komoly döntést hozzon... A másik, hogy el kellett volna telnie egy kis időnek, mert így olyan, mintha az egyik nap a nagyfőnököt még nem befolyásolnák, a következő nap meg már igen és az éppen csak hazatért és igencsak megtépázott gunga haderő máris megy újra harcolni. Szóval ez is egy ilyen hirtelen dolog.

Nem akarok vészmadárkodni, de ez a rész szerintem nem sokkal a Pursuit of Peace után játszódik. ;)

Link to comment
Share on other sites

Naboon nem fenékig tejfel az élet. Így csak mondják, de nem látni.

Az elején látni. :) Ahol sorban állnak kajáért, ott biztos nem ok minden. ;) Ráadásul a narrátor "szenvedésről és zavargásokról" beszél.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Szerinted nem lehet, hogy ezek a magnák másfajták voltak? A szemük fénye és a vibró botjuk is más színű volt. Lehet, hogy ez egy új típus Dooku -nak. Lehet, hogy erősebbek is. Anakinnak pedig rengeteg korlátja van. Nem mindenható szerencsére. Az majd a fekete páncélban lesz. Nekem nem jönne be, ha minden helyzetből kivágná magát. Megf*ngatták a magnák? Meg! Helyesen. Nekem ne legyen Anakin folyton űber-táp.

És aztán az ep3-ra meg megint visszaváltanak a régi modellekre, mikor az újak láthatóan erősebbek? Ezek nem voltak újak, jobbak, csinosabbak.

Ne egyszerű szutykos droidok fingassák meg Anakint. Ne olyanok, amiket vigyorogva csapott le eddig és ezután is. Legközelebb majd B1-esek állítják meg? Nem egy übertáp emberről beszélünk, de nem is Greedoról. :roll: Ott volt Dooku, egymaga győzze le, a Magnákat, meg a kommandó droidokat meg szépen aprítsa Anakin, ahogy az EDDIG tette! Ez következetesség lenne, így viszont megint az az érzésem, hogy Anakint szándékosan gyengítették, mint mikor fénykard nélkül teszetosza tüskelökivé vállt a Hostage Crisisban. Nem mindenható, de ha van jobb, mint az, amiből már tucatnyit levágott, akkor az győzze le, ne azok, amikből féltucatot levágott. A fénykardot mellesleg még egy droid sem állta, de most valamiért egyiket sem akarta levágni.

 

Nem tudok ezekbe mi a közös, hisz teljesen különböző szituációkról beszélünk. Talán nem is kell fejtegetnem miért.

Ha végigolvastad a szöveget, láthatod, hogy leírtam, mi a lényeg még a különbségek ellenére is. ;)

 

Mert nem az volt a lényeg, hogy a szepik lerohanják a bolygót, hanem, hogy a gungákkal karöltve tegyék ezt. Legalább is erre utalnak a körülmények. NorbiLordi szerintem jól látja ezt a dolgot. Ráadásul a klónok amint nyilvánvalóvá válik a fenyegetés, azonnal útnak indultak volna. Bár azt nem tudom mennyit változtat ezen az a tény, hogy a gungák is harcba indulnak. Gondolom lassítja a klónok bevetését, és növeli a bolygón a káoszt.

Ez szép és jó lenne, ha nem hangzott volna el Grievous szájából, hogy akkor ő fog támadni. Vagyis a gungák nem igazán kellettek neki. A klónok, meg ahogy te is írtad, így is, úgy is nekiindulnak, csak nem mindegy, hogy egy bevett bolygót kell visszafoglalniuk, vagy egy bolygót védeniük.

A gunga sereg ráadásul összegyűlt, egy jól irányzott bombázás, és máris egy gonddal kevesebb. De mint írtam, az ep1 tökéletesen bebizonyította, hogy a Naboon nincs olyan haderő, ami képes ellenállni akárcsak a Kereskedelmi Szövetség droidjainak, de mint tudjuk, a Konföderációnak ennél kicsit változatosabb a droidállománya, és most már droidvezérlő hajó sincsen. Egyszerűen nincs értelme annak, miért kellettek a gungák a Szeparatistáknak. Legfeljebb tényleg csak megkönnyítették volna a dolgot, de ez még mindig nem magyarázza, hogy miért léptek le, miután nem jött össze, mikor okuk és lehetőségük is lett volna egy jó kis népirtása és invázióra. Még a klónok befutása előtt.

A háborúban pedig mindig a területszerzés a lényeg, bármilyen eszközzel.

 

Nem akarok vészmadárkodni, de ez a rész szerintem nem sokkal a Pursuit of Peace után játszódik. ;)

Filoni azt mondta, hogy a Heroes on Both Sidestól kezdve az epizódok kronológiailag sorba követik egymást.

 

Az elején látni. :) Ahol sorban állnak kajáért, ott biztos nem ok minden. ;) Ráadásul a narrátor "szenvedésről és zavargásokról" beszél.

De írtam, hogy az az egy szem levegőben lógó jelenet nagyon kevés. A narrátor meg bocsi, de azt is mondta, hogy az első évadban milyen rosszul áll a Köztársaság helyzete, aztán mi meg csak azt láttuk, hogy csatát csatára nyertek. Plusz, amikor a narrátor ilyenekről beszél, éppen Coruscantot meg Christohsist mutogatják, amiken elhiszem, hogy dúl a szenvedés, elvégre azokon nem egy alakot ölt meg eddig a háború. :) Sőt, a Christophsist igencsak megtépázták.

Link to comment
Share on other sites

És aztán az ep3-ra meg megint visszaváltanak a régi modellekre, mikor az újak láthatóan erősebbek? Ezek nem voltak újak, jobbak, csinosabbak.

Ne egyszerű szutykos droidok fingassák meg Anakint. Ne olyanok, amiket vigyorogva csapott le eddig és ezután is. Legközelebb majd B1-esek állítják meg? Nem egy übertáp emberről beszélünk, de nem is Greedoról. :roll: Ott volt Dooku, egymaga győzze le, a Magnákat, meg a kommandó droidokat meg szépen aprítsa Anakin, ahogy az EDDIG tette! Ez következetesség lenne, így viszont megint az az érzésem, hogy Anakint szándékosan gyengítették, mint mikor fénykard nélkül teszetosza tüskelökivé vállt a Hostage Crisisban. Nem mindenható, de ha van jobb, mint az, amiből már tucatnyit levágott, akkor az győzze le, ne azok, amikből féltucatot levágott. A fénykardot mellesleg még egy droid sem állta, de most valamiért egyiket sem akarta levágni.

A kommandós droiddal én se értettem miért pepecsel annyit, de a magnákkal nem volt semmi baj szerintem. Egyszerűen minden szitu más. Én is sok tizenegyest berúgtam már, de van amikor kihagyom. ;) Anakin gyengítése meg rendben van. Kellenek neki gyenge pillanatok, mert ha mindent megoldana akkor nem vágyna többre. Van hová fejlődnie. :)

 

Ez szép és jó lenne, ha nem hangzott volna el Grievous szájából, hogy akkor ő fog támadni. Vagyis a gungák nem igazán kellettek neki. A klónok, meg ahogy te is írtad, így is, úgy is nekiindulnak, csak nem mindegy, hogy egy bevett bolygót kell visszafoglalniuk, vagy egy bolygót védeniük.

A gunga sereg ráadásul összegyűlt, egy jól irányzott bombázás, és máris egy gonddal kevesebb. De mint írtam, az ep1 tökéletesen bebizonyította, hogy a Naboon nincs olyan haderő, ami képes ellenállni akárcsak a Kereskedelmi Szövetség droidjainak, de mint tudjuk, a Konföderációnak ennél kicsit változatosabb a droidállománya, és most már droidvezérlő hajó sincsen. Egyszerűen nincs értelme annak, miért kellettek a gungák a Szeparatistáknak. Legfeljebb tényleg csak megkönnyítették volna a dolgot, de ez még mindig nem magyarázza, hogy miért léptek le, miután nem jött össze, mikor okuk és lehetőségük is lett volna egy jó kis népirtása és invázióra. Még a klónok befutása előtt.

A háborúban pedig mindig a területszerzés a lényeg, bármilyen eszközzel.

Grievous ezt mondta...persze. :) Szöveg. Ha valamit megtanulhatott a szeparatista vezérkar az eddigiekből az az, hogy hiába rohan le egy bolygót, azzal az esetek többségében nem sokat ért el. Láthatóan megváltozott a taktika. Most már belső feszültségkeltés után indítanak inváziót, akkor amikor a bolygó lakosainak egyik fele a pártjukra állt. Csak így lehet tartósan uralni egy rendszert. Enélkül nincs értelme a lerohanásnak, mert a bennszülöttek és a klónok közös erővel kiűzik a szepiket. Jó példa a Dac, ahol csak azután lett fordulat, hogy a Quarrenek Tamson ellen fordultak.

 

Filoni azt mondta, hogy a Heroes on Both Sidestól kezdve az epizódok kronológiailag sorba követik egymást.

Nagyrészt. :)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information