Ugrás a kommentre

HD formátum és a házimozirendszerek

lipi

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?  

50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Ajánlott hozzászólás

Most akkor melyik képi megjelenítő az igazi? Elvileg a plazmát direkt a nagyfelbontások elérése érdekében hozták létre, ellenben az LCD-vel, ami eredetileg nem arra fejlesztettek ki. Szóval LCD vagy Plazma? :peace:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Most akkor melyik képi megjelenítő az igazi? Elvileg a plazmát direkt a nagyfelbontások elérése érdekében hozták létre, ellenben az LCD-vel, ami eredetileg nem arra fejlesztettek ki. Szóval LCD vagy Plazma? :peace:

Tudásukat elnézve egyértelműen Plazma.

A hozzászólás linkje

Szerintem is, pedig már sokan lehurrogtak emiatt, hogy azt favorizálom. Oldie, mik voltak a kiállításon? Neked mi a véleményed?

A magas felbontás, mármint a valódi HD felbontást mindkettő tudja, vagyis képes rá. Ugyebár még mind a mai napig azért lehet mindkét fajta megjelenítőből kapni az ugynevezett szokásos SD felbontású modelleket melyeken való igaz, hogy a mai DVD-k mutatnak a legszebben. Sajnos ugyanis hiába van egy 1980*1280-as vagy 1024-es (na most a pontos adatoknak utánna kéne néznem) HD felbontású monitorunk ha azon a standart DVD-t nézzük bizony a masterelés hibái jobban szembeötlőek mintha sima SD megjelenítőn néznénk. Zehát addig tökre felesleges venni a millás HD plazmákat meg LCG-ket amíg nincs ehez passzoló lejátszonk (HD_DVD ill. Blu-Ray) mert nem tudnánk kihasználni a formátumban rejlő lehetőségeket.

A másik kérdésedre a válasz Ody, igen voltak már nagyfelbontású monitorok, de azokon még mindig csak vinyóról ment a nagyfelbontású tesztanyag. :peace: Így sajna hiába volt kiállítva a Samsung meg a Pana Blu-ray lejátszorra a forrás szerepét mégsem ezek játszották.

Sorry ha kissé valami érthetetlen, késő van már :D

Amúgy szívesen válaszolok ha van még kérdés, nameg tudom is rá a választ :D:)

A hozzászólás linkje

A magas felbontás, mármint a valódi HD felbontást mindkettő tudja, vagyis képes rá. Ugyebár még mind a mai napig azért lehet mindkét fajta megjelenítőből kapni az ugynevezett szokásos SD felbontású modelleket melyeken való igaz, hogy a mai DVD-k mutatnak a legszebben. Sajnos ugyanis hiába van egy 1980*1280-as vagy 1024-es (na most a pontos adatoknak utánna kéne néznem) HD felbontású monitorunk ha azon a standart DVD-t nézzük bizony a masterelés hibái jobban szembeötlőek mintha sima SD megjelenítőn néznénk. Zehát addig tökre felesleges venni a millás HD plazmákat meg LCG-ket amíg nincs ehez passzoló lejátszonk (HD_DVD ill. Blu-Ray) mert nem tudnánk kihasználni a formátumban rejlő lehetőségeket.

A másik kérdésedre a válasz Ody, igen voltak már nagyfelbontású monitorok, de azokon még mindig csak vinyóról ment a nagyfelbontású tesztanyag. :) Így sajna hiába volt kiállítva a Samsung meg a Pana Blu-ray lejátszorra a forrás szerepét mégsem ezek játszották.

Sorry ha kissé valami érthetetlen, késő van már :D

Amúgy szívesen válaszolok ha van még kérdés, nameg tudom is rá a választ :D :D

Ja, és 82 centi képátló fölött a plazma a jobb :peace:

A hozzászólás linkje

Húú benéztem ide, és most a "család" pont TV csere előtt áll. Kikérném a tanácsotokat, hogy a banda egy 93 centi átmérőjű SAMSUNG HD ready plazma és LCD tv között vacilál. A bandába én is beletartozok. Most hogy majd a közeljövőben (2008 ban talán), itthon is a tv csatornákat HDban fogják nyomatni, melyik jobb? Minek mi a hátrányai és előnyei? Árban megegyeznek.

A hozzászólás linkje

Én látatlanba is a Samsung HD plazmát választanám, de majd jön Oldie, és szakszerűen válaszol. :peace:

Köszi szépen, most így visszaolvasva talán azt szűrtem le, amit mondasz. :) Hogy ilyen átmérőnél már plazmát érdemes. :D De hol van már Oldie????:D

A hozzászólás linkje

Köszi szépen, most így visszaolvasva talán azt szűrtem le, amit mondasz. :peace: Hogy ilyen átmérőnél már plazmát érdemes. :) De hol van már Oldie????:D

Itt vagyok. :D SIma HD Readynél vigyázz mert az nem lesz elegendő a valós HD lejátszókhoz!!!! A nagyfelbontású TV adást azt viszont tudod nézni rajta. Nah mindjárt belinkelek ide egy linket.

A hozzászólás linkje

Akkor konkrétan mit nézzek majd? Elolvastam a cikket. És még egy kérdés: a tükröződéssel kapcsolatban, tv-zéshez a család nem akar sötétíteni, szóval mi ebben az esetben az ideális?

LÉnyegét tekintve lehetőleg az ablak inkább a tv mögött vagy mellett legyen mintsem vele szemben.

A hozzászólás linkje

Jah, és én Panasonic párti vagyok. Szerintem a hasonló árkategoriában az jobb képet nyújt. De mindenféleképpen plazma legyen. :peace:

Jövőre meg úgyis jön a SED kijelző úgyhogy mejd lehet arra is gyűjteni :) Na annak sokkal jobb képe lesz!

A hozzászólás linkje

Nemrég olvastam valahol, hogy most inkább egy olcsó kivetítőbbe (sacc per kábé már a plazmákkal egy árban vannak, de jóval nagyobb képeátlót tudnak) érdemes beleinvesztálni mert tényleg jön jövőre a SED és alázza majd a plazmapiacot a jobb képminőségével (ugyaolyan jó lesz mint most a CRT-k és hasonl elven működik vele, de viszont ugyanolyan vékony mint a plazma vagy az LCD) és remélhetőleg a bevezetése után hála az olcsó előállítási költségeknek a piaci árával. Szóval aki teheti és nagyon szórni akarja a pénzt az inkább vegyen egy hagyományos felbontású DLP vagy LCD kivetítőt (200e-től már akár egy fasza kis géphez is juthatsz) és várj inkább egy-két évet.

A hozzászólás linkje

És a plazma és lcd közötti döntés címszavakban? Amugy köszönöm az infókat. :peace:

A képminőség minden terén jobb a plazma. Színvisszaadás, kontraszt, válaszidő..ésatöbbi. LCD-t inkább tényleg csak számítógépmonitornak használjon az ember.

A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.