Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Most akkor melyik képi megjelenítő az igazi? Elvileg a plazmát direkt a nagyfelbontások elérése érdekében hozták létre, ellenben az LCD-vel, ami eredetileg nem arra fejlesztettek ki. Szóval LCD vagy Plazma? :peace:

Tudásukat elnézve egyértelműen Plazma.

Hozzászólás ideje:
Szerintem is, pedig már sokan lehurrogtak emiatt, hogy azt favorizálom. Oldie, mik voltak a kiállításon? Neked mi a véleményed?

A magas felbontás, mármint a valódi HD felbontást mindkettő tudja, vagyis képes rá. Ugyebár még mind a mai napig azért lehet mindkét fajta megjelenítőből kapni az ugynevezett szokásos SD felbontású modelleket melyeken való igaz, hogy a mai DVD-k mutatnak a legszebben. Sajnos ugyanis hiába van egy 1980*1280-as vagy 1024-es (na most a pontos adatoknak utánna kéne néznem) HD felbontású monitorunk ha azon a standart DVD-t nézzük bizony a masterelés hibái jobban szembeötlőek mintha sima SD megjelenítőn néznénk. Zehát addig tökre felesleges venni a millás HD plazmákat meg LCG-ket amíg nincs ehez passzoló lejátszonk (HD_DVD ill. Blu-Ray) mert nem tudnánk kihasználni a formátumban rejlő lehetőségeket.

A másik kérdésedre a válasz Ody, igen voltak már nagyfelbontású monitorok, de azokon még mindig csak vinyóról ment a nagyfelbontású tesztanyag. :peace: Így sajna hiába volt kiállítva a Samsung meg a Pana Blu-ray lejátszorra a forrás szerepét mégsem ezek játszották.

Sorry ha kissé valami érthetetlen, késő van már :D

Amúgy szívesen válaszolok ha van még kérdés, nameg tudom is rá a választ :D:)

Hozzászólás ideje:
A magas felbontás, mármint a valódi HD felbontást mindkettő tudja, vagyis képes rá. Ugyebár még mind a mai napig azért lehet mindkét fajta megjelenítőből kapni az ugynevezett szokásos SD felbontású modelleket melyeken való igaz, hogy a mai DVD-k mutatnak a legszebben. Sajnos ugyanis hiába van egy 1980*1280-as vagy 1024-es (na most a pontos adatoknak utánna kéne néznem) HD felbontású monitorunk ha azon a standart DVD-t nézzük bizony a masterelés hibái jobban szembeötlőek mintha sima SD megjelenítőn néznénk. Zehát addig tökre felesleges venni a millás HD plazmákat meg LCG-ket amíg nincs ehez passzoló lejátszonk (HD_DVD ill. Blu-Ray) mert nem tudnánk kihasználni a formátumban rejlő lehetőségeket.

A másik kérdésedre a válasz Ody, igen voltak már nagyfelbontású monitorok, de azokon még mindig csak vinyóról ment a nagyfelbontású tesztanyag. :) Így sajna hiába volt kiállítva a Samsung meg a Pana Blu-ray lejátszorra a forrás szerepét mégsem ezek játszották.

Sorry ha kissé valami érthetetlen, késő van már :D

Amúgy szívesen válaszolok ha van még kérdés, nameg tudom is rá a választ :D :D

Ja, és 82 centi képátló fölött a plazma a jobb :peace:

Hozzászólás ideje:

Húú benéztem ide, és most a "család" pont TV csere előtt áll. Kikérném a tanácsotokat, hogy a banda egy 93 centi átmérőjű SAMSUNG HD ready plazma és LCD tv között vacilál. A bandába én is beletartozok. Most hogy majd a közeljövőben (2008 ban talán), itthon is a tv csatornákat HDban fogják nyomatni, melyik jobb? Minek mi a hátrányai és előnyei? Árban megegyeznek.

Hozzászólás ideje:
Én látatlanba is a Samsung HD plazmát választanám, de majd jön Oldie, és szakszerűen válaszol. :peace:

Köszi szépen, most így visszaolvasva talán azt szűrtem le, amit mondasz. :) Hogy ilyen átmérőnél már plazmát érdemes. :D De hol van már Oldie????:D

Hozzászólás ideje:
Köszi szépen, most így visszaolvasva talán azt szűrtem le, amit mondasz. :peace: Hogy ilyen átmérőnél már plazmát érdemes. :) De hol van már Oldie????:D

Itt vagyok. :D SIma HD Readynél vigyázz mert az nem lesz elegendő a valós HD lejátszókhoz!!!! A nagyfelbontású TV adást azt viszont tudod nézni rajta. Nah mindjárt belinkelek ide egy linket.

Hozzászólás ideje:

Akkor konkrétan mit nézzek majd? Elolvastam a cikket. És még egy kérdés: a tükröződéssel kapcsolatban, tv-zéshez a család nem akar sötétíteni, szóval mi ebben az esetben az ideális?

Hozzászólás ideje:
Akkor konkrétan mit nézzek majd? Elolvastam a cikket. És még egy kérdés: a tükröződéssel kapcsolatban, tv-zéshez a család nem akar sötétíteni, szóval mi ebben az esetben az ideális?

LÉnyegét tekintve lehetőleg az ablak inkább a tv mögött vagy mellett legyen mintsem vele szemben.

Hozzászólás ideje:
Jah, és én Panasonic párti vagyok. Szerintem a hasonló árkategoriában az jobb képet nyújt. De mindenféleképpen plazma legyen. :peace:

Jövőre meg úgyis jön a SED kijelző úgyhogy mejd lehet arra is gyűjteni :) Na annak sokkal jobb képe lesz!

Hozzászólás ideje:

Nemrég olvastam valahol, hogy most inkább egy olcsó kivetítőbbe (sacc per kábé már a plazmákkal egy árban vannak, de jóval nagyobb képeátlót tudnak) érdemes beleinvesztálni mert tényleg jön jövőre a SED és alázza majd a plazmapiacot a jobb képminőségével (ugyaolyan jó lesz mint most a CRT-k és hasonl elven működik vele, de viszont ugyanolyan vékony mint a plazma vagy az LCD) és remélhetőleg a bevezetése után hála az olcsó előállítási költségeknek a piaci árával. Szóval aki teheti és nagyon szórni akarja a pénzt az inkább vegyen egy hagyományos felbontású DLP vagy LCD kivetítőt (200e-től már akár egy fasza kis géphez is juthatsz) és várj inkább egy-két évet.

Hozzászólás ideje:
És a plazma és lcd közötti döntés címszavakban? Amugy köszönöm az infókat. :peace:

A képminőség minden terén jobb a plazma. Színvisszaadás, kontraszt, válaszidő..ésatöbbi. LCD-t inkább tényleg csak számítógépmonitornak használjon az ember.

Hozzászólás ideje:

Köszönöm szépen a segítséget, hát az itteni tapasztalatokból kiindulva lehet plazma lesz. Ez a SED meg nem csak 1-2 évet várat Coce-éknál, hanem többet is. Ez hosszú időre szól. :peace:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.