Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
VLC playerrel is akad? Ha még azzal nem próbáltad, akkor egy próbát megér! Hátha!

VLC-vel be se jön a kép.

Hozzászólás ideje:
Coce, késnek a képek! :) Ennyire írigy ne legyél! :D:)

Jól van na! :D Holnap igérem!

VLC-vel be se jön a kép.

Különös, nálam meg gyönyörűen viszi őket. :D

Szerkesztve: - Coce_Plant

Hozzászólás ideje:

Tényleg mik ezek a kitakart szemek? :)

Amúgy klassz cucc. :)

Szerkesztve: - Rog Ertay

Hozzászólás ideje:

Fú bazz ,látom van ott minden sz@r(persze jó értelemben, az X-Box-ra gondoltam) :).

Mikor berakod a filmet, meg hátragurul az egész cucc a tv alatti hangfaltól? :)

Hozzászólás ideje:
Fú bazz ,látom van ott minden sz@r(persze jó értelemben, az X-Box-ra gondoltam) :).

Mikor berakod a filmet, meg hátragurul az egész cucc a tv alatti hangfaltól? :)

Jaja, az ablakpárkányról rántom vissza az egész cuccost :D

Hozzászólás ideje:
Jaja, az ablakpárkányról rántom vissza az egész cuccost :)

Szerencse hogy elég hozzá nyó'cvan kiló. :)

Hozzászólás ideje:
Szerencse hogy elég hozzá nyó'cvan kiló. :)

Várj, ne ítélj így elsőre! :) Van, hogy lendületben van az egész álvány tévéstül-mindenestül egy-egy durvább efektnél és olyankor én csak úgy lógok ki utánna az ablakon :D :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Jól láttam, hogy egy panasonic Blu ray lejátszó hazánkban 419ezerbe kerül?? :)

DMP-BD10EG a neve a kicsikének.Az alapára valóban 419.990.Mivel Én már törzsvásárlójuk vagyok így van kedvezményem így nekem "csak" 386.392 ft-ba kerül.Ha esetleg valakit érdekel az szóljon és rendelem neki ezerrel :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Ki látott már HD vagy BR lemezen kiadott filmet? Egyáltalán lehet ezeket kapni nálunk, és mennyiért?

Látni már láttam egy bemutatón méghozzá a gladiátort.Hihetetlen volt az minőség leírhatatlan a különbség úgyhogy nem is próbálkozok vele.Sajna nállunk még nem lehet ilyet kapni,de hát a Pana lejátszóján kívül még nincs is más lejátszó ami kezelni tudna ilyen formátumot.Viszont írható BR és HD lemez már kapható.Hat azaz 6 ezer forint/db.

Hozzászólás ideje:
DMP-BD10EG a neve a kicsikének.Az alapára valóban 419.990.Mivel Én már törzsvásárlójuk vagyok így van kedvezményem így nekem "csak" 386.392 ft-ba kerül.Ha esetleg valakit érdekel az szóljon és rendelem neki ezerrel :)

Majd ilyen 60k-nál beszélhetünk! :D Úgyis lemegy a karácsony hajtás, és máris már szinte ingyen vágják hozzád! :):D

Hozzászólás ideje:

Hm.... Én nem voltam elájulva ettől a HD cuccostól... Igaz, tűéles a kép... De valahogy statikusnak tűnt. Én azt hiszem, hogy egy ekkora minőségjavulás azt fogja magával vonni, hogy bizonyos filmeknél sokkal láthatóbban lesznek a trükkök, mint eddig... Javul a képminőség, viszont csökken a filmélmény.

Én biztos, hogy nem fogok upgrade-elni ezekre a cuccosokra... Még jópár évig. Nem is izgat a dolog :)

Hozzászólás ideje:

Mondjuk eznem rossz.

Állítólag az új hangformátumok (DD Plus, Dolby True HD, DTS HD) is nagyságrendekkel élethűbbek, mint a mostaniak. Bár nem tudom, hogy egy jól összerakott DTS-hangú filmnél mennyire lehet sokkal jobbat csinálni.

Hozzászólás ideje:

Megesik valóban, hogy az ilyen nagy felbontású anyagoknál a hihetetlen részletgazdagságnak "hála" csorbul a "film" élmény. Pár évvel ezelőtt amikor megjelent a Pixel Plus a Philips tv-kben már akkor is hiába volt tűéles a kép egész egyszerűen mesterségesnek tűnt a hatás. :S Nem tudom vágjátok e, hogy mire célzok...

Ez talán ahhoz hasonlít amikor összehasonlítasz egy tv filmet egy mozifilmmel és látod a nyersanyagok közti különbséget. Hiába tisztáb a tv film de nincs igazi "moziélménye".

Uh..na ezt bogozzátok ki ;-)

Hozzászólás ideje:
Mondjuk eznem rossz.

Állítólag az új hangformátumok (DD Plus, Dolby True HD, DTS HD) is nagyságrendekkel élethűbbek, mint a mostaniak. Bár nem tudom, hogy egy jól összerakott DTS-hangú filmnél mennyire lehet sokkal jobbat csinálni.

Hát sokkal jobban :) A DTS is le van tömörítve, de ezek az új hangformátumok már nincsennek, mert ugye simán ráférnek a lemezre. Van valahol a neten egy összehasonlító táblázat mely a bitrátát mutatja a hangoknál.

Hozzászólás ideje:

Erre a cikkre most bukkantam. Forrás: DVDCenter.hu...de mostmár AVX :)

"A Dolby Laboratories egy játékhoz kapcsolódva kiadott egy ranglistát a (szerintük) legjobb hangzással, effektekkel rendelkező filmekről. Az első 10 mozi a következő: Lord of the Rings trilógia, Star Wars (a teljes sorozat), Jaws, Saving Private Ryan, Titanic, Gladiator, King Kong, Jurassic Park, War of the Worlds, Matrix. Ebbe a rangsorba nehéz is lenne belekötni."

Személyes vélemény: Ha a DTS tartott volna felmérést akkor a Világok Harca a magasan a legjobb ilyen tömörítési eljárással készült film :D Gatyaszaggató.

1. Világok Harca (angol DTS)

2. Terminator 3 (magyar DTS)

3. Ryan közlegény megmentése (angol DTS)

4. Gladiátor (angol DTS)

:)

Hozzászólás ideje:

A www.hazi-mozi.hu legújabb cikke pont az új hangformátumokról szól. A cikk második oldalán van a már említett táblázat. Annyit hozzátennék ha már a DTS került terítékre, hogy jelenleg a mai "mezei" DVD lemezre maximálisan 1,5 Mbit/sec-el tudják tömöríteni. Nos...a továbbiakat lásd a táblázatban!

Hozzászólás ideje:
Mondjuk eznem rossz.

Ezen a képrészleten Vader apánk olyan mintha Batman-nel keresztezték volna. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.