Ugrás a kommentre

Könyvek és képregények

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Sárkányok tánca

A legjobb a sorozatban, a Kardok vihara is jó volt, de nálam eddig ez viszi a prímet. Kár hogy Martin nem tudta belerakni azt a két csatát, amit elvileg tervezett, de így legalább mozgalmasabb lesz a következő rész eleje. Nézőpontonkénti értékelés lejjebb spoiler mögött

Spoileres tartalom megtekintése

Szerk.: Viszont valami nem világos

Szerkesztve: - Nabopolasszar
Hozzászólás ideje:

Sárkányok tánca:

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Tűz és Jég Dala Spoiler (Trónok Harca)

Amúgy szerintetek melyik karakternek volt az 5 könyv alatt a legérdekesebb életújta? :D

Szerintem egyértelműen

Szerkesztve: - JakeSully
Hozzászólás ideje:

Sárkányok tánca spoiler

Hozzászólás ideje:

Sárkányok tánca

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Dan Abnett: Hereticus

Grandiózus befejezés. A könyv lapjain erős a feszültség és az izgalom. Letehetetlen olvasmány, egy igazi mestermű. Abnett simán lepipálta Watson-t Inkvizítor témában. Szeretettel várom a Ravenor- és a Bequin-trilógiákat is.

5/5

Hozzászólás ideje:

Tom Cruise életrajzi könyvében ezt is boncolgatják:

Van egy fontos küldetése: azért van a bolygón, hogy megvédjen minket az idegen lények támadásától. Erre, mármint az invázióra, az elkövetkezendő egymillió évben kerül sor, Cruise világmegváltásról szóló szerződése természetesen a teljes időtartamra szól, megnyugodhatunk. :hmm::facepalm:

http://index.hu/kultur/mozi/2013/01/19/tom_cruise_igy_orult_meg_teljesen/

Hozzászólás ideje:

Végigolvastam Az oligarcha vérvonala minden novelláját. Dzséjt kisregénye mellett még nagyon tetszett az Eva gyermekei, a pszicho-témával együtt igazi vérbeli sci-fi számomra. Könnyed és jópofa volt A nemzet virtusa és a Lao-ce szakálla (nem írom ki a nagyon hosszú címét, ha nem gond), ezek is nagyon tetszettek, utána jön a Doktor Faustus hagyatéka, a P-modell, amelyek okék, ami viszont nekem annyira nem jött be, az a címadó Az oligarcha vérvonala és a Robbanás Vlagyivosztok felett. Utóbbiban szerepelt néhány nagyon frappáns beszólás, de összességében nagyon sablonos volt a főszereplője, ami igencsak rányomta bélyegét a sztorira is.

Hozzászólás ideje:

Nagyából nekem is ezek tetszettek. Az Eva gyermekei, a P-modell és a Dr. Faustus hagyatéka hármasa jött be, bár utóbbinak a vége már nem tetszett, van egy törés a főhősben. Az oligarcha vérvonala és a Robbanás Vlagyivosztok felett nekem sem jöttek be, érdekes koncepcióra építenek rá egy nem túl érdekes cselekményű sztorit, ahol ráadásul a főhősökkel sem lehet szimpatizálni, hisz mindegyik negatív figura. A Nemzet virtusa az olyan semleges, tetszett, de elég átlagosnak éreztem, főleg a végső fordulat lagymatagsága miatt. Szerintem elbírt volna még pár ezer karaktert, hogy folyékonyabb legyen a lezárás. A Lao-ce meg poén kis írás, de igazság szerint, Sanyi évek óta csak ezekkel az egy kaptafára készült Ketchikan művekkel traktálja a népet, miközben ő az egyik karakter, akinek az lenne a feladata, hogy előre vigye az univerzum sztoriját.

Hozzászólás ideje:

Sabbat világok antológia.

Nagyon jó antológia lett.

Graham McNeill: Apostoli hitvallás

Egész jó lett, de nem a legjobb. A vadászrepülős történetek kevésbé tetszenek. 5/4

Matthew Farrer: Az üllő királyai. Ez kiváló. 5/5

Aaron Dembski-Bowden: Királyölő. Az egyik legjobb elbeszélés. 5/5

Dan Abnett: Vascsillag. Kiváló Gaunt elbeszélés, a Mindhalálih nagyszerű kiegészítése. 5/5

Nik Vincent: Sejt. Nagyon jó lett. Az Áruló hangulatát idézte. 5/5

Nick Kyme: Kékvérűek. Ez lett talán a leggyengébb. A Volpone 50-eseket amúgy sem kedveltem. 5/3

Sandy Mitchell: Egy jó ember. Az egyik legjobb elbeszélés. Ha a Cain is ilyen jó, akkor nagyon várom azt a sorozatot. 5/5

Dan Abnett: Vesszőfutás A legjobb írás a kötetben. Nagyon hangulatos volt a harc a romok között. 5/5

Hozzászólás ideje:

Nem, mert nem tettem félre, ugyanis e-könvben van meg. Fizikai képtelenség félre tenni úgy, hogy közben mást is olvasok. :P Abbahagytam. Sajnos nem tudta felkelteni az érdeklődésem. Úgyhogy inkább elkezdtem olvasni a Keresztapát. Az viszont azonnal megragadott.

Hozzászólás ideje:

Trónok könyv kapcsán nálam ez ment: a sorozat indulása előtt évekkel eljutott hozzám a hype híre és gondoltam adok neki egy esélyt. Ha az első fejezetek olyan szinten megfognak, mint mondjuk a szintén monstre olvasmány Katedrálisnál akkor folytatom. Nem történt meg a csoda, úgyhogy félretettem (igen én még az őskorban olvastam, lapozva :D). Aztán a sorozatot néztem, de az első évad csak simán tetszett. A második viszont olyan szinten lenyügözött a közepe táján, hogy úgy döntöttem kap egy második esélyt. És hála istennek, hogy ez történt: a mestermű értékű harmadik könyv az elmúlt 10 év messze legnagyobb olvasmány-élménye volt nálam. Szerb Antal írásai óta nem hozott semmi ennyire lázba.

Hozzászólás ideje:

Christopher Paolini: Örökség

Grandiózus befejezés. A könyv első harmada egy kicsit lassan indul be, amit néha feldobnak a nagyobb csaták. A középső harmad eléggé izgalmas, rejtélyes és misztikus. A vroengardi kaland fantasztikusra sikeredett. Ott sikerült meglepetést is okozni. A vége pedig monumentális. A végső összecsapást nem húzta el, és kellőképpen kifejtette. A búcsú pedig szívbemarkoló és megható. Remek befejezés. Christopher Paolini stílusa egyszerű, letisztult és abszolút hagyományos. Egy ilyen sötét és komor világban, amelyben élünk szükség van ilyenre is.

5/5

Hozzászólás ideje:

Hmm az Eragont olvastam és tetszett, a második kötetről viszont lepattantam mert az elején nagyon idegesített hogy a srácnak nem szúrtak szemet a (spoilerek). A Brisingr-be épp csak belenéztem és utánaolvastam hogy kb mi történik. Érdemes nekivágnom a 4.-nek?

Más.

Angela Dorsey-től a Freedom sorozat második kötete (angolul Freedom's Echo, magyar címét nem tudom) megvan valakinek? Kölcsön és megvételre is érdekel.

Hozzászólás ideje:

A Vihartorony

Kitűnő antológia jobbnál jobb elbeszélésekkel.

Ed Greenwood: A lángoló kehely. Nagyon jól bemutatja az Uskevren család múltját. 5/5

Richard Lee Byers: Káoszdal. Az egyik legjobb történet. Shamur karaktere nagyon megtetszett. 5/5

Clayton Emery: Egy nehéz este. Az örökös annyira nem ragadott meg, de szórakoztató volt az elbeszélés. 5/5

Veronica Whitney-Robinson: A nyeremény. Tazi története a másik legjobb lett. 5/5

Dave Gross: Harminc nap. Talbot története is kiváló. Harmadik kedvencem. 5/5

Paul S Kemp: Feltámadás. Erevis története kellően lendületes és összetett. A negyedik kedvencem. 5/5

Lisa Smedman: A múlt titkai. Larijin története is zseniális. 5/5

Hozzászólás ideje:

A Portal Press kiadásában (egyelőre e-könyvként) végre (2011 óta ülnek rajta) megjelenik két novellám, a Mert az ember ennyit megtehet és a Zsaruvér, varázsvér. Mindkettő az Amíg a nap felkel című antológiában lát napvilágot. Fantasy-k, ugyanannak az általam kitalált világnak (bár magából a világból sajnos sok nem látszódik ezekben... :( ) két különböző korszakában játszódnak. A Mert az ember ennyit megtehet István király korában, a Zsaruvér, varászvér pedig a 2200-as években. Mindkét történet Veszprémben játszódik, az előbbi egy mági és lánya menekülését meséli el, a másikban pedig két rendőr, egy mági és egy normális ember nyomoznak a körnéken egy gyilkossági ügyben.

Mindkét novella része egy hosszú regénysorozatnak (amiből egy már majdnem készen van), amit a jövőben tervezek megírni, úgyhogy örülök, hogy most megkapja a bevezetőjét. Ráadásul, a krimiben a széria utolsó ciklusának két főszereplője szerepel.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.