Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

EPVII spoileres topic

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Sajnos nekem nem jeleníti meg a Tibur által kitett képeket :(

A Chrome Stormtrooper viszont brutál király!

Hozzászólás ideje:

Nekem tök oylan,mint ha kis hegyes,hosszúkás fülei lennének.

Viszont a fénykardjuk tök egyforma hosszúak. :)

Szerkesztve: - ZoliZoltán

Hozzászólás ideje:

Viszont ha az Luke akkor a fő gonosz egy égimeszelő. Alapból 2,5 méteresnél is magasabbnak saccolom.

Kiderül, hogy Adam Driver az, aki mellékállásként lázadó pilóta :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nekem tök oylan,mint ha kis hegyes,hosszúkás fülei lennének.

Viszont a fénykardjuk tök egyforma hosszúak. :)

Mondasz valamit... Jobban megnézve nem biztos, hogy emberi lénnyel küzdik a magas barátunk. Hmmm...ennek ellenére biztos, hogy nem Yoda. Esetleg valaki a fajából? Na az lenne ám a meglepi. :D Na majd jön Zééé is kinagyítja nekünk ezt a képet. :P

Hozzászólás ideje:

Na majd jön Zééé is kinagyítja nekünk ezt a képet. :P

A fórum szuperkéme a képeket hozza, a beépített ügynök kielemzi :P:D

Hozzászólás ideje:

Na csak sikerült megjelenítenem végül. Nekem a kisebbik alak egy gyereknek tűnik, a leírástól függetlenül amit Jake linkelt én azt is eltudom képzelni, hogy ez egy látomásnak az illusztrációja.

Hozzászólás ideje:

Mondasz valamit... Jobban megnézve nem biztos, hogy emberi lénnyel küzdik a magas barátunk. Hmmm...ennek ellenére biztos, hogy nem Yoda. Esetleg valaki a fajából? Na az lenne ám a meglepi. :D Na majd jön Zééé is kinagyítja nekünk ezt a képet. :P

Próbáltam, de sajnos nem lehet belőle mit kihozni. Amúgy mindig rácsodálkozom, hogy a fenébe lehet az, hogy szinte minden telefonban legalább 5-8Mps kamera van, de ha éppen egy ufót fotóznak le, amint átsétáll a Fradi pálya gyepén, vagy valamilyen Star Wars EPVII koncepteket kapnak le, azt lehetőleg webkamera minőségben teszik a 90-es évek színvonalán. :)

Hozzászólás ideje:

Luke alapból nem tartozik a magasabb fickók közé. Plusz a kép perspektívája is félrevezető. A zöld kardos lejjebb van, közelebb a "kamera" felé, a lábai nem is igen látszanak, így nehéz megállapítani a magasságát. De az azonos fénykardhosszak arra utalnak, hogy két átlagos testfelépítésű felnőtt humanoid van a képen. Ha Yoda fajából lenne, kb. a sárga kardos fickó térdéig kéne érnie, úgy meg ki se látszana a földből. :)

Hozzászólás ideje:

Akkor pont,hogy kisebbnek kéne lennie a fentinek.Azt látom,hogy picit lejjebb van.

De mindegy.Majd meglátjuk! :P (már csak1 év....ááááh:((((()

Szerkesztve: - ZoliZoltán

Hozzászólás ideje:

Nagyon mellé lehet ám nyúlni ezekkel a marketinges bohóckodásokkal és trendekkel. Azt gondolom, hogy egy-egy elem minőségét nem az fogja meghatározni, hogy CGI vagy valós-e, hanem az igényesség. Egyik se lesz önmagában jobb a másiknál, a hangsúly a megvalósításon van. Engem aztán rohadtul nem érdekel, hogy megépítenek egy díszletet vagy valós helyszínen forgatnak, ha az el van szabva: csúnyán néz ki vagy nem illik a képbe stb.. Ugyanígy nem vigasztal, hogy a CGI miatt egy amúgy megvalósíthatatlannak tűnő dolgot tudnak képernyőre vinni, ha lerí róla a mesterkéltség és olyan, mintha egy rossz game-ből húzták volna elő.

Nem akarom, hogy olyan irányba lépjünk el, amikor valami igénytelenül kivitelezett munkát azzal akarnak lenyomni a torkunkon, hogy "de hát ez nem CGI, mindenki valósat akart, akkor itt van és kuss". Az élet számos területén estünk már ebbe a csapdába. Nincs értelme néhány divathullám miatt olyat erőltetni, ami miatt mondjuk megcsúsznak az idővel vagy a költségekkel. Ilyenkor jön az, hogy másra már nem marad annyi erőforrás, amennyi kéne és kész a baj. Ennyit nem ér, hogy a készítési fázisból látványosabb és coolabb anyagokat kapjunk.

Hát a Falcon elég igényes lett szerintem. Lucas papa biztos megoldotta volna digitálisan, de jobb ez így. Vélhetően valamelyik Disney parkban fog kikötni, mint látványosság. Szerintem ezért építi meg a Disney a dolgokat a maguk valóságában, de én nem bánom. Elég sok, a maga idejében igényesnek számító CGI válik manapság elég nézhetetlenné, sőt röhelyessé és ez alól például az 1997-es Special Edition (mit nem mondok) sem kivétel.

Szerkesztve: - A pécsi

Hozzászólás ideje:

Hát a Falcon elég igényes lett szerintem. Lucas papa biztos megoldotta volna digitálisan, de jobb ez így. Vélhetően valamelyik Disney parkban fog kikötni, mint látványosság. Szerintem ezért építi meg a Disney a dolgokat a maguk valóságában, de én nem bánom. Elég sok, a maga idejében igényesnek számító CGI válik manapság elég nézhetetlenné, sőt röhelyessé és ez alól például az 1997-es Special Edition (mit nem mondok) sem kivétel.

Az SE-ben is vannak gyenge effektek, mint ahogy a régi változatban is. Viszont a podrace-hez is megépítettek jó néhány díszletet, mégis az igényes CGI miatt lett a verseny zseniális, sőt, a mai napig etalon minőség.

Hozzászólás ideje:

Akkor pont,hogy kisebbnek kéne lennie a fentinek.Azt látom,hogy picit lejjebb van.

De mindegy.Majd meglátjuk! :P (már csak1 év....ááááh:((((()

A hírek szerint az egyik főgonosz valami félig cyborg lény lesz. Eredetileg arról szóltak a pletykák, hogy a korábban kikerült cyborg koncepten maga a főgonosz látható, aki nem mellesleg Vader fetisiszta. Később már arról szóltak a hírek, hogy nem a főgonosz lesz a cyborg, hanem az egyik fogdmeg. Az EPVII-ben még nyilván nem lesz konfrontáció a főhős és a főgonosz között, mert egy trilógia felépítése ugye nem ilyen. Tehát a koncepten szerintem a cyborg fogdmeg látható, aki egy nagydarab állat.

Azt gondolom, hogy Luke közel ugyanazt a karriert fogja befutni, mint Obi. Az EPVII az EPIV mintájára készül, tehát Luke a nagyobb jó érdekében feláldozza magát. Azt már tudni véljük, mert szóltak róla a hírek, hogy Luke a filmben hoz egy áldozatot, ami miatt a személyisége átalakul. Két dolog lenne rettenetesen klisés. Az egyik, hogy Luke Obi módjára meghal a fogdmeg keze álltal és erőszellem lesz, a másik pedig, hogy átáll a sötét oldalra. Abban biztos vagyok, hogy az EPVII története egyszerű lesz, mint egy itongtömb, abban is biztos vagyok, hogy felépítése és dinamikája 1:1-ben fogja leképezni az EPIV-et. Elindul a történet 2 karakter nyomán, tehát a fókusz meglehetősen személyes nézőpontból indít. Hőseink eljutnak valahova még a film elején és ott megismerkednek valamivel, aminek a hatására a kisebb egységből haladnak majd a nagyobb egység felé. Luke megkeresése = Leia kiszabadítása. Tehát Luke majd csak a film felénél fog megjelenni. Hőseink a film folyamán megint arra kényszerülnek majd, hogy legyen egy hajójuk, amivel A-ból B pontba juthatnak. Gondolom, hogy a Falcon így kerül majd ismét képbe. Ahogy megtalálják Luke-ot, úgy vált a személyes perspektíva mind epikusabb és tágabb történetté. Luke és a fogdmeg harca elkerülhetetlen, mert Obi is harcolt Vaderrel és mert a szellemi vezér halála/átváltozása mindig szükséges lökés a többi karakter számára. A Gyűrűk Ura első részében is "meghal" Gandalf. Ez nem klisés elem, hanem szükséges "rossz", hogy a tanítvány a saját útra léphessen. A Gyűrűk Ura második részében Gandalf visszatér, ahogy Obi is visszatért a Birodalomban, tehát nyilvánvaló, hogy Luke is jelen lesz a trilógiában, de az első filmben meg kell hoznia az áldozatot, mert a bölcs áldozata sosem öncélű, hanem a kisebb, látszólag jelentéktelen karakterek boldogulását szolgálja. Milvel az EPIV a kisebb, személyesebb nézőpontból halad a nagyobb felé (Az EPI- is!) így ez most sem lesz másként, és ezért ennek a filmnek a vége is egy csatával fog zárulni, ami viszont csak látszólag oldja meg a konfliktust, így a konfliktus a történet mélyebb rétegeiben csak jobban meg fog keveredni.

Elképzelhető egy olyan szkenárió is, hogy Luke legyőzi a főgonosz már az EPVII-ben, amivel mondjuk valami sokkal gonoszabbnak, esetleg a tanítvány előmenetelének ágyaz meg. Elképzelhető, hogy ezzel a cselekedetével valaki olyat ránt a sötét oldal fogságába, aki addig a jó oldalon állt. Mivel Adam Drivert láttuk "lázadó" pilóta ruhában, de hallottuk, hogy végső soron Ő lesz az egyik gonosz is, így nem lehetetlen, hogy az EPVII-ben nem Adam Driver a főgonosz, de később Ő lesz az aki átveszi annak a helyét, vagy a halott tanítvány helyére lép.

Szerkesztve: - Zééé

Hozzászólás ideje:

Lucas papa is megépítette a hajókat, max. azokat a jeleneteket nem amikor az űrben repülnek. De még azok között is van modelles megoldás (Nabooi csata). Remélem megint okosodtál kicsit.

Tudom, tudom építette Ő azokat kicsiben, nagyban, csak már annyira tökéletes az utómunka, hogy már észre sem vesszük.Bár az EP I-ben Padme hajója, a Nubien jó példa, hogy nem mindíg épít. Az egy különleges hajó a fényezése miatt.

Hozzászólás ideje:

Tudom, tudom építette Ő azokat kicsiben, nagyban, csak már annyira tökéletes az utómunka, hogy már észre sem vesszük.Bár az EP I-ben Padme hajója, a Nubien jó példa, hogy nem mindíg épít. Az egy különleges hajó a fényezése miatt.

Mondjuk az EPI némely CGI jelenete ma is példaértékű. A Nabo jacht króm CGI fényezése szemetgyönyörködtető. Watto is bőven megelőzte a korát, sőt még Jar Jar bőrtextúrája is. Alapvetően az egész EPI nagyon pazar lett és brutálisan oda lett téve minden effekt (egy két kivételtől eltekintve) Alapjába véve a prequel végig minőségi makettekett és CGI elemeket használt, de például az EPII-nél néhány helyen érezni, hogy az utómunkára kevés idő jutott. Az EPII esetében pedig Lucas addig húzta az időt a vágással, hogy sajnos még a vége harc zenei betétjét sem sikerült Williamsnak befejeznie és néhány igen rossz CGI is bekerült a filmbe, amit majd Adywan szépen kijavít. :D A legrondább EPII cgi a jeditemplom aulájának a pocsékul odaillesztett és rettentően rondán megrajzolt háttere Yoda, Mace és Obi beszélgetése alatt, az egyik legszebb CGI kompozit pedig az analizáló droidoké, amit sikerült Lucasnak kivágnia, pedig ott a helyszín egy makett volt, amibe szépen beillszetették a CGI a doridokat. Összességében a prequel CGI effektjei nagyon is szépek, a probléma azzal a büdös digitális színpalettával van, ami mindent....még a csodaszép makettet is CGI kreálmánnyá torzítja. Ezt a digitális utószínezést kéne elfelejteni, illetve olyan emberekre bízni, akik nem szaturáció mániásak. Sajnos manapság a legtöbb fotós ilyen, mert az a divatos, ha mindek túlszaturált. Pedig elég lenne, ha ezek a fotósok kinéznének a fejükből és akkor látnák, hogy a fa levele nem olyan zöld, hogy kiégeti a retinát. Mert a természet olyan, hogy sokszor pasztel színeket használ, de a digitális képzőművészeknek nem elég a természetes spektrum, hanem túl akarják licitálni a dolgokat.

És akkor térjünk is vissza a topik témájára.

Jó kis fejtegetés Zééé.

Köszi Ody! :D

Szerkesztve: - Zééé

Hozzászólás ideje:

remek összefoglalók Zééé, örülök amikor a témánál maradsz és nem fosod a szót, ilyenkor brillirozol :)

A képre visszatérve:

Luke használ zöld kardot , lehet valami olyan fickóval küzd meg aki Palpit is tanította, ( abból indulok ki, hogy nem tudhatjuk mi az igazság Palpi múltjában) lehet kiderül ettől az alaktól Anakin múltja , mármint a már pedzett esetleges Sith erő-midi-gén technológia :) és ettől az infótól megmakkan Luke? - csak ment az agyam azért hordok össze sületlenséget...

Hozzászólás ideje:

remek összefoglalók Zééé, örülök amikor a témánál maradsz és nem fosod a szót, ilyenkor brillirozol :)

:cool:

Hozzászólás ideje:

A testtartásuk szinte ugyanaz :)

Áprilisban

soFwmCr.jpg

szeptemberben már ugyanolyan hosszú a haja

Z9H24Hd.jpg

mcEYJqC.jpgO6ykMin.jpg

Plusz két helyi lakos hallgatózott, és megosztották élményeiket

Pacák 1: What did the director say?

Pacák 2 : He said that

'I want a quick scene of him just running off the ship.'

Pacák 1: And then he called the bloke Adam. So we're gonna have a look on the internet and see who in the cast is called Adam.

Szerkesztve: - JakeSully

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.