Hozzászólás ideje: 2020. Január 27.5 éve Találtam egy részletet az eredeti, 1979-es, feliratos mozikópiából (Ez volt az, ahol Chewbaccát "Harah"-ra magyarosították): Szerkesztve: 2020. Január 27.5 éve - kolmilan
Hozzászólás ideje: 2021. Április 1.4 éve Érdekes látni milyen volt egy teaser trailer anno az első filmhez.
Hozzászólás ideje: 2021. Április 1.4 éve Én, miközben várom hogy megjöjjön a távolból a Star Wars felirat:
Hozzászólás ideje: 2021. Április 1.4 éve 19 perccel korábban, NorbiLordi írta: Én, miközben várom hogy megjöjjön a távolból a Star Wars felirat: Tudod, akkor még egy kicsit lassabb volt a fénysebesség.
Hozzászólás ideje: 2021. November 10.4 éve Egy hosszabb részlet is előkerült az 1979-es feliratos kópiából, melyből az is kiderül, hogy Nikowitz Oszkár követte el a feliratot (és Harah-t) https://streamable.com/kdz2o4
Hozzászólás ideje: 2021. November 10.4 éve 23 perccel korábban, kolmilan írta: Egy hosszabb részlet is előkerült az 1979-es feliratos kópiából, melyből az is kiderül, hogy Nikowitz Oszkár követte el a feliratot (és Harah-t) https://streamable.com/kdz2o4 Harah? Az mi a szösz?
Hozzászólás ideje: 2021. November 10.4 éve 45 perccel korábban, Donát írta: Harah? Az mi a szösz? Szegény ember azt hitte, a Chewbacca hangutánzó név, ezért lefordította arra, hogy Harah.
Hozzászólás ideje: Október 14.Okt. 14. Mi a történetük ezeknek a képeknek? Gondolom nem véletlen raktad be ide őket. Szerkesztve: Október 14.Okt. 14. - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Október 14.Okt. 14. Állítólag a Disney azon dolgozik, hogy jó minőségben megjelentesse, potenciálisan moziba küldje az eredeti trilógia eredeti verzióit. Ezek a képek állítólag ezekből szivárogtak ki.Egy kis háttérinfó redditről:Mint néhányan talán tudjátok, néhány hónappal ezelőtt kiszivárgott, hogy a Disney restaurálja az OT moziváltozatát. Alapvetően egy hibásan működő automatikus feltöltési szkript eredményeként a moziváltozatok hivatalos restaurált változatának klipjei nyilvánosan felkerültek a YouTube-ra. Tudomásom szerint a klipeket egy nem nyilvános lejátszási listára kellett volna menteni, mint tartalékot a belső fájlmegosztó rendszerükhöz, de a szkript hibája miatt a videók egy nyilvánosan megtekinthető lejátszási listára kerültek, ami azt jelentette, hogy bárki megtekinthette/letölthette őket.A fenti képek ezekből a klipekből vannak, maguk a videók már nincsenek meg Szerkesztve: Október 14.Okt. 14. - Yoda József
Hozzászólás ideje: Október 14.Okt. 14. Erősen bűzlik a dolog, meg hát nemrég volt egy vetítés a briteknél, amin Kennedy is megjelent, egy nem Disney által felújított kópiából. Vicces lenne, ha közben ők is dolgoznának rajta.
Hozzászólás ideje: Október 14.Okt. 14. A minőséget azt adom, még ezzel a YouTube-os tömörítéssel is kiváló.
Hozzászólás ideje: Október 14.Okt. 14. 13 minutes ago, Ody Mandrell said:Kár, hogy nincs benne űr-akció jelenet.Parancsolj:Itt megtalálsz minden infót: https://www.reddit.com/r/StarWarsLeaks/comments/1o52vaa/star_wars_theatrical_ot_leaked_restoration/ Szerkesztve: Október 14.Okt. 14. - Odumin
Hozzászólás ideje: Október 14.Okt. 14. Köszi @Odumin ! Mondjuk egy feljútásnak annyiból volna értelme, hogy lassan 50 éves a film, így maga az SW is. Moziban megnézném-e? Erre már nem vennék mérget. Nálam ez a verzió már csak érdekesség szintjén leledzik.
Hozzászólás ideje: Október 14.Okt. 14. Az endori csata után:Rae Sloane: Minden jel arra mutat, hogy a Lázadók műve. A szétlőtt TIE vadászok, az elpusztított csillagrombolók. Nem is hallottam, hogy valaha ekkora mészárlást rendeztek volna.Gallius Rax: Nem ők voltak, csak a támadók akarták úgy beállítani. De a támadó gépek egymás mellett haladtak, a Lázadók pedig libasorban repülnek, hogy ne lehessen látni, mennyien vannak. 39 perccel korábban, Odumin írta: Szerkesztve: Október 19.Okt. 19. - Dzséjt
Hozzászólás ideje: November 5.Nov. 5. 2025. 11. 01. - 15:56, Ody Mandrell írta:Ezek eredetik?A Star Wars filmek sajtó relikviák gyűjteménye facebook csoportban osztották meg ezt a hírt és képeket.
Hozzászólás ideje: November 24.Nov. 24. Harmy is félretette a saját restaurálós projektjét. Engem az érdekelne majd, hogy ha tényleg lesz egy ilyen szuper érintetlen verzió az OT-ből, akkor mellette újracsinálják-e a special editionöket is? Mert innentől megfordul a kocka, és azok lesznek az alárendelt verziók. :D
Hozzászólás ideje: November 24.Nov. 24. 10 perccel korábban, Odumin írta:Engem az érdekelne majd, hogy ha tényleg lesz egy ilyen szuper érintetlen verzió az OT-ből, akkor mellette újracsinálják-e a special editionöket is?Azokat már újracsinálták, nem? Ott vannak a fantasztikus 4K verziók, szebbek, mint bármelyik másik SW produktum.
Hozzászólás ideje: November 24.Nov. 24. 3 hours ago, Ody Mandrell said:Azokat már újracsinálták, nem? Ott vannak a fantasztikus 4K verziók, szebbek, mint bármelyik másik SW produktum.Az UHD verziókat tuti nem az eredeti negatívokról scannelték be, nézd meg az összehasonlítást a fenti videóban, ég és föld. Plusz a CG effektek simán csak upscalelve vannak 97 óta, már akkor is leestek a képről sok helyen, most meg már egyre jobban nyílik az olló. :) Egyébként a 4. rész Jabbájából van egy hologramos fanmade verzió, a kivitelezés béna, de megoldotta az összes object collision problémát, ami Lucas verzióiban van; preferálnék egy ilyet, rendesen megcsinálva. :) Szerkesztve: November 24.Nov. 24. - Odumin
Hozzászólás ideje: November 24.Nov. 24. 4 perccel korábban, Odumin írta:Az UHD verziókat tuti nem az eredeti negatívokról scannelték be,Az SE UHD-t csak az SE kópiákról szekennelhették be.... De így is sok helyen javítottak még azokon is. Luke "zöld" fénykardja végre szép kék az EPIV-ben, nincsenek összeakadó fénykradok a ROTJ-ban, stb. Engem továbbra se nagyon izgat az "eredeti" verzió, szóval felőlem úgy szekkenlehtik ahogy akarják. Az SE fantasztikus lett, nekem az elég.
Hozzászólás ideje: November 24.Nov. 24. 3 minutes ago, Ody Mandrell said:Az SE UHD-t csak az SE kópiákról szekennelhették be.... De így is sok helyen javítottak még azokon is. Luke "zöld" fénykardja végre szép kék az EPIV-ben, nincsenek összeakadó fénykradok a ROTJ-ban, stb. Engem továbbra se nagyon izgat az "eredeti" verzió, szóval felőlem úgy szekkenlehtik ahogy akarják. Az SE fantasztikus lett, nekem az elég.Na de pont az a lényeg, hogy ha az eredeti képminőség drasztikusan jobb lesz ezekben, akkor jó lenne az SE-et is feljavítva nézni, újrarenderelt bővített effektekkel (és ezeknél nemcsak a felbontáson lehetne javítani, hanem a technológián is).
Hozzászólás ideje: November 24.Nov. 24. Az SE-n egyszerűen nincs mit javítani. Az tökéletes képminőség önmagában. Nekem megvan eredeti gyári kiadásban a 9 részes díszdoboz, szóval nem a levegőbe beszélek. Az, hogy az erdetit felhozzák erre a szintre dicséretes. Az effektek ettől függetlenek, de az SE-ben még így is mérföldekkel jobbak, mint a zeredeti verzióban. Lucas pont azokat javítota fel amik már 1997-ben is gázak voltak.
Hozzászólás ideje: November 24.Nov. 24. 25 perccel korábban, Odumin írta:Plusz a CG effektek simán csak upscalelve vannak 97 ótaEz nem teljesen állja meg a helyét, mert több CGI jelenetet is újra elkészítettek. A legismertebb a Jabba jelenet, ami elég látványosan megváltozott a '97-es változat óta.De több más jelenetet is újra megcsináltak. A másik jellegzetes példa, amikor Luke, Ben, C-3PO és R2 megérkeznek Mos Eisley-be, ott is elkészítették a bevezető jelenetet is újra , mert 3PO inkább az Oscar-szoborra emlékeztetett.
Hozzászólás ideje: November 24.Nov. 24. 12 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Az, hogy az erdetit felhozzák erre a szintre dicséretesAz összehasonlítás alapján az eredetit ennél sokkal jobb szintre hozzák fel. Mondjuk nekem az eredeti így is csak egy érdekesség marad, én már nem az a korosztály vagyok akinek az lett volna az első élménye
Hozzászólás ideje: November 24.Nov. 24. 4 perccel korábban, Yoda József írta:Az összehasonlítás alapján az eredetit ennél sokkal jobb szintre hozzák fel.Majd összehasonlítom ha les zreferencia anyagom. Tehát valószínűleg soha.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.